Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
Ezeket próbáltam. DHL, UPS (ez szerintem jobb) meg valami DLD-vel küldtek Németországból. Mindegyik elég gyors volt. De az árai...
Ebayen amikor vettem a lapot, akkor mondta a koma, hogy küldjek 550$ + 20$ postaköltséget.(kis naív) Utána meg mondta, hogy a postaköltség majdnem 100$ volt.
De ezt ő fizette, tehát legyen az ő gondja. -
MODERÁTOR
Látom nem olvastad el, sztem már mindenki tudja, hogy EU-n belül nincs vám.
'' Az inteneten, vagy csomagküldő szolgálattól harmadik országból rendelt áruk vámeljárás alá vonása során - mivel ezek nem ellenszolgáltatás nélkül érkeznek - vámmentes kedvezményt nem lehet igénybe venni. A szabadforgalomba bocsátás során az általános szabályok szerint kell kezdeményezni a vámeljárást, és megfizetni a vámot, valamint a nem közösségi adókat és díjakat.''
32. cikk
(1) A vámértéknek a 29. cikk alapján történő megállapításakor az importált áruért
ténylegesen kifizetett vagy kifizetendő árhoz hozzá kell számítani:
a) a következőket, olyan mértékben, ahogyan ezek a vevő számára felmerülnek, de nem
szerepelnek az áruért ténylegesen kifizetett vagy kifizetendő árban:
i. jutalék és ügynöki jutalék, a vételi jutalékok kivételével,
ii. azoknak a tárolóeszközöknek a költsége, amelyek vámszempontból a szóban forgó
áruval egy tekintet alá esnek,
iii. csomagolás költsége, beleértve a munkabért és az anyagköltséget egyaránt;
[Szerkesztve]Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
L.T.
aktív tag
Igen, vámmentes ha két EU ország közötti kereskedelemről van szó. Pld rendelsz valamit, ami Nagy-Britanniából jön akkor vámmentes. De, ha harmadik országból Pld. USA, Ausztrália, stb. tehát minden nem az EU-ban levő országból rendelsz akkor van ez.
Harmadik országnak nevezik mindig azt az országot ami nem EU (''első'' ország), nem tagállam (''második'' ország pld Magyarország) hanem ezeken kívüli. Tudom jogi szakszöveg, de koxx értette. -
veterán
Nézz meg egy EUs térképet.
Na, ha azon a sárga vonalon kívűlről rendelsz, az vámköteles. Belül nem.
Amúgy elvileg minden neten rendelt cucc után kellene vámot fizetni (jogszabály szerint).
Elvielg Eun belül is, de hát most bizonyítsák be, hogy neten vettemどんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
cocka
veterán
Amióta regisztráltam az ebayre, szinte azóta csak ezt az UK-sat használom. Eleinte persze az amerikait használtam, de ott valósággal vadászni kellett az angol cuccokra, aztán rájöttem, hogy totál idióta voltam, hogy nem mindjárt az ebay.co.uk-val kezdtem.
(nem is rendeltem semmit Amerikából ) -
MODERÁTOR
-
N4r4ncs
aktív tag
Tanulnak idegen nyelvet..csak a többség nem angolt mert a franciák köztudottan UTÁLJÁK az angolokat még ha nem is feltünően,mert az angolok ''elvették'' a világnyelvet a franciátol,ezért inkább olaszt vagy spanyolt tanulnak!
Én 4 hónapja voltam franciaországba üdülni(Cannes) én személy szerint nem birom azt a népet,vhogy teljesen más felfogásúak
[Szerkesztve]Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
N4r4ncs
aktív tag
Az országuk déli részén úgy vettem észre(többször járunk arrafelé meg monacoba)hogy arra mindenki beszél olaszul,angolul pedig tök fölösleges szinte megszólalni csak ott beszélnek ahol télleg szükség van rá,meg rengeteg buta szokásuk van nemhiába tartják nyugaton idiótáknak, viszont piszkos gazdagok azt meg kell hagyni
Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
-
Flashcash
Közösségépítő
Vezetéknév Keresztnév
XYZ utca 12.
Budapest 1234
HUNGARYSzerintem minden DHL-t nyomon lehet követni, nekem egyszer szállítottak Párizsból Budapestre 15:00-kor adták fel a csomagot és másnap délben adták át nekem, de már nem emlékszem melyik fajta volt.
N4r4ancs: A topicban rengeteg helyen volt már róla szó, keress rá erre a szóra, hogy 'VÁM'.
Egyébkén igen kb.8000FT (nem tudom a pontos összeget most) fölött vámköteles az áru:
-de ez nem jelenti azt hogy 100%-ra megfogják a csomagot a vámosok
-a feladó is trükközhet az ár feltüntetésével (ázsiaiak gift jelzőket is előszeretettel alkalmaznak)
-a fenti sortól függetlenül még mindig megfoghatja a VÁM a csomagot
-ha megfogják a csomagot akkor az áru értékét növelik attól függően hogy mekkora az adott termékcsoportra a VÁM (lehet 0% is) majd hozzáadják az árhoz a postaköltséget és az egészre ráteszik az ÁFÁ-t. -
Woolfy
csendes tag
Szerintem örülj neki, hogy eddig csak egy csomagod tűnt el! Tudom furán hangzik, de ha mondjuk 5-ből "csak" egy nem érkezik meg, az már sajnos baromi jó arány!
2 csomagom "jön" január 8-a óta angliából, a decemberi 3 meg még mindig sehol!
Senkinek sem kívánom ezt az érzést, pláne ha esetleg szabadjára engedem a fantáziámat és elképzelem mi történt, illetve történik velük...Mostmár természetesen egy rajzszögre is biztosítást kötök vagy/és regisztrált küldeményként jön, és ezt javasolnám mindenki másnak is!
-
Bash
addikt
Itt a kalkulátor, ugyanis nem csak a súlytól függ a szállítási költség, nem mindegy, hogy mikor, honnan, hová és milyen értékben kell szállítani. Sőt, az sem mindegy, hogy ki és hogyan adja fel a csomagot, hogyan fizet... de ebbe már tényleg nem akarok belemenni.
[ Szerkesztve ]
http://bashtravel.com/
-
cocka
veterán
Ja ezt én se értem, mert ugye még ha véletlenül kattintok is a Buy it now gombon még utána is ott figyel, hogy:
By clicking on the button below, you commit to buy this item from the seller.
Magyarul a Commit to buy gomb megnyomásával kötelezettséget vállalsz az áru megvételére. Ezt hogy lehet véletlenül megnyomni? Ja gondolom úgy, hogy
1. nem tudsz angolul
2. nem olvasod el, hogy mire kattintasz
3. balfasz vagy. -
Bash
addikt
Attól függ, hogy az eladó mit határozott meg fizetési határidőnek, de bármi is ez a határidő a 8. napig nem tud semmit sem csinálni.
cocka!
Látom adakozó kedvedben vagy, épp most vettem egy kis egyszerű ékszert, de még nem volt érkezésem rendezni a számlát. Legyél szíves fizetsd ki helyettem, várok pár percet. $650, meg egy kis apró a szállítás, a részleteket privátban megkapod.http://bashtravel.com/
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest