Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem mindig ékezet nélkül jön, és még soha nem tűnt el. Már csak azért sem célszerű ékezeteket használni, mert ki tudja hogy kinek a rendszere nem képes megjeleníteni (vagy nyomtatni), és esetleg csak space-t vagy kockát lát a betű helyett.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Gardo
tag
Hi!
Nem szeretnék paypalt, mert nem rendszeresen használnám az ebayt, alkalmi vásárló lennék... (talán félévente-évente)
Azért a német, mert ott találtam most megfelelő áron "árut" számomra.
Szóval ezért kellene válasz az előbbi kérdéseimre...Köszi!
ÜdvAnnyi vagy, amennyit a szavad ér.
-
MODERÁTOR
Meg szabad kérdeznem minek veszel kínai szarokat? ezek után ne csodálkozzál...
#8482-83: minden esetben ha bekérik a számlát és eléri az értékhatárt akkor van vám és áfa is, az, hogy a telefont elküldi-e neked giftként feladva azt az eladója válogatja, egy ilyen drága cuccot mindenképp EMS-sel postáztasd.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
1010
őstag
jo ennyit errol megeri kiallni az ember erdekeirt es nem sikarakozni fionomkodni terden csuszni
meg tokolni napokat
kb 10perce megadta a paypal a refundot,vagy a seller
es en meg adtam pozitivat a negetiv helyett,arulja tovabb a robbano daptereitmindezt szombaton kezdve,vasarnap vegezve
most mondjam profi ebayes vagyok ......az
[ Szerkesztve ]
-
BLiNk3r
senior tag
Jól értem, hogy azért adtál negatívot, mert hibás volt a cucc, amit küldtek?
Az eBay nem arról szól, hogy a terméket értékeld, hanem hogy az eladót. És ha az eladóban benne van a hajlandóság, hogy minden további nélkül küldjön egy újat, ezáltal korrektül jár el, akkor szerintem nem jogos a negatív. Nyilván neki sokkal fontosabb, hogy pozitív értékelései legyenek, mert ez alapján fogja őt választani (vagy nem választani) a leendő vásárlóinak a nagy százaléka.Szóval szerintem egy kicsit elhamarkodtad a dolgot, és ha igaz, amit az eladó leír, akkor sajnos vele kell, hogy egyetértsek.
-
Frenk
aktív tag
Hong-Kong-ból rendeltem már - csak más eladóktól - és kb. 1 hét alatt megérkezett a csomag. Ha "balhét" akarok akkor mit kell tennem elsődlegesen mert ha lehet a vételárat amit kifizettem nem szeretném "elbukni".
Tehát pontosan mit javasoltok? Ebben gyakorlatlan vagyok mert így még nem jártam. -
Winner_hun
titán
Én is voltam már hasonló esetben, illetve tán vagyok is, röviden megoldottam, megszüntettem a kártyámat, kértem újat, beregeltem egy új mail címmel aztán csináljanak amit akarnak. Küldtek valami 3. felszólító levelet, már nem is erőlködtem hogy lefordítsam, majd ha lesz valami akkor zaklatnak tovább. Előtte eleget leveleztem velük, sajnos nem feltétlen mindig jó az a rendszer ahogy van...
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
8nemesis8
veterán
nem kene koszos ebay el veszodni
Mi bajod van az ebayyal?
Nekem egyedül a forint árfolyamával van bajom. Ha megint erősöd és olyan 150 körül lenne a dollár, nem lenne gond, illetve hát ugye a szállítás táma, nehezebb dolgoknál.
Ha külföldön laknék szerintem ugyanígy használnám az ebayt. -
gaborbol
őstag
Licitlepcsot nem is lattam, minimalarat meg tenyleg elbaftam
Mondjuk foldhoz nem vag a dolog, van 2 nagyobb erteku cucc amit el kell majd adnom sajna,ezt inkabb csak tapasztalatnak szantam.
Felraktam egy videokareszt probakeppen, annal mar adtam meg minimalarat, arra mar raktak is.Tenyleg, jut eszembe nem akartok egy olcso cd-s autoradiot?
Levenni mar nem fogom csak rak ra meg valaki...[ Szerkesztve ]
-
batorpeti
tag
Van esély rá hogy egyáltalán elhiszi a paypal amit leírok? Mert gondolom az eladó nem fogja bevallani hogy hibásan küldte.
Egyébként a paypalnak miért éri meg működni? Miből van neki haszna ennyi ügyintézés mellett?Samgar:
Az nem semmi! Nyelvtudás nélkül ebayen vásárolni. Ettől függetlenül remélem hogy visszakapod a pénzed. Légy szíves ha jutottál valamire ez ügyben akkor írd már meg ide, mert engem is érdekelne hogy ilyen esetekben mit tesz a paypal. Még soha nem vásároltam ebayen és addig nem is akarok míg nem látom ezeket a dolgokat tisztán.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
attika89
senior tag
Úgy értem, hogy ha eddig nem kaptam vámhivataltól levelet, hogy xFt vámot kell fizessek, és a státusz már "out of foreign customs", utána még jöhet vámos levél miszerint fizetnem kell? Mert ez tulajdon képpen azt jelenti, hogy kikerült a vámosoktól/vámeljárásból...
Várakozás amugy annyira még nem zavar, de szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
-
Flashcash
Közösségépítő
A pénzedet visszavenni van kb. 40 napod paypalon keresztül, a feedbackek is rendelkezésedre állnak az eladó megítélésénél. A parcelforce uk az egyik leglassabb csomagszállítási mód angliából, sokszor lassabb szolgáltatás mint a royalmail, mégis gyors szállítást vártál. Nem válaszol -> bármi közbejöhet, nem mindenki van online minden nap.
Ezzel a nem érdekel, pattogjon mindenki, rögtön válaszoljanak hozzáállással nem leszel elégedett az ebayel hosszútávon.
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
Akartam is írni korábban, hogy túl hamar reagáltál.
Sokan egyszerűen nem válaszolnak, és nem adnak trackinget sem, ettől függetlenül még nem jelenti azt, hogy nem adták fel a csomagot. Nem expressz csomagként érkező áruk pedig simán késhetnek még közeli országokból is. A parcelforce uk -> royal mail -> kis csomagoknál a magyar posta a hazai partnerük. 7-10 nap simán entvan a szórásban ennl a szállításnál.
Vannak eladók akik egyáltalán nem szállítanak pl. keleteurópa felé, pár hasonló begyűjtött negatív után lehet, hogy ő sem fog többet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Azazello-
senior tag
ez azert kell neki, hogy kesobb ne kelljen az uzlet utan az ebey-nek fizetnie. ami mar kurvara nem fair dolog es tuti 100, hogy nem hagynam jova a dolgot.
persze en mar a plusszt sem adtam volna meg...Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
Sickboy25
addikt
nem jo meg mindig vmi ,mert csak az usa-sokat dobja ki!!
Mar mindent beallitottam sehol egy nemet vagy ilyesmi csak ha .de ugy lepek fel akkor meg csak nemet!!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Vagy meg van kattanva, vagy csak szórakozik veled. Adj neki negatívat.
(#8217) XSiGma: nem ajánlottak fel valami választási lehetőséget? Ha nem, írj nekik, hogy azért te visszakérnéd a pénzed.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Azazello-
senior tag
ebay kulon felhivja a figyelmet ra, hogy paypay altal fizess csak, szoval ne dolj be neki! a paypay garancia elvileg rad vonatkozik, a vevot vedi, nem az eladot. szoval veletlenul se fizess, es nyugodtan adj neki te negativat. vevo amugy sem kaphat, csak neutralt.
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
pentium4
senior tag
hát figy azért ez teljesen igaz! hong kong kina és egész Ázsiára ez vonatkozik az tény, mert ugye hát ismerjük őket, lopják a csomagokat, nem jön, meg stb, ha hongkongi postai dolgozó lennék karácsonyra 1 fillért nem kéne költenem, minden meglenne ingyen a postáról és valahogy ez most is így van az ott dolgozókkal, de amcsiba más a helyzet!
amit amcsiból vettem két cuccot régi haveromhoz nem jött meg istenért sem, track nemvolt, nyomtam a dispute majd claim és nem kaptam vissza a pénzt, mert az eladó tudta bizonyítani hogy igenis feladta és már meg kellett volna érkeznie, szerencsére volt biztosítva, feladta még egyszer és az már megjött!
szal nem olyan a mint azt elgondoljátok, amcsiba még az FBI is rád száll ha azzal játszol hogy nem kaptam meg küld el újra és még a pénzt is kéri vissza!
sokan tévhitbe élnek!
bocs, de ennek muszáj volt kijönnie!P4
-
cocka
veterán
Ja de ilyet szerintem bárki vállalhat közülünk, az usafuvarhoz képest csak annyi a különbség, hogy mi olcsóbb árakkal kombinálunk + nem mindenkinek van amerikai ismerőse, hogy ha az eladó nem szállít Mo.-ra, akkor tudd kinek küldeni meg legyen aki haza postázza.
A licitálást hogy vállalod? Kérsz egy licit maxot és pont? És mikor teszed a tétet másodpercekkel a vége előtt vagy még előtte?
-
pentium4
senior tag
na hát erre nemtok mit mondani mert németül van!!! ugyan meg nemtudok!
én anynit mondok neked, irj az eladónak hogy szart küldött és te visszaküldöd neki, mert nemkell, ő meg refund olja a termék árát, igen csak a termékét, a shipping költséget nem fogja visszaadni, de nem is köteles, mivel megkaptad!
ha igyvesszük akkor 2postaköltséget bebuktál, vagy próbálokozol ujra és megmondod neki hogy küldjön egy uj cuccot ami müxik is! ha azis szar akkor cumi a köbön!
valaki már irta itt is, de énis mondom neked hogy a németek a legszarabb eladók és legkomplikáltabbak is velük van a legtöbb baj, hanyagold őket!P4
-
Flashcash
Közösségépítő
Rengeteg német eladó van aki a vásárlás után nem küld semmilyen üzenetet arról, hogy postára adta az árut, megkapta a pénzt stb. Náluk nem divat ez az automata visszajelzéses (Thanks for your payment/Your item's been shipped) rendszer.
Ilyenkor írhatsz emailt, hogy feladta-e a csomagot. Erre vagy válaszol vagy nem.
Vársz két-három hetet ha megérkezik a csomag akkor rendben, ha nem akkor mehet a paypal claim. Arra előkerülnek.Egyébként a németek a legproblémásabb eladók, én német ebayen ha csak tehetem powersellerektől vagy törököktől vásárlok, átlag német eladókkal csak a probléma van mindig.
-
kaller1
veterán
-
cocka
veterán
Itt nincs szállítási rész. Mármint nem tudom mit vársz szállítási rész címén, de itt van egy részletes leírás a termékről, aztán a nagy kérdések, hogy:
Mi történik az aukció (lejárta) után?
Kérem az aukció végét követően semmi szín alatt ne küldjön e-mailt! Használja az ebay vásárlás lebonyolító felületét (Kaufabwicklung), mert csak így garantálható a zökkenőmentes üzletmenet és a gyors szállítás. A termékért a legmagasabb szállítási költséget fizeti + a nyerő tétet és minden további termékért rendszerint 1 euró felárat.
Néhány termék e szabály alól kivételt képez. A LICIT MEGTÉTELE ELŐTT érdeklődjön, ha kétségei vannak.Miért ilyen kedvező árú a termék?
Ez a termék egy újraértékesített termék. Ezek jogi értelemben nem új áruk, hanem kiállítási darabok, vásári készülékek vagy visszaküldött termékek, melyek még saját csomagolásukban vannak. A remarketingről több infót tudhat meg a mich részben. (eladó neve melletti me vagy mich) A küldés előtt minden terméket ellenőrzünk/megvizsgálunk. Csak azokat a termékeket küldjük, amik teljes mértékben működőképesek.
Így szavatolható a naponta ellenőrzött termékminőséggel együttjáró szenzációs ár.Rengeteg tartozék is fellelhető kínálatunkban. Látogassa meg a többi aukciónkat is.
Egyébként miről kell még tudnom?
Általában csak olyan termékeket adunk el, amelyek már raktáron vannak. Így tudjuk garantálni a gyors küldést. Ha valami még sincs raktáron, erről időben informáljuk Önt.
Rendszerint a DPD-vel küldünk, de a kisebb küldeményeket a Deutsche Posttal küldetjük.
Az aukció után néhány órával kap egy vásárlói azonosítószámot e-mailben. Ezt az átutaláskor tüntesse fel! A megjegyzésben (felül gondolom az aukció képe alatt) Újként megjelölt termékek természetesen tartalmazzák a teljeskörű gyártói garanciát is. A remarketinggel értékesített termékekre 1 év garanciát adunk.Sok szerencsét az aukcióhoz. Üzletvezető: André Wolff
Ez alatt egy hosszú rizsa van az elállásról és annak következményeiről. Hogy jogod van írásban, levélben, faxon meg egyéb módon x napon belül a vásárlást lemondani és ezesetben visszavehetik a cuccot, visszaadják a pénzed stb.. stb.. Ezzel akkor érdemes foglalkozni, ha már megkaptad a terméket, nyilván online vásárlásnál addig nem tudsz meggyőződni a termék minőségéről, esetleges hibáiról stb.. míg kézhez nem kapod. Ha kézhez kaptad és nem kell neked a cucc vagy hibás vagy bármi gond van, akkor érdekes ez a rész.
Apróbetűvel információk az akkumulátorok (gondolom használatáról, megsemmisítéséről, visszavételéről) szóló rendelethez
Alatta csomagolási rendelet, előírás
A textboxban lévő hosszú rizsa gyakorlatilag az általános szerződési feltételeket takarja. Hadd ne fordítsam le, ha nem muszáj.
Alatta van még egy mondat, hogy a fogyasztók jogosultak a terméket a megadott feltételek mellett visszaszolgáltatni.
-
kaller1
veterán
Na jó csak érted egy olyan eladótól aki 1300+ feedback pozitívos,és nem ma kezdte az ebay szakmát nehogy nekem kelljen már megkérdeznem,hogy "Te,ez biztos ennyi?"
Én ha meglátok valamit ami kell,leütöm és 5 perc múlva már ki is fizettem.Várom a csomagot,ha az jött amit rendeltem akkor megy a pozitív és ezzel le van zárva részemről a tranzakció.
Azt abszolút nem szeretem ha már ilyen levelezésbe kell kezdeni,mert egyrész az angol nem az erősségem,másrészt mikor bajom volt és írtam,még válasz sem jött az eladótól...
Most akkor hogy-smint írjak neki(angolul),hogy az ne legyen sértő és meg is értse?.::> <::.
-
cocka
veterán
Na pont ez az. Nem tudsz meggyőződni arról, hogy a meghirdetett termék tényleg hibátlan-e.
Ekkora értékeknél azért nem mindegy, hogy hibás vagy hibátlan. Ezért ilyesmit nem szoktam venni.
Ha meg van pénzed arra, (bár oda van írva, hogy collection in person nem lehetséges, mert ők online bolt) hogy kimenj személyesen is meggyőződni arról, hogy vajh a termék tényleg olyan kifogástalan állapotú-e ahogy a leírásban szerepelt, akkor nyilván nem azt lesnéd, hogy az ebayen mit tudsz olcsóbban megszerezni.
Ha hibásat kapsz, csak akkor kapod vissza a pénzed, ha visszaküldöd a cuccot, akkor küldenek egy másikat, de ez neked kész bukta, mert a futárszolgálatok drágán szállítanak ki is, meg be is.
Ugyanis, ha jól emlékszem igazolnod kell tracking számmal(EMS, DHL, UPS stb.) a feladás tényét a paypal felé, ellenkező esetben nem térítik vissza a vételárat és kiadtál egy csomó pénzt egy rakás szarért.
Bár aki szeret hazárdjátékot játszani...
-
sasa311
veterán
és ha szabad kérdezni miért is nem akar fizetni ha már licitált?
Amúgy valószínűleg nem lesz következménye "csak" eBayen belüli, mert külföldről nem fogja tudni érvényesíteni a követelését az eladó.
Legroszabb esetben azt a kártyát vagy pay-palt amivel E-bayre regelt a barátod többé nem fogja tudni az E-bayen használni, bár ez csak fikció.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
veterán
Bocsi, hogy ezt mondom, pedig jóindulatú vagyok, de remélem jól megszívatják ismerősödet. Mert amikor legközelebb meg én szeretnék venni valamit UK-ből (mondjuk) akkor meg lehet, hogy azért nem fogja elküldeni, mert "i got bad experience with hungaryan ebayers." szóval...
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest