Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabcsika
tag
''Hazafiaknak'': már él a .hu-s eBay domain egy ideje. Igaz, ez is csak egy mirror, de legalább a miénk!
[link]Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
-
Gabcsika
tag
válasz verser233 #1925 üzenetére
A 4 jegyű kódot MEG KELL(ETT VOLNA) VÁRNOD! Ez oldja fel a ''gátlásokat'', azaz ennek a begépelésével leszel ''verifyied'' és mint ilyen user korlátlan számú VÁSÁRLÁSRA vagy jogosult a PayPal rendszerén keresztül (ami az eBay tulajdona, azért is reklámozzák orrba-szájba, hogy a fizetés ezen keresztül történjen, de valóban jó és megbízható is).
Elvileg enélkül is megjöhet a cucc.
''Honnan tudom én meg, hogy az már feladta -e egyáltalán a terméket vagy csak a pénzt szippantotta-e le?''
Elvileg az eBay reg-ed + a PayPal reg-ed automatice úgy van belőve, hogy a megadott e-mail címedre kapsz róla egy infó levelet, valamint az eladó is értesít(het), hogy feladta a cuccost, de egyébként mail neki...
''...legközelebb mire kéne jobban ügyelnem''
Hát a helyzet úgy fest, hogy a 4 jegyű kód megszerzéséig felejtős legyen neked az eBay... Ez feltétlenül fontos!
Nekem is beletelt pár napba, amíg generáltak egy kódot és elküldték. De ezt ki kell várni.Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
Tökéletesen igaz lehet, igen. Én egy picit optiPista voltam, de mondom: vigyázni az ilyenekkel.
Ha elvileg ugyebár minden rendben a vásárlóval, de nem azt kapja, amit vett, vagy egyáltalán nem kap semmit, elvileg a PayPal úgyis megtéríti neki (neki ítéli meg a dispute-ot).
Óriási kockázat nincs, de természetesen nagyon észnél kell lenni, hiszen még egy ilyen rizikó is csak rizikó.Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
Na most én kérdezek!
Kinek volt és mi (milyen értékű, fizikai méretű) a legnagyobb rendelése EU-n BELÜLI item location-nel és EU-n kívülivel?
Mekkora volt a vám, meg minden vagyis a totál végösszeg az egész hercehurca végén?
(Az EU-n belülinél nincs vám, stb. csak az érzékletesség kedvéért kérdezem)Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz juliabrilke #2017 üzenetére
Az nem véletlenül a Pokol száma, már bocs...
Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
Szerintem, ha ilyen gyorsan és lendületesen kapcsolódik be a világ az internetes rendelésekbe, mintahogy mostanában teszi, a különféle postai szolgáltatók előbb-utóbb úgyis eltörlik a GIFT opciót, csakhogy azért is fizetni kelljen. Szerintem esetleg, jó esetben nehány évünk van még a jólétből...
-
Gabcsika
tag
válasz kisbergics #2290 üzenetére
A németekkel csak nagyon óvatosan! Amcsiországból majd' mindig egyszerűbb a dolog, de persze, ha Dajcslandban van ismerős, aki rendelje meg ő magához, majd passzingolja át neked Ungarnra. Ezzel a megoldással billió ft-os brilliánst elküldhetsz vám és illetékek nélkül, csak a kérdés az marad, ami Csernus jelmondata: BEVÁLLALOD-E?
-
Gabcsika
tag
válasz Rommel6600 #2571 üzenetére
tusi74 nagyjából jól leírta. Ha megvan a reg-ed a PayPal-ra és a verifikációd is rendben, valamint az eBay-re is stimmel a regisztrációd, akkor semmi egyéb dolgod nincs. Licitálsz mindannyiunk ''Szent Helyén'' (eBay). A licitálás sokféle lehet, a legegyszerűbb a ''Buy It Now'', ez a fixáras, azonnal elvihető áruk jelzése. Ekkor egyszerűen leklikkelgeted az árut. Előbb az eBay site-on megy a dolog, majd a Pay Now gomb után átkerülsz a PayPal-ra. Ott belépsz és ott is klikk... Ennyi.
A ''bidding'' vagyis a licitálgatás már nagyobb falat (tud lenni). Itt a Figyelőtől (Bidding Assistant), az ''utolsó percig kivárok'' taktikán át, egészen az egyszerűen ''beírok egy értéket, oszt vagy mögnyeröm vagy nem nyeröm mög'' elvet is fel lehet sorolni vagy ezek kombinációját.
Talán a legáltalánosabb, hogy az ember az adott árura magában elhatároz egy összeget, hogy meddig megy el (figyelem, szinte mindig van szállítási díj is!) és esetleg addig elmegy. Én pl. csak a legvégső esetben megyek el a határig. Szép lassan araszolok és ha van rá időm (persze, ha nincs, akkor nem így csinálom), akkor a licit lejárása előtt 5 perccel oda ülök a gép elé és F5, F5, F5... Ha valaki túllicitál, akkor meglátom mennyivel és eldöntöm, hogy folytatom-e a licitálást vagy sem. A Bid Assisstant is jó, de én élvezem ezt a mókát, mert izgalmas . Persze ehhez nekem az kell, hogy licit lejárata magyar idő szerint késő estére essen és legyen kedvem az egészhez, stb.
Ha ez megvan, akkor megnyerted az árut és a fenti eszmefuttatás lép életbe!
Sok szerencsét és Isten hozott!
[Szerkesztve]Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz dragonfx #2590 üzenetére
Tény, hogy eléggé el van dugva, hogy 55 pénz az óceán túloldalára történő szállítás... Azt tudom tanácsolni amit tusi74 mondd: mindig érdemes rákérdezni a termékekre. Főleg, ha nem PS az illető vagy nem 100%-os. Ez a tag 95.6%-os, szóval nem a legtutibb.
Sajnos szerintem joggal fog hivatkozni egy esetleges panasz esetén arra, hogy a termék leírásánál egyértelműen fel van tüntetve az 55 pénz...
Az pedig, hogy a shipping cost counter nem jól számol... Széttárja a karját és... ez benne van...
Meg lehet próbálni egy-két levélváltásban erre a dologra rákérdezned és szólnod, hogy nem tartod szerencsésnek azt, hogy a counter szerint 33 dollár, de a valóságban 22-vel több...
Számolj be a fejleményekről!Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz N4r4ncs #2698 üzenetére
Sokváltozós függvény ez az eBay. Egyrészt a legfontosabb, hogy egyáltalán hajlandó-e Mo-ra szállítani az eladó vagy sem. Ha nem, akkor akármiről is szól a dolog, tárgytalan.
Ezután érdemes megnézni valóban, hogy kiféle miféle az eladó (feedback) és ezzel egyidőben azt, hogy milyen részletesen tárgyalja ki az eladandó árucikket.
100%-os biztosíték semmire sincs, de azt tudnod kell, hogy az eBay-nél általában valóban igaz az a mondás, hogy a vevőnek mindig igaza van, pénzt veszíteni csak igazán rossz csillagállások alatt lehet, bár én még nem hallottam kirívó esetről. Legalábbis olyanról nem, ahol a vásárló körültekintően vásárolt volna és mégis becsapták (nem elkeveredett a cucca, stb., hanem egyenesen átverés áldozata lett volna).
Kis kockázat vs. jó árak és áruk.
Semmi sem kötelező, eBay-ezni se!Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz #32577792 #2770 üzenetére
Nekem is csinált már ilyet. Fizettem valamiért, mire az e-mail címemre megjött minden szokásos infó, de 0.00 dollár állt rajta.
Ettől még persze mind a PayPali bácsi, mind a bankom normálisan levonta a megfelelő összeget és meg is kaptam az árut, nem volt semmi fennakadás.
Nem tudom az ilyen jelenségnek mi az oka, egyszerűen megtörténik.
Olyan is volt, hogy kétszer számolta fel a postai költséget az eBay (ha belépek a rendszerbe és megnézem a history-mat, akkor azt látom, hogy a termék ára + 2x a postai ktg szerepel), de a PayPali bácsi teljesen korrektül (meg persze a bankom is) a normális árat vonta le, egyszeri postaköltséggel.
Van ilyen.Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz juliabrilke #2789 üzenetére
A Magyar Kir. Postáról csak annyit, hogy egy magánlevelem 250 km-et 3 és fél hónap alatt tett meg (Budapestre). Teljesen no comment.
-
Gabcsika
tag
-
Gabcsika
tag
Szerintem az a 27 tranzakció és a 90.9%-os pozitív feedback, lehet a hiba egyik forrása...
Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de nekem az eBay = Paypal, azaz szóba se jöhet olyan árucikk (legyen az áhított könyv vagy cd vagy bármi más), amely ellenértéke nem egyenlíthető ki PayPalin keresztül.
De ha mégis, akkor csak PS, ötezermillió eladással a háta mögött és 100% poz. feedback mellett, többszöri levélváltás után... Esetleg... De áááh, inkább úgy se...Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
Az ilyen árus az, aki fulladjon bele az árujába (főleg, hogy egy PDA tokról van szó, nem a legújabb Discovery űrsiklót akartad megvenni). Baromira felb*sznak az ilyen árusok, a németek alapból kretének, akárcsak a franciák egy része. Egyedül a tengerentúliak azok, akiktől (egy bizonyos értékhatár vagy nyomós ok miatt) elfogadom, hogy nem szállít ide.
Sem a németek, sem a franciák és az angolok egy része sem fogta fel, hogy hazánk már NEM A BALKÁN. Persze, tűnnek el csomagok, igen. Vannak gondok, igen. De hát mégiscsak kisértékű áruról van szó és nem lehet és nem is szabadna általánosítani.
Biztosan találsz alternatívát, drukkolok!Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz juliabrilke #2875 üzenetére
''Sajnos igen. Szombaton reggel 7kor indul a gépem vissza.''
Most akkor sajnos vagy nem sajnos? Szeressük a franciákat vagy ne szeressük őket?
A franciák az európai hegeMónika ''soha-meg-nem-kaparintása'' miatt vannak begyulladva, már évszázadok óta. Akárhogy csavarták magukat a történelemben, soha nem alkottak akkora államot, mint a németek vagy az olaszok (Itália) vagy a görögök. Ez fáj nekik.
Nagyok voltak (most is azok), sokat adtak a világnak (sokat el is vettek belőle), de valahogy mindig, talán éppen csak egy ujjhegynyivel, de amikor megszerezhették volna az európai vezető szerepet, más mindig elhappolta előlük és ez fáj nekik.Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
Azoknak, akik most kezdenek ismerkedni a rendszerrel ajánlom eme új szerkesztésű összefoglalót a PayPal-ról:
[link]Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
''Nagyon gyanús, hogy az eladó, 10 Ł alatt nem akarja eladni, így egy másik nickjével gyorsan nyomott rá licitet''
Na ez az! Ez nekem is feltűnt. Bevállalható, de a gond nyilván az, hogyha valaki nem licitálja túl, akkor meg kell vennie (kötelező). Nagyon hülyén jön ki, hogy valaki saját magától vesz... Mindenképp veszít rajta, hiszen mint eladó az Ebay és a PayPal felé is tranzakciós díjat kell, hogy fizessen...
Biztosan csinálják ezt páran (főleg értékesebb, de jóval áron aluli termékek esetében), de azért nem általános.
(El lehet képzelni még valami bizományis barát bekapcsolódását is ebbe, aki mindig túllicitál és legfeljebb, ha rárohad megveszi. Ha viszont nem, akkor valamilyen sáp fejében megosztoznak a pénzen az eladóval, stb.)Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz juliabrilke #2948 üzenetére
Tényleg....olaszok?
Nos, én most vettem egy olasztól. Teljesen korrekt. Előtte rákérdeztem, hogy mennyi idő alatt ér majd ide, még aznap visszaírt, 5 felkiáltójeles örömujjongásba tört ki, hogy venni akarok tőle...
Nagyon rendes tag, bár ez az első olasz bizniszem volt csak.
Az áru rendben megérkezett, annyiért amennyiért leütöttem, semmi fifika és term. az jött meg, olyan minőségben, amiről szó volt az oldalon.
Gracie!Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
Mondjuk ez főként az amerikaiakra jellemző
Én is tapasztaltam, hogy vannak áruk, amik drágábbak. De ami engem érdekel, azok mind olcsóbbak, SOKKAL olcsóbbak, még agyonbiztosított csomagküldés mellett is, mint idehaza vagy úgy általában Európában.Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz juliabrilke #3018 üzenetére
Szerintem küldj neki virágcsokrot és egy üveg magyar HP-t! Az ilyen csodaszámba menő német eBay-ereket örökre a szívedbe kell zárnod!
-
Gabcsika
tag
Vajon ez a német emberek szarakodása (''Jaaaj, csak péjpól neeee...''), tehát ez egyfajta mentalitás lenne náluk? De miért? Mitől félnek vagy miért ilyen sóherek? Jó, most nem igazán nyerő németnek lenni (gazdasági recesszió), de azért nem hinném, hogy ez lenne az oka...
-
Gabcsika
tag
válasz passatgt #3153 üzenetére
JÉZUS ISTEN! Miket beszélsz, ember?
''Fizikát tanulok - ebből szeretnék érettségizni...''
Nézd, felebarátom!
Nekem van szerencsém oktatni azt, amiről te még csak álmodsz és hidd el, az érettségi (ami már megbocsáss, de manapság a kalapkakival egyenértékű nehézségű) kevés ahhoz, hogy optikából, atom- és lézerfizikából felkészült legyél. Az, hogy a középiskolában megtanulod, hogy milyen optikai törvények léteznek, valamint esetleg a tanárod jóvoltából látsz néhány lézersugarat az osztályteremben a falon ugrálni, még nem bátorít fel arra, hogy meg is értsd, mivel is játszol.
Majd, ha te is elvégzel 5 év fizikát + egy PhD-t, akkor esetleg sejtesz majd valamit (hacsak nem lézerfizikával fogsz foglalkozni szakirány gyanánt, tudom javasolni a Szegedi Egyetemet és Bor professzort, akinél Mo-on senki sem ismeri jobban e területet).
Én nem is engednék ilyet forgalomba hozni, ez egyáltalán nem vicces és nem is játék a szememben. A ''médincsájná'' meg egyenesen elriasztana a vásárlástól (látatlanban is lefogadom, hogy onnan származik)
Ez egy jótanács, teljesen egyetértek Bash hozzászólásával, aki szintén erősen óva int téged én is ezt teszem!Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
Igen, kicsi a világ...
Te is segíthetnél kis barátunkkal megértetni, hogy van felelőssége a dologban... Nem is tudom, kb. 2000 körül jöttek be (először a fekete) piacra ezek a diódalézerek, de már akkor nagyon ellenük voltam és most sem gondolom másképpen. A baj nem az, hogy ilyenek léteznek (ilyennel tartok ea-t és gyakorlatot is), hanem az, hogy bárkinek elérhető...Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
válasz passatgt #3171 üzenetére
Nos, ha a középiskolai 4 év fizikát, valamint azt, hogy az oktatás is egyfajta tanulás is beleszámítjuk, akkor épp 15 éve ''tanulom a fizikát''.
''Ennyire nem kell felkapni a vizet''
Nem kapom fel, de láttam már felelőtlen embert eleget és hallottam róluk (net). Még ezek a kisteljesítményű lézerek is képesek maradandó károsodást okozni akkor is, ha történetesen reflektáltan jutnak ''csak'' valaki szemébe...Freedom, Nature, Love & Music
-
Gabcsika
tag
Mostanában minden bid-et elbukok. Túllicitálnak, általában 50 centtel. Úgy tudom van valami, assist talán... Azt használják?
Azonfelül, hogy ott ül az ember a licit lejárat idejének végén a gépe előtt, van-e valami más megoldás?Köcce!
-
Gabcsika
tag
Szia!
Nagyon köszi! Végül is a legjobb megoldás (vagyis pontosabban a legbiztosabb), ha a gép előtt ül az ember szinkronizált idő mellett és saját maga nyomkodja az F5-öt.
Tulajdonképpen ez volna a normális is. Ez egy aukciós site lenne, mintha valóban egy teremben ülnénk... vagy valami hasonló.
-
Gabcsika
tag
Miért szüntették még az eladók feedback-jeit a vásárlók felé?
-
Gabcsika
tag
Én is megtapasztaltam:
Lehet itt okoskodni, különféle licitáló progikkal, de mégis a legjobb, amikor az ember maga ül ott a licit lejártakor és legfeljebb a myTimeZone-nal próbál segíteni magán a licitáló...
-
Gabcsika
tag
A második kérdésre nem tudom a választ, az elsőhöz annyit tennék hozzá, hogy (esetleg) nem volt-e a levelek között nagyobb különbség időben ezt csekkold le (beragadt mail?), bár nem valószínű.
Milyen átutalással ment a biznisz? Milyet részesít a tag előnyben? A PayPal-os átutalásoknál én még ilyen vagy ehhez hasonló dispute-ról nem hallottam, bár ez nem jelent semmit.
Ha nem PéjPalin ment, szerintem térj át arra. Én meg sem próbálok olyan embertől venni bármit is, aki PéjPalit nem ismer/nem fogad el az eBay-en!Freedom, Nature, Love & Music
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Samsung Galaxy S24 5G Onyx Black, 1 Hetes, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Független, 1 Év Garancia
- TUF Dash F15 FX517ZC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple Magic Mouse 3 - hibátlan.
- Kitűnő MacBook Pro 13 8/256 (94%-os akku)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest