Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #4900 üzenetére
Ebből én is tanultam, köszi!
(Igaz, már aligha lesz szükségem rá.)
És a lapéleket összeragasztani?Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz CurrentValue #4898 üzenetére
Ez a Winner #4900 hsz tűnik sztem számodra legoptimálisabbnak.
Annyit még hozzá, h szereld le a lapot, vidd el lapszabászhoz, és ott vágasd méretre, hogy kiszakadásmentes, minden irányból derékszögű és tökéletesen sík vágás legyen. Ezt párszáz forintból megúszod, sőt, a zsákfuratokat is sok helyen elvállalják kb 100 Ft/db áron, mitöbb, még lehet, ezt a toldó kütyüt, meg az élfóliát (kérésre rá is melegítik neked) is beszerezheted ugyanott.
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
Vikusz77
tag
A profi megoldás amennyire én tudom a következő:
A Winner által mutatott összehúzóvasalatok, mellé a pozícionálás megkönnyítése miatt valaki tesz lamellókat is.Én is tennék.
És az összeragasztáshoz-tömítéshez ezt az anyagot használják:
Helmipur SH100 .
Nem sok mindent találni róla, valami pur anyag, speciálisan erre a feladatra.
Több forrásból hallottam hogy ez a biztos megoldás munkalap illesztéshez.
A beszerzése viszont nem tudom mennyire nehéz.
Dekorral nem lesz egyöntetű a felület, szerintem akkor már inkább aluprofil., élfóliát meg pláne nem tennék. -
mdk01
addikt
válasz CurrentValue #4898 üzenetére
Ha jól értelmezem akkor egy 20cm-es darabbal szeretnéd megoldani.
A lényeg hogy a toldásnál érdemes vízállóvá tenni.
Lehet fóliázni de akkor a fólia vastagsága miatt eléggé látszódik majd a toldás.
Én valószínűleg megvágatnám szép egyenesre hogy jól illeszkedjen a két darab majd nyomnék 3db lamellót élbe, amit utána végigkennék vízálló ragaszóval lezárva az élt a víztől majd a winner által linkelt munkalap összehúzóval jól összehúznám a két darabot.
Ez az egyik legjobb legbiztosabb megoldás, viszont nem tudom mennyire éri meg 10éven keresztül nézni azt a toldást, ami ráadásul nem kevés idődet veszi el ha nem vagy annyira jártas kihez is fordulj ez ügybe.
Sok siker!Üdv.
-
CurrentValue
tag
azért nem 20cm-es darabok ezek, de sajnos a butor adottságai miatt, 2 helyen kellene kipotolnom. lamellozás nem igényel speciális szerszámot?
Holnap teszek fel képet nektek a jelenlegi állapotrol voltak egyéb munkák is a konyhán, tapétázás stb.
Szerencsére nem 10évig nézem csak egy ideiglenes konyha, ezért nem is készitettem komolyabbat
-
Thom!
veterán
Blum tandembox hol a legolcsóbb?
Gutmann, Aluron vízvetőt hol lehet kapni jó áron?
-
Dízeles
aktív tag
Az egyik kollégám a Blumtól rendeli és futár hozza bár az áráról csak annyit árul el "olcsóbb mint a boltban".
Aluron vízvető Pasz..
CurrentValue szerintem is Vikusz77 megoldása a jó.[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
Thom!
veterán
erről a cégről tud vki vmit?
elég jó cuccok, jó áron a blumhoz képest..csak kérdés a minőség? -
Thom!
veterán
ezt a gépet néztem ki? sztem igen jó ár.. tudáshoz képest
-
Madmax81
aktív tag
1956-2010 07.22 Varga László
-
takee27
csendes tag
Szevasztok srácok!
Van pár eladó gépem, az alábbiak:
Bosch pts 10 körfűrész 75.000.-Ft. 2 éves
Bosch pcm 8s gérvágó 75.000.-Ft. 2 éves
Bosch gks 55 körfűrész csúszósínnel 45.000.-Ft. egy éves kb. 10 üzemóra
Bosch gkf 600 élmaró 33.000.-Ft. fél éves kb 10 üzemóra
Bosch pfs 55 festékszóró 15.000.-Ft. - fél éves egyszer használtA gérvágóról és az asztali körfűrészről képem is van. Ha valakit érdekel pm-be írjon léccci mert nem gyakran vagyok a fórumon.
-
thyeby
őstag
Nem vágtam hanyatt magam ettől az ártól. Ennyi a Makita, és az AEG is.
Nekem AEG van. És nem jó ár a 40 érte, mert a gyorstöltő gyorsan kinyírta az akkukat - a szervizben sorakoztak ezzel a hibával ezek a gépek.
Ha ma vásárolnék, már az lenne a szempont, hogy ne legyen gyorstöltő, hanem csak standard.
Könnyű, kézreálló kis gép, de: Fúráshoz alacsony a fordulatszám, és szerintem ezek a pici akkuk nem fogják szeretni a nagy strapát. Vennem kell helyette valamit legkésőbb jövőre - én a piros akkus Makitát néztem ki, mert többen írták, h már 6-8 éve megy az akkuja - Madmax jóvoltából pedig ki is próbálhattam egyet. Igaz, hogy jóval nagyobb ennél, de ahhoz nem kell majd évente két új akkut venni.
(A Bosh-t valamiért nem szeretem, legyen bármilyen színű is. Egyébként az AEG-m 12 V-os - de arról lebeszéllek. És gyanús, h mindahány ilyen pici súlyú gép egyformán drágán üzemeltethető. Új még ez a piacon, nincs kiforrva szerintem.)Ha a Hilti csinálna ilyen pici fúrót, hát azt megrendelném!
[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
Ez talán megfelel nyomaték terén Makita 90Nm 10,8 V
A kress nagyon megbízható jó márka .[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #4912 üzenetére
Van néhány Kress gépem. Nem rosszak, de árukhoz mérten nem is jók. A tartósság hiányzik belőlük - pedig az anyagot nem spórolták ki belőlük. Mondjuk ez nem mondható a műanyag bütykös pattintó kapcsolóról, de a Festo is ugyanilyet tett bele negyedmillióért - hogy annyi pénzért még mindig nem telik egy egészséges kapcsolóra? (Nem találkoztam még kapcsolóproblémás Hiltivel például.)
A Kress sarokcsiszolót pl azért vettem megg anno, mert egyedül ez volt látványosan kihegyezve porvédettség szempontjából. De belement a por mégis, és megszakadt a kontakt. (Sok csempét kellett akkoriban vágnom - egy mezei B&D néhány órát ment csak a löszben.)Több fa van, mint asztalos!
-
hapro
csendes tag
Értem. Elfogadom az álláspontod, annál is inkább, mert relatíven nincs nagy tapasztalatom a márkák terén, csak vannak amik jól beváltak nekem. Csak halkan jegyzem meg, hogy a platform áruház el van árasztva HILTI-vel.
És feljebb olvastam, hogy akkus fúrót szeretnének venni. Írtátok, hogy a gyors töltő, meg a gyenge akku, stb...12-13 éve vettem egy SKIL 14,4V-os akkus fúrót, annak az akkuja, közel annyit visz mint egy 1 éves 14,4V-os kék BOSCH-é ami elvileg 2Ah-s!
A BOSCH akkujával én sem vagyok kibékülve, még szerencse, hogy 2db-ot adtak hozzá, többet vártam el tőle, de így legalább szünetmentesen tudok dolgozni vele, ha kell hosszan.
Mellesleg szerintem a mai SKIL termékek már a hulladék kategóriát érik el kb.
És még egy gondolatom van, hogy a legjobb akkus fúró amit valaha használtam az HILTI volt, Egy régebbi és egy újabb típust is volt szerencsém kipróbálni, és ha anyagilag megtehettem volna, akkor azt vettem volna, bár többen lebeszéltek róla, hogy az csak azért 2X annyi mert HILTI, és hogy olcsóbban is lehet hasonlót kapni...végül az anyagiak miatt a BOSCH mellett döntöttem, amiről nem mondom, hogy rossz.
Olyan 15 éve amikor középiskolás voltam, és tanultam a szakmát, Sopronban az egyik kiállításon volt egy HILTI stand, ahol bemutattak egy olyan kísérletet, hogy a HILTI akkus fúrót befogták két satuba, az egyikben a gép volt, a másikban meg a tokmánya. A gépet bekapcsolták, a gombot benyomva tartották egész addig amíg leszívta az akkut, majd gyors töltővel 15 perc alatt föltöltötték, és kb 15-20cm-es csavart terméskőbe behajtottak vele.Egész véletlenül nem tud valaki óccsón egy vastagoló gyalugépet, ami 230V-ról tudnék üzemeltetni, de az se baj, ha mondjuk egy kombinált gép, megelégszek a használttal is. Vagy valami ajánlást erre.
[ Szerkesztve ]
http://www.margittaizoli.fw.hu
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Madmax81 #4885 üzenetére
Üdv!
Igen fogtak annyit összesen, de ha elosztod akkor késenként 2-3 mm-t fogtak csak. Plusz azokon minden tengelynek külön motorja van. Tehát akkor már nem is olyan eszméletlen nagy a fogásmélység.
Pedig tényleg van rajta, kézi előtolás.
Amúgy munkával kapcsolatban, most kezd beérni az eddigi türelmes várakozásom, és a folyamatos hirdetés. Egyre többen érdeklődnek, és úgy néz ki, hogy többnél megrendelés is lesz belőle. Lehet, most meg úgy járok majd, hogy nem fogom győzni annyi munkám lesz. De nem baj, majd dolgozok éjjel is. Pihenni meg lesz időm később bőven.Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
thyeby
őstag
válasz L.Szilárd #4920 üzenetére
"Pihenni meg lesz időm később bőven."
Nem lesz, pucukám.
"tényleg van rajta, kézi előtolás."
Az engem nemnagyon érdekel, de az annál inkább, hogy milyen előtolást használsz általában? Lenagyolod a gyorssal, aztán az utolsó tolást lelassítod? Milyen a gyalulási kép, amikor pörög a tolómű?
Meg aztán az is érdekel, h mekkora a legkisebb fogásmélység, amit még biztonsággal használni tudsz?Amikor beszéltem a Felder Group-al, azt javasolta, h ha eldobható késhengert rendelek, akkor válasszak külön keményfára és külön fenyőre kést. Te tudsz ilyenről, h keményfa, meg puhafakés?
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
"12-13 éve vettem egy SKIL 14,4V-os akkus fúrót"
Ennyi idő alatt hány új akkut kért a géped?
"olcsóbban is lehet hasonlót kapni"
Külalakra legfeljebb.
Annyira meg vannak azok csinálva, h nincs hasonló a piacon se olcsóbban, se drágábban. A HILTI-ről csak az tud érdemben nyilatkozni, aki legalább egy gépet tönkrevágott már. Ezt úgy értem, h újonnan vette, és addig hugyoztatta, míg beszart.[ Szerkesztve ]
-
hapro
csendes tag
Csoda, vagy hihetetlen, de eredeti akkuja van még benne. Már háztetőről is esett le, ott atomjaira hullva szét, a burkolata csak össze van szigetelő szallagozva. Azért vettem helyette másikat, mert fény korában egy konyhabútor mindenféle műhely munkáját és még a helyszíni szerelést is el tudtam végezni 1 töltéssel, és később már nem. Annak meg csak 1 akkuja volt, és nem volt kellemes amikor helyszínen lemerült, és lehetett a fúrógéppel csavart behajtani, vagy kézzel.
Ugye itt oda az objektivitás, mert akku teljesítményt elég nehéz lemérni. Így marad a beszámolóm róla.
[ Szerkesztve ]
http://www.margittaizoli.fw.hu
-
hapro
csendes tag
Ez lenne az a "csoda" gép. [link]
Itt azért érdemes még azt is fölvetni, hogy nem asztalos üzem vagyok, nem használom napi 8 órában a gépeket. Amikor van munkám az állandó munkahelyem mellett, akkor elkészítem őket, ezen kívül a napi saját szuttyogásaimat is velük oldom meg.
Azt hiszem a felhasználás mennyisége eltérő az esetemben itt sok emberétől.
Jelenleg ez a gép már csak a hobbimat szolgálja, az elektronikázást. Arra tökéletes még, és így is 1 feltöltéssel több hétig elvagyok még vele.http://www.margittaizoli.fw.hu
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Nekem is ilyen gépem volt csak 12v kivitelben.
Nagyon szerettem csak egy hibája volt keveset forgott ha jól tudom 600 percenként ez édes kevés a fúráshoz .
Az akkuja az egy csoda , fél év elteltével használtam újra a gépet és az aksija kb félig lehetett még be tudtam tekerni vele pár csavart .[ Szerkesztve ]
-
bbchris
senior tag
" Amikor beszéltem a Felder Group-al, azt javasolta, h ha eldobható késhengert rendelek, akkor válasszak külön keményfára és külön fenyőre kést. Te tudsz ilyenről, h keményfa, meg puhafakés? "
Igen ezt már tárgyaltuk még régen hogy van a cserélhető gyalukésben olyan hogy kemény és puhafára . DE ! Ha teheted ne vegyél cserélhető gyalukéses hengert mert a csere az qrva drága annyi és ugyanannyi mint egy normál HSS gyalukés és az élezés utűna a töredéke . Én a sima 3mm vastag gyalukés befogású hengert javaslom . Igaz a hátrány a beállítás nehézsége de egy asztalosnak nem jelenthet gondot egy gyalukés beállítás . Akinek meg az az meg lusta és vegye meg a drága kést mert a cserélhető kést élezni egy külön műfaj és nem olcsóbb mint a sima kés . Sokkal inkább megtérülő egy normál gyalukést élezni többször mint állandóan horror áron cserélgetni a kést . Persze hogy a Felder a cserélhető kést javasolja hisz neki az az üzlet hogy minnél többet adjon el belőle de gondolom tehozzád sem jön a pénz csak úgy . Inkább éleztesd , jobban jársz .
-
hapro
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni a nálam tapasztaltabbaktól. Van egy hétvégi házunk, és ott 10cm-es szivacson alszunk a földön. Ott ahol fekszünk, ott ébredés után, ha fölhajtjuk a szivacsot a padló teljesen nedves, azt gondolom a testünkből elpárolgott nedvességtől, mert csak ott nedves ahol épp fekszünk. Arra gondoltam, valamire fölteszem, fölemelem, amíg nem lesz normális ágyunk. Első körben egy akkora darab forgácslapra gondoltam, amekkora a szivacs, és ennek lábakat tennék, persze több helyen, és valami szép kis fa keretet tennék körbe, így nem látszana a csúnya forgácslap. Tudni kell ehhez, hogy ott igen korlátozottak a lehetőségek, mert nincs áram, és szerszám is csak az van amit épp viszek magammal.
Szóval a kérdés az, hogy ha forgácslap van alul, akkor arra tegyek-e lyukakat, hogy átszellőzzön a szivacs? De ha teszek lyukakat, akkor meg hideg lesz alulról, mert most is polifoam van a szivacs alatt, hogy ne legyen olyan hideg. Ha meg nem teszek lyukakat akkor ki tud-e majd szellőzni a nedvességtől? Vagy tegyek sok kicsi lyukat, és úgy talán nem lesz annyira hideg? Vagy valamilyen szövet betétet érdemes még a szivacs alá tenni?
Nem szeretnék túl sokat foglalkozni vele.
De ha van valami teljesen más jó ötlet azt is szívesen fogadom!
köszihttp://www.margittaizoli.fw.hu
-
Dízeles
aktív tag
"gondolom a testünkből elpárolgott nedvességtől,"
Igazából a testhő és az ajzat közötti hőmérséklet különbség az oka.Mint a párásodó ablak.
A forgácslapos téma lábakkal jó.Ha lehetséges körkivágóval (60mm átmérő) fúrj rá lyukakat.
A hőérzeted nem befolyásolják a szellőző lyukak.
Ha így hagyod érdemes hetente 1 X megfordítani a szivacsot.
Ha komolyabban neki akarsz futni és ágyat készítesz forgácslap helyett deszkát (10 cm X 2,2cm) használj kb 6-8 cm közökkel.Ha 90 cm szélesebb a szivacs vagy ágybetét használj egy hosszanti merevítőt és azt 3 helyen rövid lábakkal támaszd meg.
Így szivacs, stb szellőzik és a pára megszűnik.
(( a léces megoldás a jobb akár van fűtés akár nem.))
Teljesen más : lámpa dizájn
Húzd a kurzort a képre aztán el.[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
hapro
csendes tag
válasz Dízeles #4929 üzenetére
Az a lámpa nem semmi, nagyon tetszik. 290€, ennyiért készítek magamnak. Gondolom vágtak egy jó vékony szeletet a fából, kitakarták a levél formát belőle, mondjuk belülre ragasztott levél mintával, és belül meg izzik egy izzó, és talán azért van kissé ferdén benne, hogy azért ott tudjon szellőzni valamelyest..aha most nézem, hogy 11W-os izzó van benne, nyilván egy kompakt fénycső lehet, azért ekkora a fénye. Meg persze az nem is melegszik annyira. Fantasztikus ötlet, és ha lesz megfelelően precíz gépem hozzá, biztos készítek egyet magamnak.
Ágy...nem 90-es, hanem 180X200cm, de ez nem számít, akkor furatolom, és kész, van is valami hasonló, de asszem csak 50-es de ez sem lényeg. Olyan 20-25cm-enként gondoltam a furatokat bele, mégis legyen valami alattam...azon meg szellőzzön ki és kész! Majd rakok alá pár darab lábat, ezek darabszáma az asszony aktivitásától függhttp://www.margittaizoli.fw.hu
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Általában a 6m/min-es előtolást használom, ritkán használom a 12m/min-est. Azt leginkább akkor szoktam használni ha gyorsan nagymennyiséget kell gyalulni, és nem olyan fontos a minőség. Mert annál nagyon élesnek kell lennie a késnek ahoz, hogy jó minőseget adjon.
A fogás mélység minimális fogásmélység, attól függ, hogy élezett-e már a kás vagy sem? Ha nem lett még elezve, akkor kb. 0,5mm-t, ha élezve volt akkor olyan 1mm-t lehet vele minimálisan fogni.
Itt még annyi, hogy élezés után veszít a pontosságából, de nekem azt mondták, és igazuk is lehet, hogy állítgassam a késtartó lécet, mert sosem lessz utána már olyan pontos, mint a gyári beállítással, és gyári késsel. Mert így szerintem közel van az ezred mm-es pontossághoz. Ami azthiszem elég jó.
Az igaz, hogy két féle kést árulnak hozzá, egyett inkább puhafához, és egyett a kéményfákhoz. De amit a puhafához ajánlanak kést, azzal is lehet nyugodtan keményfát gyalulni, csak esetleg hamarabb elmegy az éle. Mondjuk megmunkálható anyag mennyiségre nem tudom mennyi a különbség a kettő között.De én még most is azt tartom, mint korábban, amikor már ez szóba került, hogy az vegyen ilyen késsel elátott gyalut, akinek sokat kell gyalulnia, és nincs ideje állítgatni a kést. Mert így egy kés csere, olyan 5 perc.
Amúgy ne aggódj, neked is meg mindenkinek lesz ideje pihenni, a későbbiekben. Ha tudnánk még meg is unnánk, de ott ez már fog gondott jelenteni.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
thyeby
őstag
"Csoda, vagy hihetetlen"
Isten tuggya mi okból, de borsózik a hátam a Skil-től - ám ezt a példányt ha még lehetne kapni, emelt áron is megvenném. 12 év? Ez nem valami kandi kamera?
"Annak meg csak 1 akkuja volt"
Egy akku nem akku.
Komolyan nem értem, h kinek csomagolják az egy akkus gépeket? Hajótöröttnek lakatlan szigetre, mert ott van ideje kivárni, míg fúrhat tovább - csak ott meg nincs áram, amivel feltölthetné."akku teljesítményt elég nehéz lemérni"
Nem nehéz azt. Kipróbálod, h meddig bírja. Elterjedt a szakmában, mitöbb, ma már sok gyártó is így tesz: Ennyi darab ennyi szer ekkora csavart hajtott be előfúrás nélkül puhafába.
Egyszerűbb akkukra néha megmondi a gyártó, h hány feltöltést szavatol, de a drágábbakról csak annyit mond, hogy mennyibe kerül - nekem pedig szokásom drágáért beválasztani olyat, ami annyit sem tud, mint az olcsó.
-
thyeby
őstag
válasz bbchris #4927 üzenetére
Tulajdonképpen ha arról szólna a cégem, hogy ha áll a gyalugép, akkor többet veszítek, mint egy eldobható kés ára, hát ember nem tudna lebeszélni róla, hogy dobáljam ki az egyszer használt kést, mint a papírzsepit.
És elgondolkodtam rajta, h bizony vannak ilyen üzemek. De nekik nem az eldobható kés az előnyösebb, hanem a vídialapkás. (Hú, ugrottam egy hátast, mikor mondta a szerviz, h 80 rugó egy pár vídiás kés.)
Akkor viszont kinek előnyös az eldobhatós kés?
Talán ott lehet a magyarázat valahol, h mi a magyar munkabérhez mérjük az árát. Ha 3-4 ezer euró (mint szinte minden germán ajkú országban) lenne egy átlagos magyar család jövedelme, hát én is azt mondanám, hogy bíbelődik a beállítással 20 euróért a fene.De amit feszegettem, az nem ez. Hanem az, h mi a különbség a puhafakés és a keményfakés közt? Csak az élszög lehet. Más mi? A fűrésszalag esetében szépen értettem is, h melyik miért milyen, de a gyalukésről jóformán semmit se tudok, pedig az egy asztalosműhely legfontosabb vágóéle.
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
De amit feszegettem, az nem ez. Hanem az, h mi a különbség a puhafakés és a keményfakés közt?
Utána néztem, a Feldernél semmi extra, csak a felhasznált acél minősége.
De árba viszont van, a keményebb kéttszer annyiba kerül.Csáó!
[ Szerkesztve ]
-
-
thyeby
őstag
"munkának nincs becsülete"
Sajnos.
Számos törvény és szabályozó ösztönöz arra, h ne dolgozz. Már rég alkalmazottat foglalkoztatnék, ha ez nem azt jelentené, h kevesebbet dolgozik, többet keres, mint én. Így meg fizetik neki a segélyt. Politikának ez az olcsóbb.De hát siránkozásból nem lehet megélni - meg kell találni a forrást a megélhetésre ilyen körülmények között.
-
Nordik
őstag
Asztalos lettem.
-
mdk01
addikt
válasz CurrentValue #4907 üzenetére
Igen a lamellózás speciális gépet igényel. Boltokba leginkább lapostipli marónak ismerik, mert a Lamelló egy márka úgy mint a Flex, Stihl, csak ez is márkanév alatt terjedt el mert ők találták ki.
Ha ideiglenes akkor a vágott éleket kend be vízálló ragasztóval és hagyd megszáradni, hogy vízálló legyen, ez uán csak simán tegyél munkalap toldó vasalatot a két vágott él közé. Így úszod meg a legolcsóbban és még jó is lesz egy ideiglenes konyhához.Thom!:
Blum tandembox hol a legolcsóbb?A Mercedesz hol a legolcsóbb?
Sehol
A linkelt vasalat egy az egybe Blum koppintás nagyon virít róla még a márkanév betűtípusa is megegyezik.
Nagyon sokan lekoppintották már a Blum vasalatát és az általad linkelt is sztem közel olyan jó mint a Blum-é. Jah én most a Blum tandemboxára gondoltam első sorba, mert sokan olyat szeretnének.Szilárd:
De én még most is azt tartom, mint korábban, amikor már ez szóba került, hogy az vegyen ilyen késsel elátott gyalut, akinek sokat kell gyalulnia, és nincs ideje állítgatni a kést. Mert így egy kés csere, olyan 5 perc.Én ez nem így gondolom.
Egy rutinos késcserélő aki már ismeri az adott gyalugépet pillanaok alatt kicseréli a késeket.
Egy akkora cégnek ahol egész nap megy a gép és minden perc számít mikor nem, saját élezőgépe van, élező emberrel és sok garnitúra késsel. Hidd el pont hogy a nagy, sokat gyaluló cégeknek nem éri meg a gyorscserés kés.Egyáltalán nem is tudom kinek jó. Én azt gyanítom hogy a feldernek is vannak hobbi gépei hobbi asztalosoknak akik nem gyalulnak sokat és mivel hobbisták könnyebb kicserélni egy gyorscserés tengelyben a késeket és ezeket a tengelyeket rakják sok más felder gyalugépbe/kombinál gépbe.
Nekem is panaszkodnak ismerőseim akik ilyen tengellyel vettek gépet a felderől hogy qrva drága a kés bele és 2x is meggondolja mikor cseréli. Nagyon szép felületet visz de csiszolni akkor is kell.
Aki egy kicsi is ért a normál kés cseréjéhez az ne vegyen szerintem gyors cseréset mert hosszú távon nem jár jól.Dízeles:
Ebben az országban nem változott semmi csak a címerNyiss egy ilyen nevű topikot.
Pörögne mint az Intel vs. AMD és 2nap alatt kiemelt topik lenne.
Kérdés hogy érdemes-e? -
Soká
senior tag
Neked kell tudnod (vagy a környezetedben, aki ismer) hogy mire vagy képes? Nem egyszerű dolog látni az embernek a képességeit, de ha van benned ambíció és kedv a további tanuláshoz, akkor én csak azt tudom mondani, most vágj bele, mert később sokkal kisebb lesz az ambíciód és az esélyed. Ugyanakkor az érettségi meg a diploma sem jelent kikövezett utat a boldogsághoz, sőt, inkább légy egy jó asztalos, mint egy középszerű fehérköpenyes akárki.
Megnéztem a Falco honlapját, nos ott asztalosként nem sok jó várna rád. Szerintem.
Egyébként mit szeretnél csinálni? - ha szabadon választhatnál...
-
thyeby
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- BestBuy topik
- VoIP telefonálás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest