Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dízeles
aktív tag
-
kalman7
csendes tag
Ha már lövitek a szögeket... én meg megint könyvespolcot csinálok. A függőleges oldallap és a polc találkozásánál eddig lamellót használtam, de most jobbat akarok. Láttam amcsi videón, hogy az oldallapot végighornyolják, a polc végein meg két kis vállat marnak, az lesz a csap. Horonyba bele a csap, és néhány jól irányzott szeg. Ez tök jó zárást alakít ki. Annyit változtatok még ezen, hogy nem vas szeget használok, hanem fúrok 4-es lyukakat és ebbe 4.3-as fapálcát ütök, ragasztó nélkül. Már csináltam egy mintát. 12-15 centis deszkákat dolgoztam így össze. Egyik oldalról 4, a másikról 3 pálcával. Jó erős lett, a pálcák jól beleszorultak a lyukakba. Kell egy sablon hogy pontosan fúrjak és hogy ne szaggassa a fenyőt és akkor nagyon jó lesz.
A télen keveset bíbelődtem fával, mindig inkább máshoz volt kedvem. Rendbe raktam a szerszámokat, kipucoltam a fúróm, kiegyenesítettem a tengelyét (csoda szerencsém volt). Egyik vésőmet átköszörültem olyan profilra, ami befér a fecskefark zugaiba. A másikból egy csoda alakú jelölő kést köszörültem. Késeket, ollókat raktam rendbe, több vasport termeltem, mint faforgácsot. Közben azért elkészült egy hőkollektor tesztelési céllal, és mivel jó lett, nekiállok méretre gyártani egy párat. Nem sok fa lesz benne, viszont nyárra akarok még csinálni egy aszaló szekrényt, amire az egyik hőkolit kapcsolom majd.
Méhviaszt 3 helyről is várok, még sehonnan se jött meg. Paraffin olajat már vettem, kipróbáltam beeresztésre, nagyon hálás, könnyen kezelhető anyag. Remélem jól oldja majd a méhviaszt. -
Madmax81
aktív tag
válasz
Sanyabá #4496 üzenetére
Igazad van abban hogy nem minden spec művelethez kell célgép de ezek szerintem nem nagy kiadások a szögbelövőnek a mai napig jó hasznát veszem , nálam is vannak olyan dolgok amiket évente úgy egyszer kétszer használok és nem tervezem ezeket beszerezni , mérlegelni kell hogy éppen mi az amit még megéri megvenni .
Most éppen ott tartok hogy már minden kézi gépből kettő van egy erősebb nehezebb és egy könnyebb kisebb teljesítményű , kézi körfűrészből pl egy 1400W és egy 950W kivitel ha helyszíni lépcsőlapok egyedi méretre vágását ne keljen már a 5,5Kg gépet emelgetni megteszi a 3,5Kg gép is ugyan úgy elvágja a 3-4,5cm -es anyagot mint a másik nehezebb gép . -
Dízeles
aktív tag
ATRO-t én is használtam nagyon jók.
Terasz: sajnos az írásod alapján a fiúk összekeverték a technológiát.Könnyű szerkezetes falaknál alkalmazható a dolog.De ott is vannak illesztések ahol különböző fém profilokat kell alkalmazni .Valamint a héjszerkezet is szerves része a a szerkezeti stabilitásnak.
Falnak jó ,nyitott terasznak
Kartámasznál illesztés
:
Fajáték: -
csaba54
tag
válasz
Madmax81 #4490 üzenetére
Szia!
pont ez a nekem így felel meg ,így tartom jónak hozzá állást éreztem az írásodból,azért is reagáltam rá,mert ez elég ritka
valószinűleg a szakma szeretete is közrejátszik,amit a sok kényszervállalkozástól nehéz elvárni,de a napokban kerestem szakit vízbekötésre és a megbeszélésünk után ment megkérdezni a Vízműveket,mi a menete a dolognak
amikor elmondta mit intézett és kiderült több lehhetőség is van,akkor visszament azt is lebeszélni
Aztán annak ellenére,hogy létezik térkép,GPS,és elmagyaráztam 2. saroknál balra a második épület,ő az első saroknál fordulva hívott fel, hol vagyok
noha most kicsit sajnálom,de ilyen szerencsétlen palira még sem bízhattam egy telekkönyvi problémákból is adódó elég kacifántos ügyet
az akarat már meg volt benne,csak a precizitás,pontosság,odafigyelés hagyott kivánnivalót -
Madmax81
aktív tag
válasz
csaba54 #4489 üzenetére
Szia
Érdekes dolgot hoztál fel sajna mostanság ugye tudjuk kevés pénze van az embereknek sok vállalkozást főként asztalosokat látok csődbe menni .
Mindenki próbál ott megtakarítani ahol tud és ott hoz hasznot ahol tud , nemrég hallgattam a Klass Fm reggeli műsorában egy taxis mondta el hogy mire kényszeríti őket az élet és a megélhetés .
Nem védek senkit de nekem ez a hozzá állásom , nekem így felel meg és így tartom jónak . -
Madmax81
aktív tag
válasz
Sanyabá #4487 üzenetére
A szögelés nagyon jó megoldás de már raktam fel így is úgy is hátfalat a vastagabb 1mm és 2cm hosszú kapocsnak nincs ellenfele nagy felületen fog a kapocs a szöggel ellentétben de kinek mi vált be azt használja .
Nem szeretem a kombinált megoldásokat én úgy szeretem hogy ha mindenre van célgépem ezért van három aksis fúróm is egy fúr másik süllyeszt a másik csavaroz egy adott munkán belül .
Szögbelövőm van már csak kapocs és tűszeg kell ez a kettő meg nem olyan drága hogy ne engedhessem meg magamnak nem egy nagy tétel , darabja úgy kb 30ezer cserébe megkönnyíti és meggyorsítja a munkámat . -
Sanyabá
senior tag
válasz
Madmax81 #4483 üzenetére
Napokban dolgoztam szögbelövővel.Ami nekünk van,annak a szegnek van egy gombostűfej nagyságú feje ami pl.nagyon jó ablak,ajtó lécezésnél,de nem jó bútor díszlécezésnél mert az a kis fej látszik.Oda már ugye tűszeg kell amiknek nincs feje.A kapocs belövőről meg az a vélemény hogy hátfal lemezelésnél gyorsnak gyors,de nem tartós.Én a 25-ös vágott fejű szeget használom aminek szárán rovátkák vannak,az kihúzni is elég,ellenben a kapocsolt hátfalnak elég egy kis feszülés ,és kijön.Meg akkor 3 különböző szegbelövő kell a a háromfajta munkához,ami bizony nem kevés pénz.
-
csaba54
tag
olcsó ácsot keresek
XI.kerületben kellene hullámpalás tetőt hosszabbítani 8-10 méterrel
köszönöm a figyelmet -
Madmax81
aktív tag
Sajna az ATRO márkát nem ismerem de ha te mondod hogy jó akkor elhiszem , én a BOSTITCH mellett tettem le a voksomat .
Sajna ács dolgokban nem vagyok menő de sok Ács haverom van ők minimum 65-100 szögeket használnak de azok vastagabbak a te általad leírtaknál ,de láttam már olyan tető szerkezetet amiben egy szög sem volt egymást tartották a gerendák .
A rozsdásodás nem egy könnyen eszi meg ezeket az anyagokat de ha biztosra akarsz menni a nem látható helyekre rakhatsz utólag csavarokat is. -
thyeby
őstag
válasz
Madmax81 #4483 üzenetére
A szögbelövőről nem túl sokat tudok. A kapocsbelövőről már többet.
Egy soküzemet kiszolgáló raktárban dolgoztam. Egyik üzemünk ládaszegező volt. Ott az ATRO pisztolyok bizonyítottak: Finoman állítható, pontos, tartós, megbízható, kis levegőfogyasztású pisztolyok nagy választékban. Bírták a napi nyolc óra munkát, noha félkegyelműek kínozták őket.Van egy dolog, ami nagyon meglepett:
A sógorom egy nagy teraszt készíttetett. Nem vállalkoztam rá, mert akkor gőzerővel indítottam a fajátékot épp, és nem volt sok időm ácsolgatni, gerendát gyalulni. Elvállalta két srác. Megcsinálták a munkát alles zusammen kevesebb, mint egy nap alatt. Megnéztem, mikor levonultak a terepről. Nem ácsoltak semmit. Stihl-el méretre vágták, és szögbelövővel összetűzdelték. (szögnek kicsi, kapocsnak nagy) A szegek vastagsága szemre kevesebb, mint egy mm. Nem is ez állított meg. Hanem a gérvágások nem századpontosak lévén, egyik-másik illesztésnél néhol több mm rést generáltak. A résen bekukucskálva tisztán látszottak az egész szerkezetet "tartó" kapcsok. Magyarul azok előbb-utóbb (de inkább előbb) el fognak rozsdálni. Jó esetben szimplán összerogy az egész, rossz esetben lesz is alatta épp valaki. 150x150-es gerendák vazze! A két felső elem ráadásul vörösfenyő (jóval nehezebb tehát), mivel csak abból kaptunk nyolc métereset. Nekem eszembe nem jutott volna ezt így összerakni - még akkor se, ha van épp (szemmel láthatóan valami profi) szegbelövőm.
Te tudsz ilyen ácsolási eljárásról? Lehet, hogy ebben is előrehaladt a technika, én meg lemaradtam? -
Madmax81
aktív tag
Szia
Hát nálunk nagy a zsongás úgy néz ki csatlakozunk egy másik asztalos csapathoz Bp en egy nagy épületet bútoroznak be és kell a segítség nekik és szorítja őket az idő .
Közben mennek a fás munkák is érdekes megrendelések érkeztek ha lesz már valami látható akkor majd teszek fel képeket is .
Egyenlőre szögbelövő és kapocsbelövő vásárlásán töröm fejemet ez lenne a szögbelövő szinte nem is látni a szög helyét olyan apró nyomot hagy apró elemek felszegezésénél nélkülözhetetlen .
A kapocsbelövő meg a szekrények hátfalának felrakásánál jönne jól , előző munkahelyemen igy raktuk fel a farost hátfalakat iszonyat gyors és tartós megoldás . -
thyeby
őstag
válasz
Madmax81 #4481 üzenetére
Az igaz, h munka az van ezerrel, de este nyolc után sztem már csak az dolgozik, akinek a körmére égett a megrendelés.
Inkább tavaszi fáradtságra kenem a dolgot. Benézek minden nap ide, van-e új hsz, ami felvillanyozna, de én most nem nagyon tudok felvillanyozni senkit. Monoton tavaszremélős napok. Még a festék, a ragasztó is olyan lustán szárad - minden több idő és fáradtság, mint optimális esetekben. Még alapanyagért se jó ilyenkor menni - minden el van ázva.
-
Sanyabá
senior tag
Mi ez a hosszan tartó csend? Már mindenki kint van kertekben?Mondjuk én ma már kivágtam egy sárgabarack fát,és meg metszettem a málnát .Úgy hogy ma már pihi.
-
kalman7
csendes tag
válasz
Energy52 #4475 üzenetére
Jó az esztergás fórum, jó kis társaság lehet, Sopronban is jó fejek voltak. Olvasgatom a viasz recepteket, szerintem nem lesz vele gond. Egy nagy szekrényt csinálok legközelebb, attól azért félek, hogy felkenés után 30-40 perccel hogy fogok több nm-t átpolírozni. Úgy értem abban a 10 perces intervallumban.
-
Energy52
csendes tag
válasz
kalman7 #4473 üzenetére
Amit boltban kapsz abban vannak különböző olajok (amit említettél, abban narancs lehet) ez azért van benne, mert a méhviasz alapból nem igazán kenhető. Ezekkel az olajokkal segítik elő azt, hogy szobahőmérsékleten is felhordható legyen a cucc a felületre. De az olvasottak alapján végeredményben semmivel sem másabb egy bolti viasz a méhészektől beszerezhetőtől. Igazából nekem nem jött be amiket eddig vettem, mert nem hozták azt a fényességet amit vártam. Ez jellemző a sima méhviaszra is. Tehát nem lesz a kezelt felület fényes igazán, még polírozás után sem. Ezért most rendeltem külföldről egy olyan készítményt amiről mások írták, hogy szép fényes felületet ad. Ez méhviaszt és carnauba viasz keverékét tartalmazza.
-
Energy52
csendes tag
válasz
kalman7 #4473 üzenetére
Még csak én is boltban kaphatót használtam, mert akkor még nem voltam okos
. A narancs illatúban narancsolaj van.
Ajánlok egy topikot ahol elég sokat foglalkoznak a viasszal mint felületkezelő anyaggal.
Faesztergálós fórum
Bár jelen esetben ugye Vikusznak a bütü pórusainak elzárására kell ami azért más követelményeket támaszt mint egy beltéri fa felület. -
kalman7
csendes tag
válasz
Energy52 #4467 üzenetére
Hú, hát ez nagy ötlet. Épp most majdnem vettem 2500-ért egy kis tégellyel. Már rendeltem is a méz dealeremtől 1 kilót egy ezresért. Te használtál már fára ilyen méhészeti anyagot? Biztos kell egy kis tisztítás, finomítás. Amit boltban akartam venni, az narancs illatú, biztos van benne még ez+az, majd legközelebb elolvasom a címkéjét. Nagyon kíváncsi vagyok.
-
Energy52
csendes tag
válasz
Vikusz77 #4471 üzenetére
Műlép az egy vékony lap amire hexa mintát nyomnak. Ezt építik ki a méhek lépé. Azért használják, hogy segítsék a lépépítést és, hogy az szabályos legyen.
Ilyenre nincs szükséged, mert ahol ilyet kapsz nagy valószínűséggel sima viaszt is fogsz kapni, fele áron. Amúgy igen a műlép is méhviaszból van (bár már terjed a modern műanyag is). -
Energy52
csendes tag
thyeby: 4-10E Ft egy kiló méhviasz? Úgy tudom neked vannak méhész ismerőseid, szerintem érdeklődj utána, és más is aki akar venni viaszt, mert méhészektől 650-750 Ft-ért lehet venni kilóját jelenleg.
-
kalman7
csendes tag
válasz
Vikusz77 #4465 üzenetére
2-3 éve csinálta egy srác a szomszéd kerítését, kérdezgettem tőle a trükköket. Az is arasznyi borovi deszából készült. Ferde bütüvel, sötétre lazúrozva. A vízszintes zártszelvény hosszáhúzva a fához. Majd megnézem közelről, hogy ott van-e gond, de messziről még nagyon szép. A borovit védi a rengeteg gyanta.
Fát rézzel borítani nem egy nagy kunszt, megy az gyorsan.
Mifelénk így szokás. -
Vikusz77
tag
válasz
Dízeles #4464 üzenetére
Ez egy kerítés, nem hinném hogy probléma lenne a 12 centis deszka-szélesség. Repedések így is úgy is lesznek rajta. Akácból pl szokás szélezetlen 15-25 centi szélességű deszkákból is csinálni. Itt mozoghat a fa egy két mm-t, nem gond szerintem. De ha tévedek javítsatok ki. Csak szerintem esztétikusabb a szélesebb deszka, és kevesebb is vele a munka.
A vakoláshoz is kösz a tanácsot. -
Dízeles
aktív tag
válasz
Vikusz77 #4460 üzenetére
"Valamiért ugyanis 9 centis deszkákból csinálták a kapuk borítását"
Igazából 7 cm-nél szélesebb faanyagot a asztalosiparban már táblásítani kell(ene).Kerítés építésénél 9-10 cm szélesben gondolkodj.Vetemedés ,repedések miatt.
Ha vakolni akarsz javaslom zsákos vakolat használatát.40kg kb 2-3 m2-re elegendő.Könnyen kezelhető,tiszta,gyors.
tibi így kell ellene védekezni: -
Vikusz77
tag
-
kalman7
csendes tag
válasz
Vikusz77 #4452 üzenetére
A felfele néző bütüket érdemes ferdére vágni, hogy ne álljon meg rajta a víz. Amennyire eltérsz az eredeti merőleges vágás szögétől, annál kevésbé viselkedik bütüként, kevésbé megy bele a víz. Bár a felülete megnő, ezzel együtt szerintem nyersz vele. Talaj vagy beton közelében a lefele néző bütü is kerülendő. De akkor már ne legyen sehol se merőleges fűrészelés. A vas szelvényeken is megáll a víz és oda folyik a vas és a fa közé, azt is el kéne kerülni valahogy. Vastag műanyag alátéttel eltartani egymástól?
Itt a szomszédban van egy kerítés, a panelek kontúrját felül ívesre vágták és rágörbítettek egy vékony fa lécet. Ennek a közepén ugyan egy rövid részen megáll a víz, de szerencsés a szálirány, nem szívja be a fa.
Ha megcsinálod a réz takarást, majd fényképezd le, szerintem pofásan meg lehet csinálni. Egy kicsi sapka csak nem zöldezi nagyon össze a kerítést. A viasz szerintem is jó anyag, de én a törődés híve vagyok, inkább évente megújítanám, mint csoda anyagot keresnék. Nincs olyan anyag, amivel ne járta volna meg már valaki.
-
Vikusz77
tag
Azt hiszem maradok a borovinál.
"Az empíria beszélt belőlem, amikor javasoltam. " Máskor ne igyál
Azóta más is ajánlotta a méhviaszt, lehet hogy a végén az lesz, ferdére vágott bütüvel (bár ez nem tetszik de ez van)
Ez a bogarak bádog alá mászása is előfordulhat tényleg, meg nagyon munkaigényes is lenne szépen megcsinálni 40 kupakot.
Másik fórumon mondta valaki, hogy a helyemben a betonkerítésben lévő falnyílások belső oldalát (ami most szintén fával van borítva) egyszerűen levakolná mert az esztétikusabb.
Ezen még gondolkodom. (Ja a kerítés vakolását is fel kell újítani mert ótvarul néz ki.)
Meg azon is gondolkodtam hogy a kapuk borítását szintén 12 centi széles anyagból csinálnám hogy egyezzen a falnyílások betéteivel.
Valamiért ugyanis 9 centis deszkákból csinálták a kapuk borítását. Gondolom ez volt kéznél.
-
Thrawn
félisten
Helyes döntés, az efféle képeket itt sem engedjük meg, tekintettel a fiatal(abb)korúakra
-
thyeby
őstag
Tekintettel a nagy érdeklődésre, a következő történt:
A gombásodásról böngésztem a NETen. Sosem lehet arról eleget tudni. A gugli kidobott egy találatot a hüvelygombáról. Nos ezt a fotót, mint szorosan szakmába vágó dolgot nem mulasztottam el betenni fórumtársaim tájékoztatására - merthogy még én sem láttam soha hüvelygombát.
Aztán ez valakinek csípte az orrát - amire nem gondoltam.Tekintve, hogy a történtek után nem akarok olyan hsz-t itt közölni, ami valakit zavar, ezért a vártnál nagyobb érdeklődésre tekintettel ígéretet teszek ezúton, hogy aki jelzi, hogy küldjem el neki priviben az ominózus fotót, elküldöm hát.
-
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #4452 üzenetére
"A ház teteje, korlát világosabb lazúrt kapott(sadolin fenyő)."
Ez lényeges szempont sztem. Érdemes az összhanggal előre is gondolni, mert aztán tízévekig nézheti az ember fia.
"de nem mindegy mennyivel drágább."
Ha csak dupla ár, akkor olcsó. Az akác gyalulása se laza munka, ott is várható felár. (Mondjuk ilyen kis tételnél elhanyagolható.)
"Méhviaszban nem bízom."
Az empíria beszélt belőlem, amikor javasoltam. Az apósom épített Tokajban egy pavilont cca 20 éve (fenyőből). Tavaly én újítottam fel. A bütük méhviasszal voltak kezelve. Az égvilágon sehol nem kellett hozzányúlni, pedig volt bütü bőven, ami kapott esőt párát (Tisza part), napot (délre néző a front). A favédelem régóta érdekel, ezért mindenen megáll a szemem, ahol referenciát láthatok. (Öcsém sadolinnal kezelt sumacher ablakai 3 év után kívül, belül Bomlásnak indultak - megfelelő alapozóval való beeresztés híján, mint kiderült.)
Lényeg a lényeg, hogy a méhviasznál tökéletesebb védelmet a bütüre még nem láttam soha sehol. Jómagam nagyon esküszök erre. Egy baj van vele csak: ííígen drága dolog. 4-10 ezer forint között lehet kilójához hozzájutni."bádogkupakkal a bütüre, szóról szóra ezt ajánlják."
Meghosszabbítja a bütü életét, az biztos. De:
1 - A bádog csúnya. Amíg új, napsütésben megvakít, amikor nem új, csúnyán beszürkül. Sérülékeny is.
2 - A réz levet ereszt. Szép zöld csíkok lesznek a kerítésen, mint ha az ördögűző kuncsaftja lehányta volna.
3 - Bármilyen fém legyen, szeretnek alábábozódni a bogarak, rovarok - és jónéhány báb rág. (Amikor egy kaptáron megbontom a bádogot, látom, micsoda élet folyik ott stikában.)Ha bádogborítás mellett döntöl, javaslom szilikonnal lezárni a bütüt, s majd azt borítani.
-
Sanyabá
senior tag
thyeby! Most már én is kíváncsi lennék arra képre! Legalább írd le hogy mit ábrázolt.
-
Dízeles
aktív tag
válasz
Vikusz77 #4452 üzenetére
Hy
Akác beszerzését fakitermelőtől lehet legolcsóbban megoldani.Oda is szállítják a rönköket ahol fel lesz szeletelve.A hulladék jó meleget ad.
A borovi járhatóbb út. Lazúr vásárlás előtt olvasd el a termék jellemzőket,ha szükséges alapozót is vásárold meg.Bütüket csiszold meg (géppel) és alaposan ereszd be lazúrral.
Ha tejesen zárt kerítést akarsz borovi hajópadlót vegyél .És felszerelés előtt egyesével lazúrozd.Így a későbbiekben nem lesznek rések, világító csíkok .
És már gyalulni sem kell.Szálára csiszolni igen.
Festést ne!
˘°thyeby mit tetté átátá? -
Vikusz77
tag
válasz
Winner_hun #4450 üzenetére
Kösz, megjegyzem ezt is hun
vannak.
-
Vikusz77
tag
Tibibácsi milyen képeket tettél te be ide hogy meg lettél kritizálva?
Én is fel akartam újítani első körben. De a fügőleges deszkák teteje kb 5-10 centi hosszon szétrohadt. A falnyílásokban meg az oldalfal-bélés szét van esve darabokra(lambéria-darabokból készült). Ez is kuka mindenképp.
Tehát, a fele anyag mindenképpen kimenne. Ez esetben utána a cucc vagy sötét latúrt kapna, vagy festéket.
A ház teteje, korlát világosabb lazúrt kapott(sadolin fenyő).Tehát per pill azon vagyok inkább lecserélem. De még alszom rá párat.
Nem gondoltam hogy lenne olcsóbban , de nem mindegy mennyivel drágább.
Viszont figyelmeztettek hogy akácból rossz a kihozatal nagyobb hosszon(180 centi) pláne így ez megdrágítaná rendesen.
Azt hiszem maradni fog a borovi.Méhviaszban nem bízom. Most olvastam a milesi kerítéshez készült leírását, nem mondtam hülyeséget azzal a bádogkupakkal a bütüre, szóról szóra ezt ajánlják.
De még ezt is meggondolom.
-
Thrawn
félisten
thyeby!
Ilyen képet máskor ne...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest