Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5501) Márton111 válasza Winner_hun (#5498) üzenetére


Márton111
aktív tag

Remélem nem ezen a horror áron vetted meg ami a linken van, mert ugyanezt 101000Ft-ért is árulják :U (+1300Ft a házhozszáll)És akkor csak 1 percig nézelődtem egyébként ehhez képest is lehet spórolni valszeg.

[ Szerkesztve ]

(#5502) Winner_hun válasza Márton111 (#5501) üzenetére


Winner_hun
félisten

Eszem ágába sincs ennyit költeni rá, max. ha "rám szakad" egy bank:D

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5503) Márton111 válasza Winner_hun (#5498) üzenetére


Márton111
aktív tag

Nem lehet hogy zsír hiányos volt a szerszám befogó SDS de helyette telement téglaporral?
Szerszámokat le szoktam törölni kicsi zsírral bekenni mielőtt beletolom az SDS befogóba, és kiszedés után is letörlöm. Igy nem viszem be a port a befogóba, és van kenés nem kopik olyan gyorsan.Én bosch fúrókalapácsot vettem ha behal az SDS fej egy mozdulattal le lehet cserélni a fejet egy másikra (ha vettél) és nem kell szervízbe cipelni.Arra is jó,ha lecserélem a fejet vasat fúrhatok a másik fajta tokmány segítségével és stb.t Már amihez borsodi bivaly kell ;)

[ Szerkesztve ]

(#5504) Márton111 válasza Winner_hun (#5500) üzenetére


Márton111
aktív tag

Úgy tudom a lítium aksiknak is kell talán 3-4 töltés amíg a teljes kapacitásukat elérik.
Új gépnél :Gyári töltést csontra lemeríted utána rajtafelejeted a töltőn a gépet éjszakára ekkor megtanulja a védelmi chip hol kapcsoljon ki és meddig engedje feltölteni az aksit az elkövetkezendőkben , innen kezdve úgy töltöd meríted ahogy akarod .Ha nem használnád hosszabb ideig akkor 40% töltöttségi szintre lemerítve évi 5%-ot veszít a kapacitásából, ha jobban lemeríted akkor évi 25%-ot veszít, és vigyázni kell túl ne merüljön mert az akkuvédelem chip kivett aksinál is fogyaszt ha teljesen feltöltve teszed el évi 50%-ot veszít a kapacitásából ergo ezek szt 2 év alatt a 75%-át elveszti kapacitásának ilyetén módon.(Megjegyzem anno bútoriparban a 2 éves NiCd és NiMh behajtógépeket már kiárusították a dolgozóknak dehát ott többet volt gyapálva)

[ Szerkesztve ]

(#5505) Winner_hun válasza Márton111 (#5503) üzenetére


Winner_hun
félisten

Meg volt zsírozva, bár mire ki lett szedve a szerszám addigra mind kiolvadt onnan, szerintem nem a megfelelő zsír volt hozzá használva. De a második adag betonkoszorú bontása után ha kivettem a bontóvéget már nem akadt ki a tokmány.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5506) Winner_hun válasza Márton111 (#5504) üzenetére


Winner_hun
félisten

A lítium-ion nagyon tiszta technológia, így semmi szükség nincs az úgynevezett "formázásra", amit a korábban használatos nikkel-bázisú akkumulátoroknál végre kellett hajtanunk. Az első töltés semmiben nem különbözik az ötödiktől vagy akár az ötvenediktől. A forgalmazók azt tanácsolják, hogy első alkalommal töltsük az akkumulátort 8 órán át, de ez a tévhit még a nikkeles időkből maradt fenn....

Forrás

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5507) Madmax81 válasza Winner_hun (#5488) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Én ezt halottam tapasztaltam hogy egyszer csak megáll és nincs tovább , lehet hogy nálad az elektronikának van egy kis " holtjátéka " vagy nem működik tökéletesen .
Nagyon tetszik az új aksis géped hogyan muzsikál ?

A hideg tárolás lehet hogy csak szóbeszéd de azt tudom hogy az NI-Cd és az Ni-Mh aksiknak nem tesz jót hosszú és rövid távon sem mert gyorsan lemerülnek a hidegben .

Mindenkinek Köszönöm a Részvétét fejezte ki Apum halálával kapcsolatban .

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#5508) Madmax81 válasza hapro (#5486) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Ez iszonyat bátor húzás, annak a flexnek nem erre nagy súlyú korongra lett kitalálva a csapágyazása egy hirtelen lap megszorulásból adódóan le is szakadhat a csapágy háza nem is beszélve az elszabadult körfűrész lap tud roncsolni rendesen .
Felelőtlenség ilyen össze tákolt gépekkel dolgozni ön és közveszélyes .

1956-2010 07.22 Varga László

(#5509) Winner_hun válasza Madmax81 (#5507) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ha az első töltést lemerítem akkor remélhetőleg mindenre fény derül.

Tetszik, fúrni lehet vele rendesen, az ütvefúrója is egész szépen eszi a téglát. A csavarbehajtó mód nekem kicsit lassú, rövid csavaroknál még elmegy, de hosszabb csavaroknál a fél életemet csavarozással tölthetem.. valószínűleg marad a fúró fokozaton a hosszabb csavarbehajtás. Már amikor szükség lesz rá.

A hidegről ezeket tapasztaltam is, de hát ez másik technológia, lehet van benne valami.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5510) Márton111 válasza Winner_hun (#5506) üzenetére


Márton111
aktív tag

A lítium aksikat gyárilag formázzák te nem is tudnád megtenni otthon.(műszerhiány) Ha meg robban akkor az eléggé tűzveszélyes
Az első töltést a gyári 50%-os töltés , kikapcsolásig tartó lemerítése után azért érdemes órákkal tovább tenni mintsem atöltő készt jelez mert
A töltés nem fejeződik be amikor zöldjelzés kigyullad akkor kb 75%-80%-os és ha rajt hagyod még tölt tovább lassabban több óra alatt lesz csutkára fenn.
DE az aksin levő védő chip az első alkalommal mért max töltési értékek alapján engedi (az aksi élettartama alatt) tölteni.
Magyarul a chip megtanulja az 1. töltéskor mennyit tud az aksi feltankolni és később már csak ennyit engedélyez ez feletti érték esetén lekapcsolja töltést.(kommunikál a töltővel) Mivel az aksi 100%-ra nem félóra alatt megy hanem órák alatt ez miatt ha az 1. töltés csak félórás volt sose lesz 100%-os mindig előbb leáll a töltés mert achip úgytudja ennyit bír.Ugyanígy a lemerítést is 1.alkalommal megtanulja, és később csak addig engedi merülni mint amit megtanult előszörre.
Ugyanez a problem ha cellákat cserélsz a legyengült lítium aksiblokkodban speciális progival át kell írni a chipet, mert nem fog több töltést engedni mint amit ő felmért a korábbiakban mégpedig azt mérte fel hogy az aksi már gyenge nem terhelhető ,tehát csak kevés töltést ad neki hiába cseréltél cellát ha nem programozod át a chipet. (ehhez ugye progi csak a szervizben vagy pengethetsz :) )

(#5511) Márton111 válasza Madmax81 (#5508) üzenetére


Márton111
aktív tag

Szerintem ha elszabadul nagyon tisztán kettévágja amihez ér ;) Fél méterre áll tőle a használója még 10 méteren se nagyon lassul le ha repül :D hacsak nem ütközik bele valamibe...
A bátorságról az jut eszembe " nem vak az a ló csak bátor" azért ment fejjel a falnak :N
Hát ez meg vakság nem bátorság házi építés szakismeret nélkül
Műhelyben egyszer elrepült alapszab korong elszállt afejek felett és a műhely végében beleállt atéglafalba Ezt egy asztalos kollega nesélte

[ Szerkesztve ]

(#5512) Márton111


Márton111
aktív tag

[link]
Itt a flexből lett körfűrésszel tevékenykedő öngyilkos merénylőt részletesen kivesézik afórumozók én végigolvastam az egész oldalt, tetszett :K

[ Szerkesztve ]

(#5513) thyeby válasza Winner_hun (#5506) üzenetére


thyeby
őstag

Most én ugyan nem vagyok biztos a dologban, de úgy tudom, Márton111 jól tájékozott, és követheted a tanácsait. Mikor megvettem a gépet, tojtam én elolvasni a manual-t, kinek van arra ideje jelszóval. Rajta is vesztettem. Majd egy év múlva olvastam csak el, h nem csesztem-e el vmit. Hát de. A gyártó instrukciói másképp szóltak, mint ahogyan én tudtam. Egyebek között a félórás töltésről azt írta, h fél óra alatt nincs teljesen feltöltve, csak eléggé. Hagyjuk a töltőn azután is, miután az feltöltöttséget jelez. Az új akkukkal már így jártam el. Majd egy éve mennek, eddig még jók. Mitöbb, erősebbek is és tovább is bírják szuflával, pedig ezek is ugyanazok a gyári akksik, mint néhai elődeik.
Éjszakára nem merem töltőn felejteni, mert ha leégne a műhelyem, azt jobban fájlalnám, mint ha a tökeimet veszejteném el, de általában így is több, mint fél napon át hagyom még a töltőn.
(A kurva picsának kell akkor feltöltöttséget jelezni, ha nincs feltöltve, azt csak a marketingfőosztályvezető tudhassa...)

Több fa van, mint asztalos!

(#5514) csemberlen válasza Márton111 (#5501) üzenetére


csemberlen
őstag

Én egy táskában vettem 140-ért egy pneumatikus furókalapáccsal lámpával 2 aksival töltövel együtt. Iszonyat erős a gép, és hasznos.

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#5515) Márton111 válasza csemberlen (#5514) üzenetére


Márton111
aktív tag

Magyarán akkus gépcsomagot vettél :) [link] 231000Ft 5 gép3 akku , töltő
Ha valaki akar venni ilyent és nem kell a flex belőle neki át veszem akku és töltő nélkül.Ha normális áron adja.

[ Szerkesztve ]

(#5516) Márton111


Márton111
aktív tag

Vagy ha valaki olcsóbban akar makita behajtót venni akkor szóljon nekem,veszünk egy LXT 315csomagot övé a 18V-os makita behajtó,18V 3A új lítiumaksik és töltő és reflektor enyém a flex és 85000Ft -ból kijött neki.

(#5517) csemberlen válasza Márton111 (#5515) üzenetére


csemberlen
őstag

Nem, inkább ilyesmi volt egy sporttáskával, és lámpával,: http://www.makitagep.hu/bolt/showmachine.jsp?Model=LXT314&Prod=MAKITA
Flexet én is vennék, sajna külön nem forgalmaznak.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#5518) thyeby válasza Márton111 (#5501) üzenetére


thyeby
őstag

:D

Nna, ha gépet akarok venni, majd megkérlek, h nézelődj nekem is egy percig.

Percenként 30 rugót keresni még Bill Gates-nek is vonzó gondolat. :D

Több fa van, mint asztalos!

(#5519) csemberlen válasza Márton111 (#5515) üzenetére


csemberlen
őstag

http://www.makita-aruhaz.hu/index.php?t=productoverview&kod=M153100003
na ez volt........

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#5520) thyeby válasza Márton111 (#5511) üzenetére


thyeby
őstag

"Műhelyben egyszer elrepült alapszab korong elszállt afejek felett és a műhely végében beleállt atéglafalba "

Lakatos műhelyben történt, h a flexkorong leugrott a helyéről. Szaladt a betonon, aztán úgy ment át a 10-es válaszfalon, mint egy páncéltörő. Érdekes, a lukon nem lehetett visszadugni, mert visszafele már nem fért. Ezt máig sem tudtam megfejteni.

Több fa van, mint asztalos!

(#5521) thyeby válasza Márton111 (#5516) üzenetére


thyeby
őstag

Be tudnád linkelni ezt a csomagot? Flex-el én sem láttam sehol. (mondjuk nem is erőltettem túl magam)

Több fa van, mint asztalos!

(#5522) Vikusz77 válasza thyeby (#5521) üzenetére


Vikusz77
tag

Ha már megnéztem belinkelem:
[link]

Egész véletlenül itt vettem a metabo excentercsiszolómat anno, korrektek voltak, kellemesen elbeszélgettünk.
Még alkudtam is egy kicsit...

(#5523) Vikusz77 válasza Márton111 (#5516) üzenetére


Vikusz77
tag

Ha jól értettem ilyen gépet(is) keresel. Csak gondolom olcsóbban, de hátha alkuképes.
[link]

(#5524) Winner_hun válasza Vikusz77 (#5523) üzenetére


Winner_hun
félisten

Megvette a szettet aztán darabokban kiárulja.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5525) csemberlen válasza Winner_hun (#5524) üzenetére


csemberlen
őstag

Nem semmi árréssel.............számla nélkül :Y

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#5526) Márton111 válasza Vikusz77 (#5523) üzenetére


Márton111
aktív tag

35000-et ér nekem aksi és töltő nélkül 2aksi 50 töltő 25 = össz 110
Ezért ajánlottam fel közös gépcsomag vásárlást ha valakit érdekel, szerintem tisztességes ajánlat részemről

[ Szerkesztve ]

(#5527) csemberlen válasza Márton111 (#5526) üzenetére


csemberlen
őstag

Teljes mértékben tisztességes. Ha lesz valami összefogás irjatok privit, lehet nem lesem mindenkor a topikot, mert nem linkeltem be de tudok még picivel jobb áron is csomagot. Rendesen boltból számlával. Úgy tünik a gazdasági válság a gépgyártókat/forgalmazókat se kiméli, kb 3-4 évvel ezelőtti áron kinálják a szerszámokat.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#5528) thyeby válasza csemberlen (#5525) üzenetére


thyeby
őstag

Ja!
És még milyen dumával? Listaára 174.600Ft. Miért nem 716.400? (Akkor még kedvezményesebb 50-ért lecsupaszítva.)
Biztosan lesz, aki simán benézi, és fizeti.

Több fa van, mint asztalos!

(#5529) thyeby válasza Márton111 (#5526) üzenetére


thyeby
őstag

Persze, igen, korrekt ajánlat.
És tetszik az ötleted, h összefogással mindenki jól járhat.
Nézegettem a paramétereit, és erős ingerencia ébredt bennem, h társuljak. Egy makita csavarbehajtót amúgy is terveztem erre az évre, igaz fele ennyiért - nekem a leggyengébb is bőségesen elég. A lámpa is jól jönne pont. De nem ígérek most semmit. Csucsukálni kell erre. 85 most épp sok lenne váratlan kiadásnak. Ha meg már odaszánnám, akkor az lenne az újabb hezitám, hogy + 35-ért elkélne egy vezeték nélküli flex a házban. No, majd meglátjuk - a vak is azt mondta.

Egyébként van egy gondolatom:
Ha nem sikerül senkivel közösségbe keveredned ezügyben, hát próbálkozz meg Vén Pistánál, hátha megbont Neked egy szettet. Én egy porszívót kaptam tőle így szarért pittyért. Az is metebó a lelkem, de az legalább megérte a 25-öt, amit adtam így érte.

Több fa van, mint asztalos!

(#5530) Vikusz77 válasza Márton111 (#5526) üzenetére


Vikusz77
tag

Egyben mindre.
Nézd, én kedvességből mutattam ezt a gépet, mert ilyet keresel... Nem hangzott el eddig mennyit is gondoltál érte.
Ha Neked 35ezret ér, akkor annyiért kell megkínálni.
Én is láttam hogy kiírja hogy 17x ezer a listaár stb... de erre nem akartam kitérni mert evidens hogy a kétakkus normál árat beírta, de ez lényegtelen. Arra jó hogy alkunál meg lehet említeni. :)
Persze, megbontotta a csomagot és eladja a gépeket, nincs ezzel baj.

Nekem az a bajom ezzel a szettel, hogy a 18 volt kell a körfűrésznek, kisflexnek, de akkus csavarozóban azt már kevesen tudják kihasználni (pl ácsok) és nehéz.
Abból általában elég a 12-14,4 volt szerintem. Főleg 3 Ah-val párosítva.

(#5531) Vikusz77 válasza thyeby (#5529) üzenetére


Vikusz77
tag

Thyeby, nem arról volt szó hogy könnyű gép kell, elsősorban kis furatokhoz?
18 voltról beszélünk. Ágyúval verébre...

"Ha meg már odaszánnám, akkor az lenne az újabb hezitám, hogy + 35-ért elkélne egy vezeték nélküli flex a házban" mi a gyíknak? nincs áramod? :)
kb 5 perc az üzemideje egy akkunak flexelésnél, arra jó, hogy elviszed magaddal állandóan, és ha becsúszik valami vágnivaló akkor használod. Aki jár külső munkákra és van pont ilyen akkuja annak esetleg megéri. Neked kötve hiszem.

(#5532) Márton111 válasza Vikusz77 (#5531) üzenetére


Márton111
aktív tag

Helyesbítenélek az akkus dekopírom nem 14V hanem 18V-osról beszélek 15p-ig bírja ez viszont sokkal több mint amennyi egy külső munka vágásigénye.A teljesítménye a flexxel lehet egyforma .
És a vezeték nélküli szabadság nagyon jól jön egy külő munkán.(Megjegyzem a dekopírt többet használom a műhelyben ha 1 perces vágásra van szükség elpakolt, fűrészlap kiszedve állapotból 30mp és már vágok.)
Ezt a forma 1-es előszedési elrakási sebességet várom a flextől is de azt külső munkán használom többet.Itt az is számít hogy könnyű, nem kell cipleni sok súlyt
Az aksit ne bánd hogy viszem ugyanarról kajál a behajtó és a dekopír is .2 aksit pedig kell vinni mert tartalék kell biztonság okán.
A behajtógép nem nehéz 1,8kg mert a lítium aksi a NICD aksi súlyának a fele .Nekem már van ilyenem dekopír/behajtó gépcsomagból,és nagyon bejött.
A gép egy vezetékes fúrógép teljesítményét nyújtja korlátlan vezetéknélküli használattal. (2 aksival nonstop)

[ Szerkesztve ]

(#5533) Márton111


Márton111
aktív tag

A 18V arra való ,ha fúrsz akkor magasabb fordulatszámot tud mint a többiek.Tudniillik ez fúró-csavarbehajtó Evidens hogy könnyebb fúrni mintha lassan döcögne Ebben már 100-200fordulat/perc különbség már sokat számít hátmégha több.Feltéve ha nem egy lyukat fúrsz naponta mert akkor tökmindegy arra egy kalapács és egy szög is jó :) valahogy csak átlyukad vagy ami kb uganaz egy piaci akkus gép

[ Szerkesztve ]

(#5534) Vikusz77 válasza Márton111 (#5532) üzenetére


Vikusz77
tag

Az 5 perc tényleg lehet 15 is, ha kicsi a terhelés.
18 volt, 3Ah 54 wattot tud leadni 1 óráig. 540 wattot tud leadni 6 percig. Ez a leggyengébb kis sarokcsiszoló max felvett teljesítménye.
Sima vágásnál tényleg nem kell feltétlenül 500 wattot felvennie a gépnek, egy varrat lecsiszolásánál, egy fibertárcsás csiszolásnál elmegy több is -ha bírja a gép.

Ha külső helyszíneken dolgoznék iparszerűen, biztos én is vennék ilyen gépeket, nem vitás.

Én ezt Thyeby-hez címeztem, mert úgy tudom ő nem külső helyszínen dolgozik, és famunkákat csinál a műhelyben. Fajátékokat készít.
De majd ő elmondja -ha gondolja-, hogy megéri-e neki 35 ezer hogy vezetékmentesen tudjon dolgozni flexxel.

Ezt is thyebynek írtam hogy szerintem nagy ez a gép, mert a kis lukakhoz napi sok órában szerintem kisebb gép az ideális. Én keresgélnék még a helyében... Tisztában vagyok vele hogy az akku sokkal könnyebb mint egy Ni-cd, vagy Ni-mh, de akkor is ez egy nagy gép. Biztos van kisebb lithiumos is.
Thyeby pedig korábban elmondta ( ha jól emlékszem) hogy nem mindegy mekkora súlyt emelget... De ebben már nem vagyok biztos.:) de gyanítom hogy így van...
Neki egy kis súlyú nagy fordulatú gép kéne a furkálásra, legalább is arra amit mondott.

14,4 voltos akkus csavarozóm magasabbik fordulatszáma 1800/perc. De még ez is nagy gép kicsit. Hálózati lenne jó (kis 300 watt körüli magas fordulattal) de ott meg a zsinór van útban.

szóval egyetértek Veled, jók az akkus gépek, de nem mindenkinek éri meg szerintem, és nem mindegy mihez mit vesz.

(#5535) Márton111 válasza Vikusz77 (#5534) üzenetére


Márton111
aktív tag

Bocs de nem ilyen géped van?[link] mert erre csak 1400 fordulat van írva...
1700-et az enyém tud a 3 sebességes de az nem 14,4V... A kisebbik 18V-osom 1500-at tud
Kis feszültség nagy fordulat ez jól hangzik de még nem láttam ilyenből jól működőt.Max olyant tudok elképzelni hogy a nyomatéka semmit nem ér magyarul lefullad vagy lelassul,ha fúrsz vele.
És az ilen géppel csavart behajtani nem nagyon lehetne :) De ha dewaltod van az más .... árkategória : :) Makita szorozva majdnem 2vel :)

(#5536) Márton111 válasza Vikusz77 (#5534) üzenetére


Márton111
aktív tag

Csak naygon szerényen jegyzem meg a hálózati gép egy grammal se könnyebb mint egy tiszességes makita LI aksis :) a túlmagas fordulat pedig égeti a fúrót (meg a fát) :)

[ Szerkesztve ]

(#5537) Vikusz77 válasza Márton111 (#5535) üzenetére


Vikusz77
tag

Elu, (illetve Berner, de az mindegy). 1800-as az hidd el. Csak példaként mondtam hogy sokféle gép van sokféle paraméterrel...

(#5538) Vikusz77 válasza Márton111 (#5536) üzenetére


Vikusz77
tag

A " Thyebynek való" hálózati gép amit most hirtelen találtam1200 gramm (de nemrég teszveszen -ha jól emlékszem- egy 900 gramm-os 300 wattos makitát nézegettünk). Ehhez képest mennyi a 18voltos tömege akkuval együtt? olyan 2200 gramm körüli szerintem...

Nem a hálózatira akartam őt rábeszélni, félreértettél, ezt mint egy lehetséges alternatívát említettem Neked -felvázolva korábbi beszélgetésünket Thyebyvel, amiben erről is volt szó.
Magyarán elgondolkozott hogy milyen lenne az Aeg helyett egy hálózati kis gép.
Szabályozható 3000-es fordulatról beszélünk, kb 3mm-es fúró-átmérővel... Égetést így kétlem.

[link]

De én nem vitázni szerettem volna tényleg, hanem Neked mutattam egy gépet, hátha megfelel ha alkudsz belőle, illetve thyebynek mondtam el szerényen a véleményem...
Részemről ennyit tudtam elmondani :)

[ Szerkesztve ]

(#5539) Vikusz77 válasza Vikusz77 (#5537) üzenetére


Vikusz77
tag

Helyesbítek: 1750/perc a gépem fordulatszáma nem 1800/perc. A többi természetesen stimmel.14,4 volt-Elu.

[ Szerkesztve ]

(#5540) thyeby válasza Vikusz77 (#5538) üzenetére


thyeby
őstag

Észhez térítettél. Köszönöm! Mindenben teljesen igazad van.
Tudod, hogy bánom már, hogy akkor nem vettem meg azt a kis vezetékes makitát ötezerért?

Több fa van, mint asztalos!

(#5541) Vikusz77 válasza thyeby (#5540) üzenetére


Vikusz77
tag

Úgy rémlik hogy ment az feljebb aztán ötezerről. De szimpi kis gép volt, kis átmérőhöz príma lett volna szerintem. Viszont hátrány a zsinór és hogy nem áll meg a talpán.
Bár gondolom ilyenkor fogod egyik kezedben a gépet, és órákon át csak fúrod a lukakat, nem nagyon teszed le. Letenni már ráfizetés lenne :)

[link]

Ez a kis makita se drága szerintem 16-ért, annyiba egy akkumulátor kerül -alsó hangon.
Ez is kicsi gép, de még ekkora se kéne az igaz. Nincs kisebbre kereslet úgy tűnik, nem nagyon árulnak...

[ Szerkesztve ]

(#5542) Vikusz77 válasza Vikusz77 (#5541) üzenetére


Vikusz77
tag

Egy előnye még lehet a vezetékesnek, hogy rögzíthető a kapcsolója. De lehet hogy ez nem szempont nálad, csak eszembe jutott hogy ha órákon át fúrnék még a "ravasz" húzása is fárasztó lenne.:)

(#5543) Márton111


Márton111
aktív tag

[link]Ha mindenképen mini gép kell ott a dremel 130 W és 0,4-3,4-esig foghatsz bele fúrószárat (azonkívül mar , és vág rengeteg tartozékkal) Csak azért írtam mert úgylátom túl "nagy" a 450w-os makita. ;) Nemtudom persze ez kell-e neked, csak ötlet.550g és 13000Ft alapgép + tartozékok tokmány 2500Ft stb

[ Szerkesztve ]

(#5544) thyeby válasza Vikusz77 (#5541) üzenetére


thyeby
őstag

"és órákon át csak fúrod a lukakat, nem nagyon teszed le. Letenni már ráfizetés lenne"

Sajnos nem oldható meg, h 4 lyuk kifúrása után ne tegyem le a gépet. Egyszer mdk01 felvetette, h át kell szervezni a munkafolyamatot úgy, h egy szuszra előre fúrni minden lyukat. Átláttam én rögtön, h legkevesebb 50 %-al javulna a teljesítmény. Átgondoltam aztán újból és újból, h miként lehetne megoldani, de nem sikerült megoldani. Még mindig nem vetettem el ezt az áttervezés dolgot, mert ez akkora piaci előnyhöz juttatna, h ábrándolni is kellemes róla. Az az igazság, h a vonalrajz alapján szabadkézi vágással készült lepkéim látszatra tök egyformák, de a valóságban olyanok, mint a rizsszemek. Egyformának néz az ki, de nincs egy zsákban két egyforma mégse. Azzal tudtam a piacra beférkőzni ezzel a játékkal, h soha nem kellett hangolnom a működését, minden darab készre szereléskor egyből átmegy a MEO-n.

Köszönöm, amit belinkeltél makitát. Ez talán még jobban tetszik, mint amit tavaly télen ajánlottál a vaterán. Olyan szaga van a dolognak, h meg is rendelem Vén Pistától. Átgondolom, mire van még onnan szükségem, h ingyen házhoz is szállítsa nekem. Ennél könnyebb gépet úgysem kapok. (A jelenlegi AEG se könnyebb, csak tíz dekával ha jól emlékszem. Van a metebónak 80 dekás kis kézre eső akkus fúrója 40-ért egy akkumulátorral - hát az túl azon, h drága, ráadásul mint metebó, ez az utolsó márkanév, ahol keresek, ha kell valami.) Ez a kis makita valójában arra kell, h ha megállna az AEG megint, ne szarjam össze magam a kíntól, hanem dolgozhassak legalább csökkentett módban tovább. Arra viszont se olcsóbbat, se jobbat nem találok egy fél éve sehol.

(Mennyire vitte fel a vaterán az árát a srác tavaly annak a kis makitának?)

Több fa van, mint asztalos!

(#5545) thyeby válasza Vikusz77 (#5542) üzenetére


thyeby
őstag

Az én esetemben nem lenne szerencsés rögzíteni a kapcsolót, mert pontosan rá kell illeszteni a furat helyére a fúróhegyet, ami forgó gépnél megengedhetetlenül sok selejt képződéssel járna. (Nincs pontozva, mert értelmetlen lenne.)

Több fa van, mint asztalos!

(#5546) Vikusz77 válasza thyeby (#5545) üzenetére


Vikusz77
tag

Közben kipróbáltam hármassal a lyukasztást tölgyön, és rögtön rájöttem hogy a kapcsolórögzítés nem működik a célzás miatt.:)
Az a kis makita szerintem 10 alatt ment el, de nem emlékszem, csak rémlik hogy nem 5 volt a vége.
Kipróbáltam a dremelt is, -illetve ugyanaz csak ferm van nekem, nagyon jól lyukasztott, de ez a húszezres fordulat már viszont sok volt, kékült a fúró.
A fordulatszámot pedig nem lehet levenni, mert maxon is épphogy elég.

Az a kicsi makita nekem azért jobban tetszett a kilencven dekájával, picike méretével, mint ez a nagyobb.
Casalsnak van még egy ilyen kis gépe ha jól rémlik, vaterán láttam már használtan 5 körül, és tudom is hogy van ilyen valakinek aki dicsérté.
Még valami eszembe jutott, de lehet hogy ez se gond. A vezetékes fúrónál nincs -ha jól gondolom- motorfék. Várni kell minden luk után 2 mp-et...
Nagyon nem lősz mellé szerintem egy ilyen kis géppel, bár jobb lenne persze kézbe venni, kipróbálni.
.

(#5547) Márton111


Márton111
aktív tag

Oszlopossal is lehet fúrni nem lesz kacsa a kezedbe :N súlya a rugó ellenállása csak illetve aztis lefele húzod , így 3x könnyebben fúrsz mint kézzel,(áttétellel nyomod le nem 1:1 mint kézből nem kell leállítani a furat beállításhoz ( jó esetben) , és nem, kell kézben tartani agépet se letenni.Magyarán ha meg tudod oldani sokkal gyorsabb :)
Ne spórolj ha ebből élsz vedd meg a legpraktikusabbat ha megteheted napi 8 órát használod :) Nem?

[ Szerkesztve ]

(#5548) Vikusz77 válasza Vikusz77 (#5546) üzenetére


Vikusz77
tag

"mert maxon is épphogy elég." mármint a motor ereje.

(#5549) csemberlen


csemberlen
őstag

Most kaptam egy akciós árlistát LXT314 136.900. LXT315 124.900 LXT600 243.900 Bruttó

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#5550) Márton111 válasza Vikusz77 (#5546) üzenetére


Márton111
aktív tag

Ha van egy fúród akkor kapcsold már be és számolj 4-ig.Mindjárt kiderül hogy amit ajánlottál az 4-5 mp-ig pörög .Az akkus gép amit én ajánlottam pedig nem 2,2 kg ahogy írtad, hanem 1,8 ergo 60dkg-al nehezebb mint a 450w-os vezetékes,ám nem kell zsinórt húzgálni kerülgetni, kiválóan csavaroz, fúr az aksija meg nagyon soká bírja és könnyű, ergo a súly amit a gép nyom a motorteljesítménybe van beépítve amit a 2 sebességfokozat kihasználhatóvá tesz.Leállási idő 0,5mp.A vezetékessel nem tudsz csavarozni .

Most eljutottál egy kört megtéve addig hogy egy kis teljesítményű behajtót ajánlasz, de itt megint szembetalálkozol a fizikával az ilyen gépek kis fordulatszáma miatt sokkal nehezebb velük fúrni. (Ettől lesz kacska a kéz.) Ha egy nagyfordulatú akkus gépet választasz az elu NiCd-s gépét nem ajánlanám régi, nehéz, volt a boschnak ilyenje de ennek meg forgatónyomatéka a nullához közelít semmi másra nem jó mint kis furatokhoz de ki pengetni az árát.

Thyebi nehogy kompromisszumos pótgépet vegyél arra hogy elkínlódok vele ha a másik bedöglik.(A boltban azonnal adnak másikat ha kell )vagy inkább egy komoly gép amivel lehet dolgozni a nyekergősek meg tartalékos állományba.Én így csinálom ;) Előtte persze :Mindig feltételezve hogy a munka kitermeli a hozzá vett gép árát.

Amit pedig ajánlottam a fórumozóknak az komoly ajánlat a gépkészlet 120000 bruttó az akkuk 20000+20000+ töltő 16000+ a fúrógép 29000+ a flex 35000 így oszlik meg az ár az én leosztásomban
Külön az akkus fúrócsavarozó gép aksikkal töltővel kb 110000Ft

úgyhogy nem rossz vétel 85000-ért 2aksi + töltővel.Nekem már van behajtó aksi töltő , csak a flexre szükségem ha valaki átveszi 85000-ért a vadi új aksis behajtót aksikkal töltővel,maksis sportszatyorral , dobozzal amiben adják,akkor beszerzem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.