Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4251) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4250) üzenetére


Vikusz77
tag

Tényleg, csak kerestél egyszer ilyet, ez tévesztett meg.
De ez amit vettél jobb egy kicsit(paramétereiben legalább is) mert 3 sebességes és egykezes a tokmánya. És az ára is jó 45 ezerért .
Akkor már nem is tűnik olyan jó vételnek 20 körül amit linkeltem.

Az majd kiderül megért-e postával együtt 6500-at ez e gép amit veszek:).
Ha nem, a következő makita lesz:).

(#4252) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4251) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Igazából én 20ezerért vettem akcióba akku és minden nélkül valamikor Novemberben .
Nem egy könnyű gép egy hibája van hogy hosszú vannak olyan helyek ahová csak a régi kis Makita fér be , egy másik szépség hibája is van hogy sokat eszik .
A kis Makita 4*60 csavarokból egy akkuval kb 20% többet csavar be mint a nagy, de nagyobb csavaroknál az új gép a nyerő nem is kis előnnyel 70-120 csavarból majd 15-25 % több csavart teker be az új gép tapasztalataim szerint .
A harmadik sebességi fokozat is megéri az " árát" 1600 forog a gép de még igy is erősebb mint a kis Makita első sebességi fokozatban

Hidd el megérte az árát csak vigyázz rá !
Mit csinálsz a sérült új aksival ??

1956-2010 07.22 Varga László

(#4253) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4252) üzenetére


Vikusz77
tag

Ez érdekes amit írsz hogy többet eszik a gép:), erre eddig nem gondoltam hogy ezzel is kell számolni.
Ennek amit megveszek a második sebessége 1750/ perc, ami nem is baj fúrásnál. Ez se gyenge gép 290 watt a leadott teljesítménye.
Még nincs ám meg:). Szerintem jövő hét végére lesz nálam.
A celláztatott-meggyötört akkut megmérem hány voltos, ha jól érzem hogy kevés akkor még egyszer feltöltöm -van-e pozitív változás- aztán megkérdezem az eladót mit tanácsol.
De először tisztázom itthon van-e baja, hátha életre kel.

A dewalt gépben én azt szerettem nagyon hogy nagyon kézre esik nekem. És az irányváltója pillekönnyen pöccinthető.
Ami ebből a szempontból (ergonómia)nagyon szar volt az a metabo. Ahhoz túl kicsi volt a kezem(átlagos egyébként), de egyébként is olyan hülye gépek azok.Aeget használtam még, három féle 12 voltost.Abból volt ami nagyon bejött.

(#4254) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4253) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Ez egy természetes dolog a motor szénkefés verzió ebben a Makita szénkefében van réz reszelék ,por ,is de még igy sem éri el a réz érintkezős hatásfokát .
Ami rossz az egyben jó is igy nem tud megolvadni réz érintkező ami nálam megadta magát .
A szénkefe több feszkót tud továbbítani a motor felé ergó a motor tekercselése vastagabb réz vezetékkel készült a strapabírósság érdekében nagyobb teljesítmény több fogyasztás .
De mint mondta a nagyobb csavaroknál egyszerűen lekörözi a kis gépet ezzel már tekertem 160-as csavart is fenyő gerendába azt hittem szétszakad a csuklóm a gép bírta de én voltam a gyenge láncszem :DDD

Kár hogy tönkre ment az aksid hidd el ez már nem fog megjavulni az állapota innen már csak romlani fog .

És az irányváltója pillekönnyen pöccinthető.
Erről az jut eszembe hogy a régi Bosch gépeknek milyen sz..r volt az irányváltója , eddig egy géppel sem találkoztam amin ilyen rosszul oldották volna meg .
Minden gép más ergonómia kicsit szokni kell de ha simulékony az ember akkor mindent meg lehet szokni.
Én még a régi Black And Decker aksisommal is ki voltam békülve idővel megszoktam , de mióta más gépekkel is dolgoztam azóta kicsit máshogy látom ezt a dolgot " de azt kell szeretni amilyen gépe van az embernek " utólag rájöttem hogy a kezdetekben milyen " silány " gépekkel dolgoztam de szívből szerettem őket és vigyáztam rájuk és igy " ők " is meghálálták a törődést .

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#4255) mdk01 válasza Vikusz77 (#4249) üzenetére


mdk01
addikt

Nem akarlak elkeseríteni de amit linkeltél Berner/elu/dewalt vagy hívjuk aminek akarjuk az pont olyan ami apámnak van és erről panaszkodtam hogy állandóan pofára esik. Már maga az üres tokmánnyal is orr nehéz ha meg beleraksz vmi izmossabb fúrót meg sem áll a talpán.

Amit Thyeby-nak linkeltél makita gép meg szerintem jó pár éves mert évek óta nem csomagolja a makita a gépeit ilyen kofferbe. Ebből következik hogy az aksija nem egy világbajnok. Az a pénz sok egy ilyen gépért, sztem.

Thyeby:
Amit írtam fentebb dewalt gép 29.900,- közel sem orr nehéz annyira mint a nagyobb testvérei.
Az irányváltó gombja is van olyan jó mint a makitáé és mivel rövidebb a gép ezért nem orr nehéz. Sztem ahhoz képest hogy dewalt az a gép jól sikerült.

(#4256) Madmax81 válasza mdk01 (#4255) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Amit Thyeby-nak linkeltél makita gép meg szerintem jó pár éves
Max 3 éves lehet az a gép , 3-4 éve váltott a Makita erre a típusra , most néztem a 2006 Katalógusban úgy van feltüntetve hogy új termék .

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#4257) Vikusz77 válasza mdk01 (#4255) üzenetére


Vikusz77
tag

Kicsit elkeserítettél :) de azért nem annyira. Essen pofára felőlem kibírom valahogy, csak működjön.
Biztos vagy abban hogy pont ilyen van? csak mert nem nagyon látok lényegi anatómiai eltérést a meglévő 14,4-es dewaltomtól ami nagyon nem volt pofára esős.
Kisebb akkunál jobban el tudom ezt képzelni. De lehet hogy igazad van, csak furcsálom.
De ha fogadnom kéne arra tennék hogy a 14,4-es nem esik pofára.

(#4258) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4254) üzenetére


Vikusz77
tag

Nem esküdnék meg rá, de szerintem amit te réz érintkezősnek mondasz(ami beadta neked a kulcsot) az is szénkefés, csak mire te láttad belülről a szénkefe már elfogyott.
Ezt onnan gondolom hogy a bedöglött dewaltomban ugyanolyan réz "laprugó" lemezt látok mint amit a te makitádnál csak a végén ott van a két szénkefe.
Csakhogy ezek nem cserélhetők, ha elfogy marad a réz lemezke ami neki nyomta a kommutátornak.
De lehet hogy a makitánál nem így van, ha leszeded a burkolatot kiderül:). De szerintem van abban is szénkefe akárcsak a dewaltban csak nem cserélhető.

(#4259) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4258) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Holnap megnézem .
De szerintem az réz érintkező csak azért gondolom mert ha jobban megnézed a képet akkor látod hogy ott hosszú szénkefe nem fér el a régi motor elment kb 7-8 évet ez idő alatt simán el kellett volna fogynia annak a pár milliméternek .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4260) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4259) üzenetére


Vikusz77
tag

Az enyémben egy kb 10 mm-es szénkefét nyom neki a kommutátornak a réz lemez(ami kb úgy néz ki mint a tiéd a képen).
Azért az elmehet akár párszáz órát is.
És te is mondtad hogy nálad nem megy a gép éjjel nappal. De lehet hogy a tiéd más rendszer az se kizárt.
Csak nehogy szétszedd aztán úgy járj mint én :).

(#4261) Soká


Soká
senior tag

Érdeklődve olvasom a csavarbehajtók rejtelmeiről szóló írásaitokat.
Valaki elárulná nekem - de csak nagyon egyszerűen, mert villamosság ellen be vagyok oltva - hogy mi a jelentősége a különböző Volt értékeknek? Feltételezem, hogy méretben (súly) és teljesítményben adódnak eltérések.
Engem idáig nem "hatott" meg ez a szerszám, mert közvetlenül nincs köze az "alkotáshoz", ugyanakkor belátom, hogy aki napi rendszerességgel használja, annak nagyon nem mindegy, hogy milyen a használhatósága.

A sors úgy hozta, hogy nekem van három, közel azonos képességű noname darabom, összesen vettem őket kb. 8.000Ft-ért (újak voltak de ilyen-olyan akcióban), arra figyeltem, hogy mindegyik 18V-os legyen, összesen 5 akksival. Az a koncepcióm, hogy mindegyik mindegyikkel kompatibilis legyen csak részben teljesült, mert otthon derült ki, hogy a látszólag egyforma akksik azért szorulnak a másik gépben, ami azt hiszem csak abból ered, hogy a kínai ipar szabadon kezeli a szabványokat.
Amilyen ritkán használom őket, nekem megfelelnek, még a tetőtéri gipszkartonozást is bírták, az egyetlen bánatom, hogy két akksit már hazavágtam azzal, hogy elfeledkeztem róluk töltés közben. :( (milyen bosszús is lennék, ha drága pénzen vettem volna őket!) Tudja esetleg valaki, hogy érdemes, lehet-e javítani őket?

(#4262) Vikusz77 válasza Soká (#4261) üzenetére


Vikusz77
tag

"Feltételezem, hogy méretben (súly) és teljesítményben adódnak eltérések."
Jól gondolod, nagyobb feszültség: több cella van az akkuban: nagyobb a kinyerhető erő.
De egy szarabb gép még se olyan erős hiába 18 voltos mint egy jó minőségű 12 voltos. Az olcsó általában egy sebességes 700 körüli fordulattal, míg a drágában van egy 400 körüli fordulat nagy erővel és egy gyors kevésbé erős, a fúráshoz.
Ráadásul az olcsó barkácsgép hajtóműve részben műanyag fogaskerekeket tartalmaz, gondolom ezek se bírnak akkora erőket. Meg a motor se ugyanaz szerintem mint egy márkás gépben.

Olcsó gép akkuját biztos hogy nem éri meg javítani-celláztatni. Még a drágáét is kérdéses.

[ Szerkesztve ]

(#4263) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4260) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Én csak a régi rossz motort fogom szét szedni az új verziót csak akkor ha valami nagy baja van .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4264) Madmax81 válasza Soká (#4261) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Még annyit hozzá tennék Vikusz77 kolléga magyarázatához hogy több feszültség erősebb motor erő ebből adódik a többlet nyomaték .
A kisebb Makitákban is részben műanyag fogaskerekek vannak a zajcsökkentés érdekében de ahogy közeledünk a tokmány felé szépen átveszik a szerepüket a fém fogas kerekek .

két aksit már hazavágtam azzal, hogy elfeledkeztem róluk töltés közben.

Ezt hogy érted ??

1956-2010 07.22 Varga László

(#4265) Soká válasza Madmax81 (#4264) üzenetére


Soká
senior tag

Köszi a válaszokat!

Hogyan tettem tönkre az akksikat? A doksi szerint kb. 5 óra töltésre van szükségük. Én - tudván, hogy figyelmetlen vagyok, a töltő elé helyezett 24 órás időzítőt beállítottam úgy, hogy mondjuk 13-tól 18 óráig töltsön. Ez mind szép, csakhogy én két napig elfeledkeztem a töltőről így másnap délután újra rátöltött az a szegény időzítő. És ennyi elég volt az akksiknak, ahhoz, hogy majdnem teljesen meghalljanak. :( Nyilván egy intelligens töltő átáll csepptöltésre és nem történik nagy baj, ha úgy felejted. Legalábbis gondolom, hogy így van, nem értek hozzá.
Ha nem éri meg a cellákkal foglalkozni, akkor tudtok olyan helyet, ahol ilyen barkács gépbe való aksit olcsón vesztegetnek? Az olcsósághoz annyit, a két utóbbi gépemet 3 illetve 2 ezer forintért vettem. ennyiért nagyon megérte. Az előbbit két aksival táskával, a másikat doboz nélkül adták. (Einhell márkabolt - Bp. X. Mázsa tér)

(#4266) Soká válasza Madmax81 (#4264) üzenetére


Soká
senior tag

A műanyag még önmagában nem sokat jelent. Nem vagyok jártas az autóiparban, de volt már a kezemben olyan (meseszép) műanyag fogaskerék, ami valami csúcs BMW-ből származott.

(#4267) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4262) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Lenne egy kérésem erre a felső maróra rá tudnál kérdezni a vaterán , ha jól látom le van szedve róla a tengely rögzítő , kérdezd már meg hogy miért , miért eladó ez a gép .
Segítségedet előre is köszönöm .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4268) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4267) üzenetére


Vikusz77
tag

Persze, megkérdezem. Ez a fickó használt gépeket szerez be és újít fel (szerintem nyugat európából valami leselejtezett gépeket), ezért azt hogy miért adja el nem látom értelmét firtatni. A másikra se lesz túl érdekes a válasza, de megkérdezem.
Én ezt nem venném meg így látatlanban (felsőmaró precíz szerzsám). Már én is észrevettem mert tudom mit keresel, de azt hittem neked fontos az állítható fordulat azért keresed azt a dewaltot.

Közben megkérdeztem, de elgondolkodtam és ennek nem olyan a tengelyrögzítője mint a 621-esnek hogy a fogantyút kell elcsavarni és azzal rögzíted? Na majd válaszol az ürge aztán kiderül.

[ Szerkesztve ]

(#4269) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4268) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Ez egy Dewalt gép ha úgy nézzük itt még jól meg tudták oldani azt hogy kiegyensúlyozott a gép és a maró oszlopok is csúsznak rendesen nem tapad le a gép ha lenyomod .
Tengely rögzítő alatt azt értem hogy a maró tengely rögzítőjét nem látom a gépen .
Igazad van ennek a markolata egyben a magasság rögzítője is , ha jóm megnézed ezt a gépet ez egy DW 614

A fordulat szám szabályozás nekem nem kell csak erős legyen és egy kezes legyen a gép nekem ez számít , ha jól tudom ez a gép 750W és fordulat szám szabályzós .
Én egy DW 615 re hajtok :D

A három kedvenc gépem

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#4270) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4269) üzenetére


Vikusz77
tag

Most értettem meg -remélem- mit hiányolsz, megkérdeztem ezt is, az ürge hülyének fog nézni :) .
De remélem kiderül mi is a helyzet. Nem tudom megvennék-e egy ilyen gépet használtan.
Elromlott a dewaltod?

(#4271) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4269) üzenetére


Vikusz77
tag

Én csak a 621-et használtam de nem egy kézzel vezettem. A maga nemében az egy slágergép ha jól tudom. Szerettem vele dolgozni. HAsználtam még a festool 1400 wattos 12 es patronnal szerelt gépét, de azt nem szerettem.
615-öt külföldről tudnád beszerezni, de ha nem számít a fordulat akkor jó a testvére is ami itthon is kapható.

(#4272) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4270) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Még nem romlott el és nem is fog .
Mesteremnek van egy ilyen gépe már 12 éve és azóta kétszer volt csapágyazva semmi más baja nincs strapa bíró gépek ezek .
Nekem számít hogy a gép kapcsolója milyen ugyan is a minap akartam venni egy
Makita Rp 0900 felsőmarót de amint kipróbáltam rájöttem hogy csak addig működik mig a kapcsolót nyomod d gépen ez sajna nálam kizáró ok és nem vettem meg ezt a gépet .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4273) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4271) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Winner_hun kollégával már beszéltünk egy eBay-ről vásárlás, PayPal-lel fizetéses dologról az a vicc hogy külföldön 57 ezer +posta igy 70 ezer körül mozog a gép itthon ez 80-90 körül lenne ez Agyarország :K

1956-2010 07.22 Varga László

(#4274) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4270) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Ezt hiányolom a másik gépről
Ami itt nincs meg
Remélem most már világos a dolog .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4275) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4274) üzenetére


Vikusz77
tag

Persze, már meg is kérdeztem, meg a kapcsolót is hogy rögzíthető-e. Majd megírom mit válaszolt ha ír.

(#4276) thyeby válasza Vikusz77 (#4249) üzenetére


thyeby
őstag

Köszi!

Az a legkorrektebb ebben a hirdetésben, h még azt sem tudni, mekkora akkuk vannak hozzá. Mert hogy a gép előélete homály, az a kapetalezmusban rendesen megszokott dolog.

Van nekem egy gyanúm:
Aki ennyi ilyen gépet árul, honnan jut6ott hozzá? Valahol a Rajna mentén megvette konténeres áron egy üzletlánctól, aki beszámította a régi gépeket?
Veszprém-Győr-Pápa-etc vonalon a bolhapiacok zsúfolásig vannak ilyen kisgépekkel - többnyire 10.000 HUF alatt.

Több fa van, mint asztalos!

(#4277) thyeby válasza Soká (#4265) üzenetére


thyeby
őstag

"tudtok olyan helyet, ahol ilyen barkács gépbe való aksit olcsón vesztegetnek?"

Itt:

"(Einhell márkabolt - Bp. X. Mázsa tér)"

2-3 ezerért még gépet is adnak jósok akksihoz.

Több fa van, mint asztalos!

(#4278) thyeby


thyeby
őstag

mdk01!
Kicsit elnapolódik az a fotó dolog. Majd egy hete már, h rámtámadott vmi hászázenszáz. Beleálltam fejjel a párnába, és úgy néztem ki napokig, mint egy medúza, akit a tenger a partra vetett. Mostmár van remény, h nem azt kell írnom a fórumba, hogy pá fiúk, újabb halálos áldozata lettem az újinfluenzának.

Több fa van, mint asztalos!

(#4279) Vikusz77 válasza thyeby (#4276) üzenetére


Vikusz77
tag

Ott van minden adat az akkuról a hirdetésben.Ja, ezek ahogy mondod valami nyugaton leselejtezett gépek.
Szerintem is vegyél inkább újat.

(#4280) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4275) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Nagyon köszönöm a segítséget :R :R

1956-2010 07.22 Varga László

(#4281) Sanyabá


Sanyabá
senior tag

Egy építkezésen találkoztam a Hilti cég képviselőjével akivel szóba elegyedtem.Éppen csavar behajtót akarok venni, mondom neki, erre veszi is elő a prospektust. Ki is néztem egy 12V, 3Amper/órást, két akku,gyors töltős 113 ezer nettó! De jobban járok, mondja,ha készletbe veszek mert most 330ezer helyett 190 ezer ami tartalmaz plusz egy gépet, ami ütve csavaroz, van benne világítás ,plusz az előbb említett fúró-csavarozó összesen 3 akkuval. No ehhez szóljatok hozzá!

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#4282) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4280) üzenetére


Vikusz77
tag

"Retesz gyárilag nincs ezen,(villáskulcs).A kapcsoló fix.Üdv "

Ennyi válasz gyütt:). Szívesen.

(#4283) Vikusz77 válasza Sanyabá (#4281) üzenetére


Vikusz77
tag

Mire vagy kíváncsi? :)
Sokallod az árát? A hilti sosem volt olcsó sőt...

[ Szerkesztve ]

(#4284) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4282) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Nagyon köszönöm a közbenjárásodat

Egyébként van rajta tengely retesz csak egy idő után elkopik és cserélni kellene de itt úgy oldották meg hogy leszedték .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4285) Soká válasza thyeby (#4277) üzenetére


Soká
senior tag

Hát, igen, ezt magam is kikövetkeztethettem volna :))
Régóta nem jártam náluk, ezek szerint az nem csak alkalmi jelenség, hogy olcsón vesztegetnek ilyen-olyan gépeket? Az én csavarbehajtóim egyébként vagy doboz nélküli de új (vagy nagyon újszerű), illetve egészen apró hibával rendelkező (rendetlen összeszerelés) gépek voltak. Ha arra járok, benézek.

(#4286) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4284) üzenetére


Vikusz77
tag

Sajnos ebből a kategóriából a használt gépek között nincs nagy választék ahogy látom.
Nagyon szívesen, ha látok valami hasonlót szólok.

(#4287) Soká válasza Madmax81 (#4269) üzenetére


Soká
senior tag

Szia, azt hogyan kell érteni, hogy egykezes legyen a gép? Tényleg egy kézzel mozgatod? Biztosan lehet úgy dolgozni? Mire használod közben a másik kezed? Bocs, a hülye kérdésekért :)
Ha nem kell a fordulatszám-szabályzás, akkor gondolom nagyon egyféle munkához használnád, nagyjából ugyanazzal a késsel. Az, hogy "erős" meg 750W az kissé egymást kizáró tényezők. Persze attól függ,mert ha netán egy 80-as átmérőjű plattolót akarsz vele használni akkor kevés, egyébként elég.

(#4288) Soká


Soká
senior tag

Ti egyébként mertek használtan profi gépet venni? Lehet, hogy bizalmatlan vagyok, de úgy gondolom, hogy egy jó gépet nem ad el egy szaki. Csak ha már lestrapálta vagy valami gond van vele. Itt talán nem működik az, ami a hifisták körében jellemző, meglát egy újabb kütyüt és a régit - hiába szól jól - eladja.

(#4289) Sanyabá válasza Vikusz77 (#4283) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Tudom hogy nem olcsó,de egy ilyen gép áráért 3profi gépet is lehet venni.Annyival azért nem tud többet.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#4290) Madmax81 válasza Soká (#4287) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia, azt hogyan kell érteni, hogy egykezes legyen a gép?

Ez a pár kép szerintem mindent elmagyaráz

Kép 1

Kép2

Kép3

Ez egy kétkezes gép

Ha nem kell a fordulatszám-szabályzás, akkor gondolom nagyon egyféle munkához használnád, nagyjából ugyanazzal a késsel

Hát tág értelemben véve mindig fát marok vele de a kések mindig változnak .

Az, hogy "erős" meg 750W az kissé egymást kizáró tényezők

Ezt hogy érted ?
Egyszerűen nem értem miért jön mindenki ezzel hogy 1500-2500W felsőmaró a jó mert az erős próbálj meg azzal a géppel egész nap dolgozni egy kézzel majd rájössz hogy miről is van szó .
Próbálj 3*3 lécet marni 1800W felsőmaróval
Ezek a 750W gépek asztalosoknak valók amit ezzel a " gyenge géppel" nem tudsz megcsinálni arra ott van az asztali maró .

[Iegy 80-as átmérőjű plattolót akarsz vele használni akkor kevés, egyébként elég.]
A 80-as átmérőhöz már M12 tengely kell az meg csak a nagy gépek kiváltsága .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4291) thyeby válasza Vikusz77 (#4279) üzenetére


thyeby
őstag

"Ott van minden adat"

Köszi a kiigazítást!
Nem talált rá a szemem.

Több fa van, mint asztalos!

(#4292) thyeby válasza Sanyabá (#4281) üzenetére


thyeby
őstag

Madmax vett két Festo-t kb ennyiért. Ha ezt vette volna meg, máig megmaradt volna a jó érzése, hogy drágán ugyan, de kifogástalan bajnokra tett szert.
A Hiltit dícsérni csak szófosás: Ki nem tudja, h jó?
Vagyok olyan szerencsés, h lehetett már a kezemben a 3Ah-s - és akkor megvilágosodtam, megdicsőültem.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#4293) thyeby válasza Soká (#4285) üzenetére


thyeby
őstag

"ezek szerint az nem csak alkalmi jelenség"

Hogy mennyire alkalmi, kérdezd Sokától. Ominózus címet Tőle tudom, magam ott sose jártam.

Több fa van, mint asztalos!

(#4294) Madmax81 válasza thyeby (#4292) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Ha jól emlékszem darabja volt vagy 120 ezer ennek a Festoo hulladéknak

Egy baja még is van a Hiltit aksis gépeinek az hogy nehezek nem spórolták ki belőle az anyagot.

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#4295) thyeby válasza Soká (#4287) üzenetére


thyeby
őstag

"Mire használod közben a másik kezed? "

Sétáltatom a kutyát vele. Magyarul cibálom a hosszabbító zsinórját magam után, amidőn végiglejtek a géppel egy 4 m-es deszka élén. Az orrommal pediglen szűröm a port a levegőből ezzel egyidőben.

"Biztosan lehet úgy dolgozni?"

Úgy van az a gép kialakítva. Mondjuk, aki nagyon kezdő, nem árt, ha figyel a deszka végén, h a géppel ne vágjon a térgyepe kalácsába. (Ám nem nehéz megszokni, h megtartjuk a gépet, ha kifogyott alóla az anyag.) ;)

Több fa van, mint asztalos!

(#4296) thyeby válasza Madmax81 (#4294) üzenetére


thyeby
őstag

Aha, kb 120. A Hilti szettecske is ott körül van: Nt 19 ~ br. 240

Nem minden munkához a legnagyobb akku való.

De sajog még mindig a szívem a Hilti szó hallattán is - azt hittem, rég helyreraktam.

Több fa van, mint asztalos!

(#4297) thyeby válasza Soká (#4288) üzenetére


thyeby
őstag

Telitalálat a kérdés, és telitalálat a saját válaszod is.
(Kezdem megszokni Tőled, h minden kérdésedet egyből helyesen meg is válaszolod. :D)

Hogy optimizmus, v krónikus tőkehiány sarkall erre egy szakit, nem tudom. Egy biztos: Ha egy asztalos szerencsével szert tett egy olyan gépre, ami bírja a melót korrektül, nemnagyon lehet azt onnantól pénzért kicsalni tőle.

Több fa van, mint asztalos!

(#4298) thyeby válasza Sanyabá (#4289) üzenetére


thyeby
őstag

"A tanulás gyökere keserű..."

Úgy látom, még a gyökerén rágódsz:
A Hilti profi gép. Mondj még egy profi márkát!? Vettem két AEG akkust, ami eddig 80-ba fáj. Egy évesek, és ha azt akarnám, h menjenek még egy évig úgy, mint egy Hilti, Vennem kellene 40-ért akkukat bele. Akkor eddig már kifizettem a Hilti árát, és vehetek évente vagyonokért akkut bele. S mutass nekem egyetlen Hiltit, amit öt évnél hamarabb bármiért is szervízbe kellene vinni? (Az én Hilti-m több, mint 15 éves volt, és soha nem látott még szervízt.)

A Hiltivel nem az a baj, mint Madmax írja, h nehéz, hanem az, h lopják.

Több fa van, mint asztalos!

(#4299) Madmax81 válasza thyeby (#4297) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Egy biztos: Ha egy asztalos szerencsével szert tett egy olyan gépre, ami bírja a melót korrektül, nem nagyon lehet azt onnantól pénzért kicsalni tőle.

De egy esetben lehetséges ha a többszörösét kínálják a szerszámért

1956-2010 07.22 Varga László

(#4300) thyeby válasza Madmax81 (#4299) üzenetére


thyeby
őstag

"De egy esetben lehetséges ha a többszörösét kínálják a szerszámért"

...és így araszolt a Hilti ára oda, ahol van.

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.