Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4101) thyeby válasza Vikusz77 (#4088) üzenetére


thyeby
őstag

"1.vegyek egy 12 voltos új makitát két akkuval 25 e körül."

aha!

"Ezt szemből szokás vezetni a felületre, vagy "ferdén"?"

Inkább szemből, de bizonyos nyomásig jól működik ferdén is. Egy a lényeg: Szél, él mindig párhuzamosan és merőlegesen, a sarokra pedig sose rá, hanem mindig le róla.
Egy idő után érezni fogod frankón. AZ érzést pedig nem nagyon tudom leírni: Aki nem evett még sose banánt, annak nem tudom elmondani, hogy az milyen ízű.

Több fa van, mint asztalos!

(#4102) Vikusz77 válasza thyeby (#4099) üzenetére


Vikusz77
tag

Rendben van hogy a csapágy bírja, de a kezem sajnos nem. Nem vagyok érzékenykedő típus hidd el:), de ez brutálisan ráz. A szart is kirázza belőlem hidd el:).

(#4103) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4100) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Az is lehet hogy dolgozol vele és szépen" bekopik" a korong , ha lehet próbálj ki egy márkásabb drágább drótos korongot is hát ha tényleg sz...r minőségű volt a mostani .
Most is tanultál valamit van olyan gép ami még belőled is kirázza az életet :DDD

Aksis témában sajna a 9,6 os Makita tényleg gyengus de viszont könnyű ahogy mondtad , én is küszködöm az új gépemmel, mindenre azt akarom használni de olyan erős hogy még harmadik sebességi fokozatban is lehetetlen vele 3,5*20csavart úgy betekerni a bútor lapba hogy ne szakítaná bele a csavart hiába van nyomaték szabályzó 1-es fokozaton .
Nem akarlak rábeszélni a gépre jó az ára alkatrésznek is jó lenne de szerintem az aksik le vannak harcolva egyrészt a gyors töltő iszonyat gyorsan kinyírja az aksikar másrészt ezt a márkát vagy 5-7 éve nem forgalmazzák ami azt jelenti hogy a gép és az aksi legjobb esetben is 5 éves , nekem 7 év után mentek teljesen tönkre a Makita aksijai szóval ez legjobb esetben is 50% akku romlással számolnod kell .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4104) thyeby válasza Vikusz77 (#4100) üzenetére


thyeby
őstag

"napokon át csiszoltam excenterrel stb, de az kutyafasza volt ehhez képest."

Aha, értem. Akkor selejtes a korong. Tégy a következőképpen: Vegyél máshol ugyanilyen korongot (ezúttal inkább nem Abraboro-t). Felteszed, kipróbálod. Ha az jó, emezt vissza a kereskedésbe, és kérsz érte legfeljebb valami másegyebet

Abraboro:
Előszeretettel használom a forstnerfúróit, mert központosak, éltartók, és elég jól kivetik a forgácsot. Szóval jó kiképzésűek. Mi több, olcsók is. De csak 15mm felett. Alatta a forgács beszorul. Lehet, h jó lenne az, ha magamnak átköszörülgetném a kivető rést, de nincs ingerem rá. Az is lehet, h elég lenne lassítani a fúrógépen, de az sem tetszik, mert akkor amiatt az egy tétel miatt pakolgassam át az ékszíjat? Leltem valami osztrák 15-ös fúrót két rugóért. Nna, az sokkal tutibb az összes Abraboro-nál.

"és még egy töltőm (ami még kétszer olyan gyors is mint az enyém)."

Ne örülj annyira a gyorstöltőnek! Az mellett az akku is gyorsabban öregszik. Jómagam, ha választhatok, mindig a 2-3 órás mellett döntök. Amíg alszok, nekem ugyan mindegy, h milyen hamar végez, én úgyis csak reggel kelek. Annak való a gyorstöltő, aki helyszínre jár sokat dolgozni nagy nyomatékigényű munkára. Mondjuk egy betonfúró munkája van, amit kötélen lógva kell csinálnia. Vagy egy egész háztömb nyílászáróit cseréli műanyagra, és sok lyuk kell hamar. De a műhelyben? Erős munkához ott a konnektor!

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#4105) thyeby válasza Madmax81 (#4103) üzenetére


thyeby
őstag

"a 9,6 os Makita tényleg gyengus"

Nocsak! Akkor lehet, h nekem éppen az kellene. Pontosítsd már, melyik gépről van szó, utánanéznék a paramétereinek.

Ja, miért?
Dicsekedtem tavaly a kis AEG akkus fúrómmal. Barom jól is tudtam használni. De szűk egy év után mindkét akku behalt. Volt azon pedig minden szentszarra védelem: Túlterhelésvédelem, lemerülésvédelem, kutyafasza, mégis minkét akku kipurcadt. Hideget nem kapott, csak 3x10 es csavaroknak fúrt elő (igaz, sokezerszer) 2,5-ös fúróval.
Nem vettem én azon észre semmi komolyabb hibát, csak a töltő villogott, h eltört az akku. Hiába van még mindig zwei jahre alt garantische, 40 rugóért nem ezt vártam. Ráadásul még novemberben beadtam a szervízbe, és még ma sincs a műhelyemben - rá is kérdezek már holnap.

Több fa van, mint asztalos!

(#4106) Madmax81 válasza thyeby (#4105) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Makita FÚRÓ-CSAVARBEHAJTÓ 9,6V, 6261 DWE

Ez az a gép nagyon könnyű jól kézre áll nem sokkal gyengébb mint a 12v os de fele annyi idő alatt lemerül nagyobb csavaroknál.

Akkus csavarbehajtó 6260DWE
Ez sem lehet rossz gép

1956-2010 07.22 Varga László

(#4107) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4103) üzenetére


Vikusz77
tag

én is gondoltam rá hátha formára igazítja magát. Eddig nem nyomtam rá a felületre mert a nélkül is visz mit az állat. Talán javul majd, de a kezem azt nem bírja ki:).
Mondom, a gépet féltettem már úgy berezonált az egész.

Igen, az akku kérdés milyen állapotban van-bár azt mondja hogy kitűnő- , de nekem a gép kéne igazából ha kell egyáltalán.
Előbb szétszedem a dewaltot hogy mi újság.

(#4108) Vikusz77 válasza thyeby (#4104) üzenetére


Vikusz77
tag

Tudom hogy jobb a a lassabb töltő, de tartaléknak nem lenne rossz.
Nem mindenhez jó a hálózati gép (ami nekem van). Nagy nyomatékú csavarozáshoz pl épp hogy nem.

(#4109) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4107) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Előbb szedd szét hátha jobban megismered a szerkezeti részeket , egy jó tanács a motor belső részeit ne szedd szét mert az károsodás nélkül nem fog szét jönni ,a makitám motorját csak szemléltetésből szedtem szét .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4110) Vikusz77 válasza thyeby (#4105) üzenetére


Vikusz77
tag

Ez érdekes .
Nekem azért halt meg a dewalt mindkét akkuja ugyanígy, mert hittem a magyar használati utasításnak és teljesen! lemerítettem töltés előtt az akkukat. Rosszul fordították, mert ezt nem szabad.
Ni-cd akkuk mélykisülésbe kerültek, tönkrement a francba.
Nálad gondolom nem erről volt szó főleg ha van benne lemerülésvédelem.
Bár ezt nem tudom hogy oldanák meg :). Szugerálja magát az akku hogy : ne merüljek le-ne merüljek le:).

(#4111) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4109) üzenetére


Vikusz77
tag

Persze szétszedem, hogy kiderüljön van-e benne szénkefe például.
Ha nincs megkérdezem mennyibe kerül egy motor. Nyugaton kb 5 ezer forintnyi összeg.
Annyit még beleinvesztálnék.
Belelestem zseblámpával, a kommutátor koszosnak tűnik, meg karcosnak is.
De ha szétkaptam beszámolok mit találtam :)

(#4112) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4111) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Ha van benne szénkefe akkor azt kívülről tudnád cserélni anélkül ahogy szétszerelnéd .
De óvatosan szedd szét ilyenkor az irányváltó sebesség váltó gyorsan szétesik és utána találgathatod hogy is volt .
Én megkérdeztem a Makitámhoz mennyi lenne egy motor anno pár éve akkor egy komplett gép ára úgy 14 ezer volt és egy motorért pedig 5 ezret kértek " egy szénkefés motorért pedig 10 ezret "

Belelestem zseblámpával, a kommutátor koszosnak tűnik
Ha ügyes vagy akkor egy hígítós " fülpiszkálóval " vagy ami oda fér talán le tudod tisztítani, ha nem megy akkor egy szórófejes wd40 vagy valamilyen tisztítóval be kell fújni .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4113) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4110) üzenetére


Madmax81
aktív tag

lemerülésvédelem lehet az aksikban meg tudják oldani hogy ha mondjuk 10v a gép a feszültség ne essen 9v alá különben lekapcsol az akku vagy az aksis gépben is lehet az a védelem .
Makitánál is raktak az akkuba egy érzékelőt pl ha túlmelegedne töltés közben akkor küld egy jelet a töltőnek és addig nem folytatja a töltést míg a hőmérséklet nem esik egy bizonyos pont alá .

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#4114) Longeye


Longeye
tag

SOS!

Sziasztok!
Ha emlékeztek rá, nyáron ledeszkáztam a padlásunkat (útmutatásaitok és tanácsaitok alapján) és olyan fóliát is tettem alá, amilyet ajánlottatok.
Most vezettetjük be az Internetet és emiatt néhány helyen megbontottam a padlót. Azt tapasztaltam, hogy kb. a ház közepe táján (épp ott ahol a lépcsőház van) nedvesedett a fólia. A szobák fölött csont száraz, ott semmi gond. Most azt csináltam, hogy két helyen felvágtam a fóliát és nem tettem vissza a deszkákat. Most már ott is kiszáradt.
Lehet az az okat a párakicsapódásnak, hogy a lépcsőházban nincs fűtés?
Arra gondoltam csinálok kettő-négy kis szellőző aknát azon a helyen, ahol nedvesedett (kivágok egy-egy kis darabkát a padlóból és ott nem teszem vissza a fóliát sem. Így kapok kb. 25x25 cm-es kis "ablakokat").
Kiváncsi lennék a véleményetekre...
Egyébként minden tök jó, teljesen jól sikerült a padló.

Csavarozóval kapcsolatban:
Én is sokat kínlódtam ezzel a témában. Először nem is akartam venni, mert gondoltam jó az én kezem és az mindig kéznél van, meg töltögetni sem kell. Amikor hozzáfogtam a kisházhoz és kiszámoltam, hogy minimum 800 db csavart kell behajtani, na akkor a 200-ik csavar után ráadtam a fejem. Az asszony mondta, hogy vegyünk egy jó minőségűt, de nem hallgattam rá.
Első nekifutásnak egy 5000 Ft-os Einhell-t vettem (3,6 V-os Lithium). kb. 300 csavart hajtottam be vele (3,5x40 -est), amikor elkezdett akadozni. Nem szedtem szét, de a hangokból ítélve eldarálta belül a műanyag fogaskerekeket.
Akkor épp akcióba volt 8000 Ft-ért a legkisebb BOSCH csavarbehajtó (szintén 3,6 V), na vettem egy olyat. Szuperjól működött is, de érdekes módon gyengébb volt mint az Einhell és az aksija is gyorsabban merült. A nagyobb csavarokkal pedig nem tudott mit kezdeni.
Amikor a padlást csináltam, kis családom elutazott 3 napra és nekem ennyi idő alatt kellett volna elkészülnöm. A kis BOSCH azonban 1,5 -2 óránként lemerült (ennek lehet, hogy a 36 fokos hőség is volt az oka, merthogy ennyi volt a padon) Amikor harmadjára másztam le a létrán, hogy feltöltsem az aksit (ez is kb 5 óra pihenő), meguntam és elmentem vettem egy nagyobb BOSCH-t (ez 7,2 V-os Li). Na, ezzel kétszeri feltöltéssel megcsináltam a munkát és kész is lettem, mire hazajött a család. Ezen van nyomatékállítás, a 4x40-es csavarokat fenyőbe 3-as fokozaton hajtja be. A nyáron csináltam a garázsba a falra biciklitartókat (persze fából), ott már 6-osba kellett kapcsolnom, hogy a 6x100-as csavarokat behajtsa a falba.

A csavarbehajtásokat úgy értsétek, hogy folyamatos munkáról volt szó, tehát a deszkák és egyéb anyagok, már elő voltak készítve (bejelölve, előfúrva ahol kellett), így csak csavarozni kellett. A gépek csak annyit pihentek, amit töltődtek, vagy a padon, amíg a 4m-es deszka egyik végétől átmásztam a másik végére (néhány másodperc). Melegedtek is szépen, ahogy kell. Szerintem jó teszt volt, csak sokba került. Most az egyszer ha az asszonyra hallgatok, jobban jártam volna... :F

/* Egy lelkes kontár */

(#4115) Dízeles válasza Longeye (#4114) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Hy
Akkor elfelejtetted említeni ,hogy hideg helység is lesz .Ott távtartó lécek is kellettek volna . 2 cm légrés minimum.Igen szellőztetni kell lehetőleg a két végén .A lényeg a légmozgás.
3,6 ...7,2 voltos aksis :( .Az milyenaz. :F

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4116) mdk01 válasza Vikusz77 (#4088) üzenetére


mdk01
addikt

Ez volt anno velem

Nekem előtte Makita gépem volt és részben azért vettem ismét azt mert így tovább tudtam használni az előd aksijait.
Ár szempontjából mint látszik is ki lehet fogni 25-30k között 12V-os gépeket csak meg kell keresni a megfelelő helyet meg kell hozzá egy kis szerencse.
Viszont a te esetedbe mivel neked DeWalt géped van és van hozzá egy elvileg jól működő új aksid én a helyedbe a DeWalt gépek között nézelődnék, hogy az új aksidat tudd használni a jövőbe. Persze mielőtt beruházol 50k-t egy új gépre szedd szét a régit hátha meglehet javítani.
....sztem.

..és igen valóban sokak a teljesen lemerítés alatt azt értik hogy csutra lemerítés, ami téves, mert nem szabad állóra meríteni az aksikat, mert az már mély kisülést okoz.
Az én leírásomba amit a géphez kaptam 2002-ben még azt is írták, hogy a merülőfélbe lévő géppel nem szabad dolgozni, mert az erőltetés a gépre is kihat nem csak az aksira és károsodik mindkettő.
Én személy szerint úgy szoktam ha érzem, hogy merül a gép még kicsit dolgozok vele érzéssel és mikor elkezdene erőlködni akkor üresjáratba még annyira merítem, hogy lassan, de még egészségesen tudja forgatni a tokmányt. Nálam kb. ez jelenti a nem erőltetést és a nem teljesen lemerítést.

Longeye:
Ha jól emlékszem te hajó padlóztad a padlást.
Senki nem említette, hogy a padlásra készülő hajópadlót luxus csavarral rögzíteni?
Konkréten a szegelésre gondolok.:)
A hajópadlót a lambériával ellentétbe fordítva szokták rakni és a csap felett szegelnek tehát még nem is lett volna nehézkes a lerakása.

[ Szerkesztve ]

(#4117) Dízeles válasza mdk01 (#4116) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Igen-igen jó üzlet volt akkor./aksis link/
...mert nem szabad állóra meríteni az aksikat...ezt írja a kézikönyv most is .
Makita powa...
Makitára mega LOL helyesírás ellenőrző. Makizta :DDD :DDD

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4118) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4113) üzenetére


Vikusz77
tag

Ja, így már értem.Csak ez azon nem segít hogy ha valaki, - nem iparos, otthoni barkácsoló- hónapokig nem nyúl a géphez, mert az önkisülés lemeríti teljesen.
De tény hogy jó dolog hogy nem kell figyelni meddig használhatod a gépet és lekapcsol, nem hülyeség.

Megkérdeztem az Elu gép eladóját, kiderült hogy mivel ez ütvefúrni is tud, nincsenek rajta nyomatékfokozatok (nem csavarozásra tervezték) . így ez már nem pálya.
Holnap ha tudok közlekedni veszek torx bitet és szétszedema gépet. Közben lefotózom, hogy össze is tudjam rakni:), ezt ajánlom másnak is ha valami bonyolultabb berendezést szétkap, előtte fotózza le.

(#4119) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4118) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Az AEg ha jól tudom nem gyárt barkács gépeket abban jó dolog ez a feszültség figyelő rendszer de egy barkács gépbe valószínűleg nem raknak bele semmilyen elektronikát hogy ne drágítsák az árát feleslegesen .
Ha elfogadsz egy jó tanácsot az aksit mindig teljesen feltöltve rakd el ha egy ideig biztos nem fogod használni , majd szépen kisül az idő múlásával de addig is van benne feszültség és ez a lényeg .

Érdekes dolog amit írsz hogy nem csavarozásra tervezték , ha hiszed ha nem én soha nem használom a mechanikus erő szabályzót " racsnit " utálom a hangját meg azt ahogy rázza a gép a kezemet mikor működésbe lép .
Mindig "szabad kézzel "csavarozok már jó régen dolgozok ugyan azzal a géppel úgy hogy a csuklómban van a nyomaték szabályzó , és más gépeken sem használom pár csavar betekerése után már érzem a gépet , persze ez nem azt jelenti hogy nem jó dolog csak én nem szeretem .
Volt egy 12v Festo gépem ott elektronikus volt a nyomaték szabályozás az volt az igazi nem rázott nem kattogott egyszerűen leállt mikor elérte azt a nyomatékot csak hát az ára volt csillagászati :D

1956-2010 07.22 Varga László

(#4120) thyeby válasza Dízeles (#4042) üzenetére


thyeby
őstag

Nna, öregem! Ez se Neked jutott eszedbe!

Több fa van, mint asztalos!

(#4121) mdk01 válasza thyeby (#4120) üzenetére


mdk01
addikt

Hmmm...milyen sokat vesztett vele.:DDD

Amúgy az mi a xar az?

(#4122) thyeby válasza Madmax81 (#4106) üzenetére


thyeby
őstag

Köszi!

Átnézegettem őket. Tulajdonképpen ezek nekem még mindig túl erősek, és főleg nehezek. Sok pici lyuk gyors fúrásához kellene vmi speciális, de nem gyárt senki olyat, amire úgy igazán fájdulna a fogam. Van a Makitának ez, csak nincs tokmánya, és lassú. Pedig ha lenne, és gyorsabb lenne...

Több fa van, mint asztalos!

(#4123) L.Szilárd válasza mdk01 (#4121) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

:DD Lusta, vagy sztrájkoló :C masina. :DD

Csáó!

[ Szerkesztve ]

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#4124) thyeby válasza mdk01 (#4121) üzenetére


thyeby
őstag

"Amúgy az mi a xar az?"

Ebhitű! :DDD

Ha már a szemednek nem hiszel, hát nekem higgyél: Kikapcsoló szerkezet, ami nem hagyja, hogy bekapcsolják. :F
Dízeles biztos földhöz veri magát, ha megtudja, hogy ezzel is megelőzték. :D

Több fa van, mint asztalos!

(#4125) thyeby válasza Vikusz77 (#4110) üzenetére


thyeby
őstag

"mert hittem a magyar használati utasításnak"

Az erkölcs azt diktálná, h kártalanítsanak ezmiatt, és tapossanak a mogyorójára annak a nagytudású felsőfokú nyelvvizsgás úriembernek. A kapitalizmus viszont azt diktálja, h az erkölcs teljesen felesleges a társadalom minden gyártója és kereskedője számára.

"Bár ezt nem tudom hogy oldanák meg"

Ha a cellafeszültség sietve esni kezd, akkor nem kapcsol be. Ez a gép úgy tesz, amikor kezd merülni az akku, mint aki elromlott. Nem gyengül, nem lassul sose, csak egyszer már hiába húzod a ravaszt, el a se indul. Okos dolog, nekem tetszik - csak kár, hogy valamiért mégsem jött össze igazán ez a fejlesztés. Nagy bátran adtak rá 3 év garanciát. Már biztos bánják, h elég lett volna 1 év is.

Több fa van, mint asztalos!

(#4126) thyeby válasza Madmax81 (#4112) üzenetére


thyeby
őstag

"vagy valamilyen tisztítóval be kell fújni ."

Volt eszembe nekem is, h javaslom, áztassa meg egy kis kontakt spray-vel.

Több fa van, mint asztalos!

(#4127) thyeby válasza Madmax81 (#4119) üzenetére


thyeby
őstag

"csak hát az ára volt csillagászati"

De még azt is megérte volna, ha nem csinálják bele azt a csúnya típushibát. (De jó, h írtad akkor! Addig mindig úgy hagytam ott a boltban azt a gépet, h mondtam neki: Várjál türelemmel, egyszer jöhetsz te is velem! Ám hasznos hsz-ed óta megszakítottam minden diplomáciai kapcsolatot véle.)

Több fa van, mint asztalos!

(#4128) Madmax81 válasza thyeby (#4122) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Az a baj hogy sokk az elvárásod

Hidd el az az 1,2-1,3 kg tényleg nem sok ,az AEG géped milyen nehéz ??

Esetleg ez jobb lenne ez 1 kg

A másik baj hogy ha túl kevés a feszültség annál lassabb fordulat egy 7,2v géppel akár milyen lyukat fúrsz nem fogja bírni azért mert 500-600as fordulaton működnek .
Esetleg ez megfelelne

1956-2010 07.22 Varga László

(#4129) Madmax81


Madmax81
aktív tag

Mennyiért vetted a Makitádat beugratós kérdés lesz :)

1956-2010 07.22 Varga László

(#4130) Dízeles válasza thyeby (#4120) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Nagyon jó!hogynemnekemjutotteszem-be
Madmax81 ennyiért

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4131) Madmax81 válasza Dízeles (#4130) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Az a beugratás az egészben hogy amit linkeltem az a " régi két éves modell " az uj igy néz ki

A régi adatai
Akkufeszültség: 12 V / 2,0 Ah
Fordulatszám 1: 0 - 350/perc
2: 0 - 1.200/perc
Tokmánybefogás: 0,8 - 10 mm
Nyomaték: 30/18 Nm
Fúrásteljesítmény: fém 10 mm

Az új adatai
Akkufeszültség: 12 V / 2,0 Ah
Fordulatszám 1: 0 - 400/perc
2: 0 - 1.300/perc
Tokmánybefogás: 0,8 - 10 mm
Nyomaték: 30/18 Nm
Fúrásteljesítmény: fém 10 mm

Kicsit csiszolgattak rajta a fiúk .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4132) Dízeles válasza Madmax81 (#4131) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Akkor nékem új fajta van.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4133) Vikusz77


Vikusz77
tag

Nem volt túl sikeres a dewalt csavarozóm szétszedése.
Szétkaptam, olyan mint a te meghalt makitád Max, van ebben ám szép hosszú szénkefe, de egy rézlemez nyomja neki a kommutátornak, nem egy rugó mint általában. Lepucoltam, kiszedni csak úgy lehetne ha a motorház borítását kihajtogatom. Tehát ha jól látom nem bontható.
Ami azért érdekes, mert neten találtam hozzá szénkefét, még magyarázza is egyik helyen egy fószer hogy lehet cserélni. De nem azzal van a baj úgy látom.

Sikerült elb*sznom a kapcsolóját hogy teljes legyen az öröm:), ugyanis a műanyag-ház nélkül rádugtam az akkura a gépet hogy megnézzem mit látok ha forog a motor, de fordítva tettem rá:) amitől a kapcsoló felmelegedett és pattant egyet, utána már jó polarítással rátéve az akkura melegedett,a motort meg alig forgatta (egy mp után persze leszedtem róla) gondolom zárlatos lett...
A motor érdekes. Ha rákötöm az akkura(kapcsoló nélkül persze teljes gőzt kap) pár pillanat múlva világít a szénkefe és égeti el villám gyorsan (füstöl is). Ha kis áramot kap (számítógép táp, amíg nem volt akksim arról próbálkoztam) , tehát ekkor semmi különös nincs, kisebb erővel de simán forog, a szénkefe sem világít.

Összegezve:
a kapcsolót kinyírtam, a motor fingom nincs hogy mitől égeti el a szénkefét, és miért van az hogy kis áram esetén látszólag normálisan megy.
Az akku elvileg nem lehet jelentősen nagyobb feszültségű mint a névleges(még nem tudtam pontosan kimérni). A cellák száma adott, és ezek technológiai okoból tudnak 1.2 voltot kb. Pár volt pluszt meg el kell viselnie szerintem, főleg pár másodpercig. Ja meg jut eszembe, dolgoztam vele már több percen keresztül gond nélkül mielőtt elkezdte a furcsaságokat, úgyhogy nem lehet az akksi a ludas.
Rejtély számomra. Lehet hogy a motor zárlatos vagy a tököm tudja.
Sajnálom, mert olyan szép ez a bolygókerekes hajtómű hogy csak na. Nem láttam még ilyet. És tök új állapotban van...

Nincs pénzem új makitára, ez a szomorú igazság. Másra kell.Így sok alternatíva nem marad.
Most látok egy másik Elu-t szar akksival (nem baj, elég ami van), és töltővel 6500. Postával megvan 7 ezerből.
A gyenge láncszem mint kiderült a szénkefe, mivel nem tudni mekkora. Szétszedni meg nyílván nem fogja az eladó a kedvemért hogy megnézze. De nekem évi pár órára kell, ha mázlim van sok évig kiszolgálhat. Ja, és ezen van nyomatékhatároló, bár tényleg nem létszükséglet.
[link]

Ja, kellett a szétszedéshez 10-es torx. Obiban nézegettem mit is vegyek, készlet mind 2000 fölött volt, majdnem vettem egy profi egy darab csavarhúzót 1400-ért, de aztán megláttam ezt:) 799ft-ért.Kinzo:).
Ebben aztán van minden:).

Persze ezt is beszoptam:), mert egy darab csavar mélyen volt neki (a lukba nem fért be a bit vastagsága), de flexxel levékonyítottam a bit szárát és így jó lett.

Szóval leamortizáltam a dewaltot:) hogy rohadna meg. Viszont van egy szuper új akksim, meg töltőm is, amihez már csak gép kell.

[ Szerkesztve ]

(#4134) mdk01 válasza thyeby (#4124) üzenetére


mdk01
addikt

Ha már a szemednek nem hiszel, hát nekem higgyél: Kikapcsoló szerkezet, ami nem hagyja, hogy bekapcsolják. :F

Jah tényleg, nem vettem észre.....milyen sokat vesztettem vele.:DDD

Vikusz77:
Nem lett volna egyszerűbb elvinni egy szerelőhöz aki ránézésre megmondja mi a baja és mennyibe kerül a javítása?
Amúgy ha ilyen ritkán használod lehet nem érdemes drága gépet venned mert idővel töltés nélkül tönkremegy az aksija használat nélkül is.

[ Szerkesztve ]

(#4135) Vikusz77 válasza mdk01 (#4134) üzenetére


Vikusz77
tag

Hogy mi lett volna ha elviszem az már nem derül ki. Gondolom motorcsere ajánlása.
Nem akartam én tönkretenni, csak a kommutátort kitisztítani. A kapcsoló elromlása pech volt. Persze a szerelő nem rontotta volna el, tudom. Most már ez a helyzet. Sajnos.
Akkum pedig már meg van mint írtam, most már kénytelen vagyok hozzá beszerezni egy használt gépet. Ha az is szar lesz, veszek egy agojamát:).

(#4136) takee27


takee27
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene! Ismeri valaki az alábbi asztali marót?

[link]

Ez egy metabo tf 100-as, és az érdekelne használt e már valaki ilyet és mi róla a véleménye. Meg tudja esetleg mondani nekem valaki, hogy a száras marót be tudja e fogni?

(#4137) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4133) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szomorú hír pedig mondtam hogy vigyázz mindenre de hát megtörtént ami megtörtént most már kár bánkódni .
A másik gép ha jól látom nem teljesen olyan mint a tiéd ez egy előző generációs gép , ha szerencséd van és akarsz szerelni akkor át teheted a motort de ha csak az új gépet használod az új aksival .
Az is lehet hogy tényleg zárlatos a motor és ez okozza a galibát ha nagy feszkót kap biztos áthúz valami a tekercselésben .

799ft-ért.Kinzo

Ezt aztán ne használd nagy csavarok meghúzására mert gyorsan rá fogsz jönni hogy gyenge anyagból van és el fog "nyalódni "

1956-2010 07.22 Varga László

(#4138) Madmax81 válasza takee27 (#4136) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Lehet hogy ismernénk ha jól lenne megadva a link .

Az URL érvénytelen nem lehet betölteni

1956-2010 07.22 Varga László

(#4139) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4135) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Ha az is szar lesz, veszek egy agojamát

Használt Dewalt

1956-2010 07.22 Varga László

(#4140) takee27 válasza Madmax81 (#4139) üzenetére


takee27
csendes tag

Bocsesz!

Leküldöm mégegyszer a linket az asztali maróról.

[link]

Remélem most jó lesz, szóval nézzetek már rá lécccci ismeri e valaki.

(#4141) Vikusz77 válasza Madmax81 (#4137) üzenetére


Vikusz77
tag

Kösz az együttérzést, nem tragédia:).

Az én dw928-am se olyan új 2004-2005-ben vettem ezen még nincs guminurkolat. Ez az elu szerintem is pár évvel korábbi, rákérdeztem, talán kiderül.
Nem hiszem hogy nekiállnék átszerelnia motort kapcsolót, bár amilyen vagyok belekukkantok:). De már előre szidom magam:). Most óvatosab leszek. Gyanítom hogy a belseje nagyon hasonló egyébként.

Ez a dw907-es amit belinkelktél 12 voltos, amim van 14,4 ilyenben kersegélek mivel új az akksim, és árában nem tudnám eladni.
De 20.-ért kicsit sokallom is ezt a gépet egy akkuval.

Ez a Kinzo egy csoda:). Néztem hogy minek van két sor dugókulcs, hát azért mert az egyik collos méretezésű, szökőévben ha kellhet, de akkor nagyon.
Van benne bitszár (ezt akartam úgyis venni) hosszabb bit szár, kicsit flexibilis bit szár, bites nagy csavarhúzú, racsnis marokcsavarhúzó, bitek, hosszabb bitek, stb...
Persze, gyenge minőség, na de ennyiért?
Komolyan mondom ennek örülök:). És ez a kis retikül hozzá :DD

(#4142) thyeby válasza takee27 (#4140) üzenetére


thyeby
őstag

Ha nem tudsz engem sehogy összekapcsolni a metebóval, ne is tedd akkor.

Ennyi pénzért már inkább a Felder maróját venném meg.

Több fa van, mint asztalos!

(#4143) thyeby válasza Vikusz77 (#4141) üzenetére


thyeby
őstag

"na de ennyiért?"

...mondtam én...

Több fa van, mint asztalos!

(#4144) thyeby válasza takee27 (#4140) üzenetére


thyeby
őstag

Illetve hát ez árban is, tudásban is fentről ugyan, de közelíti a matabót

Több fa van, mint asztalos!

(#4145) Madmax81 válasza takee27 (#4140) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Az a baj ezzel a géppel hogy túl kicsi az asztala azért nem jó mert nem tudsz megvezetni " rendesen " hosszú anyagokat .
Esetleg túl széles anyagok lebillenhetnek az asztalról .
Kezdetnek nem rossz gép csak hamar kinövöd majd aztán nézhetsz másikat .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4146) thyeby


thyeby
őstag

Nna, basszameg!

Az AEG még mindig nincs kész, és kiderült, az akkura, töltőre a garancia csak egy év, amiből meg kifutottam. Ez egy konstrukcióhibás széria, nem egyedül voltam a szervízben ugyanezzel a tünettel. Gondoltam, kidobom a szarba, és dolgozok tovább a Hilti-vel. Tíz éve ütöm vágom, kifogástalan (még a csemperagasztót is mindig azzal kevertem). Csak nehéz. Vagy két és fél kiló volt. Amíg nem volt az AEG kicsi, addig is ezt emelgettem. Erre mi történt?
Mondja az apósom, h adjak már egy 13-as tokmánykulcsot, kéri a szomszéd. Adtam. Visszajött. Nem jó a kulcs, adjak fúrógépet! Odaadtam a Hilti-t. Megléptek vele. Szerintem nem a szomszéd volt, hanem idegenek, mert egy üres házhoz kérték, az öreg nem is ismerte őket. Mostmár semmilyen fúrógépem sincs. Az öreget sajnálom, mert eszi magát rajta.
A fogyasztóvédők meg megbüntettek szarért 100 ezer forintra. :W

Ne is próbáljatok most megnyugtatni, mert attól leszaladok a sufniba, oszt a tökömbe állítom a baltát!

Tudod mit Vikusz? Most cserélnék Veled! És juszt se DeWaltot, meg használtat vennék, hanem egy bajnokverő akkus Hilti-t százezer felett, még mindig olcsóbban, és plánemeg prímábban jönnék ki a mérgemből, mint thyeby.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#4147) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4141) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Tudtam hogy ezt is szét akarod szedni :DDD
De ha esetleg szét szeded akkor nagyon óvatosan nézd meg mit hová teszel ha össze rakod a gépet .
A belseje szinte ugyan az lesz ugyanis a Dewalt az első pár évben azzal volt elfoglalva hogy az " Új fejlesztéseit " széles körben elterjessze .
Eben az időszakban csak "annyit fejlesztettek hogy citromsárga lett a szürke burkolat ;)"

Persze, gyenge minőség, na de ennyiért?

Majd idővel te is rájössz hogy az olcsó az drága , amikor majd szétesik a bitszár elnyalódnak a bitek és a harmadik készletet veszed majd 800 forintért rájössz hogy nem ez volt a jó megoldás.

1956-2010 07.22 Varga László

(#4148) Madmax81 válasza thyeby (#4146) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Ezt meg hogy csináltad ?

A fogyasztóvédők meg megbüntettek szarért 100 ezer forintra

1956-2010 07.22 Varga László

(#4149) L.Szilárd


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Mivel apám autófényező, és csinált már nem egy veterán autót, így én is kezdek belekerülni ebbe a felújítási körbe. Most ilyen jellegű kérdéssel fordulok hozzátok. De még mielőtt feltenném három fontos dolog: 1., nem lehet jobban szétszedni mint ahogy van. 2., Viszont a költségek nem számítanak 3., lehető legegyszerűbb megoldást keresem.
Akkor miről is van szó:
Fényezni kell majd egy Rolls-Royce-t. Csak van egy gond vele, amiben mint asztalos a segítségemet kérték. Az ajtók elvannak tekeredve. Ezek az ajtók úgy néznek ki hogy egy össze csapozott általában tölgy keretre van a lemez ráhajlítva, és szegelve. Ezeket az ajtókat kellene teljes szétszedés nélkül helyre igazítani. Jelenleg képet nem tudok feltölteni róla, de ha lehetőségem lesz akkor mindenképpen fogok feltölteni. További infó talán annyi lehet még, hogy kívülről ebből nem, vagy csak minimális látszódhat.

További kérdésekre amint tudok válaszolok.

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

(#4150) thyeby válasza Madmax81 (#4148) üzenetére


thyeby
őstag

Tudod, nem adok én ki soha a kezemből szerszámot - idegennek meg pláne. De az apósom kivétel. Nagyszerű ember. Igazi úriember, akitől csak tanulni lehet. És érdekes, hogy őt nem nagyon tudta soha senki megvezetni. Most Őt jobban sajnálom, mint a gépet.

Az AEG-ben vétlen vagyok, bizisten!

A fogyasztóvédők meg azért suhintottak rám, mert nem teljesen a szabálnak megfelelő vásárlói tájékoztatót adtam a termékemhez, az állampolgárnak meg joga van az információra. (De a kurva anyjukat! Egy 5-600 forintos gyerekjátékról van szó! S az AEG mit csinált? Tájékoztatott az engem arról, h az akkura csak egy év lesz a három év? Pedig 40 ezer forinttal húztak le És a mitabó mit csinált? Tudod, mit válaszolt a fogyasztóvédelem arra, h bepanaszoltam a metebót, h a honlapjukon 24 órás szervízelést ígértek, ellenben a törvény által szabott 1 hónap kétszerese is kevés volt nekik szervízre? Azt, hogy az a becsapás nem becsapás, mert csak az internetes honlapjukon ígérték. A matabó meg félmisivel húzott le.)

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.