Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4401) Kombat válasza mdk01 (#4400) üzenetére


Kombat
őstag

Ajajj... Duplája?! Azt azért sokallom.

Most hallottam, hogy van itt a városban egy bútorbolt, ahol vállalnak egyedi bútor készítést is és ráadásul nem is drágán. Jövőhéten valamikor beugrom oda és rákérdezek.

Egyébként kb. minden eszközöm megvan hozzá, csak az alapanyagot kellene venni.

(#4402) Winner_hun válasza Kombat (#4401) üzenetére


Winner_hun
félisten

Pedig reális.
Persze vannak boltok ahol olcsóbban is megkapod, pl nemrég csináltam egy szekrénysort, nekem többe került az anyag + vasalások (amihez még hozzá se nyúltam) mint egy cég készen beszerelt ára.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4403) mdk01 válasza Kombat (#4401) üzenetére


mdk01
addikt

Hát pedig a lam. bútorlapos bútoroknál ez kb. ennyi szokott lenni tehát 50-50%. Furnéros/tömörfás szekrényeknél ez elmehet 60-40 vagy 70-30% arányba is ahol a 60 és a 70% a munkadíj. Egy intarziás ékszerdoboz arányairól már ne is beszéljünk.
nagyon sok mindentől függ ez az arány és egyben az ár is. Össze lehet rakni egy szerkényt csavarral és tiplizve, lamellózva, vagy dominózva. Én pl. senkinek nem rakok össze csavarral semmit akkor sem ha "nekem jó le sz úgy is csak legyen olcsóbb"

Ha szeretsz otthon barkácsolni akkor csináld meg magad.:)

Üdv.

(#4404) Dízeles válasza Kombat (#4399) üzenetére


Dízeles
aktív tag

1. 55-65 E. Huf
2. 32-37 E. Huf

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4405) Dízeles válasza mdk01 (#4403) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Összerakom csavarral is ha úgy kérik. :K :)= + $, mini idő.

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4406) mdk01 válasza Dízeles (#4405) üzenetére


mdk01
addikt

Hát én meg nem adom a nevem egy csavarral összerakott szarhoz.

Először persze úgy van, hogy legyen olcsó és jó lesz csavarral is, aztán meg ha szétdűl, vagy vmi baja lesz akkor a szomszéd már úgy hallja vissza a történetet hogy XY ilyen xar asztalos, mert nem képes egy ilyen egyszerű szekrényt összerakni.
Na én ezt megelőzöm.

Annyira még nincs felém válság hogy minden xart elvállaljak.

Üdv.

(#4407) thyeby válasza mdk01 (#4406) üzenetére


thyeby
őstag

"aztán meg ha szétdűl, vagy vmi baja lesz"

Gondolkoztam ezen az okfejtéseden. Nem találkoztam még olyan bútorral, ami azért dűlt volna szét, mert csavarozva volt.
Úgy gondolom, értem pontosan - bizonyára mások is - h miért nem vagy hajlandó csavarozni:

A Bosh valamikor minőség volt. aztán elkezdett hobbi gépeket is tervezni. Ez egy üzletpolitika, ami kb ennyit tesz: Többet seprek be a bóvlikkal való bővítés után, mint amennyivel esik ezáltal a minőségi termékek forgalma.
A Hilti, v a Stihl pl nem hajlandó bóvlival bővíteni. Minősége kimagasló, és ez nem fér össze azzal, h a márkanevet bóvlival összemossák. Amíg a Bosh a bóvlival emelte a tétet, s így tudta is növelni a profitot, addig a Hilti áremeléssel éri el ugyanazt.

A Te üzleti filozófiád az, h csavaros árut nem, csak attól felfele. Madmax csak tiszta tömörfát ad ki a kezei alól.
Magyarul vásárlói szegmenst választottatok, s azt az üzletpolitikát, amelyik azt a réteget célozza meg, akinek hitvallása, igénye egyezik a Tietekkel.

...és ez nagyon egészséges dolog. Mert ettől lesz a kerek egész hiteles.

Több fa van, mint asztalos!

(#4408) Madmax81 válasza thyeby (#4407) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Madmax csak tiszta tömörfát ad ki a kezei alól.

Megcáfolva ez az állítás 1 2
Az igaz hogy tömör fával szívesebben dolgozom de a megrendelés az megrendelés .

mdk01

Nem értlek miért baj ha egy konyha alsó része ami nem látszó felület csavarral van össze rakva ugyan úgy tart mint a lamelló vagy a tipli .
Vagy esetleg egy beépített szekrény csavarozva van az neked problémát jelent szerkezeti stabilitásban ha rajta van a hátfal semmivel nem rosszabb mint az oldhatatlan kötés .

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#4409) I_Am válasza Madmax81 (#4370) üzenetére


I_Am
veterán

NiCd aksikkal csak egy baj van, memória effektus. Ha nem töltöd fel teljesen akkor az éppen aktuális töltöttségi szintnél tovább nem tudod tölteni többet. NiMh-kkal pont ezt küszöbölték ki, hogy nincs memória effektus.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#4410) Soká válasza Kombat (#4399) üzenetére


Soká
senior tag

Lehet, hogy figyelmetlenül olvastalak, de a 130-as szélességű szekrénybe én mindenképpen terveznék elválasztó falat, mert egy 130cm széles polc már önsúlyától meghajlik. Sőt, én magamnak inkább két részletben csinálnék ekkora szekrényt, mert később elég problémás lesz mozgatni.

Lehet, hogy nem vagyok eléggé asztalos szemléletű (ellenben IKEA-szemléletű ) de a szerelhető megoldás (oldható kötés) nekem sokszor szimpatikusabb, mint a csapolás, tiplizés. Gondoljátok el, egy 200×130-as szekrénnyel hogy jön le/megy fel a kolléga?

[ Szerkesztve ]

(#4411) Madmax81 válasza I_Am (#4409) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Az lehet hogy ezt a problémát kiküszöbölték de sajna a hidegre ezek az aksik is elég rosszul reagálnak .
Gondolom a Li- Ion aksikkal sikerült ezt is orvosolni és nem utolsó sorban a súly teljesítmény arányuk is jelentősen javult .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4412) Sanyabá válasza Soká (#4410) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Jól látod a dolgokat,90cm-nél szélesebb szekrénybe kell(ene) függ.választót tenni,mert tényleg meg hajlik a saját súlyától a polc.
Nagy méretű szekrényt is lehet lamellózni,tiplizni de azt nyilván a helyszínen kell össze rakni.
Más kérdés hogyha szárazon rakja össze az ember,és netalán még egyszer szétakarja szedni,akkor nyilván csavar is kell bele.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#4413) Sanyabá válasza mdk01 (#4406) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Vagy 20 éve még én is vélekedtem,fiókot csak cinkoltam ,a hapto-kat meg mindig falcoltam.De rá kellett jönnöm hogy lehet egyszerűbben és gyorsabban is csinálni a dolgokat.és az is jó. :B

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#4414) mdk01


mdk01
addikt

Mindenki: :)

1. Raktam össze régen csavarral szekrényt és nagyon nem tetszett. Akárki akármit mond a csavarral összerakott szerkény soha nem lesz olyan stabil mint egy lamellóval tilpivel összerakott szekrény. Közel olyan stabil de mégse ugyan az.

2.Attól hogy egy szekrény szerintünk stabil és sokat kibír nem egyenlő azzal hogy "hülyebiztos".

3.Egyszer kaptam az egyik megrendelőtől egy olyan megjegyzést mikor vittük be a szekrényt a lakásba és jó nehéz volt...idézem: "biztos azért ilyen nehéz mert sok benne a csavar"....ez is meghatározó volt.

4.Ha az ember egy asztalost keres meg egy bútor gyártásával akkor nem valószínű, hogy egy összecsavarozott dobozt szeretne kapni. Én ezt így gondolom és ehhez is tartom magam.Tudom, tudom vkinek az is jó és itt jön az igazság amit thyeby is írt a hilti-s példájával.
Én úgy adom az árat is hogy lamellózva lesz a szekrény. Több vele a munka, de stabilabb és nem fogom még egyszer hallani a 3.pontban lévő mondatot.

5.Nem azért vettem közel 90k-ért egy Lamello lamellózót, hogy csavarozzam a szekrényeket.

6.Ami a legfontosabb hogy szeretek mindent úgy megcsinálni, hogy ne csak a megrendelő legyen velem elégedett, hanem én is. Sokszor visszaüt a maximalizmusom de cserébe azt hallom hogy "állítólag" jó szakember vagyok. Lehet azért mert magasra rakom a lécet.
Nem tudom.....

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#4415) Kombat


Kombat
őstag

Na emberek, odáig fajult a dolog, hogy elmentem a helyi bútorüzletbe, ahol előálltam a problémával.
A végeredmény: Szekrény megrendelve, egyedi méretben, színek kiválasztva, fogantyúk kiválasztva. Ár: 70-75k

(#4416) Sanyabá válasza mdk01 (#4414) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Minden elismerésem,hogy megtudtad e profi orientált világban is őrizni a profizmusodat a szakmában. (Na ez kacifántos mondat lett) De érted a lényeget? :C

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#4417) Dízeles válasza Kombat (#4415) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Nem akarok a pénzed ellensége lenni de jobban jársz ha te keresel egy asztalost.Mivel a bútorboltos is ezt tette. :K
Remélem nem emeletre lesz 210X130X45

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4418) mdk01 válasza Sanyabá (#4416) üzenetére


mdk01
addikt

Régen én is falcoltam a hátfalat mert úgy tanultam, de aztán idővel leszoktam róla csak ott falcolok ahol kell. Cinkelésről meg annyit hogy ha vki olyat szeretne és külön jelzi akkor az is megoldható csak fizesse meg, de alapból nem szabad azzal árat adni mert nem az átlag ember pénztárcájához van szabva.
Amúgy értelek.

Amúgy nekem nem ez a főállásom, részben ezért is tudom megválogatni a megrendelőket. Meg vannak visszatérők megrendelők és mivel nekem is csak 24óra egy nap(nagyon kevés) mindent nem is tudnék megcsinálni. Van munka amit tovább adok ismerősöknek.

Dízeles:
Nem feltételen adta tovább asztalosnak, mert vannak olyan bútorboltok ahol a bolt háta mögött asztalos műhely van. Amúgy én is kb. annyira saccoltam az árat, bár sokat nem beszéltünk róla.

(#4419) Kombat válasza Dízeles (#4417) üzenetére


Kombat
őstag

Nem hiszem, hogy kiadták a munkát, úgy tudom van erre emberük, nem kell hozzá külsős.
Annyiból jobb ez így, hogy gondolom a bolt nagykerből szerzi be az alapanyagot olcsóbban, mintha én vettem volna valamelyik kiskerben.
Egyébként földszintre lesz.

(#4420) Soká válasza mdk01 (#4414) üzenetére


Soká
senior tag

A csavarozással kapcsolatban annyi mondandóm lenne - de ez nem vita akar lenni, mert teljesen elfogadom az álláspontodat - hogy:
1. a stabilitás méretezés függvénye, a csavarkötések esetében is jól kell megválasztani a csavarok típusát, méretét, darabszámát.
2. az, hogy a csavarkötés mennyire "tájidegen" az asztalosságban, az hozzáállás kérdése. A klasszikus bútorkészítéstől idegen (aminek az egyik fő oka, hogy annak idején nem voltak megfelelő bútorszerelvények, sőt valamikor a csavar is baromi drága mulatság volt), általában az olcsó vagy praktikus (lapraszerelés) ipari alkalmazás velejárója, de szerintem a csavarkötést meg lehet oldani úgy, hogy szép és jó legyen. Ennek persze akkor van értelme, amikor a bútor tervezője látható, jól értelmezhető csomópontokat szeretne megvalósítani. Ráadásul a felületkezelés számára is több lehetőséget ad az, ha a teljesen kész elemeket kell összeszerelni.
3. A csavarozásban, jó esetben, benne van a variálhatóság, bővíthetőség lehetősége.
4.Könnyebb szállítás, könnyebb felújítás.

Persze, amikor én csavarozott bútorokra gondolok, akkor inkább a dizájnos, high-tech megoldások jutnak eszembe, és nem annyira az IKEA. Ezzel együtt én nem tartozom azok közé, akik lesajnálják ez utóbbit, mert nagyjából sejtem, hogy mennyi fejmunka kell ahhoz, hogy ezek a lapraszerelt cuccok valóban működjenek s ne úgy, hogy nekem kelljen otthon "befejezni" a gyártást.
Múlt héten a párom vett egy szekrényt a gyerekek szobájába, aminek én elsőre persze nem örültem, mert hát én is meg tudnám csinálni (csak győzze valaki kivárni...) de végülis beláttam, hogy jó lesz így. Egyrészt mert a gyerekek úgyis lestrapálják, másrészt mert az anyagot nem tudtam volna megvenni ennyiért...
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30034188
80.000 helyett 35.000-ért adták.
És hát összeszerelés közben meg kellett állapítanom, hogy ugyan nagyon takarékosra van méretezve (persze még így is 80kg) de annyira hibátlan a kivitelezése, amit én itthon csak iszonyat odafigyeléssel tudok megvalósítani, a felületkezelésről már nem is beszélve. A biztonság kedvéért bekészítettem a gumikalapácsot is, de nem volt rá szükség, minden stimmelt.
Mielőtt még ikea-ügynöknek neveznétek, tudom van ellenpélda bőven, de én azért annyit hagy mondjak, aki ott nem a legolcsóbb, legszarabb dolgot veszi meg, az többnyire megbízható, értékarányos minőséget kap.
Az előbb linkelt szekrény például tömör fenyő, az ajtóbetétek is, egyedül a hátlap HDF. És nagyjából annyiba kerül, mint Kombat imént megrendelt szekrénye laminált forgácslapból. Persze egy sorozatterméket nem reális összevetni egy méretre készülő egyedi darabbal.

(#4421) Dízeles válasza Kombat (#4419) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Hy
Vágom.Saját tapasztalataim alapján írtam.Itt a bútorboltokban a lapra szerelt cuccok összerakására nincs emberük.Nem ,hogy gyártás ,beszerelés.
A lényeg azt kapd amit rendeltél.
By
Soká 35 igen jó ár.
Ha vége lesz ennek a télnek én is túrázom ott.
Ha beakarsz linkelni valamit katt a "Link" gombra és másold be a kívánt oldal címét.[link]

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4422) mdk01 válasza Soká (#4420) üzenetére


mdk01
addikt

Én teljesen megértem ha egy hobbiasztalos otthon összecsavarozza a magának készített bútort. Sőt még azt is ajánlom, mert neki így a legköltséghatékonyabb.

Mivel nekem megvannak a szerszámaim a lamellózáshoz is, így választhatok.
Úgy gondolom a lamellózás ua. idő mint vmit összecsavarozni, a költsége is kb. annyi és a képességem is megvan hozzá, így én egyelőre maradok a lamellónál.:)

Üdv.

(#4423) Sanyabá válasza mdk01 (#4422) üzenetére


Sanyabá
senior tag

"Úgy gondolom a lamellózás ua. idő mint vmit összecsavarozni, a költsége is kb. annyi" ezt a gondolatmeneted megcáfolnám,a lamellázás ugyanis gyorsabb mint a csavarozás. :K

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#4424) mdk01 válasza Sanyabá (#4423) üzenetére


mdk01
addikt

Hát ha a valós megmunkálást nézzük akkor igen, de saját magam ellen dolgoztam kicsit és a lamellózás szorítózást igényel.
Bár az tény hogy míg szárad a ragasztó sok idő ráfordítást nem igényel.

(#4425) Winner_hun válasza mdk01 (#4424) üzenetére


Winner_hun
félisten

Elkezdtem agyalni ezen a lamellózáson hogy fiókokat ezzel tegyek össze, a többi részre meg ott van a bútorösszehúzó..

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4426) Dízeles válasza Winner_hun (#4425) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Hy
Fiók összerakásnál a 45° szögvágás a leggyorsabb.Szög vágott éleknél sorba rakni széles papír ragasztószalaggal össze illeszteni.Átfordítani óvatosan .-Itt lehet lamellozni de csak a lehető legkisebb 20-as marási mélységes- A látható szögvágásba ragasztót nyomni .Összehajtani és a 4. élnél is ragasztószalaggal rögzíteni.Félre rakni ,átlót nézni.

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4427) mdk01 válasza Winner_hun (#4425) üzenetére


mdk01
addikt

Ezt nem egészen értem.
Mit agyaltál a fiók lamellózáson és milyen bútorösszehúzóra gondolsz?:)

Dízeles:
Na ha vmikor gyorsabb a lamellózás, mint bármi más akkor az a fiók összerakás.
Persze ha nincs lamelló gép akkor érthető hogy összehajtod.

(#4428) Dízeles válasza mdk01 (#4427) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Ha csak simán össze lamellózom a fiókot (7-10 cm mély ) akkor recseg.Tudom ,hogy nem esik szét .Csak hát a az a hang .

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4429) Sanyabá válasza Dízeles (#4426) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ha már a gyorsaságnál tartunk, a fiókoknál is a lamellózás a leggyorsabb,aztán a csavarozás.
Én szoktam úgy ha a fiók oldalak bútorlapból vannak és gyorsan kell ,akkor 3.5X35csavar és kész, :K még egy sem hullott szét.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#4430) mdk01 válasza Dízeles (#4428) üzenetére


mdk01
addikt

Hát én ilyen recsegést még nem tapasztaltam. Esetleg akkor lehet ha hamarabb veszed le a szorítót róla mint hogy a ragasztó megszárad és akkor a sarkok tudnak mocorogni de a fenék ezt is korrigálja elvileg.

Sanyibá:
...és akkor fóliázod az vak fiókelő két rövid élét vagy látszik a csavar oldalról?

(#4431) Sanyabá válasza mdk01 (#4430) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Oldalról látszik a csavar,de teszek rá színazonos öntapadó pöttyöt. A bötűt nem kell fóliázni mert fiók elő megy rá.

[ Szerkesztve ]

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#4432) Madmax81 válasza Sanyabá (#4429) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Ha már a lamellózás és a csavarozás gagyizásnál tartunk akkor ezt gondolom nem kell bemutatni senkinek én ezeket használom és nem kell lamellózni csak "csavarozni" .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4433) Madmax81


Madmax81
aktív tag

Fém fiók oldalak

Ezermester ez az ujság még létezik :Y

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#4434) Winner_hun válasza mdk01 (#4427) üzenetére


Winner_hun
félisten

Bal felső

Van lamellózó de nem igazán használjuk. A fiókok csavarozás helyetti lamellózásán agyalok, lehet egyszer kipróbálom:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4435) mdk01 válasza Madmax81 (#4432) üzenetére


mdk01
addikt

Ez rendben is van attól függően hogy minőségre ez sem lesz jobb hatású mint egy bútorlapból készült fiók. Első sorba itt a görgő mechanikájára gondolok. Aztán meg ugye egy vaslemez az egész. Nem kelt egy minőségi érzetet. Persze ha vkinek ez is megfelel akkor miért ne.
Aztán meg ha megnézzük a költségeit a kettőnek akkor a metabox darabja kerül saccra 3000,- forintba míg én a fiókpalástot megcsinálom a táblából leeső hulladékából ami így kb. ingyenbe van.
Hosszú távon konyhába a fém miatt a tied lehet jobb megoldás de a feneke a tiednek sem fém így kb. ua. az élettartama a lam.b.lapból készült fióknak mint a fémpalástunak.

Winner:
Én nekem még nem jutott eszembe ennek az összehúzónak a használata, mert vhogy mindig ellapoztam a katalógust. Talán azért mert soha nem láttam és nem is használtam ilyet. Ahány ház annyi szokás.

Ne sokat agyalja a fiókon.:)
Az oldal olyan hosszú mint a vasalat, az első hátsó összekötő meg külméret minusz 18mm.Gondolom ez eddig is tök tiszta volt.:)
Lapjára lerakod a két oldalt egymás mellé és szintbe fogva a lamelló talpát állítva beletolod a gépet az anyagba mind a négy rövid oldalon. Utána lamellozó lefektet anyag vinklis oldala lefele és beletolod az összekötők végébe is. Még összerajzolni sem kell mert szemre látod a 10cm-es alkatrészek közepét. Szélesebb fióknál meg a palástok szélénél ütköztetsz a két szélén.
Mehet a ragasztó mind a 8 marásba +4 lamelló.
Itt jön az én trükköm hogy vannak ilyen gyors szorítós spaniferek(400Ft/db). Azt körberántom rajta az bőven elég. Ezután mehet a fenék ami mindkét irányba külméret -1mm. Ezzel rögtön vinkllibe lehet állítani a fiókpalástot és nem kell méricskélni. Ha kevés a fiók ilyenkor a fiókcsúszót is rögtön rácsavarozom.
Ezután félrerakom és kész.

Csavarozásnál vagy a csavart látod oldalról vagy az összekötők végét kell zárni. Az egyik ronda a másik meg feleslegesen ronda....sztem.:)

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#4436) Madmax81 válasza mdk01 (#4435) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Ez rendben is van attól függően hogy minőségre ez sem lesz jobb hatású mint egy bútorlapból készült fiók.
Ne haragudj de miért ? Szerintem ez profibb megoldás mint a bútorlapos fiók .
Nem kell szarakodni a fiók elő beállításával egy csavar az egész .

Hosszú távon konyhába a fém miatt a tied lehet jobb megoldás de a feneke a tiednek sem fém
Nem fém csak 18 as bútorlap ami nem szakad be a nagy súly alatt mint a farost lemez .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4437) Winner_hun válasza mdk01 (#4435) üzenetére


Winner_hun
félisten

Az az összekötő úgy egy kicsit nagy lesz, nem?:) A két oldal közé megy be (legalábbis én úgy csináltam) és akkor a végeit nem kell lezárni, így feleslegesen ronda se lehet. Vagy csak nem értelek.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4438) Sanyabá válasza Madmax81 (#4432) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Igen,már aki hajlandó ezt meg fizetni. De itt fentébb írták bútor lapos meg oldás is jó,pláne ha golyós fiók sínt használunk amit teljes fiók mélységben ki lehet húzni

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#4439) mdk01 válasza Madmax81 (#4436) üzenetére


mdk01
addikt

Nem haragszom meg egyáltalán.:)

Az hogy profibb vagy nem azt szerintem hagyjuk, mert akkor ennyi erővel miért nem a blumotion-ös tandembox-okat szereljük. Talán azért mert egy 50cm-es belőle 6500,- és az csak 30kg-os.Egy konyhába azért min. 5 fiók szokott lenni és ennyi vasalatnak az árából az IKEA-ba egy komplett szekrényt lehet venni.
Nincs azzal gond, hogy ha vki azt kéri csak sokakat az érdekel a legkevésbé.
Amúgy az tény hogy a tandembox-szal jár az asztalos és a megrendelő is legjobban, mert a megrendelő minőséget kap az asztalosnak meg nagyon bénának kell lenni ahhoz, hogy xarul állítsa be a fiókot.

Nagy súly?
Mitől lehet beszakítani egy farost feneket?
Mindent tönkre lehet tenni ha nem úgy használják ahogy kell. Ha meg nagy fiók akkor mehet a 18-as lam.b.lap fa fióktesttel is. Ízlés kérdése.
Viszont neked mindenképpen 18-as lappal kell szerelni a metabox-ot mert alulról kell visszacsavarozni. Viszont ez megint növeli annak a fióknak a költségét. Mint írtam ahány ház annyi szokás.:)

Winner:
Én is közé gondoltam és igazad van 2x18mm-t akartam írni.:)
(B)
Sanyibá:(/B)

Igaz hogy van teljes kihúzású talán finomabb a hangja is, de szerintem ne erőltesse senki, ha csak nem minőségit vesz, mint pl. BLUM.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#4440) Madmax81 válasza mdk01 (#4439) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Jók az érvek ,csak a csavarozásról jutott eszembe hogy bedobom ezen is el tudnánk napokat vitatkozni .
Igazad van hogy drága ez a fajta de létezik egy " gagyi utánzat féláron ami nem is olyan rossz",
Az eladóval azon tanakodtunk hogy ez miben más és rájöttünk hogy az oldal fala 1-2 mm rel magasabb mint a Blum fiókoldal .
A te megoldásod gazdaságosabb és sokan ezt választják mármint a megrendelők .

Mitől lehet beszakítani egy farost feneket?

Ezt azoktól kellene megkérdezni akik vissza hozzák hogy eltört beszakadt én sem értem hogy lehet ezt kivitelezni de néha találkozok ezzel a problémával .

ahány ház annyi szokás.:) :R :R :R

Amikor előző üzenetedre reagáltam más egyéb bosszúság járt a fejemben nem akartalak letámadni

1956-2010 07.22 Varga László

(#4441) mdk01 válasza Madmax81 (#4440) üzenetére


mdk01
addikt

Hát igen nehéz hülyebiztos szekrényt csinálni, de én törekszem rá.:)
Az ilyeneknek egy páncélszekrény kellene vasfiókkal.

(#4442) Madmax81 válasza mdk01 (#4441) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Nem is mondd olyan dolgokat hoznak hozzám néha javíttatni hogy égnek áll a hajam sokszor már annyira bosszant az emberi hülyeség hogy nem vállalom .
A minap például egy szekrény ajtót hoztak amiből valami úton módon kiszakadt a kivetőpánt de az volt az érdekes hogy már nem az első javítás volt ,mert már két furat volt a kiszakadtakon kívül :Y
A COOP bolt hálózattal vagyunk szerződésben bútorokat pultokat készítünk nekik van egy visszatérő meló amit már nem egyszer javítottunk nekik , csináltunk egy térelválasztó keretet fa keret víztiszta plexi van benne , rendszeresen átgázolnak rajta a vásárlók.
Már matricát is raktunk rá de ez nem riasztja vissza a vállalkozó kedvű vásárlókat , szinte havonta cseréljük :DDD

[ Szerkesztve ]

1956-2010 07.22 Varga László

(#4443) Dízeles


Dízeles
aktív tag

Ha már csavar...

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#4444) Winner_hun válasza Dízeles (#4443) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ez olyan mint ezek a kockák:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4445) thyeby válasza Dízeles (#4443) üzenetére


thyeby
őstag

Jól becsavarodtam tőle :D

Több fa van, mint asztalos!

(#4446) Vikusz77


Vikusz77
tag

Kerítést kell az idén felújítanom.

Boroviból készült nem lett lekezelve rendesen, eléggé tönkrement. Korábban gondoltam lecsiszolom és lefestem, de inkább kidobom és lazúrozom az újat.
Először arra gondoltam megint boroviból csinálom. De aztán eszembe jutott hogy talán érdemesebb lenne tartósabb anyagból. Akácra, esetleg vörösfenyőre gondoltam.
Ez egy betonkerítés, benne 50 centi széles és 120 centi magas nyílásokkal(15 darab). Ezekben van vízszintesen 8 darab deszka . Ezenkívül van egy kétszárnyas kapu és egy gyalogoskapu.
Ezeknél a deszkák függőlegesen állnak így a bütünél felül szépen szétkorhadtak.
Arra gondoltam mi lenne ha az új kerítésnél minden deszka felső végére csinálnék bádogból vagy rézből egy kis sapkát hogy ne ázzon.
De lehet hogy ha akácból készítem erre nem is lenne szükség.
Felületkezelésnek Milesi vékonylazúrt gondoltam ecsettel felhordva (kompresszorra stb most nincs keretem).

Ez kéne:

120 darab: 42*12*2,2cm (maradhat hosszabb darabokban)
60db: 125*10*2,2cm (Ezekből készülne a fabetétes résznél a nyílás oldalfala , összetáblásítanám két 10 centi széles deszkából)
40db:180*10*2,2cm (ez a kapukhoz kell)

deszka, gyalulva, szélességben méretre vágva(hosszát megvágom én).

Ez kellő ráhagyással kb 0.6m3. Ez kéne nekem akácból ha nincs ellene valami érv. Pl hogy nem lehet rendesen vékonylazúrral lekezelni vagy tudomisén. Vagy hogy esetleg sokkal drágább mint boroviból.
Mennyi a reális ára ennek Bp környékén?

Tudtok-e valami konkrét helyet ahol érdemes próbálkoznom ezzel az igénnyel.
Dunakeszin lakom, oda el is kéne szállítani mert nincs kocsim.
Képeket mellékeltem miről is lenne szó.

[ Szerkesztve ]

(#4447) Madmax81 válasza Vikusz77 (#4446) üzenetére


Madmax81
aktív tag

Szia

Igazából mindegy hogy milyen anyagot használsz ha a festék rossz minőségű akkor az akácról is és a boroviról is ugyan úgy le fog kopni .
Jobb lenne szerintem a keményfa ha már lekopik a festék akkor az kerítés deszka éppen marad és nem " szivacsosodik el mint a fenyő "
Sajna a fatelepek felhajtásában nem nagyon tudok segíteni van ugyan itt nálunk is de cirka 30km van köztünk és ha jól tudom ők nem szállítanak ki helyszínre semmit , és általában a fatelepek nem híresek arról hogy szép minőségben dolgoznak gyalulnak hiszen az nem az ő dolguk .
De van egy fűrésztelep Dunakeszin ha jól emlékszem a számuk a következő ,
06 30 327 34 03 iszonyat szép anyagok voltak náluk és az ár is alku képes de ha jól tudom ők nem gyalulnak .

1956-2010 07.22 Varga László

(#4448) thyeby válasza Vikusz77 (#4446) üzenetére


thyeby
őstag

Figyelj, Puczukám!

Ne verd magad költségbe. Gyönyörűen rendbehozható ez a kerítés a rajta levő anyagból, ha nem ragaszkodsz áttetsző lazúrhoz. Mondjuk egy gesztenye, pláne egy paliszander xiladekor szépen lefedi, és meg is védi.
A bütüknél visszavágsz 1-2 cmt. Ne lemezzel, pláne ne rézzel takard! Mártsd méhviaszba, annál tökéletesebb fegyver nem létezik.

Ha meg mégis cserélni akarod, hát készülj fel, hogy a borovinál olcsóbban keményfát legközelebb Zimbabwe-ban találsz.

Több fa van, mint asztalos!

(#4450) Winner_hun válasza Vikusz77 (#4446) üzenetére


Winner_hun
félisten

Szomszédunknak pár éve vettünk szélezetlen akácot a kerítéséhez, akkor lekente valamivel, azóta tavaly nyáron kente le még egyszer, egész egybe maradt:)
Itt vettük az anyagot
Hogy gyalulnak-e azt nem tudom, azt mi csináltuk:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.