Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madmax81
aktív tag
-
mdk01
addikt
válasz Vikusz77 #2547 üzenetére
Fentebb írtam ha egy árba lenne a kettő akkor is a 9404-et választanám.
Amit te linkeltél ha jól emlékszem nem fordulatszabályzós és nehéz(nekem).Többre nem emlékszem
Ha drágább is a 9404 akkor is kiadnám érte a pénzt mert kicsit könnyebb és fordulatszabályzós.Már kezd úgy kinézni a dolog mintha az enyém lenne a legjobb csiszoló, pedig nem, de most jövök rá, hogy jól választottam anno.
Üdv.
-
mdk01
addikt
-
crazyzozy
tag
válasz Vikusz77 #2571 üzenetére
Heló
Igen azt a katalógust ismerem. Ami nekem kellene az ugyan az a katalógus,csak a programba épül be. És amikor tervezek egy bútort,akkor a katalógusban fel lelehető összes alkatrészt fel tudom használni. Amúgy egy csomó fajta katalógust lehet hozzá tölteni. Nagyon jó 3D-s terveket lehet készíteni. Az az igazság,hogy ha meg lenne a hivatalos verzió akkor gond nélkül le lehetne tölteni.De sajnos az horribilis összeg
De azért köszönöm -
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #2579 üzenetére
Jó kis körfűrészed van
Teljesítményfelvétel: 2.000 W
Fordulatszám: 4.500/perc
Vágásteljesítmény 0°: 85 mm
45°: 64 mm
Tárcsa átmérő: 235 mm
Kábelhossz: 2,5 m
Súly: 7,6 kgNekem ilyen van 5705 R
Nagyon jó kis gép szerintem ennél a gépnél ( saját tapasztalat ) nem áll fent az a gyenge kapcsolat a gép és a talp között vagy legalább is még nem találkoztam vele .1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
"kinyírtam az aksikat (mélykisülés)."
mennyi idő alatt?
(Biztosan olvastad mdk01 eszmefuttatását az akku pótlásról. Ha nem, hát lapozz vissza.)
Tényleg! Balázs! Vagy két napja az jutott eszembe az akkucellabazseválásról, hogy elég sokan panaszkodtak pl a BOSH akkukra, amik két évet mentek csupán. Ha Neked is olyan cellát adnak qrvaakcijósan, hát kenheted a hajadra, mert akkor a legdrágább Makita akku szólóban is olcsóbb, hisz az hat évet tud.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
"Igen, ezek a gumi rátétek nem örökéletűek."
Meglepő számomra ez. Nem jellemző épp a japánokra, hogy szétmállik a portékájuk.
Nemrég megjegyeztem a Makitáról, hogy kicsit lemaradt a versenyben, mert sok terméken még mindig nincs gumimarkolat.
Hmm, amin van azon is jobb lenne, ha nem lenne.
Nekem egy tecsógazdaságos mérőszalagon kívül még soha semmimről nem vált el a gumi, és jobban szeretem a gumikapaszkodót, mint a mezei műanyagot. Ha megizzad a tenyered is, biztos fogásod marad."és asztalba van betéve általában."
Vettem tavaly 45 ezerért egy Güde asztali fűrészt. (sajna már 80 körül jár az ára). Azelőtt én is fel-fel tapasztottam egy asztal alá a kézi körfűrészt. Össze sem lehet hasonlítani sem a komfortot, sem a pontosságot a teljesítményt pedig végképp nem. Azóta eszembe se jutott, hogy a kézit fel kellene csavarozni az asztal alá. Azóta a kézit semmi másra nem használom, mint 50x50-est szelek vele a pallódeszkából. Magyarán jobbára porosodik csupán.
-
thyeby
őstag
válasz Vikusz77 #2614 üzenetére
Perles-t nem ismerem testközelből.
"nagy teljesítmény, fordulatszám szabályozás" - ez ki se jön 50-ből
Minek a fordulatszabályozás?
Ökölszabál: Vagy jó, de drága, vagy occóér szirszar
Flexnél egyedül akkor van jelentősége a lóerőknek, ha sok vasat akarsz koptatni véle.
Olcsón vettem (asszem a partikerben) egy hyundai gyökköszörűt (115). Hétezer magyar királyi koronáért. Nagyon csendes, nem rezeg. Nem túl combos, de meglepően jó annyi pénzért. Ötezerért vettem (ugyanott) B&D 115-öt. Van ereje. Gyilkoltam rengeteget, de nem sikerült kinyírni eddig. Viszont szétrázza az agyamat. Amíg elvágok vele egy zártszelvényt, az összes rozsdát lepergeti bónuszként, annyira ráz. (ergonómikus, orsóstop a biztonságos szerszámcseréért, két méter pvc kábel, praktikus koffer, ajándék vágótárcsák! két járe alt garantise)
A komolyabb gépeim egy Makita 125 és egy Kress 125, (akció 50-ről 25-re, mert lelopták róla a tárcsarögzítő anyát, és karcos) ill egy Kress 180. (szintén akció 50-ről 25-re, mert lelopták róla a tárcsarögzítő anyát, és karcos) Egyik sem lassult még soha be. Makita nagyon kiegyensúlyozott!
Makita árát ne kérdezd - Jézuska tette a karácsonyfa alá. (Áj láv Jézuska)Döntsd el, mire akarod használni, és aszerint válassz! - no, meg szerintem gyűjtögess még egy kis pénzt a meglevőhöz.
Tuti gépek:
Flex, Atlas Copco, Fein. A metebó nem tuti gép!Figyelj arra, h mennyire kiegyensúlyozott futású, és mennyire férsz a hajtóműháztól kis helyekre. (előny, ha a védőburkolatot szerszám nélkül fokozatmentesen állít6od - és a hosszú tyúkbél sem hátrány, pláne, ha gumiból van.)
Teljesítmény? Fához a leggyengébb is sok. (Egy nagyonerős excentercsiszoló felvett teljesítménye 400W)Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Vikusz77 #2623 üzenetére
"Használtan nem tudom merjek-e venni sarokcsiszolót."
Nem javaslom a használt gépet. Zsákbanmacska. Van köztük jó, de többnyire akkor szabadulnak tőlük, ha valami kaka van benne. Lásd Madmax kolléga Festool fúrógépeit pl. És senki nem fog dicsekedni a hibáival, gyengeségeivel, mert kell neki az ára. Őt is átverték, így lelkiismeretfurdalás nélkül továbbpasszolja.
Az más, ha biztos forrásból tudsz gépet, aminek tudod az előéletét."Vegyes dolgokat hallottam eddig róla"
27 rugó már közel van ahhoz, hogy tégy hozzá még egy húszast, és akkor rendelhetsz egy valódi Flex-et. De bemégy a boltba, kipróbálod a Perles-t. Ha könnyű, nem ráz, jó rendszerű kapcsolója van (porvédett), vedd meg.
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Sarokcsiszoló:
Makita GA5030 720W, 125 tárcsával. Eddigi tapasztalatom jó. Mult héten újítottam fel egy kerítést, és annak a vas vázát kellet lecsiszolni teljesen. Én simán felraktam rá a 125-ős drótkorongot, és furdulat szám szabályozás nélkül estem neki, és olyan szépen lekapta a kerítésről a régi festéket. Úgyan ezzel a géppel csiszoltam már fát is és nem égeti a fát, csak ha már nyagyon kopott a csiszolótárcsa rajta.
Ha jól emlékszem 20-25 ezer körül vettem.Előtte egy Dewalt gépem volt azzal hasonló képpen meg voltam elégedve. A tipus számát nem tudom, de majd elő keresem. Azt tudom, hogy az 750W-os volt.
Dekopir, vagy szúró fűrészt, most Makitát vettem, eddig nem sokat használtam, de meg vagyok vele elégedve. Ha jól tudom 400W-os, ami ilyen gépeknél már elég erősnek számít.
Ez 15 körül volt.AEG Akkus furó, és ütve csavarózó:
Ezzekre sincs panaszom, esetleg talán annyi, hogy a két géphez, csak két akksi volt a csomagban. A csavar behajtó nagyon jó, a hatos állvány csavarokat, rendszeresen eltépi ha nem figyelek oda. Rettenetes ereje van. A fúrón meg nagyon jól lehet szabájozni a fordulat számot. Pontos adatokat majd este írok róla.
A készlet 65000 Ft volt.Én most már úgy vagyok vele, hogy megveszem a profi gépeket, mert a barkács minőségüekkel nekem mindig csak a gondom volt.
Amúgy én meg inkább a Felder gépeimet használom. Szinte mindent a lapszabász gépen oldok meg, és a leg nevettségesebb az egészben, hogy azt a fűrészlapot használom a legtöbbet amit hozzá kaptam, annak idején használtan, és azóta csak egyszer lett megélezve, és szerintem többször nem is lesz, mert már nincs rajta keményfém. De még mindig szépen vág. Még bútor lapot is vágtam vele. Ebből látszik mennyit ér a minőség.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Most utána néztem, az általad említet Perles gépeknek. Rájöttem valamire, hogy én már régen dolgoztam ilyen gépekkel. Még annó tanuló koromban a tanműhelyben. Nekem annó inkább barkács gépnek tüntek, de ki tudja. Most viszont ahogy nézegetem őket, nagyon AEG, Sparky formátumú gépek. Amik nem is annyira barkács gépek. Anno mikor dolgoztam velük, mondjuk nem sokat, meg azok vadonat új gépek voltak, egészen meg voltam velük elégedve. Egészen addig amíg az egyiket majdnem lefüstöltem. Mert úgyebár a kék füst nem jelent jót egy fúrógépnél. Szerencsére túl élt enegemet. Röviden ennyi a tapasztalatom ezzel a márkával.
Akkus fúróba viszont ajánlok egy jó márkát: Nekem legalább is nagyon bevált. Ez pedig a Milwaukee. Nekem csak egy akkus fúróm van ebből a márkából, de azt már közel tíz éve nyúzóm, és eddig egyszer kellett szervízelni. De ehez hozzá kell tennem, hogy dryvitolásnál, azzal furtam fel a hungarocelt a teljes házra, meg 12 fúróval, fúrtuk a 15-ös gerendát, és ínyencségeket csináltam, vele előtte. Ha jól emlékszem 10ezer alatt megúsztam a szervízt, a most már 150 ezer körül járó gépnél. Én anno 70ezer körül vettem, de megérte.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Viktor, lenne egy kérdésem. Hová valósi vagy? Válaszolhatsz privátban is. Csak hogy betudjalak tájolni az ország melyik részén vagy. Mivel az adataidnál nem adtad meg.
Csáó!
-
thyeby
őstag
Jött a villanykommandó, és nem tudtam befejezni az választ, mert kilőtték az áramot...
... Hú, náluk volt jó csavarozógép: Egy 3 A/h-s kis Hilti. (jó volt babrálni)
Ott tartottunk, h fordulatlassítás a csiszoláshoz:
Egyik gépemen sincs fordulatválasztás. Tavaly pl 20 m vaskerítést azzal tisztítottam. Még külön örültem, h pörög ész nélkül, mert gyorsan ment. A drótot tördeli, de csak akkor, ha helytelenül vezeted fel az anyagra - akkor még életveszélyes is, mert a combodat úgy telelövi forró dróttal, mint ha egy gránát repeszei közé kerültél volna.
Fát is rengeteget csiszoltam vele - hisz azért lett véve. A legyezőkorongot nem szeretem - az hamar eltömődik. Hanem tegyél rá gumikorongot, és arra szerezz be jóféle smirglit. Ez a leghatékonyabb csiszolási mód - ráadásul igen olcsón.A polírozógépekre szoktak fordulatszabályozást tenni, de az másra nem is való, mert már alapban is lassú. (A kisebbik Makitát (150) öcsém megvette anno 75 ezerért - most biztosan 100 felett van az ára.)
Erő:
Vasat előszeretettel a legolcsóbbal, a B&D-vel koptatok. Még sose sikerült lefullasztani, pedig általában sietek. Javaslom, erre a munkára szerezz be Te is egy ilyet. (öt rugóért? ajándék!) Ha jól emlékszem, 700 W, és 115-ös. Ezzel kíméled a jobbik gépedet egyrészt, másrészt pedig nem jársz úgy, hogy összepiszkítod a szép fát a vasporral, a korunddal, amit kifúj a gép vas után. És a kezed is tiszta marad.
Ha 700 W-ot nem Kínában, Koreában írták rá, akkor az elég erős ahhoz, hogy nyomhatod, mint süket a csengőt. Én 600W-al (szintén B&D) sok ezer csempét szabtam. sose égett meg, sose lassult be. A kapcsolót már újkorában mindíg kidobtam, és készítettem egy pedált - mert még a Kress szuper porvédett kapcsolója is gyakran tisztításra szorult a finom kőpor miatt. Erős gép kifejezetten puha fémek megmunkálásához kell csak (alumínium, réz, etc) mert azok igen megragasztják a korongot.
Más: A 115-ös gép mindig léptékkel erősebb változat, mint a 125-ös. (Icipici fizika, és belátható) - ráadásul a kerületi sebessége is kisebb, így kevésbé éget. A korong persze hamarabb lekopik, és kínlódás vele 50-es zártszelvényt darabaolni - de hát arra találták ki a kétkezes gépeket.A Makitámról nem tudok semmi rosszat mondani - bár elég ritkán hugyoztattam eddig meg. Majd megnézem Neked a pontos típusát.
Én a Flex-re esküszök. Azok tisztességgel meg vannak eddzve is és csapágyazva is. Agyonüthetetlen harckocsik.Több fa van, mint asztalos!
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Vikusz77 #2637 üzenetére
Üdv!
Én a 125-ös géppel 120-as papírral csiszoltam a fennyő tető lécet, és nem igazán égette az anyagot. Persze amikor már a papírig el kopott akkor füstölt, és éget mint a fenne. De erre egyszerü a megoldás nem kell addig használni. Amúgy meg szerintem a 80-as papírral lehet a legszebb eredményt elérni, ha már flexxel csiszolod a fát. Amúgy én inkább át engedem a gyalugépen, az mégis csak szebb munkát végez. Drót korognál meg szerintem, csak a korongtól függ, hogy hogy bírja a munkát. Bólyon a barkácsboltba van nagyon szuper drótkorong 700 Ft körül.
Nem tudom milyen 115-ös géppel dolgozni, mert világ életembe 125-össel dolgoztam. Plussz ahogy észre vettem a két gép között árba nem sok különbség van. Még a korongok árába sincs nagy különbség, majdnem a 125-höz olcsobbak a dolgok, és könnyebb beszerzni is.Csáó!
-
thyeby
őstag
válasz Vikusz77 #2637 üzenetére
"Ezt nem értem."
Azt mondod, nem érted, majd szinte hibátlanul levezeted, hogy pontosan miről is van szó.
(Nem azért könnyebb lefullasztani, mert nagyobb a kerületi sebesség, hanem mert nagyobb a sugár egy centivel.)
..és az az egy centi bizony sokat számít. Úgy látom, Te 1200 W-os gépre spendírozol. Ez esetben 120 W-ot jelent. (pontatlan vagyok, mert a leadott teljesítményt kell nézni)Egyébként nem azt mondtam, hogy a kisebbiket vedd meg, félreértettél. A 125-re bármikor felteheted a 115-öt (megfordítva nem javallott!) Nekem pl hiába 125 a Makita, előszeretettel vásárolok 115 ös papírokat hozzá.
Két ok miatt említettem meg. Az első, hogy általában azért a plusz 5 mm sugárért jó nagy felárat kérnek. (ez aránytalan). A második pedig, hogy azt gondoltam, csiszolni akarod a fát, és hát ott a 125 bizony könnyebben éget. Na, ez a nagyobb kerületi sebesség miatt, látod. Viszont a csiszolópapír nem veszít a sugarából, mint egy vágókorong.
Végül is ha a 125-öt veszed meg, az jobb.Flex-et láttam úgy egy hónapja kb 30-ért. Nem néztem meg, hány wattos. Talán úgy 8-900?
(elfelejtettem megnézni Neked a Makita típusát... - ami késik, nem múlik.)
-
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #2649 üzenetére
Ha olcsó és jó gépet akarsz ami nem ráz szét ezt ajánlom Dewalt D28111 én már vagy 4 éve gyilkolom 80% ban fát csiszolok vele jól birja nincs rajta fordulatszám szabályzó.
Vagy a másik ajánlatom kicsit gyengébb Flex L 3709 szomszédom lakatos ő ezt ajánlotta strapabiró és majdnem azt tudja mint a nagyok , ezt sajna nem ismerem de csak jót hallottam róla Kress 1000 WS .
Faterom és én még ezt a dewaltot használjuk közösen Dewalt D28154 nagyon erős nem fullad és még az ára is jó .
Ezeket a gépeket ismerem és ajánlani tudom mindenkinek aki nem akar kiadni Sok pénz feleslegesen egy Nagy márkás gépre , ugyan azt tudják minz a méreg drága Bosch és más márkák .[ Szerkesztve ]
1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
válasz Vikusz77 #2649 üzenetére
Nna, ez jól körbejártuk!
Végül is, amire a figyelmedet fel akartam híjni, ezzel a 115-125 mizériával, az nem más, mint 10% teljesítményjavítás olykor 30-40% felárért. (nem minden gyártóra jellemző, de nem sokan lógnak ki a sorból e-téren)
Ha elsősorban ferrium lesz a forgó korong alatt, akkor nem pénzkidobás a nagy teljesítmény. (Mondjuk ha szabni kell, akkor egy tecsógazdaságos száznyolcvanas gép is veri a legmárkásabb egykezest is - persze, gondolom, ezt magadtól is tudod.)
Hát jó vásárt, öregem!
(majd írd meg, mire ruháztál be, s egy évre rá is írd meg, hogy mire is ruháztál be!)Több fa van, mint asztalos!
-
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #2653 üzenetére
Ha egy felületet le akarok " durvázni " nagyolni akkor mindig ezt használom .
Például a múltkor egy beépitett szekrényt csináltam és minden jó volt csak a plafon és a függőleges fal találkozása ives volt és oda is kellett raknom takaró lécet , na annak a sarkát flexel alakitottam a falhoz .
Vagy mosogató beszerelésnél a túlfolyó részt nem lehetett rendesen bele vágni a munkalapba mert le volt rögzitve ott is flexet használtam az iv kicsiszolásához 40 es papir csak úgy ette az anyagot , szoktam még lépcső lerakásakor is használni ha nem megy a helyére rendesen mondjuk görbe a fal akkor ott se a gyalugép sem a csiszoló nem tudja kicsiszolni a fal hibáit .
Festék eltávolitásnál szoktam hasznát venni .
Ott érdemes Flexel csiszolni ahol gyorsan kell anyagot eltávolitani és nem látszik a végeredmény . szép felületet is lehet flexel de ahoz sok tapasztalat és jó gép kell .
Régen három fiókos sublótokat javitottam arról csak flexel lehetett leszedni a régi festéket , utána mag szalag csiszolóval tüntettem el a hibákat .1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
válasz Vikusz77 #2654 üzenetére
"lehet hogy beteszem majd néha egy kis állványba"
Inkább az állvány árát toldd meg egy kicsit, és vegyél állványosat is. Még akkor is jobb, ha abból egy használt példányt szerzel be. Jó állvány, amibe az egykezest kell befogni, nem létezik. Illetve hát a Festo biztos készít pontosat, megbízhatót - tripla árán mondjuk egy kész DeWalt komplett állványos darabolónak.
"belerakhatok egy 150-es korongot is a gépbe"
Gyanús vagy Te nekem azzal a gépleégetéssel. Egy 150-es korong még a legerősebb 125-öst is úgy lesrtapálja, hogy ihaj!
(és nem a védőburok miatt nem ajánlott a 115-re 125-öt tenni - olyan ez, mint pl az autó: lesúlyozod 5x80kg-val, plusz 100 kg poggyász, azt még elvonszolja. De ha még utána kötsz egy böhöm lakókocsit is, hát a személyautót egyiket sem arra tervezték. El fog húzni az Adriára valószínűleg. De ott már szinte minden kardinális elem többet kap, mint amire tervezték. Gyorsan elkopik, és megbízhatatlanná válik)
Egy szó, mit száz, én nem javaslom, hogy 150-es korongot tegyél egyszer is a kisgépbe. Én ezért vettem meg pluszba a nagyobbik Kress-t. Ne akarj egy kis egykezestől csodát akkor se, ha az 1250W. Egykezest egykézre tervezték, darabolót az állványra tervezték.
(Lehet, hogy érdemes mások okulására is megjegyeznem itt: Van nekem olyan ismerősöm, akit egy nap nem ismertem meg a munkahelyemen, mert otthon egy barkácsolt gépben felrobbant neki egy 300-as korong. Gyakorlatilag hetekig barkácsolt egy gépet, hogy rögtön az első használatkor szétlőhesse vele a saját pofáját.
- Tibikém! nem ütött az, csak egy icipicit!
- Komám, én a pofázmányodon több nagyobb ütésnyomot látok.)"Érdekes, belül semmi égési nyom, de a kapcsolót kiiktatva sem működik."
Akkor lehet, hogy csak szénkefe, vagy szálszakadás.
Szaga volt?"finomabban szólva túlbiztosítási hajlam."
Nyugíí!
A DeWalt pl minden prospektusában külön kiemeli, hogy elegendő erőtartalék minden munkához. És az hihető is. Olvasgasd!"Te mit csiszolsz flexxel? Mi az amire jobb a többi csiszolónál?"
Erre nagyon nehéz olyan választ adnom, amilyet vársz.
Tulajdonképpen sokszor improvizálok vele. Meg van, hogy kipróbálom: Mi lenne, ha...
Piszoknagy fordulaton megy egy csiszolókorong. Az szélsebes csiszolás minden máshoz képest.
Legyen sok egyforma kis bizbasz. Mondjuk 200 db lepkekerék oldala. Egy darab egy érintés, és már repülhet a kész közé. Mire leesik, már repül is utána a következő.Van viszont egy dolog, amit nem jó flex nélkül csiszolni: A festék.
Mondjuk egy pavilon átcsiszolása alles komplette 2 nap. Gumikoronggal, mert az nem tömődik el. Vagy tavaly ilyenkor a jóhosszú vaskerítésem. Szintén 2 nap, valamint 2 drótkorong. Sarokcsiszoló nélkül ezek a munkák több hétig tartottak volna.Több fa van, mint asztalos!
-
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #2663 üzenetére
Ezek a flexre tehető csiszolópapírok tépőzárasak?
Vagy ha nem hogyan lehet felrögzíteni őket a csiszolótányérra?Kétféle verzió létezik az egyik a tépőzáras ami azért jó mert az egész felület csiszol igy nem kapkod bele az anyagba .
Hátránya hogy a kör közepe felé haladva lassul a kerületi sebesség , gyakran eltömődik utána csak szenvedés vele csiszolni .
A másik verzió olyan hogy a papit középen lyukas és egy fém anyával kell rögziteni (én ezt használom ) a közepe ugyan nem csiszol és sz egész papir kicsit homorú lesz ha felhelyezem a gépre , de ha gyors munkát szeretnél ez a megoldás a leghatékonyabb a kettő közül .
Ennél a megoldásnál "csak külső rész csiszol ", saját tapasztalat alapján ugyan olyan jól tudok vele sik felületet csiszolni mint a tépőzáras verzióval .Márka tekintetében döntöttél már , egyébként nekem a Dewalton 115 ös burkolat ellenére fel lehet szerelni a 125 ös tárcsát is , igaz hogy csak pár mm marad a burkolat és a korong között de elfér .
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Ha jól tudom azért az átétel más. Mivel a 115- korong kerületi sebessége ugyanakkora mint a 125 korongé. Így nem igazán ajánlatos a kis gépre felrakni a nagyobb korongot, mert lehet, hogy meglepetés fog érni. Mert az az egy centi szrintem jelentős sebesség különbséget tud okozni. De lehet tévedek. :-)
Csáó!
-
thyeby
őstag
"De azért nem dobom ki"
Én az ilyet mindig kidobom. Egy költözéskor rájöttem, hogy évtizedekig gyűjtögetett szarokat cipelek, amik valójában már sose fognak elindulni, és csak fogják a port is, a helyet is.
Elmondásod alapján az a gép leégett. Azazhogy áthúzott a lakkon az áram, és szagot azért nem éreztél, mert nem a felületen történt. (az is lehet, h az állórész halott, csak nem vetted észre)
Ki lehet mérni, ha van egy multimétered. Ha nem egyforma a tekercsek ellenállása, akkor az a hunyó, amelyiknek kisebb a többinél. Áttekerik, ha sajnálod kidobni, de két dolog van: Egyik, h nem olcsó, másik, h az már nem a gyári. Nekem 2 KW-nál kisebb áttekercselés még sose maradt tartós."Olvasgatok én sok katalógust, de azért mindent nem hiszek el"
bölcsen teszed
"Ezek a flexre tehető csiszolópapírok tépőzárasak?
Vagy ha nem hogyan lehet felrögzíteni őket a csiszolótányérra?"Madmax kolléga ezt jól megválaszolta. Annyit fűzök még hozzá, h gumitárcsát a hozzávaló rögyzítőanyával adnak szarért pittyért(kb 1 K). Azzal kipróbálhatod. Azonban ha sokat használod, akkor szerezz be egy minőségit (3-5 ezer Ft). Annak jó gumija is van, kiegyensúlyozott, és hűtőszelvények vannak kialakítva rajta. Papírt pedig mindig csak a drágát, mert az az olcsóbb!
-
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #2672 üzenetére
Lehet hogy amig fel nem melegszik a " papir" addig egy kicsit furán áll de miután csiszoltál vele egyszer a fordulat számtól szépen ráfekszik a gumi tányérra .
Ezek a " papirok " igazából nem is papirok hanem egy kemény múanyag alapú korongok ha jól meghajlitod akkor el is tudod törni .1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
válasz Vikusz77 #2709 üzenetére
Azt hiszem, a KS 210. A lasercut hókuszpókuszos.
Hmm! Valami ellenáramos dolog lehet benne, mert nem hallani semmit. Úgy vettem észre, hogy jól fékez, hogy behalt a Makita fékje, azt elvittem szervízbe, és vettem gyorsan emezt,mert gyorsan kellett. Folytattam ugyanazt a munkát - kis bizbaszok szecskázása - és mire aládugtam a következő vágnivalót, a gép már mindig állt. A Makita jó fékkel is javában forgott még ilyenkor.Akkoriban 30-ért vettem. Már negyven az ára. Nna, ezt nagyon meghugyoztattam. Nem mondom, hogy alig várom már, hogy nyírjam ki végre, és ne lássam többé, de nem kímélem. Azt a limlom kihúzható Güdét kímélem azzal, hogy ami ebbe befér, azzal izzadjon csak a metibó. Megy azóta is. De nem tudtam megszeretni ennek ellenére sem. Olyan fíling, mint ha valami partikeres barkácsgéppel dolgoznál. Vág ez, mint a kisangyal, de sosem ott és sosem úgy, ahogy szeretnéd. Olyan érzés vele dolgozni, hogy ő függetlenül működik tőled. Elveszi az anyagot, és megcsinálja a maga ízlésére. (de legalább hasonló lenne az ízlésünk, basszameg!)
-
thyeby
őstag
válasz Vikusz77 #2712 üzenetére
Huh, csak nagyon szűkszavú leszek - hullafáradt vagyok , napok óta hajnal kettőig hajtás, h az aug 20-i észbomlást kiszolgáljam.
Most értettem meg, h mire jó a lágyindítás.
Használtam egy mitabó dekorfűrészt, amin lágyindítás van. A tökömbe vágtam a kést, hogy mi a szarnak ez bele? Olyan lassú a munka tőle, h addig a fogammal kiharapgálom a mintát, míg ez az innováció elindul. Most DeWaltot használok, amin nincs lágyindítás, és ez így jobb.
Aztán eszembe jutott, h én is jártam már úgy a nagy Makitával, hogy olyan erős a motor, hogy akaratosabb mint én. Mindig ott vágja, ahol ő akarja, nem ott, ahol én.
Megjegyeztem ezt a boltban egyszer, hogy nekem az a gép azért nem jó, mert arrébb dobja az anyagot. Azt válaszolta a Makitaláma, hogy az azért van, mert nem rögzítem a saját rögzítőjével az anyagot, hiszen azért mellékelte a gyártó. De hát mondjuk kétezer lepkekerénél én kétezerszer csavirgáljam az a szuper rögzítőt ki, meg be?
Nekem nem jutott ekkor eszembe, h ugyanez a gép lágyindítással pompás lenne. A boltosnak sem, pedig ha tudja mit csinál, azon a ponton fizettem volna a felárat azért a szolgáltatásért, és könnyen meggyőzhető lettem volna.Ez az adapter dolog nekem azért tetszik, mert ha kell, ráteszed, ha meg nem, akkor minek várni az indításra? De sose láttam még ilyet, nem tudom, h valójában mennyit ér meg, mit is tud? Na, és meddig?
-
thyeby
őstag
válasz Vikusz77 #2722 üzenetére
Én a lézert nem odavalónak tartom. Nem is használom.
Azt kell tudni a lézerről, hogy sötétben látszik jól. De hát ki az a barom, aki leoltja a villanyt, hogy lássa a lézert? Lehet egyébként hangolni csavarokkal, hogy pont azt mutassa, ahol vágsz. Sose állítgattam, sose használtam. Az én szememben az egy marketing fogás, nem pedig a szakma igényes kiszolgálása. Az emberek általában buknak az ilyesmire - engem már nem tudnak elkábítani vele.
Ja, és nézd meg újból: Lehet hogy ott látszik az, ahol kell, csak Te túlhajtod. Elvileg akkor kezd el lézernigelni, amikol billenteni kezdel, és akkor fejezi be a szuper vonalmutogatást, amikor a fűrésztárcsa a vágandó fához került - a kar teljes útjának úgy a szűk felső harmadán.Egyébként lehet, hogy bizalomgerjesztőbb azt mondani az érdeklődőnek, h esz egy halvaszületett xar, úgy hogy ha ad magára, akkor a lézervilágítást felejtse el.
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Vikusz77 #2734 üzenetére
Üdv!
Viktor, csak egy apró érdekesség. Lehet, hogy a két cégnek semmi köze egymáshoz, és látok rosszul, de nekem teljesen úgy néz ki ez a gép mint a volt Asist gépem, Makita színekben, és feliríttal.
Csáó!
-
-
Dízeles
aktív tag
válasz Vikusz77 #2794 üzenetére
Hali
Nem értetted rosszul .Sajnos rosszul írtam.Belső oldal párazáró külső áteresztő.
Tehát bentről 16 mm luc lambéria ,párazáró fólia, 10 cm izolit, pára áteresztő fólia , 20 mm borovi hajópadló.
thyeby a 6 méter X 15cm X 15cm anyaghoz kell 2 db pillanatszorító is.[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
Vikusz77
tag
válasz Vikusz77 #3000 üzenetére
Egyébként azt már megtapasztaltam hogy mindig van egy még olcsóbb hely... Persze miután megvette az ember akkor derül ki.
Legalább is velem mindig így volt. Pedig körülnéztem én is rendesen mindig.
De lényegesebb hogy amit megvesz az ember az jó legyen, mert az se éri meg ha túl sokat tököl a keresgéléssel.
Ez sajnos rám jellemző, bár én megtehetem, mert hobbiból barkácsolok. -
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #3000 üzenetére
A katalógusban szereplõ árak az adatbevitel napján érvényes, ÁFA nélküli fogyasztói készpénzárak, amelyek a szállító cégek árváltoztatása esetén változhatnak.
Ok elhiszem én is látom holnap felhívom őket telefonon és megkérdezem ha igaz az az ár amit Írtak veszek 10darabot
Ez jó reklám de a Metabo saját katalógusában 79 ezer a márkeképviseletnél szintén 79 ezer majd holnap kiderül
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Vikusz77 #2993 üzenetére
"Én épp készülök eladni a ks-210-et"
Nekem nincs pofám pénzt kérni érte, annyira szar. Mostmár szorul a billentő is, nem áll fel a helyére, ha elengedem. Úgy kell noszogatni, hogy: Nna! Dógoznék, hé!
Lebillenteni se lehet, mert a védőburok mechanikája újfent behalt. Ki kellett támasztanom egy eszkálmánnyal (home made prémiumeszkábálmány), hogy ne tudjon teljesen visszazáródni, mert akkor valóban teljesen visszazáródik, és úgy elkezd védeni, de úgy!Ha egyszer igazán nagyra nő a vállalkozásom, akkor veszek mégegyet, hogy tudjam a kaput tégla helyett valami dizájnosabb dologgal kitámasztani, mikor jönnek az udvarba a teherautók áruért.
-
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #3001 üzenetére
Ez valami hasonló árazás lehet
Kicsivel a rendes ár naggyal az akciós1956-2010 07.22 Varga László
-
Vikusz77
tag
válasz Vikusz77 #3001 üzenetére
Na pl itt egy még olcsóbb hely: http://www.flexfeny.hu/hu/gepek/gervagogepek/metabo+gervago
bruttó:49.500 ft.De volt egy bolt, ahol bruttó 39.990-ért akciózták július végéig.
Mondjuk ezt, hogy ekkora, kétszeres árkülönbséggel van a piacon egy gép, én se értem.
És még így is van rajta haszon...
És ez mind ugyan az a KGS 216.
Végül eladom ezt a gyengus ks 210-et, és fél év múlva az árából veszek egy ilyen jó kis gépet.
De inkább flex lesz belőle.
Ajánlottak egy helyet ahol Makita gépeket lehet olcsón venni, ha valakit érdekel majd leírom. -
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #3019 üzenetére
Megkérdeztem telefonon dolgot tényleg 44+áfa de azt mondták a készlet erejéig ennyi az ára és ez változhat idő közben .
Elnézést hogy kételkedtem de ez számomra kakukk tojás ilyet még nem láttam
A hétvégén ha minden jól megy megnézem ezt a boltot közelebbről .1956-2010 07.22 Varga László
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest