Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4024) L.Szilárd válasza mdk01 (#4021) üzenetére


L.Szilárd
csendes tag

Üdv!

Most olvastam a problémát. Mivel apám autó fényező, így tisztába vagyok a dolgokkal nagyjából. Ilyen dolgoknál mint a lakkozott fém tisztítása, több dolog is felmerül problémaként. Első kőrben talán az hogy ezeket a dolgokat általában nem "hagyományos" lakkal kezelik mivel az nem tapad meg a sima fém felületen. A második, amit Thyeby rendszeresen ajánl az a kromofág. Jó-jó csak 1., nagyon kell vele vigyázni, mert ha igazán jó fajta, akkor a betont is felmarja. Ha meg nem jó akkor meg használhatatlan. 2., úgynevezett sókat hagy maga után, amik a későbbiekben pont az ellenkezőjét indítják meg mint a kromofág. Tehát az rendesen le kell mosni az anyagról, és elvileg a savasságát hatástalanítani kellene, csak nem lehet sehol sem a megfelelő anyagot kapni hozzá.
Továbbá a két komponensű anyag kötési idejét egy féleképpen lehet megnyújtani: hűtéssel. Mivel ha a két komponenst össze kevered, az még egy légmentesen lezárt dobozban is megkötne. Mert ott nem az oldószer párolog el, hanem kémiai kötés alakul ki.
Réz kilincsre egy valamit tudok ajánlani, el kell menni egy hangszer üzletbe, és venni olyan waxot amit a trombitákra használnak. A veterán autókon is azt használják. Mert házi praktikában nincs igazán jobb. Olvastam egy két hozzászólásban, hogy sikerült rezet lakkozni, az inkább a szerencsén múlt.

Csáó!

Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.