Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48051) blakey válasza G-Bali (#48049) üzenetére


blakey
titán

Mielőtt másik firmware-t tennél rá, próbáld ki a gyárival, az is tudja a DLNA-t, SMB-t A gyári is erős meg stabil. Ha alternatív firmware-t szeretnél feltenni akkor olvasd el a rá vonatkozó részeket, csak utána cseréld ha tetszik, mert érhetnek meglepetések. Én csak olvasás után tettem fel pl. OpenWRT-t. Nyilván nem azonos a gyárival, van amiből többet tud, de annak ára is lehet, tehát van amit kivettek, egy példa, WDR3600-asból kivették a hardveres NAT-to és nem mindegyik firmware tudta a gigabitet LAN-no, azaz nem volt meg a 240/20 Mbit/s-em, de a CC-vel pl. már megvolt. Hardveres NAT hiányát meg prt forwarddal kell pótolni. Szóval mindenképp olvasd el a firmware-re vonatkozó tudnivalókat.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48052) Zirowe válasza blakey (#48050) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Onnantól kezdve, hogy dedikált médiaplayert szeretne, a dlna másodlagos, és pont hogy az smb a lényeges.

Mert nagy részét kipróbáltam az ac56u-val (kivéve azt, hogy 3an játszanak miközben 3an filmet néznek, de ment már 3-on tv-n bd a router vinyójáról+közben torrent+közben böngészés legalább 2 tableten, és nem volt gondja), ezért tudom megcáfolni.

A router legyen router, de akkor felesleges ilyen erőset venni, mert a net osztására egy 1043 is képes.

Az atv-t csak példaként hoztam a megítélés szempontjából.
Szerinted kiváló, szerintem meg normális médiaplayernek használhatatlan.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#48053) blakey válasza Zirowe (#48052) üzenetére


blakey
titán

Sajnos, pont, hogy nem elég a 1043-as, de még a 3600-as sem. Dobta a wiifit, valamint e Dune-t nem szerette, az AC56u-val meg semmilyen gondom nincs. Tehát nem minden esetben igaz, hogy az olcsóbb is elég, de nyilván ma vitatkozni szeretnél, mert más okot nem látok a reakcióidra.

Továbbra is azt mondom, hogy az atv4 kiváló, igen, de nem is írtam olyat, hogy általános médiaplayernek hanem hálózati lejátszónak. Volt Dunem (Base 3.0, Duo), popcorn A-200, most A-400, BD-lájátszóim, stb., tudom, hogy melyik, mire képes, mégis nagyon szeretem az atv4-et használni. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48054) _kovi_ válasza Multibit (#48046) üzenetére


_kovi_
aktív tag

Jogos. :)
Tudtok ajánlani 25-30k körül jó mediaplayert? Néztem a WD-t, illetve van néhány noname típus is. Az Asus OPlay nem jó mert nincs LAN-ja,ami a Synology-ra csatlakozna.

(#48055) blakey válasza _kovi_ (#48054) üzenetére


blakey
titán

Syno-hoz akarod csatlakoztatni a lejátszót? A Syno LAN-ja a routerhez csatlakoztatható, különben nem lesz hálózaton. Szerintem valahogy nem vagy képben, hogy mit hova kéne csatlakoztatni. Noname számodra mit jelent? Himedia Q5/Q10 amiket mostanában itt előkerül, sokan szeretik és lehet, hogy a többségnek noname, de itt nem számít annak. Szerintem Mede8er MED600X3D alá nem kéne adni. Az már normális médialejátszó.
30-ért talán ez lehet a jó választás

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48056) _kovi_ válasza blakey (#48055) üzenetére


_kovi_
aktív tag

Bocs, nem a Syno-ra közvetlenül hanem a switch-be. Úgyértem hogy a Syno-ról venné a filmeket. :)

(#48057) tpeter77 válasza G-Bali (#48035) üzenetére


tpeter77
addikt

ha van rajta usb3.0 akkor az meghajtja a vinyót, vagy vegyél 2.5" hddt és a hang meg a melegedés is megoldva, a kis vinyók még usb2.0-rol is elindulnak.

(#48058) G-Bali válasza tpeter77 (#48057) üzenetére


G-Bali
senior tag

Köszönöm vettem egy WD 1tb, majd 7vegen kipróbálom

(#48059) szrobert


szrobert
tag

Popcorn Vten, Dune 303D, Apple Tv 4....?
Melyiket, ha a képminőség a legfontosabb?

(#48060) Patice válasza szrobert (#48059) üzenetére


Patice
Topikgazda

Egy szavazat a Dune-re.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#48061) blakey válasza szrobert (#48059) üzenetére


blakey
titán

Attól függ mi a fontos számodra, VTEN-t nem látam uh. nem tudom milyen a Dune-hez képest, ATV 4 meg nem médialejátszó hanem hálózati lejátszó, tehát kizárólag netről tud bármit is lejátszani.
Szerintem Dune, bár a VTEN sem lehet rossz.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48062) szrobert válasza blakey (#48061) üzenetére


szrobert
tag

Ahogy írtam is, a képminőség...

(#48063) blakey válasza szrobert (#48062) üzenetére


blakey
titán

A képminőség relatív, 60"-on ezek között ha van is különbség akkor is olyan minimális, hogy semmit nem veszel észre. Ha a VTEN helyett A400/410-et írtad volna akkor egyértelmű a popi, így nem, mivel minimális az eltérés, emiatt egyébb szempontokat vegyél számításba.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48064) robi-k válasza blakey (#48063) üzenetére


robi-k
őstag

Korábban írtam, hogy kicsivel több mint 2 év után meghalt a kis Dune HD Connect, és mórogtam a Dune minőségére.
Nnna, elnézést kell kérnem a Dune-től, nem a Dune volt a hibás, hanem a külső gagyi kínai USB-3 merevlemezház: kiégett benne az USB-3/SATA kontroller, és ráengedte a 12V-ot az USB-re. Természetesen szerencsétlen Dune nem sokáig bírta azt, hogy 5V helyett 12V-tal "etetik".

(#48065) szrobert válasza blakey (#48063) üzenetére


szrobert
tag

A Dune-t választanám, bár az a legrégebbi lejátszó...
Esetleg várható belőle újabb?
Mondjuk nem a Solo-ra gondolok...
A Vten-ről azt írták ugyan az a képminőség,
mint a 410...
Ugyanakkor minden kütyüm ,,almás'' itthon,
ezért gondoltam még az ATV4-re is....
Nehéz a döntés....

(#48066) Chrys_ válasza robi-k (#48064) üzenetére


Chrys_
addikt

És ezt úgy vetted észre, hogy leégett a számítógépeden is a port? :)

(#48067) Valkűr


Valkűr
őstag

Nekem a Vten van. Voltak tesztek is, van aki azt mondta ugyan az a képe mint a 410-nek, van aki jobbnak vélte a Vten képét. Én elégedett vagyok a Popival, már csak egy NAS kell mellé és elégedetten dőlök hátra.

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#48068) blakey válasza szrobert (#48065) üzenetére


blakey
titán

Nekem is szinte minden almás, van ATV4-em is, de ahogy írtam, csak hálózati lejátszásra alkalmas. Én nagyon szeretem, de médialejátszónak kevés mivel semmit nem tudsz hozzá csatlakoztatni. Az új Dune-k nem tudom milyenek lesznek a régiekhez képest, Lehet, hogy VTEN-nek olyan a képminősége mint a 400/410-nek, sajnos nem tudom, nem láttam. Dune-m volt, Popi 400-am van, ATV4-em van ennek ellenére lehet, hogy a Dune-t választanám, mindamellett meg kell jegyezni, hogy a mostani lejátszóimat nem áll szándékomban lecserélni. A 400/410 előnye, hogy merevlemezt is fogad valamint a DVD-ket menüvel s lejátsza, úgy tudom a VTEN már nem, A-400/410-hez világítós táv jár, VTEN-hez nem, nyilván a VTEN 4K-s, bár csak 1.4-es HDMI-vel rendelkezik, tehát gyakorlatilag semmi haszna.
A Dune szoftvere rendben van, ha van valamilyen bug akkor az minimális, a Popcorn szoftvere még azért "zavaros" egy picit, az ATV4 meg nagyon gyors, de ugye hiányzik a kadenciahelyes lejátszás (megfelelő tv-vel ez nem szempont).
Szerintem a Dune esetleg a VTEN, ATV4 abban az esetben ha tényleg csak hálózati lejátszásra használnád, nem számít a kadenciahelyes lejátszás hiánya, viszont ATV4-re van Kodi alapokra helyezett MrMC progi ami nagyon jó.

Igen, nehéz a döntés, de tudod mit, vedd meg a VTEN.t, az viszonylag új, mára már elfogadható a szoftvere és talán még javítanak rajta, tud mindent amire szükséged lehet. A VXP-nek köszönhetően nagyon jó a képminősége

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48069) robi-k válasza Chrys_ (#48066) üzenetére


robi-k
őstag

Szerencsére nem, mázlim volt :)
Úgy vettem észre, hogy elővettem a külső merevlemezt és a bekapcsolás (tápfeszültség csatlakozattása) után (még a PC-re való csatlakozattás előtt) meg sem nyekkent. Szétszedés után láttam, hogy a chipből "kijött a füst", és mint tudjuk, az elektronika füsttel működik, és ha az már kijött belőle, akkor már nem működik ;]

(#48070) szrobert válasza blakey (#48068) üzenetére


szrobert
tag

Köszi!
Igazából egy Vten és egy ATV4 lenne a jó, de véges a keret...:(

(#48071) szrobert válasza Valkűr (#48067) üzenetére


szrobert
tag

Bugot, akadást, kép-hang problémát tapasztaltál?
Hang problémái voltak korábban úgy tudom,
ezt javítottãk már?

(#48072) blakey válasza szrobert (#48070) üzenetére


blakey
titán

:K Nálam ez a felállás, ill. van mellettük egy BD-lejátszó is, szóval remélhetőleg nálam nem lesz kompatibilítási probléma. Ha egyet kéne választani akkor lehet, hogy bajban lennék. Mindegyiknek megvan az előnye.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48073) szrobert válasza blakey (#48072) üzenetére


szrobert
tag

Egyetértek!!

(#48074) Valkűr válasza szrobert (#48071) üzenetére


Valkűr
őstag

Kb egy hete kapott új filmwaret, bár nekem eddig sem volt vele problémám. Akadozást 1x láttam mikor egy nagy, de 264 ben kódolt 4K anyagot játszottam le, 265-ben kódolt anyaggal egyáltalán nem akadozik, bár ez mind a legutóbbi frissités előtt volt. Kép hang hibátlan. Szerintem nagyon jó kis lejátszó, a medertől jobb a képe, igaz drágább is valamivel. A távja valóban nem világit, de külön megvásároltam mellé a világitósat mindössze 3 ezer ft volt. Tökéletesen működnek együtt.

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#48075) szrobert válasza Valkűr (#48074) üzenetére


szrobert
tag

A távot hol tudtad megvenni hozzá?

(#48076) balisz válasza szrobert (#48075) üzenetére


balisz
senior tag

Pl. itt, de ha beírod gugli barátba akkor ad még fel boltokat. Egyébként ég és föld a kettő, mindenképp megér 3500Ft-ot!

(#48077) szrobert válasza balisz (#48076) üzenetére


szrobert
tag

Köszi! :R

(#48079) tmarci93


tmarci93
csendes tag

Sziasztok!

Abszolút nem vagyok otthon a médialejtátszók világában. Látom a mostaniak alapvetően arra vannak kihegyezve hogy hálozatról játszák le a filmeket. Nekem csak egy olyan kéne amibe pendriveot vagy egy kis hdd-t usb-n keresztül rádugok és lejátsza a filmeket. Azért kellene mert a legtöbb esetbe nem játsza le a tv a filmeket amiket letöltök (akadozik vagy el se indul).

Milyet vegyek? ( nincs brutál házimozim se van egy plazma tv-nk meg két hangfal aminek van egy erősitője az erősítőnek csak RCA bemenete van)

(#48080) DoItYourself válasza tmarci93 (#48079) üzenetére


DoItYourself
addikt

Egy málna pc 2-vel nem tudsz nagyon mellényúlni szerintem. Ha kit-ben veszed, kell hozzá még egy hdmi kábel és egy micro sd kártya, amire egy komplett rendszert rámásolsz és már megy is - kb. annyira bonyolult az egész, mint egy cd-t megírni. Ha a tévéden van hangkimenet akkor azt rákötöd az erősítőre, ha nincs, akkor a málna pc-ről vezeted ki a hangot. A tévéd távirányítója valószínű jó lesz a málna pc-n futó médialejátszó program (Kodi) vezérlésre a hdmi cec protokollon keresztül.
Van még ezen kívül sokféle más megoldás is (android-os dobozok, windows-os dobozok, stb.), ez csak egy javaslat volt.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#48081) Ranger^41


Ranger^41
aktív tag

Sziasztok

Az analóg telekom tv megszüntetése megadta az utolsó lökést, hogy beruházzak valamibe a dune hd 101 mellé, esetleg annak leváltására is. Ami van: 40" fhd tv mpeg2 tunerrel, syno ds212 plex serverrel. Amit az újoncnak tudnia kéne: tv frontend+backend, plex kliens, 24p kandenciahelyes, ezeken felül normális zenelejátszó felület, youtube, alap böngésző.
Amit eddig kinyomoztam, azok alapján nekem egy raspi2 kellene openeleccel, viszont amire nem találtam választ: milyen dvb-c, vagy conaxos dvb-t tuner létezik hozzá emberi áron? Böngészésre (wireles billel) milyen megoldás létezik openelecnél?

(#48082) harylmu válasza Ranger^41 (#48081) üzenetére


harylmu
őstag

miért nem pi3? egyébként plex fölösleges. egy smb share elég.

[ Szerkesztve ]

(#48083) Ranger^41 válasza harylmu (#48082) üzenetére


Ranger^41
aktív tag

Talán használtan most olcsóbb a 2, és a bt\wifi nekem anynira nem fontos. Plex amiatt kellene hogyha idővel a hálóba is kerülne tv akkor az alá menne a dune, és akkor szinkronizálva maradhatna a nézett\nemnézett

[ Szerkesztve ]

(#48084) blakey válasza harylmu (#48082) üzenetére


blakey
titán

A Plex egyáltalán nem felesleges ha az embernek több eszköze van és követni is szeretné, hogy mit látott vagy sem. Azért több, mint egy sima DLNA. Akkor felesleges ha egy vagy két eszközön pl. KODI fut és nem fontos a nyomon követés, igaz, hogy a KODI önmagában jelöli a nézett/nemnézett anyagokat viszont a többi eszközre már nem küldi ki, legalábbis ilyenről nem tudok és kipróbálni sem tudom, mert csak egy eszközömön van KODI.
Tehát a Plex nagyon hasznos DLNA szerver/kliens ha nem áll rendelkezésünkre KODI és a legtöbb eszközön fut a Plex, nálam gyakorlatilag minden eszközön fut a Plex így adott, hogy a NAS-ra is telepítettem.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48085) harylmu válasza blakey (#48084) üzenetére


harylmu
őstag

sql backend-el meg lehet csinálni kodi-n is. (bár kétlem hogy egyszerű ember ezt meg tudja :) pedig nem egy nagy kaland )

(#48083) Ranger^41: lehet, de a procija is gyorsabb a 3-nak. de ahogy érzed.

[ Szerkesztve ]

(#48086) la_cc válasza tmarci93 (#48079) üzenetére


la_cc
addikt

Sziasztok!

Nekem is kb ennyi igényem lenne. Szeretném a Samu TV-m belső lejátszóját lecserélni és, hogy minél több mindent lejátszon az új.

Linkelnétek valami egyszerűbb szerkezetet?

Köszi szépen előre is! :R

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#48087) Blaise válasza la_cc (#48086) üzenetére


Blaise
veterán

"Nekem csak egy olyan kéne amibe pendriveot vagy egy kis hdd-t usb-n keresztül rádugok és lejátsza a filmeket."

Na de milyen filmeket? ;]

Mkv, BD ISO, 3D BD ISO, xvid?

(#48088) la_cc válasza Blaise (#48087) üzenetére


la_cc
addikt

Jogos, ez lemaradt! :B

Az xvid kivételével jöhetne az összes. Jelenleg mkv-kat töltök, de itt is van, hogy nem játszik le valamit a TV, és persze mennék jobb minőségre is ha lenne, ami lejátszaná... :))

(Xvid-et ki néz egyátalán hd tv-n?? :DDD )

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#48089) Blaise válasza la_cc (#48088) üzenetére


Blaise
veterán

Raspberry Pi 3 csomag openELEC-el, kb 20-25 ezerből megvan, ezzel minden tudsz vinni, cserébe minimálisan barkácsolni kell vele.

A komolyabb androidos boxok most nem kaphatók, a következő szint minőségben egy Popcorn VTEN, az 60 ezer Ft körül elérhető.

(#48090) eumano válasza Blaise (#48089) üzenetére


eumano
tag

Sziasztok!

Médialejátszót vásárlásához szeretnék segítséget kérni.
Amihez lenne:
- Benq W1070
- 92"-os vászon
- Denon X1000

Amik számomra fontosak:
- Lehető legjobb 3D megjelenítés
- Képminőség egyezzen meg egy mpc-hc madvr párossal
- Pendrive-ról, HDD-ről való filmlejátszás: 3D BD iso, mkv
- Hang: DTS,DTS-HD,DTS-HD MA,DD

Tekintve, hogy nem nagyon vagyok tisztában az árakkal így mindent meghallgatok!
Amennyiben van ajánlott típus, abban az esetben arra is kíváncsi lennék!

Segítségeteket előre is köszönöm! :R

(#48091) Blaise válasza eumano (#48090) üzenetére


Blaise
veterán

Popcorn VTEN minimum, Dune Solo 4k is most jön, vagy ha van pénzed, akkor lehet még feljebb menni.

(#48092) balisz válasza Blaise (#48091) üzenetére


balisz
senior tag

Szerintem az lesz a Dune veszte hogy irreálisan drága. Persze, van pár előnye a Popcorn Hour-hoz képest (főleg az hogy minden bizonnyal gyorsabb lesz), de ez magát médialejátszási képességet nem érinti, kivéve hogy lesz teljes Blu-ray lejátszás. Kinek fog ez megérni plusz 40-50 ezret úgy hogy közben ott vannak az olyan megoldások is mint a Pi és a többi android-os doboz?

[ Szerkesztve ]

(#48093) Blaise válasza balisz (#48092) üzenetére


Blaise
veterán

Néhány héten belül kiderül :)

De azért számos extra lesz benne ami miatt sokaknak megérheti a felár a Popihoz képest:
pl router és access point funkció, DVB-T és DVB-C tuner, belerakható HDD, AC wifi, Android dualboot stb.

Pi egy teljes korrekt megoldás, de csak egy bizonyos szintig, pl a HD hangok nem mennek át, nincs benne képjavító áramkör ami projektornál hasznos lehet. Az újabb droidos boxok meg gyakorilag VTEN árban mennek majd.

(#48094) eumano válasza Blaise (#48091) üzenetére


eumano
tag

Köszönöm segítséged! :R

(#48095) Mezga Aladár válasza Blaise (#48093) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

pl router és access point funkció, DVB-T és DVB-C tuner, belerakható HDD, AC wifi, Android dualboot stb.

pl router és access point funkció, Android dualboot stb, ezek kapásból totál feleslegesek.
DVB-T és DVB-C tuner, ez csücskös, nekem nem kell tuner, másnak lehet.
Szóval miért fizessek a felesleges dolgokért.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#48096) balisz válasza Blaise (#48093) üzenetére


balisz
senior tag

Egyéni meglátásom szerint ezek olyan funkciók amik egyre kevesebb embert érdekelnek, de tény, majd meglátjuk. :)

(#48097) Blaise válasza Mezga Aladár (#48095) üzenetére


Blaise
veterán

Neked vagy nekem lehet hogy felesleges, de könnyen lehet hogy ezek miatt lesz sikeres.

Én inkább amiatt fázok kicsit, hogy szoftveres problémák lesznek az elején, a VTEN is gyakorlatilag mostanára lett frankó sokadik FW update után.

(#48098) #75912448 válasza eumano (#48090) üzenetére


#75912448
törölt tag

Képminőség egyezzen meg egy mpc-hc madvr párossal

Az nehéz menet lesz, ilyen médialejátszó (egyéb lejátszó sem, ha az elérhető maximumot tekintjük kiindulópontnak) nem létezik. Sejtésem szerint jó darabig maximum megközelítheted, és inkább a gyengébb algoritmusait, különös tekintettel felskálázásra, de összességében is.

(#48099) #75912448 válasza Blaise (#48097) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ha az új Dune 1 év foltozgatás után kerül használható állapotba, az teljesen sztenderdnek tekinthető, akár a többi gyártónál. Csak a mostani Dune csapat nem a régi, nagyon nem ...

(#48100) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló!

Véleményetek szerint, Vten, Solo 4k-hoz képest a Himedia Q10 Pro médialejátszást, képminőséget tekintve mennyire lesz jó? Full HD és nagy adatfolyamú 4k h.264-h.265 lejátszására kellene, ár-érték arányban a legjobb képminőséget nyújtó alternatíva. Egy Lg 4k tv beépített lejátszóját szeretném kiváltani.

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.