Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48801) BBéci válasza Mezga Aladár (#48799) üzenetére


BBéci
titán

Jó, majd ha ráérek. ;)

(#48800) c4
Két különböző típusú, 55 colos UHD TV volt nálam tesztelésen, a tapasztalataim alapján írtam az előbbi hozzászólásokat (is).

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48802) Joshi válasza BBéci (#48798) üzenetére


Joshi
titán

HDMI kábelek közötti különbséget is látják az emberek műszerrel mégsem mérhető, de sorolhatnám. Ugye? ;] Egyébként nem a pixeleket kell látni, hanem úgy általában egy jobb látványt nyújt a 4k anyag ha tényleg jó minőségű. Ha pedig játszunk a TV-én mondjuk Assetto Corsa, Project Cars stb-vel, akkor viszont biztosan van különbség.

(#48803) robi-k válasza #75912448 (#48797) üzenetére


robi-k
őstag

A piacon jelenleg kevés a teljes VP9 4K 60p specifikációt tudó médiaprocesszor (én pl. csak egyről tudok). De ezt sem fogják alkalmazni médialejátszó dobozkákban.

A jelenlegi médialejátszókban lévő chipek nem hardveresen, hanem szoftveresen próbálják meg megoldani a HDR-rel kibővített 4K lejátszást ARM architektúrán, több-kevesebb sikerrel, de ez többek között nagyon nagy odafigyelést fog igényelni az FW megírásánál, és nagyteljesítményű (többmagos, erős video alprocesszorral kiegészített) ARM processzorokat igényel (mondjuk, ezekből már most is elég nagy választék van a piacon a mobiloknak köszönhetően).

Amúgy információm szerint a Mede8er is hasonló sorsra jutott, mint a Dune (már nem dolgoznak ott azok a fejlesztők, akiknek a sikerét köszönheti - sajnos Délafrikában már fordított rasszizmus van jelen, ezért sokaknak a saját biztonságuk érdekében el kellett hagyniuk az országot...).

[ Szerkesztve ]

(#48804) BBéci válasza Joshi (#48802) üzenetére


BBéci
titán

13 éve tesztelek tévéket, nem szorulok tanácsra, hogy mit kell nézni és látni.
Vannak már natív 4K/UHD játékok?
Elfogult vagy, mert minden jó szándékú tanács ellenére vettél egy UHD tévét és most folyamatosan magyarázod a bizonyítványodat. A Samsung topikban mflex többször leírta, hogy 75 colos UHD tévéjén 2,5 méterről már nem lát semmit a hatalmas felbontásból.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48805) galaxys80 válasza c4 (#48787) üzenetére


galaxys80
veterán

Nem tépem tovább a számat. Teljesen másról beszélsz. Fogadjuk el, hogy teljesen más a véleményünk,igényünk.Csak én én erről nem akarok úton-útfélen mindenkit meggyőzni.

(#48792) Joshi
Ember te miről beszélsz? Ki kellt itt flame-t. Arra írtuk jó néhányan, hogy nem létszükséglet mindenkinek a 4K. Ezt szerintem mindenki el tudja dönteni mikor playert vesz.

[ Szerkesztve ]

(#48806) #75912448 válasza robi-k (#48803) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ezért használunk HTPC-t, ;] igaz a Kánaán ezen a vonalon is épp a köv néhány hónapban érkezik, mind soc, mind IGP+alaplapi HDMI2.0 és ugyanilyenen videokártyák tekintetében. Néhányan biztos el tudjátok képzelni mennyire érdekel a tévék és MP-k világa, de ettől még jó volna minőségi lejátszókkal találkozni, széleskörű igény mutatkozik rá.

(#48807) Joshi válasza BBéci (#48804) üzenetére


Joshi
titán

Az elfogultságról csak annyit, hogy ha én nem látok két kábel között különbséget akkor nincs is? Egyébként meg a saját cuccaimon ne más mondja meg hogy mit látok vagy mit kellene látnom. Én nem arról beszéltem hogy te mit láttál a tesztelt készülékeden.

(#48805) galaxys80 ember, olvasd el a hozzászólásaidat, mert azok többségében a 4k és HEVC létszükségét kérdőjelezted meg. Ha pedig józan paraszti ésszel gondolkodunk, akkor miért is baj ha most vesz az ember egy 4k HDR és HEVC képes lejátszót? Ha jól tudom a Q5 pro 50k környékén lesz és az itteni tapasztalt felhasználók szerint jobb chipset van benne mint a Sigma. Ja hogy jövő biztosabb mint a régebbi lejátszók? Tényleg nagy hátrány.

ui.: nem kötelező éjjel-nappal 4k HEVC kódolást nézni. ;]

[ Szerkesztve ]

(#48808) DVlad válasza Joshi (#48807) üzenetére


DVlad
őstag

(#48809) Joshi válasza DVlad (#48808) üzenetére


Joshi
titán

Majd akkor derül ki hogy mekkora az 1080p és 2160p között a különbség, ha elérhetőek lesznek ISO-ban a 2160-as anyagok is, addig csak találgatni tudunk. Játékoknál egyértelműen van különbség igaz hogy ott max 2m-re ülök a TV-től.

(#48810) envagyok


envagyok
veterán

Azért a h.265 sem egy olyan überkirály dolog.
Ugyanolyan képminőség esetén kb. 20-30%-Al kisebb a file méret. Azaz egy bd rip 50 giga helyett kb. 40 lesz, de a képminőség nem fog javulni.
Az uhd meg akkor érdekes, ha majd egy 110 colos tv-t fogsz nézegetni 2-3 méterről :)
Addig ez felesleges parasztvakítás. Ráadásul a h.265, uhd képes lejátszók csak most kezdenek bejönni, de mindnek vannak gyerekbetegségei.
A q10 sem tökéletes még.
Mondom mindezt úgy, hogy a hálóban uhd tv van, a Pc-n Gtx960 hdmi 2.0-ás vga-val használom, és van egy s905 MiniMX szintén uhd-s. És mivel nézek filmeket a hálóban? Raspberry pi2-vel. A MiniMX a szekrény tetején van. A nappaliban 4-5 méter a nézése távolságom, 60-as fhd plazma van n3000-es HTPC-vel, de ott is bánom már hogy eladtam a pi-t.
Amíg nem lesz elérhető árú 100+ colos oled tv, addig sztem felesleges lejátszót venni 40-60-80-100k-ért, mert 3-4 év múlva megveheted majd 20-ért.
A hang téma is röhej.
Túl vagyunk a dts-hd-n, dolby TrueHD -n, már atmos és dts:x a menő, de a star wars új magyar bd lemezen 384kbites Dolby Digital a magyar hangsáv.
Ráadásul szerintem az emberek már egy 5.1, 5.2 rendszernek is örülnek, nincs értelme 11.2 hangszórónak.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#48811) liszi70 válasza DVlad (#48808) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ezt ismerjük, meg a sok többi hasonló táblázatot is. Ezek a képpontok felismerésének körülbelüli távolságát írják le. De a 4k élménybeszámolókból nekem az jött le, hogy nem a konkrét képpontok megkülönböztetése miatt szebb nekik a látvány, hanem összességében ad jobb hatást, akkor is, ha kisebb megjelenítőkön nem látják konkrétan a képpontokat. Lehet benne valami..... Nem tudható, mennyi ebben a placebo, de azt sok más esetben sem lehet tudni. :)

[ Szerkesztve ]

(#48812) Joshi válasza liszi70 (#48811) üzenetére


Joshi
titán

BBécinek is ezzel érveltem, de pl nagyon sokat adhat egy 4k TV ha a családi fotókat nézegetjük rajta és még sorolhatnám.

(#48813) BBéci válasza liszi70 (#48811) üzenetére


BBéci
titán

Örülök annak, hogy megemlítetted a placebót, szerintem az is van benne bőséggel.
Abban tévedsz, hogy a képpontok felismerhetősége alapján készültek a táblázatok, grafikonok. Arról van szó, honnan ad plusz élményt, több apró részletet az adott felbontás a kisebbhez képest.
Emlékezz vissza, milyen sokszor ajánlgattál HD ready tévéket, ha a kérdező nézési távolsága nem indokolta a full HD-t.

(#48812) Joshi
A fényképek nézegetése nem tipikus tévéhasználati mód, megint úgy érzem, magyarázod a bizonyítványodat, próbálod indokolni, miért vettél UHD tévét.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48814) Dareiosss válasza BBéci (#48798) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Én 1,3 méterről nézem :)

(#48815) BBéci válasza Dareiosss (#48814) üzenetére


BBéci
titán

55 colos átlójút? Gratulálok! A felbontás előnyét onnan láthatod, viszont a látószög már olyan hatalmas, ami egyértelműen kényelmetlen, csak fejforgatással tudsz a két széle között váltani.
Valamint házimozi rendszer használata szinte kizárt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48816) Blaise


Blaise
veterán

(#48817) liszi70 válasza BBéci (#48813) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Abban tévedsz, hogy a képpontok felismerhetősége alapján készültek a táblázatok"

Nem tévedek, ezek annak alapján készültek. Az általad említett "több apró részlet" pontosan a képpontok méretének különbözőségéről, a kép részleteiben megmutatkozó felismerhetőségről szól.

"Örülök annak, hogy megemlítetted a placebót, szerintem az is van benne bőséggel."

Ezt a véleményt akkor is elvárnám, amikor általad fetisizált eszközök, kiegészítők, kábelek esetén említem meg a placebot. Vastagon benne van a hifi-házimozi világban, ha tudatosul ez bennetek, ha nem.

Én nem lennék ennyire 4k-ellenes a helyedben, mert el fog jönni az idő, amikor muszáj leszel magyarázkodni, hogy eddig miért így gondoltad. ;] :D

c4 : "Majd roppant kíváncsi leszek a konzekvenciára, mikor arra kerül a sor, hogy megrendelnek tőled egy UHD TV tesztet..."

:DDD

[ Szerkesztve ]

(#48818) Joshi válasza BBéci (#48813) üzenetére


Joshi
titán

"magyarázod a bizonyítványodat"
Te ugyan ezt teszed minden fórumban. :D

Én egyértelműen játékra vettem a 4k TV-ét és egyéb más ok is közrejátszott. Viszont az saját tapasztalat hogy igenis van értelme. De ami részemről kézzelfogható érv az részedről csak egy nézési távolság táblázat. Ilyenkor mindig az jut eszembe amikor a hdmi kábelek közötti különbségekről beszéltek, ha ott szemre van különbség, akkor 1080p vs 2160p között is van. Én senkit nem akarok rábeszélni arra hogy 4k TV-ét vegyen, nem úgy mint egyesek az ellenkezőjére. Részemről befejeztem a témát. :R

Egy Q5 Pro vagy Q10 Pro médialejátszó pedig egyértelműen ajánlott, ez nem egy olyan árkategória ami megfizethetetlen lenne mint mondjuk egy jó minőségű 4k OLED TV.

(#48819) Dareiosss válasza BBéci (#48815) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Ha ráadom a házimozit a filmeknél akkor picit hátrébb megyek, sorozatoknál én élvezem ezt a közelséget és az 1080p is jó ilyen távról. Amúgy meg nem azért vettem mert 4Kt akartam, de mivel ez már Triluminosos sokkal szebb képe van mint mondjuk a w755 nek, ha annak is lett volna ilyen a képe, vett volna a halál 4Kt

(#48820) BBéci válasza Joshi (#48818) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem nem érted a mondás jelentését. :(

Igen, van különbség a 1080p és a 2160p között, sosem állította senki az ellenkezőjét. Csak éppen megfelelő távolságból kell nézni, ami általában nem áll fenn, vagy ha igen, akkor több kompromisszum árán.
Nem érveltem táblázattal, hanem saját tapasztalataimat említettem. Kijelentem, szerintem tévében semmi értelme az UHD felbontásnak, kizárólag a gyártók trükkje a bevételeik szinten tartására, vagy növelésére. Láttam több 4K/UHD vetítő képét, egyik esetben sem esett le az állam és nem éreztem birtoklási vágyat.

Kérdeztem, nem válaszoltál, milyen arányban vannak jelenleg a 4K/UHD felbontású játékok?

(#48817) liszi70
Az a nézési távolság táblázat, amit én állítottam össze, nem annak alapján készült. Így már rendben van?
Kizártnak tartom, hogy revideálni fogom valaha a mostani álláspontomat a 4K/UHD-ről.

Már írtam, hogy "rendeltek" tőlem két UHD TV tesztet, amiket csak félig írtam meg, mert az a véleményem is benne lett volna, amit ma itt elmeséltem. Inkább kukáztam.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48821) bogabi válasza Blaise (#48816) üzenetére


bogabi
senior tag

Azt a - ha jól látom - bekapcsoló gombot a bal elején nem gondolták komolyan??? :)

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#48822) Dareiosss válasza BBéci (#48820) üzenetére


Dareiosss
senior tag

[link]
Az összes új játékon be tudod nyomni a 4Kt, csak azért kell alá vas.

[ Szerkesztve ]

(#48823) BBéci válasza Dareiosss (#48822) üzenetére


BBéci
titán

Azok natív 4K felbontásúak? Mit jelent az, hogy be tudom nyomni?
Soha nem játszottam tévén és úgy vélem, nem is fogok, tehát egyáltalán nem vagyok tájékozott a témában.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48824) Dareiosss válasza BBéci (#48823) üzenetére


Dareiosss
senior tag

A beállításoknál beállítod a 3840x2160, de én nem konzolról beszélek, hanem PC ről aminél a TVt használja monitorként. De hogy ezt meg tudd tenni kell egy GTX 980 vagy 970 minimum és nem a mobilra gondolok.

(#48825) Joshi válasza BBéci (#48823) üzenetére


Joshi
titán

Natív felbontásúnak a kijelzőnek kell lennie, PC-és játékoknak már rég nem gond az 1920x1080-nál magasabb felbontás. Nagyon jó hatással van az élsimításra és több részlet kivehető.

(#48826) liszi70 válasza BBéci (#48820) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Az a nézési távolság táblázat, amit én állítottam össze, nem annak alapján készült. Így már rendben van?"

Nekem tökre rendben van, de az összes többi is hasonló számokat tartalmaz. Valószínűleg a régebbi táblázatok alapot adtak számodra is, nincs ezzel semmi baj. Jók ezek a táblázatok, sokszor linkelgettem én is ilyeneket, de a beszélgetés most arról szól, hogy a pixelektől függ a részletezési képesség, tehát nem szólhat másról az összes táblázat, mint a "képpontok méretének különbözőségéről, a kép részleteiben megmutatkozó felismerhetőségéről". :) Ha a "te" táblázatod nem a képpontokról és azok érzékeléséről szól, akkor nem tudom miről! :D

[ Szerkesztve ]

(#48827) Joshi válasza Joshi (#48825) üzenetére


Joshi
titán

Inkább az extrém képarány ami esetleg nem megy az adott játéknak, de a config fájlban rendszerint ez is orvosolható. Ja és 4k-át nem tudnak a jelenlegi konzolok, majd esetleg a Sony PS4 frissített verziója.

[ Szerkesztve ]

(#48828) dota1 válasza BBéci (#48804) üzenetére


dota1
aktív tag

Ha 75"-on nem lát különbséget akkor ott komoly problémák lehetnek a szemével. És mire alapozza egyébként ezt a kijelentését a kolléga vajon. Látott 2db azonos technológiával szerelt samut egymás mellett, melyből az egyik FHD a mésik UHD volt (nem hinném). Mert a mai 4k tv-k már nagyon szépen komparálják a köztes pixelek kitöltését (felskáláznak), és ezért ebben a méretben ordít a különbség. Természetesen normális anyag és lejátszó kell hozzá, de aki elkölt ennyit tv-re, gondolom van neki.
A 4k anyag lerippelve ill. leskálázva sokkal jobb eredményt hoz mint a FHD BD anyag. (Példaként a divixes korszakban, teljesen más az azonos méretű dvd-rip mint a bd-rip képe....)
Neves televízió társaságoknak már egy ideje 4k felvételre képes kamerákat szállítunk, pont azért mert több információból.....

[ Szerkesztve ]

(#48829) BBéci válasza Joshi (#48825) üzenetére


BBéci
titán

Ez óriási butaság. Mi a sz@rt érz azzal, hogy a kijelző ultra felbontású de a film, vagy játék nem az. Becumiztad a marketing maszlagot.
Azt sejtettem eddig is, hogy nincs 4K/UHD konzol, és játék sincs, azért kérdeztelek és megerősítettél.

(#48824) Dareiosss
Tehát nem natív 4K/UHD a játék. Nincs több kérdésem. :P

(#48828) gadjoe66
Aki felskálázott anyag nézésére vesz UHD tévét, azt csak sajnálni tudom. :(((
Igen, ordít a különbség, annyira vacak a felskálázott a natívhoz képest.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48830) DVlad válasza dota1 (#48828) üzenetére


DVlad
őstag

Józanul, a "skálázás" sosem a minōség szinonímája. Az átkosban sem volt az, kivéve mikor bemondták a tévében, hogy banán szállítmány érkezett.

(#48831) BBéci válasza DVlad (#48830) üzenetére


BBéci
titán

Erről van szó. Vicc az egész UHD őrület.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48832) csabi63 válasza BBéci (#48829) üzenetére


csabi63
senior tag

A felskálázás kb. olyan élmény, mint a 2D-3D konverzió. :D Az égvilágon nem jó semmire, de x millió tévét csak eladtak vele.

(#48833) DVlad válasza csabi63 (#48832) üzenetére


DVlad
őstag

Majd lehúzták a rolettát, mert mégis maradt az emberiségnek egy olyan hányada, ami a saját- vagy mások tanulópénzén rájött a nagy lehúzás tényére.

(#48834) Dareiosss válasza BBéci (#48829) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Natív? Veheted úgy hogy natív ha ez nálad azt takarja, hogy 4K felbontásra fejlesztették, mert PCre már az a standard, mivel mindig a Top GPUkra fejlesztenek. De mivel aki játszik annak az elenyésző része fizeti meg a top hardvert ezért nyilván le lehet butítani a grafikát, hogy még az is játszon és hozza a lovét a fejlesztőknek akinek hardverre nincs pénze.

A másik kíváncsi vagyok ha az idei vagy a jövő évi modellekből kéne TVt választanod mit vennél? Mert a full HDt teljesen kinyírták, úgyhogy vagy megveszed az olcsó modellt ami már szar képminőségben, vagy veszel UHDt.

[ Szerkesztve ]

(#48835) dota1 válasza BBéci (#48829) üzenetére


dota1
aktív tag

Béci nem ismerek rád, mi ez az anti 4k őrület nálad? :) Asszem intézek majd neked egy 65xd9305-öt tesztre, nem tudom eddíg miket néztél. Vagy kérdezd meg Szepit az új 4k projikról..

[ Szerkesztve ]

(#48836) LógaGéza válasza dota1 (#48835) üzenetére


LógaGéza
addikt

Szép dolog is a Sony VW520ES, csak sajnos még nincs jó forrásom elé... Ha itt a Q10 Pro, akkor lesz majd az igazi :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#48837) SunMount3r válasza Blaise (#48816) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ha jól látom ezen is van rendes sztereo RCA hang kimenet, right? :F :)

(Egy jó ideig én bőven beérem majd egy arra kötött jobb fajta Genius 2.0-ás szettel, még eléggé gyerekcipőben jár nálunk a házi mozi, de hang terén még jó ideig biztosan nem fogok annyira elszállni, hogy több 100K-t költsek szuper erősítő+hangfal párosokra. Rá ér az még, egyelőre a kép minőség terén legyen meg az előrelépés. És egy jobb sima 2.0-ás aktív hangfal is sokkal jobb már, mint a TV-k sajátja).

[ Szerkesztve ]

(#48838) #75912448 válasza BBéci (#48831) üzenetére


#75912448
törölt tag

Inkább az a vicc, ahogy összemosod az UHD-t szimplán tévé kérdésre, nézési távolságra. Maga az UHD szabvány hoz magával 10bit színfelbontást, Rec.2020 színtartományt, 48/60 fps-t, HDR-t, blalbla, amit majd/már a készülő BD transzferek kihasználnak, a mai illetve köv. gen. tévék/vetítők pedig megjelenítenek.

És csak ismételni tudom, UHD anyag jobban tud kinézni megfelelő minőségű leskálázó algoritmussal Full HD megjelenítőn is, mint ugyanazon film 1080p kiadása! Nem jó hasonlat, de a nagyobb felbontásból eredő pluszt érzékeltetheti az un supersampling is, amikor 1080p natív anyagot ugyancsak nagyon jó algóval felskálázol 2160p-re, majd downscale 1080p megjelenítőre. Erről néhány fórumtársunk tudna is mesélni, akik eme formában nyúzzák a HTPC-jüket, vagy látták mire jó, ... és ehhez képest hol van egy natív UHD BD transzfer, amit teljes valójában illetve leskálázva is lehet nézni, végeredményben pontosabb képminőséget nyújtva Full HD-hez képest. Sajna UHD vetítők egyelőre bazi drágák.

Egyáltalán nem vicc az UHD, inkább a jelen és jövő egyben, amit helyén kell kezeljünk. Nem 3D, nem is teljes mértékben parasztvakítás, hanem valós technológia előrelépés a közeljövőben piacra kerülő megjelenítők technológiai keretein belül. Ha a BD transzferek képesek lesznek jó minőségben kihasználni mindazt a pluszt ami vele jár, szvsz egyben ígéretes jövendő. Nyilván meglettünk volna nélküle, nyilván kisebb a difi, mint anno SD>HD váltáskor, de ilyen formán elutasítani botorság.

(#48839) SunMount3r válasza #75912448 (#48838) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

OFF az OFF-hoz: "Nem 3D, nem is teljes mértékben parasztvakítás" -mivel úgy tűnik ez a két "kategória" kissé össze van mosva ebben a mondatban, nem tudok elmenni mellette szó nélkül: Én már láttam azért pár színvonalasan és normális technikával felvett 3D-s anyagot és pl. igényesebb természetfilmek esetén rengeteget dob az a plusz, ahogy pl. ki/elúszik melletted egy fóka, teknőc vagy bármilyen tengeri herkentyű, szinte szó szerint a "szobában", vagy ahogy érintésnyi távolságra kidugja az arcodba az orrát egy fóka a képernyőből. A mélység és rétegek megjelenítésének "előnyeiről" pl. tájak vagy animációk esetén nem is beszélve.

Ez nem kizárólagosító "3d Rulez the world" szemszögből írom, csak szerintem a 3D egy olyan plusz lehetőség, amit ha ügyesen és igényesen használnak a filmesek, akkor igen is megvannak az előnyei. Persze sok film simán 2D-ben a legjobb, nem kell ezt túl lihegni sem, de lefitymálni sem kellene annyira. Ha valakinek nem jön be, vagy nincs rá igénye, akkor szépen tovább lép és kész. Én nem tartom magamat azok közé tartozónak akik csak a divat, meg a plecsni miatt vettek 3D TV-t... Ennyi, és nem újabb vitát akartam ezzel generálni, vagy belekötni bármibe/bárkibe is, csak a tapasztalaton alapuló véleményem. :)

[ Szerkesztve ]

(#48840) BBéci válasza dota1 (#48835) üzenetére


BBéci
titán

Nem kérdezek meg senkit, inkább a saját szemeimnek hiszek.

(#48834) Dareiosss
Használt plazmatévét vennék, pár napja láttam egy hirdetésben 65 colos Panasonic ST50-et 350000 forintért.

(#48838) regger
Ne érts félre, elsősorban az 55 colos és annál kisebb tévék esetében tartom iszonyú mókusvakításnak, és mint ilyet, teljesen feleslegesnek az UHD-t.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48841) #75912448 válasza SunMount3r (#48839) üzenetére


#75912448
törölt tag

Nem állt szándékomban összemosni, mint valós és tartós előrelépésként gondolok az UHD-re és amit magával hoz. A 3D végül nem az lett, mint olyan sajnos vagy sem megbukni látszik, én otthoni mozin nagy vásznon kedvelem. Parasztvakító funkciók, mint hajlított tévé (miközben mozivásznon szebbet jobbat elképzelni sem tudok 21:9 képaránnyal), ambilight, smart és hasonló, nem valós vagy távolba mutató, ideig óráig tartó nem valós fejlesztés.

(#48840) BBéci

Úgy más, de ha az új szabványok azzal járnak, hogy kevésbé sávos, rossz színátmenetes BD transzfer a végeredmény, már azzal jól járnánk. És ugye látszik képmérettől függetlenül. Ha láttad, láttátok a The Martiant, In the Heart of the Sea - hogy kettőt említsek az utóbbi időből -,mely filmek max technikailag értékelhetők, és céljuk sem igazán más, ahol elvárás lenne referencia transzfert kapjunk, mégis a BD kiadvány végeredménye egy katasztrofális sáv-halmaz, vásznon különösen minősíthetetlen égbolt látványával, pocsék színátmenetekkel.

[ Szerkesztve ]

(#48842) Phülöp válasza #75912448 (#48841) üzenetére


Phülöp
addikt

Kicsit megvédeném az Ambilight-ot - szemüvegesként nekem nagy előny, hogy Ambilight használata mellett nem kell egyéb fényforrás a mozizáshoz, mégse csillan be zavaróan a szemüvegem. Tudom, nem erre találták ki, de akkor is hasznos számomra.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#48843) Dareiosss válasza BBéci (#48840) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Én is agyaltam, hogy maradok a plazmánál, de ennyi pénzt gari nélküli TV re nem vagyok hajlandó kiadni. :U :(

[ Szerkesztve ]

(#48844) dota1 válasza #75912448 (#48838) üzenetére


dota1
aktív tag

"És csak ismételni tudom, UHD anyag jobban tud kinézni megfelelő minőségű leskálázó algoritmussal Full HD megjelenítőn is, mint ugyanazon film 1080p kiadása!"

:K

(#48845) BBéci válasza #75912448 (#48841) üzenetére


BBéci
titán

A The Maritiant 10 perc után leállítottam, a másik eleve nem érdekel.
Jó ideje keveset foglalkozom a filmek kép- és hangminőségével, vagy leköt, vagy nem. Damages, House of Cards, The Night Manager, Arrow megy nálunk mostanában.

Nem a 4K filmekről folyt a vita, hanem az UHD tévékről. De nekem vetítve sem volt akkora pukkanás, hogy picit is érdekeljen.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48846) DVlad válasza #75912448 (#48838) üzenetére


DVlad
őstag

Szerintem senki sem állította, hogy minél nagyobb felbontás, annál rosszabb. A lényeg az elterjedt, naponta ezrével eladott megjelenítőkön van, amelyek többnyire 32-42" mérettel viszik az imax élményt az otthonokba. Mert beszopják a marketing bullshitet az emberek általában, minden területen, mindig. Egy 100+" megjelenítőn már el is várt, hogy nagy felbontású legyen, ha olyan a nézési távolság, de jelenleg (jó pár évig még) csak kasza üzemmód, amit persze jól tesznek a cégek, mert a birkákat meg kell nyírni.
(4k telefon? LOL)

(#48847) dota1 válasza DVlad (#48846) üzenetére


dota1
aktív tag

Az rendben van , hogy a többségnek nincs erre igénye, de ez egy szakmai fórum ahol a legtöbb esetben az elérhető csúcskategóriát vesézzük,elemezzük.

Azzal egyet értek , hogy sokan megveszik a kisméretű UHD tv-ket 4m+ távolságra aminek tényleg nem sok értelme van (szigorúan a felbontást nézve).
Ez az egész arról szól , hogy ha valakinek van rá igénye, és számára optimális rendszere, akkor ha szeretné van lehetőség elérni a jobb képminőséget, megfelelő formátumokkal, és !!megfelelő lejátszóval!!.

[ Szerkesztve ]

(#48848) BBéci válasza dota1 (#48847) üzenetére


BBéci
titán

"a legtöbb esetben az elérhető csúcskategóriát vesézzük,elemezzük"

Érdekes, ezt eddig nem vettem észre. :( Inkább az ellenkezőjét, a minél olcsóbbat keresik az emberek, azokról érdeklődnek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#48849) envagyok válasza #75912448 (#48838) üzenetére


envagyok
veterán

Az uhd automatikusan nem hozza magával a hdr-t és a rec 2020-at

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#48850) robi-k


robi-k
őstag

Ha már megy a pörgés a 4K-n: megvan a lista, hogy melyik filmek lesznek elsőként kiadva az új 4K Ultra HD BD lemezen, idézem:

Universal Pictures Home Entertainment has joined the 4K Ultra HD movement, tapping Matt Damon’s “Jason Bourne,” “The Huntsman: Winter’s War” “Warcraft,” “Everest,” “Lucy” and “Lone Survivor”

Paramount Home Media Distribution recently announced that its first two titles in 4K Ultra HD Blu-ray disc movement would be “Star Trek” and “Star Trek Into Darkness.”

Lionsgate has already begun releasing titles in the format. “Sicario,” “The Last Witch Hunter,” “Ender’s Game” and “The Expendables 3” were made available March 1, timed to the arrival in the market of the first 4K Ultra HD Blu-ray Disc players from Samsung.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.