Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28000) Synthwave válasza Crystalheart (#27990) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Alapból elutasítod az ilyet. Ezt messzemenően nem objektívnek hívják.

Wiki idézet elég lol. Mármint, hogy azzal jössz.

"melyek eredményét nézni, látni lehet és célja nem valamely konkrét használati funkció kiszolgálása."

Azt hittem, azért az értelmező olvasás megy, ha már írni szoktál.

"ösztönlénykéjelgők deviáns vágyait"

A devianciáról tudnál mesélni, no? ;]

Ösztönlénykéjelgőnek nevezni azt, akinek van genitália a lába között és nem próbálja meg rendkívül ostoba módon elnyomni az alapvető biólógiai késztetéseit, inkább egészségesnek nevezném.

De hogy visszatérjünk a rajzolt formához; az én deviáns vágyaim kielégítéséhez ez bizony édeskevés. Hedonistának lenni meg jó és bár hiszek a reinkarnációban, de ezt az életemet egyszer és most élem; majd hülye lennék aszkézisba és egyéb asztrális / mentális önsanyargatásba taszítani magam - vagy éppen emberségem egyik meghatározó elemét megtagadni. Az életet élvezni kell, utána meg már úgysem számít.

Van képzőművész vénám, rengeteget rajzoltam is anno, aztán digitális illusztrátornak készültem, míg az izületeim azt nem mondták, hogy talán mégse. Életem egyik tragédiájától elkanyarodva még mindig emlékszem arra, hogy egy jól sikerült rajz MEKKORA megelégedettséget és esztétikai (és lelki) élményt adott - és ösztönzőerőt, hogy a következő még királyabb legyen. Mert mikor rajzoltam, majd a végül a kész eredményt bámultam a papíron, a valóság, mint olyan, belefakult a háttérbe.

Értékelem a vonalak és formák finomságát, lendületét, összhangját, tisztaságát, a bennük dúló érzelmeket, a textíliák lágy esését, színes illusztráció esetében a színek egymáshoz való viszonyát és mélységét, a fények játékát, a perspektívát, a kompozíciót és végül, de nem utolsósorban, az összhatásra ráteszek egy lapáttal a képzelőerőm segítségével - mert így lesz teljes a vizuális (ÉS spirituális) élmény.

Így én flesselek, te meg sivár életet élsz. ;] :DDD

"na az bajosan illik egy Munkácsy és egy Picasso közé."

Ahogy az "objektív" véleményed is, egy számodra totál ismeretlen földrész partvonalainak meghatározásában.
Írni is csak arról tudsz JÓL, amiről van elsőkézbőli tapasztalatod. Így lesz életszerű és élvezhető, így tudnak vele mások azonosulni. Így ér valamit. Ha saját tapasztalatok szolgálják az alapot és nem azoknak hiánya + "empátia" kettősből merít. De pont neked kell ezt magyarázni?

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.