Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• horeee

tag

Sziasztok!
    Új vagyok itt a fórumon, eddig csak olvasgattam, "szívtam magamba a tudást", de most problémába ütköztem, gondoltam hátha ti erre is tudjátok a megoldást.

Két hete vettem Kínából egy Sunvell t95m 2gb RAM-os android boxot. (gyárilag root-olt Lollipop)
    Szépen tette is a dolgát: gyors, stabil, jól megy a KODI, jól működik az optikai hang kimenete is (ez amúgy döntő szempont volt a választás során).
    Egy 2,5-es USB-s, 3TB-os külső HDD van rákötve, NTFS-re formázva, erről mennek a filmek, zenék, miegymás.
    Egy dolog nem ment sohasem: bár minden gyári program eléri a külső HDD-t, írja is, olvassa is, semmilyen torrent klienst (ttorrent, utorrent) nem tudtam arra rávenni, hogy a letöltéseket a HDD-re tegye, mert szerinte az "ReadOnly". Működött a fel-le töltés, de csak a belső tárhelyre, ami kicsi. Beállítottam a gyári tallózóval a hozzáférési jogosultságot (Grant Access) először a teljes meghajtóra, majd csak egy mappára, de akkor sem volt hajlandó a HDD-re írni a torrent-kliens.

A neten több helyen van leírás arról, hogy a
    system\etc\permissions\platform.xml
    file-ban a
    <permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" >
    <group gid="sdcard_r" />
    <group gid="sdcard_rw" />

részt ki kell bővíteni az alábbi sorral:
    <group gid="media_rw" />

Ez nemhogy nem segített, de azóta csak a RootExplorer-rel tudom elérni a HDD-t, a többi program egyáltalán nem is látja hogy csatlakoztatva van. KODI-ban viszont mégis megjelenik az fileoknál az UDISK0, de nem olvasható.
    Visszamásoltam az eredeti platform.xml file biztonsági másolatát, de a helyzet ettől semmit sem változott, ugyanúgy nem elérhető, nem olvasható a HDD, csak a RootExplorerrel.

Gyári visszaállítást még nem próbáltam - nyilván az lesz a következő próbálkozásom - de gondoltam azért felteszem itt a kérdést: ezmiez???
    Olvastam, hogy már többen is vettetek itt a fórumon ugyanilyen Sunvell t95m készüléket, amit amúgy én is bátran ajánlok, futott bele valaki ilyen jelenségbe?

Bocs hogy ilyen hosszú voltam, remélem nem hagytam ki a leírásból semmi lényeges infót.
    Tud valaki segíteni ilyen ügyben?

[ Szerkesztve ]

Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés