Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99104) Czo válasza envagyok (#99100) üzenetére


Czo
őstag

Egy mezei IDE vezerlo, ugy mukodik, mint egy mezei IDE vezerlo. A ZIP drive drivere (es az ATAPI cuccok, tehat CD, LS120, kazetta) azt feltetelezi, hogy az eszkozt, amit vezerelni akar, egy mezei IDE vezerlo, tokeletesen standard I/O cimein fogja megtalalni. Az a merevlemez vezerlo, ami mutatja az osszes radugott eszokzt egy mezei IDE vezerlo portjain, azt meg fogja hajtani az ATAPI driver.

Modern gepeknel, amikor atallitod a SATA-t "Legacy IDE" modra, akkor "visszabutitod" es a vezerlo a radugott eszkozoket a mezei IDE vezerlo modjara, a mezei IDE vezerlokon megszokott I/O cimeken fogja mutatni. Ezert tudod, az oakcdrom.sys-t hasznaln, SATA-s optikai drivehoz, ha visszarakod "Legacy IDE" modra. Ha viszont native, vagy AHCI modra rakod, akkor csak olyan cdrom vezerlo dos-os driver johet szoba, ami beszeli az ahci-t (ahcicd.sys) vagy az adott kontroller nativ modjat.

Tehat, barmi olyan kontroller jo lesz, ami pont ugy mukodik, mint ahogyan, az elso IDE kontroller mukodott. Minel butabb a kontroller, annal valoszinubb, hogy ilyen, de minden kontroller leirasabol kiderul, hogy milyen. Ha peldaul, a kontrolleren van ROM/EEPROM, tehat van barmilyen BIOS extensionje, akkor 99.999999%, hogy nem standard IDE (hiszen, a standard IDE BOOT tamogatashoz, tartalmazza a kodot a BIOS!).

Pont ugyonez van, mint a hangkartyaknal. Ami Sound Blasterkent mukodik, azt meg fogja hajtani a Sound Blasterhez irt szoftver, ami nem ugy, azt nem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.