Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81623) KROK640


KROK640
veterán

Egyébként ezen sokat elmélkedek még ma is, bár a válasz egyértelműen körvonalazódott már a fejemben, hogy vajon mennyire volt nekünk jó az 1997-2005 időszak?
De főleg a szűken és bőrömön tapasztalat 1999-2003?
Amikor ugye évenként megduplázódott a gépek teljesítménye, és az ember tudta, hogy jövő ilyenkorra olcsón lesznek a mostanit torony magasan verő HW-k. Tök jó volt lesni az árlistákat, ráfüggeni az újdonságokra, és nézni amint hetente csökken az áhított CPU/Alaplap/RAM/VGA/HDD ára...
Mikor 20 ezer ft-ból (fél havi bér) teljesen jó gaming VGA-t lehetett venni...
Ráadásul annak idején ez a suliban rangot is jelentett, hogy kinek milyen gépe van? A túl régi vagy gyenge gép égő volt, a menőbb arcok (mint pl egy idő után én is) pedig azzal versenyeztek kinek van a legjobb gépe az osztályban, az évfolyamban, az egész suliban ... (és az ilyeneknél volt külön érdekes mikor 768MB RAM volt a 466-osomban, mikor 128MBval is tökéletesen el lehetett lenni, 256MB meg highend gamer gépekbe volt leginkább csak)

Másik oldalról ez a gyors fejlődés hozta azt is, hogy egy egy éves gép már elavult volt, egy két éves már-már használhatatlan. Évente kb 100 ezret locsoltam a gépbe, és ígyis csak alkalmanként tudtam up to date lenni, az év nagy részében inkább az aktuális újdonságok mögött kullogtam.
Szóval megvolt az árnyoldala is. Ha a mai fizetésemet semmi másra csak gépre kellene költeni, akkor inkább jó lenne, hiszen évente lenne érezhető fejlődés...

Ha ma lenne ez, amikor fizetésem ezer más dologra elmegy (lakhatás, kaja, barátnő, közlekedés, buli, ruházkodás, stb) akkor valószínűleg úgy állnék a dolgokhoz mint Nowy Tomi haverom, aki akkor váltott P1 100-ról 300-as Celeronra, mikor én már vagy egy hónapja kirúgtam magam alól a totálisan elavult Celeron 466-ost az 1700-as Celeronért. Ő mindig évekkel le volt maradva, de azt mondta, hogy van ideje, kivárja még olcsóbb lesz a gép, inkább 2-3 évvel később játszik a játékokkal. (akkoriban még az internet sem volt elterjedt, ha az osztálytársak spoilereit elkerülte az ember, akkor 3 évvel később egy 3 éves játék is tudott új lenni). Ő egyébként manapság is viszonylag retro Phenom 965BE-t hajt, ha jól emlékszem.

Oh wait... hiszen a 2GB-os VGAmnak hála, most pont ezt csinálom, jó ideje! (hiába a 10400F) sokéves címekkel játszom, The Saboteur, C&C Generals, Worms Armagedon, Blur, Forza 4, JustCause 3, AC Unity, újabban FlatOut Ultimate Carnage. Igen, ha feltűnt ebből egyik sem újabb 2015-nél a Forza Horizon 4 (2018) kivételével.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.