Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarthSun

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    Hogy ne csak henyéléssel töltsem a nyaralásom végigpróbálgattam néhány hardvert.
    Először egy 386 és egy 486 lap.Ezekről mikor hozzám kerültek szépen leoperáltam a kék akkut aztán eltettem őket ESD zacsiba ahogy illik.Tavaly pakoláskor nézem, a trutyi tovább mart, pedig elrakáskor alig látszott marás.Kiprólálom mindegyiket hát működnek szépen :C Múlt héten szerváltam hozzájuk két io csatit, meg egy hálókarit, mindegyik műkszik.Érdekességük hogy nem számtech boltban voltak kitéve 200 HUF- ért, szerelt panel néven :DDD ISA hálót még csak-csak lehet szerválni de az io már ritkul, főleg a működő példányok.

    Másik operett: Asus P2B és Aopen lapok.Ezek korábban nem indultak, de amikor hozzám kerültek még igen.
    P2B: most elindult, bemegyek a biosba, hw monitor, látom hogy -5V nincs.Mondom magamban kinyírta a R9600, ami specben 2x- esnek is van írva de csak 4-8x- osban megy.
    Tápcsere majd ismét nézem, van -5V, öröm majd kb 10 perc után üröm, leállt.Végén kiderült hogy nem szeret 2 128- as ramot ( Kingstonok , BX ready- k), de egy 256- ost találtam, amivel stabilan megy, CL2- ben is.
    Aopen: nem indult, kis szívás után kiderült hogy a proci nem volt rendesen a helyén :W Brand gépből való proci, nem szabványos a slot széle, ezért nehezebb a behelyezés-kivétel.Belekalapáltam és máris indult.

    Tehát mind a 4 műkszik, majdnem teljes siker csak egy táp rossz, amelyiken nincs -5V.

    Képek a cuccokról és az akku-környéki marásokról.

    A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés