Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21901) spista222 válasza bacsis (#21900) üzenetére


spista222
addikt

Ki kellett fizetni vagy sem?
Visszaadták a ami maradt belőle?

(#21902) Yutani válasza bacsis (#21900) üzenetére


Yutani
nagyúr

AMD és NV kártya is lehet GPU hibás, és lehet BGA forrasztás hibás is ugyanúgy. Nekem legutóbb egy Sapphire 9800GT-t megjavított BGA reflow művelettel Killhates, de ugyanakkor egy XFX HD 4830 kártyát nem sikerült, mert valszeg a mag és a hordozó között engedett el a kötés.

#tarcsad

(#21903) gban válasza Yutani (#21902) üzenetére


gban
Közösségépítő

Pont ezek az esetek, amik nem győznek meg - egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a golyóknak köze van a hibához. Nem lehet hogy azért javult a dolog mert a golyózásnál is hőt kap a GPU?
Nem lehet hogy golyózás nélkül is javult volna?
Simán lehet hogy tévedek, de egyáltalán nem vagyok meggyőződve hogy gyakori lenne a golyók hibája.
Ezt igazolja a ólommentes olvadáspontja alatti javulás (hőlégfúvó, sütő), meg az általam ilyenkor alkalmazott próba is (ezt is írtam korábban, biztos fogtátok akkor is a fejeteket), amikor az átfújt videokártyát enyhén meghajtogatom. Ezzel igazából csak szimulálom az élethelyzetet, amikor óhatatlanul meghajlik a kártya kivétkor - berakáskor, vagy csak simán "nézegetéskor" egy-egy nehezebb hűtős kártya esetében.
De álló házban a saját súlyánál fogva is meghajlik a nehéz kártya. (Pont így derült ki egy kártya hibája egyszer, hajtogattam, de jó volt, viszont én álló helyzetben teszteltem, a tulaj meg álló házba rakta, ahol ugye vízszintesen áll a kártya, ott meg egyből kiderült hogy nem az igazi)
Ha ezek után is jó marad, akkor nincs forrasztási hiba, de ha könnyedén elrepednének a forrasztások, akkor azonnal meghalna, ami viszont nem igazán szokott megtörténni.
Nem állítom hogy nem létező hiba a forrasztás megrepedése, de valójában szerintem többször javulnak a hőtől a kártyák mint a végrehajtott reballtól.

Postázást nem vállalok.

(#21904) bacsis válasza spista222 (#21901) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

nem kellett kifizetni, s vissza is kaptam, csak eddig még igaz torzan, de adott képet, most meg már sípolja a gép :DDD Viszont szerencsére a tesója működött... Sajna annyit nem bírtak ki hogy egy fasza ksi 8800 Ultra SLI tesztet csináljak :U :(

(#21905) spista222 válasza gban (#21903) üzenetére


spista222
addikt

Nem állítom hogy nem létező hiba a forrasztás megrepedése, de valójában szerintem többször javulnak a hőtől a kártyák mint a végrehajtott reballtól.

A javulnak szót én idézőjelbe raknám ;] mert legfeljebb kapnak egy sebtapaszt de az nem gyógyítja meg őket véglegesen.

Én kerülök minden feszegetést de ezért sem vállalok alapesetben semmilyen garanciát posta után VGA-ra mert még egy kivétel előttig teljesen jól működő VGA is meghallhat akár attól is ha kivesszük és visszarakjuk.
A nagy hűtős kártyákat én mindig a hűtőjénél fogva rakosgatom mivel az a nehezebb és a panel elbírja a saját súlyát de fordítva az már nem nagyon igaz és csak hajlana a kártya, bár beszerelt állapotban nincs mit tenni akkor úgyis hajlani fog. Emlékszek még a régi AT-s házakra amikor a ház elejében direkt volt olyan műanyag ami tartást adott a hosszú kártyáknak:) pedig azoknak még negyed ekkora súlyuk sem volt.

bacsis Ezért nem szoktam én sem reballoztatni, mert általában az ilyen kártyákat én is csak egy rövidebb tesztre használom amire elég szokott lenni a rework is (Persze nem a sütős verzió).

[ Szerkesztve ]

(#21906) gban válasza spista222 (#21905) üzenetére


gban
Közösségépítő

pedig azoknak még negyed ekkora súlyuk sem volt

Az hagyján, de az ón sem ólommentes volt, vagyis rugalmas volt még.
Meg egy chipnek volt 12 lába összesen a 4 oldalán, nagy felfekvő felületeken, ma meg egy bga-nak van sokszáz lába, kis területen, azaz kis forrpontokkal.

Postázást nem vállalok.

(#21907) Rive válasza gban (#21903) üzenetére


Rive
veterán

...szerintem többször javulnak a hőtől a kártyák mint a végrehajtott reballtól.

Ez leginkább tipusfüggő. Anno emlegettem az XBoxot: ott a golyó- (és sokszor a nyák) hiba a gyakori, mig a 'középkorú' NV kártyáknál a GPU-hiba jellemző.

ATI esetén úgy sejtem, inkább a golyó- és memóriahiba a gyakori, de ezügyben kevesebb tapasztalatom van - ('sikeresen') kendácsolt ATI kártyákkal mintha kevésbé gyakran lehetne találkozni.

Ui.: BGA dolgában: a BGA-t pl. használják inteligens ágyúlövedékek épitéséhez is (50000 g gyorsulás), nincs ezzel a technológiával komoly baj... Egyedül a hordozó görbülését nem szeressék, lásd hűtőborda és leszoritóerő...

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21908) spista222 válasza Rive (#21907) üzenetére


spista222
addikt

Ezért szeretem az olyan VGA hűtő felfogatásokat amik nem a panelhez vannak húzva hanem a GPU háta mögött van egy gumi alátámasztás. Ezek talán kevésbé görbítik a nyákot persze ekkor is deformálódik a nyák de nem annyira.
Pl ez.

Más is járt már úgy hogy a gyári 775-ös pöckös hűtő annyira megnyagdította az alaplapot hogy a csavaros merevítős hűtőlefogatással már nem működött rendesen az alaplap?

(#21909) gban válasza spista222 (#21908) üzenetére


gban
Közösségépítő

478-nál láttam igen sűrűn, hogy gyári hűtőt levéve nem nagyon megy már a lap, annyira feszíti a gyári hűtő, hogy szabályosan meghajlik a lap, levétkor meg félig kiegyenesedik, majd újra meghajlik... áááá...
775-nél még nem tapasztraltam, bár a gyári pöckös hűtőket saját célra "csavarosítom", egy gépben sincs nálam pöckös megoldás.
Törik is, feszít is, nem az esetem :(
Tiszta gáz néha, amikor ezerrel kell nyomni a pöcköt hogy a helyére pattanjon.
A csavarosítás nem nehéz, szerintem már írtam, kell egy 478-as keret pl., de csavaros, és műanyag talpú.
A talpat 4 felé kell vágni, ez meg az alaplap alá. A pöckök helyére legtöbbször jó a 478-as keretből jövő csavar, de ha van hosszabb készleten, az még jobb, ekkor alátét is simán befér.
Az alaplap alatt nem árt rögzíteni a 4 műanyagdarabot, ha házba kerül, mert levétkor elmászik, és ugorhat ki a lap rossz esetben egy igazítás erejéig. Rögzítésre jó a szigszalag is, fogja amennyire kell míg belekerül a csavar.

Postázást nem vállalok.

(#21910) Rive válasza spista222 (#21908) üzenetére


Rive
veterán

Más is járt már úgy hogy a gyári 775-ös...

Nekem inkább a 478-as foglalatokra való hűtésekel volt efféle gondom: volt, hogy a nyák jól láthatóan 2-3 miliméterrel is kipúposodott az ellenoldalon. Gyalázatos volt.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21911) spista222 válasza Rive (#21910) üzenetére


spista222
addikt

775-nél nekem is csak egy esetem volt de elég rossz hogy eddig tökéletesen működött aztán a vevő inkább kér valami megbízható csavaros hűtést és utána már hopp meg is fagyott.
478-al is szívtam eleget. Alaplap fektetve hűtő meghúzva nem indul, hűtő nem szorítva indul -> lap irány kuka:).

(#21912) Rive válasza spista222 (#21911) üzenetére


Rive
veterán

478-ban nagyon tudtam becsülni a TH procifoglalatokat, kár, hogy már végképp kikoptak :(

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21913) gban válasza Rive (#21912) üzenetére


gban
Közösségépítő

Az meg milyen állatfajta :F :B

Postázást nem vállalok.

(#21914) Rive válasza gban (#21913) üzenetére


Rive
veterán

Through-Hole: amikor a foglalat nem BGA golyócskákkal csatlakozik a PCB-hez, hanem rendes, furatba illeszkedő lábai vannak.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21915) Peter789 válasza gban (#21913) üzenetére


Peter789
senior tag

sztem 775-tel és egyéb foglalatokkal is ugyanolyan visszatérő jelenség a lap meghajlása - legyen az akármilyen hűtő - ha nincsen ellendarabja a lap hátulján...

(#21914) Rive

ez alatt a "BGA golyócskákkal csatlakozik" alatt mit értesz? azt amikor a lyukba tipli szerűen belefeszül csak a láb, de ellendarabja nincsen? vagy miféle golyócskák?

[ Szerkesztve ]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#21916) gban válasza Peter789 (#21915) üzenetére


gban
Közösségépítő

A foglalat lábai tüskék, ez megy a lapba, látod a túlfelén.
A BGA-nál nem látod a tüskék végeit a lap hátulján, mert golyókkal van a foglalat a lapra rögzítve, nem lukakba menő tüskékkel.
Legalábbis én így értelmezem.

Postázást nem vállalok.

(#21917) Rive válasza gban (#21916) üzenetére


Rive
veterán

Úgy-úgy.

BGA-nál lényegében csak annyi van, hogy a két PCB (chip carrier és az alaplap) között csak az apró óngolyók vannak, azok teremtik meg a kapcsolatot, a forrasztóónhoz illő szilárdsággal.

TH foglalatnál viszont vanak rugalmas lábak, amik belemennek a furatokba, és csak a furat/láb kapcsolat fixálásához van jelen az ón. Sokkal rugalmasabb, strapabiróbb - illetve ebben a kaliberben drágább, bonyolultabb...

TH maradt - háta az égnek! - pl. a klf. PCI foglalatok beültetése.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21918) Peter789 válasza Rive (#21917) üzenetére


Peter789
senior tag

jaa bocsi, azt hittem hogy a hűtő rögzítésére írod hogy az is valamiféle BGA golyós, azért nem értettem hogy mire is gondolsz tulképp :DDD

a forrasztás az tiszta - TH, SMD QFN forrasztása mindennapos móka nálam, BGA-ra még nem vetemedtem :)

[ Szerkesztve ]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában:                                                                          http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

(#21919) Rive válasza Peter789 (#21918) üzenetére


Rive
veterán

Szintén.
BGA-t elvileg tudom, gyakorlatilag utálom és max. kendács-szinten űzüm :N
A többi rutin :K

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21920) gban válasza Rive (#21919) üzenetére


gban
Közösségépítő

BGA-t én forrasztottam eleget, de nem ekkora óriás méretben, hanem telefon paneleken. :DDD
Tök csúcs a 2x2 mm-es BGA 3x4 lábbal, vagy az 1x1 centis saccra 400 fölötti lábbal.
Egyébként állítom könnyebb volt azokkal dolgozni, mint a nagy chipekkel, pl. északi híd, GPU - meg az se mindegy, hogy azok gyári új chipek voltak természetesen, golyókkal a hasukon.

Postázást nem vállalok.

(#21921) KillHates válasza gban (#21903) üzenetére


KillHates
nagyúr

Szia!

Yutani kért meg, hogy foglalja állás a témát illetően.

Van igazság abban amit írtál, de valójában elenyésző ez a lehetőség. A hő minden esetben degradálja a félvezetőt. Tehát attól csak egész szélsőséges esetben javulhat a működése.
Általában az van amit Yutani írt; az úgynevezett BGA (Ball Grid Array) chip-ek alatti golyók engednek el a jó esetben a pad-ról, rossz esetben a pad-ot tépik le. A hajlítgatás azért nem szokott releváns lenni a hiba megállapításában, mert maga a chip is egy kis PCB ami együtt hajlik magával a kártya PCB-jével. A GPU a kis üvegkerámia kocka az IC tokozásának a közepén. Bármilyen hihetetlen, de ez is kis golyókkal érintkezik az IC PCB-jével. (csak nem látjuk a hőálló epoxy underfil miatt) Itt jön számításba a Te okfejtésed; szélsőséges esetekben melegítésre ez a mag is visszaforrasztható az IC PCB-jére, ha elengedett.
Viszont amit még írtál, hogy nincsen mindig szükség az újra golyózásra. Az ipari normák szerint soha nem golyózzák újra a kártyákat! Ha rossz akkor reflow (újra ömlesztés) vagy kuka :K
Sajnos a jó hőprofilt belőni még BGA-zó géppel is komoly feladat, nemhogy hőlégfúvóval, vagy egy sütővel. (ezekkel inkább a lehetetlen felé konvergál :D)
Ami még jellemzi az asztali GPU-k lelkivilágát, hogy a régebbiek nem támogatják a mag-visszalassulást, fejletlenebb az energia gazdálkodásuk, és sokkal hajlamosabbak a hőmegfutásokra. Ezért mire egy kártya bekerül a BGA-zó gépbe, addigra már zörög a porrá égett szilícium a tokozásában és nem igazán használ nekik a melegítgetés, vagy akár az újragolyózás. Minap futottam rá egy 9800GT G92-es GPU-jára ami olyan zárlatos, hogy a VGA kártya közepére ezzel az erővel akár egy 50 Forintost is forraszthattak volna. :D Persze lepakoltam az egész tetves kártyát, mert nem hittem, hogy pont a GPU tud ilyet produkálni, de tényleg...
Szóval egy szó mint száz, felesleges ex-catedra bármilyen állást foglalni, mert annyira komplex a rendszer, hogy szinte bármilyen hiba előfordulhat.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21922) KillHates válasza Rive (#21912) üzenetére


KillHates
nagyúr

A sávos interferencia miatt, és macerás volt a rétegeket rendesen kimaszkolni a kismillió láb alatt.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21923) KillHates válasza bacsis (#21900) üzenetére


KillHates
nagyúr

Mert rossz helyre küldted :P

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21924) Rive válasza KillHates (#21922) üzenetére


Rive
veterán

Munkám, tudom :B

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21925) KillHates válasza Rive (#21924) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nem irigyellek... RK3066-ostól kaptam lila hajat; feladat: oldd meg a "kikábelezését" 8 rétegben :W

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21926) gban válasza KillHates (#21921) üzenetére


gban
Közösségépítő

Értem én (vagy azt mondom hogy okosnak tűnjek :DDD ), de abban igazam van szerinted, hogy az ólommentes ón a sütőben nem olvad?
Szerintem ott 300 fokot sem lehet elérni, viszont az ólommentes jóval 300 fölött olvad.
Ha meg nem olvad, akkor mitől "javul" a kártya? :F
Na ez az ami leginkább kétkedővé tesz, meg a tapasztalat, amikor az ólommentes forrasztás hőskorában a Motorola gyárban azt mondták, szedjük le a chipet, hogy megismerjük a dolog szépségét, de minden szétégett már, a panel is, de csak nem jött le a chip - szándékosan nagy chipet adtak leszedni, aminek nagy a hőigénye a mérete miatt (mármint itt is kell fújni meg ott is egyidejűleg, nem elég tartani a hőlégfúvót egy ponton).

Postázást nem vállalok.

(#21927) KillHates válasza gban (#21926) üzenetére


KillHates
nagyúr

Az ólommentes forraszanyag 238-242 fokon ömlik meg. A teljes halmazállapot váltás valóban 300 fok felett történik, de az már rég rossz, mert ekkorra már szépen kifosta a GPU maga alól a golyókat :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21928) gban válasza KillHates (#21927) üzenetére


gban
Közösségépítő

Akkor a hőfok volt a tévedésem alapja.
Mindig tanul az ember, kösz.

Postázást nem vállalok.

(#21929) KillHates válasza gban (#21928) üzenetére


KillHates
nagyúr

Én is általában a google-t és a szakmai fórumokat túrom; a diplomámmal kitörölhetem a .... (főleg, hogy építőmérnök vagyok :W :U)

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21930) Rive válasza KillHates (#21925) üzenetére


Rive
veterán

Altium//click-click-click, fanout, click, kávé, kész :DDD

Ez a hőfok-dolog viszont tényleg nem egyenes. Az egyetlen esetben, amikor efféle kendácsolásra folyamodtam direkt alacsony (<200) hőfokon nyomtam, és javult (mittudoménmilyen NV VGA).

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21931) KillHates válasza Rive (#21930) üzenetére


KillHates
nagyúr

Behány, hogy nem tudja megcsinálni, vagy akkora PCB-t tervez mint egy pingpong asztal. :D

Hát mivel mérted azt a 200 fokot? Ja, és mivel csináltad? Egyébként olyan 200 fok körül, már javul a repedéses probléma. :K

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21932) Rive válasza KillHates (#21931) üzenetére


Rive
veterán

Van itt valami szabályozható hőlégfúvó, azzal.
Nem tudom, mennyi volt pontosan a hőfok, de jóval 200 alatt.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21933) KillHates válasza Rive (#21932) üzenetére


KillHates
nagyúr

Egyszer állítsd be 200 fokra, és dobj alá egy K-szondát. Lesz az 250 fok is amit majd mér. :K
A nagyon puccos svájci Leister hőlégfúvómat belőttem 250 fokra. Aztán azt vettem észre, hogy eléggé hamar megfut az ón alatta; rámértem és egy laza 320 fokos levegőt fújt :W

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21934) Rive válasza KillHates (#21933) üzenetére


Rive
veterán

Nem lesz :N Forrasztási melóhoz úgy van belőve a hőfok, hogy az ónhuzalt épp 'megkapja': a kártyákra ~ ennek fele jutott.

De ez már elég off it, szerintem.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21935) KillHates válasza Rive (#21934) üzenetére


KillHates
nagyúr

Legközelebb nyugodtan engedd rá a melegebbet is.
Ami nagyon fontos, hogy rendesen maszkold körbe öntapadós alufóliával a chip-et.
És használj flux-ot :K

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21936) zoltanz válasza KillHates (#21921) üzenetére


zoltanz
nagyúr

A sütőbe berakás nálam sem vált be, ez így igaz. :(

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#21937) Rive válasza KillHates (#21935) üzenetére


Rive
veterán

Minek, ha így is 'megjavult'?

Mondjuk azóta se tudom, mit kezdjek vele. Illetve két kártya -> velük. ATIs vagyok, viszont kendácsoltan ki nem adom a kezemből, kidobni meg sajnálom :U Kész ráb@szás :DDD

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#21938) dfdfdf


dfdfdf
őstag

(#21939) Ganz-[HUN] válasza spista222 (#21901) üzenetére


Ganz-[HUN]
addikt

Gyerekek. Hozzáfogok BIOS chipet írni. (AbitBF6) Szurkjatok! :DDD

Furry /// Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T480s, T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, 980Ti, Sony DTC-ZE700 DAT, MX Master 2S, Shure SRH-440A, OLED ToTK Switch

(#21940) KillHates válasza Ganz-[HUN] (#21939) üzenetére


KillHates
nagyúr

Oké, én szurkjok! :D :DDD Rajtam ne múljon :D :R

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21941) dfdfdf válasza Ganz-[HUN] (#21939) üzenetére


dfdfdf
őstag

Sikerült életet lehelni bele?

(#21942) dfdfdf


dfdfdf
őstag

Mai találat AT/XT bill.
1
2

(#21943) bacsis válasza dfdfdf (#21942) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

Ez gémer öcsém, odaless mennyi Funkció gomb van rajta :DDD

(#21944) dfdfdf válasza bacsis (#21943) üzenetére


dfdfdf
őstag

a g510em elbújhat ezen csak g18ig van de ezen meg f20 ;]
hát csak néznék ha egy program kiírná please press f17 :DD

(#21945) Ganz-[HUN] válasza dfdfdf (#21941) üzenetére


Ganz-[HUN]
addikt

Nem, nem bírok kiírni egynormális Boot képes DOS lemezt :O

Furry /// Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T480s, T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, 980Ti, Sony DTC-ZE700 DAT, MX Master 2S, Shure SRH-440A, OLED ToTK Switch

(#21946) KillHates válasza Ganz-[HUN] (#21945) üzenetére


KillHates
nagyúr

A HDD Regenerator csinál nagyon patent boot CD-t vagy USB-s boot pendrive-ot.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#21947) spista222 válasza Ganz-[HUN] (#21945) üzenetére


spista222
addikt

Én sima IDE HDD-t szoktam használni amin fent van a win98 és arra mentem rá azokat a dolgokat amik kellhetnek BIOS íráshoz, azután F8 vagy Shift F8 (már nem emlékszem) rendszerinduláskor, és mehet a BIOS flash.
Normális Dos-os floppyt talán Win98-al lehet csinálni ami jó erre a célra, de én félek a floppyktól.

[ Szerkesztve ]

(#21948) zotyesz66 válasza spista222 (#21947) üzenetére


zotyesz66
őstag

www.bootdisk.com Én innen szoktam leszedni, ami kell.

(#21949) gban válasza spista222 (#21947) üzenetére


gban
Közösségépítő

Csatlakozom, én is win98 dosát szoktam klónozni - pl. van egy 8 megás CF kártyám, arra is rátettem, tök eygvyszerű így a dosos cuccokat futtatni, akár bios flash, akár pl. dosos hd sentinel, ha gyors teszt kell.

Postázást nem vállalok.

(#21950) Asshur válasza Yutani (#21871) üzenetére


Asshur
tag

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.