Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
gabor0012
üzenetére
Ez a marhaság persze relatív... kérdés mennyire akarsz/fogsz elmélyülni az effajta hobbiba... ha nagyon magával kap, akkro rájössz hoyg ezek a brand gépek, nem fejleszthetőek, a teljesítményük "korlátozottak" azaz azt tudják amit a gyártó előír neki(k) és egy grammal sem többet, hiányoznak sok esetben alapvető funkciók (a BIOS-ból), nagyon sok esetben spéci alkatrészekből épülnek fel azaz az hagyá hogy nem bővíthető de ha valami elszáll benne, (táp, alaplap) dobhatod a kukába mert nem szabvány, és nem tudsz helyette másiakt beszerezni, meg ilyen aprságok

-
-
gabor0012
tag
irtam is hogy annyira nem szállnék el annyira beteg azért nem vagyok hogy 100000 eket költenék ilyenre pár gépet megvennék ami tetszik. egy szomszédom meg tvket gyüjt jobban mondva nem dobja ki a család megvásárolt tvit van vagy 20 hibás tvje a garázsba azt mondta jól jöhet még ha nem lesz pénze újra akkor egy régit megjavittat.
-
Epic79
tag
válasz
gabor0012
üzenetére
Szia! Nekem van egy HP Brio brand gépem. Asszem valami Celeron 433, 64 vagy 128mb ram, 1gb hdd. Ezen kivül minden interált a lapján. Crystal sound hang. A vga viszont érdekes, mert kis laptop memóriával lehet bővíteni. Jelenleg 4mb-os modulka csücsül az alaplapon. Hp passzív 70w-os táp van benne. Passzív cpu hűtés. Meg asszem HP cd író. De ez nem biztos. Teljesen hangtalan ha a vinyót lekötöm róla.

-
gabor0012
tag
személy szerint hp ibm fujitsu dell többek között ilyen márkákban gondolkozom. aki gyüjt ilyen cuccokat pls irjon hogy neki mik vannak. persze ne gondolja senki hogy annyira elvetemült lennék néha-néha vennék pár darabot. betudnék szerezni irgalmatlan régi 286 os gépet is akár de 10000 et kérnek érte könyörgöm ennyire azért ne száljunk már el annyiért már elég kellemes gépet lehet kapni

-
gabor0012
tag
ti gyüjtötök pcket? én lehet beszerzek egy párat ez lesz a hobbim szerintem nem rossz hobbi nem is drága mert 2000 ft tol már vannak gépek.
azt gondolom p1 alá ne menjünk azaz 100 mhz es cpu alá főként brand gépeket akarnék gyüjteni p1től. persze nem baj ha brand gép van bövitve imitt amott de azért hasolitson részben az eredeti állapothoz -
Yutani
nagyúr
válasz
tpower
üzenetére
Örülök, köszi! Van még ott, ahonnan ez jött!
Nézz körül a cikkem között! 
Egyébként biztos, hogy 2 VS van az R200-ban, elég csak ránézni a Parhelia teszt 3DMark2001SE vertex shader tesztjének eredményére. Veri a 8500LE a Ti4200-t is, azt pedig 1 vertex shaderrel nem tudná megtenni. Szerintem.
-
tpower
tag
válasz
Armagedown
üzenetére
naaaaaaaaaaaagyon le van maradva a gf2mx

-
tpower
tag
-
zoltanz
nagyúr
válasz
zoltanz
üzenetére
techreport.com
Mondjuk itt azt írják 2 vertex-es a 8500LE.
-
Ádyka
őstag
8500 / LE/ LELE / 9100: 4 pipeline 2 tmu 2 vertex (Csak órajelekbe térnek el)
9000 / 9200 : 4/1/1 (tökmás, ratyibb GPU)Ezt az oldalt mennyire szerettem. Annó naponta vártam az új, felkerülő miniteszteket.
-
tpower
tag
válasz
bacsis
üzenetére
itt is "2" van benne, igaz az összes 8500-ra
mellesleg mivel nézed?
gpu-z vagy atitool? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
zoltanz
üzenetére
Nahh előszedtem az összes 8500-as Radeonom, egy 64megás, amiről tudtam hogy "rendes" 8500 nem az LE, ennek az órajele stimmel, 275/275-ön jár alapból, de ez is 4 pixel/1vertex árnyalós

na most akkor hogy is van ez?
megnéztem a GPUreview-en itt meg azt írja hogy a 8500 és az LE is 4Pixel2Vertex-es, most akkro mi az igaz?
na és akkor nekem miért van az hogy az összes 8500-asom 1 vertex árnyalós? 
-
tpower
tag
válasz
bacsis
üzenetére
ezen oldal szerint ugyanaz. leszámítva az órajelet...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
Igen mert:
RADEON 9000/9200: 4 pipeline, fejenként 1 TMU-val, 1 Vertex Shader,
RADEON 9100/8500LE: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 1 Vertex Shader
RADEON 8500: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 2 Vertex Shader
Geforce 3: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 1 Vertex Shader
Gedorce 4 Ti: 4 pipeline, fejenként 2 TMU-val, 2 Vertex Shader
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
A te tesztjeidet mindenki olvassa

De te 8500-asból is és Geforce3-ból is butított verziót teszteltél
Amúgy hozzáteszem, 2db 8500-asom van, ami 128MB-os, az egyik dobozos, mégis 8500LE órajelén ketyeg
Mondjuk ha már elkezdtem akkor felrakom normál 8500-re az órajelét azt kész 
viszont a TI500-as Geforce3 az télleg TI500-as órajelen jár
éééééés, meglessük, hogy mekkroa OC-t bírnak el, és úgy hogy viszonyulnak egymáshoz, jahh, és jóval újabb játékokkal tesztelek, szóval lesz értelme a méricskélésnek 
-
Yutani
nagyúr
válasz
bacsis
üzenetére
Vajon mi a fenéért csinálja az ember a tesztjeit, ha azokat senki nem olvassa?

A Parhelia tesztemben van GF3 Ti200, 8500LE és egy Ti4200 is.
-
Ádyka
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Röviden: A 8500 konkurense a GeForce 3 volt. A javuló driverekkel pedig nem szégyenkezhetett a GeForce 4 Ti-vel szemben sem, persze azért mögötte volt.
Hosszan:
"2001 tavaszán debütált a GeForce 3. Az első teljeskörű DirectX 8.0 kompatibilis termék, mely alacsonyabb órajeleivel elsőre gyengébbnek tűnt, mint az egykori csúcsmodell GeForce 2 Ultra. A tranzisztorok feltűnően nagy száma (57 millió, azaz majd háromszorosa a GeForce 2 ben lévőnél) arra utalt, hogy valami más fejlődés következett be.
Jellemzői: pixel és vertex shaderek támogatása, LMA (azaz Lightspeed Memory Architekture: ennek segítségével memória-sávszélességet lehet megtakarítani), HRAA (High Resolution AntiAliasing: multisampling alapú teljes képernyős élsimítás.
Jól hangzó újítások, de bizonyos tulajdonságokban alulmaradt a vártnál. A GPU a pixel shader 1.1-es verzióját támogatta (a DirectX 8.1-ben debütáló 1.2-1.3-1.4 verziókat nem), és a Microsoft X-Box konzoljában lévő NV20A chippel összehasonlítva - 2 helyett csak 1 vertex shader egység került a chipbe.
A „újdonsült” konkurencia néhány hónappal később megjelent felső kategóriás terméke az Ati Radeon 8500 ezekben a tulajdonságokban jóval magasabb szinten járt mint a GeForce 3.Éppen ezért 2001 őszén piacra került a GeForce 3 Titánium sorozat, amely két típusból állt. Alapvetően csak órajelekben volt eltérés (bár a tranzisztorszám is növekedett 3 millióval), az alacsonyabb és olcsóbb megoldás Titanium 200-as GPU-ja 175 MHz-en, míg a high end termék Titanium 500-as 240 MHz-en üzemelt. 64 és 128 Mb-os kiszerelésben került piacra, és némelyik gyártó már passzív bordával is ellátta a memóriákat.
A hardwares specifikációt böngészve, a 2001 augusztusában piacra került radeon 8500 minden tekintetben erősebb kártyaként jelent meg, mint a GeForce 3. Itt debütált a Smartshader (pixel és vertex shaderekért felelõs egység). Szintén 64-128 Mb memóriát kapott, viszont ezek típustól függően magasabb órajelen jártak. Az alap 8500-as memóriája effektív 550 MHz-en, az LE verzió 500, míg az LELE 400 MHz-en járt. Néhány gyártó még 600 MHz-es chippekel is szerelte (XT). Nem sokkal később megjelent a kártya átnevezett változata, Radeon 9100 néven, melyekre a 275 MHz-es GPU frekvenciát el nem érő chipek kerültek, viszont támogatta a FULLSTREAM technológiát, mely a gyengébb minőségű filmek lejátszásánál (pl.: DivX) hozott némi javulást, ha azt a lejátszó szoftver támogatta.
A redeon 8500-as kezdetekben a rendkívül rossz (bugos) drivereinek köszönhetően hozta a GeForce 3 szintjét, a későbbiekben azonban le is hagyta azt, és felvette a versenyt az Nvidia következő generációs kártyáival." -
fsb1000
nagyúr
A címet nézve lehet alulról nem férek be ebbe a topikba, de van még 2 db K5 CPU-val szerelt működő gépem.
És a működés úgy értendő, hogy napi használatban vannak egy-egy boltban.
Kezdetben Nowell hálózaton lógtak, most linux fájlszerverhez kapcsolódnak. DOS6.22 op rendszert futtatnak az MS hálózati kliensével.Ez egyik 75 Mhz-en ketyeg a másik 100 Mhz-en. Pontosan már nem emlékszem, de 97' vagy 98'-as konfigok, azaz 15 éve hibamentesen működnek, napi 8-10 órát.
Ami a meglepő, hogy az adott alkalmazás sebessége (számlázó prg) alig marad el az újjonan telepített C2D-ktől, persze ennek az az oka, hogy a szűk keresztmetszet még ennek a gépnek is a hálókártya.Hirdetni nem szabad fórumokban, de azért tán nem jár bünti, ha megjegyzem, ezek is hamarosan cserére kerülnek. Nyilvántartási értékük 0 FT, de lassan muzeális értékük lesz.
-
Fenyő
őstag
válasz
pw12345
üzenetére
Persze, akár ezer éves socket1-esben is, csak akkor kell hozzá feszkonverter, amin jó ha van szorzó jumper is, de voltak külön erre a célra upgrade procik is mint pl a Kingston Turbochip. (Bővebb info a témáról).
Más, bagóért szerváltam egy Leadtek Ti4200-ast (csak egy pupi kondi volt rajta), bele is próbáltam a P5A-B-be, hogy mit lehet kihozni belőle;
Kőkemény procilimit, alig gyorsabb a Leadtek Ti200@Ti500 eredményemnél
-
pw12345
aktív tag
Ha már témánál vagyunk, tök laikus kérdésem lenne az 5x86 procikról.

Mentek ezek mezei 486 lapokban? Csak, mert valami 3.45V van feltüntetve rajtuk, a 486-okon meg 3V
rémlik.
Csak simán jumperelni kell a deszkát és megy?
A lábacskáit nem számoltam, hogy passzolnak-e a foglalatba, de hát az csak erőnlét kérdése
-
tpower
tag
találkozott már valaki olyannal, hogy egy proci évekig tuningolva volt utána nem akart alapórajelen menni???
(cyrix pr333@400) -
tpower
tag
de annyiban más volt, hogy egy cyrix 486-dlc volt a tettes

-
tpower
tag
válasz
Murphistic
üzenetére
sajnos ez nem vicc. szemtanúja voltam egy ilyen esetnek. programozó ismerősöm a haját tépte mert ami programot írt naaaaaaaagyon nem akart működni. debug során jött a pofára esés ahol 2+2=5!!! ez tényleg nem csak urban legend.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
bacsis
üzenetére
Én csak a wiki alapján teszteltem, szóval semmi tudományos
.
Elméletileg a 4195835 / 3145727 eredménye tér el a 4. tizedesjegytől kezdve. Viszont az említett tesztelőprogramot nem próbáltam.Erről amúgy egy vicc jutott az eszembe (egy számtech vicckönyvben olvastam valamikor réges-régen):
Az IBM és az Intel processzor beszélgetnek egymással:
- Mennyi 2x2? - kérdezi komótosan az IBM processzor
- 5 - vágja rá az Intel proci
- Nem 4 a helyes megoldás? - kérdezi megint komótosan az IBM processzor
- Lehet, hogy helytelen az 5, de legalább gyorsan kiszámoltam. - gyorsan kontrázik az Intel processzor. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Murphistic
üzenetére
persze hogy jól számol, ezt nem igy kell elképzelni... ha ilyen problémával küzdött volna, előbb észre veszik

ha jól rémlik akkor csak a 15. tizedesjel után kerekített felfelé, szal annyira nem durva
-
snake1977
őstag
Most hogy így mondjátok, hogy ennyire melegedtek, lehet Bacsis mester valami hasonlón sütött tojást az interjún?

Persze jó az ára, főleg igy becsomagolva meg minden, igazi gyűjtőknek való darab.

-
-
tpower
tag
válasz
snake1977
üzenetére
wiki szerint
"A korai 60-100 MHz-es Pentiumok lebegőpontos egységeinek volt egy hibája, néhány esetben csökkentett pontossággal végeztek osztási műveleteket. Ezt a hibát Lynchburgben (USA, Virginia) fedezték fel 1994-ben és a Pentium FDIV hibaként híresült el, ami nagyon kellemetlen volt az Intel számára és csereakció keretében kicserélték a hibás processzorokat a javítottakra. A 60 és 66 MHz-es, 0,8 µm-es Pentiumok híresek voltak a fagyásaikról, és nagy hőtermelésükről – a Pentium 60-at és 66-ot kávéforraló becenévvel illették. Ismertek voltak még a nagyfeszültségű Pentiumok az 5V-os magfeszültségük miatt. A hőproblémákat kiküszöbölték a P54-ben, mely jóval alacsonyabb magfeszültségen (3,3V) üzemelt."
tehát még a 100-as első szériája is beteg volt....
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Ezt nem tudom, ahogy kicsit utána olvastam most 1994 októberében fedezték fel a hibát, és novembertől már javítva lett, így nagyon is valószínű.

A vaterás cpu-t nem leltem meg, ellenben találtam egy finomságot, bár nekem ez nagyon drága falat lenne Pentium overdrive
Tpower: nekem 75mhz-es volt az első p1-esem, az már javitott volt.

Bár '94 után készült az is biztos
-
zotyesz66
őstag
Egy rézfejűm volt, de úgy emlékszem 75-ös volt az. Azokban nem volt benne a hiba?
-
snake1977
őstag
válasz
Murphistic
üzenetére
Igen erre

Úgy emlékszem a 66mhz-es rézfejű pentium procikból jött ki az a bizonyos széria az osztási hibával, gyorsan rá is gugliztam [link] no egy ilyet sem lenne utolsó dolog beszerezni
-
zotyesz66
őstag
válasz
Murphistic
üzenetére
Szép az a kis gép különben! Kívülről manapság kicsit már bénácska, de belülről szépen megtervezett, igényes darab.
-
snake1977
őstag
válasz
zoknipóc
üzenetére
A Bluestacks-et használtam már, vibereztem vele, szerintem nem rossz, de ez csak inkább hiánypótló valami, az én gépemen nem futott valami szépen, de valószínű nem a gép miatt, azért szerintem kicsit túlzás egy 2 magos 4gb rammal szerelt gépen nem fut teljesen akadásmentesen, inkább a kiforratlansága lesz a kulcs.
Én is használnám ha lenne tapizós monitorom, nagy poén lenne ha legalább egy 2.1-es droidot fel lehetne tenni valami régebbi gépre, mondjuk a k6-2 500-asomon megnézném én is

Ezek a gravirozott aláírások az apple gépben, hát nem semmi... erről beugrott a "Bill sux" de a mai napig nem tudom az valós dolog volt e?

-
Murphistic
aktív tag
Ha valaki szereti az almavillantást, annak tudom ajánlani ezt a videót:
[link]
A gravírozott aláírásgyűjtemény meglepett,mert én erről nem tudtam
. -
zotyesz66
őstag
Via chipsetes P!!! gépre szerintem biztosan nem megy föl. Matsonic-ok via vagy sis chipsettel mennek általában, nem?
De én fenntartom, hogy fölösleges kínlódni egy ilyennel, ha vki hegeszteni akar, akkor ott a linux és az még működik is és használhatóbb is desktopon.
A droid télleg okos cucc, használom is, de nem nyerte meg igazán a tetszésem az utóbbi két évben. Szerintem még mindig nem eléggé átgondolt, és a gugli iránt is van némi ellenérzésem. -
Tim82
félisten
válasz
tpower
üzenetére
Írtam lentebb, hogy utánaolvasgatva elvileg SSE2 ajánlott neki. Amúgy régebbi Thinkpad notikon (mint pl. az X41 tabletem) sikeresen futtatták/futtatják és az sem épp mai vas, bár sokkal modernebb a zoknipóc által írt PIII-as desktopnál.
-
bob011
aktív tag
Vagy meg lehet próbálni a bluestacks programját. XP-n is megy, bár nem tudom mennyi memória mellett érzi jól magát.
-
Tim82
félisten
-
tpower
tag
1.6-ot próbáltam x86-on (wirtualbox) nem volt nagy durranás. gépre nem tudtam felrakni. elvileg van droid x86 is nem próbálkoztam vele még. de ha google rendszere kell próbáld meg a chromeOS-t. lemezről használtam eddig, nagyon bejövős. 2 mag 2gb rammal elég jól megy. telepítve még jobb lehet (nem próbáltam)
-
Tim82
félisten
válasz
zoknipóc
üzenetére
Utánaolvasva, elvileg lehetséges, gyakorlatilag számíthatsz kernel panic-okra, mert úgy tűnik, az Android x86 csak SSE2-t támogató CPU-ra épülő rendszeren érzi igazán "jól" magát.
Egyébként a Droid elég régóta támogat (USB-s) egeret (meg billentyűzetet), a GUI-t meg simán lehet kezelni azzal is. Az én elég régi tabletem (Galaxy Tab P1000) simán együttműködik BT-s egérrel, billentyűzettel is.
-
snake1977
őstag
Okos dolog az android rendszer, megvan a létezésének a jogosultsága, nagy vonalakban, a véleményem erről, akinek a munkaideje pl. olyan ami nem kiván egész napos aktivitást, vagy sokat utazik, azoknak főként hasznos, de sok diáknak is jól jön, persze alapfeltétel a wifi vagy mobilnet, mivel ezek az "okos" telefonok képesek arra hogy normálisan lehessen velük böngészni a neten,mégsem egy laptop méretű szerkentyű, email küldés fogadás, skype, G-Talk, ezek mind hasznos dolgok lehetnek a böngészés mellett, illetve rengeteg hasznos ingyenes app fellelhető ezekre a droidos telefonokra, és a zsebünkben is elfér.

Nem akarok bele menni nagyon a témába, de van létjogosultsága a mai világban.
Persze pc-re telepitve én sem látom sok értelmét, hacsak nincs hozzá egy tapizós monitor.
-
zotyesz66
őstag
válasz
zoknipóc
üzenetére
Miért androidot? Nem való az desktopra, tegyél föl valami gyenge gépre való linuxot, Puppyt mondjuk.
Szerintem erre droidot nem is lehet tenni, eléggé nyűgös dolog, hacsak össze nem tudsz dobni egy csomagot driverekkel mindennel külön a te gépedre.
Ilyen atomos szutyadékokra vannak próbálkozások, amennyire láttam.
Mellesleg nem igazán értem, miért van oda mindenki annyira ezért a droidért... nekem is van ilyen telefonom, a legjobb az benne, hogy végül is működik. De nem tudom megszeretni. -
br.rak
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Lenne nekem egy Siemens Gigaset USB Adapter 11-es Külső Wlan, de sehol sem tudok driver-t (Xp) találni hozzá.
Ha esetleg valakinek lenne hozzá, azt nagyon megköszönném.Br
-
zoknipóc
csendes tag
Van egy régi p3-mas pincegépem, egyfajta zenélős HTPC kezdemény:
Matsonic MS7177C
Intel Celeron 850MHz @ 950MHz passzívon megy egy réz bordával.
384MB SD RAM
6,4GB HDD.
nVidia Ti200 VGALáttam megcsinálták az androidot PC-re is.
Mennyire lehet ezt a 2 dolgot össze variálni?Gépet tervezem még bővíteni valamennyire.
-
Ádyka
őstag
Asus TUSL2-C + P3 1.1Ghz + 512Mb SD ram
Ennyiért jó vétel. De szerintem cerkával adja. -
snake1977
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Ryzen 7 5700x3d/Ryzen 7 5800x3d
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nézz körül a cikkem között! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondjuk ha már elkezdtem akkor felrakom normál 8500-re az órajelét azt kész