- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoknipóc
csendes tag
Vajon házilag össze lehetne építeni egy számítógépet?
A válasz igen. Régen is megépíthető volt hiradástechnikai eszközökből, ha jól emlékszem tanulmányaimra.
Egyedül a BIOS volt problémás.Szóval egy kis hátszelet kérnék tőletek, lehetőleg magyar nyelven.
Aztán beindítom az új 286-s alaplapok gyártását házilag, jelképes 28.000 Ft-s kezdőárral...részesedési lehetőség!
szerk.: #21K hsz
[ Szerkesztve ]
"Nincs az a kis pénz, ami ne jönne jól" 6 pozitiv / 0 negatív.
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #20997 üzenetére
Azért a tantál kondik is képesek zárlatossá válni, de azért valóban jóval tartósabbak az elkósnál. Bár tény, hogy ezeknek az öreg lapoknak a rajtamaradt aksik a megkérdőjelezhetetlen elsődleges pusztítói, ugyanakkor a chipestek lábainál levő forrasztás is szeret elengedni, bár ez utóbbi legalább javítható, márha annyira ritka/értékes a lap, hogy van értelme...
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
-
-
-
tpower
tag
és ha jól emlékszem i8085 van benne és nem i8086.
Rühellem azokat, akik nem tudnak üzenetre válaszolni.....
-
addikt
válasz gabor0012 #20986 üzenetére
Ha valamelyik szín elmegy akkor általában az adatkábel volt a ludas érte. Vagy egyéb problémája is lehetett, pl kontaktos volt a tápkábel, és ahogy mozgott a kábel állandóan antisztatizálta magát. Vagy valami más probléma lehetett. Az, hogy egy monitor nálad nem működik jól, nem jelenti, hogy minden régi monitor szar.
Nekem van egy Dell CRT monitorom és a mai napig csodásan megy. Sajna nem tudom már mennyi idős lehet. Amúgy van egy tft Dell monitorom is, kb 6 éve vehettem használtam. Azzal sincs baj, napi szinten fut. Illetve van egy négy éves Acer tft-m is, még az is üzemel.
Mellesleg a régi crt-k esetén nem volt olyan, hogy a pc tápja lett volna a táp. A gép tápja csak átengedte a 230V-ot, semmi mást nem csinált. Azaz azt a táp kábelt bármikor lecserélheted villásdugóval ellátott kábelre.re: (#20980) br.rak
Ja tudom, volt c&c-ből win-es változat, de az alap verzió nem az volt. A redalert-el meg dos alól nem igazán lehetett normálisan játszani.re: (#20984) bacsis
német FDISK fut rajta, gondolom az MS Dos csak x86 kompatibilis masinákon futott. Vagy tévedek?[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz gabor0012 #20985 üzenetére
Ez azért szerintem nem igaz, nézd meg egy rahedli P3-as és P4-es fut még, ill. tele vannak az apró hírdetések ilyen vasakkal...
Viszont ha megnézed, P2-esnél ráéégebbi gép meg már alig van
AmúgyÉs pont ezért is tűnhet hogy az elavuló félben lévő gépek hullanak mint a legyek, a nagyon régi gépek meg nem, mert a P2/P1-nél régebbi gépek már alig-alig fellelhetőek, nem találkozik vele az ember, így ritkán látni olyant hogy hopsz, még egy megpusztult, viszont ezek a P3/P4-ek még mindenhol ott vannak, és így a sok gépből könnyebben belefuthatunk oylanba ami pont előttünk nyekken meg -
Murphistic
aktív tag
(#20985) gabor0012: Szerintem a régi gépeket még az RoHS követelmények előtt szerelték össze, így strapabíróbb forrasztásokat tudtak készíteni. Hátránya, hogy ólmot tartalmaz a forrasztás ( amilyet pl. elektronikai üzletben most is vehetsz, mert könnyebb vele dolgozni, csak utána tanácsos kezet mosni, nehogy ólommérgezést kapj, de egyébként nem veszélyes használni ). [link]
(#20986) gabor0012: Én pont másként tapasztaltam ( bár nem túl nagy mintán, ha mintának nevezhetünk 2 monitort ): a majd 20 éves AT&T monitor még működik ( a függőleges eltérítés jelvezetékének forrasztása elengedett pár éve, de sikerült megcsinálnom ), míg a vadonatújan vásárolt, éppenhogy 3 éves múlt Relisys monitor úgy megadta magát, hogy a szerviz szerint nem érte megjavítani ( valószínűleg a nagyfeszültségű trafó lett benne zárlatos, bár a szerviz nem árulta el, hogy mi volt a hiba )
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
gabor0012
tag
viszont régi monitorok eléggé kacatok. nekem legalábbis első gépem monitorja azt produkálta régebben hogy megváltozott a szín {gondoltam a win baszakszik valamit ujrainditom} elszámoltam 10 ig kép nincs helyette durrog mint egy petárda persze nem hagyta abba mert a gép tápját használta nem volt sajátja.
-
gabor0012
tag
azt elárulnátok hogy szerintetek hogy a bánatba birják a régi gépek olyan sokáig? egy mai gép 10 év felett már eléggé döglőfélben van a régiek meg birják efelett is.
-
tpower
tag
na közben megtaláltam azt az őskövület hordozható ipari gépezetet.
csak 18kgRühellem azokat, akik nem tudnak üzenetre válaszolni.....
-
snake1977
őstag
válasz benedekco #20979 üzenetére
Akkor félre értettem, mint "new gen" windowsra gondoltam.
FSB1000: én 90-ben még spectrumoztam, nekem akkoriban még csak a C64,és társai voltak ismertek igazán, azaz egyik barátom apjának volt pc-je, de bekapcsolva sosem láttam, nagy becsben tartották.
'96-ban szereztem az XT-m, bár akkoriban már elavultnak számított a 386-486 inkább volt elterjedt.[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
fsb1000
nagyúr
válasz snake1977 #20977 üzenetére
Hmm... igen hercules kártya volt az XT-hez kezdetben nálunk is, de világosan emléxem, hogy színesben játszottunk.
Mérésügyben dolgoztam akkoriban és lehet beruháztak egy csillagászati értékű CGA kártyába.
Arra is emléxem, hogy kicsit később az első EGA kártyát nagyon irigyeltük azoktól, akikhez egy angol mérőműszerrel érkezett.
Tán hosszú évek teltek el, mire egy normális VGA-val szerelt gépet sikerült beszerezni.Arra meg sehogy sem emléxem, milyen volt az első otthoni PC-m. Monochrom monitora volt az biztos...
És csak 90-től kezdtem el tuningolgatni. Ez is csak egy hobbi. -
snake1977
őstag
FSB1000: Sajnos nem tudom, nekem XT-hez még hercules monitorom volt, de ezzel a játékkal szerintem nem futottam össze.
Benedecko: a C&C-t dos alól nyomtam még, erre világosan emlékszem nálam a választóvonal eléggé el érdekesen datálódik, mert még a win95 idejében is akadt nem egy dos-os játék amivel játszottam, attól függetlenül hogy a játékok szinte már csak windows alá íródtak.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
fsb1000
nagyúr
1987
-
addikt
Mi lemezeztünk.
Batman, dan-dares, renegade, ninja, race-ace, enterball, bruce lee, áttörés, mission impossible orient express, nodes és még rengeteg, sajna már én sem emlékszem rájuk, csak a képek maradtak meg a fejemben, de a címek már elvesztek. A lemezes meghajtót nagyon megszerettem miután egyszer beüzemeltük a magnót és láttam hogy kazettáról mennyi ideig tart egy játék betöltése. Volt valami plus kártya is amin valami spec rom volt. Meg a bővítőkártya varázsa amire a lemezmeghajtót kellett illeszteni.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
fsb1000
nagyúr
válasz zotyesz66 #20970 üzenetére
Tudom, de ugye akkoriban nem neten terjedtek a játékok.
Ahol dolgoztam 2 játék jutott be a gépekre máig rejtélyes módon. A Gémoveres, meg a CIV1.
El lehet képzelni milyen az mikor egy füstös irodában komoly úriemberek tömörülnek a képernyő előtt és egymást túllicitálva adnak tippeket Civ1-hez.
Ez tulajdonképpen egy magányos játék, de közösségi szinten játszottuk. Munkaidőben és azon túl is.[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz zotyesz66 #20970 üzenetére
Pinball Fantaisies és a Dreams is egész jól szólt speakeren, ezekre tippelnék.
benedekco: Mi Enterpriseon Turbó Rudi-val játszottunk rengeteget, de amit azokon játszottam a nagyjának már a nevére sem emlékszem sajnos, pedig volt jó pár kazettánk hozzá, aztán a 90-es évek második felében vmikor fater elajándékozta vkinek, szóval így végleg a feledés homályába vész már.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
zotyesz66
őstag
válasz fsb1000 #20967 üzenetére
Sok régi DOS játék használta a PC Speakert, én egy nagyon jó pinball-ra emlékszem, véletlenül találtam egyszer egy céges 386-oson, nagyon szépen futott és igen jól nézett ki. A képernyő követte a labdát, tehát a pálya mozgott részben a monitoron és baromi jól szólt a PC speakeren. Sajnos nem emlékszem a címére
-
addikt
Igen a duke szépen elment egy normálisabb vga mellett 486-oson. Egy 5x86-on és normális s3 karival, 640-et is tudott. Azért írtam a pentiumot, mert ezeknek a játékoknak már nem ártott, ezek a játékok, már inkább nagyobb felbontásban villantak, amihez nem ártott a P100+.
re: (#20959) snake1977
És tényleg, a lemmings, azt hogy felejthettem el?
re: (#20960) frescho
Golden Axe, tényleg!Ja a street rod-ot még én is herculesen toltam.
re: (#20963) snake1977
Az LBA is már újabb game volt, a RedAlertről nem is beszélve, az már Win-en futott.
A C&C is talán már új game volt. Nem tudom, de nekem van egy ilyen képzeletbeli választóvonalam, ami már valahogy új játéknak számít. De azt nem tudom megmondani, hogy mi számít annak, de a win-esek már mind.
Ide tartozik nálam pl a Screamer is.re: (#20966) gabor0012
Szerintem ezt ne erőltessed itt! Illetve a korábbi hsz-eidre visszatérve, kérlek 5 percen belül használd a szerkeszts gombot! Köszi!re: (#20967) fsb1000
Pedig már az Enterprise 128 is "beszélt", pl az enterstack nevű játékban is, de tényleg volt rengeteg játék ahol digi zaj szólalt meg.[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz snake1977 #20959 üzenetére
Volt egy egy szerű nézetes repülős (scifi) játék. Még XT-n. 320x200-ban nyomtuk kékes képernyő. Le kellet lövöldözni ami szembe jött. Sajnos nem tudom a címét, de annyi megragadt nagyon mélyen, hogy a végén egy kelleme női hang szólalt meg "GAME OVER"
Mindezt a pc hangszóróján. Ez volt benn a legfantasztikusab. Csodájárá jártak hogy beszél a gép.
MI volt ennek a cime? -
gabor0012
tag
igaz hogy nem témába vág de szerintem nektek is jót csinálok: találtam egy rohadt jó oldalt sorozatbarat.hu
elég sok sorozat ingyen nézhető rajta {nem torrent oldal hanem filmnéző}. ezeket hogyan lehetne rögziteni? hogy kiirhassam dvdre és tvn nézzem pc nélkül
fontos lenne mert tényleg baromi jó sorozatok vannak rajta mindenféle stilusban. nagyon nagyon ajánlom figyelmetekbe régi új sorozat egyaránt van rajta[ Szerkesztve ]
-
Ufo, Arkanoid, Doom. Az Arkanoidot sokat toltam, még sehol nem láttam olyan magas pontszámot, amit elértem, valamint a kód nem runtime erroros, gyors gépen is megy.A Doom ZDoom átiratában pedig lehet tolni retro kinézettel de nagy felbontásban akár Win7 alatt is.Meg nagy kedvencem a Tyrian is.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
snake1977
őstag
válasz tpower #20961 üzenetére
Tolunk egy "Drag race"-t? Én C64-en gémeltem vele először, de pc-re is hamar beszreztem, a mostani gépemen is fent van, néha még dos box alól játszom is vele 1-1 kört
Frescho: Double Dragon, Final Fight, Tornado, Cadillacs & Dinosaurs, Little Big Adventure, Alone in the Dark, Syndicate, Lost viking, Ghost & Goblins, Robocop, Day of the Tentacle, Quarantine, Full Throttle, Another World, Ishar, Nebulus, Command & conquer, Red Alert, hirtelenjében ennyi ugrott be, el is kapott a nosztalgia, meg a retro feeling, megyek is gémelni kicsit.
-
frescho
addikt
válasz snake1977 #20959 üzenetére
Golden axe, scorch, Wolfeinstein, meg van meg kismillio aminek mar a nevere sem emlekszem. Lassan ugranak be a regebbiek.
Boulderdash, Last ninja, Raid over Moscow, vagy a joy toro Olimpia jut meg eszembe, pedig volt egy csomo szoveges, ugralos es lovoldozos jatek amikkel orakat utottunk el. Elore, hatra, fog pohar...https://frescho.hu
-
snake1977
őstag
válasz benedekco #20957 üzenetére
Na és a jó öreg Lemmings-et se felejtsük ki a sorból, a legelső pc-s játékaim xt-n a 4d blocks, és a Barbarian volt ezeket kaptam installálva a gépen, még fülemben cseng ahogy a pc szpiker berecsegte a főcimet.
-
Tim82
félisten
válasz benedekco #20957 üzenetére
Duke Nukem 3D szépen futott 320 x 240-ben nálam egy DX4-100 / S3 Trio 32 / 8 MB RAM kombón, a Quake ugyanezen néha akadt, de összességében az is elég folyamatosan játékmenetet produkált.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
addikt
válasz snake1977 #20956 üzenetére
Prince of Persia, Bthorne, Raptor: call of the shadows (vagy mi volt az alcím), wolf3d, Magic Carpet, Stone Age, Squarez, Stunts, Netwars (Novell), StreedRod, TestDrive, Lotus, Terep2, Simcity, Transport Tycoon, Aladdin, Prehistorik, Pinball Fantasies
A Descent, Duke3D, Shadow Warrior, Redneck Rampage, Quake, Carmageddon, F22Lightning, Need4Speed már az újabb gen-be tartoztak, Pentiumot követelve.
Kb ezek voltak nálunk a fő gammák akkoriban.
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz frescho #20954 üzenetére
Úgy ám, a jó öreg Theme Hospital, Park, voltak a kedvenceim, na és a
Rebel Assault amikor kijött még 4x cd-rom meghajtóm volt, azok az átvezető "videók"...tátott szájjal néztük a haverokkal hogy már ilyen is van....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
spista222
addikt
válasz gabor0012 #20949 üzenetére
Csak hogy hozzászóljak, lehet benne akármilyen VGA ha csak nem valami Ati HD3-4XXX akkor a youtube csak proci erőből fog menni és tényleg nem tudsz 360p-nél jobb minőségben nézni videót. Lehetséges hogy még a 480p-vel elbír de ekkor már válogatni kell a böngészők, VGA driverek és a flash playerek között.
A legerősebb P4(3,4-3,6GHz) is csak 720p-t bír el Geforce 7xxx és Radeon X1xxx vagy az alatti VGA-n(HD2XXX-el nincs tapasztalatom).Ha tuningolni akarsz akkor arra a BRAND gépek nem jók mert azokban általában semmiféle beállítási lehetőség sincs, de legalább a felépítésük masszív.
Retro: Ha már itt tartunk most kb P3-P4 gépek érnek a legkevesebbet mert ezek a "trágyadomb" kategóriák, mindenhol találsz belőlük, tele van vele az utca.(P4-ek közé én már nem sorolom az AGP-s HD-s VGA-kat mert az már egymaga többet ér mint az egész gép általában, kivéve ha megvan pakolva rendesen a gép DDR1 1GB-os memóriákkal)
Ami ennél régebbi az már retro szerintem és minél régebbi annál többet ér és egyáltalán nem trágyadomb kategória hanem múzeumi.[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz gabor0012 #20949 üzenetére
Brand gépben cpu-t húzni? Nem túl sanszos, a legtöbb brand "egybegép" totál antitunigos, jó esetben az fsb-t fel tudod húzni ha engedi a bios, de feszültség állitás nem valószínű hogy lesz benne, úgy meg vagy birja a cpu vagy nem, de valószínűbb hogy nem.
Az Amiga bőven retro, az s478 p4 meg nem igazán, mivel pl. az Asrock még 5-6éve is gyártott s478 lapokat.
A retrozás egy életérzés, amikor bekapcsolod gépet, elindul a midi zene egy awe 64-en, vagy G'u'S-on, játszol azokkal a régi játékokkal amikkel az itt lévők még javarészt gyermek korukban "hard core" gémerkedtek.. nem a csilli-villi NFS Most wanted volt a csúcs játék hanem a GTA 3DFX mellett, esetleg egy Sam and Max, vagy épp a Goblins, Düne 2, Settlers....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
gabor0012
tag
jó cucc lesz ez szerintem. max hdd-t teszek még bele legalább egy 80 ast és lesz 120 gb om. a videókari feltehetően egy 6600gt 256 mb os geforce lesz hogy teljes legyen a gép igy akár gamergép is lehet persze mint mondtam nem a mai gépgyilkos játékokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
gabor0012
tag
ilyen hp d230 ban dx2000 ben mennyi tuning lehetőség van lehet pár 100 mhz et huzni a cpu-n? nem mintha azért venném meg hogy rögtön gyilkoljam csak kérdem. egyébként tényleg rohadt jó kis netgép lehet belőlle. sőt pár játék is elfutkározik rajta megfelelő agpkártyával persze nem ezek a mai gépgyilkos játékok.
[ Szerkesztve ]
-
gabor0012
tag
válasz Turulbir #20941 üzenetére
pontosan milyen gépeid vannak? irhatnál pár dolgot rolluk. nekem holnap küldenek hp d230 at másodlagos gépnek fogom tartani viszonylag elég fürge 2.4 ghz proci van benne 512 mb ram 40 gb hdd tehát videókarit kell szerviroznom egy jobb féle agpset meg egy monitort lehetőség szerint lcd-t mert kevesebbet fogyaszt meg kissebb helyen elfér stb. ez annyira nem is retro gép de szerintem kiválló másodgép vállik majd belőlle.
van valakinek tapasztalata az eféle gépekrő?
[ Szerkesztve ]
-
Turulbir
tag
válasz frescho #20943 üzenetére
Igen, a beépített joy mechanikája érdekelne. Konkrétan annyira össze van törve, hogy függőlegesen tartva körbe lehet forgatni (ha az ember eltalálja a pozíciót, akkor működik, de két-három mozdulattól elfordul). És sajnos a darabjai nincsenek meg, hogy kitaláljam, hogy hogy volt.
-
zoknipóc
csendes tag
-
Turulbir
tag
Brand gépek: A Compaq-okat gyűjtöm. Elképesztően masszívak, és rengeteg érdekes és trükkös megoldás van bennük (pl. a Deskpro miditower-ről, ami álló és fekvő házként is használható, lepattintható az előlapi Compaq felirat, ugyanis kétfélét is gyártottak hozzá (vízszinteset és függőlegeset); a Deskpro EN SSF-ből pedig csavarozás nélkül kijön még az alaplap is; az alaplapokon mikrokapcsolóval resetelhető BIOS; gépházak egy milliméter vastag acéllemezből stb.) , kár, hogy a HP olyan csúnyán felfalta és lezüllesztette őket.
Retro: Ilyen célra socket7-et tartok, most 2+1 konfig van összerakva, a K6-III+ lesz a harmadik.
Kevésbé retro: socket370 és 462. 4 konfig (ebből a 462-es mindennapi használatban) + két és fél Compaq.8 és 16 bit: Egy TVC 64k-m van, Amiga beszerzését tervezem.
Ha már szóba került: valaki nem tudna egy képet feltenni egy ép beépített TVC joy-ról? Az enyémet teljesen összetörte az előző, vagy az előtti gazdája és nincsenek meg a darabjai, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mit kéne reprodukálnom.
-
snake1977
őstag
válasz frescho #20937 üzenetére
Köszi az infót, akkor egyenlőre inkább keresek eredeti egeret hozzá.
Sajnos ha jól emlékszem 1.2-es kick start van rajta, vagy 1.3-as, még vagy 2-3éve próbáltam ki.
A merevlemezes téma érdekes lenne, de gondolom nem csupán egy kábel kell hozzá hogy működjön?
Ismerősömnek van A500-hoz hozzácsatolható hdd-je, ami egyben ram bővitésre is szolgál, de ugy rémlik mikor azt szétszedtük és megtömtük rammal, ott volt nem is kevés elektronika....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
pw12345
aktív tag
válasz tpower #20901 üzenetére
Én nem tapasztaltam a brand gépekkel kapcsolatban azt a marha hosszú élettartamot.
A HPk, Compaq-ok, IBM-ek sorra döglöttek, most is van pár lapom alkatrészbányának,
a házaikba meg egyéb konfigok lettek telepítve, már, amelyik háza alkalmas volt ilyenre.
Dellről nem tudok mit írni.Nekem bejön az XT laptop, kvarcjáték Párszor majdnem szereztem is XT, 286, 386 laptopot, de mivel mind dög volt
nem kísérleteztem velük, pedig nagyon szépek voltak (illetve bitang rondák, de pont az bennük a szép )Nemrég szerváltam porfogónak Z80 (elvileg 8080 klón) CPUt
Nálam PI-ig, C128-ig, Amigáig tart a retro.
586 infókért köszönet a válaszadóknak
-
frescho
addikt
válasz snake1977 #20933 üzenetére
Egyszer lattam valami PIC-es illesztot, ami normal USB billentyut es egeret illesztett 1200-hoz. A sima sorosportos egerek elvileg mennek vele, de csak driverrel, tehat jatekokban nem, csak WB alatt. En sima 1.44-el etettem, de a formatuma mas, igy PC-vel nem lehet irni, olvasni. Harom megoldast talaltam. Vagy soros porton masolod at a cuccokat (en ezt tettem), vagy ujabb ROM-mal olvassa a 720-as FDD lemezeket WB alol, vagy merevlemezt raksz a gepbe, amit linux alol lehet irni olvasni. Ebbol az elsot leirtam a blogomban.
https://frescho.hu
-
gabor0012
tag
válasz bacsis #20935 üzenetére
hát ha gyüjtenék is gépet ilyen kacatot már nem vállalnék be ez kb nem való semmire. első gépembe is már 2 gb os hdd volt kb 13 éve. régi örökölt bakelitlemezeimen több zene van mint erre férne. eléggé beteg az akinek ilyen lomok kellenek már nem ezezér vagy azér. ha nagyon beteges gyüjtő lennék akkor se mennék xt alá.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Murphistic #20931 üzenetére
-
snake1977
őstag
FSB1000: Nekem még itt fityeg a szekrényben egy A500-as, csak nincs tápom egerem, meg lemezem, zx128 volt az első igazi computerem..
Frescho: az Amiga egerét lehet valamivel helyettesíteni a mai világ "modern" dolgaiból? Illetve jól emlékszem, hogy a floppyja nem eszi a pc-s 1,44"-es diskeket?
-
Murphistic
aktív tag
válasz gabor0012 #20930 üzenetére
Az, hogy valami régi még nem jelenti azt, hogy olcsó is. Ha olcsón el is adja a tulajdonos, lehet a szállítási költségek kicsit megugranak. (Igen, megint youtube link következik)
Például itt van ez az új korában negyedmillió dolláros merevlemez: [link]
A volt tulajdonos lehet ingyen megvált tőle csak legyen aki elvigye .
Halkan jegyzem meg, hogy szerintem frescho nem a pénztárcádra utalt, miután letrágyadomboztál egy régi hordozható gépet egy retró gépes topikban.(#20929) plömplöm: Én szívesen olvasnám a bemutatódat (könnyen beszélek, ha nem nekem kell dolgozni )
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
fsb1000
nagyúr
válasz bacsis #20927 üzenetére
Mondjuk úgy.... ironikusan írtam.
P4-eket próbálunk retrónak minősíteni, mikor azok még szép számmal üzemelnek otthoni és vállalti környezetben is. 8-10 éves gépekről beszélünk.
***Egyébként egyszerű lenne a dolga annak aki igazán jó P4-eket akar beszerezni és kivárni míg be- vagy le-retrosodnak. Nem kell mást tenni mint a 2002-2004 éveben íródott kiváló PH!-s cikkeket elolvasni (s478). Alaplap és CPU tunig ügyben. Akkoriban még kiváló volt a színvonal.
Szóval onnan lehet kiválogatni mely alaplapokkal és CPU-kkal érdemes eljátszogatni.
Egy-egy jobb alaplapot még ma is 12K-ért hirdetgetnek.Emléxem, mikor az első Albatron lapot sikerült beszereznem mekkora csoda volt. 1200-as FSB. Persze később kiderült, hogy más csúcs lapokkal jobb eredmények érhetőek el, de ez akkoriban csodaszámba ment. Az első 2,4-es Northwoodokat is én kölcsönöztem a teszthez. Akkoriban még jól mentek a dolgok tálcáról lehetett válogatni. Nagy szórás nem volt, de akadt egy-egy igazán jó darab.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz fsb1000 #20926 üzenetére
Nézőpont kérdése, ez a nevettséges erőforrás....
azért "fejben számolásban" masszívan lenyomna azok meg nem arra votlak hogy crysis3-at futtassanak
Mikor sulis voltam, tanultam SMD beültetést iylen gépen amit fel lehetett programozni.. azt a gépet egy Intel 8080-as processzor vezérelte... azaz bőven még az IBM PC előtti CPU-ról volt szó... asszem 2MHz-es volt.. fel lett programozva, utána úgy kezdte el szórni az SMD-ket a tekercsről, hoyg a beültető fejet alig láttad, össze vissza cikázott, másodpercenként több százat képes votl beültetni... és egy 2MHz-es CPU-ról beszélünk félelmetesen gyors volt -
fsb1000
nagyúr
válasz frescho #20918 üzenetére
Ez tényleg egy gyűjtői darab.
Persze kevesen lehetnek errefelé, akik a magyarországi első szériák birtokosai lehettek ZX81 vagy Commodor gépek tekintetében. Amiga... Enterprise.... kinek ismerősek ezek a nevek?
Egyébként 1968-ban holdraszálltak és az akkori űreszközökben a mai szemmel nézve nevetséges erőforrású komputerek dolgoztak. Talán még szöveget se szerkesztenénk rajta. -
frescho
addikt
válasz gabor0012 #20919 üzenetére
Tudod ez a topic is olyan, mint ahol a kínai negyeden túl következik a klubváros. Alul vannak a Játékos Halak. Hétszáz már a középosztály, ott a Kés vagy bevételi társaság. A felsőbb ezrek klubjában tagnak lenni olyan, mint a lordság. Szövetségünk a Hűséges Almák néven is közismert.
Maga, kedves idegen, melyik társadalmi réteg tagja?
https://frescho.hu
-
zoknipóc
csendes tag
válasz Armagedown #20916 üzenetére
2003-ba volt 3GHz? Később rémlik.
Retro szerintem a P3 -ig terjedő korszak.
Nosztalgikus retro p1-ig.P4-es gépet sokan használnak még, nincs az annyira elavulva.
-
tpower
tag
válasz frescho #20918 üzenetére
evidens hogy az is retro, de ha-n elég ritkán futsz ekkora kincsbe bele
ismerősnek is van egy retro cucca abban ha jól rémlik csak 8085 van, de meglesem. próbálok képeket is csinálni ha arra járok. és az is hordozható csak legyen hozzá izom rendesenRühellem azokat, akik nem tudnak üzenetre válaszolni.....
-
tpower
tag
válasz Armagedown #20916 üzenetére
szerintem ebben a kategóriában is inkább a 386-p1-ig retro utána meg inkább csak régi/elavult. de ez csak az én véleményem
-
zoknipóc
csendes tag
válasz Armagedown #20913 üzenetére
10k-t mindenképp megér.
Én 20-25ért adom a hasonlókat.De ez már nem igazán retro.
-
tpower
tag
válasz fsb1000 #20909 üzenetére
nem azt mondtam hogy a brand örökké megy és sosem romlik el, hanem azt eleve így lett tervezve, hogy adott konfigot "lekpod" a polcról és megy. stabil meg minden. nem egy kis sorozatban összerakatott téma ami vagy jó vagy nem.
-
Armagedown
őstag
Szerintetek ha ezt le tudom alkudni 10ezer körülre, érdemes megvegyem ?
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
gabor0012
tag
d230 at tudok szerezni 5000 ért is az is elég jó gép és gyári
-
zotyesz66
őstag
-
fsb1000
nagyúr
válasz tpower #20901 üzenetére
Nálam legalább annyi brand gép hibásodott meg, mint "összerakott" PC. Arányaiban
Peszre 4-8 évnyi üzemidő tekintetében.A hibás brand gép egyértelmű csere, (addigra úgy is elavult, amúgy is fejleszteni akartunk stb). Szervereknél egy egyszerű RAM csere is gondot okozhat, a nem szabványos táp+lap leginkább a kukát célozza.
Amit ki lehet menteni belőle az a HDD,ODD. -
gabor0012
tag
hát nekem is van egy dtk gépbe microatx táp.
-
tpower
tag
válasz bacsis #20900 üzenetére
párszor téptem a hajam a tápok miatt. a csati megegyezik, de a bekötés nem. tag vett egy "pc"-hez tápot hazamegy rádugja és kapáltak az alaplapnak.... na ezt sosem értettem meg, hogy ha már a csati szabványos akkor a bekötés miért nem????
-
gabor0012
tag
viszont átgondoltam a helyzetet alap p4 eket vennék inkább 5-10 ezerért bövitem picit és eladom
-
gabor0012
tag
hát annyira nem szállnék el vele max rakok bele videókarit ha integrált van benne. nem tudom még
[ Szerkesztve ]
-
tpower
tag
válasz gabor0012 #20898 üzenetére
a brand gépnek meg van az az előnye, hogy bekapcsolod és megy. azok arra lettek tervezve, hogy nagyon sokáig tegyék a dolgukat beton stabilan. viszont ha van egy kartondoboznyi cuccod innen onnan az már mindjárt
sokkal érdekesebb mert te tudod eldöntetni mit mibe pakolsz. az hogy ez mennyire sikerül csak rajtad múlik. biztos bele fogsz futni sok érdekes dologba. régen mikor még nem mindenkinek volt nete nem volt más csak a próbálgatás, mert nem minden alaplapra volt rászitázva a beállítási lehetőségek, de mindent akkor sem biztos hogy megmutattak. aztán még akkor is bele lehetett futni a mégsem működnek együtt effektbe. a 486-os lapok többsége volt pláne úgy feliratozva, hogy a kézikönyvbe több oldalnyi beállítás ugye nem fér rá egy alaplapra. na és akkor még a bios, de majd úgyis rákapsz az ízéreRühellem azokat, akik nem tudnak üzenetre válaszolni.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- OpenMediaVault
- Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Hardcore café
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest