- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz bacsis #18999 üzenetére
Na ezt megint nem tudtam, hogy nem minden ISA videokártya indul minden ISA lapban.
Egy ötlet, bár lehet hogy hülye:
Tegyél 2 vga-t egy BX-be, az ega-t, meg egy agp-t, vagy pci-t, hátha sikerrel jársz.
Arra gondolok, hogy a biosnak lehet hogy nem jó az ega, de win alatt meg működik, vagyis mint isa kártya kezeli a bx-es lap biosa, de mint videokártya nem.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
bacsis
Közösségépítő
256K-s a monitorvezérlő.. 16 színhez meg 640X350hez pont elég
2D gyorsítás nincs azaz elég lassan nyílnak meg az ikonok, de amúgy télleg egész jó.. persze EGA-hoz képest majd lefotózom de még megpróbálom XP-vel is keresek olyan minél modernebb gépet amin még van ISA és el is indul ezzel a kártyával.. sajna a P3-asok, még a 440BX sem indítja el... viszont SS7-es lapba még indul a cucc... szal kicsit lassan de az XP elre is fel fog kúszni azt meglássuk -
bacsis
Közösségépítő
simán megy srácok! megkapta a win 3.1-es driverét restart majd EGA moncsival olyan szépen betöltött a win98SE hogy ihaj fel is ismeri hogy 640X350 és tű éles a képe Most megpróbálom XP-re ráerőltetni
-
gban
veterán
válasz bacsis #18993 üzenetére
EGA allowing the system to display 16 colors simultaneously, chosen from a palette of 64. EGA also allowed for a higher resolution, up to 640 by 350 pixels. The standard EGA card shipped with 64k of memory, but this was upgradable to 256k on some models, allowing for more colors and more advanced display modes.
A 16 szín még csakcsak megy win9x alatt, de a felbontást nem tudom hogy oldaná meg.
Még az 1 megás is épphogy elég a winnek, nemhogy a max. 256k.
Vagyis erősen kételkedem a sikerben, de ne add fel[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
pw12345
aktív tag
válasz bacsis #18993 üzenetére
Minek rongálod a szemed ilyen régi vacakkal mester?
Már így is napszemcsit kell hordanod
Én örültem, hogy XT alá is beüzemeltem az LCDt.
Mint laikus, gondolom visszafelé is meg lehet csinálni.
Régi ISA VGA-n beállítani az EGA kapcsolót, nem tudom, hogy 9, vagy 15 pólusú a csatlakozója. 95-ön, meg az EGA paramétereket,
ha engedi, nem tudom 400x300 256 szín, nem értek hozzá
Ha sikerül gondolom mennie kellene.
Vagy nem -
bacsis
Közösségépítő
gyerekek! EGA monitort hogy tudnék win9x alatt életre kelteni? a Win3.1-es EGA driverrel, megoldható?
-
-
skydragon
tag
kis OFF hozzám került egy ilyen prockó AMD Sempron 3000+ 512/333 Barton elvileg ritkább darab hátha érdekel valakit.
-
iday
aktív tag
Fagyás az volt, de azt az ócska alaplap számlájára írtam.
Másik gépben "jól" ment.Azóta lett még néhány kártya, de még nem raktam fel.
ST6-E tudom hogy ritka, de nem is adom.
Pláne hogy egy fórumtársunk emléke is fűződik hozzá.Frangepán u., de ma nem vagyok ott, legközelebb hétfőn.
3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu
-
Ádyka
őstag
-
Ádyka
őstag
spista222: Nagyon szépen köszönöm az önzetlen felajánlásodat. Első körben maradnék egy Bp-i kollégánál.
Fenyő:: Ahogy elnézem te XVII. ker környékén vagy, esetleg egy utcanevet tudnál mondani, hogy ránézzek milyen messze vagy?
iday: Hercules 3D Prophet Kyro 4000XT ? Volt olyanom de 3D-ben nem tudtam stabil működésre bírni. 2D-ben penge volt. Te merre lennél helyileg?
Köszönöm nektek mégegyszer...
-
Ádyka
őstag
Nincs valaki retro fanok körében aki szolidáris alapon flashelne egy biost egy ASUS P2L-B lapba? Hozzuk vissza ezt a szépséget az élők közé.
Kb 5 éve én raktam fel rá egy béta biost (világszerte több millió userrel együtt), és azóta megáll bootnál.
Vagy ha valakinek van ilyen, vagy hasonló lapja, akkor egy Bios hotswappet és újraflasht is megpróbálhatnánk. Budapesti kolléga előnyben.
Köszönöm
-
Rive
veterán
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
-
frescho
addikt
-
Nyevó
csendes tag
válasz frescho #18967 üzenetére
Nincs kép, még be sem tölt vele, bekapcsolom felpörögnek a ventik 2-3 ásodperc múlva úgy áll le mint ha kinyomnád a gépet...
Nem lehet valami bill kombinációval behozni a rejtett beállításokat?
Nem tudom mennyire nyúlhatott bele ebbe a cuccba a hp, nincs ezzel tapasztalatom...
paszta átlagos mennyiség, hűtő rajta normálisan!
Valami ötlet?
20 wattal többet zabál a 3800 mint a 3200 talán itt lehet a probléma?
És csak érdekesség képpen ha bármilyen más procit raknék bele azzal sem működne? -
DIESELPOWER
aktív tag
Találtam itthon egy retro processzort, lehet összedobok egy kis retro gépet
-
Nyevó
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Először is bocsi h ide írok, tudom ez a fórom nem e témával foglalkozik !
Segítséget szeretnék kérni hátha van valakinek tapasztalata az alábbi dologban:
Költözés miatt vettem régi lakhelyemre egy gépet, a jelenlegit meg vittem magammal az új lakhelyemre. Mindig Inteles gépem volt, és most egy régi gyári HP-gépet vettem pár ezerért,amivel meg is vagyok elégedve csak egy kis pluszt akartam még kicsikarni belőle,ahogy mindig...
A gép neve HP dx 5150 mt egy régi 939 es rendszer !
Gyári 3200+ os procival stb...
Első kérdésem az h a biosba nem tudtam sehol emelni az fsb-t ugyan is nem találtam meg benne, miért nem található meg a biosban az fsb emelés lehetősége? az alaplap neve: MSI ms-7050 .
A második kérdés az h szereztem bele egy 3800+ procit, de azzal meg már nem indul el csak pár másodperc múlva leáll indításkor! Tudom ez a proci 20 wattal többet zabál a gyári 3200+ procinál, de a tápra nem gyanakszom mert egy fsp 400 as van benne...
szóval valami ötlet?
Köszi előre is -
Fenyő
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
gyerekek! mennyire ritka az olyan 386-os alaplap aminek a BIOS-ában lehet a Cache-t állítani hogy WB vagy WT módba kezelje?
-
peti_s
addikt
Én ezt vettem meg a napokban. Még nincs nálam, a CPU-k és az ODD miatt kellett. [link]
-
gban
veterán
Dual P3 ráadásul a minőségi fajtából
Postázást nem vállalok.
-
-
pw12345
aktív tag
válasz peti_s #18952 üzenetére
Szólok:
http://www.zoltrix.com/support_html/Multimedia/sound/rp108_14-drivers.htm
http://www.zoltrix.com/support_html/Multimedia/sound/rp108_21-drivers.htm
http://www.zoltrix.com/support_html/Multimedia/sound/RADIO-QA.HTM#Zoltrix%20Radio%20Card%20and%20Win%20NT
(nem volt kedvem linkelni) Volt egy másik oldal is, de azon az összes link a legnépszerűbb
(404 error file not found) oldalra mutatottCserébe tolj pár képet a tiédről, és teszteld le működik-e a programmal!
Az albacomp 8 bites TV tuneremhez sem ártana valami kezelőprogram.
DOS alatt akarok Anyátok köztet, Győzikét, meg Pákót nézni 120*200-ban 16 színben
Valaki nem gályázott az Albánál a '90-es években (hm, azok a '90-es évek ) -
pw12345
aktív tag
-
pw12345
aktív tag
Wow kór kettes prockó!
Ráadásul HiFi toronyba való, látom gyorsmásolós oda-vissza játszós, világvevő rádióval,
HH, KH, RH, URH tunerrel, ha jól látom a rahedli kapcsolóból, programozható adókkal!
Ráadásul digitális, már nem ez a csöves vacak, tranyók vannak benne, meg IC-k.
Nagyon kafa, csak nem egymás fölé kellett volna tenni a hangfalakat, mert elég ócska lesz a sztereo hangzásGyönyörű gép, na ezt nevezem én computernek, nem ezeket a fél maréknyi kis tapogatós vackokat
-
Rive
veterán
válasz bacsis #18830 üzenetére
Ez csak plasztik vót', de közben találtam fehéret is
Meg egy ilyet is
(sajna egy kicsit még lehordottabb állapotban )Ilyen gépben volt, asszem
És itt hozzá egy adatlap
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #18947 üzenetére
Főleg ha bekapcsolgatod az alap állapotában szunnyadó képességit , elég sokat dob rajta, bár van amelyik csak dos alatt működik stabilan, egyébként clock to clock gyorsabb az amd variánsnál, mivel ez már valóban félig 5. generációs proci, de ez már biztos elhangzott párszor a topikban
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
gban
veterán
Nézegettem a képeket amit a google dob, nem is tudtam, hogy volt 5x86-100 IBM és Cyrix proci is.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz bacsis #18937 üzenetére
Nekem is nem kevés régi meg nem olyan régi cucc van otthon, de az olvasottak szerint közelébe se ér a te gyűjteményednek.
(még véletlenül sem irígységből, inkább elismerésül mondom)
Fogadok, még lekvárkészletileg is te nyernél, sokkal kevesebb fogy nálad, mint nálunk, mert sokkal kisebb egy proci magja mint egy tepsinyi sütiPostázást nem vállalok.
-
Rive
veterán
válasz frescho #18933 üzenetére
Holnapra (BP, Clark Ádám tér, napközben, tiztől hatig. ) össze tudok guberálni néhányat: néhány tuti jó négyest, meg néhány kérdéses ismeretlent.
Annyit kérek cserébe, hogy mindet teszteld le, és feliratozd.Este nyolc körül üzenj rám, hogy ne felejtsek csomagolni.
-
frescho
addikt
Van valakinek kolcsonbe 4MB-os 9 bites SIMM modulja par napra?
https://frescho.hu
-
pw12345
aktív tag
A link nem megy
Nagyon jó és ezt hova kell bepattintani, az alján van valami PLCC csati?
Én olyat láttam, hogy egy ISA kártyán rahedli áramköri alkatrész társaságában volt a CPU.
Olyan adaptert tud valaki, ami 68 érintkezős PLCC csatlakozóból csinál PDIP/tüskesori aljzatot 386 deszkához?
-
bacsis
Közösségépítő
nyekem még megvan ez
Amúgy, poén: van egy Opti 495SLC alaplapom! amin nem volt 386DX/486DLC-nek foglalata...
Helkis kollega rakott egyet bele.. a foglalatba betoltam 386DX-et, azzal ment, de amitn 486DLC-t kapott nem indult el vele... rengeteget küzdöttem vele, itt is kértem tanácsot, és igaziból mindenki lesett, hogy X-akta...
NA most megint elővettem, és a 33MHz-es Cyrix 486DLC-vel, amivel többször is próbáltam, most pöccre elindult hasít rajta a Win98SE -
Rive
veterán
~ annyi is a reális ára, szerintem. Itthon.
Monnyuk az ebay keresés is csak nyitott hirdetéseket ad a 40-60 dolláros kategóriában, licitek nélkül, szóval
Ui.: azé' egy 486SLC2 procckártya biz' csábit Ha látok valahol olcsón, akkor lehet, lecsapok egyre.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Rive
veterán
-
gban
veterán
válasz DIESELPOWER #18903 üzenetére
Megint a régi téma, picit erősíteni a gépn, vagy olcsóbban jobbat összedobni.
(csak hogy mindenki értse, erre írtam privátban gyuri844-nek, hogy jobb lesz egy Athlon XP-vel, de ha a lapot, procit eladja egyben 2-3-ért, plusz a procira költött pénz, összevetve hogy jó esetben 6-ért kapni egy 420-as cerkával egy lapot, és ha a lap ddr2-es, akkor dupla annyi ddr2-t kapni a ddr1-ért, és hozzávesszük hogy csalódás lesz a vége, meg így is hívogatni fogják hogy fos a gép, hát akkor bőven lecserélném a lapot, procit, nem pénz az a 2-3 ezres összehasonlítva a teljesítményugrással.
És akkor még a későbbiekben ott a sima, egyszerű, könnyen megoldható, beszerezhető bővítés lehetősége is, 2 magra, stb.)Postázást nem vállalok.
-
válasz DIESELPOWER #18911 üzenetére
Ott azért az MX4000 is limitál, kicsit erősebb videokari kellene.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
A NWCeleron 3GHz- en sokkal lassúbb mint a 2600+ AthlonXP 1911Mhz- en
peti_s : 370- be nem tettem át csak gondoltam hogy műkszik, ezek szerint nem, jó tudni.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
spista222
addikt
válasz DIESELPOWER #18909 üzenetére
Milyen VGA drivert használsz?
Sokat számít. -
DIESELPOWER
aktív tag
válasz DIESELPOWER #18908 üzenetére
2.4GHz celeron 1Gb ram 240p youtube 1024x768 csak így nem akad.
vga: geforce4 mx440 vagy mx4000,
duplamagos cpu-val 720p hd videó nem akad. mkv meg a többi.[ Szerkesztve ]
-
DIESELPOWER
aktív tag
Teszteltem mindent, át kell két magra állni, mert már nem viszi zökkenőmentesen a dolgokat. Egy mag kevés, főleg athlonból vagy celeronból.
[ Szerkesztve ]
-
pw12345
aktív tag
Tudtok valami táblázatot, vagy számítási formulát, milyen frekis CPU (286-486 lapok)
milyen FPU-val megy együtt és egyenként milyen frekis kvarcoszcillátor kell, hogy kiszolgálja?
Lehetőleg valami olyan kellene, ami nem körintegrálokkal, rezonanciafrekvencia
számításokkal, cos ixfí-kkel teli elektromérnöki szakdolgozatokkal indít. -
Rive
veterán
P4 Celeron?
Azokat egy combosabb PIII is lenyomja/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
Rive
veterán
válasz #43960832 #18900 üzenetére
ECC tudtommal nem érdekli (legalábbis én minden sz@r szerveres vackot megetettem az intel/PIII lapjaimmal anno, és nem panaszkodtak).
A memóriamodulok egy- vagy kétoldalúsága sajnos nem azon múlik, hogy csak egy vagy mindkét oldalon vannak-e chipek... Magam jobb szeretem a 'BX-kompatibilis' megnevezést.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest