Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz tpower #24006 üzenetére
Nem lesz tartós.
Fagyasztani is lehet adatmentéshez, átmenetileg az is segített sokak szerint.
Ha minden igaz, az oka a Quantumok kattogásának, majd a motorvezérlő chip eldurranásának a motor megszorulása.
Ezen segíthet picit a döntés, fagyasztás, ráolvasás, herri plotter, és egyéb nagy varázslók, de egyik sem végleges, tartós megoldás.Postázást nem vállalok.
-
-
Peter789
senior tag
válasz tpower #23977 üzenetére
hát igen, ez más kategória...
(#23981) iday válasza Peter789 (#23976) üzenetére
fujj, dehát abba nem is amd procc megy hanem intel, gyorsan add is ide
(#23982) djculture válasza Peter789 (#23976) üzenetére
ha az enyémek lennének akkor cserélném, de sajnos nem...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
válasz tpower #23975 üzenetére
ha már integrált (vagy inkább onboard) VGA, akkor nekem ezek a nagy kedvenceim, 1-1 ilyet szívesen beújítanék ha elém keveredne:
ECS GameUnion 746 K7S7AG (Socket A) és P4S8AG 648 (Socket 478) onboard Xabre 200-al
MSI MS-6168 Slot1 onboard Voodoo3 8MB SG rammal
régebben a vaterán találkoztam olyan P2 Slot1 lappal is, amire egy Riva128 volt integrálva - talán valami HP vagy IBM asztali gépből
továbbá az is izgatja még a fantáziámat, hogy egy intel 815 deszka integrált 82815 vidkártyája ha kap egy +4MB AGP modult az osztott 4 megája mellé, akkor az mennyiben befolyásolja a sebességét, vagy mennyire lesz tőle terhelhetőbb textúrákkal, egyéb effektekkel
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
válasz tpower #23972 üzenetére
látom nem specializálódott a gyűjteményed, hanem mindent félreraksz ami csak megtetszik, "hátha még jó lesz egyszer valamire" alapon hasonló vagyok én is, bár a vidkártya gyűjteményem bőven meghaladja az egyebeket...
PA260516.JPG: ilyen VLB kártyát se láttam még... ezzel most spórolni akartak? vagy kompatibilitást nyújtani hogy lehet 16bites ISA kártya is, meg lehet VLB is?
PA260483.JPG: ennek a lapnak mi a típusa? integrált SiS VGA mellett még nem láttam dedikált RAM-ot...
(#23973) Rive válasza Peter789 (#23971) üzenetére
igen, utána ennyit találtam róla én is hogy ebbe a családba tartozik... miért tűnt el annyira a mobil világból a MIPS? nekem úgy maradt meg, hogy sokkal erősebb mint az ARM arhitektúra: nekem volt egy Dell Axim X5 PDA-m 400-as xscale ARM-al, ha visszavettem 200-ra a procit akkor már dadogott az az AVI lejátszás, ami a haver 150@200MHz-re húzott nem tudom milyen casio PDA-ján hibátlanul ment ugyanazzal a PPC2002 oprendszerrel és lejátszó szoftverrel...
-
Peter789
senior tag
válasz tpower #23848 üzenetére
ezt találtam meg én is, de ha jobban megnézed akkor nem pont ugyanaz, bár még a tseng labs et4000/w32 feliratot is látni vélem a borda alatt - valószínűleg egy másik rev lehet ugyanattól a gyártótól, vagy a ref dizájnt többen használták apróbb változtatásokkal
-
Peter789
senior tag
válasz tpower #23846 üzenetére
csak hasonlót találtam gugli képkeresővel, de pont ilyen kártyát nem... de valószínűleg tényleg az lehet
hehe, mit találtam közben: csináld-magad trident 9000 8 bit ISA kártya
-
gban
veterán
-
-
spista222
addikt
válasz tpower #23665 üzenetére
Ez volt az akkori 2007-es 65nm csúcsprocesszora
A tied pont egy évvel öregebb 45nm-es és abból a szériából van erősebb ezért a tied nem extrém.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz tpower #23653 üzenetére
3Dmark06 alatt nem... de hát ott ugye 1280X1024-be fut a teszt.... viszont a játékok majd 1920X1200-ba fognak futni... ott tuti hogy meglesznek hajtva az esetek többségébe'
A 9800M GT egy 96Shader processzoros G92m-es GPU ami még 48 Textúrázót tartalmaz, a GPU órajele 500MHz...
A 9600GT az igaz G94-es GPU-val van szerelve, 64 Shader egysége van és 32 textúrázója, viszont az órajele meg 650MHz... Tehát valamivel a 9800M GT így saccra 30%-al erősebb mint a 9600GT, Az Radeonra "átfordítva" valahol a Radeon HD3870 szintjén van... Ebből van 2, ami ha jól skálázódik az SLI, akkor kb egy HD4850-es Radeon szint, vagy Geforce 9800GTX... Ilyen teljesítményű VGA kártyához egy 3,2-es Core2-es szvsz elég főleg FulHD-ban[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
válasz tpower #23312 üzenetére
nem a vinyó nyers sebessége a probléma, bármelyik normális pár-10 gigás ( értsd nem 10 éves samsung pl ) képes kiakasztani az UDMA33 max 33MB/s sávszélességét, hanem az elérési idő az amivel szerintem is sokat lehetne dobni az os össz dinamikaérzetén
egyébként az integrált vinyóvezérlők sebességét általában befolyásolja a PCI órajele is - ha bírja a 37-40MHz-es órajelet akkor ennyivel megnő a max átviteli sebessége is - csak hát ez egy újabb hibafaktor az amúgy is problémás környezetbe, szóval ezt már csak akkor próbálgassátok ha alapon betonstabilnak bizonyul valami kombó
[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
válasz tpower #23254 üzenetére
Ez egy vicc ez a mérce. Itt még kilóra mérik ezeket.
Más:
Nincs valakinek egy fölös tuning socket A-s procija? Gondolok itt minimum alapfeszen 2300-2400 MHz Bartonra stb stb. Cserébe ezekből adnék jópárat. -
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz tpower #22302 üzenetére
először setup /i-vel próbálkoztam mert írta hogy a HDD vezérlővel gondjai vannak és így próbáljam.. akkor tovább is ment de ugyanígy hasalt.. mondm lehet mégis csak nem csípi az MFM vezérlőt, raktam be egy újabbat, ezzel már kapcsoló nélkül is elkezdi a telepítést csak épp grafikus betöltésnél ezt vágja az arcomba.. közbe kicseréltem a memória modulokat, de nem oldotta meg a hibát...
most megpróbáltam a setup /s-t... ez sem nyert... köv. tipp?szerk: "szétlazítottam" a KEss és RAM időzítéseket és próbáltam másik VGA-val.. még mindíg nyem jó
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz tpower #22002 üzenetére
Egy kicsit félreérthető volt.
Természetesen ha van CmosClear akkor minden beállítás törlődik a BIOS-ban és alapértelmezett lesz, de a CI első induláskor ha nincs rajta a CI jumper újból beíródik így ezt nem lehet jumper nélkül Cmos Clearral "törölni".
Persze ha már majd be tud lépni a BIOS-ba és ki tudja kapcsolni az érzékelést és a Halt on-t akkor már teljesen mindegy hogy áll a gép következő Cmos Reset-ig.
Már ha egyáltalán ez a gond. -
gban
veterán
-
snake1977
őstag
válasz tpower #21974 üzenetére
Asus P4P800 rev 2.0 [link] esetleg nem lehet kinyírni valahogy az érzékelőt?
Nem izgatna ha nem mérné a hőfokot.Most olvasom, bár leforditani nem tudom teljesen de lehet itt a megoldás?
" FAQ
As far as I know, there are two types of CPU temperature readings, being Tj (Junction Temperature, or die temperature) and Tc (Case temperature, or CPU surface temperature).
Which reading dooes Q'Fan reacts to?Solution
As recommended by Intel, smart CPU fan speed control should be adjusted based on Tc instead of Tj, ASUS Q'Fan design all follow the same rule, and reacts with respect to the surface temperature of your CPU."[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
spista222
addikt
válasz tpower #21835 üzenetére
Van itt elfekvőben két Intel lap:
DG31PR
DG41RQEzekhez kellene BIOS tartalom amit külső íróval be tudnák írni mert már minden mást kipróbáltam csak ez maradt így felkerült a polcra.
bacsis Egyébként 2003-ban már számít a +2 mag?
2001-ben úgy vettem észre hogy szinte alig számít 4 mag a 2 maghoz képest.
Jól meg kell rántani a processzort és dobálni fogja a pontokat.
Mennyi lett a max egyébként(2003-as pont)? -
snake1977
őstag
válasz tpower #21729 üzenetére
Ma kipróbáltam usb-s billentyűzettel is, biosba belép de ugyanúgy fagy, mivel a floppyt látja kergetek egy müködő disket és flashelek rá egy új bios-t, ha így sem megy jó lesz alkatrésznek.
Ádyka: annyit nem ér hogy küzdjek még külön ic-vel is....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
válasz tpower #21687 üzenetére
Annál már talán csak a Zalman szendvicshűtő hatékonyabb
(#21688) albinolynx : ritkulnak az ilyen darabok, retro kedvelő jó árat adhat érte, bár alapjában véve nincs nagy értéke.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
zoltanz
nagyúr
válasz tpower #21622 üzenetére
Én azokat szidom amik a kommersz Ram hűtőbordák alatt vannak (2-3-4 mm), ami egyben ragasztó (egyben tartja is a bordát/blokkot), de előfordulnak profibb cuccoknál is csak ritkább.
A jobbik a vékony milliméter kisebb vastagságú, kvázi mint a paszta olyan, és nem annyira ragasztó, (nem kell tartania semmit, arról pánt, csavar stb. gondoskodik).[ Szerkesztve ]
-
mrbigfoot
tag
válasz tpower #21585 üzenetére
Hát a bios cracker5-tel nem mentem semmire, mint ahogy az összes többivel sem (bios killing-gel sem).. kezdem feladni
Leleményes a Magyar... Sörösdobozokból építenek napkollektort... Újabb ok az ivásra emberek!! - Te má megint be vagy b@szva?! Kell a melegvííz... Nem látod mit meg nem iszok a családér???
-
mrbigfoot
tag
válasz tpower #21582 üzenetére
Igen ezt néztem én is
De vagy én vagyok nagyon kezdő, vagy nem tudom.. mert ott az oldalon nem találtam linket ahonnan az egészet egyben letudom tölteni.. letöltöttem máshonnan ezt a Hiren's BootCD 15.2-t, de mikor arról bootolok nincs a lehetőségek közt egy olyan bios-os cucc semLeleményes a Magyar... Sörösdobozokból építenek napkollektort... Újabb ok az ivásra emberek!! - Te má megint be vagy b@szva?! Kell a melegvííz... Nem látod mit meg nem iszok a családér???
-
mrbigfoot
tag
válasz tpower #21477 üzenetére
Az oprendszer, xp sp3.
# spista222: igen engedélyezve van biosban, csak simán egy pendrive-ot akartam beledugni.. az alaplapot még átnézem egyszer, hátha valami nem tűnt fel rajta, mert egy ideje már porosodott a padláson
Leleményes a Magyar... Sörösdobozokból építenek napkollektort... Újabb ok az ivásra emberek!! - Te má megint be vagy b@szva?! Kell a melegvííz... Nem látod mit meg nem iszok a családér???
-
Ádyka
őstag
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz tpower #21372 üzenetére
Lehet, bár második nekifutásra én azt gondolnám, hogy az a szerepe felül és jobbra "terítse" a levegőt, oda ahol a bordák vannak. Azok alatt meg a memok vannak.
Elsőre egyébként azt gondoltam hogy semmi értelme a kisventinek, dehát ilyen tervezési hiba nem lehet. Valami segéd venti az. És ha belegondulunk a nagy malomkerék-venti csak beszippantaná a lyukon a levegőt és a memóriák felé nem sok jutna, bár lehet arra is kavarogna valamennyi. -
fsb1000
nagyúr
válasz tpower #21282 üzenetére
jaja... régebben én is bújtam az ilyen tweak okosságokat.
Aztán i5-2500K-val meg SSD-vel csináltam egy próbát szűz XP-vel, és semmi érdemi különbséget nem találtam. Azóta úgy vannak az XP-im ahogy települnek....
13 éves op rendszer, a mainál nagyságrenddel kisebb erőforrásra tervezve. Talán az összes teljesítménybéli gyengeségét elfedi a brutál hardver. -
bacsis
Közösségépítő
válasz tpower #21274 üzenetére
így van.. nem igazábn jött össze, ileltve nem forrta ki magát... de ha AMD-nél keresgélsz felső kategos procit, vagy ezt veszed, vagy semmit...
Na most a Barton egy remek architektúra vége volt, míg az FX egy szintén remek architektúra eleje, ezért nem igazán lehet a 2 CPU között párhuzamot vonni, ez tény és való...
De az tény és való, hogy a Barton már a K7 nagyon nagyon kicsavart CPU-ja lett, amit lehetett, kihoztak belőle.. Arra jó volt hogy naggyából tartsa a lépést az Intel P4-eseivel, nem tudta hozni a konkurencia szintjét, de nem sokkal mardt el... Akárhoyg is szépítjük, akárhogy is próbáljuk megközelíteni. a P4 akkoriban erősebb volt az AMD-nél, legyen az Tbred, vagy Barton, vagy már a korai A64 -
bacsis
Közösségépítő
válasz tpower #21257 üzenetére
FSB1000 kollega jól mondja, pont úgy ahogy te is.. nagyon-nagyon jól mondod... vicces...
De hát mi a sz*rt csináljunk, hogy ha az AMD b*szott értelmesebb fejlesztéssel kijönni?
vagy akkor ne hasonlítsuk a S478-as Prescottot össze semmivel?Mai hardverekkel nézve: Lásd 8 magos Bulldozer, vs 4 magos Core i7 2600k
A bull szinte meg sem közelíti az i7 2600k-t... van ahol fele akkore tellejsítméynt tud csak felhozni.. pedig 4 maggal több van neki, És akkor ne hasonlítsuk össze a Bulldozert a Sandy Bridge magos I7-el mert 4 mag "előnye" van az AMD-nek?
De összehasonlítjuk! Hogy miért? Mert egy időbe jöttek ki dúrván, és "egymás ellen készültek" tovább ezek a procik a gyártók aktuális csúcs procijuk...
Vagy a Vishera vs Ivy Bridge-nél is ugyanez a helyzet...
Sajna az AMD IJ ebben az esetben.. ez van ezt kell szeretni....
-
fsb1000
nagyúr
válasz tpower #21253 üzenetére
Hát ja... de ha ez egyik gyártónak nincs benzinese, akkor ne is legyen összehasonlítva a másikkal?
Valami itt nagyon el van csúszva... az nem lehet kritika trágya amikor 1,5 évvel öregebb P4-et állítunk AMD proci ellen, de ha Intel vonalon van technóligia előny akkor az meg unfair.
Végül is mindegy... -
bacsis
Közösségépítő
-
fsb1000
nagyúr
válasz tpower #21227 üzenetére
Én azért szívesen megnéznék egy olyan tesztet, ahol a HT-s NW@2,4 pariban van az Athlon XP 2100+ cuccal.
Összedobhatunk ilyen tesztet pár óra alatt, de én csak az első felét tudom vállalni.Bár azt továbbra is úgy gondolom, hogy a bartonok csak 2003-ban jelentek meg 1 évvel a NW után, ami kicsit árnyalja azt az idézetet is amit nekem írtál.
Szerintem reális és érthető képet mutat egy CPU összehasonlítás a pillanatnyi helyzetről, ha
- azonos időben (max. 1/2 év eltérés) megjelent CPU-kat hasonlítunk
- az ár azonos és a teljesítmény eltérést elemezzük
- a teljesítmény azonos és az árkülönbséget figyeljük.---------
(#21229) frescho: A linkelt listából azonos árut nem tudok választani, mert 2800+ -ig minden Barton olcsóbb az NW@2,4-nél. Felette meg nincs ár a bartonokra.
Ebből az következik hogy P4@2,4ht VS Barton 2400+ teszt eredménye igazolhatná azt az állítást amit eddig én botor módon vitattam, hogy jelentős árelőny mellet az AMD CPU azonos teljesítményt nyújt az intellel.
Ha ez tényleg így van akkor elismerem, hogy én voltam egy téveszme áldozata és hibás döntés volt 2004 tájékán az Intel CPU-kat preferálni.[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz tpower #21217 üzenetére
Ez kb az első teszt volt amit google kiköpött (nf2+barton vs 875+ht p4 teszt is biztos van bőven, aminek a végeredménye is közismertebb), a P4 vs Athlon Xp csata közepén, az akkori leggyorsabb chipsetekkel, később a P4 a HT-vel és 865/875 chipsettel nagyon ellépett az Intel, az Athlon-nál szinte semmit nem számított a dual ddr (ahogy a P3-asnak sem a ddr ram az sdr-es fsb-hez, max jobban ment tuning a jobb ramok miatt), lévén az fsb-je is ddr-es volt, tehát nem igazán lehetett kihasználni a + sávszélességet, míg netburst quad pumped fsbt használt, amihez pont passzolt a dual ddr, ahogy a rambus is, csak az meg az ára miatt zsákutca lett.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
válasz tpower #21211 üzenetére
Én is nehezen tudnék választani, sok retro proci a kedvencem, de kiemelném a 486DX40- et, 25- ön járatva jól helyettesíti a 386 + kooprocit, turboban van benne " erő ", lowba kapcsolva pedig mennek az egészen retro játékok is, lowban például SPi lassúsági versenyt nyertem vele. A másik a PII/450, melyet a retro hangkarik platformjának választottam, sok régi demo scene már induláskor úgy nyit hogy a futtatáshoz PII kell vagy ajánlott
A 3 test probléma nem megoldható.
-
fsb1000
nagyúr
válasz tpower #21198 üzenetére
Egyértelműen a K5. A mai napig üzemel ilyen gépünk. Nem én raktam össze, de akkor is a szívemhez nőt, mert Kb 0 karbantartást igényelt 98 óta. Hihetetlen, de még az eredeti HDD van benne.
Aztán később tuningolgattam is párat ezekből a procikból, de az eredményre és mikéntre már nem emléxem.Az igazi tuningos korszak viszont a NorthWood-hoz kapcsolódik.
A 2,4 HT-sból sikerült egy remek szériát kifognom, azokkal készültek anno egyes PH!-s tesztek is.
Akkor még vizem nem volt, de léggel is jól meg lehetett hajtani ezeket a P4-eket.
Most is ezeket vásárolgatom, mert kíváncsi vagyok extrémebb tuninggal mit lehet belőlük kifacsarni. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen videókártyát?
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest