Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz Turulbir #16445 üzenetére
Nekem XP is ment különböző kódokkal. Lehet, hogy újabb kódod volt, mint amikor a lemez volt. Mert, ha jól emlékszem hír volt még anno, hogy több XP licensz lett eladva, mint amennyire eredetileg kódot terveztek, ezért hogy úgy fogalmazzak, új kódokat kellett kreálniuk, ahhoz viszont ki kellett egészíteni az XP telepítőt az új kódok ismeretével. Másra nem tudok gondolni, mivel nálam nem okozott sohasem gondot különböző kódok használata azonos lemezzel. A rendszergazdák is 1 lemezzel másszák végig a telepítendő gépeket, a gépen lévő matricáról meg simán beírják a kódot.
-
gban
Közösségépítő
válasz Turulbir #16676 üzenetére
A PCI, és ez által az IDE vezérlő is olyan frekin megy, amit már nem bír, vagy esetleg a ram nem bírja - erre tippelnék, de utánaszámoltam.
Ha jól számoltam, simán 200-ra tetted az alapórajelet? Ha igen, akkor valószínű a PCI nem kap többet mint 33 MHz, milyen a ramod?Postázást nem vállalok.
-
Fenyő
őstag
válasz Turulbir #17354 üzenetére
Nekem vannak ilyesmieim, de a 1,5-es szorzó 3,5-nek felel meg P1MMX/K6-nál, szóval szvsz próbáld azzal előbb, arra figyelj, hogy az MMX dual voltage-os, tehát a feszkó jumperek P55C, ill 2.8v állásba kell tenni, egyébként nagyon fog melegedni a nemcsak a proci, de leginkább a vrm.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Turulbir #17364 üzenetére
Remek, csak tudod egy ladában is elfér 2ló, csak nem mindegy, hogy hogyan.
Rive: Dual P1 már egy nagyon régi álmom.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Rive
veterán
válasz Turulbir #17415 üzenetére
Nem vagyok benne biztos. Lehetségesnek tartom, hogy nem VGA, hanem valami DSUB9 -> RCA förmedvény kell oda, VGA-kimenete meg a feature-csatlakozón keresztül lenne csak.
A két dsub környékéről lehetne egy fotó, esetleg? A nyák szerelt oldaláról.
Ui.: Illetve ez talán nem is annyira szerkesztő, mint mixer, amennyit értek a multimédiához...
Ui2.: néztem, hogy van-e hozzá valami driver, de még kevesebb, mint a VideoBlasterhez...
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Turulbir
tag
válasz Turulbir #17417 üzenetére
Magam előtt látom a következő bacsis cikket: 2D-s kártya mellett lévő Voodoo2 SLI képét feliratozzuk egy VIGA+-al, majd egy digitalizáló kártya segítségével egyazon gépen fel is vesszük.
Egyébként jó kis cucc lehet, gyanítom, hogy ipari környezetben még akár ma is használatban lehet.
Akár még terminátor szimulátornak is lehetne használni.
[ Szerkesztve ]
-
-
gban
Közösségépítő
válasz Turulbir #18787 üzenetére
Leggyakoribb hiba (volt a korai? Nem tudom, azóta ódzkodok az NF-től) NF-os lapoknál a megsült chip, akár déli, akár északi lehet az áldozat.
Jelen esetben a venti is ezt sejteti.
Gyakori még náluk a kontakthiba is, a nagy hőingadozástól a forrasztás "eltörik", mert nem elég rugalmas, ez okozhatja ha melegedés után máshogy viselkedik, akár pozitívan, akár negatívan.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Turulbir #19002 üzenetére
Hajjaj, biza volt/van ISA-s S462-es lap, olyan is ami még a Tbred-eket is kajálta Yutani árulta jó multkorjába' apró pízér... de sajna nekem nincs olyan lapom... de igaziból lehet tök mindegy is, mert már a SLOT-A lap sem indította el a kártyát...
Amúgy ilyen Tridentem nekem si van, ami érdekes hogy az egyiken az ISA port felett az a két IC PAL míg a másikon NTSN feltűntetésű... az egyikkel az istenért sem tudtam beüzemelni az EGA monitort, lehet a másikkal is megkéne próbálni -
-
-
-
snake1977
őstag
-
-
snake1977
őstag
válasz Turulbir #20797 üzenetére
A GTS250-nek is ugyanez a zalman hűtése van, Epic79-nél láttam a gts250-esén, nem figyeltem hogy az elején ott a konfig, egyből rákattantam a képekre.
Remélem az ötleted nem jogvédett, már alakitom a saját höterelésem 2db 10cm-es ventillátorral megtámogatva.[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
gabor0012
tag
válasz Turulbir #20941 üzenetére
pontosan milyen gépeid vannak? irhatnál pár dolgot rolluk. nekem holnap küldenek hp d230 at másodlagos gépnek fogom tartani viszonylag elég fürge 2.4 ghz proci van benne 512 mb ram 40 gb hdd tehát videókarit kell szerviroznom egy jobb féle agpset meg egy monitort lehetőség szerint lcd-t mert kevesebbet fogyaszt meg kissebb helyen elfér stb. ez annyira nem is retro gép de szerintem kiválló másodgép vállik majd belőlle.
van valakinek tapasztalata az eféle gépekrő?
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz Turulbir #21245 üzenetére
Nekem volt dolgom mindkét kombóval (NF7+2500+ (havernak raktam össze), ill IC7+2.4HT) és az Intel érezhetően erősebb volt, persze ahogy mondod, jóval drágább is, tuningpotenciál a P4-esben is volt rendesen, az enyém ment 3.3-at is alapfeszen, de mivel a Hynix D43-as ramok alapfeszen kb olyan 510-515-ig voltak stabilak, így kerek 3.0 Ghz-en használtam 500-as ram órajel mellett 1:1-ben, így a Barton nem volt ellenfél neki, később (1:1-ben) lecseréltem egy 2.8@3.8-as Prescottra, na az fűtött mint a kazán, de egy X800GTO@XL-el megspékelve, úgy éreztem, hogy van egy eszement izom konfigom, aztán kb 1-2 év múlva megadta magát az IC7-ét memvezérlője és átálltam 939-re (a jó kis Asrock 939Dual-SATA2 agp/pic-e kombó lapra, amivel nagyon meg voltam elégedve).
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
fsb1000
nagyúr
válasz Turulbir #21245 üzenetére
Én pont fordítva vagyok ezzel. Az nw tuningpotenciáljáról vannak tapasztalataim.
Ha egyszer mégis lesz egy korrekt tesztecske a témában, akkor javaslom, hogy alapórajelen legyenek a CPU-k összehasonlítva, vagy ha tuning, akkor azonos mértékű órajelemeléssel.Ez persze nem zárja ki, hogy a Bestbuy az NF7+ 2500+ barci páros volt 2004-ben szemben egy IC7+ NW@2,4-el valamint az is lehet ezek azonos teljesítményt nyújtottak tesztekben és a napi használatban is.
Egyébként találtam egy érdekes PH! tesztet ami nem NW-re vonatkozik, de talán érdemes elolvasni:
[AMD K7 Barton Vs. Intel P4 prescott]Én ezt egy korrekt tesztnek tartom, mert eleve korrekt alapokról indul, kb azonos időben megjelent procik az alanyai. Végignézve az eredményeket, szerintem elfogadható bacsis véleménye:
Bizony az Intel jobb, gyorsabb processzor volt ebben a tesztben.És az a megállapítása is összecseng Fenyő #21235 hszben írt véleményével, hogy a barton inkább a NW vetélytársa lehetne. Csakhát.... 1-1,5 év a különbség. Mintha az intel mindig előnyben lenne ennyivel, és mintha az userek egy része ezt mindig figyelmen kívül hagyná.
-
fsb1000
nagyúr
válasz Turulbir #21264 üzenetére
NW@2,4-ről volt szó eredetileg... de mindegy. Én nem akarok senknek a meggyőződését megváltoztatni.
Ha csak a PH!-t olvasnám, akkor szinte meggyőződésemmé válhatna, hogy az AMD cpu-k nem csak olcsóbbak, de jobbak is voltak mint az Intel CPU-k már 2003-tól. Mindez csak a megfelelő viszonyítási pontok összeválogatásától függ.
Olyan ez mint az utóbbi pár év VGA tesztjeiben néhol fellelhető anomáliák.. Ott ahol xy NVIDIA kártya magasabb értéket mutatna ott egyszerűen lefelejtik a grafikonról (korábbi tesztben épp azzal nem volt tesztelve és már nem pótolható). De még ez se kell, mert a tesztelendő játékcsokor összeválogatásakor már részben eldől a dolog, illetve a célnak megfelelő szintetikus teszteket kell alkalmazni.
Az hogy az egyikben van HT vagy Physix, az nem számít. Illetve nem összehasonlítható attributumnak minősülnek, vagy megemlítjük, hogy ezek hatása kevés alkalmazásban észrevehető.. -
Peter789
senior tag
válasz Turulbir #21662 üzenetére
valahol olyat olvastam ezekre, hogy az ebbe a foglalatba való procin van egy plussz láb, ami automatikusan letiltja az integrált 386-ost, ha berakják a helyére. de az is lehet, hogy jumperrel kell az adott példányon, nemtom, de leforrasztani biztosan nem kell...
a kiosztása oda van szitázva a 8 bites ISA slot alatti csipp mellé - bár picit zavaros a pozícionálása, de túl nagy bajt nem lehet okozni gyors próbálgatással... így tippelném: bal felső 4 a turbo és power LED, nyugodtan dugd rá a LED-et, fordított polaritás nem árt neki, csak egyszerűen nem fog világítani. utána 1 tüske kimarad, majd az 5-6-7 a turbo kapcsolóé, 1 tüske ismét vak majd a 9-10 a reset. a külső sorban talán az 1-5 a keylock kapcsoló, 1 vak, a jobb 4 pedig a speaker
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Turulbir
tag
válasz Turulbir #21954 üzenetére
Újra végigzongoráztam rajtuk, de most se bírta egyik sem, úgyhogy marad a régi (ez bírja, sőt ment többet is, de akkor már 2.6-2.7 voltot kívánt, ami állandóra egy kicsit sok).
Más: a frissen összerakott 386-osomhoz kérnék egy kis segítséget:
Van benne egy 3.5"-es (A meghajtó) és egy 5.25"-ös (B meghajtó) floppy. Az A nem olvassa a lemezt, ráadásul ha a B-t olvasnám, akkor is a 3.5"-es kezd dolgozni. Ezt mi okozhatja? IO kártya? Ütközés?
A bios a post-olásnál azt írja ki a memóriára, hogy 640kb ok, ha belépek a biosba akkor pedig azt, hogy Base:640kb; Ext: 0kb. Elvileg 8mb van benne. Miért nem látja a kiterjesztettet?Szerk.: az első megoldódott: a SCSI vezérlőn is van floppy vezérlő, az kavart be. kivettem, működik. Viszont a második még mindig fennáll.
[ Szerkesztve ]
-
Turulbir
tag
válasz Turulbir #21955 üzenetére
További fejlemény: visszatettem a SCSI vezérlőt, de a DIP kapcsolósoron kikapcsoltam a 7-est. Így a B meghajtó működik, de az A nem.
-
siriq
őstag
válasz Turulbir #21958 üzenetére
Mindenkeppen egy manual es bios allitast neznek. Mar olyan regen volt, hogy nem emlekszem hogyan oldottam meg de nekem is volt hasonlo.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
bacsis
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest