- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
az a progi meg is van vhol köszi a tippet
télleg ezt akartam is kerdezni, hogy ez hogy volt?! elkészült a hdd megnézték a hibas szektorokat és azon felül hogy feltüntették a hdd-n még valami firmware eltàrolta? mert amikor mélyformáztam, formáztam akkor nem irta ki hogy bad sector van viszont a scandisk formazas utan mutatott egy keveset -
válasz
bacsis #19997 üzenetére
Első körben a Spinrite-t futtatnák rajta, mondjuk fél mega bad sector nem olyan sok (lényeg, hogy ne szaporodjon), egy átlag MFM vinyón is van pár száz kb gyárilag hibás sector, amik szépen rá vannak szitázva a bad track listájára, a gyártástechnológia végett akkor még nemigen tudtak badmentes vinyót csinálni. Második körben a gyártóspecifikus diganoszikai/javító progijával mennék végig rajta.
-
az első 30mega elég jónak tűnik, majd akkor leformázok 30megát és használom azt nem érdekel akkro is használni fogom.. legalább egy kicsit
Szóval lenne valami konkrét tipped mit futtassak le ezen a HDD-n?
Amúgy az első 1/3-a nem vézes, utána a második 1/3-ad már gázosabb és a vége sem annyira nagyon rosszszal, hátha
-
válasz
bacsis #19995 üzenetére
Scandisket felejtsd el, régi dosos spinrite -ék sokkal jobbak voltak, vagy a gyártóspecifikus hdd utilok között érdemes még szétnézni, emlékszem a Quantumnak volt egy elég jó ilyen progija, 0-ákkal írta tele a vinyót, ha csak szoftveres volt a hiba, akkor ezzel javítható volt, viszont ha fizikai és szaporodik akkor max csak dísznek jó...
-
-
-
skacok! szereztem egy dupla magas 5,25ös 50pines SCSI 50pines hdd-t de annyi a badsector rajta mint a szemét... mivel elég ritka hdd-röl van szó, jò vola megmenteni... érdeme ilyen hdd regeneráló progikkal szórakozni? ha igen akkor mivel?
-
-
Peter789
senior tag
amikor a TL-MR3220-as rúterem memória tuningjához kerestem donort, akkor rengeteg memóra chip pdf-et átnyálaztam előtte. alapjában véve nekem is 400-as CL3 csipp kellett. sok doksiban az volt hogy 400MHz @ CL3 és 333MHz @ CL2.5, de volt olyan is, amiben a 400-as tétel nem szerepelt, csak a 333 @ CL2.5... a végső befutó asszem pont egy olyan modul lett, amin 400-as címke volt, de a doksijában már csak a fenti 333-at emlegeti, de természetesen CL3-on simán viszi a 400-at a gyakorlatban. szóval sok esetben az "átcímkézés" csak annyit takart, hogy a 333-as csippek idején gyártott és CL2.5-re hitelesített típusok belelógtak a 400-as érába, de mivel tökéletesen tudták azt is a többi 400-as szintén lazított CL3 időzítésével, így ezeket is felhasználták még
-
-
zoltanz
nagyúr
Az is érdekes van egy Ram a Memtest 8-as tesztjén elvérzik, de másik lapban csak a 7-sen.
Akkor van egy memória ami magában nem jó, de ha társítok hozzá még modult feléled. -
válasz
spista222 #19984 üzenetére
1. igen
2.,4. van alapból 8 bites, de több 16 bites is megy 8 bitesként, persze ekkor kilóg a 16 bites része, de megy. Ilyen pl a Trident 8900C (viszont a CL, D vagy 9000 nem, de a 8800 meg szintén megy 8 bitesként), Tseng ET3000, Oak Oti-037, Chips@Techonologies talán 451-es a típusjelzése, de ebből nem volt túl sok típus, meg még ki tudja melyik, de általában az öregebb chipsetek közül elég sok tudhatja.
3. igen -
spista222
addikt
válasz
zoltanz #19982 üzenetére
Így már én is jártam egy 256-ossal egyik lapban nem indult be a másikban a felét ismerte fel és addig jól működött míg nem raktam mellé egy másikat. Amint raktam mellé egy másikat véletlenszerűen fagyni kezdett így a kukában végezte.
Más Van egy XT alaplapom elvileg jónak kellene lennie. Régebben próbáltam egy Trident VGA-val de nem adott képet és nem is sípolt semmit. Nem tudom hogy XT egyáltalán beindul-e VGA-val vagy csak ega-val.
Régebben volt egy másik XT-m monitorostól de ahhoz EGA kártya volt és EGA monitor. EGA kártyám még csak akadna de monitorom már nincs.
Kérdés:
1. Megy VGA káryával is az XT?
2. Ha igen milyennel próbálkozzak Trident Tseng?
3. Ki kellene Sípolnia a EGA/VGA hiányát?
4. 16 Bites kártya is rakható bele 8 bitesre jumperelve?
Egyelőre kb ennyi -
zoltanz
nagyúr
Van egy DDR1 Ramom egyik lapban sípol nem indul, a másikban jó. Viszont 256-osnak írja, de a matrica rajta 512 -es és az üzletben is úgy vettem (valamint ugyanez a szitu, 333 -nak jelzi, de 400-as van rajta). Leolvastam a Ram -ra írt adatokat ez alapján 400 Mhz-es.
-
Ismeritek annak a jelenségnek az okát, hogy PCMCIA-os floppy miért nem oszt ki drive lettert? Windows felismeri, feltelepíti a drivert, le tudom csatolni, stb. Csak épp nem látom a meghajtót...
-
Murphistic
aktív tag
válasz
benedekco #19972 üzenetére
(#19975) DarthSun, (#19972) benedekco: Köszönöm mindkettőtöknek az ötleteket. 3D Markokból már betáraztam párat: 2001SE, 2000, 99, meg pár PCMarkot is a régebbiek közül. A patchről szóló infoért külön köszönet
.
A Windowsról szóló rész kicsit komolytalan volt, inkább csak amiatt írtam, hogy szegény bacsist szinte kirekesztitek, mert csak OSR2-je van neki és most is hasonló vita megy a 7 vs 8 kapcsán, csak itt a Start menü hiánya gáz ( ezért írtam, hogy bezzeg a Win 95 azért rossze, mert ott van, de csak viccből inkább ). Na jó, kicsit túloztam
.
Azzal viszont egyetértek, hogy pl. alap Officehoz tökéletesen elég lenne akár egy Pentium is, hiszen én is kényelmesen elszerkesztgettem a dokumentumaimat Word 97-ben. A szívem elszorult, amikor egy bankban megláttam, hogy Core i3-as gépek vannak beüzemelve XP-vel, amin ugyanaz az adminisztrációs program futott, ami korábban a P4-esen is simán ment. Rendben, hogy fejleszteni kell, de mint ügyfél úgy éreztem, hogy pazarolják a megtakarításaim kamatát, ahelyett, hogy nekem adnák és maguknak elég lenne akár egy sandys Celeron is.
Engem az új rendszereknél egy valami bosszant, amire mindig visszagondolok: a Windows 95 szépen leállította a merevlemezt a beállított idő után. Ezt XP-től felfele még nem tapasztaltam. -
válasz
Murphistic #19971 üzenetére
Ezeket a kártyákat a TL egység hiánya miatt a 3DM2001 nagyon megfogja, inkább 3DM99- el érdemes tesztelni, Win98 alatt, XP alatt a 99- hez patch kell hogy elinduljon.
-
válasz
Murphistic #19971 üzenetére
A 3dm2k1 már szeresse a VS-t és PS-t, illetve T'N'L-re van kihegyezve. Szerintem érdemes még a 3dm99 és a 3dm2k bevetése is.
Játék? Szerintem Q3, UT lehetne alap, esetleg Serious Sam, NFS3 bár ezekben nem tudom, hogy van-e benchmark lehetőség. Annak idején az Aquanox-al is teszteltek, meg Incoming-al. Perpill ennyi 5letem van. De majd úgyis írnak a többiek is. Nekem meg már több mint egy éve pótolni való teszteredményeim vannak, de sosem jön össze a listát össze hegeszteni.
A Matrox képminősége CRT monitoron jön elő, erre azért számíts.re: win témakőr
Én úgy gondolom, hogy office-al is így vannak, ami benne volt a régi word excelben az elég is lehetne, az a minimális fejlesztés ami azóta belekerült az meg nem ér annyit, hogy office 95/97/2000/xp/2003/2007/2010 sőt egy két funkció amit használnék a mindennapokban ki is került (pl.: kijelölt szöveget csak kisbetűre, csak nagybetűre átformázni), egy monolitikus fos lett minden Microsoft termékből. Dugig buggal. Ennek ellenére a W7 az eddigi legnormálisabb rendszerem. Az 3.1-est nem nagyon szerettem dos párti voltam, a 95 érdekes volt, de szívtam vele, az osr2 már okésabb volt, aztán 98se, xp most 7. Ez is egy monolitikus szarrá vált. De szerintem felhasználhatóság szempontjából nem változott annyit a cucc. A motorról most nem beszélek. De azért szerintem nem normális, hogy 1,5+ghz és 2+gb ram kell egy oprendszerhez... nem a multimédiáról beszélek, csak az alap oprendszer futtatásához. Biztos vagyok benne, hogy ha nem a pénz lenne a mozgatórugója a cégeknek, akkor lehetne ma 586-os gépekkel is dolgozni, word+excel (a netet már nem mondom, de szerintem arra se kellene egy 1ghz-es p3-nál több, ha alaposan optimalizálva lenne minden)
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
Mint arról korábban beszámoltam a TNT2 M64 mellé beszereztem egy Radeon 7000-et, meg egy Matrox G450-et. Ha minden jól megy, akkor most karácsonykor végre ki tudom próbálni, hogy mennek-e egyáltalán a kártyák.
Ha esetleg működnek a kártyák, akkor csinálnék egy kis összehasonlító tesztet. Szerintetek mivel lenne érdemes tesztelnem? 3Dmark 2001 jutott eszembe és más semmi. Van ötletetek más ingyenes vagy demo benchmarkra/játékra, esetleg milyen tesztet látnátok szívesen arra a témára, hogy kihatja-e az 1,3GHz-es Duron
?
Játékokkal nem nagyon foglalkoztam, ezért nem is vagyok képben. Ami az én szemszögemből érdekes lesz, hogy mennyivel csökken a számítógép zaja a passzív kártyák jóvoltából és vajon a Matrox legendás képminősége feltűnik-e majd nekem is.
Amúgy a tesztek XP alatt lesznek, ha lesznek. Korábbi Windows szerintem nem lesz kedvem telepíteni és nincs is nagyon hová.
Amúgy a Windows 95 egy eldizájnolt, csilivili képi világra építő operációs rendszer. Kinek jutott vajon az eszébe, hogy mindent egy helyről, valamilyen Start menünek nevezett förmedvényből kell kezelni. A Win 3.11 az igazi, annál jobb nem is kell és ott legalább nincs Start menü sem
.
-
-
-
nemrég volt nálam egy Asrock lap ami 845-ös chipsetes és Prescott supportos volt
igaz rá votl írva a lapra hoyg csak 533-as FSB-s prescott Only...
Én azért beleraktam a 3000-es Prescott P4-et.. persze kisebb órajelen indult... elkezdtem kézzel felfelé tolni az FSB-t... 192MHz-ig stabil volt, szóval a 3gigás P4 2,9 körül azért eldöcögött benne -
Ádyka
őstag
R.I.P. a 9700 Pronak. Elhiszem, hogy nagyon fáj. Sajnos a legtöbb így végzi. Szerintem alig van már pár működőképes darab a világban. El kell engedni őket.
Valahogy pont az R300-tól keztek el hullani ezek a VGA-k nagyobb arányban, mint az azelőtti szériák.Szerintem fussatok össze zoltanz-vel, egy közös RAM-VGA sütőpartyra, hátha kifőztök valami finomat. Be a döglött alkatétrészekkel a sütőbe!
Amúgy próbáld meg piszkosul visszavenni az órajeleket, vagy megpróbálni feltenni egy 64 Mb-os R300 biost, vagy tudomisén. Hátha van még pulzusa, és részben vissza lehet hozni. -
ESP
őstag
Ennyi.
Kész, vége.
Agyamra ment a szerencsétlenkedés.
Megy fel minden apróba, most épp a 9700Pro makkant meg.Szórakozzon ezekkel a hulladékokkal akinek 2anyja van
3Ghz-es Prescott 3ért vihető hűtővel. Ha valakit érdekel még valami keressen a nevemre...
-
spista222
addikt
terméktámogatás +1 mert míg Asus-ról szépen tűnnek el a régi lapok addig Intelnél megtalálok szinte mindent. Abit ezen a téren is szenved már
A Cmos Clear-t meg szokni kell mivel nincs
csak át lehet állítani egy jumperrel setup-ra amikor mindent alapon indít így minden beállítás megmarad (nem úgy mint más lapoknál hogy BIOS reset után kezdheted elölről az állítgatást) és csak a jumper áthelyezése normál-ra aktiválja a beállításokat.
Bios frissítés: volt alkalmam letesztelni 865-ös lappal. Intel honlapjáról letölt-> csak dosban kitömöríthető önkicsomagoló fájl ami kicsomagol még egyet és nagyon sok fájl közül ki kell választani azt amit szeretnél
Egy kis idő volt mire rájöttem
de végül sikerült.
-
Rive
veterán
Túrnom kellett kicsit a lomok között, mert egy-két dolog elkeveredett. Amit kerestem, egyelőre nem került elő, de került helyette valami más:
Vinyó, vezérlőkártya, igen. Kis barkobázás a kábelekkel, aztán:
Sőt:
Kilépési próbálkozás után:
Gőzöm sincs, mikor, honnan szereztem (illetve a Hegedűs Gyula utcai bontó rémlik), de még minden eredeti a vinyón.
Tudtak a japók...
-
válasz
Peter789 #19951 üzenetére
Én utóbbi időben (kb. 5 éve) csak intel lapokat használok, maximális megelégedéssel.
Nevetséges terméktámogatásról pedig annyit, hasonlíts össze egy inteles, és egy bármilyen más alaplapnak a manualját / technical specification sheetjét.
BIOS frissítés pedig a sok éves atom lapomhoz is van mai napig (bár működik jól, nem frissítjük otthon) -
spista222
addikt
válasz
Peter789 #19953 üzenetére
Intel lapok: átlag felhasználóknak elég, én sem tudtam beállítani hogy 1066-on menjenek a G31-ben a memóriák így raktam bele 667MHz-eset. Ami még feltűnt hogy BIOS-ban elég lassú de mivel oda se megy be akárki és mivel Winben már rendben volt minden nem foglalkoztam vele.
Abit alaplapok: Kb P4-ig ők voltak a nyerők szinte minden téren bár az alap aktív hűtést érdemes lecserélni minden valami normálisabbra.
Giga: Most van egy EP35-DS3R-em régebben volt egy P35-DS4 is már ezekkel meg vagyok elégedve
a többiről nem tudok nyilatkozni mert csak ezekben próbáltam tuningolni.
új elemmel is összekeveredő boot sorrend,
Sajnos én is jártam már így néhány lapnál hogyha új HDD-t raktam bele akkor bizony arról szeretett volna bootolni pedig előtte a másik HDD volt beállítva.
Ami még fel szokott idegesíteni az ASUS lapok BIOS-a: Ha A: meghajtót letiltod és nem mented akkor hiába állítod be hogy pl CD-ről bootoljon mert a BIOS valahogy kiszedi azt is a Boot sorrendből és újból be kell lépni és beállítani. -
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #19952 üzenetére
a p3 és 8xx p4 korszakból, valamint 1-2 újabbhoz is volt már balszerencsém és mindnek olyan gondjai voltak újként, mint valami kivénhedt noname-nek: új elemmel is összekeveredő boot sorrend, usb-s eszközökkel lassú post, instabilitás, kompatibilitási gondok - lassú agp módban ragadás, ramot rosszul érzékeli és be se lehet állítani, stb stb stb... az meg hogy tuning sincsen már csak hab a tortán
s478 korban volt dolgom több giga lappal is és tuning beállítások terén bőven alulmaradtak bármelyik normálisabb abittal szemben - a p2, p3, p4 korszakbban számomra egyértelműen az abit az etalon - max a kifáradt kondikat kell lecserélni...
-
spista222
addikt
válasz
Peter789 #19951 üzenetére
Nem tudom, nekem volt az említett 865-ös lap, ha jól emlékszem 845-ös is volt már a kezeim között és újabbakból bolt már 3-4 db 945-ös 2db G31-es és 1db Q33-as és egyikkel sem volt gond, mondjuk nem is nagyon állítgattam dátum/idő boot sorrenden kívül mást
Tuningra ott voltak az ABIT, ASUS és Gigabyte lapok. -
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #19949 üzenetére
az eredeti intel lapok említésre sem méltóak - nevetséges terméktámogatás, bugos biosok, megbízhatatlanság, lassúság jellemezte mindet abban az időben - nem tudom azóta fejlődtek e, de bizalmat most se szavaznék nekik, van elég olcsóbb és megbízhatóbb márka a piacon...
így utólag azért kíváncs volnék, hogy mire képes egymás ellen egy agyontuningolt 848, 865 és 875 meg esetleg mellettük valami 775-ös DDR2-es prescott...
-
spista222
addikt
Sajnos a 865-ös lapok között is akad olyan ami nem tud mit kezdeni a Prescott CPU-kal.
Régebben vettem egy Intel D865XXXX már nem emlékszem pontosan a típusára csak arra hogy direkt Processzor teszteléshez vettem és nem lehetett benne életre kelteni a Prescott procikat mert ha jól tudom 204-es volt és 205-től támogatta -
válasz
Murphistic #19936 üzenetére
Tök mindegy melyik manager progival csinálja. Lehet aaz volcov commander, norton, dos navigator (én mondjuk ez alá nem adom dos alatt), windows commander, speed commander, far manager, total commmander vagy csak egyszerű xcopy... a léyneg, hogy a sys paranccsal kell áttenni a redndszer indítót az egyik wincsiről a másikra, ugazából tök mindegy hogyan csinálja... szerintem is a másolás és a sys parancs használata lenne a legkézenfekvőbb.... de ő bacsis, szereti megkombózni a dolgokat
amúgy meg logikailag a ghostolás az egyszerűbb
-
válasz
spista222 #19946 üzenetére
(nagyon) Későbbi revízióknál tényleg lehet, hogy már tettek bele Prescott támogatást, de alapvetően az ilyen chipsettel szerelt lapok 95%-a nem tud mit kezdeni vele.
ESP: 848 az minden gond nélkül viszi, bár a számozás tényleg megtévesztő, mert a 865 butított verziója, a 845-höz semmi köze, inkább a teljesítményviszonyokhoz igazították a típusjelzést, nem pedig a származáshoz. -
válasz
spista222 #19941 üzenetére
A 845 azért másik generáció (mint a 848/65/75), alapvetően 400-as majd később (a PE verzió) 533-as fsb-és procikhoz tervezték (Prescottal meg sem mukkannak, de még a HT-és Nw-vel se biztos), a maga idejében azért elég jó volt, csak a rambusos Intel chipset volt teljesítményben a konkurenciája.
-
spista222
addikt
Viszont 250-es FSB-t tudja ha a BIOS is
itten teszt alapján.
-
spista222
addikt
A 845 848 mindig is alsó kategória volt, de akadnak köztük jobbak próba szerencse.
Nekem a régi 845-ös lapomban 200(800)MHz volt a max beállítható érték a BIOS-ban vagyis abban semmit sem lehetett volna húzni egy alapból 800MHz-es processzoron. A 848 jó kérdés mert bár volt ilyenem de nem próbáltam benne semmit sem húzni.
Egy jobb 865PE vagy 875PE alaplappal már lehet mit kezdeni, alapból DC és 8X AGP esetlegesen PAT. -
Peter789
senior tag
nekem abit i865 lapban annó minimális feszemeléssel 3.6-ot, erősebb kínzással 3.8GHz-et ment a 3000-es prescott. az i848 ennek a butított verziója (selejt leválogatás, mint annó a radeon 9500 a 9700-akból): nincsen dualchannel memória kezelés és PAT. szóval remélhetően képes hasonlóan megfutni a ~250MHz+ FSB-t is. csak kérdéses hogy egyszerűsített BIOS beállítások is járnak e a kisebb chipsethez, miket lehet rajta hangolni...
-
Murphistic
aktív tag
válasz
bacsis #19925 üzenetére
Egy kósza ötlet: FAR file manager nem jó ilyen célra?
Egyszer réges-régen, amikor új merevlemez került a pentiumos számítógépembe, akkor a helyi számteches mindenes nem újrarakta a Windows 95-öt, hanem egyszerűen átmásolta.Ha jól emlékszem a FAR program volt az és floppyról bootolt fel DOS-t és onnan indította el a programot. Amúgy lehet a Norton Commander is tud ilyet.
Egyébként ez miért működhetett? A régi DOS-os filekezelők szektorszinten is mindent átmásoltak, ha az összes elemet kijelölték a forrsámappában?
-
ESP
őstag
Pakolok össze itthon talált cuccokból egy "retro" gépet.
Van 2db Prescott P4 3Ghz. 2x512MB Geil DDR400 kék hűtőbordás ramom, meg valami zalman rézhűtőm, és egy AGP-s HD3650
Nos alaplapból van 2db.
Melyik lenne az alkalmasabb?
Asus P4PEXT-E vagy Asus Asus P4P800S-X
-
válasz
bacsis #19928 üzenetére
Win 2000/XP/Vista/7 alá van egy ingyenes és faszán üzemelő artíció másoló program, számomra eddig ez volt a legjobb.
EASUS Todo Backup Free
Lehet, hogy a mostani problémádra nem gyógyír, de bármilyen más oprendszert átpakol bárhova, úgy, hogy utána indul a rendszer szó nélkül. -
Ádyka
őstag
-
-
-
Én életemben egyszer Ghostoltam, igaziból soha nem volt rá szükségem, kb a nyáron, a Norton Ghost 16-al vagy melyikkel, és egy 130megás IDE-s vinyó tartalmát kellett átrakni egy másik vinyóra, egy cégnek... mivel IDE-s volt, Win XP alatt is simán megtudtam csinálni.. de az MFM vinyót nem tudom, hogy sikerülne-e XP alatt életre kelteni
azzal most még nem akarok küzdeni, de persze mindenképpen ki akarom próbálni
szóval, mellik progit javaslod? -
válasz
bacsis #19925 üzenetére
Miért ragaszkodsz a dosos ghosthoz? Feltelepíted egy random vinyóra a 95-öt és ennek tartalmát windowsos norton ghosttal (ennek van dosos verziója is, de megmondom őszintén én mindig a windowsosat használtam (kényelmesebb/egyszerűbb/gyorsabb)) is át tudod másolni, csak egy akármilyen szabad isa portos lap kell az mfm vezérlőnek.
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #19925 üzenetére
Dos-os ghost progi? Nekem csak az van, és a mai napig azt használom. Az első szériák kb 600K körül voltak, simán lehetett floppyyról bootolni és betölteni. A mostanikak már 2 Mb-ot tesznek ki, de cserébe mindent lát dos alól. Optikát, Satát, stb stb, MFM-et SCSI-t nem tudom, töredelmesen bevallom, soha nem voltam ennyire perverz, hogy kipróbáljam.
Ezeket már pendriveról indítom.
Szerk: valami minimál installnál is ilyen sok hely kell neki?
-
na srácok következő a feladat! (továbbra is)!
80megás MFM vinyóra Win95-t rakni!
A telepítő ki írja hogy csak 79,4MB szabad hely van de min 82,7MB kellene, azaz szaros 3MB miatt nem lehet feltelepíteni!
Következőt találtam ki! egy nagyobb SCSI vinyóra felrakni a Win95-t, majd ha megvan akkor a SCSI vinyó tartalmát át Ghostolni az MFM vinyóra. Mert ugye végeredménybe nem lesz 80mega a Win95, azaz így már el kell hogy férjen...
Ehhez kellene nekem valami DOS-os Ghostoló progi.. tudok valamit javasolni? -
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #19922 üzenetére
azért egy próbát megérhet! a memória chippek belseje nem nagyon fárad, döglik - hacsak nem volt erősen túlfeszelve, túlmelegítve - de ehhez tényleg extrém módon meg kell kínozni. viszont az hogy egy szerencsétlen kézbevételnél, rápakolásnál, slotba erőltetésnél megfeszült a nyák és keletkezett pár hajszálrepedés, az annál esélyesebb...
-
-
zoltanz
nagyúr
DDR Ram-ot érdemes sütni, megjavúlhat?
-
válasz
bacsis #19908 üzenetére
Nekem az NFS a mai napig 3-4 epizód, amikkel sokat játszottam: NFS4 High Stakes (ez volt az első), aztán a Porsche 2000 (eredetiben megvan). Sokáig semmi, de aztán a Most Wanted nagyon megfogott és legalább kétszer végigtoltam, ezt is megvettem eredetiben. Aztán később elkezdtem az U2-t, és azt is végigtoltam. Ezek tehát azok, amelyekre azt mondom, megfogtak. És igaz, mindegyik különbözik a másiktól, de talán a High Stakes és a Porsche 2000 hasonlítanak egymásra ezek közül a legjobban.
Végigtolam még a Carbont (ez is megvan eredetiben), az Undercovert, a Hot Pursuit 2010-et. Az NFS3-mal nem játszottam, mert az hasonló a 4. részhez, de asszem megvan eredetiben.
-
válasz
bacsis #19915 üzenetére
De game, nem pedig hardver tuning.
Én mindig az első részhez hasonlítottam. Arra vártam. Számomra az 5 volt hozzá legközelebb. Az már más kérdés, hogy csak porsche-k vannak benne. A három is messze állt az egytől, de még fogyasztható volt, bár a fizika egy kula és nem akarok LiveforSpeed-et játtszani, de a Screamer féle másik véglettel sem.
Számomra a szélsőségesebb játékok nem igazán nfs-ek. Pl a neonnal világítom az aszfaltot mert a külsőség a király.... meg a shift... ami inkább egy GT koppintás. Én az egyet szerettem, A-B-be kellett eljutni és volt pár kör pálya. Ha meg valami arcade játéktermi fosra vágynék akkor ott voltak a screamer-ek és a sega szarjai.
Nekem a legjobban bejövő arcade autóverseny a Motorhead volt. A legjobban tettsző szimulátor a Live for speed... szerinte az nfs-nek valahol ezek között kéne elhelyezkednie. Legalábbis az egy olyan volt. -
válasz
benedekco #19909 üzenetére
igen, tudtam hogy az NFS5-öt ide fogod sorolni, de az miért is Need For Speed? igen... egy nagyon jól eltalált autós játék, de valójában semmi köze ninsc a korábbi NFS-ekhez
Jó fizikás NFS kell? akkor pedig játsz a Shift1, Shift2-vel...
De amúgy nemrég olvastam az Ipon-on az új NFS tesztjét/bemutatóját, és a srác aki írta a cikket, az első bekezdése 100%-ig ide passzol és sztem 100%-ban jól mondja, engedjétek meg hoyg idézzem:
Mi valójában a Need for Speed? A kérdés talán azért jogos, mert lassan ott tartunk, hogy bármilyen újabb epizód érkezik ebben az egykor szebb napokat is látott sorozatban, a rajongók fanyalgása mindig egy irányba kanyarodik: ez bizony nem is Need for Speed már. Ez pedig különösen azért érdekes, mert valójában szinte sosem volt két egyforma Need for Speed, így nem is igazán lehet meghatározni, miről is kellene szólnia valójában ennek a franchise-nak. Eddig kaptunk már rendőrös-üldözős, gagyi árkádos, tuningos-utcás, lazább pályaversenyes, komolyabb pályaversenyes, porschés, és ki tudja még milyen részeket, melyeknek az esetek nagy többségében semmi közük sincs egymáshoz. Aztán pedig ott van a készülő, a ’60-as / ’70-es évek amerikai klasszikus autós blockbustereit (péládul Bullit) visszaidézni kívánó Need for Speed-film, aminek ismételten csak semmi köze nem lesz egyik játékhoz sem.Jahh és ez nem OFF gyerekek! több mint 10 éves játék(sorozat)-ról beszélünk
-
zoltanz
nagyúr
válasz
benedekco #19912 üzenetére
AM2 -es Via-s variációval (VIA PT880Pro/Ultra, valamint néhány Intel esetében is: 925, 5000P, PCI Express chipset-ekkel) vigyázni kell (ezek Pci-e 1.0a támogatással rendelkeznek alapból) jónéhány gyártó lapjain nem mennek az újabb PCI Express 2.0 videókártyák rendesen (csak ha van hozzá javított Bios. )
VGA-hoz ha nincs Bios- javítás, ami a legtöbb típusnál így van, és az alaplaphoz sincs, akkor bukó. Én már találkoztam ilyennel vissza kellett venni az VGA órajeleket és úgyahogy stabil volt. -
válasz
triklin #19911 üzenetére
Lehet akárhol állni. De nekem most AM2-m van. Azaz igazság, hogy nekem ez a "kényelmes". Ócsó, "gyors", keveset eszik, még kevesebbet enne valami via-s híddal, de akkor meg a vga eléggé minimál lenne. Így meg ott van a 760g, ami per pill bőven elég lenne számomra, ha nem lenne hibás az alaplap
de amúgy ha játék kell, akkor adok a procinak/igpnek egy kis tuningot és kész, persze mivel szar a lap, ezért ilyenkor rátámasztok a lapra egy 12cm-es ventit. Ha bővíteni akarnám a ketyerét akkor ebbe lenne a legolcsóbb a cucc. Megértem a 939 mániát is, el is fogadom, de jómagam már nem váltanék rá. Ha akkoriban nem maradt volna ki az a generáció, akkor lehet most is ott ragadtam volna. De mivel Socket A-ról váltottam akkor, mikor bejött az AM2+ ezért kimaradt az egész 754/939 buli, akkor már a ddr2 is annyiba került mint az 1, vagy lehet olcsóbb is volt, nem emlékszem már. Most maradok ennél és egy jó darabig nem is szándékozom váltani. Max ha már nagyon a végét járja az alaplap, vagy találok valami jót használtan.
-
triklin
tag
Látom itt is a 939 a téma
A minap épp ezen "veszekedtem" egy számtech. cuccokkal foglalkozó ismerősömmel. Sehogyansem tudtam,meggyőni, hogy nekem nem azért van 939-es rendszerem és a mai napig tolom bele a lét, mert "csakazajósemmimás,gémerazmégamainapig" elvet vallom, hanem mert egyszerűen tetszik. Kész. Tudom én is, hogy rohadtul nem éri meg, de számomra pl sokkal nagyobb élvezetet nyújt az, ha 939 el bíbelődöm, mint mással. Ahogyan megismertem eddig bacsis kollégát, benne is megvan ez a szellem
( is).
Hála Istennek "felnőttem" már annyira, hogy szükséges legyen egy erősebb vas otthonra (nem játékra), de a fun kedvéért a múltkoriában összeültünk régi haverokal egyet cs 1.6 ozni, az egyik újabb gépemmel... hiába 8 szálból csak 1 dolgozott, az sem maxon és így is volt csilliárd fps-em lagos volt a játék bármit csináltam... olyan agyvérzés kapott el, azthittem visszafelé összehajtom a notebookot. Hazamentem a 939 es vasért és egy kurvajót játszottamAzokkal amikkel játszom, elég 939 , és nincs is nagyobb élvezet amikor coop-ban hl2 very high on full élsimításal és szűrőkkel fut.Egyébként az én moddolt nf4 es bombám meg van fejelve egy megintcsak "bomba" kategóriájú 2900xt 1gb gddr4 el és egy kupaktalanított x2 vel. Kékhalál nincs, ha meg behal valami, biztos, hogy keresek bele mást.
Úgyhogy bacsis, melleted állok
-
válasz
bacsis #19908 üzenetére
Need for Speed: Road & Track (1), Hot Pursuit (3), Porsche 2000/Unleashed (5), és ha már a 3-at ide soroltam akkor legyen itt a Hot Pursuit 2 (6) is, de az már cinkes nagyon. Ezek közül az 1-et és az 5-öt tartom igazán jó játékoknak. A hármat is csak lan-on tudtam meg szeretni. Meg mikor már értettem, hogy mit hablatyolnak a rendőrségi rádióban.
-
-
-
válasz
Yutani #19904 üzenetére
szerintem meg jó játék
igazi NFS3 feeling
a zenék is nagyon jók, a grafika meg lemászik a monitorról, mi a bajotok vele?
Ranagol! Akkro viszont beszoptad... sajna ha nincs OC, akkor egy mezei 4200+ mezei 400-as ramokkal... hááát... az új játékokat télleg el lehet felejteni
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
bacsis #19903 üzenetére
Ja, csak az a baj, hogy a deszka egy fusi gépből lett kiszedve. Stabilnak stabil, minden van rajta, nincs vele gond mióta 3kondi ki lett rajta cserélve, DE! nincs rajta semmi oc és nem is találtam programot, ami megtudná piszkálni egy kicsit is sajnos, pedig ahogy olvastam menne elég jól a proci még felfelé.
Titának lanon valahogy sosem jön össze semmi, mindig szopik az épp aktuális gépével, ez már hagyománnyá lett.
Jutani:+1
-
-
válasz
Ranagol_5 #19900 üzenetére
egy "alap" 2 magos 939-es így 2 maggal 2,2GHz-el télelg sovány.. mint egy 1,86-os core2.... oda kell lépni neki 2,8-on márelég jó, persze a ramok is sokat, nagyon sokat számítanak... ha a prcoi marad fix órajelen, a memória pedig gyorsul, akkor a CPU igényes műveletek is tovább gyorsulnak... játékok is beleértve.. olyan 480-500MHz-ig gyorsul a CPU, utána már kap elég "utánpótlást" a ramtól a CPU és nem kell "várakoznia" a procinak...
Titagyerek pl most az új NFS Most Wantedet tolja rajta aminek 3GHz-es AMD kell, igaz low-ba megy neki, de az is csak azért mert a VGA-ja 4850 miközben a minimum 4870
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest