- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #119196 üzenetére
Na, képzeld el, amikor MÁVal ingáztam Veszprém és Debrecen között ... az utazás mindig egésznapos program volt.
Tavaly Pestről Debrecenbe elvonatozni 5 óra kellett (fele is elég lenne kb ha minden rendben megy), ennek felét állva a tömött vonaton, de legalább klíma volt."Itt meg nem kell edzeni járni" - ott akkor nyugdíjjasok erősítik magukat ingyen
Mondjuk az Alpokban nekem sem kell edzeni járni. Pláne, 1-1 munkanap után 45-48 ezer lépések megvannak, hétvégén meg úgyis túrázás, hegymászás...
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #119195 üzenetére
5090-et én se vennék, csak most szándékosan a combosabb kártáykra reflektáltam (Ti4600 is za volt a maga idejében).
Egy haver most vesz VGA-t, eleinte 3090-et akart, főleg a 24GB VRAM miatt, de a piacon szinte nincs, ami van meg szét van hajtva, úgyhogy 4080 lett az új terv, 5070 a mégújabb(I9 12900K és 32GB DDR5 mellé menne).
Az sokat számít, hogy alap modern kínai. Egy ilyenhez már nekem is van CPU-m, egy I7 6900K.Egy 8TB-os nekem is elég lenne most szerintem pluszba
Jelenleg a gépben 4+2TB van, meg 4TB backupnak, meg még egy pár 1TB-os itt-ott.
#119194 Pista0001 : Aha.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fücsök007 #119192 üzenetére
Így van, egyetértünk, 2TB és azalatt egyértelműen az SSD az úr. 4TB a HDD-nél már kellemes méret, de igazából 6-8TB amit érdemes venni. Afelett meg kb megfizethetetlen. Eleve a piacon kb 20TB-ig lehet kapni, (holott elvileg van 32TB-os is) de 8-10TB felett, már komoly tételek árban is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #119189 üzenetére
ÚÚ, de jó lehet ilyen szép hegyes dombos helyen lakni. Mikor Veszprémi voltam értékeltem, sőt : mai napig értékelem Ausztriában meg Németországban, hogy milyen szép hegyes környéken lakok, csak amikor MO-n vagyok, akkor ugye síkság amíg a szem ellát (Debrecen mellett vagyok). Na emiatt a síkság téma miatt itt nem is véd minket semmi
-
Fücsök007
őstag
válasz
KROK640 #119191 üzenetére
Manapság merevlemezt minimum 6-8TB méretben érdemes venni, 2TB-ig nagyon elverik az SSD-k, és gyakorlatilag 1-2db 3,5-es hely van a legtöbb házban.
IGP-be pedig nagy a szórás, mert pl. Strix Halo is IGP-s, na azzal tudsz is játszani, mezei UHD730/770 pedig régi játékokhoz elég csak, szóval pénztárca kérdése is. -
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #119186 üzenetére
Igen, egy darabig arányaiban olcsóbb lett, de az utóbbi években arányaiban drágulást tapasztalok megint.
Na de ha kell VGA mégis? Gondolj bele régen arányaiban mennyibe került egy GeForce 3Ti500 vagy egy GeForce 4 Ti4600 a fizetésekhez képest, és most mennyi egy RTX5090?
Ami meg az integrált VGA-t illeti, 20 év hallgatom, hogy na majd most... na most tényleg nagy ugrás lesz már ... és ehhez képest 20 éve tudják egy 10 évvel korábbi belépő VGA szintjét. Ez ugyan folyamatosan emelkedik, de még mindig nagy a lemaradás, és csak a lelassult fejlődés miatt van az, hogy lassan élhetőek még koca gamingre is ezek az integrált VGA-k...A lelassult fejlődés miatt sokkal időtállóbbak a cuccok.
Másik oldala viszont az, hogy pl a HDDknál szinte semmi fejlődés nincs, csak áremelkedés, 2012-ben olcsóbb volt egy 2TB-os HDD mint most, pedig akkor viszonylag új dolog volt, ma meg egy 16 éves technikáról van szó ... -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #119184 üzenetére
Akkor jobb ha vigyázol, és kötsz biztosítást.
Hm, fura lehet, hogy északról jönnek nektek a viharok. Nekem mindig délnyugatról, ha nem onnan jön, akkor mire ideér már általában nem vihar. Meg szeret kelet felé elfújódni szerencsére. (ki nem állhatom a viharokat).
Tényleg melyik településen laksz? -
válasz
KROK640 #119181 üzenetére
Fokozatosan lett minden olcsóbb. A trükk az, hogy ma már nem kell külön VGA kártya a legtöbb embernek. Emlékszem amikor a GX-es gépeknek örült mindenki, mert komplett gép 1000$-ért megúszható volt. Szépen apránként ment le a mai szintre és a fejlődés lassulása miatt nem csak olcsó, de viszonylag időálló is, ha nem a legolcsóbbat veszi az ember.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #119182 üzenetére
Nekem sajnos már nincs. Két éve kidőlt a szomszéd hatalmas akácfája (tényleg hatalmas volt) letarolva a kerítésemet, mindkét meggyfámat derékbe törve
és összetörve a lugast, egy helyen kitépve a redőnyt és az erkély korlátot. A fát ugyan eltakarította, de a kerítést a lugast, és a fáimat azóta se térítette meg
Amúgy nem is lakik itt csak egy üres lebontandó ház van a telken, kb sose jár erre, így nagyon cseszegetni sem tudom... Ha most ültetnék egy-két fát, annak is kb 10-15 év kellene, hogy ugyanazt a hozamot hozza ...
Szóval azóta nincs már meggyem sem, pedig nagyon szerettem meg a cseresznyét is. Akartam venni, de amikor megláttam : az árától, a hidegráz, kilónként hatezerkilencszáz ... akkor arra jutottam, hogy 16GB DDR3-ba hasznosabb lenne befektetni -
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #119177 üzenetére
Ha a 80-as '90-es éveket vesszük, akor igen.
De fizetés/használható gép arány nagyon jó volt a 2000-es évek elején (Tua Cerkák, Duronok, Athlon XP-k korában), ma sajnos arányaiban egy jobb VGA kerül annyiba, mint akkor a komplett gépMa viszont annyiból előnyösebb a helyzet, hogy hosszabb ideig használhatóak a gépek, pláne, ha csak netezgetés meg ilyesmi a cél. Egy ma már 15 éves 1st gen I7 is használható ma még általános netezésre, rosszabb esteben akár 8GB RAM-al is, de ma már +8-16GB DDR3 frutti áron van. (Szó szerint ... 1kg cseresznye vagy sárgabarack olyan drága mint amennyibe 16GB DDR3 kerül ... )
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák #119171 üzenetére
ÚÚÚÚ... Mendocino 366, ASUS V3400TNT? te az első gépemet építed meg
Mennyi RAM van benne?
Nézd már megg mit tud 550-en a TNT-vel, 3D Markban, mert érdekelne!Egyébként én stílusosan ASUS V3800TNT2-t tennék bele. Esetleg ha később feljavított gép (a 10GB-os HDD ezt tükrözi) akkor 128-256MB RAM és ASUS V7100
-
Pista0001
addikt
Vettem ma bolhapiacon egy Corsair TX650W tápot. Úgy tűnik, retrózni, tesztelni igen jó darab. A 24 tűs ATX csatlakozó szétszedhető 20+4 pinre (sajnos nem teljesen leválasztható, de jobb, mint a semmi), 4+4 tűs EPS csatlakozója van, 2 db 6+2 tűs PCI-E csatlakozóje, ezek és az EPS teljesen szétszedhetők. Ezek mellett az 5 V-os ág 30A-es, 12 V-ra egy ág van, ez 52 A-re terhelhető. Ezek alapján úgy tűnik, hogy igen széles skálát fedhet le, akár a legelső ATX lapoktól 2 VGA-s rendszerekig. Már 80+-os, de még nem "színkódos", de hobbihoz talán nem is szempont. Ja, és van 8 SATA, 8 molex és 2 floppy tápcsatlakozója is, teljesen fix minden kábel szóval ebből a szempontból kicsit szívás lehet mindent elpakolni.
S775-ös P4 plussz GTX760 konfiggal próbáltam gyorsan oprendszer nélkül, nem verte le a megszakítót, indult a gép, úgyhogy egyelőre jól néz ki. Magánszemélytől vettem (inkább garázsvásár jellegű, nem igazi bolhapiac talán), aki gépfejlesztés során cserélte korszerűbbre, nagyobbra saját bevallása szerint, szóval akár hosszabb távon is jó lehet. A következő tesztkonfig az Asus A7N8X lesz 2500+-szal, ennek nincs 12 V-os tápcsatija, úgyhogy bizonyíthat az 5 V-os ág.
-
envagyok
veterán
-
hobizoli
nagyúr
válasz
egy sima GF2-t szerintem olcsobban kapsz bele
-
Pikari
veterán
válasz
Matroxból, ATIból nincs olyan, ami a v3400-nál gyorsabb lenne egy ilyen gépben. Tulajdonképpen a v3400 a leggyorsabb egy egységsugarú 300 mhz körüli géphez.
Esetleg egy FX5200 mehet bele. De ahhoz tényleg rommá kell húzni, különben a driver annyira cpu limites lesz, hogy minden 10 fps körül fog tötymörögni - az is, ami a v3400al tükörsima. És 56.x vagy régebbi driver kell.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Ez nem mindig könnyű, mert a korabeli 99 környéki játékoknál pl. voodoo 3 2000/3000 kártya van amikor ugyanni FPS-t ad 500/550Mhz Katmai proci mellett mint 1000Mhz-es PIII Copper mellett, olykor viszont van skálázódás, tehát címtől is függ. Ati kártyáknál nem tudom, TNT2 kártyáknál viszont a driver overhead nagy lesz ha túl késői meghajtót telepítesz hozzá, erre mindenképpen ügyelni kell.
-
czundermák
aktív tag
Tegnap délután sajnos kihalt a 10 gigás Quantum a Mendocino Celeron alapú gépemből. Elköltözött az örök kattogások mezejére.
Ennek apropóján szeretnék fejleszteni a gépen, ha már meg kell bontsam.
Kapni fog egy szintén 10 GB-os IBM vinyót, illetve a 333-as Procit szeretném cserélni 366-ra, mert emlékeim szerint van egy példányom ami tudja alap 2V-os magfeszültségen a 100-as FSB-t ergo 550-en járna. NA DE...Az 550-es Mendocino már komolyabb kártyát kívánna, mint a gépben levő Asus V3400 16MB. Voodoo nálam nem játszik, így ATI, nVidia, Matrox vonalon szeretnék fejleszteni. Mi ajánlható egy olyan Celeron mellé, ami a 450-es P2-t bőven, az 550-es Katmai P3-at pedig nagyjából fogni tudja? TNT2 Pro-ban gondolkodtam, vagy mezei TNT2-ben, ezek 30-50%-al erősebb kártyák a V3400-nál, és nagyjából a CPU teljesítmény növekedését is lekövetnék.
Matroxból van alternatíva erre a teljesítmény szintre? ATI-ból? Sajnos nem vagyok képben a GPU korszak előtti kártyák teljesítmény szintjével, hogy melyik épp milyen CPU-hoz ajánlható anélkül, hogy túl lenne tolva valamelyik komponens.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #119159 üzenetére
Jujj, erre még emlékszem!
(de ha nem linkeled a videót már szerintem kb sosem jutott volna eszemebe)
Ez nagyon menő! -
ata99
tag
válasz
frescho #119167 üzenetére
A mai szemmel nézve hihetetlen árak voltak a múltban. Én egy katalógust őrizgetek még 1986-ból, amiben a SMEP által gyártott és forgalmazott gépek és berendezések vannak leirva a végén pedig ott van az árlista. Egy SM 52/12-es árából 30 drb 105-ős Skodát lehetett venni. Pedig abban "csak" egy AM 2900-as volt...
-
Már egy ideje adós voltam a feldolgozott hirdetési újsággal és szórólapokkal. Jó olvasást, bogarászást!
-
-
válasz
FoxiestFox #119164 üzenetére
Végülis a kivitelezés módja mindegy, menő funkció.
-
válasz
DarthSun #119160 üzenetére
A poén hogy nem motoros.
Spirálrugó van benne, az húzza lefelé. És nem vicc, nem engedi, hanem húzza.
Tehát ha fejjel lefelé fordítom a gépet, és megnyomom a gombot csukott állapotban, képes a gravitáció ellenében is le (ekkor ugye fel) mozgatni
Hogy miért csinálták? Nem tudom. Semmi szükség nem volt rá, a PS/1 manuálisan húzogatott ajtaja is tökéletes volt.
Kis öncélú jópofa hülyeség ami néha még az IBM-nél is becsúszhatott. -
-
leweegee
aktív tag
válasz
FoxiestFox #119151 üzenetére
Be lehet hefteleni helyette egy mezei ATX tápot, persze ha korhű akarsz maradni nem szóltam.
-
-
válasz
FoxiestFox #119159 üzenetére
Elég gyors. Nálam az IBM P-III- ról kb azt hittem nem műkszik, aztán mégis bootolt idővel.
Most X99- et aberrálok, ott DOS esetén nem látszik semmi felugró üzenet, egyből az NC villan be. Külső SSD- ről bootolom.
De csak ha már rábootolt a drivere, az UEFI post tovább tart jóval.A motoros előlap király
-
válasz
ricsip #119158 üzenetére
Azért ez pécében kb az ami a bukólámpa autóban.
Ha visszajön az életbe, teszek bele egy slot-in optikát és egy 4-es CD váltót #for the lolzMielőtt elfosta magát a táp, csináltam videót Darthsünnek a lassú fos IBM-ről, íme.
A CD meghajtó driver betöltés tartott 1 másodpercnél tovább, de az se sokkal. -
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #119157 üzenetére
te sem vagy súlyosan retró-fertőzött
-
válasz
Pikari #119155 üzenetére
Közben kiszereltem, hétfőn elkezdek felhívni pár szervizt, ami ír táp javítást a profiljában, #pénznemszámít jeligére.
Össze van szegecselve ez a kotvány vacak táp, még bele se tudok nézni mi baja lehet.
Én IBM fan vagyok de ez a táp ez nem a jó vendortól való az tuti. Könnyű pille kis cucc. A PS/1 tápja ugyanez a formátum a zöld-fekete csápok nélkül, de vagy kétszer ilyen nehéz.Akárhogy is, ennek a gépnek működnie kell, nemrég hoztam el ezt a gyönyörű lecsúszó ajtós P1-es Aptivát, már be volt lakva GUSsal, SB16-tal, Voodoo 1-gyel, úton hozzá ebayről a VRAM update chipek, már csak a Necroware tervezte VRM modult kellett volna megrendelnem, amivel 200-as MMX is mehetett volna bele, és kész lett volna az álom Win 95-ös gépem
Most kicsit napolódik emiatt, de addig is visszapakoltam mindent a 486-os PS/1-be, amibe közben megjött a multi kontroller és sidi fórumtárs jóvoltából a LAN kártyára haxolt ROM-mal hibátlanul hasít a válogatós g*ci most már 4GB-s CF kártyával
-
válasz
KROK640 #119154 üzenetére
Ok, várom az eredményt. Ez tőlem amolyan szubjektív pattogás, sok értelme nem volt ismét belecsapnom a lecsóba, bár tényleg kedvelem ha egy tartalmas képmentéssel van felvezetve egy adott vas képessége. Ehhez jól megy a 3DM01 meg még a 03 is asszem.
Mondjuk a félóra Orthos nem semmi, azon látszanak az adatok is rendesen -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #119153 üzenetére
ha van multimétered, esetleg nézd meg, hogy a zöld kivezetés hátha short valamelyik alaplapi dróttal.
-
válasz
Pikari #119152 üzenetére
Jó tipp, az alaplapi zöld-feketénél rá volt írva hogy +3.3V.
Viszont ez a csati máshogy van bemetszve mint másik ilyen színű, úgyhogy lehet, hogy van köztük eltérés.
Az a PCI/ISA riserre megy, és ott nincs ráírva, mit szeretne, csak hogy melyik oldal a pozitív (nem mintha rá lehetne dugni fordítva). -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #119151 üzenetére
nézd meg, hogy az alaplapon milyen kondenzátorok stabilizálják a feszültséget azokon az ágakon, az jó támpont tud lenni. esetleg az alaplapra is rá van írva, vagy az alaplap leírásában benne ban.
-
Kallódik valakinél ilyen táp?
IBM gépekben volt.
Ki kellene mérni, a zöld-fekete csápokon milyen fesz van...
Az enyém berosált, úgyhogy meg vagyok lőve, mezei AT táp nem jó, ezen van minden, +5, -5, +3.3, alaplapi 3 pin ami egyedi, és a szokásosak, de ezeknél a szabványtalan dolgoknál sose lehet tudni. -
Nézegettem, de nem merném frissíteni a BIOST ilyenre, nem tudni hogy a legfontosabb paraméterre, az elérhető PCI órajelre milyen hatással lenne. Inkább csak erre a feelingre van eltéve a gép, másra nemigen kell. A beiktatott aktív középretró Phenom-II kompatibilis a P4- en futtatható cucokkal, csak sokkal nagyobb teljesítménnyel teszi ezt, Voodoo2 tuningra viszont alkalmatlan, fix a PCI órajel.
-
válasz
envagyok #119128 üzenetére
Megnézem, bár később, most az FX van a próbapadon. Nem néztem wattmérővel mikor fent volt, ha szumma 250W lesz, azért az tényleg elég sok. Radeon 9600TX van mellette, az kb nem fogyaszthat sokat.
Kíváncsi leszek hogy az idle desktopról mennyit ugrik a stress indításakor. -
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #119127 üzenetére
Kis Prescott adalék:
"A jelentős fogyasztás miatt a Prescott processzorok nem feltétlenül működnek együtt a korábbi alaplapokkal. Az Intel dokumentumai szerint kizárólag a 2,8 és 3 GHz-en futó modellek használhatók garantáltan minden, 800 MHz-es rendszerbuszt támogató Pentium 4-es lapban. A 3,2 és 3,4 GHz-es változatok már a robosztusabb FMB 1.5 (Flexible Motherboard 1.5) specifikációnak megfelelő, "Prescott ready" alaplapokkal párosíthatók csupán."Illrtve fogyasztás:
-
arn
félisten
Volt tobbfele analogia… pl nf2nel volt 2.0, utana meg jott meg az -e verzio.
Talan egyszerubb volt:
* kis modositas - 1.xx
* kozepes - x.00
* nagy - uj modellBar kinek mi a kicsi es a kozepes
a 90es evekben ugyanarra a chipsetre adtak ki x fele modellt. Aztan volt, hogy ugyanolyan tipus alatt jott ki az atx es az at verzio. Szoval egyik sem szentiras.
-
FF23
senior tag
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
Fücsök007 #119134 üzenetére
"Megy a PAT sok 865PE északi hidas lapban, normál használathoz emiatt jobbak is."
Ennek nagyon nem örült az Intel, mert nem tervezték, azt mondjuk nem értem miért jobb a 865PE ettől a 875P-hez képest...
Azért a CT-479 töredék fogyasztásból alapórajelen a 3.2-es p4-el van pariban, húzva meg leveri a 3.73ghz p4-est, legalábbis egyes játékokban. -
Fücsök007
őstag
válasz
envagyok #119125 üzenetére
Megy a PAT sok 865PE északi hidas lapban, normál használathoz emiatt jobbak is.
Szép meg jó az Asus CT-479, de vannak korlátai, emiatt 4Ghz fölött járatott asztali/mobil P4-et nem fog megverni, és világrekordot sem tudsz vele dönteni.
Prescott 64-bites XP alatt sokkal jobb, ott már kell az SSE3 is, 32-bit alatt 5-10% max az előnye, de legtöbbször ugyanannyit hoz mint az ugyanolyan FSB-n és frekin járatott NW. -
hobizoli
nagyúr
attol meg lehetnek kajakabb FET-k rajta, amik labkompatibilisek egy masik tipussal
ezert sem ertem ezeket a 10+ fazisos VRM-n nyuglodeseket sem
ha vmi frutti FET van rajta attol az overall nem lesz erosebb, mint egy "csak" 6 fazisos, amin egyenkent egy-egy FET 4x annyi Ampert tud vezerelni -
FF23
senior tag
válasz
envagyok #119118 üzenetére
A p4c800 és a p4c800-e deluxe pcb-je ugyanaz, kivéve a lan chip környékét. Szerintem ott valami egyedi probléma lehetett.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #119127 üzenetére
Meg a prescottnál talán már nincs az a hirtelen halál, mint nw tuningnál (SNDS)
Tuningban biztos jobb, meg a nagyobb cache hoz pluszt pár alkalmazásban, illetve újabb progik, amik már használják az sse3-at biztos gyorsabbak.
Nem tudod megnézni mennyit eszik a prescottod 4.15ghz-en mondjuk Aida stresszteszt alatt?
Én simán tippelnék 180-200 wattra 250w rendszerfogyasztással kisebb vga-val. -
-
válasz
envagyok #119125 üzenetére
Az, csak nem jutott eszembe a neve
. Mondjuk úgy tudtam, hogy csak a P4C800- ban műkszik, akkor eszerint nem jól...
Próbálj ki egy vadállat D0- ást a saját műhelyedben, frankó lapban...és meglásd.
Sok online tesztet olvastam már én is, aztán itthon meg elég más eredmények jöttek(nem mindíg, de gyakori volt). -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #119121 üzenetére
P4p800 is támogatja az "extra izé" átalakítót, ha az ASUS CT-479-re gondolsz. Az még nálam is sajnos bakancslistás évek óta.
Igazából a PAT miatt tud többet a p4c800, de a gyártók elvileg megpatchelték a BIOS-t, és aktiválható a 865 nb-s lapokban is.
Nekem nem volt régen, és retróba se bencheltem prescottot, legalábbis s478 alatt, a prohardver tesztje alapján írtam, hogy nincs érezhető gyorsulás.
Azért csak nem urban legend ez. -
envagyok
veterán
válasz
2001-2002 környékén milyen márkásabb és pofás házak voltak?
Egy Abit ST6-E (fehér) lappal szeretnék konfigot összedobni, jobb lenne plexi oldalas, vagy moddolnán plexire az egyik oldallapot belül ledszalagos világítással, meg a ház belsejét festeném fehérre vagy más színre a lemez belsőt.
Van a lapon hangkártya, természetesen nem az lesz használva, korhűben gondolkodom milyen zöld vagy piros lenne. Audigy 2zs kicsit fiatalabb, neten láttam már belőle zöldet. Ilyet látott már élőben valaki?
Ha nem találok, és nektek sincs ötletetek, akkor max külső usb kártya lesz, egy fura opció lehet még pcmcia fogadó audigy pcmcia kártyával.Az a baj, hogy szerintem a 90-es évek közepéig voltak szépek a pc házak, meg 2003-tól a p4 időszaktól indult megint egy design forradalom, pl. Thermaltake házak. 2000 körül olyan semmilyen kinézetük volt.
Videókártyából szerencsére voltak szépek akkoriban, pl leadtek gf3 vagy gf4 2 ventivel, radeon 8500-9700, de a referencia geforce 3 is szép. Kicsit nem korhű, de a rage fury maxx is eszembe jutott.
Még kék kártyaösszeállításon is gondolkodom kyro kártyával, de kék hangkártya se nagyon jut eszembe.
Valami nagyon pofás extravagáns gépet szeretnék összeállítani gyönyörködésre, demózásra p3-at kimaxolva.
Aki kint volt bacsis kiállításán látta azt a "moduláris" házat?
Mi annak a pontos típusa? -
-
válasz
P4P800- ban ultrastabil 4150MHz- en is, és sokat használva is. Jó sokat kapott régebben is, aztán el volt csomagolva, ismét felrakva pöccre indult, majd a sok kísérletezést is bírta, mely végül meghozta 3 kategóriában is a Voodoo2 világcsúcsaimat. (53MHz PCI !!!, ilyet melyik korabeli lap tud ? Szumma semelyik...).
Valszeg a P4C800 slágerebb lap, mert valami extra izé átalakítót is képes fogadni, de gondolom felhasználhatóságban a sima P4P800 sokkal jobb.
Tévedés : a Prescott azonos órajelen is jóval gyorsabb mint pld a Northwood, tuningban meg egyáltalán nincs verseny, a Presi sokkal nagyobb órajelre tuningolható.
Hmm, egyre több urban-legend terjed, amit korrigálnom kell...
-
válasz
czundermák #119117 üzenetére
Barton 70-80 fok között járt terheléssel(mármint az Aida kijelzéssel), Prescott 40-50 fok környékén. Hőcsöves hűtésem nincs S462- höz, nemtom mennyit jelenthet, kb 10fok?
Általánosságban a Barton cuccból konkrétan jött az arcomba a hősugárzó. Prescottnál semmi ilyen, a közelében ülve is csak a hűvös szoba levegőjét tapasztaltam.
Barton - [link] - [kép]
Prescott - [link] (D0) - [kép]
Barton - 2200MHz alapórajel, 2400 max tuning(forró, néha instabil), 2330/használható szint, de még mindíg nagyon meleg.
Prescott - 3000MHz alapórajel/jéghideg, 4150MHz max tuning/abszolút stabil/langyos.
A technológiai különbség nagyon jól látszik.Mindemellett annó még a Chip magazin is dícsérte az AthloXP sort, tuningra nem emléxem, de ár/teljesítmény viszonyban többször győztes volt. Csak most retróként egy lényegében hasonló szintű gépet nézve, a Prescott tönkreveri.
-
sidi
aktív tag
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák #119110 üzenetére
"teljesen felesleges volt kiadni s478-ra, az őskori tápkörök küzdenek vele, ha nem fullos lapban használod."
Bizony, de még fullos lapban is előfordulhat probléma
Egy 3.4-es prescottal szívtam pár éve p4c800 lappal.
Elindult, de nem volt stabil. Nem véletlenül jött ki a p4c800-e...
Ráadásul a prescott előnye egyedül a jobb húzhatóság, mert azonos órajelen nem hozott érzékelhető gyorsulást. Viszont ha húzod, az még egy pofon a vrm-nek. -
czundermák
aktív tag
válasz
DarthSun #119113 üzenetére
Nem nézlek kezdőnek, félre érted, csak az összehasonlítás miatt írtam, igaz fogalmazhattam volna egyértelműbben. A kapcsolódó hozzászólások sem rémlenek most, általában csak nézelődni jövök.
Arra gondoltam, hogy a Bartont és a Prescottot is ugyan azzal a hőcsöves hűtéssel lenne érdemes kipróbálni.
Furcsa Athlon XP-d van, életemben nem láttam 60 fok felett a Barton magot, még a korabeli hűtésekkel sem. A 30 celsius, amit írsz, ott a Barton volt 80 fokos, mikor a Prescott 50? Hogy kell értelmezni?A wattmérőt sem a ki-hol fogadja el miatt írtam, hanem azzal tudod ellenőrizni a fogyasztást, ezzel a két rendszer közti különbséget, perifériákkal. Ebben benne van az izzó VRM is, Prescott alatt. Vannak olyan mérők amik nem pillanatnyi értéket mutatnak, hanem 5-10-30 másodperces átlagokat, na azzal már lehet számolni. Általában véve 3DM2001-ben az első CarChase teszt végéig pontos, jól mérhető eredményt dob a wattmérő átlagolva. A kézrátételes hümmögésnél mindenképp pontosabb.
Abban mindenképp egyet értek, hogy a mezei stock hűtést el kell felejteni ezen a CPU családon.
-
válasz
DarthSun #118989 üzenetére
Holnap az X99- en próbálom tovább a madness Win3.11- et, hátha...
GDDR6 1650 új kártya benne, plusz XP- hez a csodaszép metálszürke fényezésű 3ventis 6870. SB Live nincs a gépben, de a HD audio for Win3.11 driver már régóta elérhető. -
válasz
jokeph #119111 üzenetére
, jó hát én nem néztem utána, a Core i sorozatból csak Xeon van, annak a BIOSát már fel is fogtam kb 20%- ban
, avval elvagyok, a többi modernebb szürkezóna, azért is kérdezősködök.
Intel jórésze kimaradt, AMD- n voltam, már a B450 esetén kb haladó vagyok, abból az UEFI- ből bizony már a felét értem legalább. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #119109 üzenetére
Hát már az i5 is 14c/20t.
- 6 P-core HT-val és 8 E-core HT nélkül.
Van i9 is.#119110czundermák:
Athlon XP Palomino mag kívánta a rezes hűtőt, Barton magosra meg megtette egy darab alu is ventivel.NW vs Presi: Egyetértek, 3 GHZ-en járó NW-nek is elég volt egy aludarab, a 2,8-as Prescott meg kívánta a hőcsöves TT hűtőt, na azzal megállt 0/24-es full terhelés (div X encode-ot nyomattam vele) esetén is 70 fok alatt.
A Presi-t előszőr ABIT IC7-G-ben hajtottam, majd MSI i875p NEO Fisr 2.0-ban.Overclock nem volt egyik esetben sem.
-
válasz
jokeph #119107 üzenetére
i7 az pici, valami i9 köll Raptorban(van olyan?, nem is néztem még utána
), és min 10C/20T kiszerelés, mert akkor ha már új, legyen picit nagyobb a gamer 8C/16T Zenemnél. 1-2 magon kell csak tudnia stabilan az 5.5GHz- et, ez ma már az alapkövetelmény a Win98- hoz.
Ha csak UEFI a lap, az sem baj, már fentebb linkelték, kész van a Legacy BIOS kiegészítő.
Az ok hogy jelenleg is én tartom a Win98/3DM01 világrekordot, de ha már új gépet veszek, legyen alkalmas arra is hogy jelentősen plusszolja ezt az eredményt. -
ricsip
addikt
válasz
KROK640 #119089 üzenetére
Ez még az a generáció, amit le lehetett sarkazni, mert nem volt rajta kupak, ezért fázok tőle. Mert amúgy idle 35 fok között megy, terhelésre felugrik 40-pár fokra. Szerintem az nem olyan sok, hogy újra kellene pasztázni. Vagy ezeknél már 45-50 fok soknak számított? Mert ahogy látom a Tjmax az 65 fok...
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #119105 üzenetére
i7-essel van esély rá, e-core és HT disabled, P-core 1 vagy 2 mag belő 5,5 GHZ-re.
#119106user12: 1 év alatt anno csúnyán változtak az árak meg a technika is.
PII-esemben (SLOT1) előszőr 400-as Celeron(cs) volt, P4-rfe váltás előtt kapott egy Pentium II 450-es Deschutes-t, ég és föld volt a difi de nem a +50 MHZ miatt. Nem akartam többert Celeront onnantól.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #119103 üzenetére
2003 őszén 100e volt ez a cucc:
s478 Pentium4 1,8 GHZ NorthWood
Samsung 512 MB DDR-333 MHZ
Asus P4PE (i845), elég fullos lap volt, 2 PATA+1 extra PATA (csak HDD-nek) + 2 SATA
Titan P4 hűtőRaptor: a 4,5 GHZ az sima ügy, a nagyobbakban az e-core-ok mennek közel annyit.
5 GHZ all-core a P magokra untig elég bármire is.
Ezt meg lehet léggel is fogni azért, de az AIO akkor is jobb oda. -
válasz
MasterDeeJay #119102 üzenetére
Gondolom a fejlett P4 lap+proci sokkal drágább volt, tuti nekem sem lett volna rá pénzem, nemgond, lényeg hogy retróként megtapasztalhattam már.
A maiak meg agybax, valami Raptor kéne, de olvasgatom hogy terhelve 90 fok üzemi
, ráadásul 4.5GHz általános többmagos terheléssel. Nekem legalább 5.5GHz kéne léghűtéssel...asszem az felejtős lesz.
-
válasz
DarthSun #119101 üzenetére
Nem emlékszem ilyenre. Valószínűleg nem is néztem. Elődje 2000+ palominonál sem. Az elött meg passzív hűtéssel p2 klamath sem volt hideg. Igazából ha vitte a játékot már nem érdekelt.
Szerintem az az asus p4 lap és proci 2x annyiba volt akkor mit a socketA, ezért nem is nagyon láttam olyan gépet akkoriban. Elhiszem hogy jobb volt, otthon nekem is abból a korszakból abit ic7 és 3000 northwood van építve, nem socketA. De akkoriban ez horror áron lehetett.
Ma meg már 100 fok is elfogadott. Bár én max 85-re limitáltam a mostani 9800x3d-t. -
válasz
MasterDeeJay #119100 üzenetére
ASUS A7N8X-E nForce2 Ultra 400 tűzforró a chip is, az MBarton pedig húzva benne, kiolvasztja a socketet kb.
A P4P800 - az alaplap és benne a Prescott proci is sokkal fejlettebb gyártástechnológia, mérve az alaplap szerint hideg, tudom ez nem kalibrált, de kézzel is csak langyos, a SocketA- t már nem annyira fogdoztam, nem komálom az égési sérüléseket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5700X3D dobozában eladó (értékelésre vár)
- INTEL CORE i7-11700 - Socket 1200 - processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 6. és 7. gen i3 és i5 processzorok érkeztek!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3323
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest