- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
envagyok #118898 üzenetére
A tesztkártya is hatástalan lesz - tipp, mivel valszeg a kazán áteresztős VRM lesz a ludas. A POST kb 0000h címen rosál egy tesztkártya szerint is.
szerk: persze azt valszeg nem is fogja kijelezni, mivel a rendszer nem is indul, a nullásra is akkor vált gondolom, ha a proci már feléledt valamilyen szinten. -
A sima S7 lapokból csak a kapcsolós VRM- eseket tartottam meg. A többi egy vicc kb. Majd lesz real-retró teszt a high-end TX-Pro tajvani lappal+az igen ritka 366- os K6-III+ - al, persze szokásom szerint picit nem naptárazós lesz, mivel egy moddolt R9800Pro fogja tolni a képkockákat
.
-
válasz
RAMBÓ #118894 üzenetére
A többi verziója tud 2,7 Voltot, csak az újabb rev-ben már nem dip kapcsolón van a beállítása, hanem a jumpereken. Szerintem valós lehet az MMX-es proci támogatottság az újabbikon is.
Egyébként hozzám került gép, MMX procival, úgy hogy a lap még nem tudja a dupla feszültséget, fix 3,3 Volton ment éveken keresztül és nincs semmi baja azóta sem.
Igaz nem a gyári órajelen volt használva, hanem egy szorzóval alatta.Mérd meg multimeterrel, nehogy emelt feszültségre legyen beállítva egy régebbi Cyrixhoz.
-
RAMBÓ
aktív tag
válasz
Pikari #118892 üzenetére
Érdekes, pont MMX-el kaptam teszt képet róla. Lehet megkérdőjelezhető?!
Én is raktam bele MMX-et, nem működött, de a CPU-t utána teszteltem másik gépben, abban működik, nem döglött meg.
De akkor nem kísértem tovább.
Ma hazamegyek és kipróbálom az ajánlásodat.
És akkor marad CPU-nak a Pentium 166Mhz SY016.
EDO ramhoz a korábbi verziók kézikönyve ezt írja:
Note: Board accepts EDO memory.
Gondolom így a későbbi verziónál sem vették ezt ki. -
RAMBÓ
aktív tag
Nem tudom, nem mértem ki őket. Majd utána kell néznem, hogyan tudom kimérni.
Az egyik elvileg tesztelt volt 1 hete és működött, nálam másik CPU-val és rammal nem megy. Nem tudom, hogy esetleg rossz jumpereléssel meg tudott-e halni a lap?!
A CPU-k az ABIT próba jumperelések után tesztelve másik alaplapban, azok működnek továbbra is.
Azért érdekes, mert ABIT lapokat gyűjtök és ez az egy van Socket7 ABIT lapom. -
Pikari
veterán
válasz
RAMBÓ #118890 üzenetére
ránézésre, a 8+4 pines blokk ahol a piros jumper van, az lesz valószínűleg a feszültségválasztó, viszont, kezdjük ott, hogy ez a csak 3.5v vagy 3.38v-ot támogat (a 8as jumper és a 4es mellett vezérli) magyarán a pentium 1 mmx procikat amiket beletettél, ropogósra sütötte, ha nincs szerencséd, akkor már meg is döglöttek a kísérletezéstől.
a dip:
a proci mellett lesz az fsb + a szorzó
tud 50, 55, 60, 65 mhz fsbt, ezt valószínűleg a 3. 4. 5. dip switch vezérli. Az on-on-on állás nincs dokumentálva, az lehet, hogy a 75 mhz-et jelenti, az off-off-off pedig valószínűleg nem fog indulni, tedd on on off-ra .az első 2 a szorzót vezérli, off on= 2x
off off = 1.5
off on = 1x (csak cyrix)
on on = 2.5x
on off = 3xezt tedd sztem 2xre
magyarul az egész így nézzen ki:
0 1 1 1 0 0CSAK a pentium1-et (mmx nélkülit) rakd bele!
Edo ram nem biztos, hogy mneni fog benne, csak fpm -
válasz
RAMBÓ #118887 üzenetére
Ez egy ABit AB-PR5, a theretroweben megtalálsz mindent hozzá:
https://theretroweb.com/motherboards/s/abit-ab-pr5-rev.-1.01-and-up -
envagyok
veterán
Commodore 128 tápegységet keresgélek, de nem találok eladót.
Úgy nézem 9v ac 1A és 5v dc 2.5A kell neki.
Hol érdemes trafót, és csatlakozót, ami a gépbe megy nézni rá itthon?
Jobban örültem volna használt eredetinek, de inkább akkor építek egyet. -
RAMBÓ
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy alaplap típus:
AB-PR5 R2
További típus jelölést nem találtam rajta, pedig 3 db is van belőle, mind egyforma.
Az a gondom, hogy nem tudom életre kelteni egyiket sem. Nem találok hozzá leírást, jumper beállítást, semmit. Neten keresgélve van másik két típus belőle:
AB-PR5 (REV. 1.01 and up)
AB-PR5 R2 (rev 2.0x)
Ezek sajnos teljesen másképp néznek ki, mint az enyémek.
Találok még egy típust, de ahhoz nincs kézikönyv sehol, se jumper beállítás:
AB-PR5 R2 Rev 2.41
Kép alapján az enyémek is ilyenek, de nincs leírás. Próbáltam 4 féle CPU-val is életre kelteni, de nem működik egyik sem. Az alaplapi szorzók beállításához és a CPU core feszültség beállításához kellene segítség:
Egy 6 tűs DIP kapcsoló a frekvencia és szorzó beállításhoz, illetve egy 3x2 tűs és egy 5x2 tűs jumper sziget van (JP11 és JP12) a feszültség beállításhoz. Ezekhez bárkinek bármilyen infója van, azt megköszönném!
CPU-k, amikkel próbáltam:
Pentium 120Mhz SY062
Pentium 166Mhz SY016
Pentium MMX 166Mhz SL23X
Pentium MMX 200Mhz FV80503200
Ha bárkinek van tapasztalata, vagy leírása ezen alaplaphoz, kérem segítsen.
Fenti CPU-k és a többi alkatrész (EDO ram, S3 Trio VGA) más alaplapban működik. Itt is bekapcsolás után melegszenek a CPU-k, de nincs kép. Még annyi plusz infó, hogy ATX táp és ATX ti AT átalakító kábellel próbáltam, de ez is tesztelve másik alaplappal,az elindul vele (ZIDA TX983D)
A 3 különböző verziójú PR5 alaplap:
AB-PR5 (REV. 1.01 and up)AB-PR5 R2 (rev 2.0x)
AB-PR5 R2 Rev 2.41
Előre is köszönöm a segítséget! -
ata99
tag
válasz
KROK640 #118880 üzenetére
A másik kettőtől eltérően abban a gépben egy szem por sem volt. Lehet, újkorában kicsomagolták, megpróbálhatták felhasználni arra, amire szánták, de mivel nem jött össze a dolog, hát kb el is csomagolhatták...de ezt csak én tippelem. Nem hinném, hogy kimosták és lemezt cseréltek benne mielőtt kidobták. De sosem tudni
-
Pikari
veterán
válasz
Pista0001 #118877 üzenetére
Nem, AMD-nél a k8tól kezdve lett jellemző, hogy nem tudnak biost írni, és használhatatlan a gép.
A p4 (celeron 2.8) és az athlonxp (fogalmam sincs, hogy mi) is bootolt, de nincs hozzájuk hűtésem, így csak egy gyors tesztet tudtam megejteni velük.
Az athlonxpt elajándékozom a hétvégén, a k8at valószínűleg megtartom. a celeron - majd kiderül.
-
KROK640
nagyúr
válasz
ata99 #118878 üzenetére
Hát persze, hogy nem. Meg azok a Sempronok is a kispénzűekhez mentek, csak emiatt - főleg eleinte - jobban megérte inkább tuningos Athlon XP-t venni ugyanabból a pénzből. Sokan jöttek nekem, jujj A64-ük van. Aztán lenyomtam a gépüket.
" A HD Sentinel ha jól emlékszem 12 órát irt a működési időre úgy" - 12 órát ment összesen a HDD? 12 óra van még hátra és bekrepál?
-
válasz
ityam #118846 üzenetére
miért akarsz rá linuxot? Pont azt veszíted el ami az értelme. Linuxxal is használhatatlan, de legalább trabant motort szereltél a Volvóba.
Van ilyen gépem, az AIX-ot is fel tudtam rá húzni. Nem túl bonyolult, legalábbis nem macerásabb, mint egy SUN vagy HP-UX telepítés. Ha lemegy a kiállítás és a visszapakolás, akkor talán tudok segíteni. Ezekkel a gond akkor kezdődik amikor játékot szeretnél rá, mert arra össze kell vadászni a hozzávalókat. De nem lehetetlen, a Solarishoz is 1 hét alatt összekapartam...
-
ata99
tag
válasz
KROK640 #118876 üzenetére
Az irodai gépeket nem tunningra épitették
Az az MSI lap, amiről az előbb irtam egy HP-s gépből volt. 3 darab jutott hozzám tavaly ősszel. Athlon 64 1640B procival voltak szerelve. Abból a gépből, amelyikből a kondik vannak még a lemezt sem vették ki. A HD Sentinel ha jól emlékszem 12 órát irt a működési időre úgy, hogy előtte azt már töröltem és már újonnan volt rajta az XP. Az egyik itteni szervezet kapta őket egy EU-s projekten keresztül...
-
ata99
tag
válasz
Pikari #118867 üzenetére
Nyugtával dicsérd a napot! Nálam mindhárom lapra felment a Win7, de komolyabban nem teszteltem. De mivel az útjuk hozzád elég kalandos lehetett, én inkább a szállitás közben keletkezett károktól tartok. A kondik egy MSI MS-7500-asról vannak és talán elfogadható a minőségük
-
envagyok
veterán
Hibás ASUS Geforce3 nem lapul valakinél?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #118865 üzenetére
De azért kérdeztem mert az A64 alapúnak meg a P4-nek nem látni semmit a kupakján, a lapok tipusait sem sikerült kibogoznom (meg abból csak behatárolni lehet a procit).
Az Athlon XP meg tényleg nem lesz érdekes tuning szempontból, még azt sem tartom kizártnak, hogy Sempron az is. -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #118862 üzenetére
Van, amelyiken még kondenzátorokat is cserélt. Sőt, valamelyiken két tranzisztort is kicserélt.
Tekintve, hogy a kondenzátorok és tranzisztorok, amiket felforrasztott, többet érnek, mint az alaplap, amire felrakta őket, ez hatalmas nagy odaadást jelent a retró hardverek irányába
Egyébként az egyiket örökbe fogják fogadni, de még le kell tesztelnem, hogy hogyan működnek, pl kibírják -e azt, ha valaki több órán át játszik velük.
-
Pikari
veterán
Ezeket az alaplapokat ata99 mentette meg a kidobástól, és ajándékozta őket nekem (hogy ne kelljen őket kidobni).
Isten tartsa meg a jó szokásában!
-
KROK640
nagyúr
válasz
ityam #118855 üzenetére
Nekem szerencsére minden megvan, nemhogy évre, de hónapra pontosan is!
Nálunk ez úgy ment, hogy megkaptuk a gépet (eredetileg én buliztam ki, de mire a boltba értünk, hogy megvegyük már kettőnk gépe lett), és utána pénzcsap elzárva. Onnantól minden baja, fejleszteni valója stb az én gondom volt. Néha fater beleadott, de ő is csak ilyenekbe mint pl a nagyobb HDD, új billentyűzet stb, ami a munkához kellett neki. De pl VGA-t azt magamnak kellett intézni.
Ezekre általában össze diákmunkáztam/CD írtam/gépszereltem a pénzt, öcsém meg csak úgy volt.Az első gépébe viszont ő is rendesen pakolt bele, sőt a nagyobbik részét ő hozta össze. A második gépét (Athlon X4) trükkösen velem fizetette ki, a harmadik gépét részben én vettem neki, majd részben én fejlesztettem, részben ő, ez most közös tartalék gép lett, és a mostani negyedik gépét ő vette magának
-
efemm
tag
válasz
ityam #118844 üzenetére
Először is derítsd ki, hogy hányas verziójú AIX kell hozzá. A jó hír, hogy az IBM cuccok nagyon jól dokumentáltak, mindenről is találsz infót gyártói oldalon. A rossz, hogy ha linux-szal sem foglalkoztál, akkor nagyon idegen lesz.
A hup.hu-n vannak inkább a unix-os arcok, ott tudnak inkább segíteni, ha elakadsz. -
ityam
őstag
válasz
KROK640 #118854 üzenetére
az évek nekem összemosódnak. Nem gondoltam hogy ezek az évek mérföldkövek és tudnom kell mi mikor volt. visszagondolva végigjárva az éveket valszeg tudok évet rendelni bizonyos eseményekhez.
Nálunk is biztos hogy a bátyám lobbizta ki a szülőknél a gépfejlesztést. Gépfejlesztés lobbinál első emlékem hogy a bátyám haverja hozott kölcsönbe egy voodoo1 et hogy próbáljam ki. Ez volt az első saját első fejlesztésem amire persze nem volt semmi forrásom és én könyörögtem ki az anyunál hogy fizesse ki.(ezzel egyébként beelőztem a tesóm riva128 as konfigját szerintem, mert jobbnak éreztem a voodoo1 et. Játszottam persze akkoriban a tesóm riva128 ával, de hát a voodoo1 más kategória volt nekem anno) -
KROK640
nagyúr
válasz
ityam #118852 üzenetére
Uh, hát ti idősebbek vagytok akkor mint mi öcsémmel
Nálunk erősen másabb volt a dolog viszont PCvel : Ha bármi baja volt a gépnek, csináltatni kellett, vagy újra rakni, vagy valamit venni bele, akkor az én gépem volt. Ha játszani kellett rajta, akkor közös volt.
A gép meg olyan volt mint nagyapám baltája háromszor kicserélted a fejét, kétszer a nyelét, de még mindig nagyapám baltája, így volt ez a géppel is, bármennyit is költöttem rá, mindig közös volt.
És persze direkt mindig homlok egyenest más játékokkal játszott mint én, így állandóan kerülgetni kellett az igencsak szűkös tárhelyen az ő játékait és cuccait is, plusz még fater cuccait is. (nem véletlen, hogy 2001 tavaszán 2×20GB-ra bővítettem a háttértárolót a korábbi 3GBval szemben)
Így ment ez, egészen 2005-ig, amikor is összedobtunk öcsémnek egy másik gépre, és lett végre mindkettőnknek saját. Ez technikailag nagyobb upgrade volt, mintha mondjuk A64-re vagy Pentium D-re váltok, pedig az volt a vágyam, de hála a jó Athlon XP tuningnak volt lehetőségem kihagyni akkor egy váltást.
öcsém is csak utána jött rá (mikor neki kellett fejleszteni meg javítani) hogy milyen jó is volt neki, míg közös volt a gép.Az már csak hab a tortán, hogy 2000-2004 között minden nyáron legalább kétszer pár napra el kellett vinni a gépet LANra, a hülye haverjaihoz a világ végére. 2003 nyarától ezért lett nekem egy Pentium 1 133MHZ, 128MB RAM, S3 vga + Voodoo2, 8GB HDD-vel, hogy amíg oda van a "gépünk" addig legalább netezni tudjak. Érdekes, ahogy lett saját gépe, soha többet nem volt hirtelen egy LAN party sem ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118851 üzenetére
Mondjuk a hátán a borda eltakarhatja, jah
-
ityam
őstag
válasz
KROK640 #118850 üzenetére
Nekem bátyám van. én 83 as vagyok. nem kicsit idősebb a bátyám mert ő 75 ös.
C64 en megtanultam anno hogy töltsem be magnókazettán a játékot amit akartam(ez még általános iskola alsó korszak).
286 os gépre váltva annyit megtanultam hogy NCvel tudok könnyen lépkedni a gépen és elindítani a játékot amit akarok.
A linuxos kísérlet akkoriban nem hagyott emléket csak annyit hogy MCvel van ncm, de linuxon nem emléxem játékra amit játszottam.
Saját gépnek én megörököltem bátyámból a 233as mmxét. Amihez egy voodoo1 volt az első fejlesztésem és onnan fejlesztettem magamtól
Linux/Unix engem elkerült és nem kerestem.... -
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #118824 üzenetére
Nem emlékszem rá, hogy láttam volna valaha is hasonlót...
És hol vannak róla a RAM chipek? -
-
ityam
őstag
válasz
ityam #118846 üzenetére
Kihívás ebben nekem segíteni, mert PCn nevelkedtem windowsos környezetben.
PC előtt volt Comodore64 ünk is, de aztán csak PC DOS környezetet használtam. Bátyám kezelte akkor a gépet és linuxból annyi emlékem van hogy nem nc-t kell nyomni hanem mc-t egy filekezelőhöz. Linux tudásom ezzel a végére is ért. -
ityam
őstag
Gondolom lehet általánosabb felhasználásra Linuxot is rakni ezekre a gépekre(mint a régi macokra). Tippem szerint ezzel univerzálisabban lehet használni. Persze tudom hogy gyakorlati haszna ma már elképzelhetetlen.
Ha tudsz segíteni hogy rakjak rá AIX helyett linuxot én szívesen kipróbálom.szerk: Érdekességképp próbáltam rákeresni a videókártyára ami benne van. Nah arról pont szinte semmit nem találtam.PCI IBM Power GXT 250P. Vonz hogy berakjam egy PCbe ezt a kártyát hogy az mit kezd vele. Mondjuk ehhez ha jól látom 64 bites PCIos gépet kell találnom.
-
ityam
őstag
válasz
FoxiestFox #118843 üzenetére
Szia!
A PS sorozat emlegetése, nekem PC felhaszálóként kicsit idegen. Jól gondolom hogy az ilyesmi gépeket értesz PS sorozatra?:
https://hardverapro.hu/apro/ibm_powerpc_system_6000_atomritka/friss.html
Ez már felém tart elvileg. Kíváncsiságképp megvettem hogy ismerkedjek vele.
Mondjuk kihívás is mert nem tölt be a rendszer rajta. Ez PC ismereteim alapján azt jelenti hogy újra kell telepíteni rajta a rendszert.
Tippem szerint a rendszerdiszek kivették a gépből és a plusz diskeket benne hagyták a gépben.
Megköszönöm ha kapok instrukciót hogy keltsem életre ezt a gépecskét(ha megjön).szerk: Eladó állítja hogy lassan indul a gép és képet ad de rendszert nem tölt be.
Annó találkoztam pár percig valami ibm powerpcvel, ami bebootolt, de az is iszonyat lassú volt. Szóval a lassúság gondolom nem hiba hanem természetes. -
válasz
DarthSun #118842 üzenetére
Ami nagyon kényes bitch, az a PS/2 sorozat, az MCA modellek, azon bármit változtatsz hardverileg, kéri a ref disket és az adott hardver lemezét (már bootkor!) hogy setupolja, ami PC szemmel szokatlan dolog, körülményesnek hat lemezekkel cseszekedni már ha csak betettél egy másik videokártyát, vagy memóriát bővítettél.
Ugyanakkor ennek is megvolt a célja, mert az új hardver már bootkor a ref diskkel konfigurálva lesz, nem lesz az hogy hoppá beült az új cucc olyan erőforrásra, ami már foglalt volt, hupszika (ugye ilyen retardáltságok PC-n alapok).Illetve, nem árt figyelembe venni hogy ami IBM az szinte mind business class volt, nem arra építették hogy összedugd az otthoni szemétteleppel és pöcc-röff induljon, inkább arra hogy a célközönség igényeihez szükséges funkcionalitást kiszámíthatóan és jól dokumentáltan teljesítse.
Nekem pont ez szokott tetszeni a cuccaikban (amelett hogy szuperül vannak megépítve) hogy oké, bár nincs tuning meg ilyenek, de ami van, jól működik, minimális energia befektetésével, jól menedzselhetően.Illetve csomó jó ötletük volt még a 90-es évek vége feléig is, amikor mentek ezek a saját szabvány gépek mint pl a PC300GL torony amit nemrég adtam el, baromira tetszett a cucc, a bővítőkártyák eltávolítása nélkül, egy mozdulattal kihúzható alaplap, hogy a CPU hűtést úgy oldották meg, hogy nem a procin van a venti, és szintén egy mozdulat kiszedni, hogy a cucc gyakorlatilag néma, ha halk HDD van benne, hogy network indikátor led van az előlapon, és még ezer kis apróság ami jelzi hogy végig van gondolva.
Persze fun a Taiwani és kínai gyártók kínálata is, de nem egy kávéház, alma, körte, stbAlig várom hogy megkaparintsam az Aptivámat.
Amúgy IBM témakörben nagyon ajánlom ezt a csatit, szerintem a legjobb közérthetően javítgatós kontent, mostanában volt sok PS/2 tartalom is ami számomra baromi érdekes mert személyesen sosem láttam még ilyen gépeket.
-
válasz
FoxiestFox #118840 üzenetére
Ja igen. Főleg akkor bootol lassan, ha valami beállítás nagyon nem tetszik neki. De pld egy BE6 hamar kiírja, ha post alatt hibát talál.
Annyira nem is korfüggő, jóval fiatalabb is eldobta az agyát tőle. -
-
válasz
DarthSun #118839 üzenetére
Tudom hogy öregszel de ezen már túl vagyunk, ez a beszélgetés már lezajlott és már akkor se tudtad, merre vagy arccal IBM témában
Ez a PS/1 amúgy az egyik kedvenc brand PC-m evör. Szuper kis vas, másodpercek alatt bootol, az integrált grafikája VLB-n van a chipsetbe kötve, tehát nem gond hogy csak ISA slotok vannak, pin moddal sokkal gyorsabb proci is mehet bele, a VRAM bővítéssel pedig tud majd elég színt Windowsban SVGA-n is.
Ez igaz a legtöbb IBM brand gépre is, volt Netfinitym, Netvistám, PC300-am, ha lemerült a CMOS elem, fél év bootolni, aztán ha beállítottad normálisan, másodpercek.
A héten jön egy P1-es Aptiva is, az valószínű DOS-korai 3dfx gépnek lesz belőve. -
válasz
FoxiestFox #118837 üzenetére
A PS/1- et dobd ki, bűn lassú BIOS POST, meg általában is használhatatlan a gép. PS/2 P-III volt nálam, a használható alkatrészek mentek rendes P-III gépbe, a maradék meg elektronikai hulladékba, mivel oda való.
-
leweegee
aktív tag
válasz
FoxiestFox #118837 üzenetére
Zip-28 vram
-
Annak a fajta memóriának, ami ezen a videokártyán van, mi a neve?
Pont ilyen kellene a PS/1-emben a VRAM bővítéshez (vagy a lapra forrasztani EDO chipeket de ez az egyszerűbb út). -
válasz
FoxiestFox #118835 üzenetére
A Take Five jól szól, jók benne a hangszerek, de az egy klasszikus hangszerelésű zene.
-
válasz
Yutani #118834 üzenetére
Az IBM mWave-re kíváncsi leszek amúgy, mert vettem vakerán egy Pentium 1-es IBM Aptivát, és abban az van.
Persze SB16-ot +GUSt szánok neki, de ha élhető az mWave, lehet bent hagyom.lol rákeresve pont a te videódat adta be a google.
Érdekes hangja van. Bizonyos hangszerek teljesen retard módon szólalnak meg, míg mások nagyon szuperek.
De semmiképp sem rossz... játéka válogatja, a Gabriel Knight pl rémes pocsék vele -
válasz
FoxiestFox #118833 üzenetére
Pedig az nem is rossz, én elégedett lettem volna vele annó.
-
-
válasz
FoxiestFox #118831 üzenetére
Na várj, melyekről beszélünk? Az mWave vagy a QS1000?
-
-
válasz
FoxiestFox #118818 üzenetére
Ez mit is jelent pontosan? Ha egy dalszöveg üzenete nem jön át, az oké, de egy meghallgatható zenén mi nem jön át?
Egyébként nem tökéletes a hangerő, lejjebb vettem a szerkesztőben, tovább kell dolgoznom rajta, de elég jónak ítéltem meg, hogy publikáljam.
-
Czo
addikt
válasz
Volt egy Asus barebone gepem, abban volt ilyen (hatuljara szerelt) kartya. Igy hasznalhato maradt az alaplap egyetlen PCI slotja. https://www.newegg.com/asus-t3-p5g965/p/N82E16856110062
-
válasz
FoxiestFox #118826 üzenetére
Egyébként én sem láttam még ilyet, kíváncsi lennék mi vette rá őket hogy kreáljanak egy ilyen bizarr kártyát.
-
Pista0001
addikt
válasz
Soha. Hagyományos kártyát igen, aminek a hátoldalán volt a hűtőfelület, és hőcsövekkel kapcsolódott a gpu-ra szerelt blokkhoz, de ilyet soha.
-
válasz
Kalacskepu #118825 üzenetére
Ha gyűjtenék ilyesmit, már csak a gimmickért is megvenném, még csak hasonlót se láttam sosem.
-
válasz
Abban az időben biztos egy kelendő darab volt.
-
Ilyen kifordított kártyát láttatok már?
Elsőre azt hittem rosszul látok, de igazából egy arrafelé fújó cpu coolerrel egy csapásra két légy, nem is hülye design -
válasz
Hosssszu #118820 üzenetére
Különösebb haszna nincs végülis. Van rá pár tucat game, de azok jórésze elindul Win98 alatt is, de nem mindegyik. Amolyan hobbi ez is, FHD- ben jobban néz ki, valamint hogy meg tudom-e oldani hogy stabilan fusson - kihívás.
Mint pld a madness98 is, ott is csak néhány cím van ami nem fut XP alatt. -
Hosssszu
őstag
válasz
DarthSun #118816 üzenetére
Egyébként mire lehetne használni a win3.11-et ilyen gépen?
Én a maga idejében sem használtam kb. semmire.
Persze Word, Excel arra volt, de azon kívül nem sok programnak kellett. Most meg aztán ilyen gépnél mi az ami ki tudná használni értelmesen?(nem hogy 64 bit, de 32 is csak akkor volt benne valamilyen szinten, ha az ember feltette a win32s (ha jól emlékszem a nevére) kiegészítést)
-
válasz
FoxiestFox #118818 üzenetére
Kicsit halk a felvétel, most meghallgattam hangosabban. Mély kicsit erőtlen, de legalább kicseng a magas. A kártya lehetőségeihez képest nem rossz.
Jó, hát Tyriannal is más kicsit, ha a 100MB vagy 1GB fontot töltöm fel -
-
válasz
DarthSun #118814 üzenetére
Egyelőre nem jöttem rá hogyan lehet megoldani. A telepítés grafikus része lefut FHD- ben, majd restartot kér, de ott a logonál kifagy.
System.ini- ben minden variációt próbáltam a help szerint. Valamint azAUXSTACK.COM
TSR- t is, amit direkt erre a problémára mellékelt a szerző. Config.sys- ben is talán már minden eddig bevált variációt végigzongoráztam. -
Újabb szösszenet: AdMOS QS1000 / Ovation Wave32X R2.0
Videó link a bejegyzésben.
-
-
str1
újonc
Kb. két hónapja kértem segítséget tőletek Voodoo 2 életre keltéséhez.
Ma sikerült beüzemelni a teszteletlen kártyát, 1,5 méteres vga hosszabbító kábellel. Unreal elindult, Carmageddon intró után kilép. Friss WIN 98SE, tudnátok valami jó drivert ajánlani amivel nem szívok még pár órát. -
-
Pista0001
addikt
Ezen a képen látszik valamennyire. A munkaterület jobb felső negyedében a sötét folt. Élőben kicsit erősebb, illetve van a másik 3 negyedben is, csak halványabb. az erőssége és a mérete leginkább hőmérséklet függőnek tűnik. Melegebb időben a panel is jobban felmelegszik, olyankor erősebb, egyben nagyobb is a folt, illetve megjelenik a többi is..
KROK640: AZ
-
válasz
Pista0001 #118797 üzenetére
A foltosodást nem a legelső védőüvegre telepedett finom por okozza? Mármint belülről
Én is láttam már ilyet egynél (az foltos ragyogás volt igazából) Ez típusbetegség lehet. Sajnos azt nem mentettem meg, túl gyorsan kellett dönteni és lemaradtam róla.
Szerintem el kellene vinni szakértőhöz, aki szétszedi és lemossa.
Már ha nálad nem másról lenne szó és mondjuk a háttérvilágítás korosodása miatt látsz foltokat. -
-
Pista0001
addikt
válasz
Pikari #118803 üzenetére
A nyák szélén volt az alkatrész, remélem, csak a mechanikai hatások miatt vált le. Bele se merek gondolni, mióta hányódhatott az ócskásnál...
Szerk.: Úgy nézem, még a forraszanyag is ottmaradt a nyákon.
Szerk2.: arn, gondolod, hogy nem okoz gondot, ha enélkül bekapcsolom?
Szerk3.: Pikari, az szerintem nem fog menni, barebone gépem van, a beszerelt kártyához nem férek hozzá.
-
Pista0001
addikt
Köszi srácok, optimista vagyok, de ma biztos nem lesz teszt. Tisztítás közben az egyik tekercs lejött, kel találjak valakit, aki vissza tudja biggyeszteni.
-
arn
félisten
En drukkolok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged