Hirdetés
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
én is cseréltem procit ebben a li2727-ben, dual core celeront dual core pentiumra, mert az volt kéznél (valami hulladék laptopból szedtem ki korábban), meg eredetileg 1gb ram volt benne, úgyhogy tettem bele még egyet pluszban (többet nem is támogat). meg kapott egy rossz szektoros 200 gigás vinyót.
-
Pikari
veterán
-
hobizoli
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Win7 volt rajta amikor vettem, aznapi installal
HDD-rol masfel perc boot idovel toltodott be a 80GB-s HDD-rol
nekem 2011-ben is SSD volt a desktop PC-ben is
ugyhogy masnap egy 120GB-s SSD beleugrott meg az akkor uj Win10-x64 raficcent, 25sec alatt bent van desktop-negy dimenziougras, pedig ez mar akkor sem volt uj cucc
2x2GB RAM volt benne, kesobb az Ebay-rol vettem bele a 2x4GB-t
eredetileg egy T7250 CPU volt benne, a T9300 is az Ebay-rol lett bele
a Wifi 6E AX210-s modul is onnan lett, az is kerult vmi 3-4k-ba
epkezlab forintot nem er amugy az egesz, csak brahibol kimaxoltam az evek alatt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a gyari dokkoloban van 5cm-re a routertol, de odaig is gigabit UTP-n van bekotve
ezt a notit csak azert vettem anno, hogy az auto standalone ECU-t tudjam mivel irni
mivel adtak hozza a gyari szivargyujtos toltot is, arrol barmeddig lehet hasznalni, nem szamit az akksija mennyire halott
meg normal OBD2-s autoknal az ELM327-l mukodjon a hibakod kiolvasas
erre siman eleg volt....de egy ilyennel dolgozni, egy halal lenne

-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
debian 64 bit [link]
A telepítés előtt a gépet ethernet kábellel kösd a hálózatra (ne wifivel csatlakozz!).
Telepítéskor az LXDE grafikus felületet válaszd ki.ha használni is akarod később aktívan, nem csak nézegetni akkor sikeres telepítés után lépj be rootként, és futtasd a következő parancsot:
apt-get install k3b mplayer gparted iotop iftop nethogs qemu wine file-roller ark hdparm smartmontools lm-sensors mc dosbox git kdenlive gimp libreoffice kolourpaint librecad g++ chromium ktorrent vokoscreen kwrite unrar 7zip games-board xmoto qpxtool ghex timidity connman
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Kialakult a madness#4 :
Asus M5A97 EVO R2.0
FX8320 + közepes torony-lég
EVGA GTX1650
7800 GTX
24GB DDR3
XFi ElitePro
kínai PCIe to PCI konverter --> Live SB0100
256+128GB SSD
2TB HDD
512GB 2.5" HDD kínai USB3 to SATA kábellel
USB3 kártyaolvasó 3.5" frontpaneles
LG DVDRW
AeroCool ház + 6x12cm venti
700W FSP HydroHa kész leszek a Win installokkal, teszek esetleg még egy próbát Linuxal. Erre a relatíve komplex félmodern gépre ajánljál nekem egy disztrót linkkel együtt, ami szerinted passzolna rá...köszi...
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Van a linuxra több féle vírusírtó is, de nem divat használni.
Egyébként szeretem ezt a videókártyát, egyrészt pont azért, mivel linux alatt nagyon jó teljesítményt nyújt. Másrészt én a single slotos 256 bites kártyákat preferálom, és a firepro volt az, ami az összes kritériumnak megfelel, hardver szinten meg relatíve modern (dx 12_0 feature levelt is tud akár). De ha megdöglesztettem volna, akkor tuti, hogy nem vettem volna másikat, hanem visszaraktam volna valamelyik régebbi kártyát.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én már a másodikat iszom, olyan mélyen aludtam hogy kell a hidegindításhoz.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
lol 3x írtam hogy nemfejlesztek,,kell még1 kávé de inkább 2
-
Lord Myn
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ha megy a 40/80 karakteres üzemmód, akkor nagy eséllyel tudja a 320x200 és 640x200 felbontásokat, kérdés, hogy CGA kompatibilis-e, ez legegyszerűbben úgy lehet kipróbálni, ha elindítasz valami játékot.
Mondtam, hogy a Wizard of Wor lesz a befutó, különösen, ha valaki véletlenül lelövi a másikat és átmegy a játék deathmatch-be...
-
Nálunk is a legtöbbeknek Thinkpad Yogák vannak (ez governance team, nem fejlesztünk, kb office +cloud shit), szó szerint hulladék, pedig én nem fejlesztek, gyakorlatilag ahogy mondod, 2.5-3 óra max amit bír akkuról a verda, cserébe nem gyors, nem hűvös, és nincs jó billzete sem.
Mondjuk én nem fejlesztek szóval kb mindegy mit dugok rá itthon a dokkra, de amíg volt accessem hogy byod-ozhassak a régi Thinkpadjeimen, azt csináltam. -
válasz
DarthSun
üzenetére
EVGA benne. Az a gond hogy a forrás W98 ISO- ban telepítve van egy általános VESA driver modern kártyához, erre bootol rá a 98, a 7800GTX pedig kiterjesztett desktopban muzsikál. Ha leszedem újra telepíti automatikusan, kiszedtem a registryből is, akkor is. Mai feladat, ennek a megoldása. Gözöm nincs hogyan, de csak kitalálok valamit
.
RyZenen nincs gond evvel, mert kiválasztható BIOSban hogy melyik PCIe slot legyen az elsődleges. -
válasz
Pikari
üzenetére
2014- es kártya, időben pont az X99- hez menne. Jó hogy túlélte a ferde bordát. A padok változó állagúak, minőségűek, asszem van amit direkt puhára készítenek, az szakadós is lehet szétszereléskor. Vettem többfélét, pár kártyához nekem is kellett.
@Linux témához : vírusirtó van rá ?, állítólag már azt is támadgatják a sötét oldal bitlovagjai.
-
envagyok
veterán
Asus A7A133 Ali chipsetes s462 lapról van valakinek véleménye, tapasztalata?
Illletve találtam otthon Epox 8KTA3+-t és 8KTA3 Pro-t.
Az A7V133 keresést kezdem feladni. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nyilvan ez egy anyagi es infrastruktura dontes is - de nyugati munkaberek mellett egy harom eves hasznalattal kalkulalva egy 1000 eur kulonbseg zero, ha a hasznalataval idot sporolnak.
Legutobbi munkahelyen neztem miket adtak, mennyibe kerultek - hasznalni kb eg es fold volt a kettot, az ultramobil lenovok harom ora alatt lemerultek, folyamatosan tekerte a ventit, lagzott az egesz, es ezen a linux sem segitett. Megvaltas volt macre valtani, egesz nap nem kellett tolteni, kb 3x gyorsabban futottak lokalban a scriptek, minimalis terhelessel, nem kellett a wslel szivni, okosabban hasznalta a memoriat, etc. a vegen mobil workstationokre valtottak, ami 1.5x-2x annyiba kerult mint egy mac, rtx proval, szinten zabalta az akkut, de legalabb gyors volt. Egy ot eves m1en meg mindig szepen futnak dolgok, pl lehet lokalisan ai modelleket futtatni, gyorsitva, pcn ehhez dedikalt gpu kell sok rammal. Par eve a korabeli ultramobil pckhez kepest meg olyan volt, mint a feny az ejszakaban.
Az armos mac a fejlesztoi kornyezetben nagyon jol mukodik, talan az arm64 lehet problemas, hogy nehany kontener nem fut nativban, ha nincs x64 verzioja, de altalaban az emulacio tokeletes, csak kapsz egy flaget, de sok kulonbseg nincs a hasznalatban.
-
arn
félisten
válasz
Pikari
üzenetére
Lassan kezded kapisgalni… ez egy munkaeszkoz, nem bugazni valo cel. Baromira nem erdekel senkit mi hogy mukodik a felszin alatt, csak minel kevesebb ido menjen el a hasznalataval a cel eresehez. Nem csak megvasarlaskor koltseg egy gep, hanem hasznalatkor is, mennyi uzemora megy el karbantartasra, konfigolasra, javitasra, mennyire gyors etc.
-
Pikari
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Úgy gondolom, hogy a legtöbb ember nem szeret a technikai részével foglalkozni a dolgoknak. Úgy vannak a számítógéppel kb, mint egy autóval. Megveszi, eljár A-ból B-be, nem igazán foglalkozik vele addig, amíg egyszer csak le nem robban az út szélén. Akkor viszont az ő járgánya a legfontosabb, amit azonnal meg kell javítani, mert csujjujjujj

-
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
kb 2003-4-ben csinaltam egy Duron 750-s PC-t egy konyvelonek
mar akkoris azon csodalkoztam, hogy miertis nem tud ez a no maganak konyvelokent(!!) leirni egy uj gepet is, vagy egy ugyfel cegtol atvenni egy ott kikukazottat, mert ott mar 2+ GHz-s P4-kre upgrade-lik a P2/P3-kat is
akkoris voltak "brand" gepek, ezekbol az ilyen P200MMX meg korai P2-k akkor mar fruttiert voltak
de neki meg vmi 33-40MHz koruli 486-osa volt, 4MB RAM-l es Win95-l, 500MB-s HDD-vel, meg vmi oskovulet VLB-s VGA-val, ami mar akkoris 10+ eves cucc volt, es mar reeeeg nemhogy Win98 meg, WinME, hanem a WinXP volt mindenhol evek ota
erre ott ajuldozott, hogy huu de gyorsan betoltodik minden....
ja hat par nap alatt atugrottunk 10-12 evet, csokolom
volt benne 512MB RAM is, akkoriban ennyi mar nem is szamitott soknak, tok atlag volt, WD HDD stb...nem ilyen Quantum LCT féle cache-less nyomoreksag
monitor is mindjart tudott menni 640x480-s felbontasnal nagyobban is
es nem erted, hogy munkara(!!) hasznalva a f4szba tudnak ilyen lepattant szarokkal keccsolni sulyos evekig, foleg egy konyvelo, aki nettoban tudna venni ujat is es lekoltsegelni munkaeszkozkent, mivel pont neki kene tisztaban lennie a legjobban a konyvelesi szabalyokkal -
-
-
arn
félisten
válasz
Pikari
üzenetére
Aha… anyamnak odaadom, fel tudna telepiteni? Vagy meg tudna rajta mindent csinalni a konzol elerese nelkul? Most hogy megtudsz rajta csinalni 15 dolgot, a maradek 5hoz meg a konzolban kell turkalni, gyakran banalis dolgokhoz.
A 90es evek ota a linux a kov ev desktopja… es nem azert mert nem tudnak megcsinalni, nincs ra meg az iparagi akarat. Az osszes “felhasznalobarat” distrib 80-90%os.
A vallalati kornyezetrol meg ne is beszeljunk… baromi korulmenyes tud lenni.
-
-
Pikari
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Amikor az elmélet találkozik a gyakorlattal, észreveszed, hogy az egyszerű core2 laptopok chipsetje 2 gb ramot támogat. Ezzel eleve a core2es laptopok több, mint felét kizártad a windowsozásból. Plusz, ha még tudsz is bele 8 giga ramot tenni, akkor is vehetsz bele egy SSD-t pluszban, hogy ne 5 perc alatt induljon el... Ennyi pénzből akkor már vegyen másik laptopot az ügyfél szerintem, valami i5 alapút...
-
Pikari
veterán
Pár éve kezdtem el, hogyha egy R<=1 user hozzám hoz valami core2 kaliberű laptopot 2-4 giga rammal, 120 gb HDD-vel, stb, hogy kezdjek vele valamit, mert még használni akarja, akkor helyből egy linuxot kap rá.
Ez windowssal már szinte átugorhatatlan feladat. Debian + LXDE, libreoffice, mplayer, chromium + firefox, thunderbird, egy könyvtár az asztalra "adatok" névvel. Így a rendszer tükörsima, alkalmas netezésre, youtubeozásra, szövegszerkesztésre, pár éves játékok futtatására is akár, ezer éves vinyóról is szinte azonnal indul és reszponzív.
Konkrétan sose romlik el, mindenki mondta hónapokkal később, hogy teljesen elégedett a rendszerrel, és hogy örül neki, hogy még 1-2 évig nem kell új laptopot vennie így. 10 év alatt egyetlen egy ilyen géppel volt gond, mert leállt a bootolás, megsérült a fájlrendszer úgy, hogy bootolásnál az fsck nem tudta megjavítani, ezért kézzel kellett beütni neki, hogy fsck.
Ha ez nem felhasználóbarátság, akkor nem tudom, hogy mi az, de talán nem a windows DOOM3 gépigényű start menüje lehet a felhasználóbarátság alfája és omegája. Ha valamire pont király a linux, akkor azok az átlagfelhasználók. Ahogy írod, megveszed, bekapcsolod, működik.
A baj inkább abból szokott lenni, hogy igazi disztribúciók helyett a sok Black Tie Béla 7.0 szintű csilivili fosadékkal kábítják a linuxra kíváncsi naív felhasználókat, akkor garantált a DarthSun által is tapasztalt színes és szép, de még pendrájv meg internet sincs felhasználói élmény.
-
arn
félisten
válasz
Pikari
üzenetére
Hat nekem nem ez a tapasztalatom
eleg sokat szivtam veluk. Jo a linux, es minden rendszernek megvannak az erossegei, de a linuxe nem a desktop es a felhasznalobaratsag laikusoknak.Macen az os a hwhez keszul (eleve resze), igy igazabol teljesen lenyegtelen mi mit tamogat, sose kell vele foglalkozni. Megveszed, bekapcsolod, mukodik.
Professzionalis korokben a geppel problemakat oldanak meg, es ehhez egy eszkoz kell, ami onmaga nem problemas. En szeretek a gepekkel bibelodni, ez a hobbym, de munka kozben nem erre szeretnek koncentralni. Amennyit sporolsz az olcsobb gepen, par napnyi plusz tokoles (ami siman osszejon egyket ev alatt) hamar kiegyenliti a kulonbseget.
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Linux alatt is tetten érhető azért a hardverváltozás. Mandrake7- el szoktam leszedni a szabványtalan partíciókat, modern gépen viszont már rosál a betöltés CD- ről. Próbáltam valami újabbat, háromból egy képes volt bebootolni RyZenen, de nem volt kényelmesen használható partíciókezelő, csak szakértői, amit nem értek. Mandrake alatt még ilyen sávos, szemléletes grafikonon látszottak a partíciók.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Win7-hez megis ki akarna Wifi 6/6E drivert?
qrvára rétegigény
eleve 3 evvel kesobb jelent meg az a szabvany, mint ahogy a Win7 normal tamogatottsaga mar megszunt
eleve milyen PC-n hasznalsz ma Win7-t oprendszerkent?
ilyen Core2 meg Phenom es hasonlok....?
szerinted a hardver gyartokat ezek mar hol erdeklik? -
Lord Myn
őstag
válasz
KROK640
üzenetére
Bocs, de ez hülyeség (hogy alma vs körte). A 3.5 igenis kompatibilis lefelé a 2.0-val, a parancsokat értelmezi, a sprite és a hang (amiben igazán különbözik a C64 és a C+4) az POKE utasításokkal megy, amit szintén ismer mindkét BASIC interpreter, az hogy a címzés más (hiszen ott tkp a gépi kód részhez nyúlunk), annak semmi köze magához a BASIC-hez. Egyébként a legjobb a C128 volt a Commodore Basic-ben, ott már 7.0-as verzió volt.
-
Pikari
veterán
A wifi kártyás problémák linux alatt már a múlté, minden chiphez van driver közel egy évtizede. (Problémák előfordulhatnak, de az nem azért van, mert nincs driver, hanem mert pl véletlenül kifelejtenek egy device idt vagy firmware fájlt). Ellenben windowson a wifi kártyákhoz csak ahhoz a windowshoz van driver, aminek a korszakában megjelent (gondolom macen is ez a helyzet). A linux driver ellátottsága a windowsohoz/machez képest sokkal jobb minden tekintetben.
-
arn
félisten
válasz
Pikari
üzenetére
Jah meg vmi egzotikusabb wifikartyat, aztan nincs net. Headless rendszerben remek, de a headdel eleg sok gond van, foleg ha nem akar az ember eppen vmi mas rendszeren banalis problemaval sokat pocsolni.
Macnel ezek ertelmezhetetlen dolgok, mert bekapcsolod, aztan mukodik, sose kell ra drvt telepiteni.
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Ott is komoly aberrációkat tudsz megvalósítani, csak más módon.
A linux integrálva tartalmazza a drivereket, és a régi drivereket nem is igazán szedik ki. Akár megteheted azt is, hogy egy modern géphez csatlakoztatsz egy 30 éves nyomtatót, 25 éves tunerkártyát, meg egy modern fél éves grafikus kártyát... és ezek működnek együtt egyszerre egy kb egy tegnapi linux disztribúcióban is. Nincs az, hogy a hardverek kombinációja túl régi lenne az új oprendszerhez.
És mindegy, hogy mindezt egy 16 magos ryzennel, vagy egy pentium4en 1gb ram mellett akarod használni, egyszerűen átdobod a vinyót az egyik alaplapról a másikra, nincs telepítgetés meg hosszas rendszerdetektálás (indításnál kb 0.5 mp alatt detektál nulláról mindent és betölti a drivereket.)
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Egy linux disztribúció könyvtárszerkezetének felépítése nagyon hasonló, mint egy windows könyvtárszerkezete. Ami windowson a Windows könyvtár, a program files, a program files (x86), az users könyvtár, stb, annak linuxon is kb megvannak a maguk megfelelői (/home, /bin, /boot, stb).
A fő különbség, hogy nincsenek meghajtó betűjelek, hanem ehelyett mountpointok vannak. Ez szokatlan lehet annak, aki mondjuk berak egy pendrájvot, és meghajtóbetüjelet keresne, az linux alatt mondjuk a /media/akármi helyen találja meg a meghajtót.
Egyébként linuxon is pakolhatsz a gyökérbe, és hozhatsz létre a rendszermeghajtó gyökerében olyan könyvtárakat és fájlokat, amilyeneket akarsz, de érdemesebb a fontos adatokat nem a rendszerpartíción tárolni, hogy újratelepítés előtt ne kelljen lementegetni őket.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Az ilyen gyárilag előretelepített linux kezdemények nem szoktak funkcionálisan használhatóak lenni, csak mutatóban van rajta valami, hogy ne egy boot sector not found üzenettel induljon a gép, hanem csináljon is valamit, pl van benne egy 5+ éves böngésző, és kész. Egy rendes linux disztribúciótól megnyalnád mind a 10 ujjadat.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Almából telefonost ismerek egyet még melóhelyről. Mondom átküldöm a megbeszélt cuccot - hogy gondolod, ez komoly teló, nem lehet ám csak úgy másolgatni, küldeni-fogadni akármilyen anyagot. Csak az áruháza és felhője. Jó hát akkor feltöltöm Gugli felhőbe - nem jó, az is tiltva van ezen...gondolkodóba estem.
Linuxos meg az én környezetemben, ha említésre kerül már elküldenek a sóhivatalba.
-
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy életemben nem találkoztam olyan emberrel személyesen, aki bármilyen apple terméket használna, de attól még biztosan léteznek, csak épp nem az én környezetemben

-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A mac jo kompromisszum a linux konzolos vilaga kozott es az ablakos kenyelem kozott. No meg persze az armos socok zsenialisak, az egesz egy jo csomag.
Linuxszal mindig van vmi szivas - foleg a vallalati rendszerek integraciojanal, inkabb csak vmi devopsos munkakorhoz valasztanam, de fejlesztesre is szerencsesebb, mint a win a nyomorult wslel.
Kontenerezni nem kerdes, hogy linuxalapu minden.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Régebben mindig azt hittem csak a programozók használnak linuxot, és a neckbeard nerd home userek, de igazából ez se pontos, szóval nem vágom ki napizik hobbistákon kívül ilyet.
Munkám miatt rálátok arra hogy a finance szektor egyik legnagyobb (világszinten) cégénél mikkel mászkálnak a fejlesztők, általában macbook, vagy valami újabb ultrabook Windowson, és cső.
Aztán hogy milyen cloudokba lépegetnek be, más kérdés, de az hogy valaki azért tartson linuxot mert az milyen jó, hát komolyan, a prohardveren ismerek ilyeneket, az életben nem.
Szerverre persze más, de ez olyan mint egy szép traktor, király és jó hogy ezen fut az infra, de otthonra nem kéne.
-
-
válasz
Pikari
üzenetére
Linuxot nem tudtam használni, már egy egyszerű telepítéskor is reseteltem a gépet, mikor a 68. függőség modult kérte, már a sokadik után is türelmetlenség, mindegyiket vadászni kellett a neten.
Win egyszerű, feltesz DX, driverek, codecek, esetleg net keretrendszer, kompakt csomagok, aztán minden is műkszik egyből.
A prog/game csomagok telepítői is hatékonyak, ha mégis hibaüzenet van, az egyértelmű hogy mit tegyek még a siker érdekében.
Linuxon általános, hogy valamire rákattintok, aztán semmi, még egy nyomorult hibaüzi sem legalább...hogy mit is kéne variálni...
Ja, meg az ikonélmény, egy telepítés után rákattintottam a vinyó ikonjára, aztán csak annyit történt, hogy az ikon eltűnt a desktopról
, ez mekkora fail már. -
Pikari
veterán
linux. csak x86-64
windowsal már nem akarok foglalkozni, ennek technikai (és gazdasági) okai vannak. de még a kódban benne vannak hozzá az ifdefek. ennek ellenére nem használható, mert bár a windowsos részek néhol teljesen optimizálatlanok (pl van olyan dolog, ami nincs threadolva windowson a más apik miatt) és nem is áll szándékomban ezeket a hiányosságokat pótolni windowson, én ugyanis a magam részéről linuxozok már jó ideje, és nem is nagyon látok fantáziát a windowsban. (mielőtt valaki arra gondolna, hogy dehát sokkal nagyobb piaci részesedése van, mint a linuxnak, az nem jelent konkrétan semmit). natív arm64-es linuxos binárist elvileg tudok fordítani belőle, ha valaki kifejezetten kéri.
-
válasz
KROK640
üzenetére
A bank/szegmens kiosztás miatt ez a legjobb beállítás. Az első modul fele, ahogy regéltem. Nyilván abból 3GB körül lát, de az már mellékes.
UT4 még fut 98 alatt, az is elvan 1GB RAM igénnyel.
Akkor kell több esetleg, ha sokminden futtatva van párhuzamban, a bitang gép pedig bírja is erővel.
24GB van ebben a gépben, 4GB- ot engedélyezek a 98- nak, lehetne kevesebbet is, de minek...
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
minek a Win 98-nak 4GB RAM?

Szerintem 3GB (a 64 bit miatt) eleve problémamentesebb lenne, valójában meg 1024MB felett értelmetlen, mert aminek ténylegesen kell is annyi RAM az úgyse fog elindulni, mert Win98 ... Talán csak valamelyik Unreal. Persze funnak elmegy ... -
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
A C+4-nél van draw, circle stb grafikus mód. Az már kicsit kezd a homályba veszni. Viszont nincsennek spriteok. Emiatt a C64 és a Plus 4 nem igazán összehasonlítható, leginkább alma VS körte. Hiába basic 3.5 a Plus 4, sajnos nem kompatibilis a 2.0-ás programokkal.
Amit esetleg tudok, hogy írok neked valamit C64-re (talán a Plus4-re is menne), de erre kell azért egy kis idő nekem is. Mikorra kéne?
-
KROK640
nagyúr
Tegnap érkezett

Már-már retro : I7 6900K -
Támadd már meg nekem az alábbi két mondatot, a szabályt alkalmazva miszerint nem lehet hirdetni a topicban, sem eladási, sem vételi céllal
Kaptam egy tuti P1 lapot, tök érdekes, jumpermentesen bedetektálja a procikat is, ez a lap: és itt a linkje
Az egyik hangkártyámra tennék simm slotokat, szerintetek hol érdemes ilyet keresni, hol találhatok ilyet? Akár bontott is jó. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az USA- nak is már fáj - sokkal nagyobb a világpiaci részesedése Kínának.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Xopás, majd megoldás. A Live ebben az AeroCool házban nem fér el a táp és a vinyóöböl között, ugyanakkora a ház, mint a Zen2/Sharkoon- ja, csak itt még nincs elforgatva a vinyóöböl. Megoldottam, végülis a kis kínai nyák akárhova elhelyezhető, az USB átvezető hosszú, majd a végső fotón látszik az extra taknyolás
-
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A vennék szó itt nem engedélyezett, Neked már a sokadik, akkor most nem láttam, azt annyi, végülis egy kis bigyóról van szó.
-
-
Mentettem ismét pár P1 lapot, nem semmi amit azok kaptak, mindben rossz BIOS volt, EDO foglalatok lábai minden irányba is álltak...
Írtam egy összefoglalót, hátha valakinek hasznos, vagy csak simán érdekes. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Sokak fejében még az él, hogy kína az valami koszos, büdös, szmogban úszó városokkal és sweat shopokkal teletűzdelt hely, közben mára az van, a megapoliszaik kristálytiszták, a benzines robogókat és autók nagy részét rég kihajították, és 5 perc alatt töltenek 400km-t a villanyautóikba, és már olyan középosztályuk van, hogy el is tudják adni azokat, saját, kínai brandekkel, saját, kínai vásárlóknak.
És ugyanez mindenben, mobil, számtech, ékszer, stb. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Tapasztaltam. A kínai saját fejlesztésű, persze többnyire másolt cuccok is adják. Viszont rengeteg eredeti saját fejlesztésű cuccaik vannak, az említett konverterek is. Meg az X99 desktop lap, szerver chipsettel, annyira tetszik, hogyha bekapcsolom ráborulok a gépre és sírok...örömömben
-
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát ja, a nyugaton bejelentett cégek is Kínában gyártatnak
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Live(SB0100) a kínai konverterrel pöccre működik. A kínai cuccokban nem csalódok...
Csak fel van dobva a táp tetejére, következik az elhelyezése, rögzítése. Majd mehet be a PCIe1x16- ba az elsődleges videó, a csodaszép EVGA. Aztán XP és Win11 install.
Fotók, tesztképek majd a kész, komplex rendszerről...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Milyen TV-t vegyek?
- Vírusirtó topic
- Gyúrósok ide!
- Gaming notebook topik
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- További aktív témák...
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B560M i7 10700 32GB DDR4 1TB SSD RX 6600 XT 8GB ZALMAN i3 Edge EVGA 600W
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. tudtam hogy hosszúak a Linux paracssorok, na de ennyire...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
eleg sokat szivtam veluk. Jo a linux, es minden rendszernek megvannak az erossegei, de a linuxe nem a desktop es a felhasznalobaratsag laikusoknak.

.