- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
Közben elkezdtem játszadozni egy core2 alapú laptoppal, amit tavaly decemberben újítottam fel. Csak most értem rá szórakozni vele. Meglepően potens, gyakorlatilag párban van az asztali változattal. Ráadásul max terhelés alatt se melegszik 65 fok fölé a proci, pedig egy deka pasztát se tettem rá, mert nem volt itthon.
-
KROK640
nagyúr
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #117690 üzenetére
Az athlon xp mellé nem tudsz betenni mondjuk egy geforce 480-ast. Ami meg ilyen egyszerűbb, unreal tournament 2002 kaliberű játék, annak meg mindegy, hogy 90 vagy 120 fps-en fut.
Amúgy én be fogom tenni mellé a 3850est, ha sikerül végre kiderítenem, hogy működik -e, és működtethető -e athlonxp mellől. Aztán konkrétan meg tudom mondani, hogy van -e egyáltalán gyorsulás vele, vagy még a régi dx9-es kártyákhoz képest is lassabban teljesít -e a driver overhead miatt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #117691 üzenetére
Arra értettem, hogy érdemeben nem fog mondjuk sokkal több pontot kapni a proci. De amúgy igen, pl a task váltás mintha gyorsabbnak érződne meg ilyenek.
Igen., én is ezt írogattam néha napi 2-3szor is mindenkinek, hogy nem kell két kis modult venni, hanem inkább vegyen egy nagyot és később mehet mellé egy ugyanolyan. Nem baj, mindenki úgy vette a kis modulokat mint a cukrot, 1-2 év múlva meg ment a sírás, hogy a komplett setet cserélni kell.
Nekem emlékszem, hogy 3 modulból volt dual channel a végén 2×512+1024MB formábanA jó kis Duron tuningok
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #117689 üzenetére
"ennek ám nincs akkora szerepe mint azt te gondolod"
vs
"Az FSB emelésnek egy hatása amire emlékszem, hogy pattogósabb valahogy a rendszer"
a dual channel mar akkoris latszott, hogy K7-nel nem fog hozni erdemben sokat, amikor korabban egyes alaplapokon lehetett SDR-SDRAM mellett is 100MHz FSB-nel 133MHz-n jaratni a RAM-t, vagy 133MHz FSB mellett 166MHz-n jaratni a DDR RAM-t es hiaba volt nagyobb a savszel a RAM es CPU kozott a CPU es chipset kozott nem lett az
ugyhogy kb finggal volt gyorsabb egy szinkron 133/133-snal a 133/166-s
a 700-s Duron-okat atraktam 7x 133/266-ra 933MHz-re, siman megette gyari 900-s 100/200MHz-s verziot
nem csak azzal +33MHz-l, amit a CPU tudott igy, mert ha eppen csak 650MHz-s Duron volt keznel fruttiert, es az ment 6.5x-s szorzoval 866MHz-n, az is gyorsabb volt a standard 900MHz-snel a 133/266MHz-s FSB-je miatt
....es minel magasabb a CPU orajel, annal inkabb szerepre van ennek a savszelessegnek -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #117687 üzenetére
Hát ott valami egészen brutális VGA limit lehet, vagy más probléma is fennállhat emellé.
Ugyanis ha feltolod a CPU-t 1800MHZ-ről 2800MHZ-re (most eleve az a kérdés, melyik milyen FSB? de tekintsünk el ettől az egyszerűség kedvéért) akkor szerintem alsó hangon 18-19FPS-ed lenne a 12 helyett.nekem pl erre a legszebb példa a Flat Out 2 volt, a GeForce 3-al. 1466-on konkrétan játszhatatlan volt (13-15FPS), 2200MHZ-en sokkal jobb volt, megvolt a 20-22FPS is. 2669-en azonban épp hogy 25 FPS volt, ott simán látszott, hogy már VGA limitbe ütköztem. A 7300GTvel lineárisan skálázódott, de ott meg 2200-on is bőven jó volt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #117684 üzenetére
A bevezető részedet értem, csak arra próbálok reflektálni, hogy ennek ám nincs akkora szerepe mint azt te gondolod. legalábbis, érzésre, 16 éve nem éreztem ám különösebben komoly különbséget. Még akkor sem, ha amúgy teljesen logikus amit írsz.
Kicsit olyan ez mint akkoriban a Dual Channel volt, hogy az egekig fel volt sz0pva, DC az isten, mindenki 2×128MB meg 2×256MB RAM modulokat vett, meg NForce2 lapot (más okból valid volt), én meg hiába írogattam a fórumokon, hogy nem kell ennek felülni. 2-3 év múlva kiderült, hogy bizonyos feladatokban 1-3% lehet az előny, a memóriagyártók meg örültek, hogy az emberek elkapkodták a sok kicsi modult, amikor meg bővíteni akartak, akkor komplett seteket cseréltek.
Nos itt úgy vélem nincs olyan nagyon nagy szerepe ennek. Biztos, hogy van szerepe. Még az is lehet, hogy rosszul emlékszem. (ugyebár nem szoktam alacsony FSBvel tuningolni). Az FSB emelésnek egy hatása amire emlékszem, hogy pattogósabb valahogy a rendszer. Az viszont tény, de sosem mondtam, hogy nem így lenne.
Én azt sem bánnám, ha valaki megmérné, ahogy mondod a 2GHZ-et, 133, 166, 200FSB-vel. Azért nem én, hogy nehogy az legyen, hogy valamit mókoltam az igazam érdekében.
Továbbra is fentartom, hogy valamekkora gyorsulást biztos fog hozni, csak talán nem egyenesen arányosat. -
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #117681 üzenetére
Itt arra akartam célozni, hogy ha felhúzod a processzort mondjuk 1.8 ghz-ről 2.8 ghz-re, és mondjuk a kívánt játék 12 fpsről felmegy az igen előkelő 15 fps-re, akkor nem sok értelme volt a fáradozásoknak. Még akkor sem, ha valami szintetikus benchmark esetleg szebb grafikont produkál. Ezért nincs sok értelme az athlon xp-ket nagyon tuningolni. De nem csak az athlonxp problémája ez, hasonló skálázódási csapdába esett a Socket7 platform kb 200 mhz fölött, vagy épp az LGA775 platform a 45nm procik érkezésével.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #117682 üzenetére
Ha Urban legend volt, akkor miért támasztják alá a sorozatszámok is ezt?
(Már régóta gondolkodom, hogy írni kéne erről egy hatalmas cikket, tuningokkal alátámasztva, csak iszonyú sok meló lenne, nagyon nagy idő igénnyel, ráadásul vannak olyan dolgok, amiket nem tudom, hogy elmondhatnék-e? Ráadásul az egész cikk csak az én teóriámnak tűnne, miközben a nagytöbbség nem tudná kipróbálni az általam leírt dolgokat, mert úgy 22 évvel ezelőtt lett volna ez aktuális)
-
KROK640
nagyúr
"A maga idejeben azert tuningolt az ember hogy penzt sporoljon es kitolja a cseret" - igen, és ez működött is, pl az Athlon XP-m így sikerült 6,5 évet húzzon, enélkül szerintem nagyjából 2 évig lett volna használható (1700+ -ként).
" mar allitolag nem annyira egyszeru a tema" - nem tudom, az utolsó Celeronom az 1700-as Wilamette volt, azóta nem volt egy sem. Viszont a 4th gennel egyidős Pentium G3258 -at baromi jól lehetett tuningolni, magát a CPU-t meg is tartottam (csak a lap kapott egy komolyabb CPU-t).
Sőt, a Celeron G6900 óta nem is hallottam a Celeronokról, ami kb 2017-es CPU... van még egyáltalán Celeron?
#117670 envagyok : helyes, várom az eredményeket
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #117681 üzenetére
CPU orajelet onmagaban hiaba novelsz, ha buszrendszer nem gyorsul vele, mert akkor az adat ugyananyi ido alatt jut oda, de akkor egyre tobb idot var az uj adatra CPU es tobb lesz az uresjarata, amivel effektiv nem gyorsul "ugy", mintha szimmetrikusan a RAM is gyorsabb lenne, meg az chipset <-> CPU kozotti FSB is, es nem csak az egyik vagy csak a masik, vagy csak a CPU
133MHz helyett 166MHz FSB +25%-l nagyobb keresztmetszet adatatvitelben
133MHz helyett 200MHz 50%-l nagyobb
ennek nem igaz, hogy nincs semmi szerepe...
a 1200/200 es 1200/266-s FSB-s Tbird-nel is 266MHz FSB-s volt a gyorsabb meg az SDR-SDRAM-l is, amikor chipset<>CPU kozott asszimetrikusan 2x-s a savszelesseg, mint a RAM<>chipset kozott -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #117668 üzenetére
"mint a tuning trabant, retro perspektívából nézve nincs értelme az athlonxp chipeket tuningolni"
Bizonyos fokig egyetértek veled.
Ugyanis ami ténylegesen profitálna az extra erőből, ahhoz úgyis kell SSE2, 64 bit vagy második mag.
A 7300GT mellett már tényleg előállt az a helyzet, hogy kétféle játék volt : Ami 1024-ben max grafikán is szépen futott (30+ FPS) vagy el sem indult. És ehhez az állapothoz már kb mindegy volt, hogy 2200MHZ-en (2800+) vagy 2669-en (3400+) hajtottam a procit. 7300GT-nél gyorsabb kártyákkal meg hatványozottan ez lett volna szvsz.Itt nekem a nagy CPU tuning potenciál azt hozta, hogy nem kellett S754-es Athlon 64-re vagy jobb esetben Celeron D / Pentium D-re upgradelnem, a 7300GTvel meg a Core 2 korszak elejét is ki tudtam húzni. De tulajdonképpen már 2008 második felében láttam, hogy a váltás még 2010 előtt elkerülhetetlen lesz.
2009-ben egyébként emiatt alig játszottam, mert ami jól ment azt már untam (hiszen minimum 3-4 éves játékok voltak), ami meg érdekelt volna nem ment az SSE2/64bit/második mag hiánya miatt. -
arn
félisten
Asszem vmi ilyesmi kellene… van ennel jobb megoldas?
-
arn
félisten
Lehet venni meretre lemezre ilyen vedot kabeltores ellen? Hasonlot, mint amit a tapoknal szoktak hasznalni. A roland ipct leejtettem, es a 40 eves gumi lerepedt - amugy is elegge megviselt allapotban volt.
Vmi olyasmi kellene, amit szetforrasztas nelkul ra lehet rakni - bilincskent, mert ezert nem bolygatnam meg.
ilyen az enyem, csak nalam a gumi egy resze rajta figyeg
Van ilyen is (kesobbi gyartas) - ez jobb megoldas, de szetszedes nelkul nem jo.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari #117668 üzenetére
mindig lehet venni barminel meg dragabban meg gyorsabbat, csak nem mind1, hogy azert az +5-10%-ert vagy +3-4fps-ert mennyit fizetsz ra extran
ha jatszhato fps-t tudott nagy beesesek nelkul, akkor ez tokmind1, ha kozben meg ~50-60k maradt a zsebben
50k ardiffi az most sem keves csak a CPU-n, meg a hasonlo tudasu alaplap is 10-15k-val dragabb volt a P4 melle
ennyi az akkori arak es keresetek mellett meg foleg nem volt az, hogy figyelmen kivul hagyodhasson -
Pikari
veterán
válasz
czundermák #117672 üzenetére
Állásukban is ugyanúgy megdöglenek. Érdemes addig használni őket, amíg még működnek. Nézegetni azután is lehet, ha már megdöglött.
-
Pikari
veterán
Én egyszerűen fel szoktam tolni az Athlon XP-n az FSB-t és a RAM-ot 133-133-ról 148-148ra. Bár 150-150-en is bootol, és stabilnak tűnik, nem akarom azt kockáztatni, hogy esetleg mégse lenne teljsen stabil, és emiatt fagyásokba ütközzek.
-
czundermák
aktív tag
Magam részéről nem szoktam tuningolni ezeket a hardvereket, csak az elgondolást firtattam. Nyilván egy egy teszt erejéig hajt a kíváncsiság, de ez is jobbára hardver függő. Az 1333-as Tbird is alul feszelve üzemel a jelenlegi játszós gépben. A GF2 Ti-t is cseréltem egy gyengébb Gf2 Pro-ra, hogy inkább az "kopjon".
-
arn
félisten
válasz
czundermák #117655 üzenetére
De teljesen ertelmetlen is - ha lassu pattints be egy gyorsabbat, hasznalj vmit modernebb korbol. A maga idejeben azert tuningolt az ember hogy penzt sporoljon es kitolja a cseret - jelenleg szvsz max egy teszt idejeig eri meg.
Amugy pl a celeronok regen baromi konnyen mentek 50% tuninggal, most mar allitolag nem annyira egyszeru a tema. Nem en teszteltem, mas mondta.
-
Pikari
veterán
válasz
hobizoli #117665 üzenetére
Ennek a platformnak a siker volt az átka. Az ezredforduló előtti, 1 ghz körüli athlonokhoz megtervezett platform és chipsetek SD memóriával, mindenféle hackelés által fel lettek készítve DDR memóriához, agp 8x-hez, 166 és 200as fsb-hez, sata portokhoz. Tulajdonképpen egy olyan platformról és foglalatról beszélünk, ami a pentium3 ellen lett csatába küldve. Újonnan 2005ig volt tömeggyártás alatt, és az emberek húzták maguk mögött a földön akár 2010 után is, amíg a 64 bit és legalább a core2 must have lett. Persze ez nagyon fontos történelmi érdekesség, de 1.5 ghz fölött kicsit olyan, mint a tuning trabant, retro perspektívából nézve nincs értelme az athlonxp chipeket tuningolni.
-
user12
őstag
válasz
Kalacskepu #117659 üzenetére
Nincs benne VGA, csak az integrált cucc. Ma csak annyi történt, hogy beállítottam a BIOS-t, meg megneztem, hogy egyáltalan elindul-e.
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari #117664 üzenetére
Cél sok minden van.
S462 1 konfig van összerskva DFI Nforce2 lappal, 3200+ procival FX5900 videókártyával, azt nem tetvezem tuningolni.
Tervezek egy korai-t is kerámia athlonnal, de oda nincs jelenleg működőképes via kt133a lapom.
De azért egy jó szériájú azhlon xp-t megrángatnék egy kevésbé ritka via/nv chipsetes lapban.Visszatérve 1156-ra, régi álmom egy ASUS Maximus III Extreme lap, de egyszerűen beszerezhetetlen.
Kb mint egy Rampage Extreme.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari #117664 üzenetére
133-s FSB mar 1,3-1,4GHz korul kifujt
mar az elso XP-nel 166-l kellett volna kezdeni, csak akkor meg nem volt hozza chipset 1+ evig, amit ezt tudta volna
erdemes lenne megnezni, hogy 133-166-200-s FSB a 2GHz-s CPU core orajelen milyen teljesitmeny difft okoz, mert az mindegyikkel "kijon" pontosan
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #117662 üzenetére
Igazság szerint a fő dolog, amire az athlon xp processzorok túlhajtásánál figyelni érdemes, az az, hogy nincs semmi értelme.
Túl gyenge a platform ahhoz, hogy érdemben skálázódjon 1.6 ghz fölött, hiába emeled az FSB-t. Ezért hozták be később a Bartont megnövelt cache memóriával, de nem igazán vált be, nem gyorsul érezhetően.
Persze ennek ellenére a maga korában a kispénzű emberek szarráhajtották, de az egy kényszerpálya volt nekik.
Ezt a korszakot át tudod tökéletesen élni egy alapórajelen járatott athlonxp-vel. De a kérdés az, hogy mi a célod.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #117647 üzenetére
Igazából nálam az a lényeg, higy 1982-től ma mínusz 10 évig össze tudjak rakni keresgélés nélkül bármilyen Intel/AMD/Nvidia/ATI/egyéb bármilyen konfigot azonnal, és legyen mindenből bőven tartalék.
Ezeknek a cuccoknak rugalmatlan a piaca, több nem lesz már, csak kevesebb.Pont ma gondolkodtam rajta, miből van a legkevesebb cuccom.
1156 amiből csak 3-4 lap van, Asus Maximus III Formula, Gene, meg pár p7p55 asus lap.
Jó lenne kipróbálni a Sabertooth 55i-t, de a környéken nincs belőle már most sem eladó. -
válasz
czundermák #117655 üzenetére
Akkor bizonyára igazad van. Netes infókban olvastam, hogy a felpörgetett órajel sem egészséges feszemelés nélkül sem, de akkor ez hibás lehet.
-
válasz
FoxiestFox #117648 üzenetére
Próbáltam, félmodern gépre(FX8320), villanásnyi idő alatt települ, de nálam nem lett jó. Csomó 0 bájtos file, meg betöltés közben leáll. Az eddigi saját receptemmel sikerült, betöltött, videódriver kell még, ott félbehagytam a vizesblokk felújítás miatt, de kedden már megy vissza a mosógép, ami jelenleg foglalja a próbapad előtti helyet, aztán folytatom.
-
Kalacskepu
senior tag
válasz
FoxiestFox #117648 üzenetére
Igen, igaz én eddig csak natívan támogatott konfigon próbáltam. Rohadt gyorsan felteszi.
#117652 KROK640: Na nem baj, én ettől függetlenül türelmesen várom, hogy mikor jön róla az infó.
Így már minden értek, mondjuk néha nálam is van ilyen, szóval meg tudom érteni.
-
czundermák
aktív tag
válasz
DarthSun #117646 üzenetére
A magas frekvencia egyáltalán nem okoz gondot a szilíciumban. Elég stabil anyag az ahhoz. Léteznek terahertz környéki frekvenciára képes eszközök is bőven, pl. spektroszkóp ilyen. Ezt alúlrol sem vakargatják a modern PC-k frekvenciái.
A probléma a szükséges feszültség és áram hatása miatt van, de ez már megint csak gyártástechnológia és felhasználás kérdése. Számítástechnikában egy CPU-t 0,1V emeléssel 0-24-ben normális hőfokon tartva 20-30 év alatt sem lehet kinyírni. Drasztikus 0,3 tizeddel talán 10 évet elveszel az élettartamából, normális hűtés mellett, ami még így is átlagosan közel 9000 óra üzemidő 10 évre lebontva. Persze ezek mind nagy általánosságban értendőek. Ész nélkül mindent ki lehet csinálni. -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #117647 üzenetére
Igen
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117644 üzenetére
Hát mégse ma próbálom ki, mert jönnek-mennek a viharok
és elég így a napi gépre figyelni. Majd valamelyik nap azért megpróbálom. Nagyon csalódott lennék, ha nem működne
Ráért volna... de amikor megfárad az ember és leül kicsit telefont nyomkodni, akkor úgyis benéz ide, és egy pár sor már akkor pihenésképp belefér#117643 arn : jogos. 1,85V-on ment, de 2006 és 2009 ősze között napira ment így. Most meg évente ha 12 órát megy, lehet, hogy sokat írok. De szerintem visszarakom 2800+ (2200MHZ) körülre ott megy alapfeszen is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #117640 üzenetére
Tyű... erről majdnem könyvet tudnék írni
Sokat segítene ha dobnál egy sorozatszámot, mert én az alapján szoktam belőni, hogy mit adjak neki.
Egyébként amire érdemes : Sok Tbred B simán megy 133 helyett 166-os vagy akár 200-as FSB-n is, az alap szorzóján. De freelockosak amúgy, tehát szorzóval is tudsz tuningolni. Kerüld el a pontosan 10-es szorzót (9,5 vagy 10,5 mehet) mert nagyon sok procinak az black hole (nem fog vele elindulni a gép).
Feszültségből háromféle kivitelről tudok : 1,5V; 1,6V; 1,65V
Érdemes tisztában lenni vele melyik az adott procinak az alapfesze, és e szerint növelni. 1,85V még hűthető, de hagyományos léghűtővel nem mernék e fölé menni, pláne, hogy az ASUS lapok pl hajlamosak még 0,025-30V-ot rátenni, így az 1,85-ös beállítás a valóságabn 1,88 is lehet!Mindenképp számolj be róla, hogy milyen proci, (ha tudsz sorozatszámot is kérek) meddig jutottál, milyen beállításokkal
-
KROK640
nagyúr
A proci tényleg kicsit kapja, de a sorozatszáma szerint eleve 2800+-nak volt gyártva, és azt alapfeszen is tudja is, hiába 1700+-nak van kiadva.
A proci 2006-tól ment 2669-en, 2010-ben vissza lett véve, most vagy 2 éve megint 2669-en megy, de majd lejjebb veszem. De igazából némi feszemeléssel ezt is tudja.A GeForce 3 -asom meg szerintem gyárilag is Ti500 volt, kb amióta megvan (23 éve) megy gond nélkül Ti500 szinten. Már szinte nem gondolnám, hogy bármit is rövidít az élet tartamán ennyi tuning.
-
Win 98 quick installt próbálta már valamelyikőtök?
-
-
arn
félisten
válasz
czundermák #117639 üzenetére
Magasabb orajelen tobbet fogyaszt, tobbet fogyaszt, jobban melegszik gyorsabban degradalodik. A 2600+ mhz meg tuti nem alapfeszen volt
-
envagyok
veterán
S462-ből úgy vettem észre, csak a korai sdramos alaplapok pl. Via KT133A amik ritkák már, de az újabbak nem annyira, most is van aprón 3k-ért Gigabyte lap, sőt Abit NF7 is. Prociból is ha nem 3200+-os, olcsón beszerezhető, és a gf3 ti200 se ritkaság.
Ezekkel jól el lehet bohóckodni, nincs gáz, ha valami elhal.
S939 se drága még, pl. az ASUS A8N SLi alapú lapok tömegével vannak, ráadásul szuper tuninglap, ha tuningolni akarsz, nem kell bele drága 4000+ vagy x2 4800+ FX-60 proci. Ami alatta van, az megint olcsó. Vga pcie 7600gt szintén gombokért megy.
P4-re is egy p4p800, 3ghz-es prociig sok van, 775-re ha nem extrém ritka lapot használsz (asus rampage, maximus extreme, formula, stb) , szintén szuper a P5Q, de a nem csúcsmodell x38 (P5K) , p35 lapok szintén pár ezres kategóriák, nforce 750i szintén megfizethető kategória, 8800gt szintén sok van bele olcsón. Procit E5450-et 4000ft-ért hirdettem, 2 maroknyi van belőle, kutya se vette, de Q6600, Q6700, E8500, E6600, 6700 is pár ezres. AM2 is jó alap tuningra, crossfire és nforce sli lapok is pár ezerért halmokban vannak, 6400+ a kicsit drágább,de az összes többi proci apróért tömegesen van.Persze én se hajtanám szénné a dfi nforce2 462, abit nf7-s v2.0, asus rampage extreme, blitz extreme, maximus extreme, crosshair, stb lapjaimat, mert fájna az elvesztése, persze alapfeszes vagy +0.1v tuning még belefér.
Mondjuk tény, hogySzerintem tuningra a legélvezetesebb a 775, pentium4 vagy 2 magos 45nm core2 procival. Simán benne van a lassabb darabokban a 100% tuning.
Most Krok640 beszámolója alapján kedvet kaptam kis s462 tuningra én is.
Krok, mire kell odafigyelni az AthlonXP prociknál hajthatóság szempontjából? -
czundermák
aktív tag
Az órajeltől semelyik alkatrésznek nem lesz baja, legfeljebb, a minimális melegedésre kell odafigyelni.
A feszültség emelésre és a vele járó erősebb áramra fel vannak készítve a lapok. Nyilván itt az 1 tized még nem a világ vége, ha 462 vonalon maradunk példaként, egy Palomino és Thunderbird páros alap feszültségen, alap órajelen, bizonyosan jobban megrángatja a VRM-et, mint a Tbred és a Barton akár 1 tized emeléssel. Ezeket érdemes kikísérletezni, nem annyira ördögtől való a retro OC. Olyan kártyák esetén végképp nem, ahol a GPU megegyezik épp a GF3 esetén (NV20 vs. NV20) csak órajelben térnek el.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117629 üzenetére
Ma reggel belőttem a AthlonXP-t 2669MHZ-en, 256MB RAM-al, és a GeF3 Ti200@500-al 128MB... Hibátlanul megy, ahogy vártam
Örökérvényű konfig, már akárhogy nézem életem legjobb befektetése volt.
Tudom, tudom, Tudom, tudom tegyem bele a 9800Pro-t. Meglesz a következő körben, csak addig is beizzítottam egykört. (A 9800Pro várja, hogy menjen)
Csak most haver esküvőjén vagyok -
Kalacskepu
senior tag
válasz
Pikari #117632 üzenetére
Én tudnám szépen sorolni, hogy mik kellenének igazán, mondanom sem kell hogy egy kész vagyon lenne az egész.
65G kimaxolására jó lenne a 3850 kártya, másra nem is használnám de sajnálom érte azt az összeget amit rászántam. Egyenlőre (vagy lehet végleg) marad szépen a HD 3450 aztán kész.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117631 üzenetére
videókártyából a 3850 agp volt az utolsó olyan kártya, amit meg akartam venni, de korábban még sose volt. ha azt fel tudom valahogy támasztani, akkor nekem a videó-bakancslistám teljes lesz.
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117629 üzenetére
3-4 ezret ér, vagy annyit se... csak a spekulánsok felverték az árát az elmúlt időben.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117611 üzenetére
Pár hónapja még működött, de majd beizzítom megint nemsokára
Nagyon remélem, hogy menni fog, meg arra számítok.
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #117606 üzenetére
No igen.
Ám a core sorozat arcul csapott mindent, nevetséges 1800 MHZ-en is.
A C2D E8500/Xeon E3120-am 3,16@4,44 GHZ-et bizton fut léggel, meglehet többet is tudna, sosem kerestem meg a végét.
De az s775-ből (s771-ből) ez a kedvencem:
Xeon L5408. 2,13@3,6 GHZ sanszosan ebben is még van, léggel voltam, nem toltam feljebb, a tesztelt VGA-k javát már nem tolta volna meg.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
FoxiestFox #117608 üzenetére
a 9800XXL, a Pro es egy XT kozott van orajelben es jo nagy hutoborda is van rajta
egyebkent azokat az MSI gyartotta, es MSI kodja is van -
válasz
zotyesz66 #117601 üzenetére
9800XXL-em volt tőlük, a ventije már elköszönt, de tettem rá egy Zalman nagy hűtést, baromi jó kártya, de sok más Medion modellt is jobbnak tartok mint a referenciát.
Ráadásul sokszor tudnak olyan extrákat amiket a saját gépeikben meglévő funkciók miatt építettek a kártyákra.
Megbántam hogy eladtam azt a kártyát, most egy buildhez pont jó lenne. -
KROK640
nagyúr
válasz
Kalacskepu #117598 üzenetére
kb ugyanilyenem van
Legutóbb még működött amikor próbáltam, de ha gondolod akkor majd valamikor kipróbálom, bár ez nem hiszem, hogy rajtad sokat segítene. -
Kalacskepu
senior tag
válasz
Kalacskepu #117604 üzenetére
GV-ben sem ad képet, és itt sem tudom eljátszani az integrált cuccot.
Plusz érdekesség: ebben a lapban gond nélkül bootol a 2x1GB-os Kingmax ramokkal, a sima G-ben meg nem, az egyik modult abszolút nem akarja "elfogadni", érdekes.
-
Kalacskepu
senior tag
válasz
Pikari #117602 üzenetére
Hát a szokásos ASRock lapban próbáltam, már szinte mindent is. Azt se tudom meglépni, hogy az integrálttal belépek XP-be és mégnézem hogy látom-e eszközkezelőben, mert ha AGP kártyát érez azonnal letiltja az integráltat. Ugye kéne egy PCI-os vga, ami pont nincs. Ha a molex-et nem dugom rá, akkor meg ugye ki kéne írnia, hogy csatlakoztassam de az se jön be, Megnézhetem a GV-s lapomban is de sok reményt nem fűzök hozzá. Azért is írtam, hogy nem kísérletezgetek vele, ha esetleg lesz más platformból AGP-s lapom majd abban is megnézem, addig pihen egyet. Megnéztem magát a chippet is, nincs sarkazva meg semmi, tehát külsőleg éppnek tűnik a kártya (leszámítva azt a pár benyomott kondit ugye).
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #117598 üzenetére
Olyan nem nagyon szokott lenni, hogy ne adjon képet, szóval lehet hogy nálad valami kompatibilitási vagy bios probléma van. Általában a gpuban megy tönkre 1-2 futószalag, vagy degradálódik, az órajeleket levéve, futószalagokat letiltva néha életre kelthető.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- ÚJ AMD AM5 Processzorok - Ryzen 5 / 7 / 9 - Számla & Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!