- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
creatorium #111199 üzenetére
Az elso passz, lehet vmi laptop ize, a masodik coast modul (l2 pb cache).
-
creatorium
tag
Sziasztok! Segítsetek beazonosítani az alábbi memóriákat, mibe valóak?
-
Ha már projektor, ez a napokban jött szembe, nagyon érdekes tech.
Indextron javítás.
Nekem mondjuk jobban kellene egy rendes 3 lencsés CRT projektor, de ez ezerszer érdekesebb és ritkább még annál is. -
En szorakoztam ilyesmivel
Ezustvaszon gyarto cegektol kertem sample vasznakat, sokan nem akartak elhinni, hogy maganember akar ezzel foglalkozni
https://www.youtube.com/watch?v=fnMZ6aT9hZo itt eppen fel lett ragasztva 3 sample a falra es egy LCD-rol lefejtett polarizalo foliabol csinaltam meg a teszthez projektor ele a filtert, illetve a hazibarkacs szemuveget is. Majd amikor minden jol mukodott, ketto lens shift kepes 1080p DLP-vel lett osszerakva a cucc, mar tobb, mint 10 eve. A filter mount legobol keszult
Sajna, csak ezt az 1 kepet talaltam. [kép] [kép] [kép]
-
A Star Warsról nem is gondoltam hogy nem igaziak.
De őszintén szólva annyira kevés benne a nem CG jelenet, hogy kb. mindegy hogy az igazi szereplőknél csaltak.
Ha nem írod meg a listát, megesküdtem volna rá hogy a Star Warsok igazi 3D-k voltak.Vannak filmek, amiket szerintem ajánlott 3D-ben nézni. The Rise of Skywalkerben a hatalmas hullámok között ahogy megküzdenek, vagy az Avatar 2 vízi jelenetei azokat nem lehet 2D-ben visszaadni.
Illetve lehet, de úgy is mondhatnám hogy aki 2D-ben nézte, az egy másik filmet nézett.
Hozzáteszem, csak CinemaMOM jöhet szóba nálam. CinemaCity az totál felejtős, de az Aréna IMAX is nagyon rossz volt még a Hobbit idején ... azóta nem mertem visszamenni.
Pedig egy IMAX-nak kellene lennie a csúcsnak, de BP-n nagyon le volt harcolva pár éve.Maga a 3D szerintem azzal lett lejáratva, hogy mindenféle TV készülékekbe belerakták a funkciót.
Gyakorlatilag paródiát csináltak belőle. A 3D esetén a legfontosabb a méret. A mozi, jó esetben kitölti a látómezőt, jó a kontrasztja és a felbontása/élessége és színe.
10-15 éve TV technológiában ez nem volt meg egyszerre. (szerintem most se, de ne menjünk bele)
Álmom, majd egyszer lesz dupla projektorral passzív 3D-m, polarizált lencsékkel, aluvászonnal. Valószínű álom is marad ... sajnos nem hogy jól megcsinált 3D film, de normális film is nagyon kevés van. Ennyire meg minek ... ami nagyon olyan, azt megnézem moziban.
-
válasz
envagyok #111189 üzenetére
OK, simán be kell húzni a drive-ra. Ha frankón fel van rakva a WHD, akkor duppla kattra indul.
FS-UAE-ben beállítottam egy share könyvtárat. ODa raktam a kicsomagolt WHD cuccost. Valamiért szeretik az lha-t, azokat csoamgoltam ki oda.
Itt látható a shar tartalma. Pár mod, és azon belül a WHD-ban kicsomagolt lha játék/demo
Ezt másoltam át a CF-e. Ez itt a Demos/S könyvtárat jelenti, azután már ott a state of the art demo.
A könyvtárban a demó ikonjára kattintva tölta a WHD és indul a program.Ennyire egyszerű
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #111180 üzenetére
De, csak ahol lehet, ott 2ds verziot nezem. A covid ota valoban joval kevesebbet voltam… a multiplexekkel is eltunt vmi a regi varazsbol, hogy az ember nem csak gondolt egyet es elment, hanem esemenyszeru volt.
Itt becsben majd lehet kiprobalok par regi vagasu mozit, rengeteg fele van, van ahol nemafilmeket is vetitenek pianoval, es ilyen szazadfordulos milioben.
Gyk ki lehet probalni a kulonbozo korok mozijait.
-
sidi
aktív tag
válasz
Szirtimorc #111187 üzenetére
Bizony, az a szerencséje, hogy túl jól néz ki ahhoz, hogy csak úgy elkallódjon,
majd egyszer egy szép napon jó kis nosztalgia lesz ismét beüzemelni. -
envagyok
veterán
A hálóban oled tv van az utolsó széria, ami 3d-s.
Jobb mint a mozi. Itt a fekete tényleg fekete, nem szürke mint a moziban, meg a led tv-ken.
Azt nem mondom, hogy odáig vagyok a 3D filmekért, de nem rosszak, néha néha nézünk rajta.
De a Crysis kimondottan jól néz ki 3D monitoron.
Azért tudtam volna 2008 körül örülni egy ilyen konfignak. -
envagyok
veterán
válasz
frescho #111188 üzenetére
A Classic Workbench Lite van fenn CF kártyán.
Leírás alapján PC-n Winuae alatt lett felrakva rá, aztán Amigába rakva simán indult is. Akkor felraktam rá pár játékot, de már nem emlékszem hogyan.
Pc Winuae nélkül nem látja a CF kártyát.
Winuae-vel indul pc-n is CF-ről a Workbench, az Opus filekezelőben van egy PC meghajtó (winuae-n egy hálózati mappán a nason), onnan tudok másolni játékot, de nem emlékszem hogy megy, hogyan tudom telepíteni A whloados játékot. -
-
válasz
Tothg86 #111185 üzenetére
Jó persze, az eredeti vasnak nincs párja.
Bár ellenvélemény - buherálni azért nehezebb, még a későit is, az ultramodern lapom nem is tudom mikori, de tuti nagyon késői, és ez is csak az XT komp IDE meghajtókat fogadja el, amik nemtudni meddig működnek.
A Zen2 XT módban, azonban a SATA SSD- ket is viszi, azok még egy darabig jók, NVME- t azért nem, azt már csak a nagyon modern Win98SE alá lehet besuvasztani, de csak 2400TB méretig -
Tothg86
tag
válasz
DarthSun #111184 üzenetére
Igen, ezek is igazán szuper dolgok! Nekem is nagyon bejön mindenféle szokatlan kombó és madness, és nagyra becsülöm a munkásságod!
És, nekem az a vonal jobban bejön személyesen, hogy ez azért az eredeti lap a 80-as évek végéről. És ezt lehet buherálni minden hülyeséggel -
válasz
Tothg86 #111183 üzenetére
Hát ez...kiváló. Tetszik. Jobb mint az én genetikailag moddolt ATX házam XT- hez - mondjuk a turbo nálam def, 10MHz- en megy...
...de semmi jelentősége nincs ma már *igen, ugyanezen XT sebesség és tulajdonságok ma már Zen2- vel is elérhetőek max kompatibilitással, modolt driverek+Live* , SB 2.0 szint, 1984- ig a gamek, akár 4MHz relatív CPU freki - CPUSpd.
Az ultramodern XT- met el kell majd adnom, ha lesz kedvem meghirdetni, mert minek, ha mai gépen is megy ugyanaz - ráadásul nem kell a drive alrendszerrel sem görcsölni, mert megy több FAT32/NTFS nagy SSD is DOS alatt XT módban. Sokkal egyszerűbb egy XT modern gépen, mint az eredetin. -
Tothg86
tag
válasz
frescho #110829 üzenetére
Közben belaktam az XT-t is.
Most úgy néz ki, hogy Trident VGA, multivezérlő floppy része és egy XT-IDE CF kártyával (by Sidi, thx! Képen még nem ez a kártya van), és egy modern táp.
Szép komótosan működik, 4.7 MHz-en. Hiába állítok bármit a turbón, csak 4.7 MHz-et ad. A legrégebbi játékok mennek rajta szépen. Alley cat, Space invaders, Felix, Captain comic, Tapper. Bármi más már szenvedős mai fejjel. Prince of persia kb 5 fps.
A cf sebességére ezer féle értéket kapok.
Igazából így nincs XT hangulata. Egyrészt könnyen tudok rá másolni, modern monitoron van a képe, nincs hangja, nincs mfm hang. Ettől függetlenül imádom.
Igen, ilyen házban vantetszik hogy látom
-
válasz
Tothg86 #111181 üzenetére
Ahogy említettem ezt nem próbáltam, nincs is ilyen konverterem. Tippre azt mondtam volna, hogy rezeg a léc. Már az is eredmény hogy Tua- val műkszik. Ellenpont - a PCIe-->PCI konverter műkszik retró kártyákkal Zen2- ben is, bár végülis ez a dóga'...
P1 lap videó hibát sípol - talán a PCI verzió kisebb a P1 lapon, mint a konverter def szabványa, emiatt van gond - tipp.
-
Tothg86
tag
válasz
DarthSun #110961 üzenetére
Megérkezett a PCI-PCI-e átalakító. Első körben egy gt220-al próbáltam.
P1 lap videó hibát sípol.
De egy Tualatin procis s370 lapban ad képet!Cél ugye egy működő konfig maximum CPU bottleneckkel. Van erre a célra egy R9 270X-em, amihez még van xp driver. De a proci jó lett volna, ha a tuánál gyengébb. Bár a s370-be tudok minél gyengébbet rakni...
Update: R9 is megy Tuával
-
Akkor gondolom Te sem jársz moziba
A jobb filmek már mind 3D- ben vetítettek, szemüveg nélkül nem is nézhetők - az új pixelváltósak legalábbis, a régi színváltósat szemcsi nélkül is látom, pupilla koncentrációval, de erre nem minden halandó képes.
Forma és tartalom egységet alkot, a jó 3D alkotásban a cselekmény is élvezhető.
ONban hagytam, mert rendkívül fontos, emiatt vissza is kell térni majd a home termékekben is a 3D- re, mivel a jövőben enélkül bukovári, nem valószínű hogy gyarapodik az eladás, sőt stagnálás.
Új tévét is csak amiatt veszek, mert kis panelhibás már, semmi új nem lesz benne, csak annyi hogy pár hullámhossz hiba nem lesz benne, tesóm pld nem is látja a hibát, én már igen pici színeltérést is érzékelek, végülis használható még, de engem azért zavar. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #111178 üzenetére
Szerintem a filmhez semmit nem adott hozza a terhatas, sot, rombolta a film elvezeti erteket. Valahol feluton van a hagyomanyos 2D es a VR kozott. Technikailag erdekes (latvanyos effektek), de szamomra a filmnezes passziv elmeny, megfigyelo vagyok, nem resztvevo, mint egy jatekban. Eppen ezert a 2D jobban kiemeli ezt a megfigyeloi szerepet. Raadasul az is kozrejatszik, hogy nem kedvelem az olyan filmeket, ahol az effektek viszik a hatukon az egesz produkciot.
-
Az otthonit csak demó kipakolt nagytévéken láttam anno a MM- ban, mocsok jó volt. Moziban szintén brutál jó a kép, a hang is, de az említett hangerő nem az én denevér-hallásomnak való.
A 3D kép nem megfelelősége sztem pszihológiai okok miatt durrant el, annyira mellbevágó, hogy az agy nem tudja feldolgozni, így sokak számára talán rémisztő... -
válasz
envagyok #111174 üzenetére
Hát igen...a 3D, szépen kivezették, visszafejlődés
Én is szerettem volna, de már nem lehet újonnan kapni rendes 3D tévét, monitort.
Moziban megnézhetném, de oda nem tudok menni, mivel süketek járnak, az Avatar2 után 1 hétig csengett a fülem, akkora hangerő volt(a 3D kép príma volt). -
-
envagyok
veterán
Készül a karácsonyi Gamer sarok.
Egy hatalmas meglepetéssel
A c+4, c64, Amiga 1200, K6-3 + Gravis Extreme mellé bekerült a következő konfig:
Acer Predator
Core2Quad QX9650 gyári vízhűzéssel
Nforce 780i sli
Nvidia 8800gts SliJól hangzik eddig, de nem ez a nagy durranás, hanem a korhű 23 colos 3D Fullhd monitor.
Azért 3D szemüveggel mai szemmel is eszméletlen a Crysis
[kép] -
-
sidi
aktív tag
válasz
Szirtimorc #111169 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
Szirtimorc #111169 üzenetére
Most csak az atlag dosos felhasznalasrol van szo, retroban gyakorlatilag jatekokrol.
-
-
sidi
aktív tag
válasz
envagyok #111154 üzenetére
Nekem Trident 8900CL volt anno, illetve egy 8800CS EGA/VGA ami jól teljesített EGA monitorral is, aztán volt még Tseng ET4000, DOS-on én nem vettem észre ezzel gondot,
Cirrus Logic csak 256 kB -os volt, de 386-os géphez az is elég és jó is volt.
Szerintem 286-oshoz az amelyik leginkább illik a gépbe, ezekhez jól passzol pl.
sok furat szerelt IC-t tartalmazó Trident 8900C vagy Tseng ET4000AX. -
arn
félisten
válasz
envagyok #111161 üzenetére
Szvsz:
1. kompatibilitas - hiba gyors es szep a kepe, ha nem latod rajta a jatekot
2. kepminoseg - egy normalis scalernel igazabol ez is kevesbe fontos, mert sokmindent elfed
3. sebesseg - egy korhu gepben dos alatt ugyis a proci lesz a limitalo, a lassu es a gyors kartyak kozott is par szazalek vanA diamondokkal altalaban nincs gondom, de ahol a dac a chipben van, inkabb azt nezem, hogy egy igenyes epitesu kartya legyen. A diamond trionak pocsek kepe volt, semmivel sem volt jobb kartya, mint akarmelyik tucatgyarto. Pl a virgem expertcolor, baromi jo kepe van, 4m 35ns ramok vannak rajta - jobb mint a korabbi hercules, amit hasznaltam.
A herculessel nincs jo tapasztalatom, nagyon szep kartyak, de mindenfele hulye hibakkal talalkoztam, eleresztett a chipnel a forrasztas, a vgakimenet kontaktos volt, stb.
A 928at nem probaltam, 93ra mar egy elavultabb chip volt.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #111154 üzenetére
Kb amiert a 3dfx, a k6, gus, stb, a fanclub miatt
az isas dos korszakban nagyon jok voltak (et4000), es kesobb is a leggyorsabbak kozott voltak. Dos alatt van jobb alternativa minden korban, en egy gepemben sem hasznalom mar oket, pedig van mindegyik.
Talan egy nem letezo isas 486os konfigba tennek, de jelenleg 93as dx2 vlb a legkorabbi gep, abban wd90c33 van, alternativanak cirrus 5428at tennek bele.
-
Emagon tallózok, összeállítom a rendelést, majd - túl nagy forgalom, igazolja hogy ön ember
, mi a retek van?, Ddos támadás a lap ellen ?, kidobta a biztosítékot a kis agyam.
Modern vírusirtó nem jelez, reboot, boot integritás ellenőrzés ok, routert is restartoltattam, elvileg minden ok, minden weblap rendben, Emag továbbra is rosál.
Gyanús, ha nem nálam van a hiba, akkor a hírekben is szerepelni fog... -
envagyok
veterán
Tényleg, miért olyan felkapottak a tseng videókártyák?
Tudom hogy nem rossz a képminőségük, de kompatibilitásban nem olyan jók.
Szerintetek 286 és 386 korszakban mik számítanak a legjobb videókártyáknak?
ATI Wonder, Tseng, S3, Trident, WD? -
envagyok
veterán
Sziasztok Gigabyte GA-686DLX-en lévő Adaptec 78xx scsi vezérlőhöz létezik Windows 2000 driver?
Nekem nem sikerült találnom -
envagyok
veterán
Tényleg, épített vízhűtést mivel érdemes feltölteni?
-
envagyok
veterán
Ha valakinek modern táp mellé kellene -5V, nem én árulom, lehet van rámás forrás is, de eddig nem tudtam ilyenről.
[link] -
sidi
aktív tag
Köszi a helyesbítést, erre nem is gondoltam,
csak azt néztem, hogy nincs rajta egy rakat jumper.
Nekem csak ES688 van, arra van írva, hogy ES1688 esetén van soft. konfig is. [kép]Jumper tüske pótolva, nem ültettem be ami nem kell, így gyárinak és átgondoltnak tűnik.
még kell rá jumper... cseles, van amelyik fektetve, van amelyik állítva kell rá, mint a másikon is látni, felirat szerint is így helyes, telt egy kis időbe, mire megértettem.
itt az az állapot ahogy kaptam: [kép] [kép]
Itt pedig pótlás után: [kép] [kép]Tegnap próbáltam, persze jumperrel és... működik!
Az IDE vezérlő is működik rajta elsődlegesnek, erről bootol a gép.Ezen is szól driver nélkül a Pricnce of Persia, mert van rajta OPL3 klón IC, így megvan az Adlib kompatibilitás is, itt egy táblázat a Yamaha másolatokról: [link]
-
envagyok
veterán
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #111114 üzenetére
Szóval 3dmark2001SE XP alatt X48 és Z77 alatt a legjobb 2X2GB rammal, egyébként érdekességképpen leírom, hogy win10/11 alatt Tiger Lake i3 1125G4 procival 3200Mhz-es CL20-as tuningramokkal 40K pont körül kap a rendszer, és természetesen az IGP fogja vissza az OS mellett.
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #111114 üzenetére
Egyébként X48-as lapok sokkal jobbak DDR3 támogatásban, de sokkal válogatósabbak az újabb modulokkal mint a magasabb feszes változatokkal. DDR3 ramnál nagyon nem mindegy milyen feszen képes kifutni magát a ram chip, a korai Diablo 2X1GB kit csak S775-ben igazán jó, AM3-hoz kevés és fölöslegesen fűt is, de Z77-as rendszer XP alatt eléggé hasít 2X2GB 2000MHz CL7-es ramokkal, teszteltem.
-
válasz
Fücsök007 #111112 üzenetére
DDR3 2x1GB 1666MHz nálam is van, ultramagas modulok, G41- ben prímán mennek, ugyanebben az újabb 4 és 8GB DDR3- ak nem indulnak.
Win98 biztosan fut 32GB RAM- al is(lepróbálva több gépen), nincs mennyiségi gondja. Viszont 2x1GB méret felett kicsit lassul, Vogonson hangosítottak fel, és tényleg, 2x2GB- al alacsonyabb teljesítményt kaptam.
-
válasz
Fücsök007 #111107 üzenetére
Win10 alatt pedig AMD-s 3D procik nyernek
Ha megnézed a 01 PH listát, az élbolyban csupa Intel proci van.
Win98 kicsit lassul 2x2GB RAM- al, 2x1GB jobb, persze modern géppel nem kivitelezhető, DDR4 nincs kis kapacitásban, DDR3 van, de ritka. -
válasz
Pista0001 #111105 üzenetére
Nemrossz persze.
Phenom II helyett i5 760-nal csináltam hasonlót - nem hasonlítható, az i5 sokkal kevesebb TDP- vel elvan. Nem néztem most perpill cpuworld- on, de mindenképp az i5, ami sokkal-sokkal modernebb szilícium, és ezen nem változtat az sem hogy mit írnak gyári TDP adatra.
Mostani első gyorstesztekkel pld a Vishera @4GHz nagyjából fele teljesítményt ad mint a Haswell Xeon @2.6GHz- en/ez pedig nagyjából egy erős @2.6GHz i7- nek felel meg. Persze ezek a teljesítmények.Visszatérve a házakra és a hűtésekre, a Phenom-II nálam is durva szellőzést kap - ThermalTake M9.( a vánszorgó Vishera is profi házban).
Haswell Xeon szintén nagyon profi szellőzésű Sharkoon házban(ez jobb bármelyik háznál).
Azonban nagyjából azonos körülményeket teremtve is, az AMD minden esetben elmarad az Inteltől, ez így volt régen is, így lesz a jövőben is sztem, hacsak nem történik valami hatalmas földindulás. -
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #111102 üzenetére
Ez normál mATX házban volt, CM Elite 341.
Elöl volt egy 12 centis szélgép 75%-on (az alaplap házventi aljzata fix 50, 75 vagy 100 százalékot tudott), hátul egy másik procihőmérséklet alapján szabályozva. A procin legelső generációs Scythe Ninja volt, az oldallapon a két ventihely le volt falazva plexilappal, hogy ne zavarjon bele a légcsatornába . 12 centis ventivel szerelt táp volt benne, ez is besegített. Van róla képem, megkeresem holnap.Phenom II helyett i5 760-nal csináltam hasonlót. Ott Scythe Ninja Mini volt a procin, mögötte 2 db 8 centis PST-s Arctic venti szellőztette az egész házat.
-
válasz
envagyok #111100 üzenetére
Háló van? IRQ9 perdöntő, BIOSban legacyra kell(5,7 maradjon defaultban), de a hálót nem hatja meg, rá fog rabolni. A többire már nem fog kavarni. Gravis nálam utána szólalt meg, 220, és 240 bázison is jó lett(IRQ 5 vag 7), cserélgetni is tudtam az Awe erőforrásaival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Battlefield 6
- Milyen házat vegyek?
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest