Hirdetés

2024. július 8., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-07-01 17:46:28

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76701) V/ válasza yogibear (#76699) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem olyan egyszerű mert pl. Mo sem támogatná, ahogy az elektromos járművek büntivámját sem.
Elenyésző bevétele lenne az országnak viszont hatalmas adminisztrációs teher és nem érthető hogy miért a 150 € alatti ruházat, apró vackok a gondjuk amikor meg a mobiltelefonokra, különböző elektronikus eszközökre amelyek ennél jóval drágábbak 0% a vám.

Te is tudod hogy a vámháború Kínával kétélű fegyver, megéri kockáztatni a a kínai piacot az EU-s cégeknek? Már az autós vámok esetén be lett lengetve hogy mi lenne a válaszlépés, a francia, olasz és a német exportra is dolgozó cégek megszívnák.

[ Szerkesztve ]

(#76702) yogibear válasza V/ (#76701) üzenetére


yogibear
addikt

Igen, érdekes lesz, de a tapasztalat az, ha az EB valamit nagyon akar, keresztül viszi bármi áron... Lásd az 50 milliárdos ajándékot is (már bocs)
A bevétel meg tényleg elenyésző lenne Mo-nak... de az Uniónak is (évi 750 millió euro)
Plusz Amazon, Ebay ugyanígy ráfaragna...
Kérdés az is, mennyi lenne a vám összege...

Te is tudod hogy a vámháború Kínával
Igen, tudok erről is, addig vámháborúzik az Unió USA nyomásra Kínával, míg rá nem farag... sokba fog fájni az is nekünk...

[ Szerkesztve ]

„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”

(#76703) TMhun válasza V/ (#76701) üzenetére


TMhun
tag

Na ja.

Egyelőre akkor nem foglalkozom a dologgal.

Úgy emlékszem, hogy a 22 eurós téma is évekig húzódott.

(#76704) V/ válasza TMhun (#76703) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, úgy 5 év volt és az indokok hasonlóak voltak, most meg sírnak hogy sok az adminisztráció és még több adminisztrációt szeretnének. Csak egy kicsit tűnnek hülyének.

(#76705) gyulazsolti


gyulazsolti
senior tag

Játék

Ezzel a kis emberrel mit kell csinálni, mi a játék lényege? [kép]

[ Szerkesztve ]

(#76706) baly81 válasza yogibear (#76695) üzenetére


baly81
aktív tag

Semmi másra nem megy ki ez, csak arra, hogy a kínai gazdaságot / brutálisan növekvő GDP-jét visszafogják. Olyan brutál pénz forog ott, hogy az amcsiknak muszáj lépniük, közvetve az EU-val, mert mindenkit lenyomnának 10 éven belül.

Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

(#76707) Churpik


Churpik
tag

Aha, na most majd az új, megreformált EUs vám protokoll hogyan fogja ezeket kezelni? Ki lesz és hol van pontosan a feladó? (Aliexpress-es csomag)

(#76708) V/ válasza Churpik (#76707) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem értelek, nem a feladónak kell vámot fizetni, minden országban a vásárló fizeti az import költségeket, az akinek címezve van a csomag.
Senkit nem érdekel ha nincs megadva feladó, bár az elektronikus küldemény adatok és az elektronikus vám-árunyilatkozat tartalmazza, most is feldolgozza vámolási program ezeket az információkat, nem kell senkinek nézegetni a küldemény címkéjét vámolás ügyileg.
Az áfát sem az eladó szedi be, nem is "tud róla" azt az AliExpress szedi be és utalja az adóhatóságnak, így az esetben sem kell a eladóval, a küldővel foglalkozniuk.

Azért borul a dolog, mert arra már nem hatalmazhatja fel senki az AliExpresst hogy annál a terméknél ahol nem 0% a vám, azt ő állapítsa meg és szedje be, egy kínai vállalat nem szedheti be a magyar vámot, ez bizony a szuverenitásunk feladása lenne egy magán cég kezébe, ennél kisebb dologban is nagy ellenállás szokott lenni.
Arról nem is beszélve hogy több kínai terméken meg dömping, büntetővám van és azt is ők szabják ki, szedjék be? Vicces lenne.
Még az áfát is a holland adóhivatal küldi ide, de az egy más kategória.
Szóval én megérteném ha az AliExpress kilépne az IOSS rendszerből - mert nem kötelező benne lenni -, így minden egyes csomagnál az adott EU-s ország vámolja, áfáztassa a csomagokat, az AliExpress nem szedné be és egy csomó munkától megszabadulnának.
Kína kormánya is megszüntetné a könnyített EU-s termék befelé történő vámolását és betű szerint betartaná az EU-ba történő nyersanyag exportálás szabályait. Én tudok olyan EU-s gyárakról ahol le kellett állni mert nem értek ide időben a szállítmányok.
Nem olyan egyszerű már gazdasági háborút megvívni a kínaiakkal, könnyen lábon lőhetjük magunkat.
Tény az hogy elektronikus jármű, valamint jó néhány energetikai, elektronikus eszköz témában jobbak már,

[ Szerkesztve ]

(#76709) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Volna egy gondom, lehet már más is tapasztalt hasonlót.
Van egy eladó, annak egy hirdetése és azon belül több választható termék.
Választok kettőt és beteszem a kosárba, majd mind2 termékre van szállítási díj is és hozzá is adja (6 ezer Ft 2x...) és ez ilyen elem nagyságú termék amit tuti egy csomagban küldenek, dupla szállítási díjért...ha 10-t teszek be, akkor 10*6 ezer csak a szállítás díja....ez már rablás!!! :W Mit lehet ilyenkor tenni? :F

Írtam neki, olvasta is és semmi válasz...most jelentettem! (kíváncsi leszek mit reagálnak rá) :U

◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄LG V30+ ThinQ Blue►SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#76710) baly81 válasza MaxxDamage (#76709) üzenetére


baly81
aktív tag

Nem tudom ez az a kazegória e...

Néhány eladó a termék árát, a valós árhoz képest fillérekért adja és a szállítási költségen hozza be az emiatt kieső összeget. Ilyen esetben nem tudsz mit tenni, csábító ajánlatnak jó lehet, de megvásárolni nem biztos hogy megéri ebben a formában.
Keress másik eladót, már főleg amiatt is, mert nem is válaszolt. Én kerülöm az ilyeneket!

Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

(#76711) laskr99


laskr99
addikt

Mondjuk azért az kicsit vicces, ahogy kezelik az elállásokat.
Nem küldte el az eladó a cuccot, refund lett, és csak a kártyás fizetett összeget kaptam vissza, a shopping creditet azért nem mert több rendelést fizettem azzal.

De kérem, ezt nem tudják lekezelni? Mikor ha shopping creditezek és 0.1 dollárt fizetek belőle marad 0.2?? Vicc.

(#76712) Fehercsoki


Fehercsoki
aktív tag

A szállítási időkben mennyire lehet megbízni? A kinézett terméknél eddig 1 héttel gyorsabbnak írta a standard shippinget a premiumhoz képest, most hirtelen ennyivel lassabb lenne. Ez igaz lehet vagy még mindig érdemes lehet a standardot választani?

(#76713) V/ válasza Fehercsoki (#76712) üzenetére


V/
Topikgazda

Kevés az információ. De már írtuk, és az Összefoglalóban is benne van, az

AliExpress Standard Shipping - Nyomkövetés biztosítva, általában Express One vagy MPL kézbesítésű, de szokott kapni EU-s postai nyomkövetési azonosítót, így nincs vámolás, áfa beszedés és postai kezelési díj. A termék 150 € nettó értéke felett teljes vámolás történik, akkor változik a küldemény szállítási, kézbesítési folyamata, fizetőssé válik.

AliExpress Premium Shipping - Nyomkövetés biztosítva, ez 50% posta vagy 50% valamelyik futár (DHL, FedEx, UPS vagy TNT), fizetős.

(#76714) Fehercsoki válasza V/ (#76713) üzenetére


Fehercsoki
aktív tag

Bocsánat, konkrétan ez az a termék (tegnap még július 14-re írta a standard shippinget): [link]

[ Szerkesztve ]

(#76715) ecaddsell válasza MaxxDamage (#76709) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Ősi trükk, hogy a termék árát leviszik a különbözet vagy annál még több meg a szállításba kerül.
Kezdő ali vásárlók simán bedőlnek az ilyesminek mert ár szerint rendezve előre kerülnek ezzel.
Kicsit rutinosabbak meg kerülik az ilyen eladókat, mert kilóg a lóláb.

(#76716) V/ válasza Fehercsoki (#76714) üzenetére


V/
Topikgazda

Az AliExpress standard itt van 15 napon belül.
De ennél a súly miatt és az ár miatt nem lesz EO vagy MPL, holland postai azonosítós a valószínű és 25 napon belüli érkezés.
Gondolom nem a $103.83 stepping board hanem valamelyik komplett lenne és azok mind a 150 €-os határ felett vannak az SPRO-P2 határeset a $199.78-al az még talán alatta van, ha több akkor mindenképp itt vámolják, áfázzák.
Akár maradhat az AliExpress Premium Shipping

(#76717) V/ válasza ecaddsell (#76715) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem csak az lehet az ok, mert ha egy országba nem akar szállítani akkor irreális szállítási költséget adnak meg, így nincs ország diszkrimináció, azzal hogy nem szállít ide.

[ Szerkesztve ]

(#76718) MaxxDamage válasza baly81 (#76710) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

& ecaddsell:
Nekem csavarok kellenek csak meg spéci csati/fitting és azt sem adná olcsón...a szállítási díj meg dobná felfelé a végösszeget rendesen.
Sajnos más nem árulja ezt/ezeket... [link]

Tegnap a tévében láttam, 150 💶 vagy dollár (nem tudom mi is a limit, asszem 💶 az EU miatt) alatti vásárlás esetén is kelljen majd itthon fizetni...vagy mi!?
Ti is hallottátok? :F

[ Szerkesztve ]

◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄LG V30+ ThinQ Blue►SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#76719) V/ válasza MaxxDamage (#76718) üzenetére


V/
Topikgazda

Olvass már vissza néhány hozzászólást.
De nem az a lényeg amit írsz, hogy fizetni kell hiszen most is fizetsz.
A 150 € vámmentesség eltörlése merült fel értelmetlen indokokkal.
Ezen határ felett nagyon sok termék 0% vámmal hozható be pl. mobiltelefonok, számítástechnikai eszközök így ha eltörlik a vámmentességi határt és az adott termék kategóriának meg 0 %-ot adnak akkor csak az adminisztráció fog növekedni, a 2-10 % vám meg még mindig belefér.
De ez a vám rendszer átdolgozás némileg hosszabb folyamat lesz,
Ezenfelül hiába nyernének ezzel valamit a mondjuk ruházati kereskedők akik nyavalyognak, írtam hogy a vámtól függetlenül akkor sem fogom megvenni a 800% haszonkulccsal árult gyerekruhát, mert 10% vámmal is olcsóbb.
Más iparágak, más, nem Kína országok is megszívhatják a vámmenetesség eltörlését.

Ha figyelted a kínai elektronikus autókra bünti vámot akarnak kivetni és meglepő módon az EU-s autógyárak kifogásolni kezdték, a kímaiak meg EU-n belül kezdenek gyártani, ahol a vámnak semmi értelme.
Valamelyik kereskedő lobbi nyavalyog és lobbiznak, de pont a vám téma olyan hogy ott könnyen lábon lőhetik magukat.
Most még agyalni sem kell róla az EB újra alakul, új emberek, új prioritások vannak egy dolog hogy ezt most benyögték.

[ Szerkesztve ]

(#76720) Directors válasza V/ (#76656) üzenetére


Directors
senior tag

Nos elutasítottàk a visszatérítési igényem. :W Akkor ezt buktam. Innentől kezdve videózom minden csomagkibontásom.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#76721) MaxxDamage válasza V/ (#76719) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Ok! :R

Directors:
Ha jogos én nem szoktam feladni. :N

◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄LG V30+ ThinQ Blue►SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#76722) MaxxDamage válasza ecaddsell (#76715) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Közben sikerült beszélnem az eladóval és fizetés előtt változtatta egy szállítási költség levonással és úgy már jó/jobb is lett. :K :R

◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄LG V30+ ThinQ Blue►SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#76723) Directors válasza MaxxDamage (#76721) üzenetére


Directors
senior tag

Mit tudnék még esetleg tenni ?
Kaphatok egy kis segítséget ? :B
Azt írták nem elég a bizonyíték.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#76724) V/ válasza Directors (#76723) üzenetére


V/
Topikgazda

Nekem is volt ilyen, elfelejtettem videót csinálni. Hiba voltak képek, hiába volt igazolás a kézbesítő cégtől hogy kisebb súlyú csomagot kézbesítettek, még a fellebbezésemre is ugyanaz volt a válasz mint neked: nem elég a bizonyíték

(#76725) Ciccuka válasza V/ (#76724) üzenetére


Ciccuka
veterán

a másik meg, hogy nem lehet akár milyen képeket és videókat feltölteni nekik
ha más formátum (tehát nem minden jpg és png-t fogad el) vagy túl sok MB, akkor nem fogadja el a rendszerük

500kilobyte alatt érdemes maradni képeknél

[ Szerkesztve ]

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#76726) shield


shield
őstag

Sziasztok!
Most regisztráltam az Alira és a kártya hozzáadásnál akadtam meg. Azt hittem hogy a NET-kártyámat tudom hozzárendelni, de nem ez a helyzet, a Paypal sem opció náluk, nem értem miért, pedig Ebay-nél milyen egyszerű a fizetés.
Lehet hogy vakon vagyok, mint Steve, de nem találtam róla semmit az Összefoglalóban.
Hogy oldható meg a fizetés, mert a kártya adataimat biztos nem fogják megkapni.
Előre is köszönöm a segítséget.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#76727) cof válasza shield (#76726) üzenetére


cof
veterán

Netkártyának is van 3x8 számjegye meg lejárati dátum és CVV kód nem? Vidd végig a rendelést és ott be tudod írni, aztán eldöntöd, hogy mented-e vagy nem, mert arra is van opció. Bár én inkább mindig beírom... mivel mai napig nem tudták megoldani a 2FA-t az oldalukon, ezért nem tároltatok el kártyaadatokat.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#76728) V/ válasza shield (#76726) üzenetére


V/
Topikgazda

Tévedsz, bármely bankkártya hozzárendelhető, de ajánlott nem egyszer használatos kártyát hozzárendelni. Amikor megadod a kártyaadatokat a kártyának aktívnak kell lenni és 1 USD-nek megfelelő összegnek elérhetőnek lenni, egy próbaterhelés történik amit rövid időn belül visszaadanak. Ezen felül meg van még a Google Pay is fizetőeszközként

Vagy van az amit cof írt hogy fizetéskor eltároltatod. Vagy úgy csinálod ahogy ő hogy mindig írja.
Nálam amióta használom 12 éve mindig el volt tárolva a kártya és semmi biztonsági probléma nem merült fel.
A PayPal nekünk is elérhető volt két évig majd egyszer csak megszüntették, más országokba még van az AliExpress-en PayPal fizetés.

(#76729) spleenszuru válasza cof (#76727) üzenetére


spleenszuru
őstag

Én is mindig beírom, ráadásul Revolut virtuális kártyát (nem egyszer használatos).

Malaka!

(#76730) dredjudge84


dredjudge84
őstag

[link]

Ez szívás lesz!

(#76731) V/ válasza dredjudge84 (#76730) üzenetére


V/
Topikgazda

Tervezgetik, de EB most fog új tagokkal megalakulni, biztos hogy ez lesz a legnagyobb gondjuk, ezt viszik végig amikor pont ma kezdték el a vámháborút Kínával az elektromos autók bünti vámjával? Új emberek a vezetésben, új prioritások és több piaci résztvevőnek ez nem lesz segítség, hanem hátrány.
Majd amikor a kínai válaszlépéseket meglátják akkor lesz egyéb gondjuk is mint az hogy 150 €-ig terjedő vámmentességet eltöröljék.

Ne rémülj már meg, mi van ha 0% lesz a vám? Vagy 4,7 % 7 % vagy 10,5%. Még akkor sem lesz drága.
Másrészt ha mindent vámolni kell akkor lényegesen több munka lesz vele, amikor most ezeket csak elektronikusan programmal vámolják és azért is rinyál valamelyik marha akkor mit fognak csinálni?
Mobiltelefonra most is 0% a vám.
De ez csak tervezési fázis, a kidolgozás, bevezetés arrébb van még.
Bedobta valamelyik hülye a médiába mert uborkaszezon van.
Ráadásul még EU-s ország vagyunk benne van keze a magyar kormánynak is témában, szóval így azért nem egészen pontos a cím hogy az EU vámot vet ki,
az EU-s országok vámot vetnek ki....

[ Szerkesztve ]

(#76732) V/


V/
Topikgazda

A 150 € vámmentesség eltörlésének tervezgetése témában csinált valaki egy topikot, folytassuk inkább ott. Bár némileg ponttalan a topik neve, mert minden harmadik országra (nem Mo és nem EU ország) vonatkozik és nem cégekre
Az EU vámot vetne ki a Temu és a Shein termékeire

[ Szerkesztve ]

(#76733) dredjudge84 válasza V/ (#76732) üzenetére


dredjudge84
őstag

Harangi cikk, nem csoda hogy pontatlan.

Nem amiatt a pár százalék miatt aggódom, csak mondjuk tényleg a vámkezelés költsége ami húzós. De gondolom a vámot is be lehetne szedni előre mint az áfát, vagy nem tudom.

(#76734) 7Heads Drago válasza BUZZLGHTYR (#76672) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Ez nem jó? [link] Nekünk is ilyen van. Évente cserélős szén szűrővel. Nálunk bevált.

[ Szerkesztve ]

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#76735) csuhi17


csuhi17
tag

Van két csomagom, az egyik.
CK119553794NL Ez 15 napja a köv. állapotban ragadt.
20-06-2024 11:17The item is on transport to the country of destination THE NETHERLANDS
A termék kellene, érdemes rá várnom meg fog jönni, vagy rendeljem meg újra?
Még van 61 nap az automatikus zárásig.

A másik pedig: 158271900314375753602038
Ez 26 Máj 202423:40 Import customs clearance complete
6 hete ebben az állapotban ragadt. Van még 45 nap az automata lezárásig.
Az eladónak írtam, végig zongoráztam amit ő kért tőlem.
Az EO-t felhívtam, ők nem tudnak segíteni nekem, amíg meg nem kapják a csomagot.
Tudom, de az eladó erre kért...

A második üzenetemre amiben leírtam neki, hogy ő tudna utána járni, mert a Cainiao importján akadt meg, azt válaszolta, hogy indítsak disputot, és kérjem vissza a pénzt.

Az ali elfogja fogadni, vagy várjam meg a 45 napot?

(#76736) V/ válasza csuhi17 (#76735) üzenetére


V/
Topikgazda

Az ali elfogja fogadni, vagy várjam meg a 45 napot?
Amikor dispute-t indítasz akkor azt az eladónak kell elfogadni elsődlegesen, az AliExpress csak akkor lép be a folyamatba ha nem tudtok megegyezni és kéred a közreműködésüket. Ha az eladó elfogadja akkor az AliExpress azt döntést viszi végig és ha neked jó akkor nem lesz semmi variálás.

158271900314375753602038 ez a logisztikai cégnél akadt el, mivel a vámolás elektronikus úton történik ezért van amikor akkor derül ki hogy elveszett amikor átadnák az EO-nak kézbesítésre és ezért nem látsz semmi mozgást. Vagy ott dekkol még mindig egy konténerbe,.
Csak a feladó tudna reklamálni azon a cégen keresztül akinek leadta, címzettként mi ne tudunk labdába rúgni.
Ennek már itt kellene lenni CK119553794NL lehet hogy mostanában csak lekönyvelik, ha a jövő héten sem kapod meg akkor ez is elveszett. Annyi gond van hogy ez ugyan postai azonosító és ekkor már ott is látszódni kellene a holland bejegyzésnek, de ennél semmi.

[ Szerkesztve ]

(#76737) Tasunkó válasza csuhi17 (#76735) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Figyelem a csomagodat, mert az enyém is éppúgy beragadt a hollandoknál, 19,-én. Nekem eddig a kínai repülőtérről szoktak ilyet eljátszani, hogy ottragadt, és nem tették rpülőre, vagy onnan visszafordították, szóval úgy kalkulálok , ha a hollandoknál van az ide fog jutni, vagy ez egy új trükk és akkor valami kamuinformációk ezek még a kínai oldalról, és akkor itt le sem szállt az áru.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#76738) shokobanana


shokobanana
csendes tag

Ali hozta a szokásos formáját, a 3 egybecsomagolt és elveszett ecscca rendelésre 1 full refund, 2 no refund. Ezen tényleg csak röhögni lehet...

(#76739) csuhi17 válasza V/ (#76736) üzenetére


csuhi17
tag

Köszi, akkor az eladó javaslatára disputot indítok az EO-s csomagra, miután írtam neki, egy hét volt hogy válaszoljon, gondolom megpróbált utána járni. :)

A Hollandpostásat meg végig várom, sajnos a töltő kell, mert lassan nem fogok tudni munkába járni :)) , ezért rendelek egy másik fajtát mástól, amit UPS express saver-el küld. Ez meg ha megjön lepasszolom. :)

Tasunkó szerintem nem játszanának vele, végig rendesen ment minden ahogy szokott, nem az első ilyen csomagom aminél valami történt. :F
kb. 300 csomagból kettő ilyen macerás szokott lenni nálam. Sokkal drágábbak simán megjöttek.

(#76740) stomi61


stomi61
tag

Úgy néz ki, az ECSxxx-k visszatérnek a régi másfél hónapos érkezésre. Most is van egy ilyenem, 32 napja van úton. :F

(#76741) dredjudge84 válasza stomi61 (#76740) üzenetére


dredjudge84
őstag

Nekem az utóbbi időben volt pár, ami nem jött meg ilyen, és az idő is letelt, már bő másfél. hónap felett jártam. Természetesen 0 refund, mert hát az országba itt van, meg a postán (received the local delivery center), így nekik természetes hogy ezt keressem meg. Na de kin? Én nem tudom bizonyítani hugy nem jött meg, de ők se higy átvettem. Patthelyzet.

(#76742) Tasunkó válasza csuhi17 (#76739) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Nekem sem szokott az igaz, eddig szinte minden megérkezett, de most már induláskor aggódtam, mert hegedűt rendeltem, és ott valami lehet, mert eddig 2 vonót visszafordítottak, a harmadik eladótól sikerült vennem, akkor is majd két hónap lett mire megjött, szóval számítottam erre, meglátjuk.

Kérek egy számot a jútútú

(#76743) Kristof9094


Kristof9094
senior tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék. Az alábbi terméket szeretném megrendelni, de nem vagyok benne biztos, hogy európai raktárból érkezik:

[link]

Átállítottam cseh országra a lokációt (magyar beállítással nem választható semmilyen eu-s ország raktára), valamint a francia raktárból érkező termékeket listáztattam, onnan választottam ki. A termék adatlapján nem látok semmi erre utalót (jó, a store neve, de a kínaiak mindenre képesek :DDD ), a postázásnál van "FR" rövidítés mindenhol.

Az is furcsa, hogy 58906,64 Ft-ot ír ki árnak a termék adatlapján, ami kosárba kerüléskor dollárra változik és alatta van csak forintban feltüntetve, az is drágábban (61942,58). Miért?

Köszönöm előre is a tapasztaltabbak segítségét! :R

Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997

(#76744) Silent77 válasza Kristof9094 (#76743) üzenetére


Silent77
veterán

Ez raktárból fog érkezni, a valutát rakd át USD -re , jobban jársz mintha forintban fizetnél.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#76745) jojoando válasza Kristof9094 (#76743) üzenetére


jojoando
senior tag

[kép] Francia raktárat ír pedig.

(#76746) Kristof9094 válasza jojoando (#76745) üzenetére


Kristof9094
senior tag

Silent77

Köszönöm nektek, meg is rendeltem! :R

Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997

(#76747) EXIEZ válasza Silent77 (#76744) üzenetére


EXIEZ
senior tag

Gyors kérdés, miért kell állítani a devizán? Hogy lehet tudni mikor előnyös?

(#76748) V/ válasza EXIEZ (#76747) üzenetére


V/
Topikgazda

Nagyon egyszerű. Az AliExpress alap devizája az USD, az ettől eltérő devizákat saját árfolyamon váltják át az USD-ről ,ez a legtöbb esetben ha forinthoz viszonyítjuk többe kerül, adott esetben jobb a kártyakibocsájtó bankod árfolyama mint az AliExpressé.
Ráadásul az összeg nagysága is változtatja az árfolyamot.
25 USD-ig lehet hogy csak pár forint az eltérés, de nagyobb öszzeg kifizetée eeklőtt érdemes ellenőrizni hogy a bankod váltása nem-e jobb.

Több példát írtam már itt de akkor egy mostani.
64MP Digital SLR Camera For Photography ez 167.22 $ vagy 158.09 € vagy 62,349.51 HUF az AliExpress ára.

Nekem Wise kártyám van így az USD-s ár az 60 672 Ft az €-os ár 62 107 Ft, látható hogy akkor égetek el kevesebb forintot ha USD-ben fizetem ki.

[ Szerkesztve ]

(#76749) voci


voci
tag

Múltkor volt egy rendelésem, amit visszafordítottak folyékony szigetelőszalag miatt. Kérdeztem is, hogy melyiket lenne érdemes rendelni. Gondoltam újra megpróbálom, de ezt is visszafordították: "Restricted item - Liquid".
Ez is Choice-os volt. Szóval, akkor most a Choice-os rendeléseknél szigorítottak, vagy nem lehet ilyen jellegű termékeket szállítani?
V/ javasolnál egy eladót, akitől érdemes lenne megpróbálni ilyet rendelni?

[ Szerkesztve ]

(#76750) dzf007


dzf007
aktív tag

Aliexpress Selection Standard For Special Goods
Ez elég lassan jön... EO-s.
Leaving from departure country/regionJun 26, 10:56 (GMT+2) Ennyi infó van..
Napelemes klíma formájú illatosító..
Estimated delivery by Jul 27 (GMT+2) :))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.