Hirdetés
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Alpachino #76098 üzenetére
Ide 2 logisztikai központon keresztül indítják, a regionálisból átviszik a 3 valamelyik nemzetközi kicserélő központba és onnan küldik ide, ez utóbbiban csak a vámolás miatt lehet némi csúszás, az igaz hogy általában 1-2 nap, de ez nem törvényszerű.
Az azért nem egészen igaz hogy nem tárolják, mert ha gond van a vámolással nem azonnal küldik vissza a feladónak és nem minden nap van járat indítás, illetve nem biztos hogy az adott napi szállítási kapacitás elegendő a bent lévő csomagokra, mert 2 naponta biztos hogy jön ide szállítmány. Egyáltalán kínai kicserélő központ és EU irány volt és mikori videó, 2024-es? -
válasz
shokobanana #76095 üzenetére
Eddig nem vontak össze ecscca... postai küldeményeket 2021 júliusa óta, ezek mindig egyesével jönnek, mert nem futárcéges, hanem postai küldemények és más a szállítási folyamat. Valami nem stimmel.
-
válasz
Alpachino #76094 üzenetére
2 nap a logisztikai központban? Szerinted minden nap indítanak járatokat az EU-ba?Szokott akár 2 hetet is dekkolni.
De 1-2 nap az ideérkezés akkor a 05.28-tól számolt 15 napba, ami június 18-án jár le bőven belefér az hogy esetleg 5 napig várakozik az ideindításra.
Egyébként sem tudsz ezzel mit kezdeni és az eladó sem. -
shokobanana
csendes tag
válasz
lacoka55 #76092 üzenetére
Nekem csak ápr. 9 óta dekkol... Volt pár filléres cucc, ahol csak saver vagy posta lehetőség volt minden shopban, a posta vámkezelési díj az érték többszöröse lett volna, bevállaltam a savert, pár USD összesen az egész. Amire nem számítottam, hogy a 3 ecscca csomagból csináltak egy kombi ecscca csomagot kint, így lehet, mind bukik...
-
Alpachino
veterán
158271900317036333606900
A fenti csomag 2 napja nem mozdul a válogató központból...több tucat terméket rendeltem már az Ali-ról, de ezt még nem tapasztaltam, hogy itt stagnálna egy csomag. Egyáltalán kell ezzel foglalkozni, vagy jelent ez valamit ? -
Makifeju
tag
Fene tudja ...
Valószínűleg mi csak a felszínt látjuk, az összetettebb részeit a dolognak biztosan nem. És igen, valamivel többet tudunk,ha nem is igazán érthető ez itt a végeken. Szerintem az idő lesz az ami erre választ ad majd,illetve majd a hosszútávú történések. Bár már az is kész csoda hogy egyáltalán ennyirlt is közölt a hölgyemény, általában csak jönnek a változások, magyarázat meg soha semmi. Na majd kiderúl... -
lacoka55
tag
sziasztok
az utóbbi időben volt több vásárlásom mind ecscca Order date: May 10 Arrived at linehaul office18 Máj Arrived at local delivery center 21 Máj és 28.-án kihozta a postás ebben volt még 2 hétvége ez nem olyan rossz
utolsó vásárlás May 24 és megérkezett ha jól értem Arrived at linehaul office 28 Máj szintén ECSCCA -
válasz
Makifeju #76086 üzenetére
Érdekes koncepció amit mondtak neked.
Egyenlőre nincs arról szó hogy az AliExpress-en eladott termékekre büntető vámot vetnének ki, a 150 €-os vámmentes határt sem akarja senki megszüntetni, a vámot nem nekik kell fizetni, hanem nekünk, így a vámszabályokra vonatkozó hivatkozás az fals.
A másik viszont igaz, drágább az ideszállítás, de azt is a vevő fizeti, így ez az egész mellébeszélés.
Aztán hova adnak el ha nem Európába, a kínai piac felvevőképessége is korlátozott, a hgyártók kisebb kapacítással kell hogy dologozzanak, kizárnak egy több százmilliós piacot, ezen röhögnének a Temu, a Shein és a Wish vezetői, nem lesz konkurencia. Nem vallana bölcs gazdasági elképzelésere ez a koncepció.
Akkor miért adtak lehetőséget EU-s eladóknak, bezárják az EU-s raktárakat? Ugyan már.
A Cainiao és az AliPay EU-s befektetései mennek a kukába? Érdekes lenne.
Az hogy nem lesz annyi ingyenes szállítás az hihető.
De legalább válaszolt valaki a kérdéseidre. -
Postai szállítást választasz.
Kihagyod a Choice akciót, a 3 from US $2.99 akciót, az AliExpress Standard Shipping és az Aliexpress Selection Standard Shipping módokat nem veszed igénybe.
A többi szállítási mód esetén nem kerül az Express One-hoz.
A Postának van vámügynöki szolgáltatási díja, ez független attól hogy vámmentes az adott termék.
Tudtommal nem szűnt meg márciusban az amit linkeltél (Csomagpont és automata nem érhető el), de a következő csomagnál ellenőrzöm, illetve holnap rákérdezek. A honlapjukon még mindig említik. Lehet hogy a konkrét csomagodra értették. -
Makifeju
tag
Üdv mindenkinek!
Az ali válasza hogy egyes boltokból,ahonnan eddig simán lehetett rendelni,most miért nem lehet:
Az új uniós vám,illetve szállítási szolgáltatások árainak emelkedése miatt, a hozzánk irányuló termékek listája szűkülni fog. Ez egyelőre még nem minden üzletre illetve a termékek csak kis százalékára van kivetve úgymond teszt jelleggel,hogy lássák milyen hatása lesz,mind pénzügyileg,mind a forgalmat tekintve. Eddig úgy néz ki folyamatosan lesznek az unióba szállító üzletek,termékek szelektálva,leredukálva.
Kb 2 órát nyúztam este a ügyfeles kiscsajt,de csak megértette mit akarok,aztán a végén ezt az elég korrekt,bár egyáltalán nem kellemes választ adta. -
Nagus
senior tag
Én többször próbáltam telefonon, levelezve megbeszélni velük milyen időintervallumban hozzák a csomagot. Nem voltak hajlandóak. Azzal semmit nem érek, hogy megadok egy új dátumot ha ugyan akkor hozzák amikor nem vagyok ott. Az express one maga írta megszűnt a csomagautomatára irányítás ami az utolsó csomagnál már nem volt a menüben. Amíg volt az működött.
Ismerőseim és munkatársaim ugyan ezeket tapasztalják, mindenki szidja...
Na de az eredeti kérdés. Hogyan dől el, hogy a posta vagy ez a retek szállít ki? A posta által hozott is ugyan úgy "vámmentes" volt eddig is. Hogyan tudom kizárni az életemből ezt a céget? Ez nem szolgáltatás amit csinálnak, és ez még előre ki is van fizetve...
GLS, dpd, minden másnál meg lehetett beszélni és volt konszenzus. -
Amit leírsz az némileg csúsztatás. Nem kell hozzá sok gondolkodás hogy a kézbesítési kísérletének pillanatáig lehet módosítani, a 16 óra az az elméleti végső határidő. Előző nap kapsz értesítőt és reggel 8-ig a legtöbb esetben megjön az az értesítő ahol használhatod a rugalmas kézbesítést, nem kell 16:00-ig várni rá és egyáltalán nem váratlan.
Gondolom neked egyetlenegy postai kézbesítésű csomag sem veszett el és nem zavar az ok nélküli késedelem mert többünk igen csak problémás a postai kézbesítés. Nálam az MPL az oké, másoknál az sem, a normál posta meg finoman szólva is gyenge. -
-
Nagus
senior tag
válasz
JóGéza #76080 üzenetére
Már ha észreveszed a "semmiből" megjelenő levelet amire nem számítasz. Ugyanis csak az első kiszállítás alatt lehetne módosításokat csinálni (csomagautomata és csomagpont 1-1,5 hónapja nincs). Az is kamú a levélben, hogy 16:00 óráig tudsz változtatást eszközölni. Amikor a futár becsipogta, hogy nem tudta átadni mát nincs rá lehetőséged. A céggel megbeszélni sem lehet mikor szállítsák, neked mikor jó. Pedig ők lennének érted egy előre kifizetett szolgáltatásban. Számtalan csomagomat küldtek már vissza...
Én már mondtam nekik nyugodtan adják vissza vagy át az én csomagomat a postának mert ők legalább átadják. A logikát sem látom, hogy miként dől el, hogy a posta szállít ki vagy ez a retek. -
Nagus
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy miként lehetne kikerülni azt, hogy a rendeléseket az Express One szállítsa ki? Én a postát preferálom, mert ott át tudom venni ahova leadják amikor dolgozom és nem vagyok a címen. Az Express One a leg retekebb cég...
-
yogibear
addikt
Mindig repülő... és EO számot kap, vagy MPL számot...
[Cainiao nyomkövető] -
kani
újonc
Selection Standardos cuccokat fixen repülővel küldik vagy számítsak hajókázásra ha Shatian Town-ba kerül?
-
válasz
Directors #76070 üzenetére
Nem vontak le semmit, a pénzt a bankod csak zárolta. Ha az AliExpress-en nem ment át a fizetés és a Pay now lehetőség van akkor tényleg nem lett kifizetve. Várhatsz amíg a bankod felszabadítja az összeget vagy kifizeted újból, mivel az első fizetés az AliExpress-en sikertelennek van könyvelve ezért azt nem fogják levonatni.
Banki bankkártya fizetési gond, AliExpress technikai hiba. Nem 100% a működés -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szerettem volna megvásárolni magamnak ezt a terméket. [link]
Azt írja hogy sikertelen fizetés, illetve hogy 20 napom van befizetni a terméket.
Nem értem a dolgot mert a kártyámról viszont levonta az összeget.
Kedvezményezett pedig az aliexpress Luxembourg LU
Írja is hogy közlemény "99999999 aliexpress Luxembourg LU"
értéknapnak pedig a mai nap van megadva.Mi lehet a probléma szerintetek ?
-
Mindig megkapom mindkét értesítőjüket (e-mail) és az MPL futár is telefonál. Persze ehhez az kell hogy az elektronikus küldeményadat tartalmazza az elektronikus elérhetőséget, nem pötyögik be a csomagcímkéről.
Meg nézegetem a nyomkövetést a Parcelsapp-on. A posta követője az általában le van lassulva. -
Rick4
félisten
-
kani
újonc
Egy ideje nem vert az élet MPL-es csomaggal, még mindig rulett, hogy méltóztatnak-e e-mail/SMS értesítőt küldeni és/vagy telefonálni mielőtt berobog a futár és ráfekszik a dudára?
-
Rick4
félisten
-
Baloo27
aktív tag
Ez van az e-mailben, amit az appealre kaptam: "We are regret to inform that your appeal request was closed.
Regarding this request, we have carefully revisited all the proof provided, including the newly updated proof from the local warehouse. Since the item you return is missing the car radio machine, we cannot arrange full refund for you."
Nyomkövetès:link -
hubber19
junior tag
ECSCC* döbbenetes mennyire f+% egy szolgáltató, szolgáltatás ez
-
válasz
gabor9991 #76036 üzenetére
Sajnos nincs semmi ötlet, egy fix az átvételtől a 15 nap "garancia". Néhány nevesebb gyártói eladó esetén van lehetőség a 6-12 hónap garanciát igénybe venni de ez igen ritka szokott lenni. Az egyéb eladók közül van amelyik megpróbál a beszállítóján keresztül valami garanciát kicsikarni, de ezek is nagyon kevesen vannak. Lényeg az hogy az itteni vásárlás csak 15 nap garanciásnak vehető.
Lehetne a gyártóval felvenni a kapcsolatot talán hajlandóak valamire.Nem vagyok optimista az AliExpress vásárlói védelmének javulásában, csak az vihetné előre a dolgot ha az EU rájuk lőcsölne egy hatalmas fogyasztóvédelmi bírságot a vásárlói panaszok nem megfelelő intézése, a garancia nem biztosítása, az értelmetlen -nem is beszerezhető- igazolások be nem adása panasz lezárások miatt.
Ha meglépték a Whish, Shein, Amazon és most a Temu esetén, akkor az idei év tapasztalatai alapján bizony az AliExpress-re is ráférne. Azért nem úgy működnek hogy egyszerűen kivonulnak Európából, rájuk lehetne kényszeríteni. -
draco31
veterán
Ha leadok értékelést, kb fél éve ez a kép van mindig.
Nem lehet ezeket eltüntetni innen?
-
Makifeju
tag
No igen,valószínűleg nem lesz magyarázat rá. Bár a kézbesítő szolgálatokra,a disputokra nem gondolok,hisz pl ebben a boltban lévő dolgokat más üzletből simán lehet hozzánk rendelni. Ezt mondjuk meg is tettem,és jó xarok sajnos. Egyedül ez a bolt küldött mindig jó dolgokat. De nem adom fel,már csak azért sem! Este majd előcsalogatom valamelyik ügyfélszolgálatost aztán elbeszélgetek vele. Holnap majd megírom mivel magyarázzák ezt az egészet. Hátha okosabbak leszünk valamivel...
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest