Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz spleenszuru #76807 üzenetére
Igen.
-
Topikgazda
válasz spleenszuru #76800 üzenetére
Ha EU-n belül kell akkor EORI a hivatkozás de az azonosító ugyanaz lesz, lehet hogy kivették az a sort? Az elektronikus nyomtatványban van ahol az adatokat adod meg.
A 22T34 nyomtatvány esetén ezt írják:
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz spleenszuru #76799 üzenetére
Viszont egy dolgot tényleg nem látok, még pedig a nyilatkozatot, hogy EORI-ként is használható legyen.
Mit ronthatok el?
Malaka!
-
spleenszuru
őstag
válasz spleenszuru #76798 üzenetére
Bocsánat, az is benne van a leírásodban, elfutottam mellette.
Malaka!
-
dzf007
senior tag
válasz spleenszuru #76623 üzenetére
Én nem rendelnék ilyen friss shoptól...Kockázatos! Inkább régebbi, sok pozitív értékeléssel, több térmék eladásával rendelkezőtől rendelnék!
-
Topikgazda
válasz spleenszuru #71320 üzenetére
Akkor csak össze lett vonva mindhárom, így minden oké.
-
Topikgazda
válasz spleenszuru #71318 üzenetére
Ha nem egy logisztikai központba szállítják akkor előfordulhat hogy nem csomagolják egybe és ha a fizetéskor ez az opció nem élt és úgy lett kifizetve akkor sem.
Ennek a harmadiknak milyen száma van és elindultak már? Itt vannak: Arrived at departure transport hub ahol az export vámolás fog történni? -
Topikgazda
válasz spleenszuru #71254 üzenetére
Írtuk már, vásárlásonkként és nem egy eladótól. De mindegyik terméknél ott kell lenni ennek a 15 napos jelölésnek, akkor kerül az összeszámolásba.
-
ggabor02
aktív tag
válasz spleenszuru #68994 üzenetére
Amúgy a zacskón van egy kék hátteres nagy L betű matrica, prime, és tracked feliratokkal.
Igen, ilyen feliratok nekem is voltak az előző ugreen-es csomagon.
A mostani viszont egyelőre eltűnt. Tegnap voltam a postán, nem találják. -
LouiS22
veterán
válasz spleenszuru #68974 üzenetére
Ott lesz letéve, postás néni majd fellapozza a négyzetrácsos füzetét (illetve most már van szép táblázat nyomtatva), és hozni fogja pakkot.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Topikgazda
válasz spleenszuru #68968 üzenetére
Ha vékony akkor beszélj a kézbesítőddel hogy kinek adta oda, de csak azoknál jelenik meg az hogy kézbesítve amelyek postán kerülnek átadásra,mivel a gyalog postás nem húzigálja a vonalkódot, azt csak a bentiek. Ezért is igaza lehet azoknak akik beküldenek a postára, de a neved és címed számít az LS... azonosító csak valami tájékoztató nekik
-
ggabor02
aktív tag
Volt pár hete egy Ugreen cuccom, ugyanilyen LS....NL TN-el. Sima kis borítékban volt. Egy kis tasakban volt a termék, már nem dobozban. Be volt dobva a postaládába. Én is meglepődtem.
A második éppen érdekes köröket jár, a mai tracking szerint az én kérésemre átszállítják egy másik postára. Természetesen nem kértem semmit:28 Aug 2023 06:34 Továbbítás másik kézbesítő postára (címzetti rendelkezés alapján)
-
oba
addikt
Ahelyett, hogy mindenkinek írsz vagy hívod, célszerűbb lenne szerintem bemenni a postára. A kínai eladó úgysem fogja tudni hogy milyen vastag a doboz/csomag.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
LouiS22
veterán
Nem. Párszáz forintos dolog ára nem lesz pariban a max 15 napos szállítás valós árával.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
válasz spleenszuru #68965 üzenetére
Például elolvasod az itteni összefoglalót, amiben minden infót meg fogsz találni
-
Topikgazda
válasz spleenszuru #68963 üzenetére
Az LS kezdetű azonosítós küldeményeket csak akkor kézbesítik címen ha 24 mm-nél vékonyabb, a többi postán vehető át. Ez a 2017-ben kitalált szabályt 2019-től egységesen alkalmazzák mert ezeket nem tekintik könyvelt küldeményként.
Ha tudod a méretet akkor eldönthető hogy kézbesítve lett vagy a postán lesz átvehető, bár akkor nem kézbesítve lenne beírva. Gondolom az írná ha magyar nyelvű lenne a postai oldal. Az Összefoglaló 2 pontnál összegyűjtöttük a legfontosabb szállítási módok tudnivalóit.[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
válasz spleenszuru #68963 üzenetére
Egyszerűbb ha bemész személyesen. Ott lesz az.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
LouiS22
veterán
válasz spleenszuru #68961 üzenetére
Bemész érte a postára.
-
Topikgazda
válasz spleenszuru #68337 üzenetére
Ez lesz az első értesítő tartalma: A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást
-
LouiS22
veterán
válasz spleenszuru #68333 üzenetére
Az írásos válaszadásra 30 nap van, ha nyűgöd van, akkor hívd fel őket - gyorsabb lesz.
És ahogy V/ is írta: az MPL és a Magyar Posta kézbesítés nem ugyanaz (még ha a tulajdonos meg is egyezik).
-
Topikgazda
válasz spleenszuru #68333 üzenetére
Kaptál az MPL-től értesítéstzefo? Az számít. Mindig küldik azt hogy csomagot fognak neked kézbesíteni ha megkapják. Amit az MPL kézbesít annál semmi fizetnivalód nincs mert egy belföldi üzleti csomag. Az MPL a PLUC......... kezdetű azonosítót tartalmazó csomagot kézbesíti a többi az Magyar Posta. Némileg keverednek a dolgok.
Az ECS...forma dolgai az Összefoglalóban a 2. pont végén leírva és nem MPL.[ Szerkesztve ]
-
baly81
aktív tag
válasz spleenszuru #68167 üzenetére
Én az utóbbi napokban leadott megrendeléseim szállítóját jeleztem. Ezek még úton vannak, holnap kapok kettőt, ezek 9-10 napra érkeznek meg.
Miért írsz vámot? Azt nem hiszem, hogy fizetned kellene! Van ÁFA, VÁM és posta vámügyintézési díj. Utóbbi nem vám, csak egy szolgáltatás díja (400 v. 800 Ft).
Az ExpressOne-nál azért nem fizetsz, mert standard shippingel küldték, a rendszerben pedig látják, hogy a vásárláskor kifizetted az ÁFÁ-t, a Chainaio vámol. A sima postás kézbesítés valami economy szállítással küldték, és ekkor vámügynöki szolgáltatási díjat kell fizetned a postának. Ha az eladó nem töltötte ki jól a csomaghoz tartozó papírokat, akkor nem látják a rendszerben, hogy az ÁFÁ-t befizetted, ezért kérik tőled. Vagy látják, de magasról leszarják (csöcsre vágnak). Mert ha fellebezel, akkor fizetned kell pár ezrest, ami akkor sem jár vissza, ha neked van igazad. Ergo, befizetsz -azt hiszem- 4500Ft-ot, és ha tényleg kiderül, hogy az ÁFÁt befizetted, akkor visszakapod az ÁFÁt, de a 4500-at nem. Ha hagyod, buktad a pluszban beszedett ÁFÁt. Ha fellebezel, akkor bukod a 4500Ft mínusz a másodjára is kifizetett ÁFA összegét! Melyik a jobb?Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
Topikgazda
válasz spleenszuru #68075 üzenetére
Nincs benne az Összefoglalóban mert a hirdetésben ott van ha az eladó megadta. Itt látható a képen, középen a Contact, a mobil app-on meg alul a Message ikon. Érdemes a böngésző gyorsítótár törlése, lehet hogy nálad egy régi oldal van eltárolva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest