Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yogibear
addikt
Magyar posta csomagkövetés kb nulla.
Okt 12-ei rendelés, ali standard shipping, holland nyomkövetési szám, nov 1-én Hollandiában volt 17track szerint, ugyanez jelent meg a magyar posta csomagkövetőn, majd 2-án reggeli dátummal 17tracken, hogy beérkezett ide az országba, de ez a magyaron már nem jelent meg, most is csak a nov 1-ei "Külföldi postai kicserélő üzem" szöveg van kint, pedig tegnap dobta be a postás a cédulát, a csomagról, ma át is vettem...
De legalább ideért és működik.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz st3v3np3t3r #38085 üzenetére
És mi a baj a kóddal?
Alapesetben, ha nem változtatod meg, akkor a számlaszámod utolsó 3 számjegye...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Június 1-i rendelés, postNL-lel (csak ez volt választható), 8-án indult Kínából, a követés szerint 22-én a kazahoknál (Dostyk), 30-án a fehéroroszoknál (Brest) volt, onnantól semmi, majd egyszer csak 07.24-én megjelent az NKPP-nál és ma ki is hozták...
Csak türelem kellett kivárni a vonatozást.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Egészen biztos, akkor az eladónál csak ez az egy szállítási mód volt választható, ott is van amúgy még a rendelés részleteiben:
PostNL
Estimated Delivery Time:19-30 Days
Will be shipped within (Business days)4 DaysNincs ezzel bajom, lényeg, hogy csak ki kellett várni. Nem volt sürgős...
Az említett útvonal volt kiírva minden csomagkövetőn (Postal Ninja, 17track, Parcelsapp).Csak gondoltam, szólok, hátha mással is előfordul, hogy postNL a rendelés és mégis vonatozik a csomag...
[ Szerkesztve ]
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Nem azzal lett elküldve ami a hirdetésnél írva volt.
Nem is vitatom.
De akkor, június elején csak ez az egy volt választható nála... nem volt más, még ali standard sem... sajnos akkor nem csináltam képernyőképet róla, pedig általában szoktam.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Sziasztok.
Kérdés: mitől függ, hogy melyik eladónál mennyi a várakozási idő a csomag feladásra? Eladónál nem találom sehol írva, csak a fizetés után derül ki, melyiknél mennyi.
Van akinél 2, van akinél 5 napról ketyeg vissza a számláló, a másiknál 6-ról, de volt már 10 naposom is...
Ez mitől függ és megnézhető-e valahol az eladó adatainál, vagy a terméknél, lehet én vagyok vak...
Köszi a választ előre is.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz Ciccuka #46276 üzenetére
Payment failed hibaüzenettel pár napja nekem is eldobta a vásárlást...
Második próbálkozásra viszont bejött a bank adott oldala a kettős azonosításhoz, ami január 1 óta él, eddig ilyen Ali fizetésre nem volt. Most igen. Akár ez is lehet...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz Moonwolf #47665 üzenetére
Dehogynem... Január 1 óta kötelező a 2 faktoros ellenőrzés, csak te nem foglalkoztál vele, hogy elolvasd a bank üzenetét még tavaly... Ugyanis már november elejétől tolják, hogy jan 1-től be KELL vezetniük...
Az SMS kód melletti másod azonodító többféle is lehet, de amiről te beszélsz, az az adott számlához tartozó telekód, a háromjegyű, ami alapesetben a számlaszám utolsó 3 számjegye... de ezt vásárlás érvényesítésére nem használhatod, csak lekérdezésre (pl. egyenleglekérdezés). Ha vásárláskori másod azonosítóként akarod használni, nincs akadálya de akkor az alap beállítást (vagyis ami a számlaszám utolsó 3 számjegye), meg kell változtatnod másra... erről is üzent neked is a bank, meg weboldalon is le van írva a dolog menete, mondom: november óta...
Számládnál van olyan oly telekód megváltoztatása, azt megcsinálod azon a számlán, amiről neten vásárolsz és kb ennyi, vásárláskor meg majd azonosításnál az sms kód mellett ezt adod meg másod azonosítónak... Működik.Ps.: ha legközelebb belépsz a bankod oldalán a számládhoz, alul látsz egy kis "üzenetek" nevű fület érdemes lenne rálesni, ha új üzenetet kaptál a banktól akkor piros számmal jelzi, hogy mennyit, ott is értesítettek mindenit a 2 faktoros azonosításról még tavaly...
[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
válasz yogibear #47678 üzenetére
Ps.:
[link]Az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyására a mobiltelefonos alkalmazáson kívül az SMS-ben kapott Internetes biztonsági kódot is használhatják az ügyfelek, amihez november 2-ától már az úgynevezett TeleKódot is meg kell adniuk. Fontos azonban, hogy az alapértelmezett Telekódot meg kell változtatni ahhoz, hogy internetes vásárlások jóváhagyásához használható legyen . A Telekód megváltoztatására az ügyfeleknek az OTP SmartBank mobiltelefonos alkalmazásban, OTPdirekt internetes szolgáltatáson vagy telefonon keresztül, illetve az OTP Bank fiókjaiban van lehetőségük. Azok az ügyfelek, akik nem regisztrált felhasználói az OTP SmartBank alkalmazásnak, kizárólag Internetes biztonsági kóddal és Telekóddal tudják majd jóváhagyni az internetes bankkártyás vásárlásaikat.
-
yogibear
addikt
Postás most hozott ki egy BE végű rendelést, ami papíron 03.16-a óta van benne a posta nyomkövetőjében...
Egy másik BE végű "lóg a levegőben" valahol Belgium és Bpest között a parcelsapp szerint és van még két UZ végű ami szintén a posta nyomkövetőbe bekerült 03.08-án és 03.15-én...
Reméljük türelem árut terem.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz djsunstealer #48277 üzenetére
Nem, postás bácsi mindig felhozza, ha nem fér bele a ládába, nagyon rendes... Amúgy egy tv távirányító "replika" volt... mert idehaza a tv-mhez csak univerzálisat lehet kapni, aminek kicsit más a kiosztása (az eredeti meg amazonon vagy ebayen aranyár), ez meg pont ugyanolyan kiosztás, mint az eredeti és annak a paneljét bele tudom tenni ebbe a kínaiba, mert a gumilap érintkezője kopik el, a panelé hibátlan... és persze olcsóbb, mint idehaza bármelyik...
Ja és egy UZ végű is megjött ma, de azért a postára kellett bemennem, csak reggel nem figyeltem az sms-t... az ami 03.08 óta van bent a posta nyomkövetőjében...
A másik UZ egy héttel később került be, ha marad a tendencia, jövő héten tán az is itt lesz...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz djsunstealer #48279 üzenetére
Ahogy a topikgazda már írta, hiába van benne a posta nyomkövetőben a szám, azt nem a Magyar Posta írta be... és mindkét mainál, ami megérkezett, egyiknél sem szerepel a nyomkövetőn, hogy kikerült a helyi postahivatalba, egyiket csak úgy hozta a postás a másikért be kellett menni...
Mind a négy U kezdetű, kettő BE kettő UZ végű, ezekből ért ide 1-1Még várhatod, a mai egyik cuccom utolsó dátuma 03.08 volt parcelsappon, szintén BE végű, most ért ide...
Másik kettő ami még úton van az 15 és 17-ei az utolsó dátum...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Saver shippinges rendelés szept 26 és 27-én és okt 15-én pénteken reggel már itt volt a helyi postán. Csak a helyi feldolgozás lassú, régen még aznap jött sms, most nem, szombaton lementem értük, nő morgolódott hogy miért nem vártam meg az értesítőt, de kiadta őket, az sms-ek most jöttek meg róluk.
Vagyis úgy 20 nap alatt ideértek...
UH...BE rendszámmal, sarcmentesen.
Gyorsabban, mint a BG express, ami inkább BG vicinális.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz remi67 #56158 üzenetére
Amiért eddig be kellett menni, mindig jött sms, egyetlen kivétellel, ott miután a posta nyomkövető szerint itt volt a helyi postán és a postás bácsink nem hozta ki, bementem érte az 5. napon, azt állították, nem volt rajta telszám, holott ott volt rajta... de ez egyetlen eset volt, most is telszám alapján kereste ki némi morci után, szombaton reggel, ma reggel jött mindkettőről sms...
[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
A mostani kettő közül az egyik bőven 24mm alatt volt (vékony fóliakábel, kis bubis borítékban) és postán átvevős volt... vagyis elég rendszertelen, mit hoznak ki miért kell bemenni (mindkettő saver shippinges volt a rendeléskor)
-
yogibear
addikt
Technikai kérdés:
A "sarcolás" előtt, ha egy eladótól több különböző tételt rendeltem, mindegyikért külön felszámolta az Ali a kiírt szállítási díjat.
Most rendeltem egy eladótól 3 különböző terméket, mindhármat saver shippinggel, 12,35 $ lett volna a szállítási díj a háromra együtt, de az Ali rendeléskor levont belőle 5,06 $-t, így csak 7,29 $ lett a shipping...
Ez mióta van? Vagy csak én nem találkoztam még ezzel?
Köszi a választ.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Köszi a választ.
Én csak szépen beraktam a 3 különböző tételt (mind más, 1-1 darab) chart-ba, aztán a fizetés előtt láttam, hogy 5 dolcsival kevesebb lesz együtt a szállítás, mint amit külön-külön számoltam, nekem megfelel, csak érjen is ide.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
NPKK bedugult, vagy mi lehet? Múlt héten 2 csomag ért be szerdán és péntek reggel már itt voltak a hely postán, most meg 18-a óta van bent egy "továbbítás belföldre" címszóval és semmi egyéb...
-
yogibear
addikt
NPKK nálam is alkotott...
2021.11.03. 05:45 A küldemény továbbítása kézbesítésre - Zugló 1 posta
Eddig mindent sikerült ide transzportálni, ezt nem...
Hogy fog ez átkerülni Dél-Budára? Mert tuti nem vágok át érte a városon....„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Nekem is minden saver rendelés volt, mégis mind posta lett, sms után át lehetett venni, kivéve a legutolsót, ami magyar postai követés szerint NPKK-ból 3-án Zuglóban kötött ki, de ma reggel ott volt a postaládában, vagyis tegnap kihozták...
Más kérdés, hogy van egy október 18-i és egy 20-ai saver rendelés, amiket az Ali összevont standarddá, kaptak egy közös EO számot 23-án és azóta sincs hír róluk... elmentek világot járni?„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Magyarán ha nem piszkálták volna a saver shippinget, nem vonják össze, hanem hagyják futni a maguk saját útján, már kb itt is lenne az NPKK-ban, mint az amit a köztes napon, 19-én rendeltem... az ma került be az országba, ez az összevont kettő meg majd talán, de csak talán ideér jövőre, vagy ki tudja...
-
yogibear
addikt
Ezek szerint mégsem... a 19-i rendelés ma NPKK-ba került, az összevont 18 és 20-iaknak meg nyoma sincs... legalább annyit lehetne tudni hogy kerozint töltöttek-e már a gépbe.
Amúgy a 19-ei csomag 21-én lett "hand over"-es, míg az összevont 18 és 20-ai csak 27-én...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
Parcelsapp-on továbbra sincs nyoma az összevontnak, az utolsó okt 27 hand over...
Most rákerestem Ninján az EO számra is meg a shipper kódjára is, illetve a Cainiao-n is az EO kódra és ott már vannak újabb bejegyzések, maiak... valami csak lesz belőle.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz Voice24 #56717 üzenetére
Bátor vagy, hogy egy alig pár hónapos, 61,8%-ra értékelt bolttól rendelsz.
Én ilyet nem mernék... Mindig megnézem, mikori a bolt és mennyire értékelt, és még így is bele lehet futni a kalamajkába...Nekem szerencsémre már úton van a maradék... elvileg kettőt hoz ma az EO, a harmadik meg már reggel óta a helyi postán van feldolgozásra várva, vagy sms lesz és be kell menni, vagy postás bácsink kihozza majd kiderül...
-
yogibear
addikt
válasz Baloo27 #56740 üzenetére
Nekem nemrég ugyanez volt, Zugló 1-be ment a követő szerint, aztán ugyanezek mint itt:
[link] neked,: "A Címzett Elköltözött. Továbbítva Az új Címre." aztán pár napra rá ott volt a ládában ahova kellett volna eredetileg, a város másik végében.
Csak neked már 2 ilyen bejegyzés van, de csak itt a trackit-en láttam én is a sajátomról...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
De csak szerinted.
Nekem volt, hogy konkrétan egy hétig állt az NPKK-ban ezzel a bejegyzésel, mire kikerült a helyi postahivatalhoz és ott is 2 munkanap volt mire sms-t küldtek, hogy átvehető, szóval türelem.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz Entrecampos #57524 üzenetére
Lehet sok a csomag, kevés a futár... BG-s Paketás csomagokat is az EO hozza ki...
Az én BG-sem 7én ért Prágába, onnan 8-án reggel 8kor már a pesti Paketa depóban volt, kapott EO számot is és csak ma hozta ki az EO, máskor már másnap jön vele...
30. voltam a sorban, de hamarabb itt volt, lehet útba estem a futárnak és gyorsan letudta...
Valszeg 8án este csak felvette a Paketánál (Ezred u.)és csak 9-én reggel vitték fel a rendszerükbe, hogy a raktárjukban van, akkor meg már nem kerül futárhoz...[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
válasz Directors #57957 üzenetére
[link] [link]
26 Dec 2021 14:23 Továbbítás belföldre Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontTürelem... a fentiek szerint valami csak lesz belőle... bár 2 hónapot állt a kínai raktárban, az nem semmi (okt4 - dec9) és 14-én volt Liége-ben......
[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
-
yogibear
addikt
Szintén 4-ei rendelés, 3 külön helyről, egybevonva... 4PX odaát "ült" rajta 8 napot, 14-től 22-ig, akkor kapta meg a Cainiao és 1,5 nap alatt letette a repülő Pesten,. 24-én, ma meg már az EO raktárban van és az EO saját trackingje szerint holnap várható a kiszállítás...
Ez sem rossz ahhoz képest, hogy feb 12. volt az ígért érkezés...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
4-én rendeltem 3 árus és különböző, 2-6 nap közti vállalt indítással... 12-én vonták össze a hármat egy EO szám alá, 14-én volt a 4PX-nél ott várt 8 napot a repülőre, 22-ig onnantól meg rohamléptek.
Ha mindig így menne nem lenne baj.[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
válasz parkasz #69419 üzenetére
Az OTP-s webkártya mindig MC...
Pontosan arra jó, hogy bárhol vásárolj vele az interneten...
Nem feltétlen kell hozzáadnod az Ali rendszeréhez, amikor leokézod a vásárlást, ott úgyis ki kell tölteni a webkártya adataid, ha akarod elmented, ha akarod nem... én speciel nem szoktam...A fizetés USD-ben legyen erre ügyelj, mikor belépsz Ali-ra állítsd át arra jobb felül HUF helyett...
A netbankban először USD lesz, aztán a forint összeg, ami még változik majd picit, mert csak kb 2 munkanap után számolják ki pontosan az akkor aktuális árfolyammal a váltást a banknál...Tapasztalat? Működik hibátlanul vele Alin a vásárlás/fizetés... évek óta
Csak legyen elég pénz rajta amennyibe a vásárolni kívánt áru kerül...
Előtte meg szoktam nézni az épp aktuális OTP árfolyamot (USD deviza eladási) és arra még rászámolok pluszba pár forintot USD-n ként, mert lehet 2 nap múlva már drágább lesz, mire valósan elszámolja a bank a váltást és annyit teszek rá a webszámlára... a maradék ha nem kell bármikor visszavezethető a főszámlára ingyen...[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
-
yogibear
addikt
Vajon eddig miért nem kérték?
A vámazonosító (VPID) szám egy 12 karakter hosszú számsor, amely a vámhatóságnál az elsődleges azonosító. Az Európai Uniós szabályok szerint 2004. május elsejétől kötelező a természetes és nem természetes személyeknek ilyen azonosítót igényelni valamennyi vám- és jövedéki eljárásban.„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
yogibear
addikt
válasz kovacsdavid8 #71874 üzenetére
Lehet jelentkezni csomagkihordónak, tuti vesznek fel ilyenkor pluszba...
-
yogibear
addikt
válasz kovacsdavid8 #71914 üzenetére
Írsz az aliexpressnek és kéred a 1 dolláros kupont...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PlayStation 5 Pro teszt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós kamerák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Home server / házi szerver építése
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Drón topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest