Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz K1LLMy53Lf #73100 üzenetére
security reason az lehet a fizetéshez kapcsolódó technikai hiba, nem lehet előre látni, kivédeni. A pénz majd felszabadítja a bankod, hiszen nem fogja az AliExopress leemelni, de kell pár nap.
Technikailag nem fizetted ki, így az nem lehet sikeres a bankrészéről, egyszerűen nem így működik. Sikeres volt a pénz lefoglalása és ez azért egy kicsit más dolog.[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
kiderül majd. a lényeg, h kapjam vissza a pénzt. egyébként ali-n lehet valahogy emberrel is chat-elni vagy már csak a chatbot van?
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Topikgazda
válasz K1LLMy53Lf #73102 üzenetére
Lehet, de szerintem hétvégén nem igazán tudsz találni, eleve írhatod hogy agent-el akarsz beszélni aztán ha van akkor átad neki, ha nincs akkor meg azt írja ki.
De ha a rendszer törli a vásárlást azon nem tud segíteni és a biztonsági ok konkrét tartalmát sem biztos hogy meg tudja mondani, de annak nem sok jelentősége lenne, így is újból meg kell venni akár tudod akár nem tudod a pontos okot. -
K1LLMy53Lf
senior tag
Csak arra az esetre kérdeztem, hogyha nem érkezne vissza a pénz 1 héten belül, akkor érdekel csak, hogy Ali szerint ők megkapták -e a pénzt csak valami miatt törölték vagy szerintük meg sem érkezett a pénz hozzájuk (ami NetBank szerint igen), mert ebben az esetben lehet egyeztetnem kell OTP-vel is. Persze remélhetőleg nem lesz ilyesmire szükség
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Topikgazda
válasz K1LLMy53Lf #73104 üzenetére
Ha belépsz az OTP-s netbanki felületen ott ez a pénz még zárolt tétel és nem elutalt.Egy nem létező vásárláshoz nem fogja az AliExpress leigényelni. Általában a követő munkanapon szabadítják fel az OTP-nél.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
hát én webes netbankban is ennyit látok:
könyvelt tétel, tehát ez legjobb tudomásom szerint azt jelenti, hogy az átutalás megtörtént. a másik, nem törölt csomag ára egyébként még nincs könyvelve, de már feladták.
vagy lehet totál félreértelmezem a dolgokat és a könyvelt állapot nem releváns? (erre kis esélyt látok, de nem vagyok ennyire képben, ez tény)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Topikgazda
válasz K1LLMy53Lf #73106 üzenetére
A Részletek gomb mondhat többet, de a nem törölt vásárlás ellenértéke mehet csak el az OTP-től hiszen az egy teljesített dolog, tartozik hozzá élő vásárlás.
De ez egy 4.-i fizetés volt nem pénteki.
De mindegy, a törölt vásárlás ára meg fog jelenni a számládon pár napon belül. -
attiati
veterán
Ceruza aksiból van most valami bestbuy?
Ali, Ikea, akármi.
Nem kell semmi overkill. Csak távirányítóba, stb....
[ Szerkesztve ]
-
jojoando
senior tag
Inkább a másik oldal az érdekesebb a szállítás. Ha az eladó feladta, akkor az postázott, azt az Ali nem fogja simán visszaadni, esetleg, de ez nem biztos, ha a központba ért.
Elindított csomagot simán nem ad vissza ha könyvelt, ha nem.
A vásárlásra kell tekinteni hun a csomag. Szerintem. -
Jar
tag
válasz attiati #73108 üzenetére
Sajnos 1,5V-os akkut nem gyártanak, de nem gyártanak távirányítókat sem akkus megoldáshoz. Az 1,2V-os akkukkal működnek ugyan a távirányítók kevés üzemidővel az alacsonyabb feszültség miatt. Szerintem azért tervezik így a távirányítókat, mert az elemgyártó lobbik ezt elérték náluk. Egy ideje elemeket teszek a (TV, receiver stb.) távirányítókba, mert meguntam az akkukról való "gondoskodást". Drágább, de kényelmesebb megoldás számomra. Nem követendő példaként írom, csak vélemény.
https://youtu.be/UL7yJtYR_kw?si=5II7Zro1GjkXewT3
-
yogibear
addikt
Igen, de ahhoz nem jó a hagyományos töltő, hanem 1,5 voltos kell...
[link]Nem igazán éri meg pl távirányítóba...
Szerintem...
Egy minőség elemnek simán bírnia kell 1-1,5 évig...
Nyomkodom rendszeresen a tv meg a box távirkákat és simán bírják ennyi ideig... az is amivel 3 eszközt vezérlek...[ Szerkesztve ]
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Jar
tag
Teljes mértékben igazad van, az olcsóbb árkategóriára értettem, amit írtam.
(Sok a valótlan adat a kapacitást illetően az ezeket árusító boltoknál, tulajdonképpen ezek is 3,6 - 3,7V - osak, elektronikával kiegészítve. Fizikai képtelenség a rájuk írt kapacitást hozni AA méretben.)https://youtu.be/UL7yJtYR_kw?si=5II7Zro1GjkXewT3
-
tg_mak
csendes tag
Szolgálati - dobogó-gyanús - közlemény: November 17-i "15 napos" csomagomat ma hozta az MPL (52 nap). Szintén ma kaptam értesítést, hogy a nov 24-én rendelt ECSCCA (ami a terméklapon még 15 naposként szerepelt) is átvehető. BÚÉK
-
Harcipocok84
tag
Sziasztok!
3000 Ft-os tételekből szeretnék rendelni kb. 200.000 Ft-os értékben.
Ha én most 5 megrendelést adok le egy időben ugyan annál az eladónál akkor az külön csomagnak számít és külön számolódik rá a vámolási határ, és nem kell levámoltatnom az egészet, ugye? -
Jar
tag
válasz Harcipocok84 #73124 üzenetére
Mindenesetre én külön-külön fizetném ki. 5 megrendelés, 5 számla.
https://youtu.be/UL7yJtYR_kw?si=5II7Zro1GjkXewT3
-
Topikgazda
válasz Harcipocok84 #73124 üzenetére
Mindenképp vámolni kell ha Kínából jön, csak nem neked ha értékhatár alatti.
Ha nem csomagolják egybe, akkor külön-külön kell a csomagok tartalmának 58000 Ft alatt lenni és ha a Magyar Posta dolgozza fel Kínából érkező olyan azonosítós küldeményként, mondjuk ez januárban 165 USD nettó ár.
Ez a 66 db azért jobb helyeken már nem személyes használatúnak számol, hanem kereskedelmi mennyiség, szóval kerülendő hogy Posta és egyben vagy egy konténerből kerüljenek egyszerre a vámolás alá.[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
-
Harcipocok84
tag
Vállalkozó vagyok. Internetes csomagküldő kiskereskedelem. Emiatt nem lenne szerintem baj a mennyiséggel. Ami inkább aggasztó hogy számlát nem tudnak adni. Így bár tudom igazolni az áru eredetét az aliexpress history-ban, azért lehet hogy nem örülnek hogy mint magánszemély veszem és nem mint egyéni vállalkozó. Hozzáteszem adóelkerülés nem történik, mivel ilyen összegeknél nem kell amúgy sem extra vámot fizetnem, mindegy hogy magánként vagy vállalkozóként rendelem 50K-ért a csomagot (a mostani 200K-s extrém, soha nem volt még ilyen)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Harcipocok84 #73130 üzenetére
Meg is válaszoltad a problémát, más a magánszemély és más a céges vámolás elszámolása, annyira azért nem mindegy pl a Magyar Posta értékhatártól függetlenül 7500 Ft-ot kér, mert a kedvezményes (relatív) díjak csak magánszemélyek esetén vannak.
Ha magánszemélyként szerzed be és vállalkozóként értékesíted ott borulnak a könyvelés szabályai és más szabályok is. De ez már nem a topikba tartozó téma.
Egyébként az áfa elszámolása miatt 150 € értékhatárig az AliExpress állít ki számlát. -
jojoando
senior tag
A Magyar Posta csomag eltűnése esetén, mennyi idő alatt válaszol egy megkeresésre?
Az Aliexpresszel már naponta kell válaszolni, hogy a csomag még mindig nem érkezett meg. Eladó nem akar fizetni, Ali nem dönt csak odázza az ügyet, én sem tudok mi újat felmutatni. -
Harcipocok84
tag
"Egyébként az áfa elszámolása miatt 150 € értékhatárig az AliExpress állít ki számlát."
Így van, ez tök szuper is lenne, de ugye ott mint magánszemély szereplek csak. Ide nem tudom beiratni az adószámomat. És tudom, arra ott az alibaba. De az iszonyat körülményes. Olyan dolgokat rendelek amiket onnan csak nagyon nagy tételben lehet venni, szállítani kell, stb... -
Topikgazda
válasz Harcipocok84 #73138 üzenetére
Egy megoldási javaslat:
Céges névvel regisztrálsz és a Contact Address-nél (az utca vagy város után beírva) megadod az adószámot ekkor ott lesz a számlán és céges kártyával fizetsz, de az elszámolás megy az adószám nélkül is, hiszen az AliExpress fiók a cégé, így a NAV felé is egyszerűbb igazolni. -
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Biztosan volt már róla szó, de akár hiszitek akár nem, ez az első PNLUC os csomagom.
Ez már átadás előtti státuszban van a Posta felé és az MPL hozza, ugye?
Köszönöm szépen a választ![ Szerkesztve ]
-
stomi61
tag
válasz djsunstealer #73140 üzenetére
Szia!
Igen, MPL-es és kapsz e-mail értesítőt a kiszállításról. -
dzf007
senior tag
Ez mi? 1 napig meggondolhatom magam?? [kép]
-
Topikgazda
válasz dzf007 #73143 üzenetére
Nem meggondolhatod magad, hanem 21 órád (20 nap) van kifizetni, egyébként a 20 nap a legkésőbbi fizetés, mert ezek kifizetetlen vásárlások.
Van olyan hogy a kézhezvétel után 15 napon belül meggondolhatod magad és visszaküldöd. De az előbbiek nem azok, sikertelen volt a fizetés ha eljutottál odáig.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz dzf007 #73145 üzenetére
Hát ezek nincsenek kifizetve, mivel mai fizetés volt az csak zárolva van a bankszámládon, vagy az sem. A Netbankban nézz rá,illetve lehet hogy gond van a kártyás fizetéssel a kártyakibocsájtónál. Egyébként a bankszámládról 2-3 nap múlva szokta elvinni az AliExpress a pénzt a sikeres vásárlás esetén.
-
Alpachino
veterán
lehet volt már róla szó, de azért érdeklődnék....A bankom ( K&H) dollárban fizetés esetén, először euróban számolja, majd azt váltja dollárra és forintra, ami a számlámon meg is jelenik, zárolt összegként. Így egy 30.000Ft os összegnél, kb. 600ft-ot bukok ezzel tranzakcióval. Ez minden esetben így szokot lenni ?
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest