Hirdetés
- Bambanő háza tája
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz nagysandor79 #72550 üzenetére
Nem egészen úgy lesz, mert van a DHL Express ami a futár és van a normál DHL ami posta, ha postai nyomkövetési azonosítód van akkor azt a Posta kézbesíti. Ez így látatlanban is posta lesz. Azért is szoktam kérni a Tudnivalóknál említve az azonosítót mert akkor csak annyit írtam volna hogy a Magyar Posta kézbesíti
[ Szerkesztve ]
-
Jar
tag
válasz nagysandor79 #72550 üzenetére
Nekem már hozott DHL-es csomagot a MP is, de DHL is.
https://youtu.be/UL7yJtYR_kw?si=5II7Zro1GjkXewT3
-
Jar
tag
Köszönöm a kiegészítést, írnom kellett volna az előfeltételeket is (többpénznemű kártya, VISA kontra Master Card). Azt továbbra is tartom, hogy az esetek döntő többségében USD a nyerő beállítás, mivel az Ali is akkor vált a legkedvezőbben, függetlenül attól, hogy milyen megoldást használsz a fizetéshez.
-
szaszlaci
addikt
"Ez a Welcome Deal kedvezmény"
Ja hogy úgy."viszont ha volt már bármikor is előtte fiókod és újraregisztrálsz, a rendszer kiszűrhet"
Újrareg után még a kosárban is ennyi volt. Aztán amikor rányomtam a fizetésre, akkor lett hirtelen kb. a tízszerese, vagyis a reális ára. Ha tényleg az adatok egyezése miatt lett magasabb, akkor érdekes, hogy ezt csak a legvégén közli... Az email és a telszám a régi volt, a cím és a fizetés új."el lehet őket annyiért hozni ami ki van írva"
Na ezt most már lehet, tényleg kipróbálom, új adatokkal.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Golfplusz
csendes tag
válasz kovacsdavid8 #72535 üzenetére
Sehogy!
Elindítja de meg kell várni amíg az Ali team jóváhagyja.
Én is elindítottam arra ami nov.30 óta nem kapom meg pedig a vámolás már rég készen van, de várhatok amíg a 60 nap le nem telik.😈😈
Tehát azonnal nem lesz pénz belőle. -
Pocak89
senior tag
Valakinek áll még ezen a státuszon csomagja?
[link] Kicsit fura, hogy eddig ezt követően egyből már az EO-nál volt.
A másik csomagom ami eddig a vámon állt majd megmozdult annál is azonnal átment. Erről tegnap már kaptam értesítést is EO-tól, hogy 27-én hozzák.
[link]Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
KeFer
tag
A közelmúltban végeztem egy összehasonlítást. Megnéztem a napi CIB, MNB és EKB középárfolyamokat, valamint a pillanatnyi tőzsdei árfolyamokat. Az eltérés olyan minimális volt, hogy bármelyikkel is számoltam, szinte ugyanazt az eredményt adta.
Kiválasztottam egy nagyobb értékű terméket, és egy 1 perces időintervallumon belül megnéztem az árát USD, EUR és HUF devizákban. USD-hez viszonyítva Ali az alábbi átváltási jutalékot alkalmazta:
EUR. 4,15%
HUF. 4,84%
Ez alapján a kondíciós listák alapján mindenki kiszámolhatja, hogy mely devizában érdemes vásárolnia, ha nincs VISA/MASTERCARD átváltás, mert azok az árfolyamok szupertitkosak. Próbáltam megtudni, de mindenütt falakba ütköztem. Számlavezető bank kategorikusan megtagad minden információt, VISA elérhetetlen, a semmitmondó honlapjukon található egy devizaátváltó, ami sokféleképpen értelmezhető. Ráadásul az árfolyamoktól független adatok is állandóan változnak.
Én az adatok alapján normál belföldi kártya esetén három dolgot tudtam leszűrni:
USD alapú elszámolású kártya esetén mindenképpen USD-ben kell vásárolni
EUR alapú elszámolású kártya esetén célszerű HUF-ban vásárolni a kétszeri konverzió elkerülése érdekében
EUR alapú elszámolású kártya esetén az USD-ben vásárlás banki költségei kiszámíthatatlanok -
Topikgazda
válasz Pocak89 #72558 üzenetére
Még korábbiak is többeknek, november 30, december 4 és írtuk is.
A tied csak dec 16-i ami 5 munkanapja volt. Elhisszük ha a nyomkövetési azonosítót adod csak meg.
Amit megvisznek neked a követő munkanapon annak meg örülj és naygoin nem kell megosztanod a nyomkövetési adatok képét, ezt is lehisszük nélküle is. -
Topikgazda
A legtöbb bank nem középárfolyammal számolja a devizás kártyás online vásárlásokat. Kártyás üzletszabályzatba határozzák meg.
Deviza eladási árfolyam és még az is adott esetben meghatározva hogy melyik, pl OTP a napi első deviza eladási árfolyam.
A két kártyatársaság árfolyam hozzáférhető, nem titkolt, ide is linkeltem már, magyarul is tudnak.
MastercardTéves a leszűrésed mert az adatok teljesen mást mutatnak.
Röviden: AliExpress esetén USD-ben célszerű fizetni.
Amit írsz az ott hasal el hogy az AliExpress saját USD->EUR (USD->HUF) árfolyamot használ, emiatt még az általad dupla váltásúként említett árfolyam is jobb.
Ezen felül az AliExpress aktuális váltási árfolyama függ az összeg nagyságától is, ezt is példával illusztráltam.
Csak keress rá, sok váltási példát feltettem már ahol egyértelműen láthatóak a különbségek.
Nézd meg a metódust és konkrét adatokkal számold át ha nem hiszed el azt amit a példákban leírtam.[ Szerkesztve ]
-
Golfplusz
csendes tag
Ezt gondolom ma már nem is várjam, függetlenül attól hogy kézbesítést ír? Pedig ezt is a fa alá terveztem. Nov. 19.-i rendelés.
[link] -
cof
veterán
válasz Golfplusz #72568 üzenetére
Ja, arra a béna grafikára gondolsz? Az nem jelent semmit.
Egyébként én láttam ma postás autót a szomszéd háznál, szóval ma is kézbesítenek.
Hivatalosan akkor számíthatsz rá ha azt írja, hogy a küldemény a kézbesítőnél van. Viszont lehet szerencséd is, mert olyan lassan frissül a rendszerük, hogy már rég a kezemben volt a csomag, de még mindig a fentebbit írta órákkal később is.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #72556 üzenetére
Megnéztem új adatokkal egy harmadik regisztráció keretében, el lehet-e hozni az első vásárlást aprópénzért, de nem engedi.
Lehet, hogy a GPay-en keresztül lekérte az adataimat, a jelenlegi lakcímemet biztos. Ez egyezett a második regisztrációkor megadottal. És lehet, hogy ott meg az email alapján összekötötte az első regisztrációmmal, amikor már vásároltam. (GDPR lvl99.)
De az is lehet, csak simán beetető átverés, és sosem lehet ennyiért elhozni ezeket. A tippem ez volna.
(A normál, nem welcome deal áruknál nincs ilyen, tehát nem a fizetési móddal van a gond.)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
mzso
veterán
Ehh. Én azt hittem "Import customs clearance complete" után kapja a posta és hozzák. Erre mindkét csomag átváltott "Arrive attransit country or district"-re. (A korábban vámolt természetesen később...) Szóval akkor még az országban sincs...
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz szaszlaci #72573 üzenetére
De az is lehet, csak simán beetető átverés, és sosem lehet ennyiért elhozni ezeket. A tippem ez volna.
Csináltam már egy tesztet, hogy ne az legyen meg az emberben aki esetleg felnéz ide, hogy kamu az oldal.
A fehéret nem tudtam elhozni, mert closed lett a rendelés (valószínűleg nem töröltem a sütiket és az oldalelőzményeket). Az a lényeg, hogy a böngészőben ne legyenek az Aliexpressről maradványok. A feketét próbálva most már sikerült.
Szerintem nálad a GPay kavar be, én kártyával fizettem, de nem mentettem el.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
Többször írtam már hogy miként is megy a feldolgozás.
Megérkezik a csomagod Magyarországra, a Cainiao itteni logisztikai partnere fogadja, megcsinálja az elektronikus vámolást, (Import customs clearance complete).
Ezután attól függően hogy milyen azonosítós, ha Express One azonosítója (158....) van akkor átadják az Express One-nak, ha PNLUC.... vagy ECSCCA00... akkor tőlük megy egy másik magyar logisztikai céghez.
Ez az másik cég majd átadja az MPL-nek (a PNLUC üzleti csomag) vagy a Magyar Postának (ECSCCA00 üzleti levél) kézbesítésre.
Emiatt a + cég miatt ezek egy kicsit később kerülnek kézbestésre, de most mindkét magyar logisztikai cég nagyon lassan dolgozik néhány szállítmánnyal.
Nem az EO és az MPL szedi össze, akkor foglalkoznak vele ha a rájuk vonatkozó szállítmányt átadják nekik.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
"akkor foglalkoznak vele ha a rájuk vonatkozó szállítmányt átadják nekik"
Ezt meg tudom erősíteni. EO üsz azt mondta , hogy nincs rálátásuk addig, amíg fizikailag nincs náluk. Találkoztam egy Ghiblis emberrel , ő pedig azt mondta, hogy az összes Cianiao csomagot ők csinálják. Egyébként az érdeklődő emailre nem reagáltak semmit. Ezért dühítő, hogy azt sem tudjuk, hogy lehetne kerestetni, hogy legalább kiderüljön, mi van vele.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
-
internetezoo
senior tag
Megkaptam az 1$ kupont, emailben jött egy link vele is a kérdőívről. A 8. pontban lehetett írni javaslatot. Csak pár szavakat enged. Jelezném nekik hosszú mondatokban hogy, a magyarországi Cainiaos logisztikai partnerükre nézzenek már rá. Egyelőre nem sikerült hosszabb mondatokban átküldeni, esetleg képként valahol máshol.
-
yogibear
addikt
Egy kicsit akkor csöppet megtévesztő a "transit country" megjegyzés.
Pontosabban:
Arrive at transit country or facilityHa a cucc innen tovább megy, akkor "transit country", ha marad idehaza akkor "facility"...
[ Szerkesztve ]
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
nyogo83
senior tag
válasz z123456z #72582 üzenetére
Hasonloan van 15 napos szallitassal novemberi csomagom beragadva. 10.-en kellett volna megkapnom legkesobb, de 6.-a ota “Customs clearance complete” statusztban van beragadva. EO-t kerestem, ok azt mondtak hogy meg csak elektronikus ertesitest kaptak a csomagrol, de nincs naluk.
Karacsonyi ajandekot buktam(inkabb idegesito, mint kellemetlen), az 1-1,5 dollaros refunddal nem leszek elorebb, hogy idoben nem kaptam meg. De azert jo lenne tudni, hogy tenyleg a logisztikan van-e beragadva, vagy labakelt.[ Szerkesztve ]
-
KeFer
tag
Számomra is világos, hogy a bankok nem középárfolyamon váltanak. Mivel MNB, EKB csak középárfolyamokat ad meg, célszerű az Ali váltási árfolyamokat középárfolyamon számolni. Valamint ugyanezeket az eredményeket (4,15 ill. 4,84) kapom, ha eladási árfolyamon számolok. Ez egyszerű matematika, de ebbe ne menjünk bele.
Írtam hogy mindenkinek a számlavezető bankjának a kondíciói alapján kell kiszámolni a banki költségeket. Te ugyanezt írod.
Az általad belinkelt Visa átváltóról írtam én is, de nem akartam belemenni a részletekbe. Az általam megadott összeg átváltásakor megjegyzésként megjelenítette, hogy az EKB + 2,46% árfolyammal számol. Más váltandó összeget beírva ez a 2,46% mindig változik. Valószínűleg úgy működik, mint Alinál, ahogy te írod. Az viszont már érthetetlen, hogy néhány nappal később beírva ugyanazt az átváltandó összeget, már a 2,46% helyett más érték jelenik meg. Erre is céloztam, amikor azt írtam, hogy a Visa váltási költsége gyakorlatilag kiszámíthatatlan.
Elfogadva a Visa +2,46%-os értékét, valamint a számlavezető bankom kondíciós listáját az én kalkulációm szerint EUR elszámolású kártya esetén az USD-ben és HUF-ban történő vásárlás banki költségei közel azonosak. Az eltérés minimális. Az EUR-ban történő vásárlás viszont érezhetően magasabb bankköltséggel jár. Persze ezt mindenkinek a saját adatai szerint kell kiszámolnia. -
KeFer
tag
válasz sambenez #72564 üzenetére
Azt mindenki tudja. Az általam leírtak nem a konkrét vásárlási összegek kiszámítására vonatkoznak, hanem az arányokra. Ha valaki előre meg tudná mondani a vásárlás napján, hogy a könyvelési napon mik lesznek az árfolyamok, az nagyon gazdag ember lenne, és nem az Ali Expressen vásárolna. A bejegyzésem csak egy elméleti fejtegetés volt a vásárlás devizájának kiválasztása céljából.
-
Topikgazda
A bankok, a pénzügyi szolgáltatók nem az MNB és nem az EKB árfolyamokkal kalkulálnak, piaci alapú minden árfolyamuk amit vásárlások finanszírozásánál használnak.
Az elméleted lehet hogy jó, de egyszerűen nem tudod hogy egy bank milyen költséget épít be az árfolyamába és a kereslet-kínálat adatait sem ismered, ezen felül naponta többször van jegyzés, az két központi bank meg naponta csak egyet ad ki.
Egyszerűen nem lehet egy egész nap kitartó fix %-ot megadni.
Kár ide bekavarni a jegybanki dolgokat, nincs értelme itt pénzügyi rendszer témában agyalni, hiszen a bankkártyás banki szerződési feltételek adják az elszámolás szabályait és ott ők ilyeneket nem említenek, ráadásul ismert is.
Viszont ahhoz hogy mi azt javasoljuk hogy ne az AliExpress-re bízza senki se a devizaváltást, ahhoz amit leírtál ahhoz semmi köze az egésznek. Te lényegében arról írtál hogy forintban hogyan kalkuláljon, hogy majd mennyi lesz neki amikor jóváírják. Én meg nem ezt.Lényeg akkor is az, hogy nincs értelme az AliExpress-en, ahol még a devizaváltási árfolyam sem egyforma időlegesen és összegtől függően, az alap USD devizától eltérő devizában fizetni.
A bejegyzésem csak egy elméleti fejtegetés volt a vásárlás devizájának kiválasztása céljából. Írhatom azt is hogy téves a következtetésed, de te másról írtál és én is mást írtam.Az hogy majd szerinted az mennyi lesz forintban az EKB és az MNB árfolyam alapján (semmi köze a piaci árfolyamhoz) árfolyammal számolva, számomra teljesen értelmetlen dolog.
Sokan Revolut és Wise árfolyammal fizetünk, őket aztán egyáltalán nem érdekli sem az MNB, sem az EKB árfolyama és az AliExpress-é sem.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
"Szerintem nálad a GPay kavar be"
Szerintem is. Sütiket töröltem. Tettem egy negyedik próbát is , eldobható mail címmel, és amint fizetnék a gpay-el, beáll normál árra. Az ott megadott mail cím alapján azonosíthat, mert régen azzal voltam alin regisztrálva, és akkor közvetlenül kártyával fizettem.
Mondjuk érdekes, ha a gpay szó nélkül átad minden adatot... Lakcímet is szerintem, mert szállítási címet SEHOL nem adtam meg, mégse hiányolja az ali a fizetésnél. (Ami egyébként új cím.)[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Vásárolgatok az Ali-tól,utoljára 3 hete történt. Most ismét aktuális lenne, de nem tudok beléni,mert akár hányszor szeretnék, midig a best.aliexpess.com jön be. az valami más lehet, mert ott(is) csak regisztrációval lehetne. Miért nem tudom a szokásost meghívni?Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
atos30
aktív tag
Na én idénre befejeztem.
120 usd értékű motyó még úton van (11.11-ei).Összeadogattam a dolgokat és 465 USD éves vásárlás jött ki. Ebből 44 USD értékben ment a szemétbe a termék (papucs, usb hub (-ebből volt 2 USD-os és 22 USD-os is, mindkettő elhalálozott), pár használhatatlan bizbasz)
A többi termékkel meg vagyok elégedve, kvázi féláron volt (vagy még az alatt) , a hazai árakhoz képest.97 rendelésből egyetlen egyet nem kaptam meg (meg még 9 csomag 11.11-ről), de az az egy az ilyen összecsomagolt 3+-os volt, kihagyták a csomagolásból.
Ha valamikor megjön a 11.11-es rendelések, akkor nem rossz a statisztika. (mondjuk 10% szeméttel eleve számoltam év elején )
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Topikgazda
-
Jar
tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest