Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz Barett 50cal #13646 üzenetére
Töltsd le az OSX-es Synology Assistant app-ot, az megkeresi a helyi hálón, de elvileg e nélkül is meg tudod találni a hálózati helyek között, egy egyszerű SMB meghajtóként Diskstation néven. A NAS-on belül pedig - böngészőbe beírod a NAS IP címét - érdemes beállítani a használni kívánt Apple specifikus dolgokat, pl: afp protokoll, iTunes server, stb.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Barett 50cal
senior tag
Jah ez már megvolt, én arra voltam kiváncsi, hogy ha beirok pár adatot a Forkliftbe akkor a haveromtól vagy a nagymamáméktól is elérem. Amúgy sikerült, a WebDAV(HTTPS)-t választottam majd beirtam az IPcimet és a portot, már működött is Köszi!
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz rootkiller #13645 üzenetére
i-dokiékkal leveleztem tavaly és ők végeznek ilyen szerelést, persze nem olcsó mulatság. Nekem is az volt a kritérium, hogy pluszban szeretnék SSD-t, nem a HDD/ODD helyére. Ha jól emlékszem, 15-20 ezer forint körül volt maga a munkadíj, amit ajánlották és ehhez "ajándékba" járt volna egy belső portalanítás. Akkor nem engedhettem meg magamnak a dolgot átmenetileg, ma meg már új ajánlatot kell kérnem, mert égre-földre keresve sem találom az árajánlatot tartalmazó e-mailt...én nem biztos, hogy nekiugranék házilag.
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
válasz Alvin_ti4200 #13654 üzenetére
Van egy ismerősöm aki a régi 24"-es iMacjét csomószor szétszedte és a legújabb 21.5"-ba is belerakta az SSD-jét, szóval vele kettesben neki merek állni a dolognak.128GB SSD-vel szeretnék Fusion Drive + SuperDrive párost
Artengo TR 990 Pro
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz rootkiller #13655 üzenetére
Nekem az a bajom a Fusion Drive-val, hogy mindenképpen teleírja az SSD-t, miután elkezded használni, nekem pedig arra lenne szükségem, hogy én mondhassam meg, mi menjen oda. Például ha sűrűn használom az Aperture-t, nekem elég lenne, ha a core library az SSD-n lenne, isten őrizz, hogy elkezdje áthúzni rá a RAW fotókat...
-
válasz Alvin_ti4200 #13656 üzenetére
Miért ne? Nem azért vetted, hogy (ki)használva legyen?
Ez éppen olyan dolog, mint amikor kibővíted a memóriát, és arra játszol, hogy minél kevesebbet foglaljon belőle.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
koma106
senior tag
-
Ragnar95
félisten
Mert ugye az SSD-nek jobb, ha kb 10%-nyi hely szabadon van rajta, ráadásul a túl sok írás se feltétlenül hosszabbítja az élettartamát, gondolom ez a gondja a kollégának a FusionDrive-al.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
rootkiller
őstag
válasz koma106 #13658 üzenetére
Egyébként engem érdekelne, hogy meg lehetne-e oldani hogy feltelepülne a rendszer az SSD-re, és a rendszer Felhasználók könyvtárának "gyökere" lenne a HDD "gyökerében"? Tehát nekem bőven elég lenne a 128GB SSD az összes telepített programomnak stbstb, a felhasználói fájljaim meg mind a HDD-n lennének.
Artengo TR 990 Pro
-
koma106
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
Azért Optibaynél számoljatok azzal, hogy USB-s keretbe hiába kerül bele a superdrive, Windowst telepíteni nem lehet róla. Tapasztalat, 2011-es iMac-nél, próbáltam mindent, rEFIt-et is, nem képes USB-ről "legacy" OS-t indítani és kész. A megoldás az volt, hogy VMWare-en keresztül felrakni a Win7-et, generalizálni, majd újraindítani. Azért elég gáz, hogy nem bootol akármilyen OS-t USB-s eszközről.
encapsulation dot1q
-
-
Xero
nagyúr
válasz rootkiller #13661 üzenetére
Természetesen simán megoldható.
Alap esetben a gyári megoldással a teljes user folder költöztethető, de ez kevésbé hatékony. Egyszerűbb, ha a user foldert átköltözteted a HDD-re, majd aliasokat hozol létre róluk az eredeti helyre. Így megoldható, hogy a /Users/Neved/Library az SSD-n maradjon, viszont minden más a HDD-n tanyázzon. Ezzel közel azonos sebesség érhető el mintha az egész SSD-n lenne, viszont nem zabálja fel a helyet.Ha a gyári megoldást választod, akkor némi sebesség csökkenéssel számítani kell, mivel az indításnál és egyéb műveletnél, a HDD-n fog matatni minden a saját Librarydben.
A laptop topicban erről folyt egy kis eszmecsere és végeztem egy mérést is a biztonság kedvéért [link] -
TommyNagz
senior tag
válasz DanielK #13669 üzenetére
Neeem, totál elbeszélünk egymás mellett
Telepíteni / futtatni, ganz egal ebben a szituációban. Jó amit mondasz, de csak Air-en van így. Az iMacben alapból van DVD író normális esetben, így nem ajánlja fel a Boot Camp assistant a pendrive-ra írás lehetőségét. A 2011-es iMac esetében legalább is nem. Egy plist fájl átírásávan hozzá lehet adni az iMac-et is a DVD nélküli gépek listájához, és igen, elkészíti a telepítő pendrive-ot. Bootolni viszont nem tud róla, mert a Firmware-e nem támogatja. USB-ről csak OS X-et tud indítani, mást nem.encapsulation dot1q
-
rjg
őstag
válasz Barett 50cal #13652 üzenetére
Erre jó a saját DynDNS megoldásuk is. Regisztrálj be a NAS-sal a synology.me -re egy aldomaint, onnantól kezdve a NAS user/password párosával bármilyen gépről el tudod érni.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
rii
nagyúr
sziasztok
canon eos 350D-t az OSX miért nem hoz fel? (mount-olja)
miért csak az Image Capture látja a képeket?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz madgie #13676 üzenetére
az az SD-s kártyaolvasók voltak .-)
a.) ebbe meg egy batár nagy CF van
b.) munkahelyi gépe, és valaki úgy beletette, h jobb lenne nem mozgatni, örülök h benne van .-)csak meglepődtem hoyg a kis kompakt Casio Z10 -et felhozza, ezt a nagy komoly gépet meg nem ...
valszeg a 350D túlkoros, hogy ezt tudhatná.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
sweet122
tag
Helloka!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy Mac Minim 2011 mid, ha ez számit, és ha wifin van, akkor a max. letöltési sebesség csak 40MB/s a 80 helyett. Most kipróbáltam kábellel, igy megvan a max sebesség. Mi lehet az oka?
Köszi előre is a válaszokat.
-
n.andras74
aktív tag
Szerintetek idén változni fog a Macmini formavilága, vagy csak a belsejét csiszolják? Esetleg Capsula kocka forma várható?
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
tDr1v3r
veterán
válasz n.andras74 #13682 üzenetére
Teljesen jó így.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
válasz sweet122 #13680 üzenetére
Az teljesen jó sebesség, nem értem miért csoda az, hogy kábeles kapcsolat gyorsabb.
itt írtam a Wifi sebességről pár mondatot.
OSX alatt az option gombot lenyomva kattints a menübár WiFi ikonjára. Ekkor egy részletesebb infót kapsz a kapcsolatról, többek között a gép és a router közötti létrejött kapcsolat sebességről:iStumbler-el kereshetsz olyan csatornát, amit a környéken kevesebben vagy egyáltalán nem használnak, így javíthatod a kapcsolat minőségét, ezáltal a sebességét is.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Ragnar95
félisten
-
Fr3eWar
őstag
Elolvastam ezt a cikket, hogy lehet a home foldert áthelyezni, de én nem szeretném az egészet, csak a letöltések és dokumentumokat.
Ma megkapom az új SSD-t és nem fogok fusiont csinálni, itunes meg alkalmazások az OSX-el együtt mennek az SSD-re a többi meg megy az 500-as winyóra.
Azt szeretném ha a finder oldalablakaában a dokumentumok illetve a letöltések a winyóra vinnének, ott tanyáznának.
Ez hogy oldható meg?
-
Fr3eWar
őstag
Utána többet nem szabadulsz meg tőle.
Nekem most is hogy beraktam az SSD-t egyből javítani akarta a meghajtókat a visszaállításnál.
Új telepítésnél nem dobta be az SSD-t így bementem a lemezkezelőbe ott egyből csak javítás vagy kihagyás volt, de kihagyásnál nem tudsz sehova kattintani, ha javítottam összecsapta a meglévő rendszerrel együtt az 500-as hdd-t meg a 128-as SSD-t. Így a terminálos diskutil corestorage delete után ismét szétválasztva a fusiont tudtam telepíteni az SSD-re. -
Totheground
addikt
Nálatok a kernel_task mennyi ramot eszik (a mennyiből)?
Szerintem nálam az 1.59 giga kicsit sok.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
brumi1024
veterán
válasz Totheground #13694 üzenetére
ML-en 1,43 Gb a 16-ból, Mavericksen(DP2) 1,07 Gb.
-
Fr3eWar
őstag
Végül nem állt össze a képlet az alapján amit leírtál.
Az itteni cikk alapján csináltam meg egyelőre a dokumentumok könyvtárral.
Annyi bajom van, hogy a kedvencek sávban nem a speckó ikon jelenik meg, csak sima mappa ikon, pedig be van állítva neki az egyedi gyári ikon. Ha a gépen kikeresem ott olyan az ikon, meg a finder alsó teljes útvonalában is az egyedi ikon van, cmf+i-nél is, csak a kedvencek sávban nem. Erre van valami trükk? -
TheMarci
addikt
-
Ragnar95
félisten
Valaki felrakta már a Mavericks DP2-t? Ha igen, működik már a Skype, meg az MPlayerX?
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Fr3eWar
őstag
Akkor marad az ikontalanság. Néztem egy másik cikket. Ami színes ikonokat varázsol a feketefehér helyett, arra gondoltam hátha varázsol nekem valamilyet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest