Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
koma106
üzenetére
Ha a legnagyobb hazai APR az IStyle, velük nekem sincs jó tapasztalatom. Megkaptam mindent épségben, de iszonyú lassúak és elérhetetlenek. Garis vagy szervizes ügyet én sem mernék már rájuk bízni.
Telefonos elérhetőség nincs. Emailben napokig tart, mire válaszolnak, van, hogy nem is válaszolnak. Az üzleteikben (pl. Westend) volt, hogy 40 percet álltam sorban, mire sorra kerültem.
Egy elállásnál (még át sem vett terméknél, igazából csak lemondott rendelés) 3 nap volt, mire észrevették, hogy szeretném törölni a rendelést, és 14 nap volt meg újabb emailek, mire visszakaptam a pénzt. Alzánál utoljára egy 14 napos elállásnál (már átvett, kibontott termék) esetén ez az egész órákban volt mérhető.
Az egyetlen indok, ami miatt náluk vásároltam, hogy a bankomnál van 5% kedvezmény oda, felső összeghatár nélkül. Enélkül a közelükbe nem mennék többet, semmilyen extra értéket nem adnak hozzá (csak +1 hetet a szállítási időhöz és tetszhalott ügyfélszolgálatot) ahhoz képest, ha simán közvetlenül az Apple-től vagy más hivatalos viszonteladótól rendel az ember. -
válasz
koma106
üzenetére
Az Intel chipset drivert, szeded az Inteltol. Az AMD GPU drivert szeded az AMD-tol. Ha hasznalod az Ethernetet, akkor a NetXtreme drivert szeded a Broadcomtol. Pont, ahogyan PC-n csinalja az ember. a gep vendora mindig elavult csomagot ad, a te esetedben, meg nem is ad.
-
válasz
koma106
üzenetére
Nem ertem ezt a tulzott bohockodast.
Fogd meg a Boot Camp programot, csinald meg a neked kello particiot es csinald meg a driverkeszletet is vele. Hiszen, a Boot Camp az egy drivercsomag letolto, es particionalo tool. A Windows telepitesehez/bootolasahoz nem szukseges, ehhez az EFI tartalmazza a megfelelo CSM reteget, pont, mintha mezei UEFI-s PC lenne, ahol bekapcsoltad a CSM-et. Ezutan inditsd ujra a geped, mikozben beraktad a Windows 10 telepitomediadat a gepbe (ha CD volt a dobozba, akkor CD-t, ha USB storage, akkor azt), bootold be es telepitsd fel.
Drivereket alapvetoen az OEM-tol telepits, hiszen az Inteles chipset driver, vagy az AMD Radeon driver jobb/ujabb lesz, mint az Apple regebbi drivere, ami a regebbi Windowshoz valo Boot Camp csomagban van. Ha valami hardvereszkozt kicsereltel (pl WiFi-t egy ujabbra), akkor ahhoz nem lesz a te Boot Camp csomagodban driver, hiszen, az nem a 2011-es hanem pl a 2013-as iMachez valo csomagban lenne. Amihez nem talalsz OEM drivert ES szukseged van a funkcionalitasra, ahhoz leszel kenytelen kibanyaszni az Apple csomagbol a drivert es csak azt felrakni.
-
koma106
senior tag
válasz
koma106
üzenetére
Sziasztok! Időközben véglegesedett, iMac 2011 mid gépemre Windows 10-et kell telepítenem a High Sierra mellé. Nem sűrűn csinálok ilyet, meg sem tudom mondani, hogy windowst mikor telepítettem utoljára (talán XP volt). A neten találtam egy követhető leírást, ha valaki tud ennél könnyebbet (ami nem igényel külön eszközöket, szaktudást), az kérem jelezze!

[link] -
válasz
koma106
üzenetére
A BootCamp "csak" egy particionalo. Keszitsd el vele a drivereket, majd csinalj vele particiot. Ezutan bootold be a telepitod es rakd fel a keszitett particiora. Felmehet igy a 10 is, meg ma megmoddolod a telepitot, a 11 is (hiszen, ha meggooglezod, van dokumentacio, amivel fel lehet rakni nem tamogatott gepre, de azt, hogy ez mennyire fog ott mennim, azt neked kell kideriteni
). Viszont mintha pont a napokban jott volna unsupported processor hibauzenet valami Win11 updatenal, szoval, ezzel mindenfele meglepetes erhet. A drivercsomagot en nem automatan telepitenem (ha, nem olyan verziot raksz fel, amit az tamogat, akkor azt hiszem, hogy kezzel-labbal tiltakozik), hanem elsosorban az eredeti vendortol raknam azt, amihez o ad drivert (pl. Broadcom WiFi, vagy az AMD Radeon), es csak akkor hasznalnam az Apple driveret, ha nincs mas elerheto driver. -
cigam
titán
válasz
koma106
üzenetére
Hiába volt anno jó gép, elrepült felette az idő. Plusz a W11 (HW) követelményei elég durvák.
i5-2400s passmark 3157
Egy i3-115g4 mobil processzor kb. a dupláját hozza ( passmark 6153), és egy ilyen CPU-val szerelt laptop 130k-tól kapható újonnan. Egy asztali G7400-al szerelt (passmark 6787) asztali gép már 180k.
Használt üzletiben pedig 57k-ért(!!!) találsz W11-et is futtató modellt (pasamark 5270) 16GB RAM-al. Igaz ehhez még kell egy (használt) monitor is.Ha elég lenne az macOS, és az online MS365/LibreOffice, teljesen használható gép lenne tanulásra is. Tudom, mert egy 2012-es miniről írom ezt a hozzászólást.
-
cigam
titán
válasz
koma106
üzenetére
Esetleg az alapértelmezett oldalakat tölti be, és ezért nem ér rá?
Milyen bővítmények, egyéb hálózati programok (ad filter, proxy, vagy más biztonsági program van telepítve?)---
Letöltöttem a legfrissebb rasbian image fájlt, ami egy zip-be van csomagolva. Ha Finderben dupla klikkel kicsomagolom. Akkor egy .cpgz fájlt készít belőle (újra becsomagolja más formátumba?), ha pedig Forkliftbe kukkantok bele, vagy csak dupla klikkelek, előkerül az img fájl.
A beépített "Archiváló" program hogyhogy nem tud vele mit kezdeni?
-
válasz
koma106
üzenetére
Akkorában nyílik, amekkora a kép, vagy a fájl, de ha nem fér el, akkor amekkora hely van a kijelződön. Ha nyomsz egy alt-ot, akkor az adott ablakon belül 100%-ra nagyítja a tartalmat.
Sajnos az ablak mérete minden esetben akkora, amekkorát a fájl igényel, nem tudod megjegyeztetni. Egyébként ez is bugos néha, mert alkalmanként kisebb méretben jelenik meg, amit az előző fájl alapján pozicionál. Nem tökéletes...
Ha ez nem jó, esetleg használj dedikált képnézegetőt, aminek állíthatod az ablakméretét.
-
válasz
koma106
üzenetére
Ha porosodik, akkor az visszatérő probléma lesz.
Elvileg nem, nekem amikor előjött (11 hónapos korában) akkor azt mondták a szervizben hogy már javított, leszigetelt kijelzőt kap ilyenkor. Mondjuk kétszer futottak neki, az első vibrált, a másodikon meg volt egy borsónyi méretű dead pixel csoport
A harmadik jó lett, azt utána 4 évig használtam kb, ugyanazon a helyen, ugyanolyan körülmények között. A porosodás soha nem jött elő.Persze ez egy egy elemű statisztika

-
viktorhmv
senior tag
válasz
koma106
üzenetére
Sziasztok,
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az építő jellegű és segítőkész hozzászólást!
Okosabb lettem és megkíméltetek egy esetleges csalódástól.Ez a tuningolt MacMini dolog egy jó ötletnek tűnik, utána fogok nézni mindenképpen. Ha ezzel kapcsolatban valakinek van még bármiféle gyakorlati tapasztalata akkor ossza meg velem legyen olyan kedves.
Köszönöm!

-
válasz
koma106
üzenetére
Mert ha nem tudják igazolni a vásárlás időpontját, akkor gyártási napot veszik alapul. Innét meg megint lutri, mert lehet hogy fél évet állt valahol, és akkor ugye neked csak fél év garid van, hiába csak tegnap vetted a jóembertől. Szóval szerencséd volt. Persze lehet ezzel taktikázni is, nyilván egy 1 hónapja piacon levő gépnél ilyen tág intervallum lehetetlen, ott kisebb a kockázat.
Ja és ez is egy több éves belsős infó, azt sosem tudni hogy keverik újra a dolgokat, lehet hogy már nem is így van.
-
joey04
titán
válasz
koma106
üzenetére
Igen, ezekről olvastam, megrémített picit amit a keresési találatokban olvastam. De jobban beleolvasva annyira nem para.
-
koma106
senior tag
válasz
koma106
üzenetére
Sziasztok! Gép a szervizben (iMac - SSD beépítés, portalanítás, hőpasztázás), holnapra kész lesz. Nagyon várom már. Az új SSD-re én fogom telepíteni az OSX-et és gondolkodom, hogy hogyan lenne érdemes majd megosztani az adatokat a HDD (500GB) és SSD (250GB) között. A fusion drive kialakítástól valahogy idegenkedem. Valószínűleg az SSD-n lesz minden, kivéve a Lightroom katalógusomat és az iMovie videókat. Ezek azo,k amelyek nálam sok helyet foglalnak.
Az SSD-n mennyi helyet célszerű szabadon hagyni, hogy a rendszer kiegyensúlyozott maradjon? 10%?

Érdemes esetleg a teljes HOME könyvtárat a HDD-re költöztetni, ne csak a média fájlokat?
El Capitan alatt is így működik (a Home könyvtár áthelyezése másik lemezre)?
-
válasz
koma106
üzenetére
Igen, a szenzoros kábel pontosan erre való. Azért írtam, mert onnét indult a történet hogy a HDD helyett SSD-t akarsz, és úgy vettem ki hogy nem igazán vagy elégedett hogy a superdrive helyére megy, vagy harmadik drive-ként kerül be. Az OWC kábellel elegánsan be lehetne tenni a gyári HDD helyére.
-
koma106
senior tag
válasz
koma106
üzenetére
Rákérdeztem írásban is:
"Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva csak szeretném tisztázni, hogy jól értem-e az alábbiakat:
Az általam említett OWC hőszenzoros kábelt abban az esetben lenne értelme használni, ha a HDD helyére kerülne egy másik HDD/SSD. Ha az SSD harmadik meghajtóként lesz bekötve, nem kell hőszenzoros kábel és az SSD hőmérséklete nem lesz mérhető és nem is kell a gép hűtésébe beavatkozni.
https://eshop.macsales.com/item/OWC/DIDIMACHDD11/"
Válasz:
"Kedves Balázs!
Pontosan így van ahogy le lett írva.

APPSolute"Kedves Chal, kérlek bólogass!

-
válasz
koma106
üzenetére
Sajnos ez ilyen, eleve bukod amúgy a garit hivatalosan, csak ugye csinálják a kis saját bizniszüket a 3rdp cuccok beépítésével, így elnézőek veled ha hozzájuk viszed vissza. De ha már amúgy is megy a kókányolás, akkor egy kérdést azért megérne a dolog szerintem, nem hinném hogy ne hallottak volna az OWC szenzorkebelről (elég nagy alapvetés Apple szerviz/modding körökben, ha az ember iMac-be épít utólag nem apple SSD-t vagy HDD-t), szóval lehet hogy simán vállalnák ugyanolyan feltételekkel.
Szerk: amúgy most ugrott be, hogy valószínűleg félreértek valamit
Hogy lehet egy 2011-es imac még garanciális? Vagy te végig az új SSD garanciájára, illetve magára a szerelési munkára gondoltál? Mert akkor szerintem kicsit túlaggódod, nem kell vele foglalkozni, annyira mindegy már. Ha megpusztul ez a gép, és valami csoda folytán az ő SSD beépítésük miatt, akkor bármekkora összegben fogadok veled hogy nem fogod tudni bizonyítani, és ők sem fogják kifizetni soha. Magát az SSD-t meg a nagyker legarizza majd ha netán tönkremenne, őket marhára nem érdekli hogy miben volt, eleve nem is a gépet kapják meg, hanem csak az SSD-t. -
válasz
koma106
üzenetére
Igen, ez így egyszerűbb/olcsóbb neki, mert a superdrive nem beépített szenzoros, külön vezetéken megy hozzá egy érzékelő, ami rá van ragasztva. Ezt simán át lehet tenni bármire amit a helyére szerelsz. A beépített gyári HDD pedig integrált szenzoros, és valamelyik sata csatlakozóján adja le a szenzor jelét egy a sata által nem használt pin-en. Ehhez persze Apple firmware is kell rá, szóval ezért nem lehet bármilyen HDD-t vagy SSD-t csak úgy betenni a helyére. Az OWC által gyártott sata kábelnél az a trükk, hogy maga a kábel van megbuherálva úgy, hogy ez említett pin-en van egy külső szenzor benne.
-
koma106
senior tag
válasz
koma106
üzenetére
Beszéltem velük. Kiderült, hogy ha harmadik meghajtóként teszik be az SSD-t, akkor nincs hőszenzor. Ha a superdrive helyére, akkor van (áttelepítik a superdrive érzékelőjét). Kicsit csalódott vagyok, hogy egy ilyen neves szerviz csinál ilyet és ha Chal kolléga javaslatára nem kérdezek rá, akkor ki sem derül...
Most dilemmázok, hogy velük csináltassam-e meg, vagy keressek mást. Csak az a baj, hogy kértem még 3 helyről ajánlatot és kivétel nélkül ajánlották ezt a megoldást (is). Szóval lehet marad az APPsolute és a superdrive helyére kerül az SSD. -
válasz
koma106
üzenetére
Nem tudom honnét veszik, árulják ezt külön és kitben is. Ha rákérdezel és nem tudják miről van szó, vagy azt mondják hogy szoftveresen oldják meg, akkor kerüld el őket messzire.
Így néz ki amúgy az OWC-s kábel kitben (lehet hogy más is gyárt rajtuk kívül már, annyira nem követem, régen csak náluk volt):
-
válasz
koma106
üzenetére
Kérdezz rá még arra, hogy hőszenzort is szerelnek e a gépbe, nehogy beszívd ezzel. Bár nem hinném hogy manapság nevesebb bolt csinál ilyet, de jobb a békesség. Régebben divat volt, hogy nem tették be (nem is tudtak róla hogy lehet/kell), és telepítettek inkább egy Fancontrolt a kliens gépére (aztán Windowst bootolva jött a meglepetés). Sajnos még itt is volt olyan fórumtárs aki büszkén mesélte hogy szervizben dolgozik és ők így csinálják, és eddig még nem panaszkodott senki

-
r4z
nagyúr
válasz
koma106
üzenetére
Megéri a bővítés, a telepítést-költöztetést pedig otthon is meg tudod oldani.
Ha már bent van az SSD, én a következőket csinálnám, de javítson ki valaki, ha hibát talál a gondolatmenetemben.
- Bootolás HDD-ről, TIME MACHINE DEAKTIVÁLÁS! OS X telepítő letöltése, indítása, rendszer telepítése az SSD-re.
- Bootolás Recovery módban, a Disk Utilityben nevezd át az SSD partícióját mondjuk Macintosh SSD-re, hogy ne zavarjon össze bootoláskor (duplaklikk a partíció nevén)
- Bootolás SSD-ről, ideiglenes fiók létrehozása, onnan Migration Assistant indítása
- Migration Assistantban forrásként jelöld meg a belső HDD-t vagy a TM mentést, jelöld ki azokat a dolgokat, amiket az SSD-n szeretnél látni, aztán hagyd, hogy végezze a dolgát.
- Bootolás SSD-ről, a HDD-n maradó fájlokat helyezd át egy külön mappába a HDD gyökerében, a többit gyalulhatod. A Time Machine-t állítsd be, hogy biztosan mentsen mindent, amit szeretnél, kapcsold be, és kész is vagy. -
koma106
senior tag
válasz
koma106
üzenetére
Úgy néz ki végre élesedik az SSD bővítés projekt.
iMac 21.5 2011 mid alap modell 250 GB SSD bővítés, gép belső takarítással, pasztázással. 57,5k lenne az Appsolute-nál.
250GB 850EVO SSD 2 év garival 30,5k
SSD szett 9k (superdrive is a helyén marad)
takarítás és pasztázás 18k+5-10k-t kérnének egy rendszertelepítésért is (attól függően, hogy "üres" rendszer vagy adat visszaállítás is van benne)
1. Mit gondoltok, szerintetek megéri a bővítés, ha még 4-5 évig szeretném ezt a gépet használni?
2. A rendszertelepítést szerintetek meg tudom oldani én is egy telepítő pendrive segítségével, vagy SSD-re telepíteni bonyolultabb? A telepítést követően szükséges valamilyen extra beállítás az SSD miatt (fusion-t nem szeretnék)? A rendszert és a fontosabb, gyors elérést igénylő doksikat az SSD-n tárolnám, a többit (jellemzően fotók és saját videók) a belső HDD-n, a maradék (torrent és TM) pedig külső FW HDD-n lenne.
3. A jelenlegi, gépben lévő 500GB-os HDD-ről folyamatosan van TM mentésem egy külső HDD-re. Ha az SSD-re feltelepítek egy új OSX-et, akkor azzal a rendszerrel meg tudom majd keresni a küldő HDD-n lévő TM mentésemet és arról kibogarászhatom, hogy mi kell belőle, vagy a TM mentést csak teljes visszaállításra tudnám használni?
4. Létezik valamilyen alkalmazás ami a jelenlegi rendszerbállításokat és telepített szoftverek listáját megjegyzi, amit aztán mankóként használhatok az új rendszer testreszabásakor?
-
válasz
koma106
üzenetére
Nekem fel sem tűnt a kattintás hiánya, csak mostanában, hogy nem tudtam belekattintani a bejelentkezési mezőkbe. Még az is lehet, hogy valami rossz benne, mert biztosan voltak olyan pillanatok, amikor rányomtam, vagy rákönyököltem, stb. Este megvizsgálom, és szétszedem ha kell. De ez akkor is ciki.. 2 évig így használtam.

-
daniel909
addikt
válasz
koma106
üzenetére
végül dobtam a vga dolgot. sokat lehet vele szívni. valamiért a mini nem érzékelte h fullhd a monitor és az alacsony felbontásokat erőltette. persze lehet h az átalakítókábellel volt a gond, nem tú8l márkás, nem is volt drága.
vettem egy dvi-hdmi átalakító kábelt, így minden szép és jó. gyönyörű 1080p felbontást élvezem végre.
ezt azért írom le hátha valaki így jár a jövőben.
-
válasz
koma106
üzenetére
Malmoztam rajta sokat, hogy SSD + HDD legyen e, vagy csak SSD, de egyrészt kellett a terabyteos méret, másrészt a superdrive helyére sem akartam ssd-t gányolni (én ilyen hülye vagyok, hogy akkor érzem jó magam ha minden gyári). Aztán így lett végül SSHD (seagate 2Tb). Nyilván az SSD-nél lassabb, de a HDD-nél azért mérföldekkel jobb, nekem bejött, nem bántam meg.
A beépítés úgy ment, hogy vettem hozzá egy ODD szenzorkábelt, de a te gépednél ez nem járható, ott már máshogy van megoldva (ha jól rémlik a sata tápkábelbe kell a szenzorjelet bevezetni).
-
Ragnar95
félisten
válasz
koma106
üzenetére
A helyedben én mindenképp SSD-t raknék inkább a gépbe, nekem is így volt megoldva az iMacnél, akár a HDD helyére mehet az SSD és külső rackbe a HDD vagy ODD helyére valamelyik, ha arra nincs szükséged.
Sokkal gyorsabb az SSD, mint az SSHD és ha akarod, Fusion Drive-ot is csinálhatsz belőle, így a tárhelyed is nagy lesz, cserébe a gyorsaság is megmarad a gyakran használt appok esetén. -
Eriqo
csendes tag
válasz
koma106
üzenetére
Én is pont ebben a cipőben voltam 1 hónapja. Egy Toshiba 1TB-os külső HDD-t vettem és az NTFS mellett döntöttem, többek között mert ha rádugom TV-re a vinyót, az NTFS-el biztos nem lesz gond.
Az alábbi videót nézd végig, én ez alapján csináltam, hogy az osx tudjon írni NTFS meghajtóra:
(a szükséges 3 program a kommentek közt lesz)https://www.youtube.com/watch?v=aIjS5jDigwE
-
blakey
titán
válasz
koma106
üzenetére
exFAT, NTFS, amelyik szimpatikus, de ha NTFS-re formázod akkor win-nel formázd és Mac-re kell kiegészítő app, hogy írni is tudja, pl. Tuxera NTFS, Paragon NTFS.
(#20626) koma106
Stabil megoldás nincs, nálam NTFS-re vannak formázva, így minden eszközzel kompatibilis, exFAT is működőképes és nem hinném, hogy gyengébb lenne. Csak a két gép között "utazna"? Más eszközre nem csatlakoztatnád? -
-
nauro
aktív tag
válasz
koma106
üzenetére
Végülis úgysem használom sokat a cd olvasót. Fusion Drive utólag is megoldható? Használja így valaki? Bár lehet jobb megoldás, ha én döntöm el, hogy mi hol van.
Chal: köszönöm A hosszú tájékoztatás. Akkor mindenképp a második variáció lesz ezzel nem érdemes vesződni. Ettől függetlenül remélem HDD-t lehet nyugodtan bővíteni nagyobra, például egy Wd Green re.
-
válasz
koma106
üzenetére
Ez a wifi nem kerek a Yosemite-ban: update után egyszerűen nem csatlakozott a wifihez (se g-hez, se n-hez), miközben más eszközök látták a wifit. Újra kellett indítanom a routert, meg a notebookot is párszor, mire hajlandó volt csatlakozni.
Egyébként pedig a legfrissebb MB Airen konkrétan lassabb mint a Mavericks.
-
koma106
senior tag
-
czanga
őstag
válasz
koma106
üzenetére
A memória dolgot néztem énis tegnap, de az LP low power-t takar, ami nem feltétlen jelenti azt, hogy nem bővíthető, forrasztott memóriáról van szó. Az más kérdés, ha lennének olyan genyók, hogy normál nem LP memóriát nem kezelné "véletlenül" szoftveresen.
Várjuk meg szerintem amíg iFixit szétkapja, és minden kiderül.

-
cigam
titán
válasz
koma106
üzenetére
Nem értem mi ez a világvége hangulat.
A mini ott folytatja, ahol elkezdte. Nem tudok olyan általános otthoni feladatot, ami 4 magos I7-et igényel.
1-2 emberke húzza a szája szélét, hogy nem tudja fél profi gépnek használni.
Amúgy meg a legnagyobb gép van amiben jobb is 3104/6509, mint a "régi" i7 2909/11319. (geekbench single/multi)
+ 23k-val olcsóbb a legkissebb gép! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- További aktív témák...
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók: BLACK NOVEMBER -30%
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4051, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

). Viszont mintha pont a napokban jott volna unsupported processor hibauzenet valami Win11 updatenal, szoval, ezzel mindenfele meglepetes erhet. A drivercsomagot en nem automatan telepitenem (ha, nem olyan verziot raksz fel, amit az tamogat, akkor azt hiszem, hogy kezzel-labbal tiltakozik), hanem elsosorban az eredeti vendortol raknam azt, amihez o ad drivert (pl. Broadcom WiFi, vagy az AMD Radeon), es csak akkor hasznalnam az Apple driveret, ha nincs mas elerheto driver.
csak 2D

TigerCat