- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
madgie #42642 üzenetére
Szóval értem én, hogy sokaknak fontos a minél több Hertz, az analógos ultra low motion blur, de a hétköznapi ember tökeéletesen elvan a 60 Hz-s LCD-n és egy kummányit nem vesz észre abból sem, ha kicserélnék 240 Hz-esre.
Ki írta ennek ellenkezőjét?
Pont ezt taglaltam, hogy mekkora szívás, ha rákattan a szemed erre, mert marad az OLED ami borsos még. Pedig talán ez számít legkevésbé egy monitor tulajdonságai között Egyébként akinek rossz a szeme az nem fogja még annyira sem kiszúrni. 120 Hz pedig elég messze van a CRT-től. Elméletileg 1000 Hz lenne hasonló. Hol van az még. Én személy szerint a 144 Hz-et tartom minimumnak. 240-nél már tényleg sokkal nyugodtabb a kép. 120 Hz-et én sem érzem akkora durranásnak monitorokon. Inkább telefonon látványos a 60 vs 120 Hz, de van akit ott sem zavar, hogy homályos a mozgás. A film 24p egy teljesen más történet. Ne keverjük ide.
-
blakey
titán
-
madgie
titán
válasz
madgie #41955 üzenetére
Meg is jött a gép, egy 16 GB M1 Mini az én 8 gigásomhoz képest... no, direkt költözési asszisztenssel húztam át rá mindent, nehogy az legyen, hogy ja, új oprendszer, biztos azért jobb.
Srácok, 4K videókat vágok FCP-ben, főleg H265-öt, 10 biteseket, de bakker, a 8 GB ram az már biztosan lóf@sz erre. Másfél évig 16 gigás M1 Airem volt, most volt kis ideig 8GB iMac M1, meg az M1 Mini alapmodell... de ezek a 8 GB ramos modellek egyszerűen használhatatlanok voltak erre a célra, még akkor is folyamatosan strandlabdázott a Final Cut, ha minden mást becsuktam a háttérben.Annyian, annyiféleképp leírták (itt is), hogy elég a 8 GB... nos, ha ilyesmi melóra kell, akkor nem, nem elég, nagyon nem
szerk: lehet az is megfogta, hogy egy 4K kijelzőn retina 6K felbontáson használtam, na de ebből nem engedek, a Retina kijelzőkhöz képest ez az az állapot, ahol normál nézési távolságból nem ronda a UI.
-
-Skylake-
addikt
válasz
madgie #41836 üzenetére
tisztaban voltam vele, hogy rosszabb lesz csak azzal nem hogy ennyire. az biztos, hogy a parja az a 2723QE lesz, szerettem volna gyors monitort de ezt nem vagyok hajlando nezni, ez lesz majd a szelso, a fo monitor meg ennek a lassu, de 4K valtozata
(elallas nem jatszik, afas, tehat ez most egy darabig biztosan marad, de legalabb nem egyszerre vettem kettot...)
mindenesetre legyen ez egy tanulsag mindenkinek, hogy semmi ertelme a neten a szep kis tablazatoknak, hogy jajj a 110 meg a 220 a jo es minden ami kozte van az nem idealis.
nem a faszt nem... konkretan mikor eloszor bekapcsoltam azt hittem nem nativ felbontason megy, mondom jezusom allitsuk be gyorsan. es akkor rajottem hogy ja, be van. -
miresz
veterán
válasz
madgie #41698 üzenetére
Igen tudom, én is tőlük vettem, nekem is olyan van egy 1Tb-os WD SSD-vel, de én úgy tudom nem támogat Nvme SSD-ket csak M.2 SATA-t.
Szerk: Úgy nézem kétféle van. [link] Ami neked van az akkor újabb ezek szerint, pedig én sem vettem régen, pontosabban karácsonykor, akkor még csak M.2 SATA létezett belőle.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
madgie #41587 üzenetére
Vagy a Macbook-ot kötöd be Type C - DP kábellal.
Van lehetőséged. Amúgy ahogy olvastam a Type C az DP alternatíva, annyi különbséggel hogy hogy a Type C-n keresztül 65W-ig tud tölteni is, szóval elvileg tudod a Macbook-ot tölteni rajta keresztül.
A kábelmanagment amúgy mennyire gagyi? Fotókon nem túl bizalomgerjesztő az a műanyag.
-
Czo
addikt
válasz
madgie #41498 üzenetére
Nekem az osszes porosodott. A 2006-osban meg 2-3 evesen az Apple csinalt gratisz kijelzocseret is a foltosodas miatt, de a cserelt is befoltosodott. Egyszeruen, ezek a kijelzok nem ugy vannak kitalalva, hogy van mellettuk ventillator. Nekem van folt a 27"-es Thunderbolt Displayen is.
Ah, a 24"-es iMac alig volt hasznalva, mivel nem tudom, hogy mikor megyek haza, igy meg jo ideig, csak az MBP-t fogom nyomkodni.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
madgie #41474 üzenetére
Az egy 24 colos új gyári iMac?
Nagyon durva jesszusom ,azonnal küld vissza.Garancia úgy tudom felhősödésre nincs ,azt a vásárlástól számított 3 vagy 14 napon belül kellett volna jelezni.
Sztem add vissza akitől vetted ,ha csak nem vagy szerencsésebb és kicseréli neked a gyártó. -
ddsteel
aktív tag
válasz
madgie #41474 üzenetére
Ez tényleg nem néz ki jól. Én MacMinin tolom DELL monitorral, de az minden szögből teljesen ködmentes akármilyen külső fényviszonyok mellett. Legalább 7-8 éves a monitor, de még mindig szép képe van. Régen (nagyon régen, 2014 körül) 27-es iMacen dolgoztam, akkor emlékszem ilyen fényre, meg koszosodásra is (por belemegy) és voltak videók, hogy kell szétszedni és tisztítani. Itt nyilván nem erről van szó, mert új gép, és nem is kosz, de ilyen világos foltokra emlékszem azért az iMaces időkből. Nem tetszett nekem sem már akkor sem. Azóta nem tudták ezt megoldani? (sőt még rosszabb, mint a régi gépeden?) Fura.
-
madgie
titán
válasz
madgie #41419 üzenetére
Na, ma reggel Final Cut projektek vártak rám és megint elkezdett annyira akadozni, szaggatni, röplabdázni, hogy nyomtam rá egy Ventura downgrade-et. És ennyitől rendbe jött, most pakoltam rá a LR-t Final Cutot, pluginokat, stb és repül minden... kopp-kopp.
A Sonoma is friss gépre ment, nem is értem...
-
válasz
madgie #41327 üzenetére
Nem kétlem. 4K/50p HEVC az más, nem éppen egy photoshoppolás.
Egyébként a "mezítlábas" azt jelenti, hogy 8GB RAM-mal? Mert ha azzal is ennyire jó élményt adott az Air, akkor még egy példa arra, amit a mekbúk topikban bizonygattam, hogy átlagembernek nem szükséges kifizetnie az Apple-adót a plusz RAM-ra (a Tiéd már nem átlag-felhasználás, de épp ezért, ha az is faszán ment).Amint mondtam, én mindig a DxO Optics Pro-t ill. utódját, a DxO PhotoLab-et használtam/használom a Lr helyett (igazából nem is értem, miért nem terjedt el idehaza jobban a fotósok körében), annak korabeli verzióját már a Core2 Duo-s 2009-es iMac-en is használtam nagy megelégedéssel. PsE-ből még megvan a 2019-es az iMac-en, de ez az utolsó Adobe szoftverem, mert nagyon berágtam rájuk. Ezek mind gördülékenyen mennek a 2017-es iMac-en. Amikor a DxO-ban a batch feldolgozás elindul többféle (nálam általában három) output specifikációval mondjuk 200 képre, akkor nyilván kell a várni rendesen, de ez az az idő, amikor az ember "megnyomja az entert", majd félórás szünetet tart (kávé, tea, süti, kinek mi).
Hogy mehet gyorsabban? Hát persze. De hogy egy 13-as Air képernyőjén nézzem az egészet, azt nem tudtam megszokni (túl pici a kijelző), az egyébként Windowshoz/Linuxhoz kvajó Eizo monitoraimon pedig ótvarszar a macOS képe, mert nem esik a felbontásuk az Apple által "szeretett" PPI-tartományokba. Szóval a képfeldolgozások (főleg a photoshoppolás) akkor is maradtak az iMac-en, amikor már volt M1 Air-em, de közben (nem emiatt) nagyon legyérült a fotós tevékenységem. Persze így, hogy megvan a Studio Display, már teljesen más a helyzet.
A helyzet az, hogy a 27-es iMac-eknek zseniálisan jó a kijelzőjük. Akik akkoriban drágállták (az enyém 850ezerbe került, az nem kevés pénz volt 2017 végén, amikor vettem), azoknak akkor is magyarázni kellett, hogy ha levonod egy ilyen minőségű monitor értékét, akkor egyből olcsóvá válik a hasonló felszereltségű minihez képest is. Arról nem is szólva, hogy még ma is igazából csak a megfizethetetlen árú Pro Display XDR-nek jobb a képe (A Studio Display pontosan olyan képminőséget ad, mint egy 27-es Retina iMac, ami nem véletlen). Én pedig az a "fotós" vagyok, aki a képminőséget favorizálja a fotók szerkesztésénél. NEM minden a sebességről szól.Sokszor úgy dolgoztam, hogy az Air-en megvágtam az anyagot, majd az iMac-re vittem át külső SSD-n lecsekkolni, stimmel-e az élesség stb.
ugye-ugye
-
válasz
madgie #41314 üzenetére
Csak az érdekelne, hogy amikor még csak az inteles gépek voltak, akkor nem is használtál Lightroom-ot ill. Photoshop-ot? Mert ha igen, akkor csak nem lehetett akkora kínszenvedés, mint írod. Venturáig az én tapasztalatom szerint nem romlott a 2017-es iMac teljesítménye (sőt!), Sonoma meg (hivatalosan) fel sem megy rá. Vagy a Lr újabb kiadásai lassultak annyira be inteles konfigon?
(mondjuk én amatőr fotósként mindig is inkább DxO-t használtam Lr helyett, és a PsE-t is kidobtam az Affinity javára, pont azért mert nem futott az M1-en).
Az M1 megjelenésével nem váltak használhatatlanná az inteles gépek olyan applikációkkal, amik korábban jól működtek, és attól még, hogy van jobb gép, nem válik valami használhatatlan trágyává egyik napról a másikra. Ne csináljunk már ilyen fekete/fehér dolgot ebből is.(én kitartok amellett a véleményem mellett, hogy egy 27 colos /minél fiatalabb/ Retina iMac használati értéke /amatőr/ fotós célokra még mindig igen magas, és ezt egy M-es mini-vel csak jóval nagyobb összegből tudod kihozni. Az inteles iMac-ek és Macbook-ok le-ócskavasozása igen népszerű lett a PH-n néhány hangadó miatt, de én próbálok még ésszerűen gondolkodni: ha tudja az ember, hogy mire akarja őket használni, ezek pont olyan jó gépek lehetnek, mint akár 10 évvvel ezelőtt voltak, csak vannak már jobbak is. Ja és mégegy: nem hazabeszélek: JELENLEG van M-es pro gépem, van Studio Display-em, és van 27-es inteles iMac-em, szóval van némi aktuális összehasonlítási alapom, tehát a véleményem nem hipotézisekre és nem is anyagi okokból meghozott kompromisszumokra épül)
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
madgie #41317 üzenetére
Jah, az kimaradt nekem.
Igazából amúgy a legnehezebb rész az amikor a kijelzőt kell leválasztani a házról.
MÁS:
Utána jártam, a 2017-es iMac az nagyon érzékeny és válogatós a blade SSD-re. Azt a fajtát amit elfogad az csak a mid 2017 iMac 5K és 4K valamint a Mac Mini late 2014-be jó. Így tehát nem fogok vele szórakozni, viszont Sata-n vajon ugyan úgy érzékeny lehet vagy bármelyik megfelelhet szerintetek? -
daneel_hu
addikt
válasz
madgie #41314 üzenetére
"Fotósként az is számít (sőt), hogy egy sorozatot úgy tudjak szerkeszteni, hogy nem esek ki minden fél percben a flow-ból, mert töltikézik valamit a gép. Egy M1-es akármin eleve úgy tudsz Lightroom Library-ban flag-elni, hogy gyakorlatilag soha nem akad meg, így eszméletlen gyorsan meg tudod csinálni az előválogatást, ami egy akadozós gépen borzalmas "élmény"."
Szépen megfogalmaztad.
Az adobe többi cuccával is pont ugyanez a helyzet. M-es gépen ez nem probléma.
Persze ha valaki 2012-es szoftvereket használ akkor jó lehet egy 10 éves masina is, de az újabbak jobban mennek az M-es masinákon. Ez van. -
válasz
madgie #41246 üzenetére
Ha beáldozod a 27 colos iMac-edet, akkor ki lehet belezni, és lehet Aliexpresszen driverboardot kapni, amivel 5K monitorrá varázsolod. A képe olyan lesz, mint egy Studio display-é, mert kb ugyanaz az LCD panel a Studio Display-ekben. Luke miani-nak van a folyamatról videója, ő megcsinálta. Kamerát is tett bele, hang persze nem jön majd ki belőle.
Én sajnáltam szegén iMac-et, ahhoz még túl jó gép szerintem, szóval inkább vettem egy StudioDisplay-t.Egyébként, csak érdekességként: M2Pro MBP 4 képernyővel és mellette az iMac Universl Controllal vezérelve (balról jobbra: 2 db Eizo FlexScan, az MBP beépített képernyője, Studio Display és a 2017-es iMac)
-
joey04
titán
válasz
madgie #41246 üzenetére
Nem rossz ötlet amúgy. Az a baj, hogy monitornak nekem ez a mostani 31.5" kb a vége, monitornak a 27 is elég lenne, a 42 meg nagy lenne, de amióta keveset nézek TV-t (mármint filmet, sorozatot, nem tv adást, azt évek óta nem, max F1) ezen nézek mindent, oda meg kevés lenne a 27". Ez a 30" körüli méret az, ami mindenre jó.
-
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
madgie #40465 üzenetére
Attól függ mire használod ,de nyilván nagy hardver igényes munkák ezekkel már sokra nem lehet menni.
Ennek ellenére minden másra még mindig tökéletesen elég ,nálam a 2015-is 27-es iMac-nek sincs semmi hangja (én még nem nagyon hallottam) ,ezekkel csinálom a zenéket ,keverés ,master és még minden mást ami csak létezik videóvágáson és játékok futtatásán kívül.
Én úgy gondolom ezek a cuccok még mindig elég nagy értéket képviselnek ,és ahhoz képest a mai használt piaci árukat simán megérik ha hibátlan a termék és tiszta forrásból származnak.
Én imádom őket ,Szerk.
Videóvágásra azért még a 2020-as 10700k s konfigot simán odateszem.
Jó cuccok még ezek , -
-Skylake-
addikt
válasz
madgie #39667 üzenetére
m2 mini 16/512 + Lg ultrafine 27" 5K : 499e+ 370e : 869e
m1 imac 16/512 base (! kevesebb usb, nincs vezetekes net) : 849enyilvan kulonbseg meg hogy nincs eger meg bill, de na. 27" 5k kicsit mas dimenzio ha valaki ennyire igenyli. btw ugye azt neked pont 27" wqhd-ra skalazza a gui alapbeallitason, ugye ott kenyelemes a felbontas meretre. tehat peeeeeersze nem lesz ugyan az, de hogy csak mondom 370k-bol 144hz, OLED wqhd monitorra is lehet menni. Meg sima IPS-re 120k-ert mar kb kivaloakra. ugy mar nyilvan nem is kerdes.
ez az imac amire szanva van arra tul sok megkotes, amire jo lenne arra hasznalhatatlanul kicsi. egy olyan "mindenes" tanulos/bongeszos/youtubeozos/kapcsolattartos eszkoz amin nagyon kenyelmesen el lehet lenni, csak barmit kezdesz el ugy indul,m hogy itt van 24". es azt nehez mire velni szerintem, foleg ilyen mocsok dragan. -
Geresics
addikt
válasz
madgie #39667 üzenetére
Ha minit vennék, akkor azt kénytelen volnék a TV-re kötni (LG OLED55C2), de akkor még kell hozzá vezetéknélküli bill+egér, de pont nem szeretnék a nappaliban ragadni ezzel, pedig a legolcsóbb megoldás ez volna. Amolyan végső mencsvárnak tartogatom, de tuti akkor is marad a 8/256, a többi felára irreálisan sok (szerintem), viszont akkor lehet M2 lesz, és zsír új.
-
vadkörte
addikt
válasz
madgie #39205 üzenetére
"...a lónak a micsodáját, azt fogok én azért annyit fizetni."
Hogy lehetsz ilyen fillérszekszuáló???800E egy 27"-os monitorért igazán aprópénz...
Amihez a VESA adaptert is úgy kell külön kérni, vagy majdnem 200E-ért veszel egy állítható állványt (a kinézete korrekt, de akkor is, a VESA adapter meg eléggé KTSZ-es kókánynak látszik, akkor is ha nem az...)
Bár a nyomott alma mintás törlőkendő 10E-ért, vagy az "okoskulacs" 42E-ért is hmmm... érdekes.#39203 soundsonic
"Szerkesztesre meg affinityvel probalkozom PS helyett."Ha a megszokáson kívül nem köt semmi a PS-hez, akkor az Affinity programjai teljes mértékben ki tudják váltani az Adobe termékeit. Az universal licensz-szel egyszerre három platformon - Windows, MacOS, iPadOS - is használhatod a programokat. Egyedül a CameraRAW hiányzik de az nagyon.
-
hibavissza
veterán
válasz
madgie #38991 üzenetére
Van egy olcsóbb 2 TB USB 3.2 nvme külső rack rákötve mentésnek. Az hozza ezt a 900+ MBps-t. Ami ugye elmarad a Mac Mini USB 3.2 port elméleti 1250 MBps értékétől....
Nyitott projektek alá kellett volna még egy 2 TB-os külső rack. Gondoltam lövök valami gyorsabbat az OWC 1300 MBps értékénél. Nem tudok.
A matricán kívül itt senkinek köze nincs a TB3 5000 MBps elméleti maximum értékéhez. Nagyon moslék módon van ez az egész összehozva. Olyan mintha a Toyotámra gyárilag Ferrari embléma kerülne, mert tud annyival és olyan úton menni mint egy Ferrari. Ami igaz. A Ferrari is tud 190-nel menni lejtős autópályán.
Anno leteszteltem és nem éreztem különbséget, hogy a 900-as vagy 1300-as SSD-n van a cache....csak gondoltam hátha tisztább-szárazabb érzés, ha jobbat veszek. Nincs. Ahhoz meg drágák és macerás a visszaküldés, hogy kísérletezgessek.
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
madgie #34900 üzenetére
Össze-vissza vannak a ramok berakva feltételezem...
Én amit vettem kit- et csak azokat használom ,a gyári kit- et meg szépen kivettem és elraktam az iMac dobozba.Ja igen ,és ajánlott csak 2db modult használni ,hiába megy bele 4 ,ez a PC világban is így a helyesebb.
A 2- es és a 4- es foglalatba , -
Snoop-y
veterán
válasz
madgie #30842 üzenetére
Akkor meg jo is lehetsz.
Teamdrive-ot is letre tudsz hozni mondjuk kolleganak es azt o is tudja irni sima gmail-es account-al.
Viszont a file ownership a team-e marad barmit letrehoz azt te is latod nem is tudja meg veletlenul sem elrontani. Ha jon uj kollega vagy akarki csak berantod a team-be az ahhoz a drivehoz tartozo fileokat automatikusan latni fogja. -
Snoop-y
veterán
válasz
madgie #30835 üzenetére
Elvileg van korlat (5 fotol korlatlan) de nincs enforceolva
es azert ez nem ugyanaz mint anno a onedrive korlatlanja 3 marek szotyiert. Ez egy business elofizu.+ van "smartsync" igaz itt File streamnek hivjak. Szoval nem kell mindent syncelni de ki tudsz valasztani dolgokat ,hogy mi legyen meg offline is.
-
-
válasz
madgie #29769 üzenetére
Nem csak simán Finderből és parancssorból próbálgattam.(Addig amíg elpattant benne valami, már az újraindítás se ment neki, csak a hátsó nyomógombot hosszan nyomva lehetett lelőni.) Viszont ez jót tett neki, mert most pöc-röff felcsatolta.
Mondjuk zavarba jön az ékezetes fájloktól, és nem túl stabil a kapcsolat, mert gondol egyett és bontja a kapcsolatot, amit utána már nem lehet fellépíteni. Connect to server, kiválasztom a megosztás, klikk a Connect-re, felvillan a kapcsolódás ablak, aztán el is tünik, de a megosztás nem jelenik meg a Finder-ben. -
-
madgie
titán
válasz
madgie #29164 üzenetére
Most nézem, lent is van az ára most ennek a Kingstonnak az Alzánál (64 ezer forint), ami ugyan nem hazai webshop, de 60 hó garit adnak rá, meg végső esetben számla van, a gyártóhoz is tudok fordulni. Berendeltem egyet, megvárom, kihozzák-e ennyiért, utána majd veszek mellé USB-C házat.
-
r4z
nagyúr
válasz
madgie #29161 üzenetére
Papiron jonak tunik, es nem is overkill a 10Gbps csatolohoz. Realisan szerintem olyan 850-900MB/s throughput varhato tole, sima 5Gbps USB3-mal 400 felett van valamivel a plafon.
(#29162) amulet: Az Apple Musicon levo zenek nem a te tulajdonodat kepezik, ugyhogy nem tudod oket felhasznalni. Be kell szerezned az adott zeneket az iTunes Store-bol vagy egyeb forrasbol.
-
blakey
titán
válasz
madgie #28835 üzenetére
Én annyit tudok írni, hogy brutál stabil, semmi anomália, egyszerre több program van nyítva, mindegyik dolgozik, renderelés, letöltés, feltötlés és problémamentes. Én csak ajánlani tudom, de csak Evo 850+Orico házzal van tapasztalatom, tényleg hibátlan.
-
blakey
titán
válasz
madgie #28832 üzenetére
Akkor rossz házat és/vagy SSD-t választottál. Evo850+Orico ház hibátlanul működik, erősen megdolgoztatott körülmények között, ez a munkaeszközöm, napi szinten több gigabájt Photoshop, Indesign, Illustrator és egyéb munkákkal terhelve. Egy rossz szavam nem lehet brutál jó az i7-es Minim, persze 16GB RAM-mal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged