- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az megvan hogy egy 15 éves cikk/program az akkori OS akkori widgetjeihez? Tippre már a kód maradékát is kipucolták azóta a macOS-ből.
Szabikaa20
Esetleg: [link] -
Sosem dolgoztam még ekkora méretű képekkel. Gyanítom a igényelne a munkafolyamat kvázi végtelen memóriát. Bizonyára a mac háttértára miatt gyors a swappelés, de az a tuti, ha a lehető legtöbb dolog a memóriában van.
Talán érdemes lenne megvárni a holnap esti (magyar idő szerint 19:00) bejelentést, hátha lesz combosabb mac mini, amit már akár 64GB rammal is meg lehet venni (gondolom jó drágán).
Ha pedig alacsony a költségvetés, akkor pedig érdemesebb lehet valahol kipróbálni (ha nem céges számlára veszed, (vagy ha igen, akkor olyan helyen, ahol 30 napig ennek ellenére visszaküldheted). Ha jó, marad, ha nem, akkor visszaküldöd.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ugye korábban arról volt szó, hohy a 10 után nem lesz új windows. Valamiért mégis lett, gondolom okkal, szerintem. Mivel az üzleti szferaban momdhatni alap a tpm, sztem ez megmagyarazza. Az meg, hogy a 6k széria intel nem tamogatott a 7k pedig igen, valahol mwghuztak a vonalat.. En ihy gondolom.
-
Kis bepótólni való: Apple Event November 10, 2020
-
Syl
nagyúr
-
-
-
rii
nagyúr
azt mondja, egy idő után - cannot be copied -
The request timed out.megszakad a net, és nem bírja a forklift se kezelni?
error handnling-et beállítottam 99-re
-
rii
nagyúr
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Igen. Nekem van egy Satechi USB hubom hozzá, amin van Hdmi csati pl. Nem véletlenül. 4k-t visz még, azt tudom, de csak néhány alkalmazás az egyelőre, ami nem csak tükröz, hanem 2 kijelzőt kezel, pl. Photos, iMovie, Procreate, Lightroom, és még pár, amit nem jegyeztem meg.
-
moleculez
veterán
Nekem 2017-és iPad Pro van. 38mpx dng fileokat gond nélkül dolgozza meg, pl az Affinity Photo. Nemrég 4k 60fps klippekbol vágtam össze egy videót, az is szépen gond nélkül megvolt. Nagyjából összerakni egy képet, profi minőségben tökéletes. Tényleges munkára azért nem ajánlanám, de simán megvan a helye a workflowban. Pl brushokat Apple Pencillel felrakod, aztán át gépre befejezni.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Más okokból nem lesz alkalmas gép helyett, de 2019-ben lesz rá teljes értékű PS, most még nincsen, csak hasonló és a bemutatón a tiédhez hasonló méretű fájlokkal dolgoztak.
Én megvárnám a PS kiadását és az azt követő első felhasználói visszajelzéseket és mindenképpen fenntartanék mellette egy gépet, ha nem is azon szerkesztenék (már ha menne).
-
Ear001
addikt
-
-
Mattb
senior tag
Nem izgat a fogyasztás , nem éjjel nappal megy. Csak néha esténként meg ha párom napközben otthon van. Egy nagyon gagyi laptop van neki, valami Toshiba , szerintem hasonló korú , így ezért gondoltam erre.
Tehát akkor ez meg életképes lehet ? Mert ha úgy van egy kis ramot meg SSD-t tennék bele, ha lehetséges. -
varsam
őstag
Valami lesz, de nem tudni mikor
tegnapi cikk -
Black Dragon
addikt
Hali
A 2017-es modellt tudnám ajánlani, ha van rá keret. A hardver jóval erősebb (DDR4, újabb proci, jobb vga stb.) A gép zajszintje szerintem nem sokban különbözhet a régebbi szériáktól, normál felhasználás mellett amúgy sem hallható egyik sem. A photoshop és egyéb grafikus programokhoz jól jön a több Gb RAM és az erősebb VGA, de nyilván az erősebb cpu is jól jöhet, igazából ez az ismerősödön áll, hogy mennyit akar/tud rászánni a gépre. Én a 2017-es alap 27" modellt használom, tökéletesen elégedett vagyok vele de, ha nyilván lehet ennél jóval komolyabb gépet is venni/összerakni.
Már csak azért is a 2017-es modellt ajánlanám, mert új panelt kapott, elviekben sokkal szebbek a színek, mint a régin.
-
Mert a root-nak nincs jelszava (hacsak nem adtál neki), ezért alapból nem megy a su, illetve a saját jelszavad hiába adod meg neki.
leegyszerűsítve:
su - a root passwordje kell az utána következő parancshoz, vagy ha megadsz egy másik usert, akkor az övé. Pl: "su user2 parancs" esetén az user2 jelszavának megadása után az ő jogaival fog lefutni a "parancs". Mivel a root-nak nincs jelszava OSX-en alapértelmezetten, így su-zni sem tudsz rá.
sudo - a saját usered jelszavát kell megadni, és amennyiben tagja vagy az admin csoportnak, akkor root jogokat is kapsz ezután (OSX-en az admin group van felvíve a sudoers configban default).
Kombinálva a két fenti infót, root shell-re szemléltető megoldás (környezeti változók átvételével együtt):
sudo su -
(itt a "-" paraméter egy alias a "su -l" -re (simulate a full login).
Ugyanez csak sudo -val:
sudo -i
-
az OSX egy nagyon jó oprendszer ... tudomásom szerint a freeBSD-re épül, ami nem kapta meg a UNIX szabványt, de az apple úgy megcsinálta az OSX-et, hogy az már UNIX-szabványú.
Több kódot is vettek át a FreeBSD-ből, de azért az túlzás, hogy FreeBSD alapú. A BSD-kből (és főleg a FreeBSD-ből, mert talán az a leginkább mainstream) nagyon sok kereskedelmi termék "lop" kódot, mert a BSD licence sokkal jobban megengedi ezt mint a GPL (nem kell közzétenned pl a módosításokat, és egyéb hasonló engedmények). Így aztán rengeteg mindenben felfedezhető FreeBSD kód (pl. Windows, Playstation, OSX, csak hogy a híresebbeket mondjam).
Az OSX egyébként már rég nem Unix hivatalosan, mert ez amúgy is csak egy drága cimke, vaskos összegeket kell fizetni a "klubtagságért" a POSIX-nek. Az Apple régen ezt megtette, ma már nem érdekli (a FreeBSD-nek meg sose volt erre pénze), mert sok értelme nincs. A Leopardig volt meg egyébként a POSIX tagság, de ettől még nem kevésbé unix az OSX, a FreeBSD, vagy akár a Linux.
Egyébként szerintem az "Intelességnek" semmi köze ahhoz hogy éppen mennyire stabil vagy megbízható az OSX. Ha létezne még érdemben PPC, és versenyképes lenne az x86-al, akkor pont olyan lenne rajta az OSX mint most az Intelen. Szóval az időközben keletkezett gondok inkább a fejlesztőkön múlnak, nem azon hogy Intel arch. van a mac-ekben.
-
megema
őstag
AppCleaner, vagy kézzel így.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- Garis Komplett PC eladó!/4060Ti/5600G/16GB/500GB
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest