Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chal
addikt
válasz bmwk1200s #26001 üzenetére
Készet én nem vennék. Van egy megfigyelésem, ami a tapasztalataim alapján eddig mindenkinél így működött. Szóval röviden: ha nem értesz hozzá minimum annyira hogy magad rakd össze, és telepítsd, akkor üzemeltetni sem fogod tudni, és nem lesz benne sok örömed. Tényleg elég egyszerű manapság, de egy alapfokú IT tudás és intuíció azért kell. Ha valaki össze tud legózni egy mai PC-t, és tud rá tutorial alapján telepíteni egy OSX-et, akkor ez neki megvan. Ha ezen elvérzik, akkor én nem ajánlom a hackli használatát. Ha viszont ez adott, akkor a későbbiekben sem lesz semmi gondja, és élvezettel fogja használni.
-
bmwk1200s
őstag
Elfelejted a lustaság faktort
Ismerek olyat, aki simán meg tudná csinálni, de inkább csináltat.
Plusz garanciát kap rá, hogy nem lesz bibi. Akit ajánlottam srác is úgy rakja neked össze, hogy minden funkció teljesértékűen megy és a későbbi update-ekkel sem lesz gond.(#26000) TigerCat: ha már ajánlottak egy konfigot, nekem ez a kis méregzsák tetszik: [link]
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
oszy
veterán
Az iTunes-ban miért nem látaom egy mp3nál az AAC létrehozása menüt? Igazából már átkonvertáltam egy programmal, de eddig megvolt.
És nem tudom az m4a formátumot az iPhone-ra másolni. :/
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
wm2
őstag
-
Chal
addikt
válasz bmwk1200s #26004 üzenetére
"Elfelejted a lustaság faktort
Ismerek olyat, aki simán meg tudná csinálni, de inkább csináltat."A dolog erre is érvényes, csak a "nem tudja" részeket helyettesítsd be "nem akarja"-ra A lényeg ugyanaz, az egyik azért nem fogja élvezni mert nem tud javítani egy esetleges hibát, a másik meg azért nem mert kedve nem lesz vele foglalkozni.
-
Chal
addikt
-
bmwk1200s
őstag
Megépíteni és telepíteni nincs kedve.. utána már kezeli a fellépő problémákat.
vm2: "mondjuk Apple HW-ról is sokan visszaállnak :-)" - hála az égnek az én ismeretségi körömben csak windowsos hardverről állnak macOS hardverre. Visszafelé még senkit nem láttam, pedig elismerem, hogy egyre gyengébb minden téren.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #26014 üzenetére
nem kell a windowst bántani, de tényleg, az iMagazinon is tök szánalom kategóriába torkollik néha az a win "utálat", miközben melós gépre nincs az Applenak alternatívája, a hackli meg cégnél nem opció, nálunk a Dell WS szökőévente lát netet és csak a 3D program fut, amivel melózól, hiba nélkül évek óta és a Dell support csontig benyal ha vmi gond van
Ozora <3
-
bmwk1200s
őstag
Ki bantja? Epp azt irtam, hogy az Apple Hw es Sw kezd egyre gyengebb lenni minden teren.
En keszseggel elhiszem neked, amit tapasztaltal, te meg nekem hidd el, hogy ha feje tetejere all is a vilag, akkor sem lesz tobb kozom mar a windowshoz Ez meg az en elmult 25 eves tapasztalatom mondatja velem. (huuu b@szki de oreg vagyok mar )Egyebkent milyen melos gepre nincs alternativa?
(Itteni nyomdaipari dolgozok mondtak nekem, hogy melora csak Mac! A windows jatszani van, komoly munkat sosem biznanak ra - 1990 evek kozepetol Macen vannak)
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Chal
addikt
válasz bmwk1200s #26016 üzenetére
Nálunk "csak" 3-4 ezer windows van, az OSX már egy komolyabb auditon elvérezne, arról nem is beszélve hogy egy csomó enterprise megoldás nem támogatja. Bankszektor egyébként, szóval nem babra megy a játék. Az OSX szép, jó, kényelmes, de ezektől még nem lesz vállalati, se a minősége (SOC és support szempontból) se a piaci támogatottsága miatt.
Az IBM egyébként próbálkozik mac-ekkel nagyobb méretekben, de ők főleg arra építenek hogy jól tartják az MBP-k az árukat, ezért próbálnak velük költséget csökkenteni. De igazából erről részleteket nem nagyon lehet hallani, se konkrét esettanulmányt nem látni, illetve arról se nagyon mesélnek hogy milyen OS-t használnak rajtuk.
-
bmwk1200s
őstag
Ezt elfogadom, alapvetoen en multimedias feladatokban gondolkodom.
Ez nem is kerdes, hogy oda MS megoldas kell. Bar az is teny, hogy szerver szinten a linux is eros, bar az megint masik tortenet.Nem csak az IBM all at. Itt is egyre tobb ceg vasarol be nagytetelbe Macbol es ujra erdekes kezd lenni a mac szerver.
Semmit sem írok alá!
-
Chal
addikt
válasz bmwk1200s #26018 üzenetére
A szerver marhára gáz volt. Már ha az OS-re gondolsz. Közönséges ingyenes megoldások voltak összehányva egy sima desktop OSX-re. A levelezőszerver pl Exim volt, a web meg apache, csak el volt rejtve kattintgatós gui mögé, aminek köszönhetően persze egy csomó featuret buktál, hiszen a töredéke se volt kivezetve a lehetőségeknek. Így nem is csoda hogy a süllyesztőben végezte, ez így elég komolytalan volt.
A vasat meg már réges rég leépítették, nem is hiszem hogy lesz valaha, teljesen más irányba mennek.
-
bmwk1200s
őstag
Arra mennek, amiben sok penz van. Ha egyszer kelleni fog meg, akkor lesz.
Nem reg volt valahol egy cikk, hogy a meg meglevo es mukodo xserve-nek mekkora tabora van meg mai napig es meglepo hogy hasznaltan is mennyit kernek egyert. Valamire csak jo volt es jo a mai napig ha sokan nem valtjak le. (Sokan a tulajok kozul)Es meg ez is letezik: [link]
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
jegesib
aktív tag
OSX-et használnak rajtuk, van valahol egy esettanulmány mennyivel kerül kevesebbe a mac használat userre levetítve.
Közben meglett: http://www.macrumors.com/2016/10/20/ibm-macs-less-expensive-than-pcs/
szerk: hozzáteszem, elég furán kezelik/kezelték az OS-eket. Priviledge user nem kaphatott direktben windowst, hanem egy belső redhat alapú linuxot raktak, majd windows csak kvm-en raktak, ők nem kaphattak/kaphatnak mac-et sem. Non-privi user kaphatott windowst és mac-et is, mióta elhagytam őket, lehet változtattak de 1,5 évvel ezelőttig így volt
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz bmwk1200s #26020 üzenetére
Simán csak fanok. Szerverekkel fekszem és kelek, hidd el hogy semmi értelme egy xserve-nek ha objektíven nézzük. Max babusgatni jó, hobbiból, nosztalgiából, stb.. Ezek az eszközök nem játékok, hanem azért vannak hogy "termeljenek", szolgáltassanak, megbízhatóan és hatékonyan működjenek. Az xserver idejétmúlt, nincs hozzá alkatrész, nincs support, stb.. Az hogy nem cserélik le, nem meglepő, ha működik, akkor én sem cserélném le, főleg hogy egy vagyonba került. De ugyanez igaz a 10+ éves IBM-re, vagy HP-re is ami a mai napig teszi a dolgát sok helyen. Ennek ellenére én is szeretnék egyet, de ez nem jelenti azt hogy versenybe szállhat egy mai jó minőségű szerverrel, a helyén kell kezelni a dolgokat.
A linkelt csomag meg az amire én is gondoltam, egy sima opensource pakk (apache, php, mysql, exim, stb..) és hozzá egy egyszerű OSX gui.
Szerk.: bocs, rosszul emlékeztem, a db egy ideje már Postgres, az MTA pedig nem Exim hanem Postfix benne.
jegesib: aham, köszi az infót, sejtettem hogy nem teljesen úgy van az ahogy a kirakatba ki van rakva sok helyen. Nem meglepő, elég félelmetes élmény lehet corporate környezetben érzékeny meg high secure területeken OSX-et adminolni
[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
Ja persze, nem is allitottam, hogy felveheti a versenyt a mai szerverekkel, sot az sem hogy a mostani szerveruk mas lenne mint ait te irtal. De en meg el tudom kepzelni, hogy idovel felujitjak a dolgot.
Mindenben egyetertek veled, es szomoru latni, hogy mi lett a cegbol es hogy milyen iranyba halad.
Ettol nekem meg mindig jobb es tobbet ad az osx, macos mint a win, de elfogadom hogy masnak meg az a jobb. Izlesek es felhasznalasi teruletek.
Kivancsi vagyok az uj fajlrendszerre is. Meg kb fel ev es meglatjuk mi lesz belole.
"Nem meglepő, elég félelmetes élmény lehet corporate környezetben érzékeny meg high secure területeken OSX-et adminolni" - kerdezd meg a Greentubeosokat
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Somansky
aktív tag
Mit kell beállítanom, hogy ha a monitorom kikapcsolom, ne tegye készenlétbe a macbookot. Ha csak ott hagyom kell neki a beállított 5 perec mire lekapcsolja a monitort, de ha magát a monitort kapcsolom k akkor ennyi sem és ilyenkor minden művelet megáll, mintha alvó üzemmódba kapcsolna.
www.somansky.com
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #26016 üzenetére
lehet ilyen meg olyan dolgokba kapaszkodni, de ez nem szerelem kérdése :-) én nem férek a szobában a mac-ektől, van pár, de a szemellenzőt már rég levettem, kb. Jobs után tudtam, hogy ez hamar be fog következni, Ő még számítógépes cég élén tervezett telefont, ma telefongyártó cégként terveznek ... hagyjuk :-D
Ozora <3
-
jegesib
aktív tag
öööö, másként látom. Félelmetes volt produktív környezetben használni egy gyakorlatilag alfa linuxot. Ahhoz h puttyban belépjek, kellett indítani egy tök felesleges virtuális win-t mert a 17 éves vpn kleins csak win xp alatt ment. Nagyvállalati környezetben gyakorlatilag az összes felhasználó laptopja egy vékonykliens, produktív munkavégzés főleg vmi vállalat irányítási rendszerben történik, szóval nagyjából mindegy milyen OS van, icukának meg managerjoe-nak meg minél kevesebb external progi van a gépén annál egyszerübb adminolni. OSX-ban meg elég jól vannak integrálva az alap dolgok amik viszonylag jól is használhatók.
Szerk: Ja és hozzáteszem, h sztem a cégnél több a non-privi user mint a privi, ami elkeserítő, dehát ez van (ugye a privi tartja el a non-privit is kb)
[ Szerkesztve ]
-
Somansky
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #26025 üzenetére
Ez be van pipálva, eddig is így muzsikált, mióta új monitor van azóta van meghülyülve rendszer....lassabb is.
www.somansky.com
-
bmwk1200s
őstag
Nálam pedig az. Én mikor megláttam a Tigert beleszerettem és azóta is tart. Ha nem igy lenne... mondom, visszamennék Amigára
Milyen Mac-ek vannak abban a szobában? Van eladó?
Teljese egyetértek! Jobs halála után már mobilgyártók és csak utána Mac gyártók. Sőt! A kettő között még jó pár másik termék is van. Elfelejtik szépen honnan is és mivel is indultak.
És bár van Apple Watchom... kicsit szomorú vagyok, hogy ékszer-kiegészítő gyártók lettek.
Van bennem nem kevés elfogultság az OS iránt, de azért azzal sem vagyok vádolható, hogy szemellenzős lennék. Nem szeretem a wint, de nem is fogom elvitatni az érdemeit.
Semmit sem írok alá!
-
Chal
addikt
válasz jegesib #26027 üzenetére
Nem láttam, így nem tudom milyen linux volt, de az tuti hogy ha nincs elkúrva, akkor jobban managelhető mint egy OSX. A Windows más kérdés, véleményem szerint a win7-ig bezárólag az is bőven az osx előtt jár ilyen téren, a Win10 viszont katasztrófa ahogy hallom a desktopos kollégáktól. A "vékonykliens" szemlélet meg adott ezekben a méretekben, szerintem azzal user oldalról nem lehet mit kezdeni, sajnos nem véletlen hogy sok cégnél ez az irány, ez van. Viszont az OSX esetében erre pl. nincs is értelmes megoldás (sőt, tulképpen semmilyen se), ami ilyen környezetben megint csak nagy hátrány.
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #26029 üzenetére
én sem szeretem, itthon nem is használom, a család Ubuntuzik (én nem vagyok unitys, de tőlük ezt nem várhatom) viszont komoly WS-ben ha az ember a MacPro-t nézi meg mit tesz le az asztalra egy HP, Dell vagy a 10 éves alkatrészellátást biztosító Fujitsu, akkor az OSX előnyeivel jönni ma már nagyon kevés, pláne, hogy a google manapság mennyi találatot dob a "macOS bugs, problems and solutions"-re :-) szóval erősen konvergál az 50-50%-hoz az előny és hátrány mindkét rendszernél, ezért írtam, hogy a rMBP nagyon jó a mindennapokhoz, de ha komoly vasat akarsz, de tényleg komolyat, csakis PC jöhet szóba, vállalati szinten 99%-ban, egy-egy kiadványszerkesztő lehet csak a többi
Ozora <3
-
Somansky
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #26032 üzenetére
Igen P27 Dell-ről van szó. Ha Lock progival zárolom és úgy Kapolcsom ki akkor jo, meg a shift-ctrt lemez kiad gombbal is jó. Ezek után megpróbáltam sima monitor kikapcsolással is és most ment.... érdekes hiba. Lehet az kavart be eddig is, hogy néha nem akart felkelni a rendszer... A lassulásra még nem jöttem rá, ha újrarakom az egészet és akkor talán helyre jön az is.
www.somansky.com
-
bmwk1200s
őstag
Igen, sajnos ez a helyzet.
Zenekeszites, videovagas, animacio, kepfeldolgozas, nyomtatvanykeszites es iosre fejlesztes.
Ezekben azert meg eleg jo.
Az okoszisztemaban mai napig nem erzem versenykepesnek a wint es az androidot.
Elobbi a mobilplatformbol hal ki, utobbinak feherhollo a jelenlete asztali es notebook vonalon.
(Tudom ott vannak a linuxok es winek kozott biztositott 3rd party appok, de ezek ugye nem nativ dolgok)Linuxot en is szeretem, de nem ertek kellokepen hozza.
Semmit sem írok alá!
-
jegesib
aktív tag
Nem dologozm lokál it-n vagy helpdesken viszont ennyire azért nem szar a helyzet. Ha csak a privát szférámból indulok ki, azoknak akiknek lecseréltem a környezetemben a gépét, jóval kevesebbszer keresnek h valami kínjuk van, ha igen, akkor is jóval gyorsabban megoldom. Mondok egy példát: win7/8/10+lenovo t400 (2 vga)+külső kijelző=végtelen szopás
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #26035 üzenetére
Hát ha vki igazán komolyan utazik 3D-ben annak a MacPro olyan, mint gyerekjáték, legalábbis ezekhez a CGI renderelő szörnyekhez képest. Ketté hugyozza az x86 Haswellt. Ezek nem olyan gépek, amiket a sarki PC boltban, vagy iStyleban veszel. Ezeken 1-1 adott program fut, ami 24 órában gyárt, renderel. Az ökoszisztémát itt lehúzhatod a vécén.
Zenekészítés is olyan, hogy lassan már minden hülyegyerek ezt csinálja abletonnal és azt hiszi a világítós almától menő DJ. Dunát lehet rekeszteni velük.
Nyilván vannak olyan területek, amiket a Mac mai napig lefed, de sokmindent elmond, hogy az olyan oldalak, mint a CreatePro is a régi MacPro-ra épít. Mert a videókártyát ráforrasztani egy olyan korban, ahol 2-3-4 havonta cserélheted, meglehetősen LOL kategória.
Egyszerűen vannak sláger mac-ek, amik túlélnek, mint az 5.1 MP, vagy a 4 magos CTO Mini, vagy az említett GTX 780 iMac, de ezek lassan temetőbe kerülnek. iMagazinon olvastam egy bohóctól vmi olyat, hogy nem kell ide asztali gép, mert ni a belépő rMBP x másodperc alatt rendereli ki a BruceX projectet. Na azon behaltam. A hardveres támogatásnak hála a 13" Kaby Lake XPS-em meg 4% naftával tolja le neked a 10bit 4K videót. Hova szarjak.
Mindent elmond, hogy asztali gépeket nem, de könyvet adnak ki Jobs hagyatékából. Persze ami késik nem múlik és nem lepne meg egy rosé arany MacPro 4 USB-C-vel.
Droid. A "clear droid" meg úgy az egész Pixel felmossa a padlót az iPhone 7-el (nem, ne az iMagazin "tesztjeit" olvasd, hanem az olyan oldalakét, mint DxOmark vagy hasonló). Azon röhögtem mikor megjelent, hogy szerencsétlen i7-hez adapterek kellenek, a Pixelen meg ott az USB-C és a Jack. Ennyit az ökoszisztémáról.
Ozora <3
-
bmwk1200s
őstag
Renderelni, mar a komoly cegek, renderfarmokat hasznalnak. Bar nem ertem ez hogy tartozik az okoszisztema kerdeskorhoz. Te tul Prokent nezed ezt.
Okoszisztema, pl. hogy az iphone-nal keszult kepek es videok elerhetoek szinte rogton az ipademrol, es a mac minirol anelkul, hogy kabelezni vagy 3rd party appot telepiteni kellene.
En mint maganszemelyt segito szolgaltatasokrol beszeltem, nem mint egy multiceg hardveres, vagy szoftveres embere. Nem is kevernem a kettot, mert annyira mas.Droid. Teljesen mind1 nekem, hogy milyen hardveren fut. Nem tud erdekelni, mert nem tetszik, nem szeretem.
Van benned valami nagyon komoly fusztraltsag, szkepticizmus. Sajnalom, mert ezek nelkul nyugodtabban el az ember.
Neked is megvan, hogy mik a preferenciaid az informatikaban, nekem is. Neked ugy jo, nekem igy.
Sok mindenben igazad van, de sok mindenben nem ertek egyet mert teljesen mas szemszogbol latjuk. Elbeszelunk egymas mellett. Nincs ezzel gond, csak feleslegesnek erzem.Beke
Semmit sem írok alá!
-
tDr1v3r
veterán
Az iMagazin amúgy rosszabb mint a Beszmac, simán felér egy agyrákkal szvsz. Azon meg már csak röhögök amikor évekkel ezelőtt dobálóztak azzal hogy mennyire nem számít a benchmark, erre meg az utóbbi időben pont a magas iPhone/Mac pontszámokra verik magukat... mintha bármit számítana a UX-be, de tényleg.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
oszy
veterán
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a Mac minin lévő iTunes adatai a MBPron legyenek? Mert ha azon akarok szinkronizálni, törölni akar mindent az iPhone-ről. Mivel az egy "üres" iTunes
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
WhiteWalker
nagyúr
Tegnap szerettem volna a boot campet használni El Capitan alatt. Viszont nem tudok wint telepíteni , mivel a 3 rublika közül az also szürke , ahol a windows telepítés opció van. Ezt hogy tudom aktivvá varázsolni?
-
senior tag
A Chrome mindíg elfelejti az utolsó állapotot. Pl. a lap rögzítését, stb. Ez természetes a mac verzióban, vagy valahol nem kattintottam be valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest