- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Kallódik a fiókban egy 64GB-os SSD, amit egy MacBook air 11 2012 mid gépből vettem ki. Beletenném egy külső SSD házba, de ugye speciális az SSD csatlakozása. Tud valaki ajánlani ilyen SSD házat, vagy nem éri meg, inkább vegyek egy külső SSD-t?
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Nem tudom mennyire MAC kérdés, de hátha tud valaki segíteni.
Adott egy iMac 21.5 2011 mid. SSD-n High Sierra + Windows 10 BOOT CAMP. A windows partíció sajnos kicsire sikerült, mára megtelt. Mi a legegyszerűbb/leggyorsabb módja annak, hogy a Win partíciót megnöveljem a macOS-t csökkentsem? Ugye nem kell emiatt újratelepítenem? -
koma106
senior tag
válasz
peugeotmate #42700 üzenetére
iJoe a honlapjuk szerint hivatalos viszonteladó (Authorised Reseller), igaz nem Premium Reseller, de szerintem garanciában itt nincs különbség. A személyes tapasztalatom pedig, hogy megbízhatóbbak, mint a legnagyobb ithoni APR. Szóval én csak ajánlani tudom.
-
koma106
senior tag
Köszi a segítséget! A hétvégén sikerült feltelepíteni a Windows 10 Home editiont a High Sierra mellé. Elég lassan ment a particionálás (elsőre bele is fagyott), aztán a telepítő boot is nehezen indult, végül a vezeték nélküli billentyűzet első csatlakoztatása is kalandos volt, de most már minden driver a "helyén" és szépen fut a rendszer.
-
koma106
senior tag
válasz
koma106 #40153 üzenetére
Sziasztok! Időközben véglegesedett, iMac 2011 mid gépemre Windows 10-et kell telepítenem a High Sierra mellé. Nem sűrűn csinálok ilyet, meg sem tudom mondani, hogy windowst mikor telepítettem utoljára (talán XP volt). A neten találtam egy követhető leírást, ha valaki tud ennél könnyebbet (ami nem igényel külön eszközöket, szaktudást), az kérem jelezze!
[link] -
koma106
senior tag
Köszi, én naivan azt gondoltam, hogy egy quad core 2.5 GHz Intel Core i5 I5-2400S processor (Sandy Bridge), 8GB RAM (1333 MHz PC3-10600 DDR3 SDRAM), AMD Radeon HD 6750M 512 MB GDDR5 és 256 GB SSD még mindig jobb, mint egy mostani low budget windows laptop, de akkor tévedtem. Nyilván azért ez már egy 10 éves technológia...
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Windows-t kellene futtatnom egy 2011 mid iMac-en (lányomnak azon kellene gyakorolnia). 8GB RAM.
Úgy tudom, hogy az újabb windows-hoz régi már a gép, így a boot camp kiesett.
Az enne a kérdésem, hogy esetleg VmWare Fusion 10.1.1 megoldás lehet-e? Windows 11 telepíthető ezen keresztül? Használható lesz a rendszer? Van esetleg más javaslat? -
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone SE-n frissítettem iOS13-ra és szomorúan tapasztalom, hogy a Reminders app többé nem lesz kompatibilis a Catalina alatti OS-ekkel, így a 2011mid iMac-emmel sem, amin High Sierra fut. Mivel nem akarok a webes iCloud-al bohóckodni, ezért egyelőre maradok a 12.4.1-n. Tudtok más iOS13 újításról is, ami csak az újabb macOS-en működik?
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Hálózati nyomtatót (Konica bizhub C280, nincs AirPrint) szeretnék illeszteni Macbook Air-hez (Mojave). Windows-os laptop gond nélkül megtalálja a hálózaton és illeszti, Mac-en nem találok semmit. Telepítettem külön drivert is, az sem segített. Hogyan kell Mac gépen hálózati nyomtatót telepíteni?
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Mostanában, ha elindítom a safarit és rákattintok a böngészősávra, akkor hosszú másodpercekig strandlabdázik. Mitől lehet ez? Töröltem az előzményeket, sütiket, még High Sierrára is frissítettem, de nincs változás. Valakinek van ötlete? (iMac 21.5 2011 mid, 8GB RAM, 250SSD)
-
koma106
senior tag
válasz
twinee1337 #28602 üzenetére
Nekem a kijelző jobb alsó sarkába (aktív sarok) be van állítva a kijelző elaltatása. Így csak odahúzom az trackpaddel a nyilat és alszik a kijelző. (Íróasztal és képernyővédőnél lehet beállítani)
...de alapbeállításnál a Ctrl+Shift+Eject billenytű is kikapcsolja a kijelzőt.
-
koma106
senior tag
Sziasztok! A Time Machine jelenleg az iMac-hez csatlakoztatott külső HDD-re ment (FW). Szeretném ezt a HDD-t a routeremhez csatlakoztatni (van rajta USB port), és hálózaton keresztül menteni. A finder látja is az így csatakoztatott HDD, a Time Machine viszont nem. Meg lehet oldani, vagy csak Time Capsule alkalmas erre?
(A router egy SagemCOM Fast3686) -
koma106
senior tag
Köszi. Alt+space teljes képernyőn megnyitja nekem - így már használhatóbb.
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Olyan villámkérdésem lenne, hogy a finderben, amikor valamit gyors megnézésre megnyitok (space), ott lehet-e valahogy előre megadni, hogy nagyobb ablakban nyíljon meg? Nagyon zavar, hogy mindig manuálisan kell állítanom.
-
koma106
senior tag
Sziasztok! ArchiCAD/AutoCAD (AutoCAD LT) kiváltására keresek valami alkalmazást, amiben lehet mérethelyesen rajzolgatni, tervezgetni. Otthoni felhasználásra (ház alaprajz, kerttervezés, bútortervezés) kell csak, ezért nincs szükséges az említett professzionális programokra. Csak 2D-ben és olcsón. Egyszerű alkalmazást keresek, ami nem tud sokat, de azt jól. Nem baj, ha iPad alternatívája is lenne. Létezik ilyen?
-
koma106
senior tag
Forklift 3 "WELCOME SALE"
$29.95helyett $19.95 Még kb. egy hétig... -
-
koma106
senior tag
válasz
viktorhmv #26397 üzenetére
Szerintem gyűjtögess még egy kicsit, hogy nehogy csalódás érjen. Ennyi pénzért csak kompromisszumos megoldások lesznek.
SSD és legalább 16GB RAM legyen benne, de ha külső monitorban gondolkodsz, akkor nézz utána a régebbi mac miniknek is. (Itt egy jó cikk róluk.).
Képernyő porosodás szerintem a slim modelleket is érinti (persze lehet nem mindegyik példányt), a LED háttérvilágítás is rosszalkodhat 3-4 év után. Ha porosodik, akkor az visszatérő probléma lesz. Ezen kívül, ha bármi baj van az átlagosan százezres javítási költséggel jár majd. Megkérdeznék a helyedben néhány nem hivatalos apple szervizt.
A külső kijelző csatlakoztatás a megfelelő kábellel (mini DP) nem probléma, a mac külső kijelző kezelése viszont szintén lehet kompromisszumos.
A helyedben keresnék egy négymagos macminit (2012 late) és feltuningolnám RAM-al és SSD-vel.
-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Az SSD-n van a Sierra. Szeretnék a HDD-ra egy teljesen szűz OSX-et telepíteni, hogy teszteljem a gépet (szoftveres vagy hardveres hibát szeretnék kiszűrni). Hogyan csináljam, hogy a HDD-n ne vesszenek el az adatok? Tudom utána úgy törölni majd az új rendszert, hogy utána is megmaradjanak a jelenlegi adatok a HDD-n? (Partícionálás a HDD?
)
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Sierra frissítés előtt volt olyan trackpad funkcióm a safariban, hogy egy linkre három újjal koppintva felugrott kicsiben a megnyitandó ablak. Ez a funkció Sierrával megszűnt?
Megvan. Inaktív lett a frissítéskor.
-
koma106
senior tag
válasz
blakey #24952 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy az újabb modellek esetében is van panasz a képernyő porosodással kapcsolatban. Az én 2011-es gépem amúgy már 3 hónap után porosodott a képernyő jobb felső sarkában, végül az egy éves gari lejárta előtt vittem el az Almáriumba, akik cserélték a kijelzőt és mondták, hogy ez már jobban szigetelt változat. Az elmúlt 3 évben nincs is problémám vele.
-
koma106
senior tag
válasz
joey04 #24914 üzenetére
4 éve használok egy iMac-et (21.5", 2011 mid) . Nem találtam igazi megoldást a kijelző kikapcsolására, ha külső monitort (TV-t) csatlakoztatok. A Plex, Kodi (és más hasonló lejátszók) ezt a problémát úgy orvosolták, hogy a mac kijelzőjét feketére állítják. A kijelző tehát nem kapcsol ki, csak fekete lesz. Nekem megfelelt ez a megoldás, igaz 4 év után más okok miatt felhagytam a kábeles csatlakozással. Most Google Chromecast-et használok és Plex alkalmazással stream-elem a videókat (és nagyon elégedett vagyok vele).
Amúgy, ha tehetném ma már a 27" méretet választanám, a 2011-es modell teljesítményével pedig most is elégedett vagyok, nem érzem kompromisszumos gépnek. -
koma106
senior tag
válasz
joey04 #24796 üzenetére
Ezt a kérdést szerintem érdemesebb lenne 1-2 szerviznek feltenned (pl. Appsolute, iDoki). Ha a szerviz adja az SSD-t, akkor általában jobbak a garanciális feltételek (én az Appsolute-nál csináltattam, ők adták az SSD-t, így ha bármilyen gond lenne, ők egyből cserélik az SSD-t egy újra). Lehet, hogy így 1-2k-val többe kerül, de szerintem megéri.
Nem tudom milyen szoftveres rendbetételre gondolsz, de egy jó szerviz erre is készségesen válaszol. Az új SSD-re én telepítettem az OSX-et, és egyedül a TRIM-et kellett utólag bekapcsolnom (bevallom, ezt nemrég pótoltam, mert nem tudtam, hogy van ilyen beállítás). -
koma106
senior tag
válasz
joey04 #24781 üzenetére
Nekem az ebay-es, olcsó nem működött (de legalább visszakaptam az árát), az itthon vásárolt Wiretek adapter működött egy darabig, de nem volt tökéletes (sokszor villogott a kijelző tőle), - aztán kb. egy év után meghalt. Végül vettem egy gyári Apple Mini Display Port to DVI-t 10k-ért, és az gond nélkül tette a dolgát. Most váltottam ki egy Googe Chromecast kütyüvel, így nem kell a kábel.
-
koma106
senior tag
Nem írtál konkrét típust, de általános probléma a kijelző belső porosodása, ami főleg a sarkokban látható. Az én gépemben is előjött fél év után. Az almárium cserélte a kijelzőmet 2012-ben, azóta nincs vele gondom. Bootoláskor a szürke háttérnél szépen látható, hogy van-e.
Ezen kívül, ha nem volt még hőpaszta-csere és belső hardveres tisztítás, akkor az is aktuális lehet.
Hardvert teljes körűen letesztelném.
Végigmennék a diagnosztikán is: Apple DiagnosticsVégül az eladóval végigmennék ezen is: A Mac eladása vagy elajándékozása előtti teendők
Nagyon nagy értékű használt gépnél biztosan elvinném egy szervizbe is (mint egy autót), hogy nézzék meg, volt-e buherálva.
-
koma106
senior tag
válasz
Mohhoj1986 #24641 üzenetére
Biztos, hogy kicseréli a kijelzőt. Valahol azt olvastam, hogy a vasárlástól számított 3 éven belül, de erre pl. az Almárium Pro biztosan tud választ adni.
-
koma106
senior tag
válasz
WhiteWalker #24642 üzenetére
Ez a "feature" a Te biztonságod érdekében van. Más böngésző ilyet nem tud.
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz
koma106 #24615 üzenetére
Sziasztok! Gép a szervizben (iMac - SSD beépítés, portalanítás, hőpasztázás), holnapra kész lesz. Nagyon várom már. Az új SSD-re én fogom telepíteni az OSX-et és gondolkodom, hogy hogyan lenne érdemes majd megosztani az adatokat a HDD (500GB) és SSD (250GB) között. A fusion drive kialakítástól valahogy idegenkedem. Valószínűleg az SSD-n lesz minden, kivéve a Lightroom katalógusomat és az iMovie videókat. Ezek azo,k amelyek nálam sok helyet foglalnak.
Az SSD-n mennyi helyet célszerű szabadon hagyni, hogy a rendszer kiegyensúlyozott maradjon? 10%?
Érdemes esetleg a teljes HOME könyvtárat a HDD-re költöztetni, ne csak a média fájlokat?
El Capitan alatt is így működik (a Home könyvtár áthelyezése másik lemezre)?
-
koma106
senior tag
A superdrive-t meg akartam tartani (bár ritkán használom, de maradjon), a belső HDD-re azért gondoltam, mert azt hittem, hogy ha harmadik meghajtóként kerül be az SSD, akkor fogja pörgetni a hűtést. Tévedtem. Most már tisztán látok Holnap megy a gép a szervizbe.
Majd beszámolok az eredményről és az élményről.
Köszönöm a segítséget!
-
koma106
senior tag
válasz
koma106 #24611 üzenetére
Rákérdeztem írásban is:
"Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva csak szeretném tisztázni, hogy jól értem-e az alábbiakat:
Az általam említett OWC hőszenzoros kábelt abban az esetben lenne értelme használni, ha a HDD helyére kerülne egy másik HDD/SSD. Ha az SSD harmadik meghajtóként lesz bekötve, nem kell hőszenzoros kábel és az SSD hőmérséklete nem lesz mérhető és nem is kell a gép hűtésébe beavatkozni.
https://eshop.macsales.com/item/OWC/DIDIMACHDD11/"
Válasz:
"Kedves Balázs!
Pontosan így van ahogy le lett írva.
APPSolute"Kedves Chal, kérlek bólogass!
-
koma106
senior tag
A gép már sajnos nem garis, a szerelésre értettem a garivállalást. Bocs, ha félreérthető voltam.
Appsolute és a Macdoki is azt hangoztatja, hogy a hőszenoros OWC kábel semmivel nem tud többet az általuk használt kábelnél. Ennél az iMac-nél a harmadik meghajtóként berakott SSD-nek nem lesz hőérzékelője és nem kell 3rd party app sem a fancontrol-hoz. Nem fogja felbőgetni a ventilátorokat.
Állításuk szerint, ha berakják a superdrive mögé, a gép ventilátorai ugyanúgy teszik majd a dolgukat, mint eddig, az SSD-t nem kell külön hűteni és a gép sem fogja hiányolni annak a hűtésszabályozását. Ha a superdrive helyére kerülne, ott át lehet tenni az érzekelőt, ha a HDD helyére, akkor pedig kellene a fancontrol, mert ott nem lehet áthelyezni a hőérzékelőt.
Most már nagyon kezdek elbizonytalanodni. Te mit gondolsz erről?
Update: az jutott még eszembe, hogy az OWC kábelt arra találták ki, ha a HDD helyére akarok mésik HDD-t, vagy SSD-t tenni, akkor megoldja a hűtéstémát és nem kell szoftver. Ha viszont 3. meghajtóként kerül be, akkor nem kell semmilyen beavatkozás...
-
koma106
senior tag
Jó gondolat, csak akkor majd jöhetnek majd a garanciális fenntartásokkal (nem lesz teljeskörű) és ha esetleg gond lesz az ssd-vel, akkor az is biztos a kábelre vezethető majd vissza, vagy legalábbis nem zárható majd ki...
Megvárom még azt az 1-2 ajánlatot, aztán döntök...
-
koma106
senior tag
válasz
koma106 #24582 üzenetére
Beszéltem velük. Kiderült, hogy ha harmadik meghajtóként teszik be az SSD-t, akkor nincs hőszenzor. Ha a superdrive helyére, akkor van (áttelepítik a superdrive érzékelőjét). Kicsit csalódott vagyok, hogy egy ilyen neves szerviz csinál ilyet és ha Chal kolléga javaslatára nem kérdezek rá, akkor ki sem derül...
Most dilemmázok, hogy velük csináltassam-e meg, vagy keressek mást. Csak az a baj, hogy kértem még 3 helyről ajánlatot és kivétel nélkül ajánlották ezt a megoldást (is). Szóval lehet marad az APPsolute és a superdrive helyére kerül az SSD. -
koma106
senior tag
válasz
koma106 #24369 üzenetére
Úgy néz ki végre élesedik az SSD bővítés projekt.
iMac 21.5 2011 mid alap modell 250 GB SSD bővítés, gép belső takarítással, pasztázással. 57,5k lenne az Appsolute-nál.
250GB 850EVO SSD 2 év garival 30,5k
SSD szett 9k (superdrive is a helyén marad)
takarítás és pasztázás 18k+5-10k-t kérnének egy rendszertelepítésért is (attól függően, hogy "üres" rendszer vagy adat visszaállítás is van benne)
1. Mit gondoltok, szerintetek megéri a bővítés, ha még 4-5 évig szeretném ezt a gépet használni?
2. A rendszertelepítést szerintetek meg tudom oldani én is egy telepítő pendrive segítségével, vagy SSD-re telepíteni bonyolultabb? A telepítést követően szükséges valamilyen extra beállítás az SSD miatt (fusion-t nem szeretnék)? A rendszert és a fontosabb, gyors elérést igénylő doksikat az SSD-n tárolnám, a többit (jellemzően fotók és saját videók) a belső HDD-n, a maradék (torrent és TM) pedig külső FW HDD-n lenne.
3. A jelenlegi, gépben lévő 500GB-os HDD-ről folyamatosan van TM mentésem egy külső HDD-re. Ha az SSD-re feltelepítek egy új OSX-et, akkor azzal a rendszerrel meg tudom majd keresni a küldő HDD-n lévő TM mentésemet és arról kibogarászhatom, hogy mi kell belőle, vagy a TM mentést csak teljes visszaállításra tudnám használni?
4. Létezik valamilyen alkalmazás ami a jelenlegi rendszerbállításokat és telepített szoftverek listáját megjegyzi, amit aztán mankóként használhatok az új rendszer testreszabásakor?
-
koma106
senior tag
válasz
Alex91 #24346 üzenetére
kaptam ajánlatot az egyik legnagyobb nevű hazai nem hivatalos szerviztől: takarítás és pasztázás 18k, SSD szett 9k, 120Gb SSD 24k. Az iMac 21.5 2011 mid alapgépembe harmadik meghajtóként (tehát az 500GB HDD és optikai is marad) kerülne beépítésre. Mit gondoltok róla? A takarítás, pasztázás és spec kábel árát el tudom fogadni, de milyen SSD lehet ez, hogy ennyibe kerül?
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
4 éves iMac-et (iMac 21.5 2011mid, alapmodell) szeretném kitakarítani, újrapasztázni és min. 120 Gb SSD-vel bővíteni. Kértem ajánlatokat az ismertebb - nem hivatalos - szervizektől és a teljes művelet átlag 55-65e Ft-ba kerülne. Mindenhol megadtam a gép szériaszámát, hogy pontosan tudják az SSD bővítés lehetőségét - de ennek ellenére eléggé eltérő válaszokat kaptam. Van szerviz aki azt állítja, hogy az SSD-t csak beépítő kerettel lehet az optikai meghajtó helyére tenni, de van olyan ajánlat is (pont akitől nem vártam ilyen választ), hogy meg lehet oldani úgy, hogy marad a HDD és az optikai meghajtó is és mellé kerül be az SSD.
Mennyire tartjátok reálisnak ezt az árat, ill. mennyit lehetne ebből lefaragni, ha én magam csinálnám meg (úgy, hogy jelenleg semmi alkatrészem és szerszámom nincs meg hozzá)? Tudtok-e ajánlani olyan portált, ahol van megfelelő útmutató és van megvásárolható toolkit is az SSD bővítéshez és főleg a takarításhoz, pasztázáshoz?
-
koma106
senior tag
válasz
Totheground #22318 üzenetére
Nem annak felel meg a force touch? Én már lassan nem igazodom el ezeken a fantáza neveken. Amúgy engem jobban kiakaszt, hogy új Mac mellé is feláras a trackpad, mint az önálló ára.
-
koma106
senior tag
érdekes összehasonlítás iMac akkor és most.
http://www.apple.com/imac/then-and-now/
...érdekes, hogy az induló árakat nem hasonlították össze, az dollárban kb. változatlan, ... pusztán a számokat tekintve
-
koma106
senior tag
válasz
danilla #22300 üzenetére
Mondjátok már meg nekem hogy a két 3.2GHz-es 27"-os modellen mi a különbség (azon kívül, hogy az egyikben HDD-van, a másikban fusion frive)?
Szerk: Most látom a grafikus kártyák ... ekkora lehet a difi?
-
koma106
senior tag
válasz
hengelhof #22201 üzenetére
Két éve, amikor megvettem az első Mac-et, magic trackpaddal én is mit szívtam!
Pedig fel voltam készülve arra, hogy hogyan kell @ jelet varázsolni, de amikor kattintani kellett a bejelentkezésnél.... arra ráment vagy 20 perc, mire rájöttem, hogy kattan az...
- azóta persze nagy barátságban vagyunk
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Holnap lejár az Apple Music előfizetésem és nem fogom meghosszabbítani. A zenéimet az Apple párosította az Ő adatbázisával és amit csak tudott lecserélt. Mi lesz az előfizetés lejárta után? Megmaradnak vagy elvesznek az iTunesban tárolt (offline, de Apple által lecserélt) dalok?
-
koma106
senior tag
Ismertek itt a prohardveren ajánlott szakit, aki vállal Mac javítást/karbantartást/upgradelést? Olyat, mint iPhone esetében fagyalllo?
-
koma106
senior tag
válasz
daniel909 #21314 üzenetére
Saját tapasztalat alapján érdemes megvenni a saját márkás kábelt. Én szívtam ebay-es kábellel is (ami szimplán nem működött), de az itthon vásárolt utángyártottal is (ami működött egy évig és utána mondta be az unalmast), majd végül megvettem a gyárit és azóta minden szép és jó.
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
A Plex-be szeretném beállítani a SuperSubtitles (feliratok.info) agent-et hozzáadni. Találtam egy ilyet, de nem tudom mit kezdjek vele. Tudna valaki segíteni?
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Letöltöttem a legutóbbi keynote podcastot az iTunes-ban. A kb 4GB file-t vagy 2 órán kersztül töltikéztem, majd a végén kiírta, hogy ok, letöltve és azóta nem találom sehol a letöltött anyagot. Nincs a podcastok között, keresővel sem talál rá, a link mellett újra a letöltés gomb szerepel. Ilyenkor mi van? Ez valami itunes bug? Csöppet felbosszantott!
-
koma106
senior tag
Sziasztok! 1TB-os külső 2.5"-os HDD-t szeretnék használni OSX Yosemite és Win 7 között. Mit ajánlotok? FAT32, exFAT, NTFS + valami okosító szoftver Mac alá? Melyik a legstabilabb? Egyáltalán FAT32-re lehet formázni 1TB-ot?
-
koma106
senior tag
A helyedben a superdrive helyére (esetleg mögé ragasztva - bár a ragasztás nem túl elegáns megoldás) tenném, így megmaradna a HDD is. Kell hozzá beépítő keret, azt találhatsz az ebay-en. A kikerülő DVD meghajtó mehet egy USB külső keretbe, így még tudsz DVD-t írni/olvasni, ha nagyon kell.
Leírásokat találsz az ifix-en vagy az owc-n. -
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz
Totheground #18884 üzenetére
nálam stabilan nem látja
túrom a netet, másnak is van gondja rendesen -
koma106
senior tag
Sziasztok!
Yosemite/iTunes 12.0.1.26 alatt csak akkor látja az iPhone-t, ha kábelen csatlakoztatom. (Be van pipálva a "Szinkronizálás ezzel a eszközzel Wifi-n") Régebben, ha lehúztam a kábelről akkor is tudtam tovább szinkronizálni (pl. zenét küldeni a telefonra). Nálatok is így működik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- LEGO klub
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Igazán erős Gamer gép!
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Gigabyte H510M-S2H V3 alaplap és i5-11400F Processzor Csere
- 27%-os áfás számla / Mini PC / SFF / TOWER - Brand gépek - 4-9 gen. HP / DELL / Lenovo - 1 év gar.
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA