- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
Totheground #32714 üzenetére
Igen, de anno még itt az IT Cafén is volt róla írás: [link] Szóval, az Apple elég perverz dolgokra is képes.
-
rii
nagyúr
válasz
Totheground #29757 üzenetére
ez hatalmas!!!!!
( nem vagyok semmilyen fan, ms-anti-fan vagyok ( utálom mint a sz.rt .... vagyis még a sz.rt is jobban szeretem mint az ms ..... fa alá való ajándék volt látni h bebkuták a phone részleget .... ) és az apple is undorító amit művel ... iphone, i9macbook pro, imac-ek minősége, elcseszett mac pro vonal, marketin miatt erőltett frissítések percre pontos htáridővel - így nem lehet megcsinálni amint minden frissítésnél eljátszanak: belebizgerálni a kinézetbe, meg sok applikációt még fejlesztgetni, és közbe, hogy matanak, a legújabb HW-en mnjen jól mert csak ez a fontos, aki meg updatelt csak az majd fél év múlva próbálkozzon megint feltenni, .... nem ez megy? ...... de nagyon drukkolok az apple-nek, ..... mert a user-ek érdeke a verseny ... én tróger vagyok, nekem nem való apple cucc, de 10 évig dolgoztam g4-g5-mac pro, majd imac, és mivel szerintem az OSX a leg felhasználó barátabb, legkellemsebb (grafikusoknak kell megnyerni a tetszését, művészeknek) nekem is itthon sierra van a pc-n, ..... mer linux alatt nincs ps, id, ilu.
spectre meltdown spekulatív végrehajtás hogy érinti az apple cpu-it?
asziszem nincs egy éve hogy láttam a hírt, miszerint saját cpu-t tervez az apple ...hogy csinálta hogy a semmiből elővett valamit ami az i7-est befogja?
-
válasz
Totheground #27310 üzenetére
El Capitan alatt maradtak az eredeti helyükön (10.1.2 Safari menüjéből), ugyanakkor tényleg top fizetős alkalmazásként látszik az adblock (699.-) .
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #27098 üzenetére
Nyomhatnál a kedvemért egy Geekbench 4 meg AJA SSD tesztet. Abból a káoszból ami a neten van nehéz kijönni.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #27098 üzenetére
Akkor mar a te hetveged is el van cseszve...
-
Totheground
addikt
válasz
Totheground #27022 üzenetére
Na, elvileg pénteken vagy szombaton érkezik... Már tűkön ülök.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #27022 üzenetére
Egy het varakozas, vagy evek bosszankodasa, hogy miert nem tudtal meg egy hetet varni...
-
rii
nagyúr
válasz
Totheground #27011 üzenetére
köszönöm!
azokon milyen OS van már akkor?
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #26994 üzenetére
igen, ez a baj, jól ki van ez találva, de biztos emléxel azokra a PPC/C2D gépekre, amiket kimaxoltak rammal és úgy árulták, sokra nem mentek vele, és ugyan sok különbség nincs, az Intel önmagával versenyzik, de gazdaságosabb működés és a hardveres HEVC dekódolás stb. fítsűrök miatt sokan váltanak Haswell-ről (ami 3 éves kb.) Kaby-re, viszont ne vacakolj ennyit, Japánban másképpen megy, van rá, tedd bele
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #26987 üzenetére
mégegyszer leírom, egy mobile i5 ULV proci teljesítménye kevés, gondold végig, ez egy alsó-középkat desktop i3-nak felel meg, azt bombáztad már 16gb feldolgozásra váró adattal? próbáld ki :-) mivel az Intel iris elvesz a 8-ból 1-et legalább ha van rá pénzed tedd bele, de a proci teljesítményét is vedd figyelembe, az is véges
-
Ragnar95
félisten
válasz
Megéri szerintem a felárat, hosszútávon mindenképp kifizetődő befektetés. Főleg mivel nem bővíthető utólag, ha jelenleg elég is bőven a 8GB, 2-3év múlva már simán kevés lehet, úgyhogy jobban jársz vele, ha most veszed meg 16-al a gépet, minthogy majd akkor kelljen csak emiatt váltanod. Persze ha nem tervezel 2-3 évnél tovább a géppel, akkor elég a 8 is.
Chal: 15" már tavaly is 16GB-ról indult. -
válasz
Én ugyanazt tudom csak írni: új gépet 16GB alatt már nem veszünk 2017-ben, pláne nem a 2k USD-s kategóriában és pláne nem olyat amit nem lehet később bővíteni. Annyira nem követtem most a WWDC-t, de ha jól látom az új 15"-ösökből már nincs is 8GB-s, nem véletlen.
Ha eltekintünk a használati feltételektől, akkor sem (ha nem tekintünk el, akkor egyébként szerintem elég lenne, de ne ez alapján dönts csak). Ha hosszú távra veszed akkor azért: lehet hogy most elég lenne a 8GB, később viszont jól jön hogy nem csak 8GB. Ha rövid távra, akkor pedig azért: nehezebb lesz eladni.
És akkor még ott van amit múltkor írtam: ha netán akarsz valamiért egy windows-os virtuális gépet egyszer, akkor nem kell zsonglőrködni majd a rammal.
-
zsoltee53
csendes tag
válasz
Totheground #26967 üzenetére
Az a pár 10k pontosan 72.000 Ft egy ki tudja milyen SSD-re.
Az Asus ROG GL552VW gamer notebook széria biztos sokaknak ismerős, nem egy volt már a kezemben. Egy 2016-os durván 400.000 Ft-os gép gyári M.2 SSD-s konfigban miért csak 140MB/s sebességgel tud írni? Szóval a spórolás helyett inkább az tart vissza, hogy 72.000 Ft-ért egy harmad akkora értékű háttértár kerülne bele. Most meg van egy jó 240GB-os HyperX SATA3-as 500/500-as SSD-m alig 60TB írással, szinte még új.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #26959 üzenetére
Neked lett igazad!
Es reszben nekem isA MBP nem frissult annyit, hogy szomorkodnom kellene miatta.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #26959 üzenetére
Megtörténhet. Simán. Mégis kevés esélyt látok rá. Inkább október, november.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #26957 üzenetére
Én arra látom a legkisebb esélyt, hogy frissüljön, persze simán tévedhetek.
Új Macbook, Air esetleg új iPad Pro. Bár ígértek pro iMac-et jövőre, egy csendes kis hardverfrissítés oda is érkezhet. Plusz Mac Mini. -
wm2
őstag
válasz
Totheground #26909 üzenetére
Jah nekem is az a bajom a 15" géppel, hogy heavy és nagyon nem használnám ki. Bár 2-3Gb dedikált vmemnek örülnék, mert igazából a baj a 8Gb-al az, hogy az Iris 540/550 is ebből táplálkozik: a rendszermemóriából. Viszont az SSD annyira gyors, hogy +2Gb lemezre írást simám elbír és az NVMe nem az, ami ettől megfeküdne, de nem is fárasztom vele rendszeresen, mert nem arra való és ha van rá pénzed akkor inkább told bele azt a 16-ot.
A másik topicba már linkeltem egy új LG monitort. Nézd meg hátha tetszik: http://www.lg.com/us/monitors/lg-43UD79-B-4k-uhd-led-monitor
A HEVC (H.265) formátumot meg nem a konvertálás miatt írtam elsősorban, hanem mert a mobile i5 Kaby Lake 5% (hardveres 10bit dekódolás) a Skylake 4 magos i7 meg 45% naftával tolja le neked ezeket a formátúmú filmeket. Persze nem valószínű, hogy HEVC/VP9 10bit filmekben fox utazni, de ha egy ilyen jobb 4K filmet kitolsz egy 43" monitorra, akkor ahhoz egy 13" vas kevéske lesz. Ezért is várják sokan a Kaby Lake frissítést. Gyanítom viszont, hogy egyelőre passzív formában fog érkezni az új Macbookokkal.
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #26906 üzenetére
De akkor már maxold ki i7-el és lesz egy perfect itemed. 🙂 Viszont ahol kevés a 8gb, ott kevés lesz a mobil i5 is. 15" nagy? Mert a CTO 13" lassan az az ár.
-
válasz
Totheground #26906 üzenetére
Ez fura. Miért éri meg neki? Vagy ott ez a jellemző?
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #26901 üzenetére
Nem sokkal izmosabb az az i5 processzor sem, gyak a 15W TDP i7-el van partiban csak gyengébb akku idővel. Ezek mellé az ULV 2 magosok mellé hiába teszel 16gb ramot. Nem az a konvertálgatós nyúzható szint. Persze befoghatod ha van időd, de mivel egy HEVC dekódolás megfekteti a Skylaket, azért senki nem fog neked többet adni érte, mert egy mobil proci mellé raktál 16 gigát. Hamarabb megveszik majd a passzív Kaby Lake Macbookot 8-al.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #26899 üzenetére
Munkára én 8GB-al is tépem a hajam, olyanokat lassul be a gép elég gyakran, hogy az valami gyönyörű.
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #26882 üzenetére
mobil i5 (ami asztali i3) mellé teljesen felesleges 16Gb, jelenleg megy a vox 256kbps rádióm, kb. 10 ablak megnyitva + mail. skype és a Ghostery/Adguard páros, memóriaterhelés 20%, fan nulla rpm, hőmérséklet 40 fok
-
xedos
addikt
válasz
Ha van pénzed vedd meg...
Bár inkább gallaizsolt -al értek egyet. -
zsoltee53
csendes tag
válasz
Aki netezik, szöveget szerkeszt stb. alap dolgokra használja a gépet, annak a 4GB RAM is elég. Ha mindenképpen bővítenéd, akkor 8GB RAM bőségesen elég lesz mindenre, egyrészt mert itthon a legtöbb használt gépben 8GB RAM van és nem mindenki fogja megfizetni azt a pluszt, amikor majd eladod, másrészt a 16GB RAM inkább tervezéshez ajánlott. Én 2010-es Mac mini-t használok C2D procival és 8GB-mal. Induláskor fut 3 felhő és még annyi alkalmazás a háttérben, hogy a menubar kb. harmadát-felét elfoglalják az ikonok. Ezen felül Photoshopra és filmek streamelésére is használom, de még így is max 6,5-7GB-ot eszik meg a gép a RAM-ból. A lényeg, hogy mindkét foglalatban legyen RAM, mert úgy lesz Dual Channel.
Ha X pénzt fordítanál a gép fejlesztésére és végül 8GB RAM fölé nem mész, akkor egy min. 120GB-os SSD-t is vennék a gépbe, csodákat tesz vele, szinte mindenre azonnal fog reagálni a gép, a bootolás pedig majdnem teljesen eltűnik.
-
Alex91
félisten
válasz
Hany eveg szeretned hasznalni? Ha sokaig, akkor erdemes beletenni...
-
válasz
Totheground #26797 üzenetére
Egyébként igen, kb. emiatt az egyik legnagyobb fíling mekezni... Nekem a felület is sokkal jobban bejön, mint a Windows, de mára annyi alkalmazást megvettem, továbbá megszoktam azok használatát, hogy nem érné meg visszaváltani.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Totheground #26661 üzenetére
Voltak pletykák 32GB-os frissítésre amit hamarabb mondtak mint a sima ciklus. Némelyik még árcsökkentésről is szólt, ahogy a legelső retina esetében is volt ilyen.
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #26661 üzenetére
Én Macbookra tippelnék max. Passzív KL.
-
válasz
Totheground #25797 üzenetére
Egyébként azért is nagy kár érte, mert az egyetlen cég volt, aki hajlandó volt a NAS-t egybeépíteni a routerrel. Mondjuk furcsa is volt tőlük (szerintem csak "elrontották" véletlenül), mert a többiek rájöttek hogy ha el lehet adni telefon hardwareket kijelző, kamera, meg egyéb cullang nélkül 300-500 USD-kért, akkor célszerű egy NAS-t is meg egy routert is eladni külön
Éppen ilyesmi cuccot szerettem volna venni, a TM esetén pedig ha levonom a disk árát (elméletben, csak hogy mennyi az annyi), meg nagyon hunyorítok, akkor már egész megérősnek tűnt a dolog (persze nem itthon, 27% sarccal), éppen vártam is a következő modellre, de úgy látszik hiába.
Mondjuk ha lesz a 2013-asra jó akció, akkor lehet hogy belevágok.
-
TheMarci
addikt
válasz
OTA TM, mint wireless Time Machine? A legtöbb újabb router, illetve NAS tud ilyet.
-
Alex91
félisten
válasz
Megy a backup majd a felhobe
-
zoli121
aktív tag
válasz
Totheground #25710 üzenetére
Németből jönne a gépezet de ha erről van szó vállalok rá garanciát
-
felsál
tag
válasz
Totheground #25586 üzenetére
Látszólag igen
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Totheground #25488 üzenetére
Gáz, nem tudok rá jobb szót. "Esc" és funkció gombok hiánya nagyon fájó pont lenne nekem, még, ha érintés érzékeny verzióban meg is maradna, azokat nem lehetne nyomni, nincs fizikai visszajelzés, szóval blah...nem jó az irány kedves dzsoniájví...az a mostani vékony MacBook jellegű klaviatúra meg egy rakás vacak, szégyen, ha tényleg beleteszik a Pro-ba
-
válasz
Totheground #25431 üzenetére
Szerintem az új MBP-k ütni fognak, a laptop vonallal viszonylag minden rendben van, valamiért ott jobban érzik a piaci igényeket, és jobb válaszokat adnak rájuk.
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #25315 üzenetére
találkoztam már olyanokkal, hogy nem igaz, pörköltszaft meg miegymás :-) csak azért írtam, hogy az árat befolyásoló tényező ez is
sztem ezt még jó árban tudod eladni, csak igyekezz, mert a vkari kezdi visszafogni :-) almapiac.com, használtalma stb. helyeken pontosíthatóak az árak, a Multimedia Corner max. 100-at adna érte, szal ezeket a viszonteladókat sztem felejtsd el :-)
15" kivitelben nem biztos, hogy lesz még frissítés, de majd meglátjuk, én is arra gyúrok
-
wm2
őstag
válasz
Totheground #25312 üzenetére
Attól f milyen állapotban van, mennyire karcmentes, leélt stb. Ha "jó állapotban" van vagy "újszerű" akkor közel 400-ért elpasszolható. Ezekben GTX 660M 512 vagy 1gb van? Ha le van lakva és karcos akkor 300-350 közt tudod belőni az árát.
Én megvárnám az októberi frissítést. Két okból. A Broadwell gépek árai esni fognak, hogy kisöpörjék a készletet. A belépő 13" rMBP-t 370-380-ért megkapod már 1 év garival. Ez lemehet 350-re is október végén. A másik ok, hogy kell-e neked az új OLED-es rMBP USB-C-vel? A pletykák szerint megszűnik a msafe, az usb3 és a hdmi. Ill. gyenge Skylake ULV procit kap, hogy nagyobb legyen az akksi idő.
Ha 15" Haswell rMBP kell, azt újonnan, 1 év garival 550 körül már kapni.
http://hardverapro.hu/apro/macbook__macbook_air__retina_macbook_pro__bontatlan_magyar_b
-
Snoop-y
veterán
válasz
Totheground #23650 üzenetére
Mindig lesz ujabb. En szerintem csak akkor fognak hozzanyulni ha jon az uj MAC Pro szeria.
Amugy meg a kettes verzio mire nem eleg? Nem gondolnam hogy egy uj verzionak lesz valami egetveroen nelkulozhetetlen uj feature -e. -
Ear001
addikt
válasz
Totheground #23650 üzenetére
A második TC-használom, azért lett a második, mert kellett a nagyobb háttértár. Tök jó szerkezetek, a wifi része hibátlan vegyes OSX-IOS-Android-Win körgyezetben, routerként atom stabil, a háttértár része meg szimplán működik.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #23487 üzenetére
Ugyanezt a hibaüzenetet kapom én is, mint te.
-
nylontacsko
senior tag
válasz
Totheground #23449 üzenetére
Március 2.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #22491 üzenetére
Nem hiszem,h ezt ne jelentették volna be, ha valóban megoldották volna.
cigam: alapból nem lehet több partícióra telepíteni a rendszert, így nem hiszem, hogy a rendszer saját magát tudná pakolgatni két különböző tároló között... -
DanielK
addikt
válasz
Totheground #22471 üzenetére
Aham, akkor széles asztalod van. Ezek szerint. Sajnos nekünk elég keskeny, így ha kinyújtom a kezem (alkarom), akkor szinte már majdnem az asztal végén vagyok.
-
DanielK
addikt
válasz
Totheground #22464 üzenetére
Macbookon ok, de imac előtt nekem nem kényelmes. Ahogyan a csuklómat ott tartom előtte, az nekem hosszú távon fárasztó. Persze van a gesztusok miatt, de valahogy nem tudok vele hosszan dolgozni. Valamint pixelmatorban, meg a logoistban nem jó vele pozicionálni.
Amúgy te hogy tartod a kezed a trackpadnél imac előtt?Amúgy meg az egérre mondtam, hogy jobb, mint a csodás egér!
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Totheground #22464 üzenetére
Mit is tud ez a magic trackpad, hogy mindenki a csodájára jár?
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #22397 üzenetére
Nem, teljesen fölösleges OSX alá, csak lassítja a gépet. Normális védelemhez úgyis kell tűzfal is, de ha tényleg megfelelően akarsz szűrni, akkor általában a kényelemből/sebességből engednek kell a biztonság növelése érdekében.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Totheground #22377 üzenetére
Naigen. Mondjuk én nem tartom gáznak a 21.5"-es kinézetét, az anyagi vonzat már más. Bár jobb hosszú távra tervezni.
Milyen SSD-t használnak az Apple-ék? Sebességre gondolok ilyenkor, valamint tudni lehet, hogy az új Fusion Drive-ok flash része milyen gyors?
-
válasz
Totheground #22318 üzenetére
Ezek teljesen betegek komolyan. Az ember azt gondolná, hogy növelik inkább 256-ra...
Mintha azzal játszanának az elmúlt pár évben, hogy meddig lehet feszíteni a húrt, mikor fog meglátszani az eladásokon a sok kis trükk. Mindig hozzátesznek egy kis pofátlanságot, és keresik az optimumot
Jó, persze nem segélyszervezet, nyilván minden cég így csinálja, de vannak ebben fokozatok azért. Ők most úgy tűnik felkapcsoltak párat a válton.
-
koma106
senior tag
válasz
Totheground #22318 üzenetére
Nem annak felel meg a force touch? Én már lassan nem igazodom el ezeken a fantáza neveken. Amúgy engem jobban kiakaszt, hogy új Mac mellé is feláras a trackpad, mint az önálló ára.
-
nylontacsko
senior tag
válasz
Totheground #22269 üzenetére
Ugyanez a jelenség van nálam is.
Bár egy "Mégse" után, működik minden rendesen. -
válasz
Totheground #22166 üzenetére
Én nem tudtam mi az, ezért is linkeltem, hátha más se tud külföldiül...
---
SILVER Projects Premium csak ma ingyenes. -
válasz
Totheground #22156 üzenetére
Most az imagazin-ban leírták magyarul is, hogy mijaza sip.
-
blakey
titán
válasz
Totheground #22156 üzenetére
Én sem ismerem az oldalt viszont az új SIP-nek köszönhetően engedélyezett, hogy külső app is beépülhessen a rendszerbe, valószínűleg lesznek ilyen appok és ez szerintem ideiglenes megoldás.
-
válasz
Totheground #22067 üzenetére
De meg ám!
-
talamasca
senior tag
válasz
Totheground #21883 üzenetére
Nagyon szépen, tartalmasan és hosszan kifejtetted a mondandód. Tényleg. Csodálatos és érthető.
Köszönjük szépen ezt a hasznos hozzászólást! -
tDr1v3r
veterán
válasz
Totheground #21707 üzenetére
Amikor én raktam fel akkor rákérdezett. Pofátlan, de gondolom máshogy nem tudnak pénzhez jutni a devek...
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #21707 üzenetére
Azóta van csak ez, mióta nem AppStore-os a telepítő, előtte ilyen nem volt természetesen. Valóban elég mocsok húzás, de én észrevettem és amúgy maga az app teljesen rendben van, VLC nekem nagyon nem jön be UI tekintetében, így marad az MPlayerX.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Totheground #21009 üzenetére
Dunno miért, de én sose erőltettem ezt a fullscreen izét. A zöld nagyít kontenthez igazítva (sajnost most csak az alt lenyomása mellett), aztán kész.
Ezt a Snap-es akármit se igazán értem hogy minek kéne használnom, vagy hogy kinek lesz kényelmes... van egy szint ahol jó (Windows 8-8.1, talán 10 is), de az OS X-é nem üti meg azt szerény véleményem szerint.
-
oszy
veterán
válasz
Totheground #21009 üzenetére
24"-es
-
válasz
Totheground #20768 üzenetére
Köszi a tippet. Megnézem.
-
KMan
őstag
válasz
Totheground #20220 üzenetére
Nem olcso... en teljesen jol megvagyok nelkule!
-
madgie
titán
válasz
Totheground #20029 üzenetére
És megy már? Nekem tegnap csak valami régi, PPC kompatibilis verzió volt hajlandó elindulni.
-
hszilard666
veterán
válasz
Totheground #20012 üzenetére
Köszi! Hogy ezt hogy a pokolba nem találtam meg!
-
blakey
titán
válasz
Totheground #19943 üzenetére
ugy hasznalom, hogy bill.-tol balra touchpad a gesture-ok miatt, tole jobbra meg a magic mouse
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #19943 üzenetére
MacBook touchpadje teljesen ugyanolyan, mint a Magic Trackpad, csak utóbbi nagyobb picivel.
Amúgy én sem találkoztam még normális touchpaddel, amíg nem próbáltam a Magic Trackpadet/MacBook touchpadjét. -
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #19930 üzenetére
Nekem nagyon szépen szalad.. semmi gond nincs, remélem így is marad
-
nylontacsko
senior tag
válasz
Totheground #19506 üzenetére
A felélesztés simán egérrel történik?
Amúgy köszönöm a bill. kombit -
xedos
addikt
válasz
Totheground #19470 üzenetére
Én egy 2006-os 17"-os csíkos kijelzős iMac-et... Bőven elég, eladni úgysem érdemes :-)
-
válasz
Nekem az ágyúval verébre kategória, ahhoz képest hogy ma már lassan féltenyérnyi méretben, 5W-os fogyasztással lehet kapni 4K-t tudó eszközöket is... Ráadásul ha x86 vonalon maradunk, akkor is van jóval kisebb méretű, és olcsóbb PC a mininél, ráadásul tök ugyanazzal a hw-vel, fémházban. A TV (vászon) alá tett cuccra (számomra) felesleges az OSX, bár ezekre az új generációs mikro PC-kre (NUC és társai) is lehet tenni OSX-et. Nem próbáltam, mert érdektelen, de Tonyx86-os fórumon elég jó tapasztalatokról számolnak be.
-
madgie
titán
válasz
Nekem a Mini a "szerver", a nappaliban egy Popi A-210-et etet NFS-en, emellett három iOS eszközt és egy hálószobai Smart TV-t Plex-szel szolgál ki.
-
Allure
aktív tag
válasz
Totheground #19042 üzenetére
Én igen, plusz leiratkoztam a bétáról is.
-
tlac
nagyúr
válasz
Totheground #18985 üzenetére
engem azért zavar, hogy ez az alapbeállítása
-
koma106
senior tag
válasz
Totheground #18884 üzenetére
nálam stabilan nem látja
túrom a netet, másnak is van gondja rendesen -
válasz
Totheground #18862 üzenetére
Nincs, de ez nekem bőven elég, az 1p pofátlanul drága. Egyébként letisztultabb, szebb, meghát a mi kutyánk kölyke
De viccen kívül: aki szerintem megvette már az 1P-t, annak felesleges váltania.
-
koma106
senior tag
válasz
Totheground #18809 üzenetére
Ez sajna restore alatt nem mukodik, de egyora utan magatol kikapcsolt...
-
biker
nagyúr
válasz
Totheground #18669 üzenetére
pontosan. ha vett rá applecaret, akkor él a bárhol szervizelik verzió
egyéb esetben nem érvényes rá a kiterjesztett apple garancia, csak az adott ország által biztosított vásárlói jogok érvényesek rá.
pl nem érvényes a vásárlást követő X napig telefonos support, és az apple féle DOA garancia sem. -
válasz
Totheground #18612 üzenetére
Meg van osztva?
Az álmoskönyv szerint ez a naplózó fájlrendszer miatt kerül oda, és amíg nem üres, addig nem is engedi el. A
touch /Volumes/your_volume_name/.metadata_never_index
chmod 444 /Volumes/your_volume_name/.metadata_never_index
állítólag megoldja a "naplózás" kérdését, az adott eszközön.A próbaképpen "kidobott" tm winyót hogyan csatolom fel újra?
-
válasz
Totheground #18610 üzenetére
Biztos a TM fogja? Nálam simán "kiadja".
OS X verzió? Mikori mac? Vagy inkább milyen kapcsolat(usb,fw)? -
KMan
őstag
válasz
Totheground #18506 üzenetére
Ma mar igen, de tegnap nekem sem ment.
(iPhone 5) -
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Totheground #18430 üzenetére
Azért majd írj, hogy mi történt vele, megjavították e, vagy kicserélték.
Ja, és hogy hova vitted.
Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Totheground #18422 üzenetére
Remélem az ilyesmit megoldják garanciában.
Én is most vettem 2013 late 27-est.Ha eltörik hülyét kapok.
Egyébként ezeket mennyi időközönként kell portalanításra vinni?
És hol csinálnak ilyet? Ha valami garanciális probléma lenne, hova kell/lehet vinni?Köszi!
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #18422 üzenetére
Az elég durva
Gyanús, hogy valóban eltört az a része, ami megtartja, de elég érdekes, hogy ilyen fiatalon hogy történhetett meg, van egy olyan érzésem, hogy anyaghibás darabot fogtál ki. -
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #18250 üzenetére
Mert rossz helyről szedik le akkor
Syd2012: ízlések és pofonok, én nem pazarlok el inkább 5 v 10GB helyet egy dvd minőségű filmre -
boost
veterán
válasz
Totheground #18130 üzenetére
èn arra tippelek, hogy nem minden programot tud az osx "újratölteni", hanem csak azokat, amik valami feltételnek megfelelnek. Pl ha ezt az eljárást a fejlesztés során beépítik a programba, vagy ha az elég friss DevelopmentKit belefordította alapból ennek a támogatását. Aztán lehet, hogy a hold és a nap állásától függ.
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #18019 üzenetére
A nép átnyergelt GO-ra. Egyébként tényleg az 1.6 a király.
(#18021) RaZroX: Ha nem efi natív lapod van, akkor DSDT-t lehet, hogy piszkálni kell hozzá, de az is lehet, hogy egy egyszerű bootloader frissítés megoldja.
A hacklit igazán nem használom (az lett a gameboy PC), csak van benne egy OS X winyó és pont, ráadásul nálam szinte teljesen vanilla a rendszer, csak hanghoz van kext rajta és egy bootloader.
(#18020) tDr1v3r: Valami kell azoknak is akiknek nem megy jól a célzás.
-
madgie
titán
válasz
Totheground #18011 üzenetére
A publikus build száma 14A299l, a DP4-é tudtommal 14A298i.
-
madgie
titán
válasz
Totheground #17995 üzenetére
Jöhet
-
-axxon-
tag
válasz
Totheground #17870 üzenetére
nekem már valahogy gagyinak tünik a 10.9, szinte már csak a Yosemite-t használom)
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #17870 üzenetére
Mondjuk az ikonokon kívül nekem már most nagyon bejövős a Yosemite kinézete
-
válasz
Totheground #17845 üzenetére
Karcsú? Mire nem elég? Én szívesen lecserélném a korosodó 2008-as imac-emet erre. Minden szempontból előrelépés lenne (4GB->8GB, 320GB->500GB, garanciális).
Lassan el is kell kezdenem gyűjteni ré, mert kezd hangossá válni a ventillátor, a VGA is megmakacsolja magát néha, és teleszemeteli a képernyőt(elégtelen hűtés a ventik miatt?)+ráférne már egy portalanítás, újrapasztázás. Ez minimum 30-40k, és nem lesz jobb, csak még pár évig elketyeg. Ha pedig elküldöm szervízbe, érdemes lenne ott melegében belerakatni egy SSD-t is. Az is +40k... -
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #17845 üzenetére
Tény, h nem túl combos az a proci, de ha azt nézed, az Air is kb ennyibe kerül ugyanilyen hardverrel...
Az még arrébb van azért,h a retina iMac érkezzen. -
válasz
Totheground #17772 üzenetére
Pont nem érdekel, hogy japánban mennyi, mert amint bekerül az EU-ba rájön a VÁM és területenként eltérő ÁFA.
Mutassatok nekem egy EU-n belüli, nem magánszemélyt, ahol ennyire olcsó a gép.Kamionos bizniszből származó meg kb egyáltalán nincs ma már sehol a használtpiacon...
+ Attól, hogy megy a bolt, meg nem feltétlen legális.
-
nsgeri
csendes tag
válasz
Totheground #17753 üzenetére
Köszi a válaszokat, majd igyekszem kipróbálni valahogy az os x -et.
-
sEtuke
tag
válasz
Totheground #17734 üzenetére
Persze. Szerintem iSTYLE-ba vidd!
-
válasz
Totheground #17722 üzenetére
Az iMac sem különbözik a többi géptől, a hőt el kell vezetni a külvilág felé. A szellőzőnyílásokon pedig a por is közlekedik. Ha ennyire poros, én elvinnémm szervízbe kitisztítani. De vigyázz! Ha nem vagy elég körültekintő többet ártasz mint használsz. Van ahol a "Kijelző belső portalanítása 30.000 FT"
-
blakey
titán
válasz
Totheground #17722 üzenetére
3-4 havonta kipucoltam, semmi extra, kijelző le, sűrített levegő be.
Ahol csak tudtam, takarítottam, mondjuk nekem nem volt vészes. Már nincs iMac-em.
(#17724) Totheground
Az "cumi", nekem az utolsó a 2011-es volt, ami még "takarítható" volt. Az újakra már nem "gerjedek". Ha nem akarod, hogy ellepjen a por akkor szervízzel kitakarítatthatod. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
Totheground #17672 üzenetére
Hát elég sok minden indult wtf-nek, aztán lett innováció belőle. Hovatovább az Apple-ön belül is működött ez a gyakorlat sokáig. A mérnökök kerek-perec nemet mondtak, de Steve csak kötötte az ebet a karóhoz, aztán csak megcsinálták, és valami nagyszerű lett. Anno a Xerox PARC-nál folyó kutatásokban sem sokan láttak fantáziát, aztán gigászi innováció lett belőle.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Totheground #17630 üzenetére
Nagyon durva, amit az iOS játék téren fejlesztenek most
Pedig eddig is piacvezető volt játékok terén az iOS...
Swift az Objective C helyett is elég komoly. -
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Totheground #17610 üzenetére
Köszi, utánanézek
-
kelzsoca
félisten
válasz
Totheground #17524 üzenetére
Viszont a mininél 47e a +2 év garancia, és ha az alaplap döglik be, ennyiért vagy drágábban lehetne bele szerezni másikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- BestBuy ruhás topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magyarított Android alkalmazások
- Honda topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged