Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
waccamár
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Akkor megpróbálok egy ilyen szilikont, és felkeresem West-et is
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
A barátnőmnek vagy egy 21,5-ös 2013 late iMac-je. Fotós utómunkálatokhoz használja, PS stb. Az utóbbi időben nagyon elkezdte zavarni, hogy még egy program megnyitásánál is elég sokat gondolkozik a gép. A hosszútávú tervek szerint valamikor le lesz majd a gép cserélve, de keret híján egyelőre egy SSD upgrage-re gondoltunk, mert még az én 2011-es MBP-om is hülyére veri amiben itthon SSD-t cseréltem.
A kérdés a következő: Melyik fasza, megbízható SSD-t ajánlanátok 250 gb környékén ami működik is vele?
(Lec fórumtárs készletéről gondoltam rendelni, de ha van más ötlet is ne tartsátok vissza).Másik kérdés: Mivel ez az iMac még (vagy már) ragasztott kijelzős, és ahogy youtube-on elnéztem, nem olyan egyszerű otthon cserélni mint a macbookban, én pedig nem szeretném elb@szni, így az Almáriumra gondoltunk, hogy kérünk időpontot, és hozott anyagból megcsinálják. Van tapasztalatotok a bolttal? Nem fogják szétgányolni a gépet?
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
dajkapeter
senior tag
Ne kövezzetek meg.
Nem tudom, hogy off-e... Bocsánat, ha az.
Egyik ismerősömnek van egy macbook-ja (nem mai darab, rendszert nem tudom milyen). Anno vett hozzá egy külső vinyót és elkezdte rápakolni az adatait. Eltelt pár év és kapott a cégtől egy win7-es gépet. Szerette volna átpakolni a képeit, adatait az új gépre. Segítettem én is neki, de nem találtam rá lehetőséget. A win7 nem tud driver-t telepíteni hozzá. Milyen lehetőség van arra, hogy költözni tudjon? Majd 500 gigányi anyagról van szó. Nekem nincs mac-em, nem értek hozzá. Olvastam, hogy a mac úgy formázza, hogy azt a windows ne tudja kezelni. Ez tényleg így van, vagy csak nem néztem eléggé mélyen utána?
Köszönöm a választ!
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
Alex91
félisten
válasz dajkapeter #27003 üzenetére
Kell hozza venni szoftvert, vagy keresni egy eszkozt, vagy linux distrot, ami olvas hfs+ filerendszert....
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
megema
őstag
Legegyszerűbb egy pendrivera Ubuntu telepítőt rakni és bebootolni róla kipróbálásra (Try Ubuntu). Az olvassa/írja a Mac HFS+ partícióját és az NTFS-t is, így simán át lehet húzni a fájlokat.
Esetleg ki lehet próbálni egy partíció konvertálót is, de csak óvatosan! Backup nélkül inkább az Ubuntus megoldást javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
talamasca
senior tag
-
xedos
addikt
Van egy olyan megoldás is, amikor a bootcamp ki van herélve és ki van mentve a HFS olvasó driver!
Régebbi cikk: [link]
Esetleg : [link]
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
sziasztok
mikortól jelennek meg a kaby lake-s mac-ek?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz Totheground #27011 üzenetére
köszönöm!
azokon milyen OS van már akkor?
-
bandras0226
aktív tag
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
Chal
addikt
válasz bandras0226 #27017 üzenetére
Na, lassan visszatérünk a 2010 környéki állapotokhoz, nem rossz. A hdd thermo szenzorra lennék még kíváncsi (van e benne). Meg ha nem lenne ragasztott az előlap mint régen, akkor lenne igazán fasza (nem, nem ott ment be a por anno, még mielőtt... ).
De persze így se rossz, ha a 27"-es is ilyen, akkor lehet hogy megint lesz desktop Mac-em (mármint amin Apple logó is van ).
Azért egy negatív gondolat is legyen: miért a jack csatlakozót üldözik az iphone-ban, és miért nem a 2.5"-ös legalja hdd-t az iMac-ben? A kérdés költői...
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Saját gépem egy late 2013 15" rMBP, ott is bőven érezhető amikor swapol a gép, igaz, csak akkor ha 2-3GB közé felcsúszik a swap mérete. Bőven nem olyan rossz a helyzet, mint HDD-vel, de azért feltűnik a különbség a RAM és a PCIe SSD között is simán.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Totheground
addikt
Meggyőztetek.
Csak az a kár, hogy a 8 gigásért mehetnék most azonnal a16 gigás meg több, mint 1 hét...Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
bmwk1200s
őstag
válasz Totheground #27022 üzenetére
Egy het varakozas, vagy evek bosszankodasa, hogy miert nem tudtal meg egy hetet varni...
Semmit sem írok alá!
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Gondoltam, megosztok Veletek valamit Ősszel tartottam egy közel négy órás workshopot, melyen betekintést nyújtottam a Mac-eken futó macOS operációs rendszer világába. Az eseményről készült egy felvétel is, melyet vágott formában ma elérhetővé tettem - teljesen ingyen
A két részes tanfolyam elsősorban azoknak szól, akik szeretnék elsajátítani a rendszer mindennapos használatát, illetve most ismerkednek vele. A kurzus surán sokszor használok Windows-os analógiákat, ezzel segítve a rendszer működésének megértését - hiszen tudom, hogy szinte mindannyian Windows-ról jövünk és jöttünk. A YouTube-on nem nagyon találtam hasonló tartalmat, így remélem, egyúttal hiánypótló is lesz.
Ha van olyan ismerősötök, barátotok, rokonotok, akinek jól jönne egy ilyen "gyorstalpaló", örömmel veszem, ha megosztjátok vele a lenti linket. A második rész valamikor a jövő héten várható, még meg kell vágnom
Ez volt az első workshop, amit tartottam és egyben az egyetlen, amiről felvétel is készült, ezt érzem is rajta, szerencsére az azóta eltelt sok találkozó azért megedzett Fogadjátok szeretettel!
-
bmwk1200s
őstag
válasz Alvin_ti4200 #27024 üzenetére
Facebookon mar megtalaltalak es at is kuldtem az anyospajtinak
Parom 2009es iMac-et orokolte meg. Neki tokeletes es szuper, hogy csinaltal egy ilyen videotSemmit sem írok alá!
-
bigsee
addikt
Én személy szerint köszönöm, nekem hasznos!
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
wm2
őstag
válasz Ragnar95 #27021 üzenetére
Én is figyelgettem, de az iStat szerint sohasem érte L az 1Gb-ot, az NVMe SSD (read/write speeds of 3.1Gbps and 2.1Gbps per second) ezt meg sem érezte.
@Tothegorund: 16Gb ram mellett is észre fogod venni, hogy a memória egyes részei feleslegesen vannak inaktív, de mégis lefoglalt állapotban, miközben erre semmi szükség.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
hszilard666
veterán
-
madgie
titán
válasz hszilard666 #27030 üzenetére
Míg bele nem futsz egy nagyobb projektbe
-
wm2
őstag
válasz madgie #27031 üzenetére
azért egy I7-3720QM 4 mag 6Mb cache 45W TDP nem egy i5-6267U 28W TDP szint, vagy 5000 geekbench pont van köztük még mindig, nagyobb projekt, nagyobb proci is
@iszilard: én már leírtam, nem űzök sportot abból, hogy sok tab van megnyitva 3 böngészőbő teljesen feleslegesen, 2-3 lejátszó meg egy rakat app a dockon, amit lusta vagyok bezárni, csak mert ez mac, én kilövöm ami nem kell és újraindítom néha, hetente tolok egy onyx takarítást stb.
a 15W TDP i5 8Gb ram társaságában ilyen átlag pár száz megab swapal bőven elég Abletonozni, PS-t is leváltotta a Pixelmator, ha komolyabb gép kellene melóra, meg nem mac-ben gondolkoznék, hanem 5x olcsóbb wines erőműben
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
biker
nagyúr
Valóban, elmúlt már a ppc korszak szépsége, mikor 70-90 napos uptime volt, és frusztrált, ha restartolni kellett. Jellemzően csak update miatt.
Most kb 4-6-8 naponta illik egy restart, olyan mint a win7 volt, nem bírja a hosszú ébrenlétet.
elkezd akadni a windowsserver, asztalváltás döcög, ram az egekben, ehhhh...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
wm2
őstag
pontosan :-) amit nem értek, és nincs kedvem a logokat bogozni már, hogy alvó állapot után a legtöbb az unified log meg crash log, ha nem figyelsz rá több száz mega, ami lehelletnyivel kisebb ha kikapcsolom a wifit, de végtére is sok a szemét, és az Onyx vagy a CleanMyMac kötelező app, mint egy CCleaner vagy mittoménmi Win alatt, ha a konzolt elkezded figyelni is sok felesleges dolog fut, egy nagy rakat kód, amire ráférne egy takarítás
Ozora <3
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! Abszolút új vagyok a maces világban. Egy mid2014 MBP-m lett. Következőt szeretném megcsinálni: iMovie-t letöltöttem. Megoldható, hogy rádugom a gépre USB-n a Samsung S7-emet, és a kamera képét lássam iMovie-ban, és egyből fel is tudjak venni onnan? A webkamot mutatja, ezért gondolom hogy hátha ezt is meg lehet oldani.
-
bmwk1200s
őstag
Az iPadem viszont mai napig igy megy. Max akkor inditom ujra, ha frissites van. Air 2 es mindenre eleg, amire nekem kell. Gyors is a mai napig. Abban remenykedem, hogy idovel, ha a Pro vonalra nem is, jon majd az Apple AxX szerias procija a Macekbe is es akkor talan visszajon a regi es szep PPCs idoszak. No lag, no strandlabda, csak sebesseg, megbizhatosag, stabilitas. Milyen szep is lenne...
Ha igaz az A10X geekbench eredmenye (9000 felett) akkor tenyleg johetne MacBookba, Airbe, kicsi iMacbe. Meg a MacMinibe is boven eleg lenne egy iPad pro teljesitmenye macOS-szel.Semmit sem írok alá!
-
Ragnar95
félisten
Legnagyobb probléma az architektúra-beli különbség. Nem hiszem, hogy a közeljövőben átállnának ARM-re macOS vonalon, nem biztos hogy indokolt lenne megint egy PPC-Intel méretű váltás.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
wm2
őstag
válasz Ragnar95 #27038 üzenetére
Szerintem sem. Nagyon jó, jók az új fícsőrök, de az iOS desktopra még mindig nem dobálhatsz akármit, ergo egyáltalán nem olyan, mint az asztali, amitől egy asztali gép valóban asztali. A szövegbevitel és a külső billentyűzet számomra nem kényelmesebb, mint a hagyományos, amibe ha belevesszük a hiányzó egeret meg az új iPad 10" méretét, akkor nem érzem még mindig, hogy ez kiválthat egy AIR-t pl amihez ráadásul kevesebb dongle is kell. Viszont a mai minimalizált internetes felhasználói szokásokhoz terelt usereknek elegendő lehet tapicskolni (bár ezt az eszközt elsősorban rajzolni szánják a pro szekcióba). Zenei vonalon az iPad nagyon jó kisegítő szerepet játszik évek óta, sokan használják de képtelenség számomra egy Logic vagy Ableton szintű programmal 100% egy ilyen eszközre támaszkodni.
Ozora <3
-
hippopota
újonc
sziasztok
nem tudom jó helyen járok-e, külső hdd-s problémám lenne. a minap szegény kerregett és csattogott, majd többé nem tudtam életre kelteni. nem jeleníti meg a finder az eszközök között és a disk utility sem mutatja. van még remény, hogy az adatokat visszanyerjem valahogyan? vki help please!!! előre is köszönöm
-
rii
nagyúr
eszem ágában sincs védeni az intel vonalat*, .... csak kérdezni szeretném, hogy amit írsz
- a plattformváltás ppc-ről intel-re
- a rengeteg sok OSX kiadás (ami én személy szerint nem értek, de valszeg azért mert nem is értek hozzá)
- az apple hozzáállása (ami azért jól tükröződik a sok zsanérhibán, (eddig 20 mac-ből 2-3 olyan volt, ami azért túlzás egy közel millás gépnél, hogy vagy szerviz, vagy spec az enyém teásdobozzal van kitmasztva, az belső porosodás - 6 gépből 3at szervizelni kellett miatta, elég sok videokártya probléma, amit szintén nem értek hogyha jól vannak összerakva az alkatrészek, akkor miért produkálak ilyen hibát (nem hinném hogy sz.r a pc-s video kártya.)az OSX egy nagyon jó oprendszer ... tudomásom szerint a freeBSD-re épül, ami nem kapta meg a UNIX szabványt, de az apple úgy megcsinálta az OSX-et, hogy az már UNIX-szabványú.
ha hülyeséget írtam, elnézést, és korrekciót kérnék szépen ....
az intel vonal legalapvetőbb problémája, hogy megőrizte a 80386-felé a kompatibilitást. vagymitmeghogy ...
* de azért 97-ben is volt már olyan legend, hogy Linux-os gépet csak azért kellett bekapcsolni újra, mert áramszünet volt, pedig rengeteg lekérést kellett teljesítenie/nap.
szóval lehet a sz.rból is várat építeni
de az én meglátásom szerint úgy nem, ha csak tolják-tolják ki az újabb OSX-eket ...2011-es imac 27: nagyon durván hajtottuk szerencsétlent, 4 éven át, a porosodástól eltekintve nem emlékszem, hogy lett volna vele gond működés tekintetében. (mármitn az én gépem ... a többieké is volt porofás miatt ... meg 1-2 videokartya miatt is szervizbe ... nem munkara valók ezek, hogy kell egy tartalék, hogy ne essen ki a meló, pedig millás gépek .... csak agyon vannak integrálva ... )
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz hippopota #27040 üzenetére
itt talan tudnak bővebb infot mondani, de sajnos nem hangzik túl jól amit leírtál ....
https://prohardver.hu/tema/hdd_problema_segitsetek/friss.html
valszeg a lemezek területén történt valami baleset - az sosem jó - sérlühetett a lemezfelület ... hacsak nem tudta kivágni hatalmas csodával a fejet a landing zone-ra vagyhová ....
akkor kürt kft - bevizsgálás: horror összeg - megcsinálják - méghorrorabb ....
-
Chal
addikt
az OSX egy nagyon jó oprendszer ... tudomásom szerint a freeBSD-re épül, ami nem kapta meg a UNIX szabványt, de az apple úgy megcsinálta az OSX-et, hogy az már UNIX-szabványú.
Több kódot is vettek át a FreeBSD-ből, de azért az túlzás, hogy FreeBSD alapú. A BSD-kből (és főleg a FreeBSD-ből, mert talán az a leginkább mainstream) nagyon sok kereskedelmi termék "lop" kódot, mert a BSD licence sokkal jobban megengedi ezt mint a GPL (nem kell közzétenned pl a módosításokat, és egyéb hasonló engedmények). Így aztán rengeteg mindenben felfedezhető FreeBSD kód (pl. Windows, Playstation, OSX, csak hogy a híresebbeket mondjam).
Az OSX egyébként már rég nem Unix hivatalosan, mert ez amúgy is csak egy drága cimke, vaskos összegeket kell fizetni a "klubtagságért" a POSIX-nek. Az Apple régen ezt megtette, ma már nem érdekli (a FreeBSD-nek meg sose volt erre pénze), mert sok értelme nincs. A Leopardig volt meg egyébként a POSIX tagság, de ettől még nem kevésbé unix az OSX, a FreeBSD, vagy akár a Linux.
Egyébként szerintem az "Intelességnek" semmi köze ahhoz hogy éppen mennyire stabil vagy megbízható az OSX. Ha létezne még érdemben PPC, és versenyképes lenne az x86-al, akkor pont olyan lenne rajta az OSX mint most az Intelen. Szóval az időközben keletkezett gondok inkább a fejlesztőkön múlnak, nem azon hogy Intel arch. van a mac-ekben.
[ Szerkesztve ]
-
galaktikus
aktív tag
Erre valaki esetleg? Igazából elég a válasz a második kérdésre is.. a szabvány 2.5-ös SSD-k biztos mennek vele..
[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
válasz hippopota #27040 üzenetére
Ha már a DU sem látja, búcsúzz el tőle. MacOS-en is elérhető egyik legjobb ingyenes adathelyreállító: TestDisk
Tuti jó a fiók? Próbáld ki a lemezt egy másik garantáltan működőben.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Alvin_ti4200
félisten
-
bladekettő
tag
válasz galaktikus #27044 üzenetére
Szia
Háromnegyed éve cseréltettem ki az Almáriumpro-ban a HDD-t egy SSD-re, bár egy late 2012-es gépben (szerintem nincs sok különbség köztük), minden rendben volt.
Én egy 850 EVO-t tetettem bele, semmi gond nincs vele. (lehet már vannak jobb ssd-k, az ssd-s topickban kérdezz rá)The easy day was yesterday! :)
-
Állítólag Firefox (Linux alatt is!) és Edge böngészőkkel is megy silverlight nélkül a Horizon Go.
Safari-n miért ragaszkodik a silverlight-hoz?[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ragnar95
félisten
Utolsó bekezdés óriási +1. A más architektúra max a sebességen javítana valamennyit, de most se az a probléma, hanem a bugok. A sz@r programozó meg bármilyen architektúrára programoz, sz@r marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest