- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
tomi5244 #20576 üzenetére
Ez a bongeszo kerdes nehez ugy.
En gyakorlatilag alpha verzi ota hasznaltam firefoxot (nem is tudom mi volt mar a neve), majd amint jott Safari attertem. Par ev utan valtottam Chrome-ra majd most fel eve vissza Safarira.
Ha nagyreszt Apple eszkozoket hasznalsz, akkor a legjobb megoldas. Munkabol kifolyolag ettol fuggetlenul hasznalom az osszes mainstream bongeszot, de a jelenlegi nyero nalam a Safari. -
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
nylontacsko #19816 üzenetére
Dehogynem.
Csak példaként: Előttem egy Das Keyboard Pro for Mac van, de próbaként kötöttem már a nagy gépre Apple Alu USB-t, Apple Pro Keyboardot, Corsair K70-et, Pár 2-3e Ft-ot sima USB megoldást. Egyikre sem panaszkodott.
-
Xero
nagyúr
válasz
nylontacsko #19789 üzenetére
Chrome, Safari hogyne tudná.
Minden ami cocoa használja. Az Office lenni buta, ahhoz csak fizetős megoldás van.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #18019 üzenetére
A nép átnyergelt GO-ra. Egyébként tényleg az 1.6 a király.
(#18021) RaZroX: Ha nem efi natív lapod van, akkor DSDT-t lehet, hogy piszkálni kell hozzá, de az is lehet, hogy egy egyszerű bootloader frissítés megoldja.
A hacklit igazán nem használom (az lett a gameboy PC), csak van benne egy OS X winyó és pont, ráadásul nálam szinte teljesen vanilla a rendszer, csak hanghoz van kext rajta és egy bootloader.
(#18020) tDr1v3r: Valami kell azoknak is akiknek nem megy jól a célzás.
-
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker #17876 üzenetére
Igen.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker #17865 üzenetére
Van ilyen. Nem kell vele foglalkozni. Mélyformázás megoldja.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker #17863 üzenetére
Ezt a Windows szoktak csinálni, ha HFS partíciót csinálsz egy lemezen. Akkor töröld a teljes lemezt és valami eltérő felállást próbálj kialakítani. Lehet, hogy az EFI-be ragadt be valami (lévén az EFI a Bios-al szemben tárolja a lemezek és partíciók információit).
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker #17861 üzenetére
Az efi partíció megzavarja. Mac-en törölni kell a partíciókat és utána Win is látni fogja. Ha nincsen Mac, akkor Gparted live lemezről megoldható.
-
Xero
nagyúr
válasz
TheMarci #17700 üzenetére
Persze. Én is 200km-re vagyok a MP-tól éppen és arról nézek filmet Plex-el, az éppen eszembejutó doksit megnézem iFiles-al, és ha valamibe bele kell nyúlni akkor VNC. Ezen felül ssh-val is be lehet lépni, de éppenséggel VPN server is indítható OS X-en, innentől pedig érdektelen, hogy milyen hálón vannak.
-
Xero
nagyúr
válasz
Victoryus94 #17656 üzenetére
Nem.
-
Xero
nagyúr
Ha Yosemite megjelnés utáni gépet veszel, akkor jó eséllyel nem, lévén kext-ek (driverek) nem kerülnek ki legacy rendszerekre.
Azt kell figyelni, hogy mikori megjelenésű és vásárlású a gép. Annak megfelelően éppen aktív stabil OS X a mérvadó minimum.
Egyébként nem kell félni a 10.10-től. Jó kis rendszer lesz. Piszok sok lehetőség van benne.
-
Xero
nagyúr
Opera is WebKit-re váltott, de ott sincsen built-in flash.
De hangsúlyozom én ezt plugin szemszögből közelítem meg.
Nálam fent kell, hogy legyen az összes major böngészőből egy stable és egy legalább beta verzió, lévén az egyik frontendet ezeken is tesztelem. De mint user, a Safari - Chrome párost tartom hasznosnak. -
Xero
nagyúr
válasz
blakey #17209 üzenetére
Én nem erőltetek semmit, de a tény attól még tény. A Flash plugin pocsékol, a Chrome pedig kiváló eszköz arra, hogy ha szükség van rá elővegyük csak erre.
A többit pedig nem kommentálom, csak mosolygok. Ha így vélekedsz, akkor ott a Chromium, igaz pont a lényegét veszíti el, hiszen nincsen built-in flash plugin.
-
Xero
nagyúr
válasz
blakey #17207 üzenetére
Még mindig nem érted látom.
A Firefox a Gecko motornak köszönhetően lassabb és pontatlanabb. Semmi köze a látogatott oldalakhoz. So simple.A Chrome fenntartásának pedig pont az lenne a lényege, hogy a Safariban ne legyen flash és ne egye meg feleslegesen az erőforrásokat.
-
Xero
nagyúr
válasz
blakey #17205 üzenetére
Nem fogtad a lényeget. A Chrome beépített flash pluginnel érkezik, így elég azt indítani ha flash tartalmat akarunk megjeleníteni. Nem kell system wide plugint telepíteni, és így nem fogja a többi böngészőbe beágyazni magát, ezzel erőforrást zabálva.
Az pedig, hogy a Chrome-Safari hasonló, az tény, bár ott is vannak eltérések a némileg másmilyen fork branch-nek köszönhetően. Ezzel szemben a Firefox a maga Gecko motorjával nagyon nem ugyan az. Lassabb is, pontatlanabb is.
-
Xero
nagyúr
Bizony használtan jókat lehet kifogni.
Ha viszont nem szempont a 2.0, akkor ajánlom a h/k SoundStickset is. Engem már 9-10 éve szolgálnak gép mellé. Alap dolgokra bőven jó és azt leszámítva, hogy a közepük kissé szűkös, egész jó kis hangforrások.
Mellé nekem is van egy Creative Aurvana Live (Denon 1001 fork
) a géphez, és egy relatív normálisabb belépő szobai hifi (AVR-360, JBL Studio 190).
Természetesen ezek közül a SS a leggyengébb, de pl Spotify-ra munka mellé bőven elég.
-
Xero
nagyúr
válasz
tDr1v3r #17009 üzenetére
Még egy pötty a Dell-re. Jó ideig csak ViewSonic-ot vettem, aztán ahogy el*urvultak, úgy váltottam Dell-re.
Most is úton van kettő U2414H és ha sikerül megnézem egy UP2414Q-t, akkor valószínűleg abból is jön legalább egy.Mindenképpen kalibráltasd, vagy otthon kalibráld.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker #16942 üzenetére
Rá lehet, de még jobb ha van lehetőség optikán keresztül rákötni.
-
Xero
nagyúr
Fölötted a válasz.
De akkor kifejtem kicsit:
Alapvetően három mód létezik:
hibernatemode 0 - Desktopon ez a default. Nem ment lemezre, csak ram-ban tárol mindent. Ez a régi ppc-s sleep.
hibernatemode 1 (vagy 25) - Ez csak lemezre ír.
hibernatemode 3 - Először memóriába ír, majd a standbydelay-ben deklarált idő után, vagy áramkimaradás esetén lemezre írja. Ez a default mobil gépeknél. -
Xero
nagyúr
válasz
blakey #16932 üzenetére
Nem egészen. Több lépcsős sleep van, és más a dekstop valamint a mobil gépeknél is. Mobil gépeknél a default a disk+ram kombináció. A megszabott intervallum után a str-ról átáll lemezre.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker #16892 üzenetére
hfs+
-
Xero
nagyúr
Persze. UNetbootin mint bármilyen platformon.
-
Xero
nagyúr
válasz
default. #16797 üzenetére
Nem vagyok képben hangstúdió vonalon és a kártyát sem ismerem, de amennyire tudom oda is vagy izom gép kell, vagy dedikált kártyák hadserege.
Eddig az esetek döntő többségében MacPro-val és ilyen-olyan külső/belső kártyákkal találkoztam hasonló vonalon.A 17-es iMac munkafelülete is szűkös, tehát ha mindenképpen maradna az iMac, akkor egy 20-as alu modell lenne a jó irány. A régebbiek TN panelesek erre érdemes odafigyelni. Igaz zenénél vajmi keveset számít, de azért na.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker #16630 üzenetére
Paneltechnológia. Abból is a legolcsóbb és a leggagyibb. Gyenge betekintési szögek, rossz szín reprodukció.
Ez nagy méretben még hátrányosabb. Na ezt fejeled meg analóg kapcsolattal a Te esetedben, ami felesleges konverziót jelent és így még pocsékabb lesz a képminőség.Nem véletlen, hogy felettem a kolléga is azt javasolta, hogy szabadulj meg ettől a megjelenítőtől és vásárolj egy bármilyen IPS vagy P-MVA paneles modellt.
szerk: Normális belépő szintű monitor mondjuk a Dell U2412M.
-
Xero
nagyúr
válasz
RoryBreaker #16628 üzenetére
A TN panel nem az.
-
Xero
nagyúr
válasz
Bengio #16547 üzenetére
DNS legyen maga a router és a Google szerverei (8.8.8.8 és 8.8.4.4).
Ha megvan, akkor egy DNS cache reset sem árt:
sudo killall -HUP mDNSResponderEz nagyon ilyesmi hibának tűnik.
(#16554) madgie: Konzolban ilyenkor mi szerepel? Mármint arra az időpontra amikor a kijelzőt kellene indítani? ARD-vel hozzáférsz ilyenkor? Szolgáltatások futnak?
-
Xero
nagyúr
válasz
hengelhof #16511 üzenetére
Személyesen is azonnal megpróbálják megoldani a problémákat. Az esetek döntő többségében még a CTO modelleket is azonnal cserélik/javítják. Minden Pro alkalmazáshoz ért valamelyik eladó/genius/stb.
Tehát hiába van meg egy-két APR-ben a szándék a hasonlóan vásárló orientált kiszolgálásra, ha a háttér nem maximálisan biztosított.
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #16508 üzenetére
Bizony nagyon korrekt a hotline az esetek 90%-ban. Tessék belegondolni, hogy milyen lenne ha hivatalos Store-al is jelen lennének az országban.
-
Xero
nagyúr
válasz
Barett 50cal #16330 üzenetére
Candybar ikon adatbázisodat tartja rendben és egyszerűsíti a rendszer ikonok cseréjét.
Pár forrás amiket régen használtam:
WeLoveIcons
Deviantart
ModmyiA legjobb a macthemes sajnos egy bő éve leállt. Az volt a legkomolyabb gyűjtőhely, de az ott szerepeltetett kreációk 80%-a deviantarton is megkereshető.
Pár éve még elég komolyan átalakítgattam a rendszert, de azóta se időm, se ötletem már hozzá.
-
Xero
nagyúr
Global Service Exchange. Nagyobb cégek jelentősebb Mac gépparkkal rendelkeznek ilyen hozzáféréssel, ha az IT rendelkezik megfelelő kvalifikációkkal. Így ugyan olyan diagnosztikai eszközökhöz férnek hozzá mint az Apple szervízek.
Ha garanciális, akkor backup és vissza a feladónak.
-
Xero
nagyúr
Most jobban belegondolva ott valóban lehet, hogy bűvészkednem kellett némileg. Őszintén szólva jó egy éve csináltam utoljára.
Szóval ott lehet, hogy sudo rm -R volt a megoldás, de az is lehet, hogy ez időre egy másik admin userrel bejelentkezve töröltem.
Ez utóbbi 100%-ban működik, de ha nem fontos, akkor ne hozzunk létre ideiglenes usereket ugyebár. -
Xero
nagyúr
Nem kell másolgatni semmit csak előre szépen végig gondolni.
Nálam ugyebár így néz ki a dolog:
SSD-n van minden kivéve a home folder nagyobb elemeit (Downloads, Movies, Music, Pictures, stb...)
A home folderből még az SSD-n maradt a Library, a Desktop és a Documents folderem. Így amivel dolgozom, illetve ami szükséges a softwareknek, az SSD-ről indul. Nyilván az iPhoto vagy iTunes start így nem annyira szélsebes, de bőven jó számomra.
Akinek mondjuk a képek feldolgozása az elsődleges cél, annak természetesen érdemes az iPhoto vagy Aperture adatbázisát (nem a teljes Libraryt!) SSD-n tartania.Ezt mint mondtam egyszer kell jól belőni és onnantól hibátlan.
-
Xero
nagyúr
A gond az, hogy a fusion drive egy kicsit olyan mint a RAID0. Ha valami hasal, akkor elég csúnyán hasalhat.
Szinte minden felállást kipróbáltam már és továbbra is arra esküszöm, hogy a némileg komolyabb felhasználásra szánt setupban, ha nem csak és kizárólag SSD van, akkor kézzel érdemes kimozgatni a home folderből a nem túl releváns tartalmakat a HDD-re.
-
Xero
nagyúr
válasz
czanga #15967 üzenetére
Nyilván ízlés kérdése, de aki sokat gépel (ír, programozik, dokumentál), annak az esetek döntő többségében kényelmesebb egy mechanikus billentyűzet.
Az Apple-nek az utolsó mechanikus billentyűzete az Extended Keyboard II volt. Szóval erősen kétlem, hogy az említett emberke mechanikusat használna.
Érdemes azért kipróbálni egyszer egy jó mecha billt. Mondom ezt úgy, hogy az Apple is jókat gyártott, használtam is őket egészen 2000-es Apple Pro keyboard óta, de ez más világ.
-
Xero
nagyúr
válasz
tDr1v3r #15963 üzenetére
Nem. Maradt a US layout.
A ragadósságra: Én anno bevállaltam egy durva megoldást, lévén volt backup. Bedobtam a mosogatógépbe tabletta nélkül. Előtte ment egy kört szintén tabletta nélkül, hogy kimenjen minden cucc.
Átmosta, majd szárítottam egy napot. Hibátlanul ment tovább. -
Xero
nagyúr
válasz
czanga #15960 üzenetére
Én megjelenésekor vettem egyet és később lett még egy.
Az egyiket kivégeztem félig-meddig, míg a másik tartalékban áll.Váltottam (vissza) mechanikusra és nem bántam meg. Tény és való, hogy piszok jó kis billentyűzet az alu, de a mechával lényegesen kényelmesebb dolgozni. Egyszerűen jobb a feedback.
-
Xero
nagyúr
válasz
hengelhof #15886 üzenetére
Itt le van írva szépen hogyan korlátozható a backup mérete.
-
Xero
nagyúr
válasz
hengelhof #15884 üzenetére
Áthúzod
Ha azt szeretnéd, hogy megjelenjen Launchpadben is, akkor egy egyszerű aliast másolj be az Applications folderbe.
Úgyis visítozni fog amelyik bután van megírva, és csak Applicationsből tud a Libraryből meghívni elemeket (ez piszok ritka).Steam-nél van lehetőség más folderekbe telepíteni, így ott a legtöbb esetben egy újratelepítés megoldja a dolgot. A lokális adatokat nem bántja.
-
Xero
nagyúr
válasz
madgie #15878 üzenetére
Jó napom van
:
set VolumeName to "RAMDisk"
set Meret to 512
display dialog "Mekkora legyen a RAM Disk mérete MB-ban:" default answer Meret buttons {"OK", "Mégsem"} default button 1set NumSectors to ((2 * 1024 * Meret))
set DeviceName to do shell script "hdid -nomount ram://" & NumSectors
do shell script "diskutil eraseVolume HFS+ RAMDisk " & DeviceNameEzt mentsd és dobd be az automatikusan indulók közé. Enjoy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Igazán erős Gamer gép!
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Gigabyte H510M-S2H V3 alaplap és i5-11400F Processzor Csere
- 27%-os áfás számla / Mini PC / SFF / TOWER - Brand gépek - 4-9 gen. HP / DELL / Lenovo - 1 év gar.
- Lenovo Thinkcentre M700 MiniPC (i5-6500T/8GB/256SSD)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó