Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-12 13:26:52

LOGOUT.hu

Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8027) Tsebacsi válasza tknof1871 (#8011) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Bocs a dupláért srácok, de ez nagy volumenű lesz, féltem lejár a szerkesztési idő :P

Naszóval a költségplafon jó dolog, de persze arányban kell lennie az elvárásokkal. A csúcs drága, ezt ugye tudjuk, a jó meg már 15k körül elérhető. Mindig jó, ha van egy ár megadva, úgy nekünk is könnyebb ajánlani valamit. A fehér zaj meg a fentebb leírt komment miatt került megemlítésre, sajnos el kell mondani, hogy van ilyen, mert tényleg van, max nagyon kevesen veszik észre vagy keveseket zavar.

Az 5.1-7.1 fülesek nem csak gamereknek készülnek (természetesen mi itt főleg játékra szánt fülesekkel foglalkozunk), viszont zenére általában nem, inkább filmekhez vannak még javasolva, ahol van DTS 5.1-7.1 hangzás. Kis hangszóróból is lehet jó mélyeket kihozni, persze ez nem könnyű, a mély hangok pont a nagyobb driverek miatt lesznek még élettel telibbek, mert a rezgő felület nagyobb, de ez már elkanyarodás. Nem kell aggódni, a mélyek általában 30mm-es driverekkel van megoldva, ami már bőven elég ezen a szinten.
A 7.1-es filmhez a 7.1 füles többet ad, mint egy stereo. Ez pont úgy működik, mint a hangfalalknál, vagy a moziban, nem véletlen van ott is több hangszóró, és nem csak kettő.

5.1 és 7.1 között plusz 2 hangszóró van, az oldalsóak, óriási difi nincs, csak a térérzetet javítja kicsit.

A virtual sosem lesz olyan, mint a real, de érzésre közelít. Úgy tudnám jellemezni, mint egy Mercedes és egy Mondeo. Mindkettő jó autó, kényelmes, de a Mercedes drágább, viszont amit ad, azt minőséggel, jobban adja. Itt nagy vonalakban erről van szó. Szerintem a virtual simán elfogadható kompromisszum. Real annak kell aki tényleg nagyon sok filmet néz gépen 5.1-7.1 hangzással, igényli is azt, és van rá sok pénze :)

Nos akkor ugye azt mondtad, főleg filmre kellene, nagyjából 20 ezer Ft-ot mondtál. Akkor pedig a következő lehetőségek vannak:

Roccat Kave Ez a belépőszint a real 5.1 füleseknél, már ajánlott kategória, de erősen ajánlott hozzá egy hangkártya vásárlása (Asus Xonar pl. link )

7.1-es csak 30k fölött van, és szintén javasolt a hangkártya. Ha kéred, erről is adok linket.

Virtual a Corsair Vengeance 1500. Ez a legjobb ár/érték arányú jelenleg. USB-s, stereo füles, sokak szerint kényelmes is.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.