Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-12 13:26:52

LOGOUT.hu

Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7251) Tsebacsi válasza Tuco78 (#7250) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Annyiért lehet is jót venni, a g35 felénk sem éppen ajánlott kategória.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7252) dudika10 válasza Tsebacsi (#7251) üzenetére


dudika10
veterán

És melyik volna az a "gamer fejhallgató", amelyik hangminőségben jelentősen jobb, mint az 5.000 forintos Maxell RetroDJ?
Vigyázz! Szinte az összes megfordult már az asztalomon apró darabokra szedve.

Csak egy példa a marhaságra:
SS Siberia V2 ajánlást egész sokszor látni a topikban, mi is ezzel a probléma?
A driverek hajlamosak a driverflexre (ami egy fejhallgatónál nagyon-nagyon súlyos tervezési hiba), ami sok esetben meg is öli a fejhallgatót. Elég sok idejük lett volna javítani, nem tették meg eddig.
A mikrofonnál használt kábel megkeményedik, így aki sűrűn rejti el a házban a mikrofont majd húzza a szája elé, az könnyedén tapasztalhatja, hogy a mikrofonja egyszercsak elnémul.
Lefele haladva jön a hangerőszabályzó, ami a leggagyibb kínai potméter. Aki sűrűn használja, fél-1 év után tapasztalhatja, hogy hangerőállításra recseg, a balansz eltolódik, 1-1 oldal elnémul.
A kábel egész jó minőségű, egészen a végéig, ahol cérna vastagságú, és nagyon könnyen szakad. Aki laptopba dugdossa ki-be, az hamar tapasztalhat itt is hibát, persze aki asztali géphez használja, és évente egyszer húzza ki és dugja be, annak ez nem szempont.
Ennyi típushibával hogy a rossebbe lehet egy fejhallgató ajánlott? :Y

Továbbra se értem, hogy ez a topik mit keres a fórum szakmai részében... :(

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7253) Tsebacsi válasza dudika10 (#7252) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Tragikus ugye? Szar vagy nemszar, mégis olyan eladási számokat produkált, ami mellett nehéz elmenni. Tökéletes füles nincsen, ezt te is tudhatnád, és a mai fogyasztói társadalomban a gyártónak nem érdeke 20 évig működő tartós tárgyakat készíteni.

5.000 Ft-ért nem ajánlok jó szívvel fejhallgatót, ott azt veszi, amelyik neki tetszik, mert olyan kicsit az árrés, hogy a minőség még alig üti meg az elfogadható szintet...

Ha ennyire szúrja kicsi szemed a topic, zárasd be, agy akármi, de ne gyere ide fröcsögni légyszíves. Esetleg ajánlj valamit, ne csak kritizálj. Nem mellesleg a milyen fejhallgatót vegyek topic nem szakmai segítségnyújtó, hanem 10+ ember önnön chatszobája, és ha csak meghallják a játékra/5.1 szavak valamelyikét, olyan sikoltozásba kezdenek, mint a tyúkok, mikor róka van a közelben. Mondhatom az aztán nagy segítség mindenkinek.

Szebbnapot...

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7254) neutron22 válasza Tsebacsi (#7253) üzenetére


neutron22
tag

Sziasztok/Jó reggelt

Lemaradtam pár hsz -el ezért most kisregényt fogok írni:

(#7247) Tuco78

Gamer fülest egyszerűen nem éri meg venni. Amit eladnak az a PR/marketing -nek köszönhető. A neve is és a célcsoport is jól tükrözi, hogy kockákat céloznak, tehát nem arra törekednek, hogy tartós minőségi fülest gyártsanak(tisztelet a kivételnek). nem véletlen hogy én mindig Sennheiser és AKG ajánlással kezdem, de ÁR/Érték a Creative fülesek a legjobbak és itt csatlakoznék és kitárnék kicsit:

(#7252) dudika10

Nagyszerű, hogy te javítasz füleseket és értesz is hozzá, de miért nem segítesz az embereknek? Mi megpróbálunk segíteni, de választani senki helyett nem fogunk. Ajánlunk olyan dolgokat amik jók. Én remrég kapcsolódtam a topichoz, de sikerült fórumban és privátban segítenem jópár embernek. Ők ha elégedettek nekem is jó napom lesz, mert tudom valaki nem görcsöl ugyanazzal mint én órákat. A SS2 pedig ha rossz füles lenne biztos nem lenne ennyire keresett. Nyilván vannak hibái, de sok fülesnek van gyenge pontja és ha megfigyeled azért zoltankakuk sem azzal kezd egy ajánlást. Olyanokra kell hallgatni akik tényleg tudják mit ajánlanak.

(#7251) Tsebacsi

A G35 nem ajánlott kategória, talán az ára miatt a Kave sem, de speciel a Kave nekem szépen szólt némi hangolás után és az irányokat is jól hallottam. A hátrányait meg ezerszer leírtam.

(#7250) Tuco78

Vegyél sima Sztereó Sennheisert vagy AKG t. Tárhagzáshoz nem kell 5.1. ez a cikk "nem egy mai gyerek" :DDD , de bizonyítja hogy 5.1 és 7.1 teljesen felesleges.

(#7255) Tuco78 válasza neutron22 (#7254) üzenetére


Tuco78
tag

Szia!

Kösz a segítséget!
Bár a cikkből nem sokat értettem :(
ráadásul nem AMD procim van én is erre a végkövetkeztetésre jutottam,hogy
stereo sennheiser füles lesz a jó nekem.
Most jelenleg 2 versenyző közt vacilálok:
HD555 vs. HD590
A HD555-ről csak jót hallottam viszont a számozás és az ár alapján a HD590 komolyabbnak tűnik
(csak sajnos arról nem találtam jó tesztet)

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7256) Tsebacsi válasza neutron22 (#7254) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

A g35 az ára és a megosztottsága miatt nem ajánlott, csak akkor ha áron alul tud valaki hozzájutni. A Kave nem rossz, sőt, csak real 5.1, ezért csak annak ajánljuk elsősorban, aki kimondottan ilyet keres, mert árban jól van pozícionálva.

Tuco78: Az 555 jó lesz, vedd azt!

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7257) neutron22 válasza Tsebacsi (#7256) üzenetére


neutron22
tag

A G35 szerintem ár alatt sem jó. Kipróbáltam a G430 al együtt. A Kave viszont ár alatt nagyon jó választás lehet annak aki ilyet keres. :K :C

és
"Tuco78: Az 555 jó lesz, vedd azt!" :K :Y :C Élvezni fogod a hangzást. Azért mert nem "Gamer" tökéletes arra is. :K

(#7255) Tuco78 Van egy másik cikk amit hirtelen nem találtam meg, de a lényeg, hogy baromság a 7.1 meg az 5.1 is.

[ Szerkesztve ]

(#7258) dudika10 válasza Tsebacsi (#7253) üzenetére


dudika10
veterán

Eladási számokkal jönni, tudod, hogy jó nagy marhaság ugye?
Beatsből is rengeteg fogy, pedig a random kínai gyártó által felhasznált anyagok minősége klasszisokkal jobb, mint a "híres, nagy beats" termékekhez felhasználtaké.
Mi ennek a kulcsa? Nem nagy titok, reklám...
Rakj minden híres játékos fejére egyet (akit egyébként nem igazán érdekel, hogy mi van a fején csak jó sokat fizessenek érte, játszani mindegyikkel tud), és az emberek el is hiszik, hogy nekik az kell...

Megpróbálhatna valaki segíteni, hogy tényleges tartalom kerüljön a topikba, de ahhoz hozzá tartozna a felvilágosítás, miszerint a "gamer fejhallgatók" hangminőségre még 50.000 forintért sem érik el általában a Maxell RetroDJ szintjét...
És innentől kezdve nincs semmi értelme a további beszélgetésnek, mert ezt nem fogjátok elfogadni, tapasztalatotok meg csak azzal a pár modellel van, amit megvettetek, meg valamit hozzáolvastok random fórumon, és kész is az ajánlás.

A másik topikról is megvan a véleményem, ne félj, de az szakmailag legalább többé-kevésbé rendben van, és aki tényleg segítséget kérni megy oda, és ahhoz is veszi a fáradtságot, hogy végigrágja magát az első hozzászóláson, az általában értelmes választ is kap.

Feleslegesen folytatnám, mert nem fogja bevenni senki gyomra itt, hogy a játék semmi olyan elvárást nem támaszt egy fejhallgatóval kapcsolatban, amit csak "gamer fejhallgató" teljesíthet, és senki nem fogja elfogadni, hogy ár/érték arányt tekintve rosszul választott. Ilyen az ember...

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7259) Tsebacsi válasza dudika10 (#7258) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

De te idejössz és megmondod a frankót, mert az úgy van. Nem érzed, hogy ugyanaz a helyzet??
Aki ilyen lesújtó véleménnyel van a gamer fülesekről, az szerintem max. 2 példányt próbált ki, és már alkot róluk egy szar véleményt, mert rosszabbul szólnak mint egy dj vagy zenei többtízezres füles, pffff.

Nem kell tovább offolnod a topicot, menj utadra, hirdesd az igédet, de ne itt légyszíves, hanem valahol nagyon másutt. Köszi!

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7260) emlekmas


emlekmas
tag

Mikrofonos fejhallgatómmal van egy kellemetlen problémám/jelenségem.
Csak TS-re használom, és legtöbbször úgy, hogy a füles nincs bedugva, csak az asztalon van előttem, és csak a mikrofonját használom, a "bejövő" hangot a hangfalról hallgatom.
A hangfalakat elfordítottam, hogy ne nézzenek az asztalom felé, és ne gerjedjenek össze közvetlenül.
A TS-t push-to-talk üzemmódban használom, tehát nem kellene, hogy hang menjen ki a mikrofonról alap esetben.

Ennek ellenére ha egy bizonyos hangerőszintet átlép a hangfal mondjuk filmnézés közben, akkor az egész rendszer durván begerjed akkor is, ha TS nincs is bekapcsolva. Illetve a mikrofon jelét ilyenkor is kikeveri a hangfalra, mert ha megkocogtatom, akkor a hangfalból rendesen dübörög vissza.

Hogyan tudnám ezt a problémát orvosolni külön befektetés nélkül? Valami beállítási gubanc van a TS-ben/oprendszerben (win8)?

i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750

(#7261) drzozo válasza dudika10 (#7252) üzenetére


drzozo
senior tag

Hogy melyik? Kb. az összes, amit ajánlani szoktunk (legalábbis a normálisabb fajtából). Igazából ez a hozzászólás már régóta kikívánkozott belőlem, bár megmondom őszintén, szívesebben írtam volna a "TI" topicotokba.

Olvastam korábban, valahol tanítasz, így kétségem nem fér ahhoz, hogy tényleg jártas vagy a témában. Na de amikor meghallom Tőletek, hogy a Sennhesier HD201, Maxell Retro, meg a Pioneer SE-M290 (mind 10k alatti fejhallgató) hangminőségben veri még a high-end gamer fejhallgatókat, plusz a Beats-et is, na akkor falnak tudnék menni. Hallottatok Ti már egy Pioneer-t megszólalni? Volt már a fejeteken (csak mert akkor nem mondanátok ekkora f*szságot)? Annó én ezt váltottam le egy 5.1-es gamer fejesre. Lehet, hogy az én fülemmel van baj (és r*hadtul rosszul hallok, bár sosem volt baj vele), de megváltás volt a gamer-t hallgatni (maximum kényelemben nehéz lekörözni az M290-et), mivel sokkal tisztábban, hangosabban és szebben szólt. Tény, hogy azért az árért ezek ajánlottak, de hogy egymással összehasonlítva megalázza a fentieket? Ki van zárva.

"SS Siberia V2 ajánlást egész sokszor látni a topikban, mi is ezzel a probléma?"

Hogy mi ezzel a probléma? Egész egyszerűen az, hogy Mi nem ajánlunk SS-t (maximum végső esetben, különleges igények esetén, lásd neckband). 1 emberről tudok csak, aki megrögzött hívőjeként ajánlja, majd rögtön jönnek kapásból a hozzászólásaink utána, hogy ne.

"Továbbra se értem, hogy ez a topik mit keres a fórum szakmai részében..."

Mi sem, hogy Te itt mit?! Ha a multimédia szót megpróbálnád csak egy minimálisan (tágan) értelmezni, akkor rájönnél mit keres itt.

"Nem mellesleg a milyen fejhallgatót vegyek topic nem szakmai segítségnyújtó, hanem 10+ ember önnön chatszobája, és ha csak meghallják a játékra/5.1 szavak valamelyikét, olyan sikoltozásba kezdenek, mint a tyúkok, mikor róka van a közelben."

Mennyire igaz... Annyira, hogy kár lenne tovább ragozni. Bár a 0-24 chat mellett ("-te vagy a hülye", "-nem, te vagy a hülye", "-nem nem, ti mind a ketten hülyék vagytok, én vagyok az okos") meg lehetne említeni az egymás szapulását (esetedben még az ignorálás is szóba jött valaki részéről), a leendő vevők minél parasztabb módon való kioktatását, ha kérdése nem felel meg kénye kedveteknek. Ez aztán a színvonal és szakmaiság. Segítségnyújtásból azért valószínűleg sokan megbuknátok, javaslom, nézzetek át más topicba és tanuljatok.

(#7262) dudika10 válasza Tsebacsi (#7259) üzenetére


dudika10
veterán

Sőt, igazából egyet se hallottam ám. :N :U

Nem-nem, én egy 5.000 (ötezer) forintos alsó kategóriás fejhallgatóhoz hasonlítottam a hangjukat, aminek csak a neve tartalmazza a DJ kifejezést. Csak a történelmi pontosság végett.

(#7261) zoltankakuk: Aligha ajánlottam a RetroDJ kivételével mást, az általad felsorolt 3 fejhallgató közül.
Van egy olyan érzésem, hogy Te nem hallottál még RetroDJ-t, én már párszor igen, ahogy a másik két példányt is, és ez az oka, hogy tőlem nem nagyon olvashattad, hogy vegyen valaki Pioneert, HD201-et meg szerintem az égvilágon senki nem ajánlotta.

Mint mondtam, a másik topikról nekem is van véleményem, csak az nem ide tartozik, és az legalább szakmailag általában korrekt.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7263) WolfheartGR válasza dudika10 (#7258) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Számunkra, akik (fps) játékra is használják a fejeseket elsőrendű szempont a hangok irányának pontos meghatározása. Ebben az általad kritizált füles kiemelkedőt nyújt egyes játékosok véleménye szerint (van valaki akinek a tapasztalatára adok, eleddig még nem beszélt hülyeséget). De pl az én fejesem zene magasságában eléggé középorientált és sokszor van problémám belőni merre jár az ellen, de baromira kényelmes.
Többek között ezért is filózom a Siberia V2-őn és a SS7H-n. Ha ilyen igényekhez tudsz ajánlani fejest, akkor azt szívesen veszem/vesszük szerintem. Zeneileg 99,9%-ban durva metálzenét halgatok, de stílustól teljesen függetlenül bármit de bármit meghallgatok, ha az valami miatt megfog (najó, kis grófó meg bangó margit az nem lesz meg Zámbóék sem, szóval azért van egy ingerküszöb).

Ja igen, és nem védem a topik hangadóit. Sőt. Elhatárolódom tőlük. A fentiek a személyes igényeim tükrözik.

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7264) Tsebacsi válasza dudika10 (#7262) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Még mindig vakarom a fejem miért reagálok, de mind1, még1x utoljára:

Felmegy a vérnyomásom, mikor egy zenei fülest hasonlítgatunk egy stereo/5.1/7.1 gamer füleshez, úgy, hogy hogy 2 oldalt ha elolvashattál (ha többet, ha nem, ez jön le) a topicból, és kiragadtad a legrosszabb példát (SS Siberia). Sosem állítottuk, hogy az általunk javasolt fülesek jobbak lennének zenére egy arra kihegyezett fülesnél, de mikor meg azt hallom, hogy 5k-s valóban jó zenei füles lemossa játék alatt az erre készült gamer füleseket, akkor röhögőgörcs fog el. Nem véletlen nem járunk más topicba észt osztani, és pont ezért nem szeretjük, mikor egy audiofil téved be ide okoskodni, akármilyen háttér is van mögötte, ez alapvető kultúra szerintem, hogy nem megyek oda fröcsögni, ahol semmi keresnivalóm.

Összehasonlításképpen majd próbálj ki egy sima stereot, egy virtual 5.1-es fülest driverével és egy real 5.1-et egy fps játék alatt, meglátom melyiknél mondod meg, éppen honnan lő vagy trappol az ellenfél.
Utána tegyél egy próbát zenére, a felállás hiphop megfordul, az 5.1 elvérzik, a virtual stereos egész tűrhető, a zenei fülesed meg orgazmust fog okozni, Mikor valaki idetéved, és kér egy fülest, és nagyobb arányú a zenei igénye, mint a játék, szinte rögtön küldjük át a másik topicba, mert zenei téren ők vannak a toppon (a többi "erényüket" ismerjük).

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7265) Bodz válasza WolfheartGR (#7263) üzenetére


Bodz
nagyúr

Beyer DTX 710. Nem nehez beszerezni, tularazva sincs. Meglesznek az iranyok is. :) Remelem nem gond, hogy atmereszkedtem a masik topikbol. :D
DH-t mennyire hasznalod? Kis megszokast kovetoen kifejezette.n elvezetes tud lenni jatekok alatt.

(#7266) WolfheartGR válasza Bodz (#7265) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Wtf a DH? o.O
Nekem nem baj, sőt. Végre valaki aki ad legalább egy rendes választ. Tetszetős a fejes, simán belefér. Circumaural is amit nem mondtam :B , de nálam alap.
Mondjuk akkor ez a belépő szint árban. Akadnak még opciók? 30k környéke a plafon, de megdumálható vagyok. Asus Xonar DG lakik az asztaliban jelenleg.

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7267) #71562240 válasza drzozo (#7261) üzenetére


#71562240
törölt tag

Engedelmeddel egy kibic beleszólna:

"Igazából ez a hozzászólás már régóta kikívánkozott belőlem, bár megmondom őszintén, szívesebben írtam volna a "TI" topicotokba. (...) Na de amikor meghallom Tőletek, hogy a Sennhesier HD201, Maxell Retro, meg a Pioneer SE-M290 (mind 10k alatti fejhallgató) hangminőségben veri még a high-end gamer fejhallgatókat, plusz a Beats-et is, na akkor falnak tudnék menni." Azért ezzel vigyázz, "Tőlünk" ilyesmit nem szoktál hallani, azaz a "Nagy fejhallgatós topikban" ilyesmit nem szoktál hallani, legfeljebb nagyon-nagyon ritka kivétellel, merthogy abban a topikban általában sem szokás olyasmi kijelentéseket tenni, hogy egy olcsó fejhallgató megverné a drága fejhallgatókat. Persze mindenhol előfordulnak szélsőséges vélemények, de a "Nagy fejhallgatós topikban" a tapasztalt fórumtársak, a hangadók jellemzően lehurrogják azokat a hozzászólókat, akik kategóriakülönbségeket akarnának átugratni bizonyos fejhallgatókkal. Abban a topikban a zenei minőség áll a középpontban, ezért az ottani hangadók tudják, hogy csodák nincsenek, az olcsó az olcsó, a drága pedig drága.
Nyilvánvalóan a zenére és a játékra készült fejhallgatók között van egy jellemző különbség, mégpedig az, hogy a zenére készült fejhallgatók körében elvileg az összes költségráfordítás a zenei minőségbe fordítódik, a gamer fejhallgatók esetében pedig sok más szempont is felmerül, amelyek költségeket generálnak, és elviszik a pénzt a zenei minőségtől független, vagy éppen a zenei minőséggel ellentétes szempontokra. Ezt a zeneiség-beli hátrányt a gamer fejhallgatók valamelyest ellensúlyozni tudhatják a jellemzően nagyobb darabszámokból adódó, fajlagosan nagyobb költséghatékonyságból, így akár megeshet az is, hogy egy adott árkategóriájú gamer fejhallgató zenében is versenyezni tud a hasonló árkategóriájú zenei fejhallgatókkal. Mindazonáltal a zenei fejhallgatók topikjának hangadói (ritka kivétellel) nem degradálni szokták a gamer fejhallgatókat, hanem inkább függetlenítik magukat ezektől, mert a zenehallgatók más szempontok szerint választanak fejhallgatót, mint a játékosok, és való igaz, hogy a gamer fejhallgatók tervezési szempontjai néha ellentétesek is a zenehallgatási minőség szempontjaival. A zenehallgatós fejesek topikjának hangadói döntő többségükben inkább úgy gondolják, hogy virágozzék száz virág, de a gamer terület nem az ő viráguk. Mindez persze csak a kétcsatornás sztereó fejhallgatókról szólt, mert a sokpontegyes fejhallgatók világa megintcsak külön világ.
Szóval csak arra kérlek, ne vetíts rá olyat a "Nagy fejhallgatós topikra", ami nem jellemző rá. Nem akarnak kisebbségi érzéseket kelteni a zenei fejhallgatósok a gamerekben, hanem inkább mások a szempontjaik, mint a gamereknek, és a két terület szempontjai néha (soszor) egymás ellen hatnak.

Ja, és az általad szintén felemlegetett Beats-ekkel (és hasonszőrű társaikkal) az a baj, hogy azoknál a márkáknál költségek döntő hányada a mókusvakító marketingbe folyik bele, nem a zenei minőség elérésébe, ezért az ilyen márkák különféle típusaira (ritka kivétellel!!!) az jellemző, hogy a zenei minőségüknek kirívóan rossz az ár-érték aránya, vagy egyáltalán, szándékosan olyan a hangkarakterük, ami eleve nem alkalmas minőségi zenehallgatásra - merthogy a felhasználók többségének nincs meg az érdeklődése és felkészültsége a zenei minőség iránt, hanem egyéb szempontok szerint vásárolnak

[ Szerkesztve ]

(#7268) neutron22 válasza #71562240 (#7267) üzenetére


neutron22
tag

(#7265) Bodz válasza WolfheartGR (#7263) Ezért érdemes átjárni más topicból :K

(#7267) kammerer válasza zoltankakuk (#7261) Ezért nem érdemes átjárni :( Azokat okítsd akik nem értenek a fülesekhez, vagy legalábbis azt ne, aki segít is itt a fórumban. Szerintem a véleményét megoszthatja mással, mint ahogy ti is megtettétek, legyen bármiről is szó. Nem háborút szeretnék, hanem megvédeni, mert sokat tesz és sokat segít ebben a fórumban, ezért remélem nem veszed zokon, de ne b...átok már őt és ha gyengének tartjátok a színvonalat, akkor gyertek át és növeljétek :DDD :R (ez nem neked szól hanem a szép hajú dudika10 fórumtársnak :R )

[ Szerkesztve ]

(#7269) Kobaljov válasza WolfheartGR (#7266) üzenetére


Kobaljov
senior tag

DH = Dolby Headphone ha jól tippelek

(#7270) Tsebacsi válasza #71562240 (#7267) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ez nem kibicség volt, hanem egy korrekt reagálás! Köszönjük, az ilyen hozzászólásokra sokkal szívesebben reagál az ember, mint pár korábbira! :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7271) WolfheartGR válasza Kobaljov (#7269) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Jó tipp!

(#7268) neutron22: Értelmezd már kammerer hozzászólását mielőtt oltani kezdenél. Ugyanis baromira nem észt osztani jött át, csak fel is kéne fogni amit olvasol... Lásd Tsebacsi-nak sikerült itt felettem...

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7272) drzozo válasza #71562240 (#7267) üzenetére


drzozo
senior tag

Vártalak, nélküled nem lenne kerek egész (kicsit meg is lepődtem, mert ez a hozzászólásod elég korrektre sikerült, néhány dolgot leszámítva). Felőlem aztán abba a topicba írtok, amelyikbe akartok, nem kell engedelmet kérni, tőlem főleg nem. Hallani nem is szoktam, maximum olvasni. :) Az általad említett ritka kivétel igen erős túlzás, nem kellene 2-3 oldalt "visszapörgetnem" ahhoz, hogy találjak olyan hozzászólást, amiben vagy a Beats-et, vagy a gamer fejhallgatókat szidják. Csak, hogy tovább menjek rögtön jön az előbbi szavakat tartalmazó hozzászólásokra a válasz, miszerint a már korábban említett három stereo fejhallgató lazán alázza azokat hangminőségben. Nem véletlenül írtam ezt a hármat, illetve igazából inkább kettőt, mivel mindig ezeket olvasom, annak ellenére, hogy szerinted nem szokás (a HD201-et valaki ebben a topicban említette meg, ezért lett csak felvéve a listára).

"Abban a topikban a zenei minőség áll a középpontban, ezért az ottani hangadók tudják, hogy csodák nincsenek."

És mi ezt sosem kérdőjeleztük meg. Ha valaki nagyobb %-ban zenére venne fejhallgatót, és ebbe a topicba téved be, küldjük hozzátok, ahogyan teszitek (pl. játéknál) Ti is fordítva. A különbség annyi, hogy Ti előtte még egyet-kettőt belerúgtok, amiért szerencsétlen ideje nagy részében játszani szeretne, amiért fontos neki a hangok (lépések, lövések, lásd wolf. hozzászólása) pontos iránya és amiért mondjuk fontos neki a mikrofon.

"...egy adott árkategóriájú gamer fejhallgató zenében is versenyezni tud a hasonló árkategóriájú zenei fejhallgatókkal."

Nem értem, hogy ez a mondat miért nem tud a másik topic hangadóinak tudatáig eljutni. Ennyire nem kell beszűkült látókörrel rendelkezni. A zenei minőséggel foglalkoztok, sokatok szinte 50k feletti stereo fejhallgatót használ, zenére, és nem játszik, nem azzal filmezik. Kétlem, hogy nagy részük hallott volna már high-end gamer fejhallgatót "menet" közben, mivel nem fognak ilyenre beruházni, kipróbálni meg nem lehet őket itthon. Viszont mint budapesti lakos felajánlom, hogy bárkinek szívesen megmutatom egy személyes találkozón (át lehet jönni nyugodtan kipróbálni), hogy hogyan is szól egy ilyen. Lehet mégsem annyira rossz, mint amilyennek gondoljátok.

Véleményem szerint semmit nem vetítettem rá a másik topicra, tényeket közöltem, olyanokat, amelyeket a hozzászólásokban láttam. Ráadásul a ferdítés nem nálam kezdődik, hanem ott, hogy a Maxell hangminőségben veri a Beats-et vagy mondjuk egy Razer high-end terméket.

"Nem akarnak kisebbségi érzéseket kelteni a zenei fejhallgatósok a gamerekben, hanem inkább mások a szempontjaik, mint a gamereknek, és a két terület szempontjai néha (soszor) egymás ellen hatnak."

Akkor egyúttal dudika10 kollégának is (bár tudom, hogy nem beszéltek) elmagyarázhatnád a multimédia szó jelentését, hiszen ez a mondat jól megvilágítja, hogy mi értelme van ennek a topicnak. Felesleges erről vitázni, mert nincs egyforma ember, mindenkinek más-más igényeik vannak.

[ Szerkesztve ]

(#7273) neutron22 válasza WolfheartGR (#7271) üzenetére


neutron22
tag

Értelmeztem!

Ez segítség! (#7265) Bodz!
Ez okítás (#7267) kammerer!
Van különbség és szerintem nem voltam provokatív, csak arra kértem, hogy segítsen ne olyannak írjon aki érti a dolgát. Téged se bántalak csak én így értelmeztem. :R

(#7274) #71562240 válasza neutron22 (#7268) üzenetére


#71562240
törölt tag

"Ezért nem érdemes átjárni. Azokat okítsd akik nem értenek a fülesekhez, vagy legalábbis azt ne, aki segít is itt a fórumban." Hát, ezt nem értem. Azt hittem (pontosabban most is biztos vagyok benne), hogy nyilvánvalóan látszik a szövegemből, éppen az okítás ellen beszéltem. Arra reagáltam, hogy a kolléga olyasmiket tulajdonított a hifi fejhallgatós topiknak, ami (szerintem?) nem jellemző arra a topikra. Apró adalék, hogy a felhozott példa sem volt igazán szerencsés, hiszen a Senhheiser HD201-et egyik hangadó sem dícséri abban a topikban (sőt!), és a Pioneer SE-M290-et is gyakorlatilag csak én szoktam propagálni, mint az árához képest jó fejhallgatót. Tehát, még ha szokás is lenne abban a topikban összehasonlításokat tenni, hogy hogy olcsó, alapfokú zenei célú fejhallgatók milyen drága gamer fejhallgatókat vernek meg zene terén, ilyen összehasonlításokra nem ezt a két fejhallgatót használnák - de ez csak lényegtelen adalék, és persze kivételek minden alól vannak, ez utalás (#7272) zoltankakuk ezirányú kitételéhez, ami arról szól, hogy miért ezeket a típusokat hozta fel példájában. Mégegyszer mondom, nyilvánvalóan látszik a szövegemből, hogy én éppen az okítás ellen beszéltem, és ehhez lehetőleg nem is akarnék többet hozzátenni, isten őrizz, hogy szövegértelmezési kérdések miatt kezdjek el szerepelni egy olyan topikban, ahol nem vagyok illetékes szerepelni. (Természetesen a szövegem értelmezésével kapcsolatban (#7270) Tsebacsi-val és (#7271) WolfheartGR-rel értek egyet, gondolom ez nem meglepő. :D )

(#7272) zoltankakuk Lásd fent, nem akarnám ragozni, ha másképp látod, biztos megvan az okod rá. Persze nem mindenben értek egyet a válaszoddal, de ez mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#7275) emlekmas válasza emlekmas (#7260) üzenetére


emlekmas
tag

A kályhától indulva: miért jó, ha egy fejhallgató usb csatolású? USB-n kisebb az innen-onnan összeszedett zaj?
Ha egy fejhallgató usb-s, és azon mikrofon is van, akkor a minden jelet az usb-n küldözget, vagy a mikrofonnak akkor is külön jack dugója van?

i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750

(#7276) dudika10 válasza Tsebacsi (#7264) üzenetére


dudika10
veterán

Az a baj, hogy feltételezed, hogy nem vagyok tisztában a "gamer fejhallgatók" lelki világával, vagy éppen a tervezésnek nevezett valamivel, ami megelőzi a gyárból való kikerülésüket.
Feltételezed, hogy nem ismerem a szoftverek lelki világát, hogy sose játszottam, hogy nem próbáltam 2-nél több "gamer fejhallgatót" (jelenleg alig 15 darab gamer címkével ellátott fejhallgató van tőlem 1.5m-re, de biztos helytálló az elképzelésed)...
Majd próbáljam ki? Minden egyes darabot kipróbálok ami a kezeim közé kerül (köztük rengeteg olyat is, ami nincs kicsiny hazánkban, például tegnap egy Astro A50-nel játszottam).

Hogy melyikkel hallom, hogy honnan jön az ellen?
Általában a legjobb hangminőségű, egyszerű sztereo fejhallgatóval, szoftveres ügyeskedés nélkül.
A másik topikban egy Senn HD800 tulaj írta, hogy azzal milyen jó játszani. Amikor volt nálam egy, direkt ki is próbáltam, és azzal például tényleg kifejezetten jó játszani. De hogy mondjak olcsóbbat is, az AudioTechnika AD szériája is jó ilyen téren, bár itthon az AT árpolitikája borzalmas, de ha nagyon akarja az ember, akkor a Roccat Kave ára körül beszerezhető (volt annak idején amikor utoljára néztem árakat) egy AD700-as, ami minden téren, játékokban is köröket ver a Kave-re (amiben egyébként nem ritka, hogy megdöglenek a driverek).
Persze kell még hozzá venni egy 1500 forintos asztali mikrofont is, meg nincsen hangerőszabályzó dobozkája sem, és a beszerzés is körülményes, de a különbség nem 1-2 kategória.

A topikban rendszeresen használtok rosszul alapvető fogalmakat. Az, hogy valamiben neodímium mágnes van, az hatalmas előnynek van kikiáltva sokszor, bizonyítván ezzel azt, hogy gőzötök sincs, hogy az mire jó. A nagyobb membránt dícséritek, mintha az is létszükséglet lenne a jobb hangzáshoz. Soroljam még az ordas hibákat?
Nagyon szívesen beszélgetnék sokkal jobb minőségű alternatívákról, de annak mindig az a vége, hogy "azok nem gamer fejhallgatók, menjek velük a zenés topikba".
Továbbra se látom, hogy mi az az extra elvárás, amit csak egy gamer fejhallgató tud kielégíteni?
(A mikrofont lehet pótolni remek minőségben. Csak a tudat, hogy "nekem gamer fejhallgatóm van, így biztos jobban megy a QL" nem kielégíthető egy értelmes fejhallgatóval.)

(#7272) zoltankakuk: már ne is haragudj, de azzal, hogy a Beats-et védet, pont azt bizonyítod, hogy mennyire nem értesz a témához.
Itt van a szobámban a Pro kivételével az egész Beats termékpaletta. Van mellé Maxell is, az összes Bose (ami szintén túlárazott, de az aktív zajszűrő legalább nem csak dísznek van például, és a hangminősége is egészen rendben van).
Néha még méri is van lehetőségem, de saját fülemet mindig tudom használni, és hát igen, a Studio az egyetlen, ami egyáltalán szóba jöhet a Maxell mellett, de abban is olyan eltúlzott mélyek vannak, hogy köszönöm, inkább a Maxell.

Razer termékek is voltak még a múlthéten, de azokat már elvitték (annyira nem sajnálom).
Néha még az is megadatik, hogy mérjek. De mérések elérhetőek az interneten sok típusról hála Tyll-nek.

(#7266) WolfheartGR: az Audio Technika AD szériát próbáld ki mindenképp szerintem.
Nem lesz erős basszusa, de kész szerencse, hogy a fül ehhez remekül alkalmazkodik.

(#7275) emlekmas: na erre kíváncsi leszek, hogy miért is jó.
Ha nekem kéne erre a kérdésre válaszolnom (mint megtudtuk nem nekem kell, mert én legfeljebb ha 2 "gamer fejhallgatót" próbáltam, sose játszottam, és egyébként sem értek a témához), akkor a következőt mondanám:
Ha USB csatolású, akkor természetesen minden adat az USB-n közlekedik.
Ekkor a számítógépedben található hangkártya helyett az USB kábel végén lévő végzik a konverziót.
Ez azért jó, mert a hangminőség független attól, hogy mibe dugod, és pont ez a baj is vele.
Amit normális esetben egy nagyobb tenyérnyi méreten oldanak meg normális alkatrészekkel, azt egy fejhallgató esetén egy 200 forints érmének megfelelő területre zsúfolják össze rendszerint.
Ennek a következménye könnyedén kitalálható...
Ehhez jön hozzá, hogy a szükséges áramfelvétel is az USB "koszos 5V-járól" történik, amit ahhoz, hogy használható legyen, erősen szűrni kéne (amit jobb esetben is "közepesen" szűrnek legfeljebb).
Ezért természetesen rendszerint akkora felárat kérnek el, amiből nyugodtan vehetnél egy Asus Xonar DG-t (vagy DGX-et), ami minőségben a legdrágább USB-s fejhallgatókban alkalmazott áramkörökkel is gond nélkül felveszi a versenyt.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7277) WolfheartGR válasza dudika10 (#7276) üzenetére


WolfheartGR
őstag

QL csak sztereo. De egy rendes fejessel, hagkarival törpéletesen lehet hallani az irányokat. Volt szerencsém emiatt épp elégszer hullaként henteregni. Engem különösképp nem is hat meg a sokponteggyes dolog, két fülem van nem 5.1-7.1 és kétlem, hogy az egymás mellé nyomorított hangszórók kiadják a térhalláshoz szükséges késleltetést. Bár nem láttam sosem egy ilyen fejes driverét "belülről", de tuti, hogy ott machinálva van vele. Majd egyszer kipróbálom ha úgy hozza a sors.

Mindenképp fontolóra veszem az ajánlásodat!

(Nem toljuk valamikor? Csak ne ma mert pöppet másnapos vagyok. :DDD )

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7278) dudika10 válasza WolfheartGR (#7277) üzenetére


dudika10
veterán

Ezt mondtam pont én is. Rendes fejessel és hangkarival. Csak a rendes fejes fogalmán megy a vita. ;)
Pro körökben meg inkább a megszokás számít.

Természetesen nem képesek rendes térhangzást produkálni a sok.1-esek. Pici helyre bepasszíroznak 3-4 pici drivert, beborogatják őket szögbe, hogy ezzel is segítsenek valamit, de nem sokat ér. Ennek az eredménye egy fél kilós fejhallgató, ami kifejezetten kényelmes...

Azért annyira rég nem volt az, hogy utoljára játszottam vele, hogy elfeledjem, hogy sztereo.
Már lassan 1 éve nem volt időm játszani szerintem (bár lehet, hogy még karácsonykor lövöldöztem picit), most is rámsóztak 2 hétnyi munkát úgy, hogy van rá 3 napom, mert hétvégén utazok el... alig fér el az egér az asztalon. Nem hiszem, hogy életben tudnék maradni fél percnél tovább. :) [/OFF ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7279) neutron22 válasza #71562240 (#7274) üzenetére


neutron22
tag

Az a baj, hogy még te sem látod a különbséget, bár elképzelhető, hogy rosszul fogalmaztam, de leírom mire gondoltam, (#7276) dudika10 ez a hozzászólás segítség, mert leírja a fórumtársainak a kérdésükre a választ. Te mit csináltál jöttél és írtál egy A4 es oldalt arról hogy mi ezt meg ezt csináljuk itt ti meg máshogy, de ezzel nem segítettél senkinek. Az bántotta a szemem, hogy piszkáltál mást, de itt segítséget még nem adtál senkinek. Oszd meg először a véleményeidet és tapasztalataidat itt és ütközzenek a vélemények, mert hogy mindenkinek más és más. Majd utána írjál monológot. Ismétlem nem bántás csak meg akartam védeni zoltankakuk fórumtársat és nem is ragoznám tovább. A vitát nem szeretem és nem is ezért vagyok itt ,de ha a lelkedbe tapostam akkor bocs. :U

(#7280) Tuco78


Tuco78
tag

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy teljesen laikusként beleszólok a szakmai vitába!
Én azért keveredtem ide mert szeretnék venni egy jó fülest olcsón(használtan) a PC-mhez!
Elsősorban játékra meg filmnézésre használnám és a leglényegesebb szempont a hangminőség meg az ár!
Először megkérdeztem a "nagy topikban" de rám se bagóztak egy illető volt csak aki azt mondta inkább itt tegyem fel a kérdést.Gondolom zavarta a tudatukat,hogy nem zenét akarok hallgatni...
Pedig leírtam,hogy nálam a hangminőség számít nem feltétel a mikrofon sem az 5.1...
Kérdezem én olyan nagy dolog lett volna elmondani,hogy a minőségi stereo fülesek magasan verik a gamer mezőnyt...
Bár biztos izgalmasabb több százezres fülesekről diskurálni mint egy kezdőnek tanácsot adni...
Na mindegy a Ti segítségetekkel és a saját tapasztalataim alapján (nemrég sikerült kipróbálnom 2 gamer fülest : Roccat kave,logitech g35) eljutottam ugyanerre az álláspontra.
Mindenkinek köszönöm a segítséget aki érdemben hozzászólt a témához és bővítette a kevés tudásom ezen a téren.

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7281) emlekmas válasza dudika10 (#7276) üzenetére


emlekmas
tag

Ha tehát nekem van (illetve csak volt, mert az asszony lenyúlta a munkahelyre, miután a leváló műbőr borítást maradéktalanul lepucoltam róla, hogy ne a fejünk legyen vele tele) egy ősrégi Sennheiser hd202-esem, ami helyett az utóbbi időben egy irtógagyi mikrofonosfülest használok,azt is főleg mikrofonnak, de annak is lemállott a kagylóburkolata...(fel csak akkor teszem, ha a család/gyerekek körülöttem mászkálnak, és a TSből ömlik a jómagyarkultúrbeszéd, vagy nagyon késő van), mert egyébként egy creative s750 adja a hangot a szobában, akkor milyen fülhallgatót lenne érdemes választanom? Főleg játék, film, beszéd (! TS-en néha érthetetlenek az emberek, összeolvadnak a hangok)) és néha (ritkán) éjszaka zene, amikor a 750 már felejtős alacsony hangerőn is. Ami tuti, hogy érzésre tényleg elég lehet nekem is a sima sztereó.

Az a gondom jelenleg az audio rendszeremmel, hogy a mikrofon jackdugóját hiába dugom bele a creative asztali vezérlőjébe, nem megy hang a gép felé, tehát azt mindenképpen a gép hátuljába kell dugni (macerás, éráadásul ahogy írtam korábban, hajlamos begerjedni, ha bennfelejtem. A fülest viszont lehet az asztali vezérlőbe csatlakoztatni, csakhát a két aljzat között majdnem nagyobb a táv, mint amit a mikrofonosfüles két jack végpontja át tud ívelni "erős fizikai behatás" nélkül. Ezért merült fel, hogy talán usb lenne nekem jó, mert az van a gép elején is. Bár akkor meg nem lehet külön csak a mikrofont használni, feltételezem én. De a minőség miatt akkor mindenképpen jack dugós legyen, ha jól értem.

Karakterisztikában az elvárásom lehet az s750 mélynyomója miatt ilyen egyértelmű, de azt vettem észre, hogy általában mindenről lehúzom a mélyet, az ekvalizert zene és filmlejátszóknál is általában egy jobbrólpofonvert szinuszhullámnak szoktam beállítani (a nagyonmély tartomány majdnem nulla, ami aztán 2.5-5 kHz környékén éri el a maximumát, és onnan gyengén csökken a magas tartományban.

Szóval szerintetek mi lenne a praktikusabb? Egy másik hd 202 és egy asztali mikrofon (talán jobban szűri a környező zajokat és a hangfalak miatti visszhangot is, mint a gamerfülesek mikorofonja) kikapcsolóval? Van valami másik alternatíva 15eFt körül?

i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750

(#7282) emlekmas


emlekmas
tag

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy hogy valami zárt rendszer lenne a preferált, mert ha már kell a füles, akkor tényleg a háttérzajt kell kiszűrni, illetve minél kevesebbet kiengedni éjszaka. Azt megtapasztaltam, hogy mindkét fülesnél eléggé zavar a külvilág hangja, mióta a műbőrbevonatuk megadta magát. Illetve az is igaz, hogy a 202 is nyomta a fülem szélét egy idő után, pedig nincs nagy fülem.

Lehet egy fülbedugós bigyó is jó lehetne? De gondolom azoknak meg hangzásviláguk még gázosabb, mint az olcsó nagyobb füleseknek.

i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750

(#7283) Tsebacsi válasza emlekmas (#7282) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Egyáltalán nem gázos az "agybadugósok" hangja, persze abból is érdemesebb a jobbfélét venni (Sennheisertől fölfelé). Sokan nem szeretik, mert nyomja a belső fülüket, stb., viszont az egyik legjobban zárják ki a külvilág hangjait és viszont.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7284) Bodz válasza WolfheartGR (#7266) üzenetére


Bodz
nagyúr

Dolby Headphone. Nem tudom, hogy mennyire kedveled, erősen függ a fejhallgatótól is, hogy mennyire élvezhető játék alatt. Szerintem a DTX 710 pont jó partner hozzá. :)
Ez circum, de ha nagyon nagy füled van, akkor lehet nem férne bele, elég kicsire szabta a Beyer. Igaza van dudikának, ott vannak még használtan a nyitott Audio-Technica fülesek, azokkal se nagyon lehet melléfogni, bár mélyben általában nem túl izmosak (mennyiségben). Szubjektív dolog, hogy ki mekkora kiemelésre vágyik vagy nem vágyik egyáltalán. :) Meg kell valahol hallgatni párat, aztán használtam megvenni eBay-ről, Head-Fi-ról. De itthon is van egy AD900, biztosan meg tudtok beszélni egy próbát.
Ha meggyőzhető vagy :DDD és nem gond, ha zárt, akkor ott a 80 ohmos DT 770 Pro vagy a 32 ohmos DT 770 Pro Limited. Nyugodtan ki lehet őket nevezni über gamer fülesnek. :))
De amúgy rengeteg ajánlás jöhetne még. Egy tisztességes sztereo füles tökéletes játékra is.
Szvsz hosszú játékhoz a plüss/szövet párna alap, mindenféleképpen csak ilyeneket nézegetnék.

[ Szerkesztve ]

(#7285) Tsebacsi válasza Bodz (#7284) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

A belinkelt fülesekről elhiszem, hogy marhajók, de ebben a topicban talán ha 1 ember volt eddig, aki 40-50k körül adott volna fülesért, úgy, hogy még mikrofon sincs hozzá, pedig a legtöbb kérés azt is tartalmazza. Persze már 1000Ft körül vehető egy zalman csíptetős, ami megfelelő, de akkor is.

Örülök, és hálás is vagyok, hogy segítetek, de már dudinak is le akartam írni, hogy kicsit álomvilágban él (kivéve a maxell-t), az idejáró emberek maximum 20-25k körül adnak ki fülesre, és számít a kinézet is. És valljuk be, a legtöbb zenei füles nem feltétlen a dizájn csúcsa. Sajnos ez van, más réteg, más igények. De ismétlem magam, meg zoltankakuk-ot is, ha olyan téved be hozzánk, aki inkább zenei irányban keres fülest, mindig hozzátok küldjük. De addig is, nem fogok zenei fülest játékra ajánlani, mert nem tartom arra megfelelőnek, sajnálom.

Ami meg a "ha a neodímiumot és a nagyobb drivert, mirt előnyt mondjuk, akkor kutyaütők vagyunk" szöveget illeti, inkább nem is reagálok rá, nyomdafestéket nem tűrne :((

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7286) WolfheartGR válasza Bodz (#7284) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Zártat jobban szeretem. 50k is van rá ha akarom, csak sajnálom rá. Meg akkor már kéne egy komolyabb hangkari is. És az ember elindul a lejtőn... :DDD

(#7285) Tsebacsi: Szerintem Bodz nekem szánta szavait. A neodímium dolog nem tőle származik.

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7287) Bodz válasza Tsebacsi (#7285) üzenetére


Bodz
nagyúr

Konkrétan WolfheartGR-nek szántam az irományom. Mivel nem jelölt meg igazából max. összeget, sőt még meggyőzhető is... :DDD Ha valaki 10-20-ért keres fülest, akkor nyilván nem ajánlok annál drágábbat. :)
Nézd, a külső egy teljesen szubjektív dolog, nekem pl. a csicsás gamer fülesek nem tetszenek. A linkelt DT 770 Pro szerintem szebb, mint bármelyik lakkozott, sárkányos, kígyós, skorpiós, futurisztikus, világítós, akármis gamer csoda. És akkor feltenném a kérdést, hogy mitől is lesz valami gamer? A külső? Annak semmi köze a hangminőséghez. A mikrofontól? Jajjj. Ha USB-s, akkor a virtuális térhangzástól? Ezt tudja egy olcsó DG is (Dolby Headphone) + tetszőleges, teljesen átlagos füles. Stb, stb. Mitől gamer valami?
Az a nyomorult füles nem tudja, hogy te most éppen mit csinálsz vele. A játékokban is ugyanúgy hangok vannak, mint a zenében. Hülye példa :B , de honnan is tudná, hogy ez most robbanás vagy üstdob? :D

Nem én írtam ugyan, de azért most már reagálok rá. Hogy 40, 50, 53, akárhány milliméteres a driver az tényleg nem jelent semmit. A nagyobb méret nem hozható fel egyértelmű előnyként. :N

(#7286) WolfheartGR: Igen, a lejtő, jól ismerem. :D Kicsit most ellent fogok mondani magamnak, mert nem szövet párnás, de akkor 20-30 közt érdemes lenne a Shure SRH440-et meghallgatnod. A már említett DTX 710 félnyitott egyébként, mondjuk nem nagyon hallatszik ki.

Volt Xonar DG-m, most is használok más emberi árú hangkártyát, játszani szoktam, régen voltak ilyen gamer csodáim is. Sőt, rendszeresen meghallgatok bármit, ami az utamba kerül. Ha esetleg kérdezné valaki. :DDD Nem követtem eddig ezt a topikot, most is csak azért néztem be, mert láttam, hogy kammerer írt ide és elkezdtem rosszat sejteni. :D

[ Szerkesztve ]

(#7288) Tsebacsi válasza WolfheartGR (#7286) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Tudom, dudi volt, de már nem volt kedvem külön kiemelni, stb. Bodz ilyet nem mondott, félreértés ne essék.

Azt is láttam, hogy neked írta, csak már dudi is írt előtte olyan füleseket olyan áron, hogy csak kapkodtam a fejem. Pont azért, amit leírtam: az itt megforduló embereknek a pénztárcája vékony, vagy pedig kompromisszumokat kötnek, az átlag mostanában a 10k.

Bodz:

A gamer füles alapjában véve rétegtermék, nem téged céloz meg. A fiatalokat, 10-18 éves korig nagy átlagban. A LAN-okra kell a csicsa, a fény, stb. Piaca van, emellett nem lehet elmenni. Sokaknak számít, milyen a színe (pl. én se vennék neonzöldet, hiába szólna jól). A plusz hozzáadott programok is ezt az irányt viszik, az összecsukhatóság szintén, a strapabíróbb pánt szintén, stb. Nincs kedvem ragozni tovább.

A nagyobb driver szerintem az erőteljesebb basszus/mélyhang miatt számít, vagy megint nincs igazam?

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7289) MarcZ válasza Bodz (#7287) üzenetére


MarcZ
senior tag

Pont én is ezt mondtam még régebben, hogy a játékban is hangok vannak, de sajnos a zoltankakuk és Tsebacsi kolléga picit lehurrogott/lenézett. :(

[ Szerkesztve ]

A man's got to do what a man's got to do.

(#7290) dudika10 válasza Tsebacsi (#7288) üzenetére


dudika10
veterán

Neodímium.
Neodímium driver? Az meg miféle állatfaj?
Neodímium mágneses 50mm-es hangszóró? És?
Természetesen a méretből itt nem következik semmi.

Ár: az 5.1-es csodák árából kijön elég sok minden, csak utána kell járni.
Az AT mellett megemlítettem, hogy az árazásuk itthon nem az igazi. De ha valaki követi a külföldi árakat vagy az aprót, akkor az itthoni ár feléért beszerezheti gyakran őket...
De természetesen tudok még mondani pár alternatívát, csak mint a célnak kifejezetten megfelelő fejhallgatókat említettem.

A designról és a "gamer vagy sem?" kérdésről Bodz mindent leírt, nem is ragoznám.
Az itteni ajánlások annyira randomizáltak, hogy a tisztelt érdeklődő nyugodtan kiválaszthatná kérdés nélkül azt, amelyik a legszebben világít a sötétben, statisztikailag nem nyúlna jobban mellé.

Egy Maxell RetroDJ és egy csíptetős Zalman mikrofon pedig 6.000 forintból megvan és marad 4.000HUF, amit el lehet fagyizni. Ha még keres hozzá az ember egy négyszögletes párnát (Tritton AX Pro párnája majdnem tökéletes) akkor a kényelem is teljesen rendben lesz azoknak, akik nem rendelkeznek nagy füllel.
Hangminőségben pedig sokkal nagyobb a különbség, mint amennyivel csúnyább a kiszemelt Creative terméknél.
Persze ilyet nem szabad írnom, mert itt csak a 10-18 éves korosztálynak és csak designos fejhallgatót lehet ajánlani. Ahelyett, hogy nevelő szándékkal normális irányba lennének terelve, ajánljunk nekik csilivili fejhallgatót, ami miatt menőbb lesz a haverok közt?

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7291) #71562240 válasza Bodz (#7287) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ne te neeeeee... :Y

(#7292) Tsebacsi válasza dudika10 (#7290) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Fárasztó vagy :( Többet nem fűzök ehhez. Nem kezdem ecsetelni, miért jó a neodímium mágnes, miért jobb, mint a korábban alkalmazottak... Nem fogok belemenni abba, miért jobb egy 50mm átmérőjű driver mint egy 40-es...

A random az a hangulatom, ami miattad ingadozik a nyugodt és az idegbajt kapok között...

A kiszemelt creative termék képes virtuális térhangzásra, a maxell NEM. Itt véget is ér a dolog. A creative termék USB-s (is lehet), a maxell nem.

Elképzelem, ahogy egy egyszerű ember szerez valahonnan egy maxell-t, majd egy zalman mikrofont: Árgép, a legolcsóbb megoldás egy boltból véve is majd 8500 Ft. (Máris csak 1500 marad fagyira :( ). Ráadásul a maxell nem biztos, hogy azt a hatást adja egy olcsóbb laptopon, vagy pc alaplapi hangkártyát, mint mondjuk egy Xonar-on. Mennyi is most egy Xonar? 7000 Ft-ról indul. Máris 15500 Ft-nál járunk, amennyije nem feltétlen van egy embernek, ha laptopja van bukó a Xonar, vagy éppenséggel nem akar dedikált hangkártyát, mert olyanja van.

Leírom UTOLJÁRA: Piac, Igények. Mi azt javaslunk az embereknek, amire igénye van, a keretein és lehetőségein belül. Ha neked ez oltári nagyon bántja a csőrödet, akkor tessék, jelképesen átadjuk a helyünket, és vidd a fórumot abba az irányba, amibe neked tetszik. :W

Csak a fejem fogom, hogy meg akarod reformálni a dolgot, megmondani, hogy az embernek mi kell, vagy mi kelljen. Ha ő zenélő halat akar az ajtajára, megkapja, mert neki az kell, és elküld a fenébe, ha te rá akarod beszélni egy táncoló mikulásra, mert neki NEM AZ KELL. Érted vagy csak a falnak beszélek???

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7293) dudika10 válasza emlekmas (#7282) üzenetére


dudika10
veterán

A HD202-re lehet venni új párnákat 2700 forintért a hivatalos forgalmazótól, ha más baja nincs.
A füled azért nyomja, mert supraaural kialakítású, tehát a füleden fekszik fel.

Ha új fejhallgató vásárlására vetemedsz, akkor mindenképp circumauralt nézz, az a füled körül fekszik fel és általában kényelmesebb (nem tudom, hogy a keret mennyire rugalmas, de például a Shure SRH240 vagy a Creative Aurvana Live elég kellemes hangot nyújt 15.000 forintért, és a basszus egyiknél sincs eltúlozva ellentétben a mostani rendszereddel, írod is, hogy le szoktad tekerni a basszust).

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7294) WolfheartGR válasza Tsebacsi (#7292) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Szeretném tudni, miért jobb a neodímium mágnessel szerelt mint a sima?
Miért jobb a 50mm-es hangszóró, mint a 40mm-es?
Ugyanis személy szerint nem tudom és kíváncsi lennék rá.
De nem csak rád hanem a többiekre is kíváncsi vagyok. Ki mit szól a dologhoz?

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7295) Tsebacsi válasza WolfheartGR (#7294) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

A neodímium jelenleg az egyik legerősebb mágnes, emellett olcsón előálítható. Emiatt ideális a hangszórógyártásnál, erősebb, és tartósabb a korábbi megoldásoknál.

A nagyobb driver értelemszerűen több tartalmasabb mélyeket tud eredményezni. Természetesen ez is minőségfüggő.

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7296) Tuco78 válasza WolfheartGR (#7294) üzenetére


Tuco78
tag

Én azt hittem eddig,hogy a neodium az atombomba egyik alkotórésze :DD

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7297) WolfheartGR válasza Tsebacsi (#7295) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Miért szükséges (ha egyáltalán az) az erősebb mágnes? Ebből kifolyólag nem épp több energia kell a membrán mozgatásához? A tartósság a gamer fejeseknél sajnos nem a mágnes anyagán fog múlni ezt tudjuk mindannyian... :(

Csak ennyi, hogy több a mély? Azt bőven lehet manipulálni a fejhallgató belső kialakításával is nem?

(#7296) Tuco78: Az irídium meg a Tesseract-al nyitott térkapuhoz kell leginkább. :DDD

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7298) MarcZ válasza WolfheartGR (#7297) üzenetére


MarcZ
senior tag

Ezt a Mod-ot mellesleg én is megcsináltam a PC 350-emmel, konkrétan egy új dimenzió az alaphoz képest. Itt a dizájnal rontották el az egészet igazából.

A man's got to do what a man's got to do.

(#7299) drzozo válasza WolfheartGR (#7297) üzenetére


drzozo
senior tag

Miért szükséges a BMW 535D-be két turbó, ha a BMW 530D-ben már van egy?

Miért vesznek az emberek 16 cm (vagy esetleg ettől nagyobb) átmérőjű hangszóró szetteket az autójukba (annak ellenére, hogy egy 13 cm átmérőjű is beleférne nyilván)?

Mert bizonyos tartományokban jobban szólnak.

[ Szerkesztve ]

(#7300) Tsebacsi válasza WolfheartGR (#7297) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Lényeges probléma a fülhallgató "fáradása" is, nem csak az anyagminőségbeli hibák. Dobozhangú lesz, csökken a hangerő (hangnyomás). Ez azért van, mert gyengül a mágnes, és nem tudja rezegtetni a membránt úgy ahogy kellene.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.