Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-12 13:26:52

LOGOUT.hu

Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8801) Weareus


Weareus
addikt

Mivel már nyüstölöm néhány napja az új fülest, azt hiszem, itt az ideje, hogy leírjam a tapasztalataimat a Sound Blaster Omega 3D-ről.
Előre szólok, nem vagyok "vájtfülű" (az asszony szerint olyan bot fülem van, hogy faragni lehetne ... :DDD), de azért tudok különbséget tenni nagyon rossz, rossz, jó és nagyon jó között.
A csomagolás mérete is sejtette, hogy itt - hiszen csak egy fülesről van szó - azért raktak valamit a dobozba...

Pró:
1. Kinézet, kényelem; tényleg nagyon ott van, több órás viselet után sem éreztem diszkomfortot a füleim pereménél, ahol nyomni szokott a cucc. A párnázás igen puha, nem akarja átformálni a fület, inkább ő idomul, és egész jól: az "alap" környezeti zajok nem igazán szűrődnek át. Az usb-s külső hangkártya áramvonalas formája, tömör, masszív felépítése első ránézésre is bizalomgerjesztő, talpa gumírozott, jól tapad az asztalon, gombjai kényelmesek, de szeretik a kemény kezet (érintésre bizony nem reagálnak, "nyomni" kell őket határozottan, de nem túl erősen). A fémpánt is tetszett, a műanyagot ui. előszeretettel töröm.

2.Szoftver: kifejezetten robusztus szoftver számtalan opció, "a bőség zavara". 7 db fül van és minden fülön belül több kis almenü, a teljesség igénye nélkül: zajszűrés, equalizer, letárolható, gombnyomásra előhívható profilok, amit másik gépre rákötve is megőriz a cucc, nekem ez tényleg tetszett: ha belövi az ember magának egy gaméban v. zenei cd-n a hangzásvilágot, nevet lehet neki adni és elmenteni, de nem külön ablakban vagy dokumentben, hanem a szoftver belső részében eltárolja, utána már a legördülő menüből azonnal kiválasztható a kívánt profil. Beszédkiemelés, "ellenség" hangjának kiemelése játékban (hogy ez parasztvakítás v. tényleg működik??? még nem próbáltam...) és sorolhatnám az opciókat... Komolyan mondom, legtöbb esetben egy PCI-E-s hangkarihoz nem kapunk ilyen szoftveres hátteret, ennyi lehetőséget.

3. hangzás: az 5.1-ről, a mélyről és úgy általában a hangzásvilágról új definíciót kaptam; végletekig ismert játékokban olyan hangok jöttek elő, amikről a Creative 5.1-es hangfalszettem eddig mélyen hallgatott. De tényleg. (Mondjuk azért az nem mai cucc és alaplapi hangkártyáról ment...).

Kontra:

1. Nem tetszik, hogy a füles oldallapjának pereme világít (amit úgysem látok-nézek, mást meg lehet, hogy éppen zavar). Nem erős a fénye, és vsz. ledes lehet, így gondolom nem fogyaszt sokat, de azért jobb lett volna egy kikapcsolási lehetőség az akku miatt is.
2. Az akku nem kivehető, tehát nem lehet gond nélkül cserélni, ha esetleg beadja az unalmast, bár elsőre kb. 7-8 órát toltam egyhuzamban és nem volt gond. (öröm az ürömben, hogy használat közben is lehet tölteni, ekkor nyilván "kvázi" vezetékes fejhallgatóvá lényegül át (usb)). Ja és ennyiért adhattak volna egy hálózati adaptert, aminek a másik vége usb-s, hogy ne a gépre kelljen dugni, de ez már igazán szőrszálhasogatás részemről.
3. Ár. Erről bővebben nem írnék, és talán nem is annyira "kontra"-dolog abban az esetben ha az embernek van ilyesmire ennyi pénze, mert akkor úgyis a használat dönt. Én ennyi ismeretség után azt tudom mondani: nem bántam meg, apróbb hibáival együtt is jó vétel volt, mert ezek eltörpülnek a sok "jóság" mellett, amit a füles a design, kényelem, hangzásvilág és szoftveres támogatottság révén nyújtani tud annak, aki mellette dönt.

Egyébként - igaz, csak tecső-s (értsd: youtube-os) hozzászólásokból merítve úgy tudom, hogy kompatibilis a PS4-el is, de ezt senki ne vegye elsődleges hírforrásnak.

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#8802) DjDanee87


DjDanee87
addikt

Üdv

Kezdi megadni magát a Roccat Kave-m. Mit érdemes venni mostanság?
Nem ragaszkodom 5.1 illetve 7.1hez, elég ha csak stereo. Mikrofon viszont kell, illetve legyen zárt.

Amiket nézegettem:
Sennheiser PC 350: Mintha csak az aqua.hu-nál lenne kapható, ráadásul elég drágának tűnik.
RAZER Tiamat 2.2: Olvastam róla 1-2 jó dolgot, de ipon vélemények közt van 1-2 elégedetlenkedő is.

Milyen lehetőség van ezeken kívül?

(#8803) Frogged


Frogged
aktív tag

Sziasztok
A véleményeteket szeretném kérni nem rég ment tönkre a fejesem (genius HS G500V) és keresnék valamit max 15k-ért bár nem feltélen szándékozom ennyit kiadni érte.
jack dugós fejesben gondolkodok játék és zenére egyaránt használom , egy Creative XFI Xtrem Gamer hangkártya mellé lenne.
Korábban volt egy creative fatalty fejesem amivel nagyon meg voltam elégedve és 8k-ért nekem jó vételnek tűnik és mindenhol dicsérik , de nincs viszonyítási alapom a 10k feleti fejesekhez képest.
Láttam hogy 10k körüli árkategoriában többen a creative alpha 3D-t ajánlottátok a korábbi hszeknél ezért azon is elgondolkodtam , illetve szivesen fogadom egyéb javaslatokat.

(#8804) Weareus válasza Weareus (#8801) üzenetére


Weareus
addikt

Egy kis karcolat a "real" vs "virtual" 5.1 ill. 7.1-es fülesekről: a real ugye az, amiben valóban több hangszóró van, ám ez az elrendezés bizonyos el nem ítélhető ergonómiai okokból a méret és bizony a hangzás rovására mehet. (kis csipogók...) Csak azért mondom, hogy (bár elméletileg helyes), de mégsem szerencsés ez az elnevezés, mert könnyen előfordul, hogy egy virtual 5.1 v 7.1 lazán veri hangminőségben a hasonló árú "real" társait, ugyanakkor megfelelő szoftveres támogatással bizony 5.1 ill 7.1-ben ő is odateszi magát. Átpörgettem egy-két külföldi topikot is (oké, főleg ezt :) ) a vétel előtt, és a legtöbb helyen ez az általános vélekedés szűrődött át számomra, azért írom, ha valaki pl. ilyen okok miatt választana "real"-t, nem biztos, hogy jobban jár vele.

[ Szerkesztve ]

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#8805) Tsebacsi válasza DjDanee87 (#8802) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

SZia!

Gondolom Kave alá volt valami hangkártya, ha igen, akkor a PC350 ugye az egyik csúcs, mármár Hi-fi teljesítménnyel. A Tiamat 2.2 meg vérbeli gamer, masszív mélyekkel, de szintén igényli egy hangkártya meglétét szerintem.
A lehetőségek száma szinte határtalan, ha az a helyzet, amit fentebb vázoltam (hangkari megléte). Siberia, Storm Sirus is akár, Asus ROG fülesek (Pro jelzés nélküliek, amikben nincs a spitfire hangkártya), stb.

A Tiamat amúgy jó nagyon, nekem kinézetre és tudásra is bejön!

(#8803) Frogged Szia neked is!

Semmiképpen sem Alpha a hangkártya miatt. Inkább Cm Storm Sonuz, Razer Electra, Steelseries 5H-v2. Vagy kölcséghatékonyan egy Thermaltake Shock.

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8806) Tsebacsi válasza Weareus (#8801) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Irigyellek ezért a fejesért, és nagyon köszi a véleményt!! :R :C

Örömteli használatot kívánok!

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8807) zsolt1225


zsolt1225
aktív tag

Hello!
Vettem egy SS 5hv2-t és azt tapasztalom, hogy semmi mély nincs benne, próbáltam állítgatni,de nem értem el érdemleges mélyet. Eddig egy kínából rendelt siberia v2-t használtam, de megtört a kábele, annak sokkal jobban tetszett a mélye. Van másnak is ilyen fülese, vagy tapasztalt már hasonlót?

(#8808) Weareus válasza Tsebacsi (#8806) üzenetére


Weareus
addikt

Köszönöm, és a segítséget is, amit Tőled, ill. a topik bevezetőjéből kaptam :R

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#8809) drzozo válasza DjDanee87 (#8802) üzenetére


drzozo
senior tag

WOW-hoz mindegy... :D Mindkettőhöz illene egy jó hangkártya. Mikrofon szempontjából viszont lehet a Creative/Sennheiser termékek felé kellene nézelődnöd.

[ Szerkesztve ]

(#8810) Tsebacsi válasza drzozo (#8809) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Néha már azt hiszem elvesztél az éterben :P

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8811) Flashget


Flashget
félisten

Azt hittem ha sigmát nem lehet venni akkor majd alphát fogok..azt hiszitek van? :D az edigital ár nekem túl sok érte a többihez viszonyítva.
hardverkernél azt mondták hétfőre kellett volna már megjönni annak a tételnek amit már múltkorra vártak, de most megint 1 hétig semmi. és ők már hallottak olyat is, hogy kifutott termék lett ez is ezért nincs a nagykerekbe..
pcx is lekerült az árgépről mert nincs nekik.
tegnap rendeltem egy helyről ahol azt írja a honlap elvileg 1 nap múlva megkapom, (de még csak értesítés sem jött, hogy van vagy nincs) a sablon rendszer üzeneten kívűl.

Realme GT Master Edition

(#8812) Tsebacsi válasza Flashget (#8811) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

A franc essen bele :( Ha nagyon nincs sehol, javaslom még a hivatalos weboldal megtekintését ár szempontjából, gyakran vannak akcióik. Illetve egy levél a supportnak, hogy most akkor tényleg megszűnik? Mi lesz a következő illetve mikor.

Vagy pedig mást kell nézni :(

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8813) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Fejhallgató választásban kérnék segítséget Tőletek.

(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főleg PC játék, mondhatni szinte csak arra.

(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Ebben teljesen tanácstalan vagyok :F Az lenne a jó, ha több árfekvésű terméket ajánlanátok (olcsó, de használhatótól a drágább verzióig. 30ezer felett nem nagyon szeretnék kiadni rá :DDD)

(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezeték nélkülit szeretnék, mert kormánnyal játszom és néha elég zavaró tud lenni a kábel. Meg van, amikor elsétálok a géptől és olyankor nem ártana, ha nem tépném ki a kábelt az aljzatból :DDD

(4) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural. Gondolom ez a kényelmesebb, jobban szigeteli a környezetet, és szemüveges embernek alkalmasabb, ugye?

(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos.

(6) Milyen hangzást vársz?
Jelenleg sima szteró fejhallgatót használok, de nem bánom, ha több pont egyesre cserélem. Főleg F1-ezek, úgyhogy annál nem hiszem, hogy van jelentősége, hogy 5.1/7.1, vagy sima sztereó. Igazából rátok bízom, főleg az ártól függ.

(7) Milyen csatlakozású legyen?
Ezt a kérdést passzolom. Melyik a jobb megoldás?

(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Alaplapi integrált. Realtek ALC898. Ha nem muszáj, akkor nem vennék külön hangkártyát.

(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Semmi ilyen extra igényem nincs.

Előre is köszönöm a segítséget :R

[ Szerkesztve ]

(#8814) Flashget válasza Tsebacsi (#8812) üzenetére


Flashget
félisten

azért remélem nem ennyire siralmas a helyzet, de lehet benne valami.

Realme GT Master Edition

(#8815) Tsebacsi válasza Jim74 (#8813) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Szia!

Ezek alapján Corsair Vengeance 2000 és Sharkoon X-tatic Air lenne neked a megfelelő.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8816) Jim74 válasza Tsebacsi (#8815) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszönöm :R
X-Tatic szimpatikusabb, mert egyrészt olcsóbb, másrészt most egy Sharkoon Rush-om van (tudom, nem egy kategória), de azzal is elégedett vagyok, csak hát vezetékes...

(#8817) DjDanee87 válasza Tsebacsi (#8805) üzenetére


DjDanee87
addikt

Kösz a tippeket, végülis a Siberia mellett döntöttem. Elvileg holnap érkezik. :C

Hangkártya van, de eddig nem használtam. Ha esetleg van rá megoldásod, ez a probléma, akkor ne tartsd magadban!

Már egy ideje nem WOWzok am Zoli :P

(#8818) Bulitt válasza DjDanee87 (#8817) üzenetére


Bulitt
őstag

Véleményem szerint meg van csavarodva a ház.

(#8819) Balazs_


Balazs_
aktív tag

Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék vásárolni sürgősen, ehhez kérném a segítségeteket.

(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék + teamspeak/skype/raidcall, fontos lenne a jó hangminőség, és hogy ne a hangkártya driverben kelljen +20db-t ráadni a mikrofonra, hogy halljanak.

(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Maximum 8-9k. Nem valami sok, de ez van.

(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes.

(4) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural jobb lenne, de ebben flexibilis vagyok. Ha van supraaural-os ami jó árban van, jöhet az is.

(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofon.

(6) Milyen hangzást vársz?
Hát 9k-ba nemhiszem, hogy sztereonál jobbat nyújtó füles beleférne.

(7) Milyen csatlakozású legyen?
Mindegy.

(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya (Gigabyte 970a-UD3 rev 1.2 amiben elvileg Via VT2021 van, ha számít valamit. ).

(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök? :)
Lehetőleg legyen rajta mikrofon némító gomb.

Eddig a Plantronics GAMECOM 380-at és az Ozone Rage ST-t néztem ki.
Előre is köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

(#8820) neil_mullen


neil_mullen
aktív tag

sziasztok! térhangzású, vezeték nélküli fejhallgatót keresek, optikai bemenettel. tudnátok ajánlani? én egyelőre csak a sony mdr-ds6500-at találtam...

:R

Privát üzenetre illik válaszolni!!!

(#8821) Tsebacsi válasza Balazs_ (#8819) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Gamecom elmegy, még a Creative Fatality-t javasolnám, vagy kölcséghatékonyan a Sharkoon Rusht. Más nemnagyon van ennyiért. Ozone cuccot NE! :(

(#8820) neil_mullen Passzpiros :(

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8822) Bulitt válasza Balazs_ (#8819) üzenetére


Bulitt
őstag

Nem találkoztam még olyan mikrofonnal aminek ne kellene erősítés :)

(#8823) Tsebacsi válasza Bulitt (#8822) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Az usb-s füleseknél sosem kell a windowsos hangbeállításoknál túrkálni a mikrofon miatt. Viszont jack-es fülesen tudtommal nincs mikrofon némítás.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8824) Bulitt válasza Tsebacsi (#8823) üzenetére


Bulitt
őstag

Ezt nem teljesen értem. Nekem a Sonuz jackes, és a hangkártya diriverében kell a mikrofon erősítés. A némítást mire érted? Mert mindenhogy lehet némítani. Sőt mute kapcsoló is van a vezérlőn. Vagy nem erre gondoltál?

(#8825) Bulitt válasza Bulitt (#8824) üzenetére


Bulitt
őstag

Lejárt az idő. Mikrofon némításra való kapcsoló

(#8826) Tsebacsi válasza Bulitt (#8824) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ni, a régieken nem szokott lenni. Akkor van még remény.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8827) Balazs_ válasza Tsebacsi (#8826) üzenetére


Balazs_
aktív tag

CREATIVE Draco Junior HS-430 mennyire megbízható?

(#8828) d1abLo válasza neil_mullen (#8820) üzenetére


d1abLo
senior tag

Astro A50 mixamp-al!
hivatalos shop

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#8829) Tsebacsi válasza Balazs_ (#8827) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ennél a korábban felsoroltak mindegyike jobb.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8830) M3nyus


M3nyus
aktív tag

Sziasztok!

Fejhallgatót keresnék az alábbi kritériumokkal:

Zárt, jó hangszigetelő legyen
Stereo felépítés
Mikrofon legyen rajta
Jack csatlakozása legyen
Csak játékra lenne használva
Keret: 30-40 ezer ft.

Superlux HD660 am volt eddig, ez jól szigetelt de nem tetszett a hangja. Vásároltam egy Steelseries Siberia V2 őt, ennek jobban tetszik a hangja de mivel nyitott, nagyon furcsa volt a zárt füles után így valószínűleg megválok tőle.

Asus Xonar DX hangkártyáról lenne hajtva.

Steelseries 7H-t néztem ki.

[ Szerkesztve ]

Én vagyok M3nyus!

(#8831) Tsebacsi válasza M3nyus (#8830) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Szia!

Hát igen, ezért az árért már csak az van, vagy pedig valami Sennheiser PC használtan.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8832) Flashget


Flashget
félisten

No itthon van az Alpha.
Azt kell mondjam ennyi pénzért (11.990Ft) teljesen rendbe van a cucc hangzásilag. Elviekben nem kellene használnom a hozzá adott USB-s hangkártyát..pedig de. Iszonyú erő van ebben a kis kütyüben (eltudom képzelni milyen lehet a rage vagy omega, wraith verziókban) pedig van egy asus xonar DS a gépben ami igaz inkább hangfal erősítős mint fejhallgatós.
De ezzel a kis történettel eszméletlen + hangerőt lehet kicsikarni a fejesből amibe csak 40mm a mágnes. Kár, hogy sigmát nem kapni abban 50mm és még jobban szólhat.
Akinek nincs több pénze fülesre bátran ajánlom, mert "kicsi a bors, de erős" hangzásilag.
És most IM-el bejáratom a mai nap a mágneseket :)

Realme GT Master Edition

(#8833) Tsebacsi válasza Flashget (#8832) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

:C :)) :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8834) Flashget válasza Tsebacsi (#8833) üzenetére


Flashget
félisten

Köszönettel tartozom neked a segítségért amit kaptam fülesek terén. :R

Realme GT Master Edition

(#8835) Tsebacsi válasza Flashget (#8834) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Nagyon Szívesen! :DD

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8836) M3nyus


M3nyus
aktív tag

Aki esetleg Steelseries Siberia V2 vásárlását tervezi, most találtam Edigitalban 15.900 Ft új:
[link]

Én vagyok M3nyus!

(#8837) d1abLo válasza M3nyus (#8836) üzenetére


d1abLo
senior tag

7h-t használok, és elég jó.... bár én meg eddig nyitott fülest használtam (siberia v2-t elég sokáig :D ) és ez furcsa :D, de minden rendbe van a 7h-val is. Jól szól, meg párszor már hozzávágtam az asztalhoz és "semmi baja"

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#8838) M3nyus válasza d1abLo (#8837) üzenetére


M3nyus
aktív tag

Siberia V2 höz képes milyen a hangzása? Hangzása tetszik a V2 nek, anno volt V1 em azt is szerettem, csak összement a párnája és már nyomta a fülem.

Én vagyok M3nyus!

(#8839) da3mon_01


da3mon_01
csendes tag

Sziasztok!

Headsetet keresek épp, ehhez kérnék segítséget:

(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főleg játék, és az közben dumálás Skypeon, filmnézés, youtubeozás
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10-15 körül
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes
(4) Circumaural vagy supraaural?
circumaural
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos
(6) Milyen hangzást vársz?
Stereo, 5.1 ha belefér
(7) Milyen csatlakozású legyen?
Jack / USB.
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya: Realtek® ALC887 8-Channel High Definition Audio CODEC
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök? :)
Fekete mondjuk :)

(#8840) Flashget válasza da3mon_01 (#8839) üzenetére


Flashget
félisten

amiket írtál arra az egyik legjobb vétel (#8832) ma vettem creative tactic3D alpha

Realme GT Master Edition

(#8841) d1abLo válasza M3nyus (#8838) üzenetére


d1abLo
senior tag

Én úgy érzem hogy gyengébb a mély, viszont a közép, meg a magas sokkal jobban kijön + szebbek. Meg ugye ez inkább FPS játékokra lett tervezve és arra tökéletes. Játékra jobb a 7h, de multimédiára (zene, film, stb..) Siberia v2. Bár hozzáteszem nekem a hozzáadott USB hangkártyám van, amit a tied szerintem kenterbe ver, és biztos vagyok benne hogy azzal jobban be lehet állítani.

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#8842) DjDanee87


DjDanee87
addikt

Minél drágább egy headset annál rosszabb a mikije vagy én szúrok el valamit?

Évekkel ezelőtt 2-5e Ft közötti noname Tescos headseteket használtam amik jó esetben bírtak 1 évet, de sokszor nem. Egyszer nem volt panasz TSen a "hangomra". Aztán pár éve vettem a Roccat Kave-t ami az első drága headsetem volt. Kaptam mindenkitől, hogy jóval szarabb lett a hangom (TSen).
Most pár év Kave után Siberia V2. Mentem TSre és még a lefikázott Kave mikrofonhoz képest ez állítólag még rosszabb. Megkérdeztem 1-10ig mennyire értékelhető Siberia mikrofonja, azt kaptam hogy 3/10. Mi lehet a gond? Tényleg ilyen fos mikrofont raknak ezekre, szar a TS - én másokat kristálytisztán hallok, tehát kétlem - vagy lehet gond a hangkártya?
Eddig alaplapi volt, most Asus Xonar DX

(#8843) Bulitt válasza DjDanee87 (#8842) üzenetére


Bulitt
őstag

Ha az emberek megszoknak valamit, a változás általában mindig a rosszabb irányba billenti az emberek véleményét. Én Ozone Attack fejesről váltottam CM Sonuzra. Egyből azt mondták, hogy kukából beszélek. Ennek ellenére +20dB erősítés után javult a hangerő, valamint szépen lassan kezdték mondogatni, hogy mennyivel tisztább a hangom. Most meg már mindenki megszokta, és a kutya ugatás sem hallatszik be erősítés mellett! Erősödik a zajszűrés, aminek a következménye, hogy levágják a magas hangokat. A csúcsértéket próbálják szűkíteni, hogy ne aktiválódjon a mikrofon minden kis apró zajra. Ettől mélyebbnek tűnik a hangod és picit olyan természet ellenes hatást kölcsönöz. De megszokható. Ilyenkor azt kell mondani, hogy majd megszokod :DD Ha kényelmes és meg vagy elégedve vele akkor kár ezen rágódni :)

[ Szerkesztve ]

(#8844) d1abLo válasza DjDanee87 (#8842) üzenetére


d1abLo
senior tag

az ilyen sztélszéríz meg rézör meg rokket gémör márkák nem a mikrofonjukról híresek.... Vegyél Sennheisert vagy beyerdynamic bár az nem igazán gamer de az MMX 300 az fasza :D az Anexis edition meg még rohadt jól néz is ki :)

[ Szerkesztve ]

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#8845) stefyY válasza d1abLo (#8844) üzenetére


stefyY
őstag

A Roccat egy hulladék szerintem alapból.. :DDD

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#8846) d1abLo válasza stefyY (#8845) üzenetére


d1abLo
senior tag

sose volt... sose kellet... :D én maradtam a "túlárazott" steelseriesnél, de ha megdöglik és lesz lovetta akkor beyer vagy sennheiser lesz az utód mostmár :D (esetleg Astro, ha lesz optikai kimenetem, amit kétlek, mert nem fér a gépembe hangkártya, USB-nek meg jó a steelseries...), bár lehet hogy az új 9h-t még nézegetem, de az biztos hogy nem fogok 60k-t költeni a siberia elitre, mert rohadtul nem tetszik :)

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#8847) Flashget válasza Flashget (#8832) üzenetére


Flashget
félisten

Update!

Van a letöltésekben egy firmware amit lekell tölteni és telepíteni, mert javítja a mikrofon hangerejét. Többiek mondták TS-en, hogy halk vagyok pedig már maxon volt minden, de a frissítés után jobb lett.

Realme GT Master Edition

(#8848) Tsebacsi válasza Flashget (#8847) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Nem lett jó a link :D

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#8849) Flashget válasza Tsebacsi (#8848) üzenetére


Flashget
félisten

hoppá tényleg :D
ma reggel volt V8 versenyen csak benn ragadt a vágólapon.

ez a jó: [link]

Realme GT Master Edition

(#8850) Tsebacsi válasza Flashget (#8849) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Megnéztem, Rage-nek nincs firmware-je :F :DDD 2012 októberi driver azt hello :D

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.