Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-12 13:26:52

LOGOUT.hu

Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7301) WolfheartGR válasza drzozo (#7299) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Mondjuk fejtsd ezt ki rendesen nekem légykedves.
A két említett példa pont az a fajta ami tipikusan számháború, valódi haszonnal önmagában egyik sem kecsegtet (felesleges plussz lóerőket most hagyjuk, a német autópályákon és a pályanapokon / versenypályákon kívül egy felelősségteljes ember nem küldi ki az 500 lovat a benzinszagú legelőre). Egy láda esetén baromi kevés, hogy beleteszek egy 3-5-10-30 centivel nagyobb hangszórót, ha egyszer képesség/tapasztalat hiányában nem is tudnám behangolni. Márpedig a hangolás sokkal fontosabb annál, mint elmondhassam, az én verdámban a tiedénél nagyobb a mélynyomó (igényeséknél legalábbis). Lehet bármekkora is, ha csak hupogásra képes. Mivel kevés kivételtől eltekintve ez figyelhető meg az utcákon.
(Hangfalakra, autóhifire valamivel nagyobb a rálátásom, mint a fejesekre.)

(#7300) Tsebacsi: Ahszo, így már logikus. Ebben van ráció is. Update: dudika hsz-e előtt volt.

(#7302) dudika10: A te válaszaidra is kíváncsi vagyok azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amikért jelenleg nyúzom a jónépet. :B

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7302) dudika10 válasza drzozo (#7299) üzenetére


dudika10
veterán

És miért nem értik az emberek, hogy ez egy bonyolult rendszer és a méretből semmi nem következik?
Ha nem megfelelően választod a hangszórót (magas fs, magas vas, és 1 körüli qts, teljesen bezárva pici térfogat mellett például "kifejezetten szerencsés"), akkor aztán 25 centis hangszórót is rakhatsz a fejed mellé...

(#7300) Tsebacsi: a 20-30 esetenként 50 éves fejhallgatók köszönik szépen jól vannak. :))

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7303) drzozo válasza dudika10 (#7302) üzenetére


drzozo
senior tag

Törj kerékbe érte nyugodtan, ha már süket mellett vak is lennék, de a hozzászólásomban nem említettem, hogy egy kisebb hangszóró nem szólhat jobban egy nagyobbtól. Természetesen lehetséges, maximum árban lesznek különbségek. De azért azt megnézném, hogy ugyanabban az autóban, ugyanabból a márkából, ugyanarról a fejegységről hajtva, ugyanazzal a hangolással egy 13 cm-es szett porig aláz egy 20 cm-es szettet. Biztos nem. Ellenben viszont azt már el tudom képzelni, hogy egy 16-os Bose szett, lenyom egy 20-as Clariont.

(#7304) Tuco78


Tuco78
tag

Én aztán tényleg laikus vagyok de azt tapasztaltam a kave-nél,hogy túl sok volt a mély szinte mindent elnyomott de valahogy mégsem szólt jól.Nem tudom megfogalmazni szakszerűen de számomra olyannak tűnt mint a mostanság divatos "menő" kocsik autóhifijei.Szóval a túl sok mély nem feltétlenül jó szerintem.
Már nagyon kíváncsi vagyok,hogy szól egy igazán szép hangú füles.
Remélem a jövő héten megjön a senn. és nem fogok benne csalódni és csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni.

Ez egy kicsit OFF de azért leírom,hogy nekem ugyanez volt a bajom a logitech z5500 hangfalszettemmel is.Valahogy nem szólt szépen.Hiába dicsérték a tesztek nekem valahogy mégsem volt az igazi.

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7305) dudika10 válasza WolfheartGR (#7301) üzenetére


dudika10
veterán

Felhasználó szempontból teljesen lényegtelen a felhasznált mágnes összetétele pont úgy, mint a membrán átmérője. Az átmérő optimális mérete (és anyaga, kialakítása ... ) pedig sokkal messzemenőbb téma, inkább könyvet lehetne írni róla, nem hozzászólást.

(#7303) zoltankakuk: hát hogy írjam, hogy megértsd?
Két teljesen különböző hangszóró esetén két teljesen különböző fejhallgatónál nem jelent sem előnyt, sem hátrányt a nagyobb vagy kisebb driver. Nincs semmi értelme a drivereket méretük alapján összehasonlítani, és előnyként szerepeltetni az egyik fejhallgató mellett azt, hogy nagyobb a driver benne.
Ugyan ez a mese végigmondható a mágnesre is.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7306) #71562240 válasza WolfheartGR (#7301) üzenetére


#71562240
törölt tag

A korábbi témánk kapcsán írtam privátot is.
Mivel az ebben a topikban történt első megszólalásom a te felkérésedre történt, most még egyszer megszólalnék a te kérdéseid kapcsán, egyébként pedig szándékom szerint visszatérnék a "read only" üzemmódba. (Hosszú évek óta olvasom ezt a topikot anélkül, hogy egyszer is beleszóltam volna.)

A kérdéseid kapcsán folyó elvtelen veszekedés miatt szólalok meg, hogy (az esetleges további érdeklődőkkel együtt) választ is kaphass, ne csak szekértáborosdit.

A neodímium mágnes tényleg elég jó dolog, sok előnye van, nincsenek nagyon hátrányai. Viszonylag erős, viszonylag tartós, megkönnyíti, hogy széphangú drivereket lehessen belőle építeni, és manapság nem kifejezetten drága (régen drága volt, és lehet hogy előbb-utóbb megint drága lesz). Az erős mágnes jó dolog, az erős mágnes nem jelenti eleve azt, hogy alacsony érzékenységű lesz tőle a driver, sőt. Tehát nem az a lényeg, hogy az erős mágnes révén több energia kell a membrán (a tekercs) megmozgatásához (bár ez éppenséggel igaz), hanem az a fontos számunkra, hogy az erős mágnes pontosabb és erőteljesebb kontrollt tesz lehetővé a membrán (a tekercs) mozgatásához, tehát pontosabban és erőteljesebben szóló driverek építhetőek erős mágnessel. Nem (nem csak) "divat" a neodímium mágnes, hanem sok alapja van a népszerűségének, persze nem varázsszer, csak egy viszonylag előnyös részegység a nagy egészben.

A driver membránmérete olyan téma, ami nem válaszolható meg egyértelműen, de ez általában minden hifivel kapcsolatos dologra igaz, hiszen a hifiben mindig több, számunkra fontos paraméter dolgozik egymás ellen, tehát mindig kompromisszumokat kell találnunk, nincsenek egyértelmű megoldások. Ilyen szempontból a topikban éppen elvtelenül veszekedő mindkét fórumtársnak vannak féligazságai, de mivel veszekednek, nem pedig beszélgetnek-vitatkoznak, ezért mindketten a saját féligazságukat teszik kizárólagossá, mintha csak politikai párt lennének (egyik veszekedő alattt sem Tsebacsit értem, ő jellemző szokásához híven értelmesen igyekszik beszélni).
Na szóval. A nagyobb membránméret természetesen elősegíti, de önmagában nem elég ahhoz, hogy a drivernek több mélye, testesebb hangja legyen. A komoly, valódi mélyhangok fontosak ahhoz, hogy a hangsugárzó (hangdoboz, fejhallgató...) által létrehozott hang minél élethűbb legyen, tehát az jó dolog, ha egy driver minél mélyebbre tud lemenni a hangok frekvenciasávjában. A mélyekhez pedig kell a minél nagyobb membránméret és/vagy a membrán minél nagyobb lökethossza. Tehát - kissé leegyszerűsítve - a minél mélyebb hangok létrehozatalát vagy a minél nagyobb membránmérettel vagy a membrán minél nagyobb lökethosszával érjük el, illetve általában természetesen a két módszer közti kompromisszummal (és a doboz akusztikai machinációival). Az emberi fül által hallható frekvenciasáv ugyebár elég széles, és még a "hivatalosan" hallható frekvenciasávon kívüli ultrahangok (és infrahangok) is beleszámítanak abba, hogy a hallható frekvenciasávban megszólaló zene milyen hangminőségű, tehát, bár nem halljuk az ultrahangokat (és infrahangokat), a hallható zene hangminőségére előnyös hatással van, ha sikerül a hallható frekvenciasávon kívüli frekvenciákat is lesugároznunk. Az a baj a hangszórk membránjaival, hogy nem képesek korrektül megjeleníteni az átvinni kívánt hangfrekvencia-sáv egészét. A dinamikus hangszórókra épülő hangdobozok esetében ezért láthatod, hogy szinte mindegyiknek legalább két hangszórója van, merthogy ezek a különböző membránméretű magas- és mélyhangszórók megosztják egymás között a frekvenciasáv átvitelének terheit. A "tipikus" fejhallgatók ugyebár alapvetően különböznek a tipikus hangdobozoktól, mert a "tipikus" fejhallgatóknak csak egy driverük van, ennek a drivernek kellene minél nagyobb hangfrekvencia-sávot átvinnie (hogy az ultra- és infrahangokról ne is beszéljünk). (A több drivert tartalmazó fejhallgatók egyelőre nagyon nem sikeresek a hangminőséget, illetve a hangminőség ár-érték arányát tekintve, teáht ezekről most nem beszélünk, maradunk az egydriveres fejhallgatóknál.)
A nagyobb méretű (50[-40]mm-es) membrán könnyebben átviszi a mélyhangokat, nagyobb esélye van (ha jó minőségű), hogy testesebb hangjával valóságközelibb hangszerhangokat tudjon nyújtani, de a magashangok terén már nem fog valami jól működni, a felsőbb régiókban igencsak lekonyul a frekvenciaátviteli görbéje, valamint kontrollálhatatlanul hepehupás és torzított is lesz az átvitele a felső régiókban, és egyébként is, minél nagyobb méretű a membrán, annál jobban berezeg, annál könnyebben alakulnak ki rajta a membránon végigfutó rezgések hullámai, újabb járulékos torzításokat okozva. A kisebb méretű (20-30[-40]mm-es) fejhallgatómembrán könnyebben, pontosabban, kontrolláltabban megjeleníti a magasabb hangfrekvenciákat, egyúttal kevésbé fog berezegni, hullámozni a membránfelület, ezáltal könnyebben lesz elérhető vele a kisebb torzítású hang, ellenben a méretéből adódóan kevésbé lesz alkalmas a mélyhangok átvitelére, ezért vagy mélyhiányos lesz vele a fejhallgatónk, ami testetlen, életszerűtlen hangszerhangokat eredményez, vagy a membrán mérethiányosságát a nagyobb lökethosszal kell ellensúlyozni a mélyhangok érdekében, azonban a nagy lökethossz is létrehoz torzításokat a közép- és magassávban, elsősorban a Doppler-effektus révén, tehát a nagy lökethossz se csodafegyver, vagy pedig harmadik módszerként a méret- és lökethosszhiányt a fejhallgató dobozkialakításának bizonyos akusztikai-pszichoakusztikai manipulálásával pótoljuk (tipikusan ilyesmi a hangdobozok reflexnyílása), de ezek a (pszicho)akusztikai megoldások is rengeteg torzítást visznek a rendszerbe, tehát ez se megoldás, sőt, leginkább ez lenne kerülendő a fejhallgatók esetében.
Tehát a membránméret-problémának sincs egyértelmű megoldása, csak különféle kompromisszumai vannak, hozzávéve, hogy még a fenti kifejtés is csak jelentős leegyszerűsítése a bonyolult problémának. Mindazonáltal egyáltalán nem véletlen, hogy a drágább, magasabb hangminőségű fejhallgatók szinte kivétel nélkül legalább 40mm-es, de lehetőleg inkább 50mm-es membránú driverrel vannak szerelve, mert inkább a nagy membránméret minél jobb minőségűvé tételével próbálják megtalálni a kompromisszumot a zűrzavaros és sokszor egymás ellen ható paraméterek "szküllái és karübdiszei" között. Fontos a méret. Nagyon fontos. (Bármit is mond a nőd.)

[ Szerkesztve ]

(#7307) WolfheartGR válasza #71562240 (#7306) üzenetére


WolfheartGR
őstag

:R Köszönöm!
(A másik dologért nem kell aggódni. ;) )
Privátra meg visszaírtam, nem lesz egyszerű dolgod velem...

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#7308) modflow


modflow
veterán

Tudnátok nekem ajánlani egy jó fejhallgatót?

A következő elvárásaim lennének:
- vezeték nélküli legyen
- 5.1-es legyen
- ára 10-15k körüli legyen

Ilyen áron nem tudom, létezik-e ilyen. :)

[ Szerkesztve ]

(#7309) Tuco78 válasza modflow (#7308) üzenetére


Tuco78
tag

Egy jó tanács:
Én is valami ilyesmit kerestem először de szerencsére rábukkantam erre meg a másik füleses topikra és rádöbbentem,hogy alapvetően rosszul közelítem meg a dolgot.
Persze szerencsés módon közrejátszott az is,hogy nemrég volt alkalmam kipróbálni 2 gamer fülest is.
http://prohardver.hu/tema/nagy_fejhallgatos_topik_kerdezes_elott_olvasd_el_a/hsz_1-200.html
Olvasd el először a linket(nekem elkerülte először a figyelmem) és utána kérj tanácsot az itt jelenlévő szakiktól!Szerintem neked is szívesen segítenek!!!Sok sikert a jó füles megtalálásához!
Ha az én laikus véleményemre is kíváncsi vagy akkor nem vegyél se vezeték nélküli se 5.1-es fülest!

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7310) Tsebacsi válasza Tuco78 (#7309) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Adok egy jótanácsot én is neked:

Ez a topic nem arról szól, hogy lebeszéljük az idejövő embereket az igényeikről, hanem észérvekkel és tényekkel látjuk el, megkérdezzük mire kell neki, miért az, amit mondott. Osztunk szorzunk, utána javaslunk neki több alternatívát. Ha neki továbbra is az kell, amit az elején akart, akkor azt kapja. Rögtön lebeszélni olyan, mintha te lennék a "király" és megmondanád a népnek, hogy nekik igenis mi a jó. Remélem érted. Ráadásul 5.1-et akar, a másik topik meg a tapasztaltak szerint nem foglalkozik ilyen "úri huncutságokkal", ráadásul ENNEK a topicnak a címe az: 5.1 és gamer fejhallgatók. :W

modflow: Szia!

Újonnan nagy az esélye, hogy nincs ilyen, a legolcsóbb vezetékes ajánlott valós 5.1-es füles is 20k körül van. Mire szeretnéd használni elsősorban? Kell-e hozzá mikrofon? Megelégszel-e virtual 5.1-el, vagy kimondottan valós 5.1-et szertnél? Használt is érdekel-e, mert akkor lehet a megadott árért az aprón lehet találni?!

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7311) modflow válasza Tsebacsi (#7310) üzenetére


modflow
veterán

Elsősorban filmnézésre használnám, amikor nem akarok az erősítővel zavarni másokat. Így pl. ha letudnék feküdni az ágyra, jó lenne. Na ez vezetékekkel gondolom nem olyan praktikus.

Mikrofon nem kell, nem használom soha.
Igazából még nem hallgattam 5.1-es fejhallgatót élőben, de a házimozit alapul véve szerintem elég lenne egy virtuális 5.1-is, sőt lehet még egy jó sztereó is, mert az erősítős 5.1-től se lehet sokszor hanyag esni, szóval nem hinném ,hogy egy fejhallgató váltaná meg a világot. :)

A használt dolgoktól tartok kicsit.

(#7312) Tuco78 válasza Tsebacsi (#7310) üzenetére


Tuco78
tag

Igazad van!Csak segíteni akartam,abból kiindulva,hogy Én milyen sokat szívtam addig amíg eljutottam a megfelelő fülesig!A saját személyes tapasztalataimat osztottam meg amik talán segítenek,hogy ne válasszon rosszul.Szerintem ez talán nem baj.Valószínű Ő is azért akar fülest venni mint mindenki,hogy az jól szóljon és tökéletesen elégedett legyen vele,és ebben az esetben nem árt ha több érvet és ellenérvet hall erről a témáról.

[ Szerkesztve ]

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7313) Tsebacsi válasza modflow (#7311) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Nos 3 fejhallgató van áron belül, amire még azt mondom, egy próbát megér. Sajnos mindhárom "csak" stereo, a virtual hangzás drágábbér van, és inkább gamer vonalon található meg, a valós 5.1 meg hát, jóval drágábban.

Ez a 3 lenne az: Sony
Philips Panasonic

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7314) kaszaf


kaszaf
aktív tag

Sziasztok!

G35-ös fülesemet szeretném lecserélni. Az ok egyszerű: 2 éve van meg de nincs hozzá normális driver a mai napig.

Amit szeretnék: valódi 5.1 vagy 7.1 hangzás, zárt, könnyű kivitel.
Felhasználási terület: 70% játék (FPS főleg) 30% zene.

Ár 30e-40e HUF.

Saját hangkártyás cuccot nem igazán szeretnék újra a korábbi rossz tapasztalatom miatt. Van egy xonar ds-em erre dugnám ha nem saját kártyás. Tudom nem csúcs de engem kielégít.
Figyelemmel kisérem ugyan a topikot de túlzás lenne azt állítani, hogy képben vagyok a jelenlegi kínálattal ezért kérdezek.

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#7315) modflow válasza Tsebacsi (#7313) üzenetére


modflow
veterán

A Panasonic az tetszik, a TV-m is olyan. :)

Az oldalukon ez a model dupla kiszerelésben van csak.
PanaShop

Az "RP-WF830E-K" van 1 db -osban. Bár előző kette akciós éppen.2 db 23ezer.

Az a furcsa, hogy 24 órát töltöm és 20 órát bír??

(#7316) dudika10 válasza modflow (#7315) üzenetére


dudika10
veterán

Csak hogy tudd, mit adsz a vezeték nélküliségért:
Folyamatos alapzajod lesz, hangminőségben a 3.000 forintos normális fejhallgatók szintjét súrolod, és egyes modelleknél, ha valaki elsétál a vevő és a fejhallgató közt, akkor még a vétel is szakadozik egy pillanatra, vagy felerősödik az alapzaj addig. És természetesen töltögetheted is folyamatosan.

(#7314) kaszaf: az oldalankénti 3-4 driver következtében egyelőre nem tart ott a technológia, hogy egy 5.1-es vagy 7.1-es fejhallgató könnyű legyen.
Próbáltál már valódi 5.1-es vagy 7.1-es fejhallgatót rendes (hasonló árú) sztereo mellett? Érdemes kipróbálni, még mielőtt eldöntöd, hogy neked melyik is kell. ;)

(#7310) Tsebacsi: mintha a kérdezők értenének hozzá, és az igényüket a szükségletük szerint alakítanák ki...
Nem vakon ki kell elégíteni az igényük, hanem felhívni rá a figyelmet, hogy az igényük és a szükségletük nem feltétlenül van összhangban. Harapófogóval ki kell húzni belőlük az igényüket, és olyat ajánlani nekik, ami kielégíti azt. Legalábbis szerintem ez a segítség.

6 évesen egy GT500-asts akartam mert jól nézett ki. Aztán öregedtem picit, és rájöttem, hogy a használati szokásaimhoz egy Suzuki jobban passzol.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7317) kaszaf válasza dudika10 (#7316) üzenetére


kaszaf
aktív tag

Mindenképpen kell az 5.1 multiban ha játszom valódi előny még a virtuális 5.1-7.1 is. A súlyra visszatérve meg tisztában vagyok a fizikai korlátokkal de gondolom itt is vannak különbségek.

(#7318) dudika10 válasza kaszaf (#7317) üzenetére


dudika10
veterán

Milyen sok.1-es és sztereo fejhallgatókat próbáltál, hogy erre a következtetésre jutottál?

Nagyjából az összes fejhallgatót kipróbálva a kategóriában, én más véleményen vagyok, de nem vagyunk egyformák.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7319) Tsebacsi válasza dudika10 (#7316) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Akkor most előveszem a kb. 12 éves Sony wireless fülesem, bedugom a logi hangfalba ami a gép elülső jack-jéről kapja a jelet, elindítok egy losless zenét, és meglátjuk mi lesz. Aztán berakok valami filmet. Meglátom hallok-e közben alapzajt... Zavaróan... A hangminőség mindenkinek szubjektív, aki látja az érem mind2 oldalát, annak persze hogy szarabb lesz az írás, ha a fej mindig jobb, ám akinek ez nem számít, vígan elvan a kevésbé jóval is, mert csak arra van pénze, vagy mint írta: ágyból akar filmezni, és nem akar a kábellel szórakozni...

De kezdem úgy érezni, átadom a terepet neked, hisz mindenben okosabb vagy, csináld ezután te :))

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7320) Tsebacsi válasza Tsebacsi (#7319) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Nem hallok zajt, sistergést, a francba, engem átvertek... Természetesen nem szól kristálytisztán, mint egy vezetékes hifi füles, de filmre tökéletesen megfelel.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7321) dudika10 válasza Tsebacsi (#7320) üzenetére


dudika10
veterán

A rádiófrekvenciások, mint például az általad felsorolt 3, bizony alapzajt produkálnak.
A háromból sajnos most csak kettőt tudok kipróbálni itthon, a Sonynak épp a nagytesója a 840-es van a fejemen, és érdekes, mindegyiknél hallom az alapzajt. :F
Bekapcsoltad? Hangerőt feltekerted?

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7322) Tsebacsi válasza dudika10 (#7321) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Sony TMR-RF850R maxra van tekerve, és nincs sistergő alapzaj, csak bizonyos rosszabb minőségű zenék kezdenek ilyen hangerőn recsegni. Na most mi lesz?????

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7323) dudika10 válasza Tsebacsi (#7322) üzenetére


dudika10
veterán

Elég sok lehetőség van, előfordulhat például az is, hogy valamilyen csoda folytán tényleg nincs alapzaja annak a példánynak ami nálad van.
De ez nem változtat azon, hogy amiket ajánlottál, azok bizony zajosak.

Kérdem én, hányat próbáltál ki azok közül, amiket most ajánlottál?
Ha egyiket sem, akkor honnan tudod, hogy ajánlhatóak?
Vagy "úgy se tudja milyen a jó hang" alapon ajánlhatsz neki bármi szart?

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7324) Tsebacsi válasza dudika10 (#7323) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Tiéd a fórum tégy amit akarsz nekem elegem van belőled :D

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7325) dudika10 válasza Tsebacsi (#7324) üzenetére


dudika10
veterán

Értem. Tehát egyet sem próbáltál. Köszönöm, csak ennyire voltam kíváncsi.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#7326) Kal-El válasza Tuco78 (#7312) üzenetére


Kal-El
senior tag

Tévedsz! Ez megint csak a te szubjektív véleményed. Valaki nem azért vesz fülest, hogy jól szóljon, hanem hogy ne legyen ott a vezeték, mert zavarja, vagy mondjuk távolabbról szeretne filmet nézni/zenét hallgatni úgy, hogy ne zavarjon másokat. A jó hangzás ilyenkor csak másodlagos. És te egyből nekiesel annak, aki így gondolkodik, mint borjú az anyának. Ugyanúgy viselkedsz, mint abban a bizonyos másik topicban. Annyi különbséggel, hogy ott még majdnem le is hülyézik az embert, mert mást akarnak venni, mint egy sima vezetékest, meg mikrofont is szeretne rá az ember. Ilyen primitív bunkó és beképzelt társaságot, ami ott van még életembe nem találkoztam, pedig sok paraszt van a neten.

(#7327) aProPeti87 válasza dudika10 (#7325) üzenetére


aProPeti87
aktív tag

Én folyamatos követője vagyok a topiknak és eddig amiket ajánlott Tsebacsi fejhallgatókat a kérdezőknek ,eddig mindenki megvolt elégedve teljes mértékben a fejhallgatójával ,ezek szerint ért hozzá nem kicsit, mint ahogy nekem ajánlott egy Raget annak idején és örülök hogy rábeszélt és e mellett döntöttem.

Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...

(#7328) modflow


modflow
veterán

Olyan létezik, hogy vezeték nélküli a fejhallgató, de ha úgy van kábellel is használható?

(#7329) Kal-El válasza modflow (#7328) üzenetére


Kal-El
senior tag

Szinte mind ilyen.
A Corsair Vengeance 2000 biztos.

[ Szerkesztve ]

(#7330) Tuco78 válasza Kal-El (#7326) üzenetére


Tuco78
tag

Szerintem meg Te tévedsz!
Ha figyelmesen végigolvasod a hozzászólásaimat láthatod,hogy nem esek neki senkinek sőt még csak rá sem próbálok beszélni senkire semmit sem!
Nem is lennék ebben kompetens hiszen nincs ekkora tapasztalatom-e téren!
Olvass figyelmesebben és láthatod, hogy Én is komoly dilemmában voltam a füles vásárlás terén és csak az eddigi tapasztalataimat osztottam meg,hogy talán másnak jól jön és könnyebb lesz a választás.

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7331) Ffranklyn válasza Kal-El (#7329) üzenetére


Ffranklyn
csendes tag

Lehet arra gondolt hogy vezetéken is tud kommunikálni mint néhány egér pl logi revolution. A vengance 2000 nél az USB csak töltésre szolgál. Továbbra is vezeték nélkül kommunikál a füles csak használat közben tölti a headsetet.

(#7332) modflow válasza Ffranklyn (#7331) üzenetére


modflow
veterán

Én úgy értettem, hogy a hangtovábbítás mehet kábelen is, ha úgy akarom.

(#7333) Kal-El válasza modflow (#7332) üzenetére


Kal-El
senior tag

Olyanról még nem hallottam, de engem is érdekelne.

(#7334) drzozo válasza modflow (#7332) üzenetére


drzozo
senior tag

(#7335) Kal-El válasza drzozo (#7334) üzenetére


Kal-El
senior tag

Erről azt írták sokan, hogy néha megszakad a jele. Ez azért elég idegesítő lehet.

(#7336) kaszaf válasza dudika10 (#7318) üzenetére


kaszaf
aktív tag

kb. 15 éve, mióta pc-m van azóta használok különböző fej és fülhallgatókat. Volt már mindenféle 1-2ezer forintostól a mostani G35-ig. Zenére tényleg jobbak a sima stereo cuccok de játékra kell a térhangzás.
G35 az első több.1es és leszámítva a driveres gondokat számomra minden tekintetben jó.
Előtte AKG-K514 volt.

Van valami ajánlatod esetleg vagy mindenképpen sztereora akarsz rábeszélni?

[ Szerkesztve ]

(#7337) Tuco78 válasza kaszaf (#7336) üzenetére


Tuco78
tag

Javítsatok ki ha tévedek de a g35-ben is csak 1hanszóró van és virtuális a térhangzás amit a saját hangkarijával szoftveresen állít elő amit a jobb hangkarik (pl.:xonar) is tudnak.
Tehát elvileg most is olyan mintha sztereo fülesed lenne :)

Ne érts félre Én nem akarlak ledumálni az 5.1 fülesekről!

[ Szerkesztve ]

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7338) neutron22 válasza Tuco78 (#7337) üzenetére


neutron22
tag

:K :R

(#7339) KicsiDawe


KicsiDawe
csendes tag

Sziasztok!

Nemrégiben szereztem egy Razer Tiamat 2.2-t, ami egy hétig tökéletesen működött, viszont egy pár hete meghalt a mikrofonja. Eddig azt hittem kontakthibás lett, de ma sikerült réjönni, hogy ennél furcsább a dolog:
Ha külön van bedugva a mikrofon vagy a fejes jackje, akkor hibátlan mindkettő, ha viszont együtt vannak bedugva, akkor csak a fejhallgató működik. Mi lehet a gond? A vezetékkel van valami? Ha valaki tudna segítő választ adni, azt megköszönöm!

KicsiDawe

(#7340) Tsebacsi válasza KicsiDawe (#7339) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Ez inkább tűnik alaplapi hibának, vagy driver hiba. Először ezeket ellenőrizd le. Esetleg másik gépben ki tudod próbálni a fülest?

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7341) KicsiDawe válasza Tsebacsi (#7340) üzenetére


KicsiDawe
csendes tag

Kipróbáltam 2 gépen is. Azon a gépen, amelyiken gyakrabban használom rosszak az első bemenetek, de a másik gépen elöl-hátul ugyanez volt a probléma, szóval nem igazán értem...
Egyébként az alaplapom egy Gigabyte GA-965P-DS3, a hangkártya pedig Realtek ALC888

(#7342) Tsebacsi válasza KicsiDawe (#7341) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Akkor ez valóban lehet fülhallgatóhiba :S Ha szerezted, gondolom használt, és nem garis?!

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7343) KicsiDawe válasza Tsebacsi (#7342) üzenetére


KicsiDawe
csendes tag

Nem használt, 2 hónapja vettem a 220volt-tól, és egy év gari van rá. Beviszem majd hozzájuk 2 hét mulva, de most még dolgozom, így nem érek rá, ezért gondoltam, hogy hátha ti itt tudnátok segíteni...

(#7344) Tsebacsi válasza KicsiDawe (#7343) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Én ennyit tudtam csak. Ezek alapján úgy tűnik valami a fülesen belül hibás, de szerintem nem kábelhiba. Mivel garis, nem is szabad mókolni.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#7345) kaszaf válasza Tuco78 (#7337) üzenetére


kaszaf
aktív tag

"A Logitech fülese egyedülálló módon, mindössze 2 hangszóróval képes virtuálisan létrehozni a kitűnő térhangzást, mely a Dolby 7.1 technológiának köszönhető. A specifikáció szerint a füles membránjai 40 mm-es átmérővel rendelkeznek, a beszédhangok tölcséreit pedig ezekre integrálták, melyek beérik a 15mm-es mérettel is."
Tehát nem teljesen sztereo.

De a kérdésem továbbra is fennál mi a manapság legjobb 5.1-7.1es füles a 30-40e Ft-os kategóriában?

[ Szerkesztve ]

(#7346) Tuco78 válasza kaszaf (#7345) üzenetére


Tuco78
tag

Na ez nekem nagyon a logi parasztvakításának tűnik :)
De,hogy segítsek is:
Én is először headsetet akartam venni és végigbújtam a teszteket és a Sennheiser PC360-at magasan a többi fölé helyezték mindenhol.(sajnos nekem megfizethetetlenül drága volt)
Pedig találtam egyet a vaterán nagyon jó áron:
http://szamitastechnika.vatera.hu/fejhallgato_mikrofon/sennheiser_pc_360_high_quality_gamer_headset_1780699880.html
Sajna nekem most még ennyiért is sok volt(most cseréltem gépet) pedig ezt szívesen megvettem volna.
Valószínűleg ez lehet az egyik jelenleg kapható legjobb headset PC-hez.

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7347) Ffranklyn válasza Tuco78 (#7346) üzenetére


Ffranklyn
csendes tag

A fejhalgatós topicban elég sokszor ajánlgatják a superlux fejeseket és azok között is van mikrofonos verzio: http://www.thomann.de/gb/superlux_hmd_660e.htm.
Ez itthon boltban újonnan 15K körül van. Amugy a csúcs valszeg ez lehet:
http://europe.beyerdynamic.com/shop/hah/headphones-and-headsets/gaming/mmx-300.html .
Csak a maga 90 ezres árával nemépp játszik most nálad. Én azt vettem észre amugy hogy játékra teljesen más elvárásaim vannak mint zenére (nem akarok kábelt, kell a jó mikrofon) épp ezért vigan elvagyok a vengance 2000 el. Minden másra meg marad a A1000 es pioneerem.

[ Szerkesztve ]

(#7348) kaszaf válasza Tuco78 (#7346) üzenetére


kaszaf
aktív tag

Köszi megnézem!

(#7349) Tuco78 válasza Ffranklyn (#7347) üzenetére


Tuco78
tag

Ha lenne rá pénzem megvettem volna a senn. pc360-at vagy van a fickónak egy 350-e is.
De mivel most minél olcsóbban kellett megoldanom a dolgot(és nálam a hangminőség volt az elsődleges szempont) egy sennheiser hd570-et vettem használtan.Mikrofont meg veszek majd külön egy csiptetőset ha kell.Nem rosszak a superluxok de a hd570 kihagyhatatlan volt :K

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#7350) Tuco78 válasza kaszaf (#7348) üzenetére


Tuco78
tag

Nagyon szívesen!

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.