Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#48640) DigitXT válasza Satyricon (#48613) üzenetére


DigitXT
félisten

0,75 l/min s 12V-ról jár egy DDC pluszban, kívül? Pucold ki, tuti nagy a gebasz:
úgy már "akasztania" a mérőt (>2 l/min). Na persze a pucolás után sem várható akkora a térfogatáram, hogy lövöldözzön a vízzel a rendszer. Nem arra van.:R

sokkal gyengébb), akkor az is csak lassítja az áramlást nem?
Csak ha áll, de akkor sem jelentősen: nincs túl nagy ellenállása...:N Ha már jár, mindenképpen segíti (a DDC-t is, igen!), tehát nagyobb lesz az áramlás.:K Nem adódik össze, de közelítésnek számolhatsz vele. (Nálam jó +0,5 l/min tudott.:D) Volt egy időszak, amikor megszorult a DDC*, és nem akart indulni, akkor derült ki, hogy mennyit tud az XT szivattyúja magában, a HF átalakítások után persze.

Ja igen: HF=High Flow, azaz nagy áramlást "biztosító", nagy keresztmetszetű (legalább 10 mm-es belső átmérő) csatlakozó. Lényeg, hogy kevésbé "fojt", így ugyanazon szivattyúval, de HF csatlakozókkal, és a 8-as helyett 10-es belsejű csővel nagyobb térfogatáram érhető el. Igaz, hogy a blokkok ellenállása "brutál" nagy lehet, főleg ha valamelyik eldugult... (Olyankor hiába cseréled a csövezést, a rendszerben lévő szűk keresztmetszetet kell megszüntetni: pl. ki kell pucolni.)

*: most, hogy visszaolvasok, ez a szitu is elősegítette, hogy a teljes rendszert átalakítsam. Persze, ki kellett próbálni, de ma már biztosan másképp csinálnám.

Szerk: a belefújós tesztnél is meg kell tartani (arcból) a nyomást, pont az a lényege.:DDD
Ha te tartod, de a rendszer nem, azt jó esetben simán megérezni (sőt, ha sziszeg, akkor még hallani is), és akkor át lehet nézni újra, meghúzni a csatikat, stb. (Még mielőtt feltöltöd, és csak a szivárgás jelzi, hogy hibáztál...) Most az nagyjából mindegy, hogy szívod, vagy fújod: a nyomáskülönbség a lényeg. Ha nem zárt a rendszer, az adott stádiumában összeszerelve, akkor a szívásnál is "sziszegni" fog, mert akkor meg befelé fog áramlani a levegő. (Mondhatni falsot szív...;]) Ami miatt nem olyan jó ötlet szívni: ha maradt a rendszerben itt-ott némi fagyállós keverék, az egy rossz mozdulat után pont a szádban fog kikötni... Persze, kellemes édeskés íze van, csak hát enyhén mérgező, ezért szerintem ellenjavalt a kóstolgatása.:R Zsír új rendszernél mindegy, de egy ki tudja, mit tartalmazónál már nem biztos, hogy szívni kell.:DDD (Nem mellesleg fújásra egy pumpa is megteszi, csak ügyelni kell, hogy véletlenül ne küldd szét a rendszert túlnyomással. Igaz, ahhoz eléggé elvetemültnek kéne lenni, de az ördög nem alszik: lezáródugó az egyik felére, kompresszor a másikra, és tuti felrobban az egész hóbelevanc.;])

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.