Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
blokad
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
transmission, ktorrent, azureus vuze?
-
upszilon
őstag
Közben a "konkurencia" is kijött az új verziójával. Letölthető innen.
-
Speeedfire
félisten
nos akkor a lényeg a lényeg még mindig nincs "normális" torrent kliens linux alá

-
válasz
upszilon
üzenetére
Itt egy kép róla, hogy nálam milyen (a fölső sáv az, ahol az ikonok vannak). Érdemes felrakni.

Major Major: tudom én is, de azt is hiába cseszegettem. A screensavert nem éppen emiatt tiltottam le, hanem, hogy ne menjen, ha nem kell, hiszen nem használom. Csak aztán mint ahogy írtam is, emiatt kezdett el a fényerő ugrálni akkor is, ha állt a gép egy ideig. Az összefüggést nem tudom, de miután engedélyeztem, hogy induljon auto, minden rendben lett. Egyébként ha nem tetszik akkor "sudo apt-get autoremove cairo-dock-core" és leszedi az egészet amit felrakott a nem kellő függőségeivel együtt. Nem kell attól tartani, hogy felesleges cuccok maradnak a rendszerben. A saját könyvtáradban meg megtalálod a rejtett mappáját ahol a beállításai vannak, azt törölheted utána.
-
Nagytalp
senior tag
Most raktam fel a cairo-dock nevezetű pakkot. Baromi jó dock!
-
upszilon
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
Megvan a bibi! Elmondom okulásként neketek:
A windowsban és a linuxban nem egyformán viselkedik a képernyő-dpi méretének változtatása. Ugye a 96 a default mindkettőnél. Én mindkettőnél átállítottam 120-ra. Csakhogy amíg a windowsnál ez befolyásolja a böngészőben megjelenő fontokat (illetve egy részüket), addig a linuxnál nincsen hatása rá. Ezt eddig nem tudtam. A dolog meg van fejtve. Örök tanulság nekem, hogy nem szabad a windowsban weblapot fejleszteni a csak a default 96dpi-ben!

-
upszilon
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Kétfélét, Operát és Firfoxot. Mindkét oprendszerben fent van mindkettő. Ezek a képek Operával készültek, de pontosan ugyanez a jelenség figyelhető meg a Firefoxnál is. Megtennéd, hogy Te is kifotózod ide a kérdéses részletet winből és linuxból? Jó lenne egymásmellett látni őket.
-
válasz
upszilon
üzenetére
Azt tudom csak mondani, hogy mind Windows XP-ben, mind Windows 7-ben, mind Ubuntu-ban, nálam a mottós szöveg betűi ugyanakkorák, több féle böngészőben is próbálva mint nálad itt a Linuxos képen. Hosszra is, csak az Impresszium bal széléig ér el mindenhol, nem úgy, mint nálad a Windows-os képen.
Majdnem olyan, mint egyes fajta nagyításoknál, mikor a szöveg mérete változik. Milyen böngészőt használsz? -
-
upszilon
őstag
válasz
Franklin
üzenetére
Dehát pont ezért kérdeztem anno amit belinkeltél. Már megcsináltam. Most is eltér. Alapvetően sokkal kisebb a linuxos böngészőben a laptartalom-betű. Érdekes például, hogy az oldalsáv betűi ugyanakkorák. Csak a laptartalom tér el. Érdemes megfigyelni, hogy a kisebb betűs rész is arányosan kisebb.
Már kimerítettem az összes beállítási lehetőséget. Talán lehet, hogy a laptartalommal van a baj?
-
válasz
Franklin
üzenetére
Ezt hiába linkeled neki, már a "ttf-mscorefonts-installer" van helyette, legalábbis 9.10-nél. De egyébként már alapból felrakja, úgyhogy nem kell vele szórakozni. Egy baj van vele, hogy kevés. Viszont nálam fent van a Win7 komplett betűtípus gyűjteménye, és ugyanúgy jeleníti meg azt az oldalt, mint neki is Linux alatt. (Illetve majdnem, nálam azért szebb, olvashatóbb, de gondolom csak a tömörítés miatt lehet.)
Valami mással van a gond, esetleg a böngésző beállítások nem egyformák. -
törölt tag
válasz
Nagytalp
üzenetére
nekem bugzik soxor. leszedtem par applikaciot a default-ok kozul, abba belefagyott. a menubol eltuntek, viszont a dpkg meg latja felinstallalva. gondolom javitjak par honapon belul.
amiota letezik, en apt-t hasznalok. sztem az a legjobb. tudod mit csinalsz, nem sunnyog
jah, es a vinyokezelovel sem vagyok kibekulve. de ez mar az en bajom. -
válasz
padre666
üzenetére
Igen, ez a probléma fennáll nálam is. Pontosabban csak indításnál, bejelentkezésnél csinálja Wind U100-on (a sima, nem az UNR). De miután bejelentkezem és a főmenübe belépek, abbahagyja és maxra állíthatom a fényerőt. Ezután nem kezdi újra már a következő újraindításig, vagy kijelentkezésig. (Csak ha babrálom megint a fényerőt.)
De végeztem teszteket, és kilődöztem pár automatikusan induló szolgáltatást, és arra jutottam, hogy ezzel nem megyek semmire, ugyanúgy csinálja. Sőt, ha a képernyővédő alkalmazás (gnome-screensaver) nem indul el, akkor egy idő után, ha áll a gép, magától is nekikezd csak úgy. Csak javítják majd egyszer ezt a dolgot, és reméljük minél hamarabb. -
Nagytalp
senior tag
A szoftverközpont szerintem kb. a feleslegessel van egy szinten. Régen a dselect is megtette Debianban. Amióta átálltam az Ubuntu + Gnome kombóra azóta a Synaptic-ot használom. Szerintem ennél nem kell jobb. KDE alatt a kpackage is el lett cseszve az idők folyamán.
-
padre666
tag
Halihó!
9.10 netbook remixet használok, és a kezdetektől fogva fennáll egy problémám:
a fényerő szabályzó rendszertelen időközökben, ismeretlen okból elkezd villogni..és sehogy nem tudom lelőni...aztán egyszercsak magától leáll.....előfordult ez mással is?
van valami mód ahogyan ez kiküszöbölhető?
-
floatr
veterán
Ja, erre már gondoltam, hogy bepakolom update-rc-vel a virtual box bridge után

A tightvnc-s problémát viszont még nem sikerült megoldanom. Elindítja a második gnome-sessiont, és még a háttérkép váltás is inkább azon működik. Valami nem kajak, nem igazán erre lett kitalálva, bár el tudom képzelni h valami startup script-el meg lehet oldani.
Pfejj, hogy annak idején a kde 3.5.x nem okozott ennyi fejfájást, de a kde4 meg nem egy production release még
-
upszilon
őstag
Megaztán van itt valami ami nagyon böki a csőrömet. Hogy van az, hogy valami ugyanazon a gépen, ugyanakkora képernyőfelbontásban és dpi-beállításb, ugyanazon a böngészőn, máskép néz ki a windowsban mint a linuxban:
windows:

Linux:

Egyébként itt van a kérdéses link, hogy le tudjátok ellenőrizni, nálatok hogyan néz ki:
http://megismerhetetlen.com/
-
válasz
upszilon
üzenetére
Arra gondolsz, h ha újrainditod a rendszert (vagy csak bekapcsolod és nem alvásból kell fel) elinduljon a skype? Ha igen, akkor tedd be az inditópultba, Beállítások -> Inditópult
(#19063) ngabor2: Ilyenre gondolsz? Ahol a kurzor áll ott tudod választani a nézetet. Meg a nézet menüben ki kell kapcsolni az oldalsávot

-
Major Major
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
a kész cumót át lehet mozgatni, legalábbis az általam használt 1.75-ben
a többi dologgal még nem volt dolgom, ami meg a külön ablakos tulajdonságokat illeti: az esetek nagy részében nincs rá szükségem hogy láthatóak legyenek a bővebb adatok, még transmissionben is a minimalizált nézet van beállítva, cserébe kevesebbet eszik, mint a deluge -
Nekem a Transmission-nal több problémám is van. Az egyik az, hogy nem mutatja elég részletesen a torrentek infóit, csak egy külön ablakban, ez elég körülményes így számomra. Nincsen benne "megnyitás seedre" opció, mikor csak seedre nyitok meg egy fájlt, így ellenőrizni kell a tartalmat. Csak úgy lehet beállítani, hogy egy mappába töltsön meg seedeljen, nem lehet átmozgatni a kész cumókat, nem mellesleg azt sem lehet beállítani, hogy a .torrent fájlokat mentse valahova. Ha megállítok egy torrentet, nem jelzi azt a tracker felé, és mikor újraindítom, máris kétszer látszódom, hogy töltöm. Nem lehet beállítani több apróságot sem, mint az átmeneti tár mérete, meg ilyenek. Még frissíteni sem lehet a trackert kézileg, ami létfontosságú számomra.
Bár az is igaz, hogy épp a minap próbáltam ki az összes létező használatos klienst, és a legjobbnak még a Deluge tűnt. De az is csak addig, amíg ki nem derült, hogy fél aktív állapotban meg sem nyikkan, így doptam azt is. Az uTorrent-nél egyszerűen nincs jobb, ezt be kellett látnom sajnos. -
Speeedfire
félisten
köszi a kvótás dolgokat

Amúgy transmissionnal mi a gond. (Jó tudom, nem lehet beállítani az aktív torrentek számát) Nekem nagyon bejövős kliens.

azon kívül el sem tudom érni webfelületről?

nah meg, tényleg zavar az aktív kapcsolatok száma
lehet az a baj h utorrentnél már annyira megszoktam, de istenem ez van
ha lenne egy 80/25-ös digi netem nem zavarna a dolog
egyelőre maradok a torrentflux-nál hátha sikerül megoldanom a gondomat -
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Kvótához sok kisebb program van, az egyik megmondja. A leírásban alul látod a hozzá tartozókat.
A szabad hely:
dfAmúgy transmissionnal mi a gond. (Jó tudom, nem lehet beállítani az aktív torrentek számát) Nekem nagyon bejövős kliens.

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Na persze, kvóta. De az én megoldásom sokkal izgalmasabban hangzik.

-
imaboci
csendes tag
Az érdekelne, h meg lehet e valahol változtatni a jelszót még login előtt?
-
Speeedfire
félisten
ez a kvóta jónak tűnik, holnap megpróbálom megoldani
visszatérve a torrentre, kínomban már a torrentfluxxal szórakozok
elég jónak tűnik, belehet állítani elég sok mindnet, többek között h csak 1 torrent legyen aktív
márcsak arra kell rájönni h tudom megoldani azt h ne akarja egyből elérni seedben a 150%-ot -
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Állíts be kvótát. Induló link.
(#19042) Nowhereman:
#19014 ?
(#19048) imaboci:
Nem értem, miben kell segíteni.

-
imaboci
csendes tag
Sziasztok, Bocsi ha nem teljesen a témába vágó a kérdésem. Vettem egy ASUS laptopot a héten, Linux oprendszerrel, de nemtudok belépni, mert passwordot kér bootolás után. Megróbáltam XP-t telepíteni, de kékhalál lett mindig a vége. Tud valaki valamilyen megoldást?
-
upszilon
őstag
Kérdés: Hogyan lehet azt elérni a 9.10-ben, hogy a Skype új indulásnál egyből működjön?
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mikor azt mondom, hogy hozz létre partíciót, úgy értem, hogy hozz létre, de nem kell feltétlen fizikálisan valódi lemezre megcsinálni azt. Egy virtuális lemez kép is jó, amit csatolni tudsz. Sőt, akár egy Truecrypt-el is hozhatsz létre ilyen fájlt amit aztán csatolhatsz ide-oda, akár auto is, ha megfelelően konfigurálod. Persze csak terminálba a kivitelezés kicsit komplikált.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Persze, hozz létre egy partíciót neki, amekkorát gondolsz, aztán csatold oda ahova kell. Akkor a könyvtár mérete nem haladja majd meg a partíció méretét. Hacsak linkekkel nem, de itt ugye nem jöhet szóba. Más megoldásról én nem tudok.
Nowhereman: Mi az, hogy hogyan lehet megkerülni? Nem csak ez a csomagkezelő létezik, ott a Synaptic alapból, vagy a Smart, mint letölthető. Esetleg Ubuntu Twek-kel is lehet csinálni. Megannyi megoldás van, nem váltotta le teljesen ez a cucc a régi megoldásokat.
-
Nowhereman
őstag
válasz
floatr
üzenetére
netről frissítettem a 9.04-et. azzal is elszórakozott majd 4 órát...
nos azóta a szoftverek hozzáadása helyett egy "ubuntu szoftverközpont" jelenik meg. Amint belépek idióta nagy ikonos felület, és a szimpla kipipálósdi végén változások alkalmazása+jelszó helyett a pipák helyén egy oldalranyíl - ott leírás - egy telepítés tábla - katt - jelszó - majd letölti és telepíti a szoftvert. ÉS EZT EGYESÉVEL VÉGIG KELL CSINÁLNI. Ha valami kellemes volt, hogy a pipázás után a gép csinált mindent magától, közben az ember meglátogathatta a szomszédasszonyt vagy amit akart, most meg ott seggelhet 4 órán át, és mire végez, és már a billentyűzet kopásából is ki lehet találni a jelszót. Ha meg valamit le akarok szedni, akkor nincs olyan, hogy mondjuk már telepített+játék, hanem csak telepített van, aminek hála úgy 200 progi között kell kibogarászni hogy melyik móka nem az ízlésem... Szóval aki tudja, hogy lehet megkerülni ezt a förmedvényt, annak örök hálám, aki meg jól acélbetétessel agyonrugdossa azt, aki ezt a "ubuntu szoftverközpont" nevű rémmel elrondította a rendszert(vagy az emberiség létét fenyegető szinten hülye, vagy a M$-tól kapja a fizut), örökre imáimba foglalom.
-
Speeedfire
félisten
meglehet valahogy oldani azt h egy könyvtár max x gb méretű lehet
tesónak csináltam egy könyvtárat a szerveren, de annyi belejött a másolásba h lassan kihasználja az egész vinyót -
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major
üzenetére
végülis a blkid helyett egy másik paranccsal sikerült megoldani az uuid-t
belinkelem hátha másnak is kelleni fog későbbls -l /dev/disk/by-uuid
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
/etc/default/grub
GRUB_TIMEOUT=0 - ezt állítsad be, ekkor nem fog megjelenni a menü. Illetve írd még be terminálba, hogy "sudo update-grub", hogy a beállítás aktiválódjon. Ha valamiért mégis szükséged lenne a menüre, tartsd nyomva a SHIFT gombot boot-nál.
De erre amúgy sincsen szükség, mert másodperceken belül a default elindul, nem kell manuálisan bökögetni. Vagy hibás leállításnál nem indul el auto? -
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Melyik verzió ez? lighttpd már rég nem kell hozzá.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major
üzenetére
a cat paranccsal megnéztem sda partíciónak állította be a rendszer
de a blkid parancsra nem reagál semmit sem, más módon nem lehet megtudni mi az uuid-je?
mellesleg 9.10 minimal telepítése volt, szóval csak a legfontosabbakat rakta fel a rendszerVladi: minden bevan konfigolva e szerint [link]
csak hálóról tudom ellenőrizni mit csinál, mert a gépen nincs semmi ablakkezelő
hálóból meg ezt adja ki:
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.azt megtudja még valaki mondani nekem ha vmi miatt nem rendesen lett leállítva a gép és bejön a grub akkor autómatikusan indítsa el a rendszert nem legyen grub menü mert akkor mindig rá kellene kötni a bill-t és manuálisan kiválasztani a betölteni kívánt rendszert
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mondom, ahhoz inkább használd a max kapcsolatok száma opciót. Mekkora neted van amúgy? 1 megával már lehet boldogulni, nekem is sokáig az volt. Plusz a gép elvileg azért van külön, hogy mehessen 24 órában.

Azt nézd meg, hogy lokálisan rá tudsz -e csatlakozni webuival a démonra.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major
üzenetére
mindjárt ki is próblom

remélem menni fog elsőreVladi: ezek mind megvoltak már tegnap de semmi eredmény sajnos

viszont újabb rossz hír, h ebben sem tudom az aktív torrentek számát beállítani
esetleg azt nem lehet valamelyik kliensben beállítani h max download meg max upload?
mert már azis nagy eredmény lenne ha ezeket be lehetne állítani
nincs nagy sávszélem és évekik tartana h mondjuk berakok 4-5 torrentet letöltésre és egyszerre kezdi el tölteni őket -
kw3v865
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Értem, köszi a segítséget.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
webuihoz a 9091-es portot kell engedélyezned a kliens gép felé.
A beállításait a /home/user/.config/transmission-daemon/settings.json fájlban tartja.
Az rpc-bind-adress részben lehet engedni a csatlakozást a webuihoz a kliens gép felől. Ott be van állítva?Sajna az aktív torrentek számát nem tudod beállítani. De a sebesség korlátozást és a max kapcsolatok számát igen. Esetleg azt kombináld a torrent pause-al.

ja és itt egy leírás. Javaslom a preallocation-t állítsd 2-esre, mert hajalmos porrá tördelni a fájlokat amúgy.

-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
kellene egy /cat/proc/partitions
először megnézzük mi a neve a partíciónak, majd
blkid partíciónév kombóval megtudjuk hogy mi az UUID-je, végül ez alapján bemegy az /etc/fstab file végére ilyesmi formában
UUID=n49y0n-h055zu-5z4m50r /mnt/csatolásihely ext3 defaults 0 2
felcsatolod az újonnan beírt partíciót
sudo mount -a
végül kiadod a
sudo chown -R usernév:usernév /mnt/csatolásihely parancsot, hogy a user tulajdona legyen -
kw3v865
senior tag
Megpróbáltam feltelepíteni a Toshiba A300 1-NO típusú notimra a Xubuntu 9.10-et. Szerintetek az normális, hogy még mielőtt bebootol CD-ről, emgjelenik egy fekete háttér szöveggel? Sajnos nem tudtam lefényképezni, pár mp. múlva eltűnt.
Telepíteni sikerült, azonban amikor kéri, hogy vegyem ki a CD-t, a képen látható [link]üzeneteket kaptam. Szerintetek ez így normális? A Skipping non-existing file üzenetet mért kaptam? Talán hibás a CD?
-
Vladi
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
Mit is mond? Ez szerintem vagy bug, vagy valami fícsör.
Tempfix: tégy be egy szkripet ami újraindítja neked boot után a localba.
(#19016) milestone:
Ezt olyan sokszor kérdezték már (pontosan ezt
) hogy mostmár megírom egy rövid cikkbe. Egyébként +1 wubira.(#19018) V.Stryker :
sikerült dűlőre jutni fstab meg csatolás témában?
(#19023) Speeedfire:
fstab továbbképzést javaslok. A könyvtárra meg a megfelelő jogokat add meg, és akkor menni fog.
transmissiont mindjárt megnézem neked. Nem veled leveleztem ebben a témában?
Anyám kezdek szétesni. Meló mellett nincs ideje az embernek a hobbijára.
De azt jól látom, hogy az utóbbi időben nagyon megszaporodtak itt az újonc linuxosok? -
milestone
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
V.Stryker és Speedfire: köszönöm a válaszokat.
Jó ötlet a wubi Win alól, ez lesz egyelőre. -
Speeedfire
félisten
válasz
Major Major
üzenetére
belső vinyó
utólag lett csatolva a rendszerhez
ext3 filerendszer van rajta és szeretném ha autómatikusan csatolná nekem a vinyót a rendszer egy adott pontjához úgy h ne csak root jogokkal lehessen írni olvasnilehet h jobban át kell nyálaznom ezt a transmissiont egyelőre a delug oldala besem akar jönni

tegnap már probálkoztam a transmissionnal de sehogy sem tudtam életre kelteni
felraktam a cli-t a daemon-t
engedélyeztem az ip-m és egyszerűen nem csatlakozott a webui részhez, mindig azt írta h 403 forbidden, pedig az ip-m a whitelistben volt
-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
milyen vinyóról van szó? külső/belső, mi a fájlrendszer?
torrent kliens: deluge-nek és transmission--nek is van WebUI-ja, de előbbinek több beállítási lehetősége van
-
kw3v865
senior tag
Véletlenül elállítottam a felső Panelt Xubuntu alatt. Most úgy néz ki, hogy minden a bal oldalon van. Hogy tudnám valamelyik elemet áttenni a jobb szélére? A Move valahogy nem akar működni, odakattintottam ahova akarom tenni, de nem csinál semmi.
-
Speeedfire
félisten
válasz
milestone
üzenetére
sztem ha nem vagy benne biztos h sikerrel fogsz járni a nevelő célzattal akkor inkább rakd fel a win-t először majd wubi-val az ubuntut
ha jól tudom akkor kiwi csak annyi h multimédiás, sztem felesleges
előnye a wubi-nak h win-es betöltője van, jobban hozzászokik az aki eddig win-t használt
win alól simán lehet uninstallálni ha már nincs rá szükség
wubi -
V.Stryker
nagyúr
válasz
milestone
üzenetére
Elvileg 25 giga neki elég. Nálam úgy van, hogy van egy 80 gigás részen Win 7, ez már megvolt. A többi adatoknak volt fenntartva. Majd Ubuntu lemezről bootoltam és a leírás szerint a maradék részből lecsíptem 25 gigát és 2 gigát swapnak, a többi ment ntfs-nek. A csatolási pontokra nagyon kell figyelni és ami ntfs közös tároló lesz, azt is hozzá kell adni. Erre majd jó kis leírásokat fognak neked belinkelni, itt a hozzáértők.

Konklúzió: Ha előbb van fent a win és már használod, akkor utána minden további nélkül mehet rá az ubi és majd az ubuntu grubjában választod ki, hogy mit indítson.
-
milestone
tag
Sziasztok!
Egy frissen vásárolandó laptopra telepíteném a húgom számára átnevelő célzattal az Ubuntu 9.10-et (vagy Kiwi 9.04-et, még nem tudom) és a Win XP-t.
Még soha nem telepítettem Ubit, így azt szeretném kérdezni, hogy melyiket célszerű előbb felrakni, hogy dual-boot-os legyen a rendszer?
Siker/sikertelenség esetén (ami az átnevelést illeti) hogy lehet eltávolítani egyik vagy másik oprendszert úgy, hogy a másik ne szenvedje meg?
Jól tudom, hogy az Ubi ext4 fájlrendszert használ? Így, gondolom, Ubi alól láthatók a Win ntfs/fat32 fájlrendszerű mappái, fordítva viszont nem.
Hány partíció kell/célszerű az Ubuntunak, egyenként hány giga (a winchester 250GB, nyersen)?
Egyelőre ennyi lenne.
Köszönöm.
Üdv,
m -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Major Major
üzenetére
Nem megy úgy, ahogy eddig. a dkms legfrissebbje is fent van.
Itt egy képernyőkép. Látszik,hogy semmit nem enged állítani és a drivert sem tudtam újra felrakni. Most valami nyóccászóhaccázba megy.

-
Speeedfire
félisten
senki sem tud segíteni a torrent kliensben meg a vinyó problémában?

-
rtom
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Vazz, mennyit kerestem! Kösz

De azért nem tökéletes: wget szerint nincs ilyen weboldal...
-
FixY67
senior tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Hm... no ezt meg fogom nézni, mert én mióta kitalálták, azóta az apt-get-et használom mindenféle GUI v. hasonló interface nélkül.
-
floatr
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ezek szerint vagy a DVD-t vagy az alternate install-t töltötted le. Nekem CD-ről volt kb 20 perc bár nem számoltam
-
Nowhereman
őstag
Apropó 9.10-es.
Ha valaki ismeri azt perverz kertén barmot, aki aki a világbajok szoftvertelepítőt, amivel a tejes rendszertelepítés 30 percig tartott, mivel csak be kellett pipázni a kívánt progikat, lecserélte arra a borzadályra, ami minden egyes progihoz belépegetés és jelszómegadás kell, és 4 órán át ott kell gubbasztani a gép elött, mint valami nyomorult winfos esetén, verje agyon a nevemben, de lehetőség szerint a lehető legbrutálisabb módon! Mert életemben nem gondoltam, hogy a winfos praktikusabb legyen az ubinál - erre ez a "ubuntu szoftverközpont"...
-
floatr
veterán
Van egy érdekes tünet Karmicnál, de úgy láttam h előfordul más disztróknál is néha. A procihasználat 10-20%on, némi matatás után kiderül (udevadm monitor) h az sr0 eszköz fossa magából az eseményeket, és pár kapcsolódó processz pörög nagyon. Ha az udev-et újraindítom, mindez megszűnik -- a következő bootig.
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
És a frissítéseket meg szedjem le kézzel? Épp ez lenne a repoból telepítés egyik előnye, hogy az új verzió jön magától...
Érdekes, hogy a tároló hozzáadása kismillió helyen le van írva a neten, de senki nm panaszkodott hiányzó gpg kulcsra

Mindegy, már el is ment a kedvem a játéktól (na jó, a hellfire megy sima wine alatt is, csak a registry-t kellett kicsit hekkelni
) -
zed01
őstag
Érdemes itt is szétnézni, sok hasznos info van:
-
Speeedfire
félisten
az rtorrent-nek utána néztem nem lehet megoldani, keresek egy másik klienst
viszont a vinyó dolog még mindig érdekelne
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini PC
- Condemned: Criminal Origins
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- BestBuy topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Logitech Lift for MAC ergonomikus egér
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)

De azt jól látom, hogy az utóbbi időben nagyon megszaporodtak itt az újonc linuxosok?